收藏 分享(赏)

2021届高考英语重难词汇短语梳理与阅读练习(二十二) WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:372232 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:5 大小:21.50KB
下载 相关 举报
2021届高考英语重难词汇短语梳理与阅读练习(二十二) WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共5页
2021届高考英语重难词汇短语梳理与阅读练习(二十二) WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共5页
2021届高考英语重难词汇短语梳理与阅读练习(二十二) WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共5页
2021届高考英语重难词汇短语梳理与阅读练习(二十二) WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共5页
2021届高考英语重难词汇短语梳理与阅读练习(二十二) WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2021高考英语重难词汇短语梳理与阅读练习(二十二)一:词汇梳理1. temper /temp/ n.脾气韧度2. passion /pn/ n.激情热爱3. column /klm/ n.圆柱 (报刊)专栏4. volume /vljum/ n.卷容积5. tone /tun/ n.腔调格调 vt.使更健壮与协调6. tune /tjun/ n.曲调 vt.调频道调节7. elbow /elbu/ n.肘 vt.用肘挤开8. concern /knsn/ n.关心(利害)关系 vt.涉及关心9. concerning /knsn/ prep.关于10. sum /sm/ n.总数vi.总计1

2、1. summarize/smraz/ vt.概括,总结12. summary /smri/ a.概括的 n.摘要13. roast /rust/ v.烤n.大块烤肉 a.烤制的14. toast /tust/ n.烤面包祝酒 vt.烘(为)举杯祝酒15. sow /su/ vt.播种16. reap /rip/ v.收割,收获17. trim /trm/ a.整齐的苗条的 n.修剪 vt.修剪削减18. discharge /dstd/ vt./ n.卸货准许离开 vi.(物)排放 /dstd/ n.卸货19. simplify /smplfa/ vt.简化,使简明20. simplicit

3、y /smplsti/ n.简单朴实21. complicate /kmplket/ vt.使复杂化22. complex /kmpleks/ a.复杂的合成的 n.联合体23. signal /sgnl/ n.信号暗示 v.发信号 vt.表明预示着24. strain /stren/ vi.尽力vt.绷紧拉伤过滤 n.紧张张力25. tension /tenn/ n.紧张紧张关系张力26. conquer /kk/ vt.战胜征服克服27. extend /kstend/ v.延伸扩大延期 vt.提供28. extent /kstent/ n.范围限度29. expose /kspuz/ v

4、t.暴露揭露(照片)曝光30. exposure /kspu/ n.暴露揭露曝光二:短语梳理1.fell ill/asleep 生病/入睡2. sb be familiar with sth sth be familiar to sb 熟悉3 find sb doing find sth done 4. find faults with sb.找某人的茬5. in favor of 支持 do sb a favor 帮忙6. a feast for the eyes 视觉盛宴7. be back on ones feet 复原8. be fed up with 厌烦9. feed sb on

5、sth /feed sth to sb 给喂养 feed on 以.为食10. feel like doing 想做三:阅读训练The discovery of the Antarctic not only proved one of the most interesting of all geographical adventures, but created what might be called “the heroic age of Antarctic exploration”. By their great effort, men, such as Shakleton, Scott,

6、 and Amundsen, caused a new continent to appear from the shadows. The heroic age, more than a century old, is already passing. Modern science and inventions are revolutionizing. The future journeys into these icy wastes will probably depend on motor vehicles rather than on the dogs that earlier disc

7、overers used.Few realize that this Antarctic continent is almost equal in size to South America, and large field of work waits for geographers and explorers. The coasts of this continent remain to be accurately charted. Once their labors are completed, it will be possible to explore the vast resourc

8、es, like copper, coal, uranium, and many other ores(矿石). Such discoveries will open an age of practical exploitation of the Antarctic wastes.The polar darkness which hides this continent for the six winter months will be defeated by huge batteries of light, and make possible the establishing of airf

9、ields for the future inter-continental air services by making these areas as light as day.The climate is not likely to offer a serious problem, for the explorer Admiral Byrd has shown that the climate is possible even for men completely untrained for expeditions into those frozen wastes. Byrd even m

10、akes sure that it is probably the most healthy climate in the world, for the cold of thousands of years has sterilize(消毒)this continent to make it absolutely germ-free. So ordinary and extraordinary sickness and diseases from which man suffers in other zones with different climates are unknown here.

11、Plans are already on foot to set up permanent bases on the seashores of this continent, and what so few years ago was regarded as a “dead continent” now promises to be a most active center of human life.1.When did man discover the Antarctic?A.In 100 BC.B.In the 21st century.C.About 100 years ago.D.A

12、t the beginning of the 19th century.2.What does the author say about the Antarctic exploration in the heroic age?A.It didnt take explorers much effort.B.It might depend on the dogs rather than motors.C.It began with the aid of advanced science and technology.D.It proved that the Antarctic was the mo

13、st interesting spot.3.What do we know about the Antarctic?A.Its climate makes people suffer from many diseases.B.Its exploration doesnt require great courage.C.It has been suitable for motor vehicle traffic.D.It can have many metals and minerals.4.What is being planned for the Antarctic continent?A.

14、Setting up some permanent bases on the shores.B.Building roads for walking along the seashores.C.Setting up several active business centers.D.Mapping the coast and the whole continent.答案1.C细节理解题。根据文章第一段中的The heroic age, more than a century old, is already passing.可知答案。2.B细节理解题。根据文章第一段中的The future jo

15、urneys into these icy wastes will probably depend on motor vehicles rather than on the dogs that earlier discoverers used.可知答案。3.D细节理解题。根据文章第二段中的Once their labors are completed, it will be possible to explore the vast resources, like copper, coal, uranium, and many other ores(矿石).可知答案。4.A细节理解题。根据文章最后一段中的Plans are already on foot to set up permanent bases on the seashores of this continent可知答案。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1