1、广西省北海市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(8)及答案【河北省唐山市2014高考英语一模试题】CHelen Thomas, the pioneering White House reporter known for putting presidents on the hot seat, died at 92 To those who regularly watch presidential press conferences, Helen Thomas is a familiar figureUsually dressed in red and always seated in the
2、front row, she is always the first or second reporter the president calls uponIt is an honor she has earnedBesides, it affords her the perfect opportunity to do what she does best - challenge the president and other public officials to tell the plain truthShe said, We reporters priority(首要事情) is the
3、 peoples right to know - without fear or favorWe are the peoples servantsHelen Thomas was born in Kentucky in 1920All the nine Thomas children were brought up to value education, and all were expected to make something of themselves through working hardShe made up her mind while still in high school
4、 to become a reporter after writing for the student newspaperAfter receiving her bachelors degree in 1942, Thomas headed straight for Washington, DCin search of a newspaper jobBefore long, she landed one at Washington Daily NewsHer duty included fetching coffee and doughnuts for the papers reporters
5、 and editorsThe eager young woman found the atmosphere exciting and was convinced she had made the right career choice Her big break came when she was sent to Florida to report on the vacation of President-elect John FKennedy and his familyOnce President Kennedy took office, Thomas changed her focus
6、 from the presidents family to his policiesShe began attending the daily press briefings at the White House as well as presidential press conferencesThomas has covered every president since KennedyOver the years, Thomas found her job thrilling and inspiring, but never boringAnd she took very serious
7、ly her duty to keep an eye on the president and keep American people informed28What can we learn about Helen Thomas from the passage? AHer career took off after covering the Kennedys BHer first job was to deliver doughnuts to a news agency CShe was born to a large family in Kentucky in 1942 DShe dec
8、ided to be a reporter while in college29Paragraph 3 is written to show Helen Thomas Ais a good decision maker for her career Bappreciates education and hard workCwants to be famous by writing reports Dhas great support from her family30What does Helen Thomas think other work? AUnbearable BExcitingCC
9、hallenging DUnforgettable31What can be the best title for the text? AA reporter sticking to the factsBA reporter challenging President Kennedy CA reporter from an ordinary familyDA reporter for Washington Daily News【参考答案】28. A 29. B 30. B 31. A阅读理解Love, success, happiness, family and freedom-how imp
10、ortant are these values to you? Here is one interview which explores the fundamental questions in life. Question: Could you introduce yourself first? Answer: My name is Misbah, 27 years old. I was born in a war-torn area. Right now Im a web designer. Q: What are your great memories? A: My parents us
11、ed to take us to hunt birds, climb trees, and play in the fields. For me it was like a holiday because we were going to have fun all day long. Those are my great memories. Q: Does your childhood mean a lot to you? A: Yes. As life was very hard, I used to work to help bring money in for the family. I
12、 spent my childhood working, with responsibilities beyond my age. However, it taught me to deal with problems all alone. I learnt to be independent. Q: What changes would you like to make in your life? A: If I could change something in my life, Id change it so that my childhood could have taken plac
13、e in another area. I would have loved to live with my family in freedom. Who cares whether we have much money, or whether we have a beautiful house? It doesnt matter as long as I can live with my family and we are safe. Q: How do you get along with your parents? A: My parents supported me until I ca
14、me of age. I want to give back what Ive got. Thats our way. But I am working in another city. My only contact with my parents now is through the phone, but I hate using it. It filters(过滤) out your emotion and leaves your voice only. My deepest feelings should be passed through sight, hearing and tou
15、ch. ( ) 1. In Misbahs childhood, _.A. he was free from worry B. he liked living in the countryside C. he was fond of getting close to nature D. he often spent holidays with his family ( ) 2. What did Misbah desire most in his childhood? A. A colorful life. B. A beautiful house. C. Peace and freedom.
16、 D. Money for his family. ( ) 3. How would Misbah prefer to communicate with his parents? A. By chatting on the Internet. B. By calling them sometimes. C. By paying weekly visits. D. By writing them letters. ( ) 4. If there were only one question left, what would it most probably be? A. What was you
17、r childhood dream? B. What is your biggest achievement? C. What is your parents view of you? D. What was your hardest experience in the war? 【语篇解读】本文通过一个采访,把 Misbah 这个人的生活,成长展示给我们. 1. 答案 C 【解析】细节理解题.由 My parents used to take us to hunt birds, climb trees, and play in the fields. For me it was like a
18、 holiday because we were going to have fun all day long. Those are my great memories.可知,Misbah 喜爱大自然.所以答案选 C 项. 2. 答案 C 【解析】 推理判断题. 根据文中 I would have loved to live with my family in freedom. Who cares whether we have much money, or whether we have a beautiful house? It doesnt matter as long as I can
19、 live with my family and we are safe.可知,作者向往和平自由的生活.故选 C 项. 3. 答案 C 【解析】 细节理解题. 根据 My only contact with my parents now is through the phone, but I hate using it. It filters out your emotion and leaves your voice only. My deepest feelings should be passed through sight, hearing and touch. 可知, Misbah
20、讨厌在电话里与父母联系,因为它只剩 下了声音,而 Misbah 想要的是与父母面对面的交流.四个选项中只有 C 项能够让 Misbah 与父母面对面.由此判断选 C 项. 4. 答案 B 【解析】推理判断题.其它三个问题在上文中都有所涉及,只有 B 项没有.所以如果还剩 一个问题,很有可能就是 B 项. 阅读理解第一节 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。A Its 5:00 in the morning when the alarm (闹钟) rings in my ears. I roll out of bed and walk blindly throu
21、gh the dark into the bathroom. I turn on the light and put on my glasses. The house is still as I walk downstairs while my husband and three kids sleep peacefully. Usually I go for a long run, but today I choose my favorite exercise DVD insanity. Sweat pours down my face and into my eyes. My heart r
22、aces as I face my body to finish each movement. As I near the end of the exercise, I feel extremely tired, but a smile is of my face. Its not a smile because the DVD is over, but a smile of success from pushing my body to its extreme limit. Some people enjoy shopping, smoking, food, work, or even ch
23、ocolate. But I need exercise to get through each day. Some shake heads when they see me run through the town. Others get hurt when I refuse to try just one bite of their grandmothers chocolate cake. They raise their eyebrows, surprised by my “no thank you,” or by my choice to have a salad. Over the
24、years, I have learned its okay to just say “no.” I shouldnt feel sorry for refusing food that I dont want to eat.So what drives me to roll out of bed at 5:00 a.m.? What gives me the reason to just say to ice cream? Commitment. A commitment to change my life with a way that reduces daily anxiety, inc
25、reases self confidence and energy, extends life and above all improve my body shape. This is the point where a smile appears on my face as I look at myself in the mirror or try on my favorite pair of jeans that now fit just right. Its through commitment and sweat that I can make a difference within
26、myself inside and out.( ) 1.Why is there a smile on the authors face in the morning?A. Because she sees her family sleeping peacefully.B. Because she finishes her favorite exercise C. Because she enjoys the interesting DVDD. Because she feels a sense of achievement( ) 2. Which of the following is tr
27、ue according to Paragraph 2?A. She doesnt treat others politelyB. She likes to make others surprised C. Others dont understand what she doesD. Others try to help her by offering her food( ) 3. What does the underlined word “commitment” in the last paragraph mean?A. Good health B. Firm belief C.A str
28、ong power D.A regular half( ) 4. What can we learn about the author from the text?A. She acts in a strange wayB. She wants to look different from othersC. She aims to develop a good body shapeD. She has difficult getting along with others【答案与解析】【要点综述】本文叙述了作者不辞辛苦地坚持锻炼,有时还不为他人所理解的故事;她只为自己的坚定信念,即通过锻炼来改
29、变自己。1. D 细节理解题。从第一段最末一句“Its not a smile because the DVD is over , but a smile of success from pushing my body to its extreme limit.”可知答案为D。阅读理解-AThe pound new Library of Birmingham(LoB)will be the most visible sign of the way the city is accepting the digitalization(数字化)of everyday life.Set to open
30、in 2013, the 188 m LoB is already beginning to tale shape next to the Birmingham Repertory Theatre, with which it will share some equipment.As digital media(媒介)is important to its idea. the project is already providing chances for some of the many small new local companies working at the new technol
31、ogies.Brian Gambles, the LoB project director, says it is about giving people the right tools for learning, “The aim is to mix the physical with the digital. Providing 24-hour services which can be used through many different ways. It is important to enable us to reach more people, more effectively.
32、”The digital library will, he says, be as important as the physical one, allowing the distant use of the services, making sure that it is never closed to the public.Even before the LoB is complete, the public has been able to go online to visit the Virtual(虚拟的)LoB, designed by Baden, the Birmingham
33、virtual worlds specialists. Not only have the public been able to learn about LoB, but the virtual one has also enabled those working on the LoB to understand the building and how it will work before it even opens.Two other small Birmingham-based digital companies are working on the LoB projects. Su
34、bstrat, a digital design company, is developing what it calls “enlarge reality” project. It is about the use of an exciting smart phone, an important part of the LoB which is in the early stages of development is an online library of figures of the city being built by a digital content company in Ca
35、hoots, in which users will be encouraged to add to and comment on the material. Gambles says: “Technology will enable us to make the librarys content and services open to citizens as sever before.”( ) 1. The underline part “its idea” in Paragraph 3 refers to the idea of_. A. the equipment B. the pro
36、jectC. the digital media D. the physical library( ) 2. While visiting the Virtual LoB, the public can_. A. get a general idea of the LoBB. meet many world-famous expertsC. learn how to put up a library buildingD. understand how the specialists work on the project( ) 3. Which of the following is true
37、 of the LoB when it opens? a. It offers better learning toolsb. It reaches users in different waysc. It provides users with smart phoned. It allows users to enrich its materiale. It gives non-stop physical and digital servicesA. a, b, d B. a, c, e C. b, c, d D. b, d, e( ) 4. This text is most probab
38、ly taken from .A. a put book B. a library guideC. a handbook D. a newspaper report【答案与解析】【要点综述】本篇文章为新闻报道类文体。文章报道了Library of Birmingham(伯明翰图书馆)将会投巨资改建成一个全新的数字化图书馆的事情。1B词义推断题。通过分析单词所在的这个句子,可知its(它的)指代的是主句中的主语“这个工程的”,its idea便是指the idea of the project。2A细节理解题。根据第6段第2句“Not only have the public been able
39、 to learn about LoB, but the virtual one has also enabled those working on the LoB to understand the building and how it will work before it even opens.”可知答案为A。B、C、D说法均有误。3A细节理解题。根据第4段“it is about giving people the right tools for learning”, “which can be used through many different ways”及第7段“in whi
40、ch users will be encouraged to add to and comment on the material”可知。4D推理判断题。文章首段便简明地概括了文章主题,全文体现较明显的及时性,这是新闻类文体的典型特征,据此可判断文章应来源于一篇新闻报道。【河北省石家庄市2014高考英语质量检测】C Sitting for more than three hours a day can decrease a persons life expectancy(寿命)by two years, even if he or she is physically active and ge
41、ts rid of dangerous habits like smoking, according to a studyWatching TV for more than two hours a day can worsen that problem, decreasing life expectancy by another l4 years The analysis comes just two years after Australian researchers found that people who said they watched TV for more than four
42、hours a day were 46% more likely to die of any cause than people who said they spent less than two hours a day watching TVThose watching TV more than four hours a day were also 80% more likely to die of cardiovascular (心血管的) diseaseSedentary (久坐的) behavior is something we need to pay attention to, b
43、eyond telling people to get 30 minutes of activity a day ,”said Peter TKatzmaezyk one of the lead researchers But while the evidence of illnesses is increasing, it remains difficult for many people to find time to get on their feet, especially if they do desk jobs Try to stand as much as you can, Dr
44、Katzmarzyk saidTypically when youre on the telephone you can stand and use the speakerphone Instead of emailing someone in the office, just get up and So to talk to them However, DrKatzmarzyk added, standing shouldnt be an alternative to exercising, but an alternative to sittingSeveral studies show
45、that when youre sitting, your leg muscles are completely inactive, he said When youre sitting and completely inactive, this is when you run into trouble managing blood glucose (血糖)29What is the main idea of the first paragraph? AWatching TV too long can worsen our mental health BWe should he active
46、and give up smoking CSilting for too long a time can shorten ones lire DSmoking too much can be harmful to health30The researchers draw the conclusion on the effect of sedentary behavior by Amaking comparisons Bistin8 figures Cgiving examples Dclassifying facts31What dues DrKatzmarzyk think of seden
47、tary behavior? AIt warns people to exercise 30 minutes a day BIts a bad behavior worth considering seriously CSedentary behavior can lead to death at once DSedentary behavior is good for desk job workers32According to DrKatzmarzyk, if you are sitting all the time, you may _ Aphone your friends and talk about your problem Bput on weight quickly and become more inactive Cwant to have more sugar for your meals Dfincl it hard to keep your blood glucose proper【参考答案】2932 CABD