收藏 分享(赏)

2022-2023学年新教材高中英语 课时作业6 Unit 2 Wildlife Protection Section Ⅳ Reading for Writing 新人教版必修第二册.docx

上传人:a**** 文档编号:369387 上传时间:2025-11-28 格式:DOCX 页数:13 大小:31.56KB
下载 相关 举报
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业6 Unit 2 Wildlife Protection Section Ⅳ Reading for Writing 新人教版必修第二册.docx_第1页
第1页 / 共13页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业6 Unit 2 Wildlife Protection Section Ⅳ Reading for Writing 新人教版必修第二册.docx_第2页
第2页 / 共13页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业6 Unit 2 Wildlife Protection Section Ⅳ Reading for Writing 新人教版必修第二册.docx_第3页
第3页 / 共13页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业6 Unit 2 Wildlife Protection Section Ⅳ Reading for Writing 新人教版必修第二册.docx_第4页
第4页 / 共13页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业6 Unit 2 Wildlife Protection Section Ⅳ Reading for Writing 新人教版必修第二册.docx_第5页
第5页 / 共13页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业6 Unit 2 Wildlife Protection Section Ⅳ Reading for Writing 新人教版必修第二册.docx_第6页
第6页 / 共13页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业6 Unit 2 Wildlife Protection Section Ⅳ Reading for Writing 新人教版必修第二册.docx_第7页
第7页 / 共13页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业6 Unit 2 Wildlife Protection Section Ⅳ Reading for Writing 新人教版必修第二册.docx_第8页
第8页 / 共13页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业6 Unit 2 Wildlife Protection Section Ⅳ Reading for Writing 新人教版必修第二册.docx_第9页
第9页 / 共13页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业6 Unit 2 Wildlife Protection Section Ⅳ Reading for Writing 新人教版必修第二册.docx_第10页
第10页 / 共13页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业6 Unit 2 Wildlife Protection Section Ⅳ Reading for Writing 新人教版必修第二册.docx_第11页
第11页 / 共13页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业6 Unit 2 Wildlife Protection Section Ⅳ Reading for Writing 新人教版必修第二册.docx_第12页
第12页 / 共13页
2022-2023学年新教材高中英语 课时作业6 Unit 2 Wildlife Protection Section Ⅳ Reading for Writing 新人教版必修第二册.docx_第13页
第13页 / 共13页
亲,该文档总共13页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业(六)UNIT 2Section Reading for Writing层级一课时跟踪检测维度1单词拼写1In my opinion, it would be wise to take the following action to _ (恢复) your health.2As we all know, being exposed to the sunlight for too long will be harmful to your _ (皮肤).3Parents consider it necessary to offer a better _ (居住的) condition to

2、 the kids.4Our class joined in the school _ (海报) exhibition with the topic “We Love Science”5This mass _ (灭绝) is caused by hunting, habitat loss and pollution. 6When they got near the house, they found something _ (不寻常的), so they stopped to have a look.维度2单句语法填空1What you told me about your country s

3、tirred _ my interest in foreign culture.2This is the first book in the Indian market dealing with the important topic of _ (emotion) intelligence. 3At the age of 18, he _ (begin) to show his unusual talent for understanding. 4To their disappointment, their salary has been reduced _ 20 percent since

4、last year. 5Due to _ (get) up late, some students have to go to school hurriedly without having breakfast.6I intended _ (donate) some secondhand books and clothes to the poor regions.维度3完成句子1提起在中国旅行, 泰山是一个很受欢迎的旅游目的地。_ in China, Mount Tai is a popular tourist destination.2只有当不能清楚地看见时我们才意识到眼睛的重要性。 _ w

5、e realize how important our eyes are.3只有那时, 我才意识到精通英语口语的重要性。_ it was important to have a good command of spoken English.4为了今年取得更大的进步,我每天用了更多的时间学英语。I spend more time learning English every day _.5有很多学生正站队欢迎这位老兵。_ in a queue to welcome the old soldier.6关于濒临灭绝物种的保护活动预计在下周一举行。An activity concerning the

6、protection of endangered species _维度4语法填空If you go out to the wild at night in spring or summer, you can hear frogs singing 1._ (happy) here and there. It seems as if they were performing field group singing.The frog is a creature that benefits human beings. They can catch fastmoving insects. Each f

7、rog eats a large number of pests (害虫) that are 2._ (harm) to crops. This little creature is regarded 3._ “the natural enemy of pests”But now frogs 4._ (get) fewer and fewer. This is because they are killed and put on the table as a delicious dish by their chief enemyhuman beings. It is 5._ shameless

8、 and cruel act, isnt it?Another cause that is responsible for the rapid 6._ (reduce) of frogs is that farmers use insect killers to kill pests and frogs get killed as a result of drinking poisoned water and 7._ (eat) poisonkilled insects.Something must be done as soon as possible 8._ (save) frogs. I

9、f we dont punish those 9._ sell and kill frogs to make money, then one day all of us 10._ (punish) by nature for failing to protect them.层级二主题阅读训练.阅读理解A2022抚顺高一上期末 Living on the Florida Emerald Coast, people view a hurricane as a common thing. So it is not unusual for a family to have several full g

10、as cans and bottled water stored in their houses all summer.Though unwilling to evacuate (疏散) from a hurricane, on September 15, my family was forced to leave our home for my grandfathers house several miles away. We spent the early part of that evening watching the hurricane draw closer on the Weat

11、her Channel. Around nine oclock, a loud sound shook the house, turned over the roof and carried it off. Soon came an indoor rainstorm.Realizing the damage, my grandfather began to be afraid. The storm had started, but he still ran out into the heavy rain and wind to see how much of the roof was left

12、. We got him back inside. I had never seen him so scared. Mom finally asked him to lie down in his room.The leak had progressed rapidly. It soon became a race against time to protect what was saved. Some people may think it necessary to save material things, but I hoped to save those items with emot

13、ional value, such as the photos. I still feared the storm, but I more feared the influence it brought.The next morning, it started to clear up. Thankfully, my family weathered the storm, though the same could not be said for the house. Only the wooden beams remained, but inside many of his things we

14、re safe. My mom and I had worked tirelessly through the night.It was late, but we were still unwilling to go to bed. We discussed the rebuilding of the house. Under the beautiful sky, we suggested looking after my grandfather more often in the future. After this disaster, I realized the truth that t

15、he hurricane itself was not so terrible if we loved each other.1Why do the people store full gas cans and bottled water?ATo save much money.BTo watch a hurricane easily.CTo protect their houses well.DTo be prepared for hurricanes.2How did the authors grandfather feel during the hurricane?AFrightened

16、. BSurprised.CCalm. DAngry.3What does the underlined word “weathered” in Paragraph 5 mean?APrepared well for.BWaited patiently for.CCame safely through.DSuffered seriously from.4What may the author learn from the experience?AFamily love is powerful.BTake things as they come.CGood health is over weal

17、th.DLost time is never found again.BMore than 100 scientists from 25 countries have traveled to faraway places to collect wild crop seeds (种子) in an effort to help battle climate change.The scientists, who have been compared to the heroes of the “IndianaJones” movies, traveled on foot, fourwheeled v

18、ehicles (交通工具), boats, horses and even elephants to reach faraway areas. They faced extreme heat, dust, and danger from wild animals. At last, they collected 4,644 seeds of 371 wild relatives of 28 world crops, many of which are said to be endangered. The Crop Trust, an organization that works to sa

19、ve different kinds of crops, is directing the project. The group is working in partnership with Britains Royal Botanic Gardens and Millennium Seed Bank. Additional financial support comes from Norway. The project is believed to be the largest organized international effort yet to collect and protect

20、 crops wild relatives. Hannes Dempewolf is a scientist and the head at the Crop Trust. He said“What these seed collectors went through in the field resembles scenes from an Indiana Jones movie.”Some crops are threatened because of destruction of forests, climate change and expanded cities. The newly

21、found wild seeds have developed so plants can grow in extreme temperatures, poor soils, and even in low rainfall areas.A United Nations report says that food production is at risk because of a shortage of rain and other weather extremes connected to climate change. The UN. Food and Agriculture Organ

22、ization says that the number of plant species is quickly decreasing and people are depending on fewer species for food. Those wild seeds could be important in feeding a growing human population in some areas and offer a largely unused source of diversity (多样性) to crops. 5What does the second paragra

23、ph show?ACollecting seeds is not an easy job.BThe scientists story is made into a movie.CThe wild seeds are in danger of extinction.DThe scientists can choose from many vehicles.6What does the underlined word “resembles”in the third paragraph mean?ADepends on. BLooks like.CTurns out. DRefers to.7Wha

24、t is the advantage of the newlyfound wild seeds?AThey can increase green areas.BThey can provide more nutrientsC.They can survive bad conditions.DThey can improve existent crop seeds.8What is the meaning of the scientists collecting wild seeds?ABringing more plant species to the world.BHelping farme

25、rs improve their farming skills.CKnowing about the worlds farming practices.DHelping battle climate change.七选五Underground farming, as the name may suggest, is the practice of growing food underground. _1_ Food can then be grown in stable, predictable and sustainable ways there. Until recently, under

26、ground farming is a recent and important trend, but why? Because of its potential (潜力) and the benefits that it brings. _2_It has been estimated that even if cities were to build rooftop greenhouses on every possible building and fill the parking spots with growing containersit would only be able to

27、 reach around 5% of the crop requirements of the city. _3_ Rooftop greenhouses, on the other hand, require buildings that have very large flat roofs and are strong enough structurally, yet most buildings simply dont have that. Thats where underground farms stand out. They require less surface space

28、and can be applied to almost any new building. Lowers Heating Costs for Building Above Even the most efficient LED lights generate waste heat, which means that they heat up the farm, and for most modern indoor farms thats a major issue because not only energy is lost through lighting, but its also r

29、equired to cool down the farm._4_ Besides, people are working on ways to recycle the waste heat in order to help heat the building above and reduce its energy. Enables Farming in Unfriendly Environments Obviously when going under a certain depth, the weather and environmental conditions of the surfa

30、ce have no effect on the growing environment. _5_AReplaces rooftop greenhouses.BIncreases the urban farming capacity (容量).CUnderground farms have a big advantage here.D.It aims at creating stable underground environments.EGrowing in cities is highly limited due to less empty space.FUnderground farms

31、 can reduce that waste of energy as much as possible.GSo its possible to build productive farms in deserts and even mountainous areas.完形填空Two years ago I was a typical girl with a rather plain life. When _1_ to a local voluntary organization called “PeertoPeer” by a poster, I had no idea what this g

32、roup was about. To learn more about it, I decided to attend a _2_, which changed my life.Just like the _3_ suggests, everyone is considered a peer, including our leaders. This means we can _4_ our leaders by their first names. We can also ask our leaders for help in _5_ life situations, which we kno

33、w they will never _6_!This organizations meetings _7_ in our local library. We usually gather and communicate about _8_ topics concerning our society: education, equality and safety. This helps us to make the right choice and _9_ our mind. Sometimes weve gone outside to participate in _10_ events. O

34、ne event we had was “Give a cigaretteTake a candy” intending to_11_ smoking.At this organization we are friends with each other and are a _12_ community. Ive also gained a lot by communicating with people and working in the team.With time going by, I have found an abundance of other voluntary organi

35、zations. All of them have _13_ me a great chance to develop my own personality and make my life _14_. Im sure Ill have a lot of wonderful _15_ about my youth with me getting older.1A.invited BtransformedCpromoted Dintroduced2A.party BmeetingCcompetition Dprogram3A.name BposterCaim Dorganization4A.ad

36、dress BassistCinform Davoid5A.simple BdifficultCfamiliar Dsimilar6A.accept BunderstandCrealize Dreject7A.carry on Btake placeCset down Dturn up8A.light BrareChot Dplain9A.broaden BcorrectCpolish Dsupport10A.powerful BcheerfulChopeful Dmeaningful11A.criticize BspreadCdecrease Dignore12A.famous Btight

37、Cworkable Dgood13A.cost BguaranteedCowed Dprepared14A.irregular BcomfortableCattractive Dunbelievable15A.memories BimpressionsCsecrets Ddreams课时作业(六)层级一课时跟踪检测维度11recover2.skin3.living4.poster5.extinction6.unusual维度21up2.emotional3.began4.by5.getting6.donating/to donate维度31When it comes to traveling2

38、It is when we cannot see clearly that3Only then did I realize4so that I can make greater progress this year5There are many students standing6is due to be held next Monday维度41答案与解析:happily考查副词。空处修饰singing,应用副词形式,意为“快乐地歌唱”。故填happily。2答案与解析:harmful考查形容词。空处作表语,故应用形容词形式。3答案与解析:as考查介词。be regarded as意为“被认为

39、是”。故填as。4答案与解析:are getting考查动词的时态。此处表示现在青蛙越来越少了。根据语境可知,此处应使用现在进行时,表示现在或现在这一阶段正在进行的动作。故填are getting。5答案与解析:a考查冠词。act在此意为“行为”,是可数名词,且这里表示泛指,又shameless的发音以辅音音素开头,故填不定冠词a。6答案与解析:reduction考查名词。the rapid _ (reduce)作介词for的宾语,故空处应填名词reduction。7答案与解析:eating考查非谓语动词。分析句子结构可知,空处与“drinking poisoned water”并列,故填ea

40、ting。8答案与解析:to save考查非谓语动词。空处表示目的,故应填不定式。9答案与解析:who考查定语从句。空处引导定语从句,先行词是those且表示人,关系词在从句中作主语,应使用关系代词who。10答案与解析:will be punished考查动词的时态和语态。在if引导的条件状语从句中, if从句常用一般现在时,主句常用一般将来时。又因为all of us和punish之间是逻辑上的动宾关系,故应填一般将来时的被动语态。层级二主题阅读训练.阅读理解A【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者一家度过飓风的经历,作者也在这次经历中意识到了亲情的珍贵和强大。1答案与解析:D细

41、节理解题。根据第一段中“Living on the Florida Emerald Coast, people view a hurricane as a common thing. So it is not unusual for a family to have several full gas cans and bottled water stored in their houses all summer.”可知,人们要储存汽油罐和瓶装水是为了应对飓风做好准备。2答案与解析:A细节理解题。根据第三段中“Realizing the damage, my grandfather began

42、to be afraid.”可知,作者的祖父在飓风中感觉害怕。3答案与解析:C词句猜测题。根据画线词上文“The next morning, it started to clear up. Thankfully, my family”以及后文“the storm, though the same could not be said for the house”可知,第二天早上,天开始放晴,虽然这所房子就不一样了,但值得庆幸的是,作者一家安全度过了这场风暴。故画线词意思是“安全度过”。4答案与解析:A推理判断题。根据最后一段中“Under the beautiful sky, we sugges

43、ted looking after my grandfather more often in the future. After this disaster, I realized the truth that the hurricane itself was not so terrible if we loved each other.”可推知,作者从这个经历中学到了亲情是强大的。B【语篇解读】本文是一篇说明文。文章讲述了来自25个国家的100多名科学家前往遥远的地方收集野生作物种子,以帮助对抗气候变化,并介绍了这么做的其它好处。5答案与解析:A推理判断题。根据第二段可知,他们靠步行、四轮车

44、辆、船只、马甚至大象前往遥远的地区。他们面临着酷热、灰尘和野生动物的危险。由此可知,科学家们收集种子并不是一份简单的工作。故选A。6答案与解析:B词义猜测题。人们把这些种子收集者经历的一切和电影中的场景作比较,也就是说两者有相似之处,所以画线单词“resembles”表示“看起来像”。故选B。7答案与解析:C细节理解题。根据倒数第二段第二句可知,植物可以在极端温度、贫瘠土壤,甚至在低降雨量地区生长。由此可知,新发现种子的优点是可以在极端的气候条件下存活。故选C。8答案与解析:D推理判断题。根据文章第一句可知,来自25个国家的100多名科学家前往遥远的地方收集野生作物种子,以帮助对抗气候变化。由

45、此可知,科学家们收集植物种子的目的是应对气候变化。故选D。.七选五【语篇解读】本文是一篇说明文。主要介绍了地下农场以及它的潜力和可以带来的好处。1答案与解析:D下文“Food can then be grown in stable, predictable and sustainable ways there.” 说明在地下农场可以以稳定、可预测和可持续的方式种植粮食,D项“它旨在创造稳定的地下环境。”符合题意。2答案与解析:B设空句是本段标题句,下文“Thats where underground farms stand out. They require less surface spac

46、e and can be applied to almost any new building.”说明地下农场可以应用于任何新建筑,增加城市的农业生产能力,B项“增加城市农业生产能力”可以作为本段标题句,符合题意。3答案与解析:E上文“It has been estimated that even if cities were to build rooftop greenhouses on every possible building and fill the parking spots with growing containersit would only be able to reac

47、h around 5% of the crop requirements of the city.”说明城市农业生产的空间不足,E项进一步说明城市空间少,作物种植增长受到限制,符合题意。4答案与解析:F下文“Besides, people are working on ways to recycle the waste heat in order to help heat the building above and reduce its energy.”说明人们正在研究方法回收地下农场产生的废热,减少能源浪费,F项符合题意。5答案与解析:G上文“Obviously when going un

48、der a certain depth, the weather and environmental conditions of the surface have no effect on the growing environment.”说明自然天气和环境条件对于地下农场没有影响,空处应说明在自然环境恶劣的地区也可以建设地下农场,种植并产出更多作物,G项符合题意。.完形填空【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。作者讲述了参加“PeertoPeer”志愿者组织的经历和收获。1答案与解析:D根据下文的“by a poster”可知,一幅海报让作者知道了“PeertoPeer”这个当地志愿者组织,因此

49、该空用introduced“使初次了解”。2答案与解析:B根据第三段的“This organizations meetings”可知,此处指作者参加志愿者组织的一次会议(meeting)。3答案与解析:A根据第一段的“PeertoPeer”和空后的“everyone is considered a peer”可知,此处表示正如这个志愿者组织的名字表明的那样,这里的每个人都被认为是同龄人,因此该空用name。4答案与解析:A根据本句中的“by their first names”可知,作者他们直呼领导们的名字。address在此是及物动词,表示“称呼(某人)”。5答案与解析:B由句中的“ask

50、our leaders for help”可知,在生活中有困难时可以向领导们求助,并且领导们从不拒绝,因此该空用difficult。6答案与解析:D参见上题解析。reject表示“拒绝,不予考虑”。7答案与解析:B由句意可知,志愿者组织的会议在图书馆召开,因此该空用take place“进行”。carry on“继续,参与”;set down“制定”;turn up“到达,突然出现”。8答案与解析:C下文谈到的“education,equality and safety”是社会热门话题,因此该空用hot“热门的”。9答案与解析:A这种交流帮助作者他们作出正确的选择,开阔他们的眼界,因此该空用b

51、roaden“增长(经验、知识)等”。10答案与解析:D根据下文提到的“Give a cigaretteTake a candy”可知,作者参加的是一些有意义的活动,因此该空用meaningful“有意义的”。11答案与解析:C根据活动的主题“Give a cigaretteTake a candy”可知,用香烟换糖,其目的当然是鼓励人们少吸烟。故C项decrease“减少”符合语境。12答案与解析:B由上文的“At this organization we are friends with each other”可知,在这里作者他们彼此是朋友,此处应表示他们是一个亲密的团体,因此该空用tight“亲密的,密切的”。13答案与解析:B作者参加的这些志愿者组织确保自己有发展个性的绝好机会,因此该空用guaranteed“确保,保证”。14答案与解析:D根据全文的感情色彩和第一段中的“which changed my life”可知,参加志愿者组织使作者的生活发生了巨大变化,因此此处指“让我的人生好得令人难以置信”。D项“非常好的,令人难以置信的”符合语境。15答案与解析:A作者相信随着年龄的增长,自己会有很多与青春有关的美好回忆(memories)。13

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1