1、Section Using Language练案15单词拼写1A _symptom_ (症状)of an illness is a change in your body or mind that shows that you are not healthy.2Everything was placed exactly where he wanted it for the graduation _ceremony_ (典礼)3The young man was brave enough to save the old woman. He was given a medal in honour
2、of his _bravery_ (勇敢)4I want to _apply_ (申请)for the job, but I have some doubt whether I am fit or not.5After we gave first aid to the injured man, we got an _ambulance_ (救护车)and rushed him to hospital.6He was so worried that sweat began to _pour_ (涌,淌)down his face.7The bandage must be _tight_ (紧的)
3、enough to stop the bleeding.8Make sure the ladder feels _firm_ (稳固的)before you climb up.9Men and women should be _treated_ (对待)equally according to the law, but in fact there is great room for improvement.10Extra lessons on Sundays put more _pressure_ (压力) on students, who already have piles of home
4、work in fact.选词填空watch out for,get involved in,be presented with,cut off, make a difference,put ones hands on,apply.to,be proud of,take part in,a number of1She _was presented with_ an award of “Top Ten” for her wellperformed action.2_A number of_ new products have been successfully produced.3Why sho
5、uld we _get involved in_ their argument?4Mike _cut off_ some flowers from the bush just now.5John is an active student,who always _takes part in_ many school activities.6You should _be proud of_ your achievements.7I said I should be sick,and that I must _watch out for_ symptoms.8We must _make a diff
6、erence_ between the two types of contradiction(矛盾)9I know her address,but now I cant _put my hands on_ it now.10_Apply_ some medicine _to_ his wound.完成句子1简是唯一一个在晚会上穿正装的女孩,这让她感到很不自在。Jane was the only girl who wore the formal dressing at the party,and she felt _out of place_.2如果可能的话,我希望你能就安全规则给我们提出一 些
7、建议。_If possible_,I would like you to give us some advice on safety regulations.3毫无疑问,他的持之以恒使他最终取得了胜利。_There is no doubt that_ it is his perseverance that helped him succeed eventually.4在那个快乐的时刻,他的学生们向他赠送了鲜花和卡片。His students _presented_ him _with_ beautiful flowers and cards on that happy occasion.5近几
8、年他向那所小学捐赠了大量的图书。In recent years he has contributed _a large number of_ books to that primary school.6我父亲过去身体很好,但上星期突然病了。My father used to be in good health,but he suddenly _fell ill_ last week.7至关重要的是我们应该揭露他的罪行。It is vital that we _should disclose_ his crime.8你所做的一切总会对那些需要帮助的人有所帮助。What you have done
9、 will _make a difference_ to those in need.完形填空I wasnt prepared for the way I felt when my 18yearold son, Dylan, left for Asia during his winter break.I was 1. _A_ the moment he first told my husband Michael and me that he wanted to use some of his 2. _B_ to travel around China.We were excited, for
10、he was going to explore the world.We told him that 3. _A_ was one of the best ways to spend his money and the 4. _D_ would last a lifetime.On the morning of Dylans departure, he 5. _A_ a few things into his bag.Before he and Michael 6. _C_ to the airport, I yelled, “Be safe, and 7. _C_ when you arri
11、ve in Shanghai.”That night while he was flying 8. _D_ over the Pacific Ocean, it hit me that Dylan was really on his 9. _D_.I woke hourly,each time 10. _B_ the clock and counting the hours before he would land the following morning. 11. _B_ my decision to let him go alone, I prayed and thought about
12、 all the things that could go 12. _A_.Then I heard from him.The first text said hed arrived.The second text said his luggage didnt 13. _B_ it.Feeling anxious, I madly attempted to 14. _D_ his luggage.To search for lost luggage, I persuaded him to go back to the 15. _B_ and suggested he go to the air
13、lines office.My efforts 16. _A_.All the while Dylan was texting me he was all right. After that, there was no more 17. _B_ about lost luggage.I knew that he had figured it out, and that the life lessons would be 18. _C_.After several days into the trip, Dylan sent a photo from Hong Kong.“I thought I
14、 could never study abroad anywhere but Europe, 19. _D_ I could definitely do it here,” his note read.And I was 20. _C_.文章大意:本文是一篇记叙文。文章讲述了“我”的儿子独自一人去中国旅行,虽然途中丢失了行李,但他却学到了一些东西。1Athrilled Bworried Ceager Dupset解析:Dylan最初告诉“我”丈夫和“我”他想用他的一些积蓄去环游中国,那一刻“我”很高兴(thrilled)。下文中的excited也是提示。故选A。2AskillsBsavings
15、 CrelationsDfriends解析:参见上题解析。3Atraveling Blearning CdrivingDpurchasing解析:根据语境可知,我们告诉他旅行(traveling)是最好的花钱方式之一。故选A。4AcostsBvirtues Citems Dmemories解析:根据语境可知,此处表示旅行的记忆会持续一生。故选D。5AputBsqueezed CreachedDknocked解析:根据语境及空后的“a few things”可知,在Dylan离开的那天早晨,他把一些东西放进了包里。put“放”。6Agave off Bsaw off Cpulled awayDr
16、an away解析:此处指在儿子和丈夫开车去机场之前。pull away“开始驶离,开走”。7AwriteBcall Ctext Demail解析:“我”在儿子出门前叮嘱他要注意安全,到了上海发短信(text)。根据下文中的“The first text”可知此处表示发短信。故选C。8AanywhereBeverywhere CnowhereDsomewhere解析:那天晚上,当他在太平洋上空某个地方飞行时,“我”突然意识到Dylan真的是独自一人。此处侧重指太平洋上空的某个地方(somewhere)。故选D。9Abehalf Bfeet Cmind Down解析:on ones own为固定
17、搭配,意为“独立地,独自地”。故选D。10AmendingBchecking CsettingDwinding解析:“我”每小时醒来一次。每次看一下表,数着距离第二天早上他着陆还有多长时间。根据语境可知,儿子在外旅行,做母亲的不时地查看时间。故选B。11AConvincingBDoubting CAdmittingDDenying解析:“我”怀疑“我”让他独自去旅行的决定(是否正 确),“我”祈祷着,考虑所有可能出错的事情。根据语境可知,想象可能会出事,故怀疑自己让他独自旅行的决定。故选B。12Awrong Bwild CsmoothDbad解析:参见上题解析。13Areturn Bmake
18、CmanageDdeserve解析:“我”收到了他的短信。第一条短信说他已经到了。第二条短信说他的行李没有到。make it在此处指“办成,及时赶到”。故选B。14Abring downBturn down Csettle downDtrack down解析:听到儿子的行李还没到,“我”感到焦虑,发疯似地试图找到他的行李。故选D。track down“(经过长时间艰难搜索后)找到”。15AhomelandBairport CsupermarketDcar解析:为了寻找丢失的行李,“我”劝他回到机场,建议他到航空公司的办公室去。因为是坐飞机丢失的行李,故要返回机场。故选B。16AfailedBw
19、orked CpaidDlost解析:“我”的努力失败(failed)了。自始至终Dylan都在给“我”发短信,说他没事。17ApresentationBtalk CappearanceDrumor解析:从那之后,再没有关于丢失行李的谈话。presentation“陈述,说明”;talk“谈话”;appearance“出现”;rumor“谣传,传闻”。18AawfulBunbearable Cdeep Dworthless解析:“我”知道他已经明白了,生活的教训是深刻的(deep)。awful“糟糕的”;unbearable“难以忍受的,承受不住的”;worthless“无价值的,没用处的”。
20、19AorBso CandDbut解析:旅行了几天之后,Dylan从香港发了一张照片,便条上面写道:“我以为除了欧洲以外,我不会出国到任何地方学习,但我肯定能在这里学习。”由语境可知前后两分句是转折关系,要用but。故选D。20Ain despairBat a loss Cat peaceDin reality解析:根据语境可知,儿子对旅行表达了见解,“我”也安心(at peace)了。故选C。in despair“绝望地”;at a loss“不知所措,困惑”;in reality“实际上,事实上”。阅读理解The number of buses, taxis and other vehic
21、les on Kenyas roads is growing every day.Now, the countrys first electricpowered motorbikes are coming onto the market.The bike is designed to cut down on pollution and aimed at lowincome communities.Most motorbikes used in Kenya depend on gasoline, but not this new motorbike.Three university studen
22、ts developed the new ecotran bike.It catches the suns energy, stores it in batteries and uses it to charge (充电) the electric motor.Robert Achoge is one of the student inventors.“Our hope is that by the fifth year, we will be able to cover the whole of Kenya with the electric motorcycle so as to prot
23、ect the environment and provide affordable transport.”The students have set up a charging station for the motorbikes in Nairobi.The small battery can run for 70 kilometers when fully charged.Once the power is used up, the motorbike has to return to the station while another charged battery is connec
24、ted to the bike.The US.African Development Foundation (ADF) is helping set up two solarpowered charging stations in the port of Kisumu.Each ecotran bike costs about $700.One taxi operator says the new motorbike costs less to operate than that running on traditional gasoline.“When it comes to buying
25、gasoline, theres no need.Its basically good for various things.As long as you wont take quite a heavy load (装载), you can go with it anywhere.Otherwise, it may break down halfway.But now people still have a preference to the gaspowered bikes.”A Nairobi businessman Kennedy Kusimba is selling the ecotr
26、an bikes.He hopes they will become popular.“We also know they are more reliable compared to the gaspowered bikes.They are more efficient (效率高的) and they will last longer.”文章大意:本文是一篇说明文。肯尼亚第一辆电动摩托车就要上市了,文章介绍了这种摩托车的优势及缺点,这种摩托车使用太阳能,非常环保。1What has happened to the vehicles in Kenya? _B_ AMotorbikes are
27、not allowed on the road.BA new kind of motorbike is hitting the road.CThere are fewer buses and taxis in the street.DTraditional motorbikes dont need gasoline any more.解析:细节理解题。根据第一段第二句“Now, the countrys first electricpowered motorbikes are coming onto the market.”可知肯尼亚第一辆电动摩托车就要上市了。故B项正确。2What do w
28、e know about the ecotran bike? _C_ AIt was developed by the ADF.BIt can charge itself while running.CIts energy comes from the sunlight.DIt does more harm to the environment.解析:细节理解题。根据第二段第二句“It catches the suns energy, stores it in batteries and uses it to charge (充电) the electric motor.”可知这种新型的电动摩
29、托车主要使用太阳能。故C项正确。3What do people think of the ecotran bike? _A_ AIts better not to use it to carry too much.BIt is a good choice for the longdistance journey.CIt will take the place of gaspowered bikes soon.DIt is much more expensive than a traditional motorbike.解析:细节理解题。根据第四段第五句“As long as you wont
30、take quite a heavy load (装载), you can go with it anywhere.”可知这种电动摩托车不能装载太重。故A项正确。4Where does the text probably come from? _D_ AA research plan.BAn advertisement.CA business report.DA science magazine.解析:文章出处题。肯尼亚第一辆电动摩托车就要上市了,本文主要介绍了这种摩托车的优势及缺点,这种摩托车使用太阳能,非常环保。本文不可能是广告、研究计划和商业报告,应该是与发明创造相关的科学杂志的内容。故
31、D项正确。.短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Dear Tom,Recently,while browsing a senior high school website of New Zealand,I see the message you
32、 posted on.I get to know your wish which you intend to travel in Beijing during the summer vacation with a Chinese student for your guide.Learning this news,I am real willing to travel with you and introduce Beijing to you.I know as a brilliant guide I am supposing to make your journey interested an
33、d meaningful.For the one thing,I am going to tell you the long and rich history of Beijing.For another,I will keep you company visit numerous great places of interest and enjoy the wonderful sightseeing.I am looking forward to the reply from you.With all my wish you could give me this honor.Yours si
34、ncerely,Li Hua答案:Dear Tom,Recently,while browsing a senior high school website of New Zealand,I the message you posted on .I get to know your wish you intend to travel in Beijing during the summer vacation with a Chinese student your guide.Learning this news,I am willing to travel with you and intro
35、duce Beijing to you.I know as a brilliant guide I am to make your journey and meaningful.For the one thing,I am going to tell you the long and rich history of Beijing.For another,I will keep you company numerous great places of interest and enjoy the wonderful sightseeing.I am looking forward to the reply from you.With all my you could give me this honor.Yours sincerely,Li Hua