1、UNIT 1单元测试卷(满分:100分建议用时:90分钟)第一部分单项选择(15分)()1._, I am not going to employ such a selfish man.ATo be frankBAfter allCTo make matters worseDMore importantly ()2._ in her life, Jennie gained a clear idea of how large the world was.AFirst timeBAt firstCFor the first timeDIn the first place()3.They were
2、well trained by their masters _ great experience in caring for these animals.AhavingBhadCto haveDhave been ()4.Little Tom sat _watching the monkey dancing in front of him.AamazeBamazingCamazedDto amaze()5.Lucy is on vacation in America now,but Ill tell her the news _she comes back. Athe momentBin a
3、momentCat the momentDfor the moment ()6.For example, I work for a newspaper company, and all of the 20 sites in our stable have a lot _ common.AinBatConDwith()7.The first time they met,they chatted well as if they _each other for ages.Ahas knownBhad knownCknewDhad been known ()8.Its a common belief
4、that the roles actors play might somehow _ their true personalities.AreflectBcontactCrespectDfancy ()9.One can always manage to do more things,no matter _ full ones schedule is in life.AwhatBhowCwhenDwhere()10.Can you feel your worries fade _ when you focus on this moment, right now?AoffBuponCawayDi
5、nto()11.Im very_ with my own cooking. It looks nice and smells delicious.Mm,it does have a _ smell.Apleased;pleasantBpleasing;pleasedCpleasant;pleasedDpleased;please()12.The boss of the company is trying to create an easy atmosphere _ his employees enjoy their work.AwhoBwhichCwhenDwhere()13._ the co
6、nvenience of digital payment, many senior citizens started to use smart phones.ATo enjoyBEnjoyingCTo have enjoyedDEnjoy()14.We offer them three choices:the end of March,the middle of April and the beginning of May,and they chose the earliest one,which is good actually with exams _up in May.AcameBto
7、comeCcomingDcome ()15.The old man put up something like a man in his fields in order to _the birds.Athrow atBset offCfade awayDfrighten away 【答案】15 ACCCA 610 ABABC1115 ADACD第二部分阅读(30分)第一节阅读理解(20分)ALuling, a small town in Texas, is home to a watermelon water tower, a watermelon queen and a festival c
8、alled the Watermelon Thump.The event includes food, music and a parade. But what sets this watermelon festival apart from others is the World Championship Seed Spitting(吐西瓜籽)Contest.Only about 5,500 people live in Luling. But since 1954, the population has swelled on the last weekend in June. Now, t
9、ens of thousands of people come from all around to attend the fourday festival.“The seedspitting crowds get into it,” said Edgar Camacho, who is father to four seedspitting champions. “Parents from Luling take it seriously.”The competition is limited to about 50 kids and 50 adults. The kids are divi
10、ded into four age groups. For the individual(个人的)competition, everyone gets two spits, and judges record the better one.For the team event, judges take the sum of four spits from four participants.“Its really fun and exciting,” said Victoria Camacho, 14.“The crowd is all watching you and cheering fo
11、r you, and your family is there.” About 200 people watch. “Its really a lot of pressure because you dont want to mess up.”Victoria won her age group four years ago with a spit of 36 feet. Two years ago, her brother AJ., 17, broke the youth record in Luling when he spat a seed 58 feet 9 inches. Thats
12、 more than half the length of a basketball court. (The adult seedspitting world record, set in 1989, is 68 feet 9 inches.)“Its fun to come out and compete every year. Its just a really competitive spirit that all the families have,” said AJ., who has won the seedspitting contest about 10 times.The C
13、amachos have no plans to give up their competitive spitting anytime soon.“Even if I dont live in Texas,” said Davis Camacho, 20, a fivetime winner. “Ill make the yearly journey to Luling.”()16.What does the underlined word “swelled” in Paragraph 3 mean?AIncreased.BDoubled.CRecovered.DDropped.()17.Ho
14、w does Victoria feel about the competition?AConfident and lucky.BStupid and bored.CHappy and fearless.DExcited and nervous.()18.What can we learn about the competition?AIt lasts four days.BIt happens every year.CIt is an international event.DIt gets thousands of viewers.【语篇解读】本文是一则新闻报道,介绍了德克萨斯州的Luli
15、ng小镇每年举办一次西瓜节,该节日的最特别之处在于其吐西瓜籽比赛。16A词义猜测题。根据画线词前后句可知,自1954年开始,Luling小镇的人口在六月最后的那个周末不断增加。而根据该段的内容可知,小镇的常住人口仅有5, 500人,因为当地举办的西瓜节吸引来自世界各地的游客,因此人口在节日期间急剧增加。故画线词swelled的意思是“增加”。故选A项。17D推理判断题。根据Victoria在第六段中说的“Its really fun and exciting”和“Its really a lot of pressure”可知,她认为比赛既刺激又紧张。故选D项。18B推理判断题。根据倒数第二段中
16、“The Camachos have no plans to give up their competitive spitting anytime soon.”以及Camacho的家庭成员之一Davis在最后一段中说的“Even if I dont live in Texas”和“Ill make the yearly journey to Luling.”可知,吐西瓜籽比赛一年举行一次。故选B项。BAfter disappearing for over 19 years, measles (麻疹) is making a comeback in America.Since January 2
17、019, the disease has infected more than 700 people, mostly small children, and the number seems to be increasing daily.Measles is an infectious disease that typically begins with a high fever, cough, runny nose, and red, watery eyes. Many people also lose their appetites and feel sleepy. About three
18、 to four days after the symptoms start, the person breaks out into a rash (皮疹) that begins on the face at the hairline and then spreads to the neck and the rest of the body.In healthy people, the recovery, which takes between two to three weeks, starts soon after the rash begins. However, for about
19、40 percent of patientsmainly kids under the age of five or older adultsthe disease often leads to deadly pneumonia (肺炎), which, if left untreated, could result in death.The recent outbreak is thought to have been caused by travelers picking up the virus in a country where the disease is still existi
20、ng and exposing it to an unvaccinated (未接种的) community in the US. In New York, it was carried back by someone who had recently visited Israel, which is currently undergoing a significant measles, while in Washington, “patient zero” was infected by a type that is currently circulating in Europe.To li
21、mit the spread of the disease before it gets out of hand, US health officials are attempting to educate communities with high rates of unvaccinated children. They are also urging adults to consult with their physicians and get injected if considered necessary by the doctor.Hopefully, health official
22、s worldwide will be able to convince parents that vaccinating their children will protect, not harm, them.()19.What is the third paragraph mainly about?AThe symptoms of measles.BThe possible results of measles.CThe causes of measles.DThe cures for measles()20.Why did some people develop measles in A
23、merica?ABecause it is too hot this year.BBecause people are too stressed.CBecause pollution is too severe.DBecause the virus was taken to America.()21.What do we know about measles?AIt never disappeared in America.BIt starts with a rash.CIt is mild to everyone.DIt is possible to limit its spread.()2
24、2.In which section of a newspaper may this text appear?AHealth.BEducation.CScience.DEntertainment.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍麻疹在历史上带来的危害,以及为什么会发生这样的情况。19B主旨大意题。通读第三段可知,对于健康的人来说,皮疹开始后不久就会开始恢复,这需要两到三周的时间。然而,大约40%的患者主要是5岁以下的儿童或老年人患有肺炎,如果不及时治疗,可能会导致死亡。由此可见,第三段讲述的是麻疹所产生的可能结果。故选B项。20D细节理解题。根据第四段“The recent outbre
25、ak is thought to have been caused by travelers picking up the virus in a country where the disease is still existing and exposing it to an unvaccinated (未接种的) community in the US.”可知,美国有些人会患上麻疹是因为病毒被带到美国。故选D项。21D细节理解题。根据第五段“To limit the spread of the disease before it gets out of hand, US health off
26、icials are attempting to educate communities with high rates of unvaccinated children.”可知,限制麻疹的传播是可能的。故选D项。短语get out of hand 意为“失控;无法控制。”22A题材来源题。本文主要谈到的是关于麻疹给人带来的危害,最后一段提到,希望世界各地的卫生官员能够说服父母,给孩子接种疫苗将保护他们,而不是伤害他们。由此可知,这篇文章最有可能出现在报纸的健康栏目。故选A项。CA small supermarket is decorated with a lot of red lantern
27、s. There are piles of red envelopes on sale, for filling with cash and handing out as gifts. Such festive trappings can be seen everywhere in China in the buildup to the Lunar New Year. But this is Yangon, the former capital of Myanmar, where Han Chinese are a mere 2.5% of the countrys population. T
28、hey are a sign that Chinese New Year is becoming a global holiday.Several countries in Asia celebrate the Lunar New Year in their own way. But dragon and lion dances in Chinatowns over the world have helped make Chinas the most famous. In Tokyo, window cleaners dress up as the animals of the Chinese
29、 zodiac(生肖). America, Canada and New Zealand have issued commemorative stamps for the Year of the Rooster. Last year New York City made the Lunar New Year a school holiday for the first time.The spread of the Spring Festival, as China calls it, is partly due to recent emigration(移民) from China: 9.5
30、million Chinese people have moved abroad since 1978, many of whom are far richer than earlier waves of migrants. It also reflects the wealth and ambitions of Chinas new middle class: festivities in other countries are partly aimed at the 6 million Chinese who are expected to spend their week long ho
31、liday abroad this year.Its hoped that the festival will promote Chinas cultural “soft power” abroad.So related events are welcomed, such as a display this year of martial arts in Cyprus and a traditional Chinese templefair in Harare, Zimbabwe. More and more Chinese are glad to see foreigners enjoy s
32、uch festivities. Though there is a growing enthusiasm among Chinese for Western celebrations such as Christmas, Chinese New Year is a welcome chance to reverse(逆转) the cultural flow.()23.What are the bestknown celebration activities for the Lunar New Year in Chinatowns?ADragon and lion dances.BEatin
33、g dumplings and singing and dancing.CDressing up as animals and dancing.DPlaying cards and letting off fireworks.()24.Why do some countries celebrate the SpringFestival?ATo reflect on their own cultures.BTo show respect to the Chinese traditions.CTo promote the values of Chinese customs.DTo attract
34、Chinese to spend the holiday there.()25.Whats the best title for the text?ACelebrating Chinese festivals becomes a trendBWelcoming Chinas cultural “soft power”CChinas biggest festival is going globalDForeigners love of Chinas festivals【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了中国春节如何日益成为一个全球性节日。23A细节理解题。由第二段“But dragon an
35、d lion dances in Chinatowns over the world have helped make Chinas the most famous.”可知,广为人知的庆祝方式是舞龙和舞狮。故选A项。24D推理判断题。由第三段“It also reflects the wealth and ambitions of Chinas new middle class: festivities in other countries are partly aimed at the 6 million Chinese who are expected to spend their wee
36、k long holiday abroad this year.”可知,这也反映了中国新中产阶级的财富和雄心,其他国家的节日活动部分是针对预计今年将在海外度过一周长假的600万中国人。因此一些国家庆祝中国春节是针对那些打算去国外度假的中国新中产阶级。故选D项。25C主旨大意题。通读全文可知,本文介绍了中国春节日益成为一个全球性的节日, C项最能概括文意。故选C项。第二节七选五(10分)The “Chong Yang Festival” is celebrated on the ninth day of the ninth lunar month, which is also known as
37、the Double Ninth Festival._26_.Climbing MountainsPeople like to climb mountains on this festival, so Double Ninth Festival is also called “Mountainclimbing Festival”The 9th lunar month, with clear autumn sky and bracing air, is a good time for sightseeing._27_. It is really refreshing to climb mount
38、ains and enjoy the beauty of nature at this bright and clear time in autumn.Climbing mounting also indicates “climbing to a higher position”. Another reason why climbing mountains are valued by people, especially by the elderly is that it has a meaning of “climbing to ligneous life”. Climbing mounta
39、ins on Double Ninth Festival was already popular in the Tang Dynasty. _28_.Drinking Chrysanthemum Flower(菊花) WineThe chrysanthemum flower wine is unique in brewing. In ancient times, people usually picked fresh chrysanthemum flowers and leaves on the 9th of the 9th lunar month, and brewed the mixtur
40、e of them and grains into the wine._29_. The wine is said to have wholesome effects on sharpness of the eye, drop of high blood pressure, reduction of weight and removal of stomach trouble, thus contributing to longevity._30_The Double Ninth cake is also known as “flower cake”. It dates back to the
41、Zhou Dynasty. It is said that the cake was originally prepared after autumn harvests for farmers to have a taste of what was just in season, and it gradually grew into the present cake for people to eat on the Double Ninth Day.AEating Double Ninth CakeBMaking “flower cake” with friendsCA lot of poem
42、s were devoted to this customDSo people love to go sightseeing this monthE. It would not be drunk until the same day next yearF. Here are some traditional customs of the Double Ninth FestivalG. But few Chinese people are aware of the importance of the festival【语篇解读】 本文是一篇说明文,介绍了重阳节的时间、历史起源、命名及人们的庆祝方
43、式。26F根据前句“The Chong Yang Festival is celebrated on the ninth day of the ninth lunar month, which is also known as the Double Ninth Festival. ”可知,本文介绍了重阳节,所以下面是介绍重阳节的一些习俗。故选F项。27D根据上文“The 9th lunar month, with clear autumn sky and bracing air, is a good time for sightseeing.”可知,农历九月初,秋高气爽,空气清新,是观光的好时
44、节。抓住关键词sightseeing,后边也涉及了sightseeing,所以人们喜欢在这个月去观光。故选D项。28C根据前文“Climbing mountains on Double Ninth Festival was already popular in the Tang Dynasty.”可知,重阳节登山在唐代就已经流行了。后边要说到流行的证据也就是很多诗都是关于这一习俗的。故选C项。29E根据前文“In ancient times, people usually picked fresh chrysanthemum flowers and leaves on the 9th of t
45、he 9th lunar month, and brewed the mixture of them and grains into the wine. ”可知,在古代,人们通常在农历九月初九采摘新鲜的菊花和叶子,然后把它们和谷物混合到酒里。介绍了菊花酒的酿造,要到来年的这一天,才拿出来喝。故选E项。30A根据下文“The Double Ninth cake is also known as flower cake”可知,这一部分主要介绍了重阳糕这一食物。故选A项。第三部分完形填空(15分)Can you love someone too much?_31_ you can express t
46、he wrong kind of love, but Im sure you cant show too much.One of my favorite stories tells of a woman who finally _32_ to ask her boss for a raise in salary. All day she felt nervous. Late in the afternoon she got up the _33_ to speak to her employer. To her delight, he _34_ a raise.The woman arrive
47、d home that evening to a beautiful _35_ set with their best dishes. Her husband had come home early and prepared a festival meal. She wondered if he _36_ knew that she would not get turned down.She found him in the kitchen and told him the good _37_. They kissed and then sat down to the wonderful me
48、al. Next to her plate the woman found a beautifully lettered _38_. It read, “Congratulations, darling! I knew youd get the raise! These things will _39_ you how much I love you.”After supper, her husband went to do some washing. As he left the room, she _40_ a second card that had fallen from his po
49、cket. Picking it off the floor, she read, “Dont worry about not getting the raise. You _41_ it anyway! These things will tell you how much I love you.”The measure of love is when you love without measure. What this man tried to show his wife was total acceptance and love. Whether she _42_ or not, he
50、 loved her regardless. Sometimes his love might celebrate her victories and other times it was there to give _43_.Upon receiving the Nobel Peace Prize, Mother Teresa said, “What can you do to promote world the _44_? Go home and love your _45_.” Yes, love your family, and also love your friends. Love
51、 them without pressure. And dont worry about spoilage(变质). So remember, “Potatoes spoil, people dont spoil.”()31.A.ThusBPerhapsCSurelyDThen()32.A.hesitatedBfailedCdecidedDagreed()33.A.chanceBpowerCexcuseDcourage()34.A.turned downBagreed toCthought ofDdealt with()35.A.floorBcupboardCtableDchair()36.A
52、.anywayBalmostCstillDsomehow()37.A.newsBtaleCstoryDplace()38.A.envelopeBmessageCmarkDcard()39.A.tellBguideCwarmDteach()40.A.realizedBnoticedCsearchedDaccepted()41.A.wantBfavorCdeserveDunderstand()42.A.succeededBregrettedCknewDforgot()43.A.adviceBdirectionsCcomfortDlessons()44.A.tradeBpeaceCprogressD
53、environment()45.A.friendsBfortuneCneighborsDfamily【语篇解读】这是一篇记叙文。本文通过讲述一个丈夫准备了晚饭以及两张不同的卡片庆祝妻子加薪的故事来告诉我们,要世界和平首先应该爱自己的家人,爱朋友,爱永远不会变质。31B结合语境和下文这位丈夫无私的爱的故事可知,也许你会表达错误的爱,但是在爱里,你再多表达也不为过。perhaps意为“可能”。短语canttoo much 意为“再也不为过”。32C结合下文可知,这位女人是最终决定(decided)要求老板加薪,因为她已经那么做了。33D到了下午晚些时候,她鼓起勇气(courage)去和她的老板谈谈
54、。短语get up the courage意为“鼓起勇气”。34B结合上文 “To her delight”可知,令她高兴的是,他同意加薪了。agree to符合题意。35C结合下文 “with their best dishes”可知,那天晚上,这位女士回到家,走到美丽的摆有最好的菜肴的桌子(table)。36D此处为细腻的心理描写,这位女士看到这一桌子好菜,可见她心想,他是否知道她没有被老板拒绝。此处用somehow表示这位女士猜丈夫以某一种自己的方式知道了这件事情。37A她在厨房里找到了他,并告诉了他这个好消息(news)。38B结合下文内容可知,在她的盘子旁边,这个女人发现了一个写得很
55、漂亮的便条,上面写着一些信息(message)。39A“我知道你会得到加薪的,(我做的)这些事情会告诉你(tell)我有多爱你。”40B在他离开房间时,她注意到(notice)从他口袋里掉出来的第二张卡片。41C“不管怎样,你值得(deserve)加薪,这些东西会告诉你我有多爱你。”这一张卡片很明显是为了妻子没有得到加薪准备的。You deserve it. 在此意为“你应该得的;这是你应得的”。这个句子还可以表示“你活该”的意思。42A不管她成功(succeed)与否,他都不顾一切地爱她。43B有时候,他的爱可能会庆祝她的胜利,而其他时候,他会在那里给妻子指点迷津。directions意为“
56、指导”。44B特丽莎圣母说:你能做些什么来促进世界和平(peace)呢?首先就要毫无保留爱自己的家人。根据文意应选B项。45D结合全文的主题可知是回家去爱你的家人(family)。第四部分语法填空(15分)The Agricultural Feast falls after the Independence Day. It 46._ (be) not a worldwide celebration. Only Christians in Mexico look forward to its arrival for its 47._(religion) origin.Long ago, mans
57、 ancestors were bad.They fooled and played tricks on each other and never kept their word.So annoyed was God 48._ he turned up and drowned all their 49._ (crop). Consequently,many people starved to death. In order to gain Gods forgiveness, a woman poet set off 50._ (see) God, and made apologies, whi
58、ch moved God.With Gods permission, human beings finally had good harvests again. Thus to wipe sadness and remind themselves of the 51._ (believe) in God, people celebrate the festival. On the festival, people gather in the open air, such as playgrounds and parking lots, and have fun with each other
59、52._(energy) all night long, as though they were never tired.When a beauty 53._(dress) herself in lovely clothing reads poems in memory of the poet, everyone holds his breath. Then, it is the custom that the bone of a rooster head is given to her 54._ an award.Obviously, the story may not be true, 5
60、5._ the festival is interesting.【语篇解读】本文是一篇说明文。本文介绍了墨西哥的一个名叫the Agricultural Feast的节日,包括这个节日的由来,节日的庆祝方式以及节日的特点。46is考查时态。句意为:农业盛宴节在独立日之后到来,它不是一个全球性的节日。根据前面的节日的降临用falls可知,属于客观事实应用第三人称单数。故此处要填is。47religious考查形容词。句意: 因宗教起源问题,只有墨西哥的基督教徒盼望这个节日的到来。origin是名词,其前应用形容词修饰。故填religious。48that考查固定句型。句意:上帝是如此的生气,以至
61、于显灵淹掉了所有的庄稼。故填that。49crops考查名词。此处指淹没了他们所有庄稼,需用复数形式crops。50to see考查非谓语动词。set off to do sth.意为“动身去做某事”。此处是不定式作目的状语。故填to see。51belief考查名词。句意:为消除悲伤,加强人们对上帝的信仰,人们庆祝这一节日。of后指的是对上帝的信仰,需填名词。故填belief。52energetically考查副词。根据文章大意,结合空白处前的 “have fun with each other” 和后面的 “all night long”可知,人们整晚都很开心,说明他们“精力充沛的”,因为
62、是修饰前面的动词have fun。故填energetically。53dressing考查非谓语动词。when引导的时间状语从句中谓语动词是reads,故dress需用非谓语动词;再根据dress后的“herself in”可知,此处是短语“dress oneself in”而并不是“be dressed in”,此处表示主动,故用现在分词dressing作后置定语。54as考查介词。句意:这是一种习惯,把公鸡头送给他作为一种奖励。短语give sb.sth. as意为“送给某人某物作为”。故填as。55but考查连词。句意:很明显这个故事可能不真实,但是这个节日是很有趣的。前后句是转折关系。
63、故填but。第五部分写作(25分)第一节单词拼写(5题,共5分)56Studying _(氛围) plays a very important role.57The _(教堂), which was built in 1163, is an artistic treasure.58He owed the first _(收获) of rice to the sun goddess.59Social _(媒体) seems to have changed the rules of the communication.60After I went to college, I received _(
64、祝贺) from my friends and relatives.【答案】56.atmosphere57.church58.harvest59media60.congratulations第二节书面表达(20分)某中学生英文报正举办“The season I like best”的征文活动,请用英文写一篇短文投稿,内容应包括:1你最喜欢的季节;2你喜欢该季节的两条理由(如:风俗习惯,活动,感受等等)。注意:1词数80左右;2题目和开头已为你写好,不计入总词数;3要求行文连贯,语篇完整。The season I like bestEach of us knows that there are
65、four seasons a year._【答案】One possible version:The season I like bestEach_of_us_knows_that_there_are_four_seasons_a_year.Different people like different seasons; my favourite season is spring. I love to smell the fragrance of flowers, see the new green trees and hear the singing of small birds. There
66、 are many busy butterflies and bees over the flowers. Sometimes it rains, but usually rains quietly. The rain waters the trees and the flowers.And I can play outside, too! Whether we like riding bikes, jogging or going on long walks, spring allows us to enjoy outdoor activities.Of course, there are many other reasons to explain why Im so excited about spring. Thank you, spring!