1、高考资源网() 您身边的高考专家第卷第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在答题卷的相应位置。用答题卡的考生,先把选出的最佳选项标在试卷的相应位置,再转涂到答题卡上。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man mean?A. He has given the woman a call. B. He slipped when walking. C. He forgot to call
2、 the woman.2. What can we learn?A. The woman is at the station. B. The woman is in the taxi when speaking. C. The man is a driver.3. How does the woman feel about the supermarket?A. Just so-so. B. Not bad. C. Not very good.4. Which fight is the man going to take?A. 201. B. 210. C. 102.5. Where is th
3、e woman?A. At the bus station. B. At the train station. C. At the airport.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在答题卷的相应位置。用答题卡的考生,先把选出的最佳选项标在试卷的相应位置,再转涂到答题卡上。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时问。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What color sweater would th
4、e woman like to have?A. White. B. Green. C. Grey.7. What can we learn from the speakers?A. The woman doesnt like the style. B. White suits the womans husband.C. The woman thinks the sweater and jeans are perfectly matched.听第7段材料,回答第8至10题。8. How is the weather today?A. Rainy. B. Sunny. C. Cloudy.9. W
5、hat day is today?A. Saturday. B. Sunday. C. Monday.10. What place may not be open today?A. Supermarket. B. Hospital. C. Bank.听第8段材料,回答第11至13题。11. How many languages can the man speak?A.2. B. 3. C. 4.12. What language can the man carry on a simple conversation in?A. Chinese. B. English. C. French.13.
6、 What used the man to be?A. An interpreter. B. A teacher. C. A waiter.听第9段材料,回答第14至16题。14. Whats the problem with the womans room?A. There is no hot water. B. There is no air conditioner. C. The room is too small.15. What does the woman want to do?A. Ask for a discount. B. Ask for a refund. C. Chang
7、e another room.16. What does the man offer to do?A. Change the room for the woman right now. B. Do not charge the woman for tonights room.C. Give the woman 10% discount.听第10段材料,回答第17至20题。17. When did the speaker meet by an old lady?A. When the speaker was shopping. B. When the speaker was walking ba
8、ck home.C. When the speaker was walking back to school.18. Who was Ray Robert?A. The speakers neighbor. B. The speakers father. C. The ladys son.19. When did the speakers grandma die?A.13 years ago. B. 20 years ago. C. 30 years ago.20. How did the speaker know of the lady?A. Through the speakers mot
9、her. B. Through the speakers father. C. Through the speakers neighbor.第二部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节:单项选择(共15小题;每小题1分,满分15分)21. Chinese Premier Li Keqiang paid _ official visit to Russia, with _ series of deals ranging from energy to people-to-people exchanges expected to be signedA. /; a B. an; the C. a
10、n; a D. /; /【答案】C 考点:考察冠词辨析。22. I began to feel _ in the new school when I saw some familiar faces.A. at home B. at heart C. at will D. at sight【答案】A【解析】试题分析:A考察介词短语。A. at home自在的,自如的;B. at heart本质上;C. at will任意;D. at sight看见。feel at home感到很自在。句意:当我在新学校里看到熟悉的面孔时,我开始感到很自在了。故选A。考点:考察介词短语。23. Both men
11、have been _to life imprisonment because of robbery.A. choked B. condemned C. consisted D. convinced【答案】B【解析】试题分析:B考察动词。be condemned to被宣判,判处某种刑罚,condemn有多种解释。谴责,非难;被定罪,判刑;宣告不适用或不宜服役;使处于(某种特定地位或境界);依法征用、没收、充公。condemn sb. for sth.因某事谴责某人。句意:两个男人都由于盗窃被宣判终身监禁,故选B。考点:考察动词。24. _ herself with routine offic
12、e tasks, she had no time to attend to her children.A. Occupying B. Occupied C. Being occupied D. To be occupied【答案】A【解析】试题分析:A考察现在分词做状语:句意:每天忙于办公室的日常工作,她没时间照顾孩子。Sb occupy oneself with sth某人忙于某事,这里的she和occupy是主动关系,用现在分词做状语,如果这题没有herself,就应该填occupied,用于词组be occupied with。选A。考点:考察非谓语动词。25. I would pers
13、uade her to make room for you _it be necessary.A. could B. mightC. shouldD. would【答案】C 考点:考察虚拟语气。26. - We thought he would have got the job. - What a pity! He _too nervous when interviewed.A. was B. had beenC. has beenD. would have been【答案】A【解析】试题分析:A考察时态。when interviewed是发生在过去,所以be动词要用过去时,句意:我们本以为他
14、会得到那份工作。好遗憾!他在面试的时候太紧张了。故选A。考点:考察时态。27. -People often dont appreciate what they have, do they? -No, _ they lose it. A. ifB. afterC. untilD. when【答案】C【解析】试题分析:C考察连词。A. if如果;B. after在之后;C. until直到;D. when当的时候。句意:问:人们通常不会感激他们拥有的东西,对吗?答:不是,直到他们失去了(才知道感激),故选C。考点:考察连词。28. , I believe, and you will find th
15、e boy is very outgoing. A. Having a talk with the student B. One talk with the student C. Given a talk with the student D. If you have a talk with the student【答案】B【解析】试题分析:B考察祈使句。祈使句+and+一般将来时=if.,祈使句可以不是以动词开头,可以改为以名词开头(实际上就是一个名词短语),而D选项是一个if引导的条件状语从句后面不应该有and,这句话中i believe 是插入语。句意:和学生交谈一次,我相信,你会发现该
16、男生很外向的。故选B。考点:考察祈使句。29. From his expression, I dont think he could have finished his homework last night, _? A. couldnt he B. do I C. did he D. hasnt he【答案】C【解析】试题分析:C考察反义疑问句。句意:从他的表达中,我认为他昨天晚上不可能完成了作业,对吗?主句谓语是think, believe, expect, suppose, imagine等引导的宾语从句中,疑问部分与宾语从句相对应构成反意疑问句,故选C。考点:考察反义疑问句。30. I
17、m going to spend the summer holiday in Hainan,_ lives my uncle.A. where B. who C. which D. when【答案】A【解析】试题分析:A考察关系副词。_ lives my uncle.是个定语从句,先行词是Hainan,表示地点,所以要用关系副词where。句意:我打算去海南过暑假,我的叔叔住在那里。故选A。考点:考察关系副词。31. _ a certain doubt among the parents as to the necessity of childrens doing so much homewo
18、rk.A. It existed B. There had C. There existed D. It had【答案】C【解析】试题分析:C考察固定句型。There be句型中的be可以替换为其他表示存在的单词,如:stand, lie, exist等,There be表示“某处有某物”,而have则表示拥有,所有的意思。句意:在家长中出现一些对于孩子做大量的作业是否有必要的疑问。故选C。考点:考察固定句型。32. -What do you think of the film 2012?-Well, its good. At least its _ the one I saw last ti
19、me with Jean.A. as bad as B. not as good as C. no worse than D. not better than【答案】C【解析】试题分析:C考察固定搭配。A. as bad as跟一样差;B. not as good as不像一样好;C. no worse than和一样好;D. not better than不及好。问:你觉得电影2012怎么样?答:挺好的。至少和我上次跟Jean一起看的一样好。故选C。考点:考察固定搭配。33. She has been in doctors describe as a vegetative (植物的) sta
20、te for six years.A. what B. which C. that D. how【答案】A【解析】试题分析:A考察疑问词。她处于医生所描述的植物人状态中达六年了。what doctors describe意思是医生描述的那样,相当于what he said他说的话。故选A。考点:考察疑问词。34. The meaning of a new word may be _ according to the given context.A. ruled out B. put out C. turned out D. brought out【答案】D【解析】试题分析:D考察动词短语。A.
21、 ruled out 排除; B. put out熄灭;C. turned out结果是.;brought out显示,句意:一个新词的意思可能会根据被给的文本显示出来。故选D。考点:考察动词短语。35. -I suppose it takes quite a lot of patience and confidence to make a good teacher. -_. Its far more than thatA. I cant agree more B. Absolutely C. Not exactly D. For certain【答案】C【解析】试题分析:C考察固定句型。A.
22、 I cant agree more我非常同意;B. Absolutely完全地;C. Not exactly不全是;D. For certain肯定地。句意:我猜成为一个好老师需要很多的耐心和自信。不全是,(成为一个好老师)远远不止这些。故选C。考点:考察固定句型。第二节 完型填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。 It was Mothers Day morning and I was doing some shopping at our local supermarket with my five-ye
23、ar-old son, Tenyson.As we were leaving, we found that an elderly woman had fallen over at the 36 and had hit her head on the concrete. Her 37 was with her, but there was blood everywhere and the woman was embarrassed and clearly 38 . Walking 39 the scene, Tenyson became very upset about 40 had happe
24、ned to the couple. He said to me, “Mum, its not much fun falling over in front of everyone.”At the front of the supermarket, a charity group had set up a 41 selling cooked sausages and flowers to 42 funds. Tenyson 43 that we should buy the lady a flower. “It will make her feel 44 ,” he said. I was 4
25、5 that hed 46 such a sweet idea. So we went over to the flower seller and asked her 47 we could buy a flower for the lady to cheer her up. “Just take it,” she 48 . “I cant take your money for such a wonderful gesture.”49 we walked up to her, my son became frightened by all the blood and medical equi
26、pment. He said he was just too 50 to go up to her. 51 , I gave the flower to the womans husband and told him, “My son was very upset for your wife and wanted to give her this flower to make her feel better.”52 that, the old man started crying and said, “Thank you so much, you have a wonderful son. H
27、appy Mothers Day to you.”The man then bent down and gave his wife the flower, 53 her who it was from. 54 badly hurt and shaken, the old lady looked 55 at Tenyson with love in her eyes and gave him a little smile.36.A. entrance B. front C. middle D. end37.A. son B. husband C. daughter D. friend38.A.
28、in time B. in case C. in shock D. in short39.A. towards B. through C. over D. by40.A. which B. that C. who D. what 41.A. building B. study C. notice D. stand 42 A. get B. make C. raise D. rise43.A. suggested B. asked C. told D. admitted44.A. less B. more C. worse D. better 45.A. angry B. happy C. am
29、azed D. sad46.A. catch up with B. come up with C. get away with D. put up with47.A. because B. though C. if D. when48.A. asked B. replied C. repeated D. received49.A. As B. Since C. For D. With50.A. energetic B. scared C. satisfied D. excited51.A. Instead B. However C. Also D. So52. A. For B. At C.
30、About D. Of53.A. talking B. begging C. ordering D. telling 54.A. When B. Because C. Why D. Though 55.A. away B. off C. up D. down【答案】36.A37.B38.C39.A40.D41.D42.C43.A44.D45.C46.B47.C48.B49.A50.B51.A52.B53.D54.D65.C【解析】试题分析:这是一篇记叙文,讲的是我和儿子去超市购物,看到一个老妇人在超市入口处跌倒,地上满是血和医疗器械,不远处正好有一个卖香肠和花来募集资金的点,儿子建议我们应该买
31、花送给那个老人,卖花的人被我们感到了,没有收我们的钱,把花送给了老人之后,老人很是感动。36.A考察名词。A. entrance入口;B. front在的前面;C. middle在中间;D. end结束。和我五岁的儿子去超市购物,离开的时候,根据情理可以推测那个老人在超市的入口处跌到了。故选A。37.B考察名词。A. son儿子;B. husband丈夫;C. daughter女儿;D. friend朋友。根据第二段第四行的couple夫妻,可以知道是她的丈夫和她在一起。故选B。38.C考察介词短语。A. in time及时;B. in case万一;C. in shock受惊吓;D. in
32、short简而言之。到处都是血,老人感到很尴尬,而且明显的感到她受了惊吓。故选C。39.A考察介词。A. towards朝,向;B. through通过;C. over超过;D. by通过。朝那个场景走去,故选A。40.D考察疑问词。A. which哪一个;B. that那个;C. who谁;D. what什么。what had happened to the couple固定用法,意思是那对夫妇发生地一切。故选D。 41.D考察动词。A. building建筑;B. study学习;C. notice注意;D. stand站立。一个慈善组织设立了一个站着卖煮熟的香肠的点,故选D。 42.C考
33、察动词。A. get得到;B. make制作;C. raise募集;D. rise升起。一个慈善组织设立了一个站着卖煮熟的香肠和花的的点来募集资金,raise founds意思是募集资金。故选C。43.A考察动词。A. suggested建议;B. asked问;C. told告诉;D. admitted公认的。Tenyson建议我们应该买一些花。故选A。44.D考察比较级。A. less更少的;B. more更多的;C. worse更差的;D. better更好的。Tenyson建议我们应该买一些花,这样可以让她过得更好。故选D。45.C考察形容词。A. angry 生气的;B. happy
34、高兴的;C. amazed 惊讶的;D. sad伤心的。听到儿子说的这些话,我感到很惊讶。故选C。46.B考察动词短语。A. catch up with追上;B. come up with提出;C. get away with侥幸成功;D. put up with容忍。听到儿子说的这些话,我感到很惊讶,他竟然能提出这么好的想法。故选B。47.C考察连词。A. because因为;B. though尽管;C. if 是否;D. when当时候。所以我们朝买花的地方走去,问买花的人我们是否可以买花送给那个老人,来让她高兴起来。故选C。48.B考察动词。A. asked问;B. replied 回复
35、;C. repeated重复;D. received接受。她回复说“拿去吧。对你们这么棒的举动我不能要你们的钱。故选B。49.A考察连词。A. As当;B. Since自从;C. For因为;D. With和一起。当我们走向那个老人身边时,我儿子很害怕那些血和医疗器械。故选A。50.B考察形容词。A. energetic精力充沛的;B. scared害怕的;C. satisfied满意的;D. excited兴奋的。他说他太害怕了不敢走上前去。51.A考察连词。A. Instead代替;B. However 但是;C. Also也;D. So所以。他说他太害怕了不敢走上前去,我就代替他把花给了
36、老人的丈夫。故选A。52.B考察介词。A. For由于;B. At在;C. About关于;D. Of的。在跟老人的丈夫说了那些话之后,他开始哭了。故选B。53.D考察动词。A. talking谈论;B. begging乞讨; C. ordering订购;D. telling告诉。他弯下身子把花给了他的妻子,告诉她花是从哪里来的。故选D。54.D考察连词。A. When当时候;B. Because因为;C. Why为什么;D. Though尽管。尽管受了很大的伤害还颤抖着,他还是弯下身子把花给了他的妻子,告诉她花是从哪里来的。故选D。65.C考察介词。A. away离开;B. off离开;C.
37、 up向上;D. down向下。look up at意思是抬头看,老人抬起头看了看Tenyson,眼里带着爱,并给了他一个微笑。故选C。【考点】考察记叙类文章的阅读。第三部分:阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分) 请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AI work in a nursing home and my job is to take care of the elderly.This year, a very sweet old lady that I cared for,Alice, had gone through a diffi
38、cult time .She got dementia and so she had been in the hospital twice .In November I was finally able to get her back to her “home”.Alice had thought her daughter was coming to visit her on Christmas day and that they were going to have the whole family together like the old days. When she finally r
39、ealized that that happy moment was not going to happen, she was very sad. Knowing that her daughter was coming after Christmas was not enough to make her feel happy, I hated the idea of her being alone on the holiday!On Christmas Eve, I gave her a surprise by asking if she could like to go to a cand
40、lelight service at church that night. Instead of taking her to my church, I took her to her old neighborhood church where all her friends were. We got there early and I got her a seat where her friends could see her as they came in. Then soon some of her friends came to the church and they rushed ov
41、er to greet her and sit with her.The candlelight service was beautiful and Alice got a lot of love from her old and new friends there. The truth of the story is that I am the one who got the best gift: the smile on Alices face.56. The underlined word “dementia” in Paragraph 2 probably is_.A. a house
42、 B. a letter C. an illness D. a plan57.Where did Alice spend her Christmas Eve according to the story?A. In her old neighborhood church. B. In her old house. C. In the nursing home. D. In the hospital.58. What was the best gift that the author got on Christmas Eve?A. The candlelight service. B. Alic
43、es happiness.C. Praise from Alices friends. D. Thanks from Alices daughter.59.What is the best title for this passage?A. My special job. B. The dream of all old lonely lady.C. A special candlelight Christmas Eve. D. The true love.【答案】56.C57.A59.B58.C【解析】试题分析:这是一篇记叙文,讲的是圣诞节那天,Alice的女儿没能来看她,我是照顾她的护士,就
44、把她带到她的老邻居的教堂里和朋友一起过圣诞节,Alice非常开心,她的笑容也是给我最好的圣诞礼物。56.C词义猜测题。根据这句话后一部分“so she had been in the hospital twice”意思是她住院了两次,可以推断出dementia是一种疾病。故选C。57.A推理判断题。根据第五段第一句话“Instead of taking her to my church, I took her to her old neighborhood church where all her friends were”可以知道Alice是在她的老邻居的教堂里过的圣诞节。故选A。59.B推
45、理判断题。根据文章最后一句话“The truth of the story is that I am the one who got the best gift: the smile on Alices face.”可以知道我得到的最好的礼物是Alice脸上的笑容,B选项符合题意。故选B。58.C主旨大意题。根据最后一段第一句话“The candlelight service was beautiful and Alice got a lot of love from her old and new friends there”可以知道圣诞节的烛光非常美,Alice从她的老朋友,新朋友那里收获
46、了很多爱,这是一个特殊的圣诞节夜,故选C。【考点】:考察记叙类文章的阅读。BNEWS BRIEFNew labels to show calories The US government ruled that all food establishments(场所) should put the calorie information of their foods on their menus. Within a year chain restaurants, like fast food KFC, will have to say clearly on their menus how many
47、 calories their fried chicken wings, fries, and other items contain. Amusement parks, movie theaters and supermarkets will also have to follow the rules. The move is designed to fight against the problem of obesity(肥胖) in the US. Antibiotics leading to world problem The entire world is facing this p
48、roblem: antibiotic resistance. And the resistance will lead to the deaths of 10 million people across the world by 2025, predicted a new report released by the UK government. Antibiotics are used to destroy or slow the growth of harmful bacteria in our bodies. But overuse and misuse of them can enco
49、urage bacteria to develop new ways of overcoming antibiotics, which makes it increasingly difficult for humans to fight diseases. _Australia is the worlds most expensive destination for international students, according to a study done by Hong Kong and Shanghai Banking Corporation (HSBC). They have
50、to spend an average of $ 42,000 ( about 258 ,000 yuan) a year to study at Australian universities. Singapore is not far behind, with an average yearly cost of $ 39,229, followed by the US at $ 36,564 and the UK at 35,045. However, Australias education quality only ranks joint fourth with Canada, wel
51、l below the US, the UK, and Germany. In addition, international students studying in Germany only have to pay about one-sixth the cost of studying in Australia. New Games sports may be added The International Olympic Committee has canceled the 28-sportcap for future summer Olympics But each summer G
52、ames will still only be allowed 10, 500 athletes and 310 events. Countries that could host the games will discuss plans with the committee during a new invitation stage before bidding. They are also allowed to hold events outside their own countries and get financial support from the committee. No c
53、hanges will be introduced for the 2016 Olympics in Rio de Janeiro, Brazil. 60. The news brief covers _.A. medicine, disaster, finance, events B. business, medicine, economy, sportsC. service, health, education, events D. health, medicine, education, sports 61.The underlined word “antibiotics” in Lin
54、e 7 refers to _.A. serious diseases B. medical drugs C. harmful bacteria D. varieties of resistance62. Which of the following fits in the blank best in the news brief? A. The cost of studying overseas B. Australian study most expensive C. International students in Australia D. Australias education q
55、uality 63. Which of the following statements is best supported by the news brief? A. Some events may be held outside the host country in future summer OlympicsB. It is Australias best education quality that will cause students to make a wise choice. C. It is necessary for the UK government to try ha
56、rd to encourage using lots of antibiotics. D. Popcorn sold in cinemas in the world will soon have calorie information labels.【答案】60.D61.B62.B63.A【解析】试题分析:本文是四则新闻概要,包含了健康,医药,教育和体育四项内容。60.D推理判断题。根据每一段的小标题“New labels to show calories”,“New Games sports may be added”,“Antibiotics leading to world proble
57、m ”可以知道第一个摘要讲的是健康,第二个是药,第四个讲的是运动,根据第三段主要讲的是教育可以推断出摘要应包括教育,D选项符合题意。故选D。61.B推理判断题。根据第二段第三句话“Antibiotics are used to destroy or slow the growth of harmful bacteria in our bodies.”可以知道Antibiotics是用来杀死或者控制我们身体中的有害病毒的,所以可以推断出Antibiotics是一种药,Antibiotics意思是抗生素,故选B。62.B推理判断题。根据第三段第一句和最后一句“Australia is the wo
58、rlds most expensive destination for international students”,“In addition, international students studying in Germany only have to pay about one-sixth the cost of studying in Australia.”可以概括出这一段主要讲的是澳大利亚昂贵的教育花费,B选项Australian study most expensive符合题意,故选B。 63.A推理判断题。根据最后一段第三、四句话“Countries that could ho
59、st the games will discuss plans with the committee during a new invitation stage before bidding. They are also allowed to hold events outside their own countries and get financial support from the committee.”可以知道在以后的奥运会中会有一些户外的项目,A选项符合题意。故选A。【考点】:考察说明类文章的阅读。CIn New York, Ma Yun witnessed the Alibaba
60、 Group opening on the New York stock exchange with the largest initial public offering (IPO, 新股发行) in American history. “Alibaba, the worlds largest Internet commerce company makes China equal to the US in the rapidly increasing global competition for technological innovation (创新) and economic trans
61、formation ” commented the South China Morning Post.It has also made Ma Yun Chinas richest man with a fortune of around $25 billion (153 billion yuan), reported Reuters.Its reported that Mas rags-to-riches journey is just as spectacular as his Internet empire. Ma failed the national college entrance
62、exams twice before he was finally in Hangzhou Normal University on his third attempt and failed in finding a suitable job several times. Also, Mr. Ma is a big believer in perseverance, which was proved in his English study experience.However, it was his vision and goals that launched his career.Duri
63、ng a short trip to the US as an interpreter in 1995, Ma first experienced the Internet. He believed in the Internets business potential when few other Chinese people did. He started Alibaba in his Hangzhou apartment, with 17 friends and $60,000 of funds. At the time, when e-commerce was unheard of i
64、n China, “I called myself a blind man riding on the back of blind tigers,” he once said, according to The Guardian. His unusual ideas earned him the nickname “Crazy Jack Ma”.Indeed, Ma is different. Although he is very thin and about 160cm tall, “Ma is yet animated and forceful, said The Guardian. “
65、He is funny, creative, and a compelling (引人注目的) speaker. Ma told Time magazine that he was “old for the Internet”. He started to slow down and looked around. According to The Wall Street Journal, Ma “plans to open a tai chi club with the actor Jet Li, build an entrepreneur (企业家) university in Hangzh
66、ou and continue to work on several environmental projects.”64.What made him into e-commerce industry? A. His English learning experience.B. His foresight and ambitions. C. His belief in perseverance.D. His 17 friends and $60,000 funds.65.What does the underlined sentence in Paragraph 5 mean? A. Ma i
67、s a blind man riding on a blind tiger. B. Ma had no confidence in his business future. C. Ma knew little about e-commerce. D. Ma had not enough money at that time.66.Whats the personality of Ma Yun according to the passage? A. Funny and competitive.B. Determined and creative. C. Rich and different.
68、D. Attractive and believable.67.Whats the best title of the passage? A. The Development of Alibaba Group. B. Ma Yuns Personal Life. C. Ma Yuns Crazy Success. D. E-commerce in China.【答案】64.B65.C66.B67.C 67.C主旨大意题。本文主要讲的是马云的创业历程,他的果敢,对发展电子商务产业的信心,创造力等众多优势让他的梦想变为现实,成为很成功的企业家。C选项符合题意。故选C。【考点】考察说明类文章的阅读。
69、DHow many times a day do you check your email? When you wake up? Before bed? A dozen times in between? The technology that was supposed to simplify our lives has become the vital time-suck: the average teen spends more than seven hours a day using technological devices, plus an additional hour just
70、text-messaging friends.The advantage of technological devices is connectedness: email lets us respond on the go, and we are in touch with more people during more hours of the day than at any other time in history. But is it possible were more lonely than ever, too? Thats what MIT professor Sherry Tu
71、rkle observes in her new book, Alone Together, a fascinating portrait of our changing relationship with technology. Turkle details the ways technology has redefined our comprehension of closeness and lonelinessand warns us of the danger of accepting such virtual(虚拟的) relationships in place of lastin
72、g emotional connections. For Turkle, the biggest worry is the effect all these shallow connections have on our development. Is technology offering us the lives we want to live? “Were texting people at a distance,” says Turkle, “Were using lifeless objects to convince ourselves that even when were al
73、one, we feel together. And then when were with each other, we put ourselves in situations where we are aloneconstantly on our mobile devices. Its what I call a perfect storm of confusion about whats important in our human connections.” What cant be denied is that technology, whatever its faults, mak
74、es life a whole lot easier. It allows us to communicate with more people in less time and makes conversation simple. But it can also be seductive(具有诱惑性的), providing more stimulation than our natural lives. There are usually some unhealthy videos online which remove teenagers attention from their sch
75、oolwork. Besides, some online activities make people addicted, which occupied their daily life and affected their ability to form real-world relationships. “Technology can be more immediately satisfying than the labor of building an intimate relationship,” said one highschool student, “Every time I
76、text, I start to have some happy feelings.” But are any of those feelings equal to the kind we feel when engaged in real, face-to-face communication? Online, you can neglect others feelings. In a text message, you can avoid eye contact. A number of studies have found that this generation of teens is
77、 less sympathetic than ever. That doesnt spell disaster, says Turkle, but68. From the first paragraph we can infer that_.A. email checking helps people wake up early B. technological device production has been simplifiedC. using technological devices costs teens much time D. people communicate mainl
78、y by text-messaging now69. Turkles new book mainly discussed_. A. ways to draw a fascinating portrait B. the advantages of technology C. the dangers of accepting emotional connections D. how technology influences human relationships 70.What worries Turkle most is that more and more people are_. A. s
79、tarting to accept emotional connections in place of virtual connections B. being affected by the shallow connections through the mobile devices C. dropping the use of technological devices for connection with each otherD. convincing themselves by using fewer lifeless objects in connections71. Which
80、of the following is True according to the passage? A. Others feelings can be ignored in online communication.B. No stimulation is provided in natural life connections. C. People always send text messages to avoid eye contact.D. It may be a disaster that teens are less sympathetic than ever.72.What i
81、s the main purpose of the passage?A. To instruct people how to do with emails. B. To lead us to consider whats important in human connections.C. To promote a wider use of technological devices. D. To stress the importance of technology.【答案】68.C69.D70.B71.A72.B【解析】试题分析:本文是一篇说明文,主要讲的是由于电子产品的盛行,人们花费越来越
82、多的时间来网上交流,而忽视了面对面的交流,由此引起人们的思考:人与人的相处中,什么才是重要的。68.C推理判断题。根据第一段最后一句话“the average teen spends more than seven hours a day using technological devices, plus an additional hour just text-messaging friends.”可以知道青少年花费了大量时间使用电子产品,C选项符合题意。故选C。69.D推理判断题。根据第二段最后一句话“Turkle details the ways technology has redef
83、ined our comprehension of closeness and lonelinessand warns us of the danger of accepting such virtual(虚拟的) relationships in place of lasting emotional connections.”可以知道Turkle在他的书中详细说明了科技重新定义了我们对亲密和孤独的理解,并且警告了我们接受这样的虚拟关系而不是持续的情感联系的危害,D选项符合题意。故选D。70.B推理判断题。根据第三段第一句话“For Turkle, the biggest worry is t
84、he effect all these shallow connections have on our development.”可以知道Turkle最担心的是这些电子产品对人类发展的影响,B选项符合题意。故选B。71.A推理判断题。根据最后一段第二句话“Online, you can neglect others feelings.”可以知道在网络里,我们会忽略其他人的感受,A选项符合题意。故选A。72.B主旨大意题。文章通过说明网上聊天,发短信等交流方式的不足之处,比如容易忽略其他人的感受,没有眼神交流来说明来引起大家的思考,就是人与人的相处中什么是重要的,B选项符合题意。故选B。【考点】
85、:考察说明类文章的阅读。EScientists are learning new things about Antarctica, the coldest place on Earth. For example, the Antarctic ice sheet is shrinking. A new study found that summer ice loss in parts of Antarctica was at its highest level in 1,000 years. The study showed that Antarctic ice was melting most
86、ly from below ice shelves, where the water is warmer than the ice. Eric Rignot is an earth system expert at the University of California, Irvine. He also works for the American space agency, NASA. There he serves as senior research scientist at NASAs Jet Propulsion Laboratory, also in California. He
87、 says ice melting from below is responsible for 55 percent of the shelf loss from 2003 to 2008. That is a much higher rate than scientists thought earlier.Professor Rignot and his team used satellite observations, radar and computer models to measure features above the ice to learn what was going on
88、 below.The measurements show differences from one area to the next around the continent. The major ice shelves are called Ross, Filchner and Ronne. They make up two-thirds of Antarcticas ice shelves. But they are responsible for only 15 percent of the melting ice.The professor says even small change
89、s, like changes in ocean flow driven by wind, can make a huge difference in the melting of the ice shelf.Sixty percent of the Earths fresh water is held in the huge Antarctic ice sheet. Professor Rignot says the study will help experts predict how the continent reacts to warmer ocean waters and help
90、s to cause rising sea levels around the world. The study was published in the journal Science.73. Whats the main idea of the passage?A. the Antarctic ice sheet is shrinking B. the coldest place on earthC. the major Antarcticas ice shelves D. the Atlantic Ocean are changing74.How did Eric Rignot and
91、his team do the research?A. He serves as senior research scientist at NASAs Jet Propulsion Laboratory.B. Small changes, like changes in ocean flow driven by wind, can make a huge difference in the melting of the ice shelf.C. They used satellite observations, radar and computer models to know the thi
92、ngs happening below the ice.D. They melted 55% of the Antarcticas ice to prove their theory is right.75.Which is true of the following statements?A. Ice melting from below is responsible for 35 percent of the shelf loss from 2003 to 2008.B. Sixty percent of the Earths fresh water is contained in the
93、 huge Antarctic ice sheet.C. The major ice shelves are called Ross, Filchner and Ronne, which make up one-third of Antarcticas ice shelves.D. Summer ice loss in Antarctica was at its highest level in 1,000 years.【答案】73.A74.C75.B【解析】试题分析:这是一篇说明文,讲的是科学家们对南极洲的新的发现,包括南极洲的冰正在减少,海洋的漂流由风控制等,这些新的发现会帮助专家预测温暖
94、海水如何影响南极洲,如何造成全世界海平面上升的。73.A主旨大意题。根据第一段第一、二两句话“Scientists are learning new things about Antarctica, the coldest place on Earth. For example, the Antarctic ice sheet is shrinking.”意思是科学家们正在研究南极洲的新事物,地球上最冷的地方。比如,南极洲的冰正在减少。所以整篇文章主要讲的是南极洲的冰正在减少,A选项符合题意。故选A。74.C推理判断题。根据第三段“Professor Rignot and his team u
95、sed satellite observations, radar and computer models to measure features above the ice to learn what was going on below.” Rignot和他的团队用卫星探测器,雷达和计算机模型来测量冰上面的特征,以此来了解冰下面发生的情况,C选项完全符合题意。故选C。75.B推理判断题。根据最后一段第一句话“Sixty percent of the Earths fresh water is held in the huge Antarctic ice sheet”可以知道地球上60%的水
96、在庞大的南极洲冰面上,B选项符合题意。故选B。【考点】:考查说明类文章的阅读。第卷第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节:任务型读写(共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下面短文,根据所读内容在表格中的空白处填入恰当的单词。注意:每个空格只填一个单词。Have you recently looked at your smile in the mirror, only to discover that it has lost its white look? Years of drinking coffee, tea, cola, red wine, and smoking eventua
97、lly leave their stains on teeth. Teeth whitening is one of the easiest ways to improve your looks. White teeth can raise your selfrespect and confidence. Teeth whitening is a safe way to brighten stained teeth. Here are some teeth whitening tips.Brushing your teeth with whitening toothpaste every mo
98、rning and night is the obvious first step toward achieving a brighter smile. “Whitening toothpaste is great at removing unclean things which are not very deep,” says Jennifer Jablow, a teeth whitening expert. Jablow suggests brushing with an electric toothbrush.As another thing you need to do every
99、day, Jablow suggests using whitening liquid in your mouth. Just be sure to avoid mouthwashes that contain materials which can dry out the mouth, resulting in bad breath.Taking sugarfree gum has the added benefit of cleaning your teeth. Elisa Mello, DDS, says, “It will clean your teeth and break down
100、 any food left in the mouth.” Mello also suggests eating fruits and vegetables to naturally clean teeth. There are also fruits that you shouldnt leave on teeth like lemons, oranges, and grapefruit that are high in acid. “You have to be careful, because these fruits can slowly break down your teeth,”
101、 says Debra Glassman, DDS, whose star followers include Leighton Meester and Jennifer Hudson. “Never eat lemons that you put in your ice tea.”Do these teeth whitening treatment work? That is one of the questions that have been most frequently asked. From some peoples experience, it appears that they
102、 work a little. But that is probably because those people hope to use these most simple methods to have white teeth immediately. The suggestion is: just do not expect to look in the mirror and see an extreme obvious result! Researchers have found that most methods work. However, users often do not g
103、et the full benefits of their whitening treatments because they stop using them before the suggested time. So if you give any of these whitening methods a try, stick to it.Title: Teeth whitening_76_ for doing teeth whiteningTeeth whitening can make you look better.Teeth whitening can make you more s
104、elfrespected and _77_.Tips on how to keep your teeth _78_You should use whitening toothpaste every morning and night.It _79_ things left on your teeth.Youre advised to brush teeth with an electric toothbrush.You should _80_ whitening liquid carefully.Dont use mouthwashes that can make your mouth _81
105、_.You can take sugarfree gum.Chewing gum breaks down the _82_ food.You can eat fruits and vegetables.Vegetables and fruits also work well, but fruits _83_ much acid should not be left on your teeth.The effect of teeth whiteningResearchers have found that most methods work.You should not expect these
106、 methods to work _84_.You should keep using the methods for the _85_ time.【答案】76.Reasons77.confident78.white79.removes80.choose/use81.dry82.remaining83.with/containing84.immediately85.suggested【解析】试题分析:本文是一篇说明文,介绍的是美白牙齿建议,包括早晚刷牙,认真使用漱口水,嚼无糖口香糖,吃水果蔬菜。76.Reasons考察名词。右边空格里的两句话讲的是美白牙齿的好处,所以左边应该是概括说明美白牙齿
107、的原因,故填Reasons。77.confident考察形容词。根据第一段第三行“White teeth can raise your selfrespect and confidence”可以推断出空格里填的是confidence的形容词。意思是美白的牙齿可以提高自尊和信心,故填confident。78.white考察形容词。根据第一段最后一句话“Here are some teeth whitening tips.”可以知道空格里填whitening的形容词。故填white。79.removes考察动词。根据第二段第二句话“Whitening toothpaste is great at
108、removing unclean things which are not very deep”可以知道美白牙膏可以很好地消除牙齿表面的脏东西,removing的动词形式是remove,由于主语是it,故用第三人称单数。故填removes。80.choose/use考察动词。根据第三段第二句话“Just be sure to avoid mouthwashes that contain materials which can dry out the mouth, resulting in bad breath.”可以知道漱口水也能美白牙齿,但是要谨慎选择,故填choose/use。81.dry
109、考察形容词。根据第三段第二句话“Just be sure to avoid mouthwashes that contain materials which can dry out the mouth, resulting in bad breath.”可以知道不要使用含有化学物质的漱口水,避免嘴里很干,导致口臭。故填dry。82.remaining考察动名词。根据倒数第二段第一句话“Elisa Mello, DDS, says, “It will clean your teeth and break down any food left in the mouth.”中的left,是不及物动词
110、,意思是剩下,可以推断出remain这个词,意思也是剩余,残留,及物动词,但此处要填ing动名词形式。故填remaining。83.with/containing考察连词/动词。根据倒数第二段第二句话“There are also fruits that you shouldnt leave on teeth like lemons, oranges, and grapefruit that are high in acid.”中的that are high in acid也可推断出横线上应该填带有“包含”意思的词,with和contain都有包含的意思,填contain要用ing形式表主动。
111、故填with/containing。84.immediately考察副词。根据倒数第一段第四句话“But that is probably because those people hope to use these most simple methods to have white teeth immediately.”中的immediately可以推断出横线处要填immediately,意思是不要指望这些方法会立即见效。故填immediately。85.suggested考察动词。根据最后一段倒数第二句话“However, users often do not get the full b
112、enefits of their whitening treatments because they stop using them before the suggested time”.中的suggested可以推断出横线处填suggested,意思是你应该在建议使用的时间持续使用。故填suggested。【考点】:考察说明类文章的阅读。第二节:书面表达(满分25分)高中生活是人一生中最美好的时光,除了学业之外,我们还经历、感悟了许多。为了在毕业前不留下遗憾,我们搞好备考复习的同时,是不是还该做点什么?请根据提示的要点写一篇英语短文,谈谈你的想法。向老师表示感谢 跟对你有误解的同学谈一谈征求
113、同学的宝贵意见 再为班级做件有意义的事注意:1可适当加入细节,以使行文连贯;2短文的单词数:120左右(开头已给出的单词不计入单词总数)High school is regarded as the best time of my life. Besides classes and homework, _ _【答案】High school is regarded as the best time of my life. Besides classes and homework, theres something more that I especially treasure. In order
114、to leave school with no regrets, Ill make the best of my limited time to go over the lessons Ive learned. At the same time, Id like to show my gratitude to all the teachers who have given me so much help in the past three years. In addition, its necessary for me to have a talk with whoever might hav
115、e misunderstood me, for I do care about the friendship between us. For the purpose of improving myself, Ill ask my classmates for some advice which may be of great value to me. Last but not least, doing another good deed for my class is also my plan. With these things done, I will have no regrets in
116、 my high school life.【解析】试题分析:本篇要求写一篇小短文,根据提示信息来写。写作时注意以下几点:1、仔细阅读有关提示,弄清试题提供的所有信息,明确有哪些要点。2、提纲是文章的总体框架,要在提纲的范围内进行分析、构思和想象。要依据提示情景或词语,按照一定逻辑关系来写。3、根据要表达的内容确定句子的时态、语态;就本文而言应该用一般现在时态。 4.注意使用高级词汇和句式,以增加文章的亮点。【亮点说明】本文结构紧凑,而且使用了多种句式和结构。文章第一段中的“High school is regarded as the best time of my life”中使用了be re
117、garded as这个短语,意思是被认为,句意:高中被认为是人生中最美好的时候。第二段中的“In order to leave school with no regrets”中使用了in order to这个短语,意思是为了,句意:为了离开学校不留遗憾。“Id like to show my gratitude to all the teachers who have given me so much help in the past three years.”这句话使用了定语从句,句意:我要感谢所有那些在过去的三年里给了我很大帮助的老师们。“its necessary for me to h
118、ave a talk with whoever might have misunderstood me,”中使用了its necessary for sb. to do sth.固定句型,句意:我有必要跟那些误解我的人谈一谈。本文还使用了大量短语,make the best of 充分利用,show gratitude to对表示感谢,In addition另外,For the purpose of为了的目的。Last but not leas,In addition,At the same time,这些插入语的用使文章条理更清晰,更紧凑。考点:考查提纲类作文。 - 27 - 版权所有高考资源网