1、课时分层作业(八)(建议用时:40分钟)语言知识练习固基础.单句语法填空1With so many lifes challenges to_overcome (overcome),the injured soldier was lucky to have a trained dog around to provide support.2We had hardly sat down at the table when the phone rang.3Physical exercise is not only useful for character training but also can b
2、uild up mans body.4Much though/as I liked it,I had no money to buy it.5I needed to accommodate myself (I) to the new schedule.6So serious was the earthquake that the UN sent medical supplies to the area.7The runners took up their positions on the starting line.8In no case should you lend him money.9
3、In addition to native plants,this garden contains numerous trees and flowers from overseas.10It was in Mount Huang that I saw the unforgettable scenery.完成句子1唯有找到内心的宁静,方能维持人际关系的和谐。Only when you can find peace in your heart will_you_keep_good_relationships with others.2对他的家庭,他只字未提。Not_a_single_word_di
4、d_he speak about his family.3把电话号码写下来以免忘了。Write the telephone number down in_case_you_forget.4他未获得他选择的大学的入学资格。He failed to_gain_admission_to_the_university he had chosen.5我们一到达大草原就被那里的美景给吸引了。We were_attracted_by_the_beautiful_scenery the moment we arrived in the great prairie.高考题型练习提能力.阅读理解Once our
5、museums and universities were guardians of the past,but now they seem to be more concerned with the present.Historicallyminded curators(馆长) are beginning to focus on the 1990s: a decade that feels like only yesterday and yet like an ancient history all at the same time.In 2013,the New Museum in New
6、York presented NYC 1993: Experimental Jet Set,Trash and No Star,which filled the museums entire building with art.In 2014,the Centre Pompidous satellite space in Metz displayed 19841999.The Decade,which showcased the generation that put French art back on the global art worlds map.Andin 2015 at New
7、Jerseys Montclair Art Museum was Come As You Are: Art of the 1990s,a fullscale survey of the last decade of the last millennium(千禧年)These exhibitions reveal that the gap between the past and the present might not be as large as presupposed,and that the 1990s is still going strong even today.If you w
8、ant to understand the art of the 1990s,you have to start with economics. The 1980s was represented by largescale paintings that were sold for lots of money. But in 1991,the situation was a_far_cry_from that in the 1980s.The art market crashed greatly,closing galleries right and left.Prices fell by m
9、ore than 50% for many contemporary artists,and average art prices didnt recover their precrash height until 2003.The rise of the World Wide Web had a strong influence on art production.So did celebrity culture,especially in Britain,where the young British artists hit the galleries and the newspaper
10、front pages.The big theme was globalization.That was reflected not only in the art of the time,but in the institutions that arose from it.Art will continue to be produced forever.But the 1990s may turn out to be much more than a point on a timeline.【语篇解读】20世纪90 年代对于艺术史来说是具有深远影响力的十年。直至今日,它对于艺术的影响依然没有
11、结束。1What does the writer intend to convey through the second paragraph?ADifferent museums had different themes of art.BFrance was the center of global art.CThe art of the 1990s drew global attention.DMuseums worldwide shared similar tastes.C推理判断题。根据第二段整体内容可知,三家不同地方的博物馆展出的艺术作品都和20世纪90年代的艺术作品有关。以此来证明2
12、0世纪90年代的艺术获得艺术界的关注。2What does the underlined part “a far cry from” in Paragraph 4 mean?Asimilar toBessential forCdifferent fromDconcerned withC词义猜测题。根据第四段的“The 1980s was represented by largescale paintings that were sold for lots of money.”和“The art market crashed”可知,1991 年的情况与20世纪80年代的有所不同。3What ca
13、n we learn about the young British artists from the last paragraph?AThey promoted the development of the Internet.BThey gained success with the help of the Internet.CThey were strongly against globalization.DThey mainly took in inspirations from the 1990s.B细节理解题。根据最后一段的“The rise of the World Wide We
14、b had a strong influence on art production.”及“.the young British artists hit the galleries and the newspaper front pages.”可知,英国年轻的艺术家在网络的帮助下,取得了成功。4What can be the best title of the passage?AThe 1990s: The decade that never endedBThe 1990s: When modern art was bornCPrices of art works that cant reco
15、verDThe bridge between modern and ancient artA主旨大意题。本文主要强调20世纪90 年代对于现代艺术的深远影响,至今没有结束。故 A项最符合这个主题。.完形填空Little Annie (Anne Sullivan),as she was called when she was young,was no stranger to hardship.She was_1_sightless herself and was,at one time,_2_as hopelessly “insane(精神失常的)” by the doctors.She was
16、 locked in the basement of a(n)_3_institution outside of Boston.At times,Little Annie would violently attack anyone who came near.Most of the time she generally ignored everyone in her_4_.An elderly nurse believed there was hope,_5_,and she made up her mind to show love to the child.Every day she vi
17、sited Little Annie.For the most part,the child did not acknowledge the nurses presence,but she still_6_to visit.The kindly woman left cookies for Little Annie and spoke words of love and encouragement.She believed Little Annie could_7_,if only she were shown love.Eventually,doctors noticed a_8_in th
18、e girl.Where they once witnessed anger and hatred,they now noted an emerging gentleness and_9_.They moved her upstairs where she continued to improve.Then the day finally came when this seemingly “hopeless” child was set_10_.Anne Sullivan_11_into a young woman with a(n)_12_to help others as she,hers
19、elf,was helped by the kindly nurse.It was she who saw the great potential in Helen Keller.She loved her,disciplined her,and played with her.Anne Sullivan worked wonders in Helens life; but it was a loving nurse who first_13_in Little Annie and lovingly transformed an uncommunicative child into a com
20、passionate teacher.The name of Helen Keller would have_14_unknown if it had not been for Anne Sullivan._15_would the name of Anne Sullivan if it had not been for the kind and devoted nurse.And so it goes.Just how far back does the chain of love extend? And how far forward will it lead?【语篇解读】如果没有Anne
21、 Sullivan,Helen Keller可能不会为人所知;如果没有那个善良的护士,也不会有人知道Anne Sullivan这个名字。1A.almostBseldomCmostlyDhardlyA由开头第一句的内容“小时候的Anne Sullivan对苦难并不陌生”可推知,Anne Sullivan小时候眼睛“几乎”看不到东西。almost“几乎,差不多”,符合语境。2A.regardedBseemedCimaginedDdiagnosedD根据后面的by the doctors可推知,此处应为“诊断”。3A.physicalBchemicalCmentalDemotionalC根据前面的“
22、医生诊断她患有精神病”可知,她应该是在精神病医院。4A.absenceBperformanceCjudgmentDpresenceD大部分的时间她通常忽视别人的存在。in ones presence“在面前”,符合语境。5A.thereforeBotherwiseChoweverDbesidesC第一段提到,医生们诊断Anne Sullivan有不可治愈的精神病,本空所在句却说,有位年纪较大的护士相信仍有希望,所以空处表示转折,用however。6A.continuedBlastedCconsideredDsuggestedA虽然通常情况下Anne Sullivan会忽视那个护士的存在,但是那
23、个护士仍然“继续”去看她。continue to do sth.“继续做某事”。7A.returnBrecoverCrememberDreplyB那个护士坚信Anne Sullivan能够“恢复健康”。recover“恢复健康,康复”。8A.chanceBmistakeCchangeDfaultC根据下文的对比可知,此处表示医生在这个女孩儿身上看到了“变化”。9A.loveBworryCanxietyDwishA此处与上文的hatred相对应,故用love。10A.freeBbusyCspareDlooseA根据语境可知,Anne Sullivan的状况不断改善,最终离开了精神病医院。set
24、sb.free“使某人获得自由”。11A.broughtBgrewCtookDcameB Anne Sullivan长成了一个渴望帮助别人的年轻姑娘,因为她自己被那个善良的护士帮助过。grow into“长成”。12A.orderBdemandCdesireDproposalC参见上题解析。13A.dependedBbelievedCintroducedDabsorbedB根据第二段最后一句中的She believed Little Annie could_可知,此处应选believed。believe in sb.“相信某人会成功,信赖某人”。14A.remainedBremindedCcontainedDincludedA如果不是Anne Sullivan,Helen Keller这个名字仍不会为人们所知。remain“仍然是,保持不变”,符合语境。15A.EitherBNothingCSoDNeither C如果不是那个善良忠诚的护士,Anne Sullivan这个名字也不会为人们所知。根据语境可知,此处应为“so助动词主语”结构,表示前面提到的情况也适用于后者。