收藏 分享(赏)

2021年高中英语 UNIT 1 Relationships Section B LESSON 2 & LESSON 3课后篇巩固提升 北师大版选择性必修第一册.docx

上传人:a**** 文档编号:382395 上传时间:2025-11-29 格式:DOCX 页数:9 大小:37.61KB
下载 相关 举报
2021年高中英语 UNIT 1 Relationships Section B LESSON 2 & LESSON 3课后篇巩固提升 北师大版选择性必修第一册.docx_第1页
第1页 / 共9页
2021年高中英语 UNIT 1 Relationships Section B LESSON 2 & LESSON 3课后篇巩固提升 北师大版选择性必修第一册.docx_第2页
第2页 / 共9页
2021年高中英语 UNIT 1 Relationships Section B LESSON 2 & LESSON 3课后篇巩固提升 北师大版选择性必修第一册.docx_第3页
第3页 / 共9页
2021年高中英语 UNIT 1 Relationships Section B LESSON 2 & LESSON 3课后篇巩固提升 北师大版选择性必修第一册.docx_第4页
第4页 / 共9页
2021年高中英语 UNIT 1 Relationships Section B LESSON 2 & LESSON 3课后篇巩固提升 北师大版选择性必修第一册.docx_第5页
第5页 / 共9页
2021年高中英语 UNIT 1 Relationships Section B LESSON 2 & LESSON 3课后篇巩固提升 北师大版选择性必修第一册.docx_第6页
第6页 / 共9页
2021年高中英语 UNIT 1 Relationships Section B LESSON 2 & LESSON 3课后篇巩固提升 北师大版选择性必修第一册.docx_第7页
第7页 / 共9页
2021年高中英语 UNIT 1 Relationships Section B LESSON 2 & LESSON 3课后篇巩固提升 北师大版选择性必修第一册.docx_第8页
第8页 / 共9页
2021年高中英语 UNIT 1 Relationships Section B LESSON 2 & LESSON 3课后篇巩固提升 北师大版选择性必修第一册.docx_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、UNIT 1RELATIONSHIPSSection BLESSON 2 & LESSON 3课后篇巩固提升必备知识基础练.单词拼写1.The writer gets no immediate (反馈) and simply has to imagine the readers reaction.答案feedback2.You should learn how to (处理) the problems it has caused.答案handle3.I dont want to (使生气) you,but I found your menu so limited.答案upset4.How ca

2、n you expect to improve your spoken English if you are (羞愧的) of making mistakes and never open your mouth?答案ashamed5.As well as helping with treatments,Ricochet also (筹集) 5,000 to help continue Ians recovery.答案raised6.At last feeling very upset and(敏感的),Freddy and his band realised that they must le

3、ave the county.答案sensitive7.The (截止日期)of the job for making an application is next Friday.答案deadline8.Mexicans may use silence rather than be (无礼的)to that person by arguing with him or her.答案rude9.The most urgent question may be how to control the (流动)of tourists.答案flow10.The port is important for t

4、he supply of relief to (百万)of drought victims.答案millions.单句语法填空1.The English (prefer) for the weather has nothing to do with the natural phenomena.答案preference2.He returned with the(intend) of spending the New Year with his family.答案intention3.He found he could no longer deal with his (demand) job.答

5、案demanding4.Although these measures are not(effect) forever, they are important now.答案effective5.Haytor is a tourist-heavy area and tourists are(constant) feeding the horses food.答案constantly6.I benefited a lot from my (associate) with him.答案association7.We had (bare)enough money to last through the

6、 weekend.答案barely8.It is certain that they still face challenges in turning this potential into (real).答案reality9.I have nothing to say with regard to your (complain).答案complaint(s)10.The man making the call is to make an (appoint).答案appointment.用适当的介词或副词填空1.Out touching distance, I could enjoy the

7、view of snowy mountains.答案of2.Sitting back in the car the way to the airport, I figured it all out.答案on3.Everybody must check the PS to see if any is missing.答案through4.One day a couple weeks into the summer he came to me and said he made a mistake.答案of5.We usually associate it living things:a wish

8、to preserve its own existence.答案with6.He was wired to a police tape recorder.答案up7.reality,its the chair that does the important work.答案In8.He never ceased to chase his dream in his youth.答案after9.He got back his office,never once looking back to see if he was being followed.答案to10.Whenever these gi

9、rls get together,they chatter non-stop.答案away.完成句子1.他的口信一送出去,他就让我留下来观看。 his message was delivered, he allowed me to stay and watch.答案As soon as2.当他们一旦意识到在外面吃饭是多么便宜的时候,他们做饭的时间就会大大减少。They cook much less they realise how cheap it can be to eat out.答案once3.颜色是让房间有你想要的感觉的关键。Colour is the key a room feel

10、the way you want it to feel.答案to making4.人们普遍认为这次会议是成功的。The general opinion is .答案that the meeting was a success5.他已经成为我们镇上第一个出国的人。He has become the first in our town.答案to go abroad关键能力提升练.阅读理解主题语境:人与社会语篇类型:说明文Most children now chat daily either online or through their mobile phones.They are connect

11、ing to a huge number of other children all over the world.Some are shy “in real life” but are confident to communicate with others online;others find support from people of their own age on relationship issues,or problems at home.Sometimes the online world,just like the real world,can introduce prob

12、lems,such as cheating or arguments.Going online is great fun,but there are also a few people who use the Internet to do bad things.Children must know that there are both the good things and the dangers on the Internet.To keep children safe,your management must cover the family computer.Just as you d

13、ecide which TV programmes are suitable,you need to do the same for the websites and chatrooms your children visit.Remind your children that online friends are still strangers and there are dangers too.Computer studies are part of schoolwork now,so its likely that your children may know more than you

14、 do.We get left behind when it comes to the interactive areas of websites,like chatrooms and message boards,which are especially strange.The language of chat is strange to many parents,too.Chatters love to use abbreviations (缩写) such as:atball the best,bbfnbye bye for now,cul8ersee you later,gr8grea

15、t,IdkI dont know,imblit must be love,kitkeep in touch,pawparents are watching,lollaugh out loud,xlntexcellent!It seems like another language,and it is!【语篇解读】文章主要说明了目前孩子上网的现状及利弊,并阐述了家长应该如何监督和引导孩子合理使用网络。1.The passage is meant for .A.childrenB.teachersC.parentsD.net bar owners答案C解析推理判断题。根据第三段中的“To keep

16、 children safe,your management must cover the family computer.”以及“Remind your children that online friends are still strangers and there are dangers too.”可知,这篇文章主要是写给父母的。故选C项。2.In order to keep children safe online,youd better .A.not allow them to use the InternetB.surf the Internet together with th

17、emC.teach them to use correct net wordsD.choose suitable websites and chatrooms for them答案D解析细节理解题。根据第三段中的“you need to do the same for the websites and chatrooms your children visit”可知,父母要给孩子选择合适的网站和聊天室,故选D项。3.If you stand beside him when your son is chatting about something secret online,he may use

18、 .A.bbfnB.lolC.cul8erD.paw答案D解析细节理解题。根据倒数第二段中的“pawparents are watching”可知,这个缩写代表了父母在旁边观看,所以你的孩子会用这个网络用语来告诉对方,故选D项。4.Which of the following will the author probably agree with?A.The chat language is strange to adults.B.The Internet is not good for children.C.Children can chat so much online.D.The Int

19、ernet is a good place for children.答案A解析推理判断题。从文章最后一段可推断A项是作者同意的观点。在第一段中作者客观地叙述了当前大多数孩子通过网络和手机大量聊天、认识大量朋友、获得同龄人的帮助的事实,看不出作者认为孩子们不应该过多地在网络上聊天。在第二段中作者认为上网很有趣,但必须让孩子们明白上网的好处和坏处。故B、C、D三项都不是作者同意的观点。故选A项。.七选五主题语境:人与社会语篇类型:说明文Nowadays,more and more parents are using a new technology,home security systems,t

20、o keep an eye on their “home-alone” children.In the early days of home security,the systems were basically designed just to keep the bad guys out.1But be sure,when no adult is present,he or she knows how to do so safely.Every child should memorise his or her own full name and address,and home,work a

21、nd cellphone numbers of each parent.2If your child is too young to memorise the information,he or she may be too young to be home alonefor any time.3If a door or a window is slightly open,the child has any reason to suspect someone has been in the house that shouldnt be.Have him or her call you,and

22、then wait at the nearby home of a neighbour whos agreed to act as a safe house.4Besides,set a rule that he or she must never play outside the house when no one else is at home.Be sure your child knows how to disarm (解除) and arm your home security system.Programme your control panel (控制板) to give you

23、 a message when your child enters or leaves the house,and arms or disarms the system.5If you want to learn more about home security systems that can help parents protect their “home-alone” children,you can visit our website.A.Warn your “home-alone” child never to answer the doorbell or telephone.B.Y

24、ou and your child should work together to use the home security systems.C.At present,the systems are only intended for “home-alone” children.D.Teach your child to observe things when returning to the house.E.Also keep the information posted next to the phone at home.F.Now,many parents are also using

25、 them to make their “home-alone” children safe.G.If your child forgets to rearm the system,you can call him or her with a personal reminder.答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文。介绍了父母上班不在家,无法实时照看孩子,而随着新技术的发明与发展,一种能够实时监控独自在家的孩子的工具就应运而生了,并为家长提供了几点建议。1.F该空前文讲述的是原来一开始这种家庭安全系统的使用目的,所以后文应该写的是这种系统工具的使用现状。2.E“to memorise the

26、 information”指代的就是关于自己家庭的详细信息,所以E项“将这些有效的信息张贴在自己家电话的旁边”符合语境。3.D由“If a door or a window is slightly open”这句可以推断出“我们”要让自己的孩子回到家后注意观察有什么变化发生。4.A该空强调的是应该不让孩子做些什么,以提高孩子的警惕性,所以备选项中只有A项符合语境。5.G该空强调的是如何让孩子更好地使用安全系统。当孩子忘记了设定安全系统的话,就要带一个个人提醒器。.完形填空主题语境:人与社会语篇类型:记叙文Julie and I wanted to get together with Kirk.

27、We arranged at a 1 in the village to meet for dinner,which was2 for everyone by subway.It was a3 enough place,and we had to wait 15 minutes for everybody to 4.Then we ended up at a table in the back near the kitchen.The food was excellent and the waitress,a young woman,was 5 and knew just what to 6

28、on the menu.We talked and ate and talked more.Nobody made 7 to hurry us out,although it was a Sunday night and 8 somebody would be waiting out for a table.The bill came.I gave the waitress my credit card.The bill came back.I9 it and left it at the table.We chatted some more.Then we got up and headed

29、 out the 10.Outside we said goodbye to Kirk and 11 to the subway.We had gone almost two blocks12 I heard someone running after us,calling,“Excuse me,sir.” I turned 13.It was the 14 from the restaurant.“You left your credit card,” she said and 15 it to me.“Thanks so much,” I said,putting it in my wal

30、let.I didnt even have time to say anything before she was already hurrying back to the busy restaurant.I was left to consider her amazing kindness and enthusiasm.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者有一次去一家餐馆就餐,受到了女服务员的热情接待。后来由于不小心把信用卡落在了餐馆,幸运的是,那位服务员追了两条街,把卡送回到了作者手中。1.A.restaurantB.cafeC.stationD.street答案A解析根据第四段可知,那是一

31、家吃饭的餐馆。故选A项。2.A.naturalB.satisfactoryC.convenientD.successful答案C解析之所以选择那家餐馆,是因为大家乘地铁去那儿聚会都很“方便(convenient)”。故选C项。3.A.contentB.busyC.popularD.familiar答案B解析根据第五段的第二句可知,那家餐馆生意很好,是一家很“热闹的(busy)”餐馆。故选B项。4.A.give upB.show upC.take offD.set off答案B解析根据第一段可知,大家所乘地铁线路不同。由于是约会,三个人不一定会同时到,需要等15分钟才能每个人都“出现(show

32、up)”。故选B项。5.A.friendlyB.beautifulC.generousD.active答案A解析这家餐馆生意好,服务好;再结合下文的描述可知,那里的服务员是非常“友好的(friendly)”。故选A项。6.A.recommendB.orderC.consumeD.demand答案A解析作为服务员,她能根据菜单和客人的喜好来“推荐(recommend)”。故选A项。7.A.an offerB.an effortC.a promiseD.a difference答案B解析既然生意火爆,来吃饭的人就很多。但是作者三人吃着、谈着,应该是拖了很长时间,可是没有人来催他们走。此处主要是描写

33、餐馆和服务员的友好。短语make an effort to do sth意为“努力做某事”。故选B项。8.A.probablyB.deliberatelyC.particularlyD.surely答案D解析餐馆本身生意好,又恰逢星期日,外面有人等着桌子吃饭,这一点是可以“肯定地(surely)”。故选D项。9.A.paidB.wroteC.signedD.signaled答案C解析注意文化差异。中国人大多会是付现金或者电子付款,对于外国人来说,他们喜欢用信用卡。首先来了账单,作者看完账单后把自己的信用卡交给服务员去柜台刷卡,然后服务员把卡还给作者,并把刷卡小票给作者“签字(sign)”,这个

34、手续才算完成。故选C项。10.A.kitchenB.toiletC.counterD.door答案D解析还有很多人等着吃饭,所以作者几个人支付完账单之后,应该是站起来向门口走去,离开餐馆。下文中的描述也证明了这一点。故选D项。11.A.adaptedB.rushedC.headedD.returned答案C解析呼应第一段的地铁的提示可知,作者他们吃完饭,与Kirk道别,就向地铁“走去(head)”。故选C项。12.A.whileB.beforeC.untilD.when答案D解析这是一个固定结构,表示“在做一件事时,发生了另外一件事”。作者已经走过了两个街区,这时听到有人在追赶他们。故选D项。

35、13.A.aroundB.outC.upD.away答案A解析作者正在朝前走,听到后面有人喊,应该是“转过身来(turn around)”。故选A项。14.A.hostessB.waitressC.cashierD.conductor答案B解析根据下文可知,追赶过来的就是那个“女服务员(waitress)”。故选B项。15.A.explainedB.lentC.reportedD.handed答案D解析根据上文可知,作者把信用卡掉到了餐馆里,女服务员是来还卡的,所以,她边说边把卡“递(hand)”给作者,接着马上就跑远了。故选D项。.语篇填空主题语境:人与自我语篇类型:记叙文Jack and

36、I are good friends.We tried to walk across the United States of America.Were not exactly sure why we were doing it.Part of 1 (its) was to test ourselves;to see 2 we could face the challenges.When I was a teenager,I often daydreamed that I was going to walk across the United States after 3(graduate)

37、from high school.4,I didnt do that.Before I knew it I was 5 my thirties,married,had a job,yet still had this idea in my mind with each passing year.I figured I was too old and my opportunity 6(pass).Then,a few years ago,I met Jack,who 7 (be) thirty-five years old and quit his job as a civil engineer

38、 in New York City to walk across the United States.He wasnt doing it for a cause as part of an organization.He was doing it 8(simple) because he loved to walk and discover.The idea was back and I no longer had an excuse.We planned on averaging 20 miles a day and taking some days off 9(rest),so we ex

39、pected that the walk would take about 6 months,realizing it could take 10(long).We were in no hurry.The total distance would have been about 3,100 miles.答案与解析【语篇解读】本文是一篇记叙文。主要记叙了作者和好朋友Jack在各自三十多岁时,计划步行穿越美国的事情。他们预计步行需要6个月的时间,也可能更久。1.it考查代词。句意:一部分原因是为了测试我们自己;看看我们是否能面对这些挑战。此处指代上文“why we were doing it”这

40、句话,应用代词it。故填it。2.if/whether考查连接词。此处为宾语从句,从句中不缺少成分,且表示“是否”,应用if或whether引导。故填if/whether。3.graduating/graduation考查非谓语动词或名词。after为介词,后跟动词-ing形式或名词作宾语,故填graduating/graduation。4.However考查副词。句意:然而,我没有那样做。结合上下文语境可知为转折关系,故用however,句首字母要大写。故填However。5.in考查介词。短语in ones thirties表示“在某人三十几岁时”。故填in。6.had passed考查动

41、词时态。此处pass发生在figured之前,即“过去的过去”,应用过去完成时。故填had passed。7.was考查主谓一致。此处为非限制性定语从句修饰先行词Jack,且先行词在从句中作主语,是单数形式。故填was。8.simply考查副词。修饰后面整个句子应用副词。故填simply。9.to rest考查动词不定式。分析句子结构可知rest在句中作非谓语动词,且此处作目的状语,应用动词不定式。故填to rest。10.longer考查比较级。句意:我们计划平均每天步行20英里,休息几天,所以我们预计步行需要6个月的时间,意识到可能需要更长时间。表示“比六个月更长”,所以用比较级。故填longer。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1