1、十五Unit 5Reading for Writing . 单词拼写1. I hope you can feel better and come back to the normal(正常的) life. 2. Keeping smile and maintaining(保持) a natural posture are important. 3. Supporters of PE believe that it is a necessary element(部分) of all-round schooling. 4. Jenny smiled as she eventually(最终) re
2、alized the real source of confidence. 5. He went downstairs(下楼) and opened the door happily. 6. Read can help us know more about the external (外部的)world. 7. It is our right to pursue(追求) happiness in our daily life. 8. It has a large vocabulary, which is indeed(的确) a help to us. 9. The website can i
3、ntroduce more about different countries, which can broaden(拓宽) our horizons. 10. Just as the saying(谚语) goes, “No pains, no gains. ” . 选词填空nowhere else; in that case; in case; on duty; look at; without permission; wait for; worry about; with the intention of; without hesitation1. Some people contact
4、 you merely with the intention of making money by promoting something. 2. Ill wait for you at the entrance of the cinema at 6: 45 p. m. 3. Its my turn to be on duty. 4. You cant use your classmates things without permission. 5. Nowhere else can you find so wonderful performance. 6. They have to pay
5、attention to the massages all the time in case they miss something important. 7. I answered back without hesitation, “ I am going to the garden to play. ”8. We should look at this new change with an open mind. 9. With my fluent oral English, I dont think you need to worry about the communication. 10
6、. In that case, I suggest that you read books and magazines in Chinese in your spare time. . 完成句子1. I hope you will make efforts to overcome the difficulty, no matter how hard it is. 我希望你会努力克服这个困难, 无论有多难。2. He paused for a while, as if wandering in his memory. 他暂停了一会, 就好像正在记忆中遨游。3. I am really sorry
7、 but I have no option but to stop our online language learning for a while. 我很抱歉, 但是我别无选择, 只能让我们的在线语言学习停止一段时间。 4. Hopefully, the advice given above will be of great help to you to some extent. 希望上面给出的建议在某种程度上会对你有很大的帮助。5. There were many animals kept in the zoo and it seemed that they were not being
8、treated well. 动物园里有很多动物, 似乎它们并没有受到很好的对待。6. I am sure you can deal with this problem in a proper manner. 我确信你可以以一种恰当的方式处理这个问题。 . 阅读理解A(2020济南高一检测) It has been two months since I moved to China, but its digital advancement hasnt stopped impressing me ever since. One of the major things that I cannot i
9、magine living without anymore is mobile payment. There are two major mobile payment apps here, Alipay and WeChat Pay. Both have similar payment features, though WeChat is more like a social media. Thats why I will focus on this “super app”. So far, Ive been overwhelmed by how convenient life can be
10、with WeChat. It is present in every aspect of peoples daily life, from paying water and electricity bills, meals, cinema tickets to hailing a taxi, following news, and chatting with friends. Most merchants have adopted it, from tiny local street food stalls to high-end stores. A cashier may be surpr
11、ised if you do not pay with WeChat or Alipay at the grocers or in restaurants. And it seems like the entire payment industry has encouraged this shift to mobile payment, equipping payment terminals (终端) with QR code scanners to simplify payment. Mobile payment is so common here that I realize that I
12、 can perfectly survive if I forget my wallet at home one day because most days I just dont take it out of my bag! As mentioned earlier, WeChat is also a major social media platform with about one billion daily users, which is more than the entire population of the European Union. So I have to say Ch
13、inese technological and digital development is a real miracle. 【文章大意】文章主要内容为作者在中国体验到微信和支付宝移动支付普及所带来的便捷性, 作者感叹中国的科技和数字发展是一个真正的奇迹。1. What does the underlined word “overwhelmed” mean in Paragraph 2? A. Encouraged. B. Shocked. C. Confused. D. Panicked. 【解析】选B。词义猜测题。根据后文It is present in every aspect of p
14、eoples daily life, from paying water and electricity bills, meals, cinema tickets to hailing a taxi, following news, and chatting with friends. 可知, 微信存在于人们日常生活的方方面面, 从支付水电费、餐费、电影票到打车、看新闻、和朋友聊天。因此到目前为止, 作者已经被微信所带来的生活便利所震撼了。故画线单词意思为“震撼的”。2. What can we learn from the passage? A. WeChat is more like a
15、social media than Alipay. B. All merchants have adopted mobile payment. C. A cashier may be surprised if you pay with WeChat or Alipay. D. It causes trouble if you dont take your wallet with you. 【解析】选A。细节理解题。根据第一段中Both have similar payment features, though WeChat is more like a social media. 可知, 比起
16、支付宝, 微信更像是一种社交媒体。3. The best title of the passage might be . A. The Different Opinions About Mobile PaymentB. The Development of Mobile PaymentC. The Popularity of Chinese Mobile PaymentD. Two Major Apps of Mobile Payment【解析】选C。主旨大意题。根据第一段可知, 我搬到中国已经两个月了, 但中国的数字技术进步至今仍令我印象深刻。我无法想象生活中没有移动支付会是什么样子。结合文
17、章主要内容为作者在中国体验到移动支付普及所带来的便捷性, 故C选项“中国移动支付的普及”符合文章标题。B(2020石家庄高一检测)Ask any new college graduate about his immediate goals, and it is likely that he will tell you he wants a job. But it turns out that todays students are not going to be satisfied with any job. According to the latest survey, making a d
18、ifference through their work is essential (必要的) to young peoples happiness. The survey found that 72 percent of graduating college seniors believe being able to have a positive social influence through their work is essential to their happiness. Making a difference is so important to them that 45 pe
19、rcent say they would take a 15-percent pay cut to work at an organization that has a social or environmental influence, and 58 percent say they would take a pay cut to work for an organization whose values are the same as their own. Besides this, the survey found that female students are far more li
20、kely to put social influence in first place than their male classmates, echoing the results of a former study showing that female maths and science majors are more likely to say they go into those fields to make a difference. One reason for the emphasis (强调) on improving the world probably has to do
21、 with the culture of colleges, which encourages students to connect their studies back to real-world problems. Students are used to discussing important social issues (问题) with their friends and professors, and doing something about them in class or through volunteer activities. Once students develo
22、p those habits, they dont shut them off when graduation rolls around. 【文章大意】本文讲述的是通过工作能有一个积极的社会影响对年轻人的幸福至关重要。4. What does the underlined word “echoing” in Paragraph 3 probably mean? A. Learning. B. Repeating. C. Believing. D. Creating. 【解析】选B。词义猜测题。结合画线词上文的Besides this, the survey found that female
23、students are far more likely to put social influence in first place than their male classmates(除此之外, 调查发现女生比男生更有可能把社会影响放在第一位)和下文的the results of a former study showing that female maths and science majors are more likely to say they go into those fields to make a difference(以前的一项研究结果显示, 女性数学和科学专业的学生更
24、有可能说她们进入那些领域是为了有所作为)可以推断出两项调查的结果是一致的。都说明了女性更愿意在工作中做出影响。learn 学习; repeat重复; believe 相信; create创造。选项B和echoing在文章中的意义相近。5. What is one of the reasons for the emphasis on students wanting to improve the world? A. The habits students develop in society. B. The appearance of important social issues. C. Th
25、e encouragement of the culture of colleges. D. The effect parents education has on their children. 【解析】选C。细节理解题。根据最后一段的One reason for the emphasis on improving the world probably has to do with the culture of colleges, which encourages students to connect their studies back to real-world problems. 可
26、以看出, 选项C: The encouragement of the culture of colleges. (大学文化的鼓励。)符合文章的意义。6. What can you learn from the passage? A. Young people will surely gain happiness if they can make a difference in their work. B. Less than half of the college seniors will take a pay cut to work with the same values. C. Most
27、 college graduates believe it important to have a positive social influence on work. D. Female graduates are all putting more social influence in first place than male graduates. 【解析】选C。细节理解题。结合文章第二段第一句The survey found that 72 percent of graduating college seniors believe being able to have a positi
28、ve social influence through their work is essential to their happiness. 可以得出结论: 多数的毕业生都认可工作产生的积极的社会影响对他们而言是重要的。选项C和结论一致。7. Which could be the best title for the passage? A. Female Students Are Concerned about SocietyB. Young Peoples Happiness Doesnt Depend on MoneyC. Graduates Become More Interested
29、 in Challenging JobsD. Many Graduates Would Take a Pay Cut to Make a Difference【解析】选D。主旨大意题。文章通过第一段的调查结论得出: 通过工作改变世界对年轻人的幸福是至关重要的。所以, 文章主要阐述在工作中产生影响(make a difference)是重要的, 选项D: Many Graduates Would Take a Pay Cut to Make a Difference和文章的主旨是一致的。CMany people, some even at a very young age, set the go
30、al of graduating from college. One American woman in Texas waited a long time for her chance to reach that goal. The woman, 85-year-old Janet Fein, received her bachelors degree (学士学位) from the University of Texas in December, 2018. Fein has had a full life. She raised five children and then had a c
31、areer as a secretary (秘书) until she retired at age 77. But even then, she was not ready to take it easy and rest during a well-earned retirement. She decided to major in sociology (社会学). Fein grew up in the Bronx area of New York City. In high school, she just wanted to finish and get a job. After g
32、raduating early, at the age of 16, she went to work as a secretary. After getting married, she spent 18 years staying home with her children. She held several jobs throughout her life, including being a secretary at a Dallas hospital. That is the job she retired from in 2011. She received an associa
33、te degree (专科学位) in 1995. But she also wanted to earn a bachelors degree. Fein took part in a state program that lets people who are 65 and older take free classes at public universities in Texas. She kept going to class even as her health condition worsened. During her studies, it became necessary
34、for her to use a walker to get around and she needed oxygen (氧气) too. She also developed knee problems. So, Fein took online classes to finish the last part of her degree requirements. Renee Brown is one of Feins care-givers. She says Fein has also inspired her. At 53, she plans to begin nursing sch
35、ool to further her career. Brown says Fein told her, “Renee, you can do it. If I can do it you also can do it, and you will feel so good about it. ”【文章大意】这是一篇记叙文。文章记叙了Janet Fein一生坚持不懈地学习直到85岁从得克萨斯大学获得了学士学位的故事。8. When did Janet Fein start to work? A. In 1933. B. In 1995. C. In 1949. D. In 2012. 【解析】选
36、C。推理判断题。根据第二段The woman, 85-year-old Janet Fein, received her bachelors degree from the University of Texas in December, 2018. 可知Janet Fein出生于1933年, 且根据第四段After graduating early, at the age of 16, she went to work as a secretary. 可知她在16岁时开始工作, 当时是1933+16=1949年。9. What does she study for her bachelors
37、 degree? A. Sociology. B. Secretary. C. History. D. Health. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段最后一句She decided to major in sociology. 可知她攻读的是社会学学士学位。10. What does the underlined word “inspired” probably mean in the last paragraph? A. Shocked. B. Disappointed. C. Employed. D. Encouraged. 【解析】选D。词义猜测题。根据下文At 53, she p
38、lans to begin nursing school to further her career. 可知Renee Brown 53岁时计划进入护理学校深造。可知是Janet Fein鼓舞了她深造, 故“inspired”意为“鼓舞; 鼓励”。11. What can we learn from Janet Feins story? A. Practice makes perfect. B. It is never too late to learn. C. A friend in need is a friend indeed. D. When in Rome, do as the Ro
39、mans do. 【解析】选B。推理判断题。文章记叙了Janet Fein一生坚持不懈地学习直到85岁获得学士学位的故事。她的故事告诉我们“活到老, 学到老”的哲理。. 语法填空阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Every culture has its own ways to show friendship. On the islands of Hawaii, friendship is part of the aloha spirit”. In the language of the Hawaiians who first 1. (settle) on th
40、e islands long ago, aloha had a very special meaning: “to be with happiness. ”Hawaiians believe that once somebody loves 2. land, they are ready to love their people or community. This is the second 3. (important) sign of friendship. It is called lokahi in the Hawaiian language, which means “oneness
41、 (和谐) with all people”. 4. (enjoy) the land, you should not be selfish. The land is 5. everyone who lives on it. Today many different peoples call Hawaii their home. Indeed, Hawaii is a place 6. people make one big community from many smaller 7. (community). Each person gives hokua (help) to other p
42、eople so that all feel stronger. It is believed 8. the islands can be a paradise (天堂) when people live peacefully. People are told that their actions should be as gentle as the wind that blows from the sea. When problems happen, people 9. (ask) to solve them with understanding. So when the people of
43、 Hawaii talk about ohana (family), they are 10. (actual) talking about all those who live on the islands. 【文章大意】本文是一篇说明文。本文介绍了夏威夷人眼里的友谊和幸福, 即友谊是幸福的一部分。1. 【解析】settled。考查动词的时态。根据时间状语long ago和had可知, 动词settle应该使用过去式的形式settled。2. 【解析】the/their。考查冠词或代词。根据语境可知, 此处应填入their表示“夏威夷人的土地”, 也可使用定冠词the特指“夏威夷人的土地”。
44、3. 【解析】most important。考查形容词的最高级。序数词后接形容词的最高级形式, important的最高级是most important, 它在句子作定语修饰sign。4. 【解析】To enjoy/Enjoying。考查非谓语动词。此处使用不定式位于句首作目的状语, 表示“为了享受这块土地(的恩惠)”; 也可以使用现在分词enjoying作时间状语, 意为“享受这块土地(的恩惠)时”。5. 【解析】for。考查介词。根据句意, 此处使用介词for合乎语意, 表示“为了每个人”。6. 【解析】where。考查定语从句。分析句子结构可知, 空处引导定语从句, 先行词place在从
45、句中作地点状语, 应使用关系副词where。7. 【解析】communities。考查可数名词的数。many修饰可数名词的复数形式, community的复数是communities。8. 【解析】that。考查主语从句的连接词。空格处引导主语从句, 从句的语意和成分都是完整的, 应使用that, 句型结构: It is believed that. . . , 意为“人们相信”。9. 【解析】are asked。考查时态和语态。该句子表示夏威夷人解决问题的方式, 应使用一般现在时态。主语people承受动词ask的动作, 因此句子使用被动语态。10. 【解析】actually。考查副词。副词
46、修饰动词作状语, actual的副词是actually, 意为“实际上”。. 应用文写作百万英镑是马克吐温的代表作之一, 深受全世界青少年读者的喜爱。它以幽默讽刺的语言向我们讲述了一个美国穷小子亨利亚当斯在伦敦的奇遇。假设老师让你在英语课上为同学们介绍小说百万英镑。请你根据以上内容, 写一篇80词左右的讲稿。内容要求: 小说名、作者、故事梗概、语言风格以及人们对这本书的评价。参考词汇: 奇遇 fortuitous adventure讽刺的 sarcasticToday I am going to introduce to you a novel._This is a brief introdu
47、ction to the story. Hope you will enjoy reading this representative work of Mark Twain. 【参考范文】Today, I am going to introduce to you a novel. This novel is called The Million Pound Banknote written by Mark Twain. Through humorous and sarcastic language, Mark Twain successfully described a fortuitous
48、adventure of Henry Adams, a poor American lad in London. Two rich men in London had a bet on him and wanted to see what would become of him a month later if they gave him a million pound banknote which couldnt be cashed. A month later, Henry wasnt starved nor arrested, but became a millionaire. Whats more, he even won the love of a pretty lady. The novel is considered as one of the most famous works of Mark Twain. It is very popular with teenagers throughout the world. This is a brief introduction to the story. Hope you will enjoy reading this representative work of Mark Twain.