收藏 分享(赏)

2021版高考英语一轮复习 限时规范练6 Unit 3 Celebration B 北师大版必修1.docx

上传人:a**** 文档编号:380922 上传时间:2025-11-29 格式:DOCX 页数:14 大小:2.27MB
下载 相关 举报
2021版高考英语一轮复习 限时规范练6 Unit 3 Celebration B 北师大版必修1.docx_第1页
第1页 / 共14页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练6 Unit 3 Celebration B 北师大版必修1.docx_第2页
第2页 / 共14页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练6 Unit 3 Celebration B 北师大版必修1.docx_第3页
第3页 / 共14页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练6 Unit 3 Celebration B 北师大版必修1.docx_第4页
第4页 / 共14页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练6 Unit 3 Celebration B 北师大版必修1.docx_第5页
第5页 / 共14页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练6 Unit 3 Celebration B 北师大版必修1.docx_第6页
第6页 / 共14页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练6 Unit 3 Celebration B 北师大版必修1.docx_第7页
第7页 / 共14页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练6 Unit 3 Celebration B 北师大版必修1.docx_第8页
第8页 / 共14页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练6 Unit 3 Celebration B 北师大版必修1.docx_第9页
第9页 / 共14页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练6 Unit 3 Celebration B 北师大版必修1.docx_第10页
第10页 / 共14页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练6 Unit 3 Celebration B 北师大版必修1.docx_第11页
第11页 / 共14页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练6 Unit 3 Celebration B 北师大版必修1.docx_第12页
第12页 / 共14页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练6 Unit 3 Celebration B 北师大版必修1.docx_第13页
第13页 / 共14页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练6 Unit 3 Celebration B 北师大版必修1.docx_第14页
第14页 / 共14页
亲,该文档总共14页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、限时规范练6 Unit 3 Celebration B核心素养关键词:培养学生人与社会、远离毒品的能力意识限时规范练第12页一、阅读理解AIceland is known for its wonderful ice fields and it has one of the best places in the world to see the Northern Lights.However,in the late 1990s,Iceland was also known as a country with one of the highest numbers of teen drug abus

2、e in Europe.“There were large groups of teenagers getting hopelessly drunk,” American researcher Harvey Milkman said.Noticing their teenagers were out of control,the country decided to do something.With the help of researchers including Harvey Milkman,the government began a special experiment,helpin

3、g teenagers stay away from drugs.The program,called Youth Iceland,tried to give teens more meaningful and enjoyable things to do.It made kids feel like they were part of something.It also encouraged parents to make time for their children and to actively take part in their lives.The government spent

4、 millions of dollars to support new programs for sports,music,arts and dance.Low-income familieswho couldnt afford to sign their kids up for sports programs or art classeswere given a special card of $325 a year.This made it possible for those parents to take part in after-class activities with thei

5、r children.Besides,kids between the ages of 13 and 16 were not allowed to go outside after 10 pm in winter or after midnight in summer.Today,Iceland has the lowest rate (比率) of teen drug abuse in Europe.In 1998,before Youth Iceland,42% of 15- and 16-year-olds reported getting drunk.Last year,that nu

6、mber had dropped to 5%.Those smoking cigarettes dropped from 23% to 3%.At the same time,the percentage of those spending time with their parents on weekdays doubled,from 23% to 46%,and the percentage taking part in organized sports at least four days a week jumped from 24% to 42%.【篇章导读】本文是说明文。文章介绍了冰

7、岛针对青少年滥用毒品问题采取的有效措施。1.WhatcanweinferabouttheproblemsmentionedinParagraph1?A.Theywerequiteserious.B.Theywerehardtonotice.C.Theywereeasytodealwith.D.TheywerecommoninEurope.答案A解析推理判断题。由第一段中的“oneofthehighestnumbers”和“largegroups”以及hopelessly可知,冰岛青少年滥用毒品和酗酒问题很严重。2.Whats the purpose of Youth Iceland?A.To

8、test a new program.B.To prevent teen drug use.C.To win support from parents.D.To give teens more free time.答案B解析细节理解题。由第二段中的“helpingteenagersstayawayfromdrugs”可知,YouthIceland项目的目的是帮助青少年远离毒品。3.What is the use of the special card?A.To help poor families live a better life.B.To encourage poor families

9、to do after-class activities.C.To make sure kids feel like they were part of something.D.To provide kids from poor families with formal education.答案B解析细节理解题。由第三段中的“Thismadeitpossibleforthoseparentstotakepartinafter-classactivitieswiththeirchildren.”可知,这笔钱是为了鼓励贫困家庭父母与孩子们一起参加课外活动。4.What do the numbers

10、 in the last paragraph show?A.The program proves to be a success.B.It is important to help teens develop good habits.C.Teens in Iceland are well under control nowadays.D.The problem of teen drug abuse in Iceland is serious.答案A解析推理判断题。由最后一段的数据可知,YouthIceland项目取得了成功。BKids in primary schools in Bellair

11、e,Ohio,have something to sing about.For the past eight years,public primary schools in that town didnt offer music classes.They didnt have the money to pay for them.But the school district got some support to bring back music this school year.Many school officials across the country say music classe

12、s get students excited about going to school.And studies have shown that music classes may boost brainpower.For example,researchers from the University of Southern California recently released the results of a five-year study.They found that the brains of 10- and 11-year-olds who learned to play a m

13、usical instrument developed faster than the brains of kids who didnt.Though most people arent against teaching music in schools,not everyone says its necessary.Many school officials argue that learning music means less time spent on math,writing,and science,all of which may be more useful to student

14、s later in life.Heres what two of our readers think.Music should be taught in school for the simple reason that it makes learning more fun.We have music classes at my school,and I love them!Taking music lessons can also build character.In 2015,a research company called Grunwald Associates did a surv

15、ey on music education.More than 60 percent of parents whose kids took music classes in school said their child became more focused. Noah Falcon,New JerseyAt my school,we dont have music classes.I think thats OK because it gives us more time to focus on main subjects,like reading and math.Its more im

16、portant to learn these subjects than it is to learn how to play an instrument or sing.If someone wanted to take music lessons,he or she could do it outside of school.I took a mariachi (墨西哥街头乐队音乐) class after school,so it didnt take time away from my other classes. Sophia Salazar,California【篇章导读】本文是议

17、论文。文章探讨了儿童是否应该在学校上音乐课。5.WhatchangehashappenedinprimaryschoolsinBellairethisyear?A.Musicclassesareoffered.B.Theschoolyearisshortened.C.Singingisallowedinschools.D.Kidscangetprizesiftheylearnmusic.答案A解析细节理解题。由第一段中的“Forthepasteightyears,publicprimaryschoolsinthattowndidntoffermusicclasses.”和“Butthescho

18、oldistrictgotsomesupporttobringbackmusicthisschoolyear.”的对比可知,该地区的小学今年开设了音乐课。6.What does the underlined word “boost” in Paragraph 2 probably mean?A.Create.B.Prevent.C.Increase.D.Discover.答案C解析词义猜测题。由第二段中介绍的研究结果“thebrainsof10-and11-year-oldswholearnedtoplayamusicalinstrumentdevelopedfasterthanthebrai

19、nsofkidswhodidnt”可知,音乐课可以促进脑力的开发。7.What does Noah Falcon think of music education?A.It is unnecessary.B.It is very important.C.It is a waste of money.D.It is easy to continue.答案B解析推理判断题。由NoahFalcon表达的观点“itmakeslearningmorefun”和“Takingmusiclessonscanalsobuildcharacter.”可知,他认为音乐教育很重要。8.What can we lea

20、rn about Sophia Salazar?A.She didnt like music at all.B.Music brings her more fun.C.Music helps her keep focused.D.She took a music class after school.答案D解析细节理解题。由SophiaSalazar自述的“Itookamariachiclassafterschool”可知答案。二、完形填空I enjoy photographing everything in nature,especially wild horses.I first1Albe

21、rtas wild horses 20 years ago.Ever since,I had wanted to see and 2them.A friend of mine,who loves wild animals,got to know my 3and last year,I was 4enough to be invited to see the wild horses in the Williams Creek area of Alberta with him.It was an amazing 5.On our first visit we6more than 100 horse

22、s.Since then,we have been back to the same area three more times.One time,while taking photos of a herd (群) of around 30 horses,I didnt 7that not 20 feet away,a young horse was sleeping behind a tree.Suddenly,he 8,jumped up and just stood there 9me to take photos of him.As I was photographing him,th

23、e herd stud (种马) noticed how 10the little horse was to me and came running over,snaking his neck with his ears back,as if warning the young horse,“11,get away!” The young horse didnt seem to understand what he was being told and didnt 12,until his mom came over to 13him.I didnt feel unsafe at all by

24、 the horse being close to me and 14taking photos.Another time,I15to take photos of a young horse running and jumping for the joy of it.He was having 16all by himself while the rest of his herd ate grass peacefully it made me feel 17.Having been out with the wild animals several times now,I hope to18

25、again as often as possible! They give me complete peace of mind.Im 19for having the chance to spend time with them.These horses are born wild and 20,and should always remain so.【篇章导读】本文是记叙文。作者喜欢摄影,尤其喜欢拍摄野马。多次拍摄野马的经历不仅让作者了解了野马的天性,而且意识到野马应该自由自在地生活在大自然中。1.A.followedB.foundC.heardaboutD.worriedabout答案C解

26、析由下文中的“Ihadwantedtoseeand2them”以及“beinvitedtoseethewildhorsesintheWilliamsCreekareaofAlbertawithhim”可知,20年前“我”第一次“听说(heardabout)”(加拿大)阿尔伯塔省的野马。2.A.help B.photographC.own D.train答案B解析由上文中的“Ienjoyphotographingeverythinginnature,especiallywildhorses.”以及下文中的“whiletakingphotosofaherdofaround30horses”可知,从

27、那以后,“我”一直想去看看阿尔伯塔省的野马并给它们“拍照(photograph)”。3.A.wish B.promiseC.suggestion D.problem答案A解析设空处指作者想去看阿尔伯塔省的野马并给它们拍照的心愿,wish符合语境。4.A.old B.carefulC.patient D.lucky答案D解析由上文中的“Ihadwantedtoseeand2them”以及下文中的“Onourfirst和visit”可知,非常“幸运(lucky)”,朋友请“我”和他一起去看阿尔伯塔省的野马。那是一次奇妙的“经历(experience)”。5.A.relationship B.exp

28、erienceC.opinion D.lesson答案B解析见上题解析。6.A.raised B.ledC.protected D.saw答案D解析由上文中的tosee以及本句中的ourfirstvisit可知,我们第一次去那儿“见到(saw)”100多匹野马。7.A.believe B.realizeC.accept D.imagine答案B解析由下文中的Suddenly可知,“我”没有“注意到(realize)”有一匹马驹在树后面睡觉。8.A.awoke B.ranC.fell D.walked答案A解析由上文中的“ayounghorsewassleepingbehindatree”以及本

29、句中的Suddenly和“jumpedupandjuststoodthere”可知,突然,那匹马驹“醒来了(awoke)”。9.A.teaching B.warningC.asking D.allowing答案D解析由下文中的“AsIwasphotographinghim”以及“Theyounghorsedidntseemtounderstandwhathewasbeingtold.”可知,马驹站在那里“让(allowing)”“我”给它拍照。10.A.important B.closeC.strange D.special答案B解析由“asifwarningtheyounghorse,11,

30、getaway!”以及下文中的“bythehorsebeingclosetome”可知,种马注意到马驹离“我”很“近(close)”。他似乎在警告马驹,“有危险(Danger),离开这里!”。11.A.Noise B.PainC.Danger D.Doubt答案C解析见上题解析。12.A.move B.lookC.come D.stay答案A解析由“Theyounghorsedidntseemtounderstandwhathewasbeingtold”可知,那匹马驹一直都没“动(move)”,直到母马来“接(get)”它。13.A.change B.understandC.get D.tro

31、uble答案C解析见上题解析。14.A.avoided B.keptC.stopped D.regretted答案B解析由本句中的“Ididntfeelunsafeatallbythehorsebeingclosetome”可知,“我”“一直(kept)”拍摄。15.A.agreed B.forgotC.managed D.failed答案C解析由上文中的“Onetime,whiletakingphotosofaherdofaround30horses”以及本句中的Anothertime可知,有一次,“我”“试图(managed)”拍摄一匹欢腾的马驹。16.A.fun B.powerC.int

32、erestsD.chances答案A解析由上文中的“runningandjumpingforthejoyofit”可知,马驹很欢快,fun符合语境。17.A.lost B.lonelyC.relaxed D.excited答案C解析由上文中的joy,peacefully以及下文中的“Theygivemecompletepeaceofmind.”可知,此处表示这个场景让“我”感到很“放松(relaxed)”。18.A.attend B.choose C.remember D.visit答案D解析由上文中的ourfirstvisit以及本句中的again可知,“我”希望再去看看那些野马,visit

33、符合语境。19.A.hopeful B.sorryC.thankful D.afraid答案C解析由“Theygivemecompletepeaceofmind”可知,“我”很“感激(thankful)”有机会和那些野马在一起。20.A.free B.similar C.nervous D.unsafe答案A解析由上文中的“ayounghorsewassleepingbehindatree.Suddenly.andjuststoodthere.”以及“ayounghorserunningandjumpingforthejoyofit”和“therestofhisherdategrasspeac

34、efully”可知,那些野马天性狂野“自由(free)”。三、短文改错When I was in junior high school,my dad always told me exercise and eat healthy food.I was too busy for my studies,and I didnt have time to exercise.I eat a lot of junk food and didnt treat my body well,so I put on a weight.Six months ago,I started senior high scho

35、ol,and I decided to made a change.First,I joined a gym.Then I asked my trainer to make a diet and exercise plan for him.I followed the plan,and started eating better or exercising more.Today,Im five kilos light than before,and Im becoming healthily.Too bad I didnt listen to my dads advices in junior high school.He was right!答案第一句:exercise前加to第二句:forwith第三句:eatate;去掉a第四句:mademake第六句:himme第七句:orand第八句:lightlighter;healthilyhealthy第九句:advicesadvice

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1