收藏 分享(赏)

2022-2023学年新教材高中英语 Unit 5 On the road Section C Developing ideas & Presenting ideas & Reflection课后习题 外研版必修第二册.docx

上传人:a**** 文档编号:369285 上传时间:2025-11-28 格式:DOCX 页数:10 大小:37.33KB
下载 相关 举报
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 5 On the road Section C Developing ideas & Presenting ideas & Reflection课后习题 外研版必修第二册.docx_第1页
第1页 / 共10页
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 5 On the road Section C Developing ideas & Presenting ideas & Reflection课后习题 外研版必修第二册.docx_第2页
第2页 / 共10页
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 5 On the road Section C Developing ideas & Presenting ideas & Reflection课后习题 外研版必修第二册.docx_第3页
第3页 / 共10页
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 5 On the road Section C Developing ideas & Presenting ideas & Reflection课后习题 外研版必修第二册.docx_第4页
第4页 / 共10页
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 5 On the road Section C Developing ideas & Presenting ideas & Reflection课后习题 外研版必修第二册.docx_第5页
第5页 / 共10页
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 5 On the road Section C Developing ideas & Presenting ideas & Reflection课后习题 外研版必修第二册.docx_第6页
第6页 / 共10页
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 5 On the road Section C Developing ideas & Presenting ideas & Reflection课后习题 外研版必修第二册.docx_第7页
第7页 / 共10页
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 5 On the road Section C Developing ideas & Presenting ideas & Reflection课后习题 外研版必修第二册.docx_第8页
第8页 / 共10页
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 5 On the road Section C Developing ideas & Presenting ideas & Reflection课后习题 外研版必修第二册.docx_第9页
第9页 / 共10页
2022-2023学年新教材高中英语 Unit 5 On the road Section C Developing ideas & Presenting ideas & Reflection课后习题 外研版必修第二册.docx_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、SectionCDevelopingideas&Presentingideas&Reflection必备知识基础练.单句填空1.Due to the fact that I have a poor sense of (direct),I seldom go to a strange city alone.2.Yesterday,we took a maths examination.Now,we cant wait (know) the result of it.3.We all have a lot of reading (complete) before the end of this t

2、erm.4.Johns success has nothing to do with luck.It is hard work has made him what he is today.5.The novel I had chosen was long and difficult,but finally I managed (finish) reading it and wrote an excellent book report.6.The flight leaves in ten minuteswell never make .7.When I went into the room,I

3、saw her (help) some students with their oral English.8.So far,some advanced teaching equipment,together with three hundred new books,(send) to those schools in the faraway area.9.The treatment will continue until the patient reaches the point he can walk normally.10.The museum contains thousands of

4、contemporary and modern artworks,which is worth (visit).选词填空keep in touch,pick up,at the moment,cheer sb.up,refer to,with the help of,whats more,hear from,fall asleep,make use of1.I hope we can do business together,and look forward to you soon.2.Nowadays,its easy for a child to some basic knowledge

5、of the computer just by watching others working on it.3.Jack was in low spirits those days and his friends did all they could to .4.After working and playing together for a week,many campers became friends and they since then.5.Do you fancy going to the cinema with me now?Sorry.I have to prepare for

6、 tomorrows lessons.,it is freezing cold outside.6.While reading,you should not always a dictionary to find the meaning of each new word.7.If I had taken your advice,I wouldnt make this mistake .8.When I am tired,I will listen to some quiet music,which makes me very quickly.9.We could see nothing at

7、a distance of two meters in the thick fog,so we got lost.Luckily, BDS,we finally found the way.10.You must any opportunity to practise English.完成句子1.直到你把作业做完才准出去。that you are allowed to go out.2.我正在看足球赛,这时我妹妹进来了。my little sister came in.3.真遗憾,你没有成功,但要振作起来。Its really a pity that ,but cheer up.4.经过这么漫

8、长而疲惫的旅途,我迫不及待地想见我的家人。after such a long and tiring journey.5.电子邮件让人们觉得互相保持联系很方便。E-mail makes people feel it convenient to .能力素养提升练.阅读理解A(2022河北唐县一中高一上期中)主题语境:旅行难度系数:建议用时:6分钟There are a lot of names for people who travel the worldbackpackers,tourists,explorers,travelers.Labels(标签) are everywhere but s

9、eem especially popular among travelers trying to differentiate(区别) their style of travel.For many travelers,these labels make them feel better over another.Andrew Zimmern from BizarreFoods once said,“Please be a traveler,not a tourist.Try new things,meet new people,and look beyond whats right in fro

10、nt of you.Those are the keys to understanding this amazing world we live in.” The idea here is that travelers are better at exploring the world than tourists.They dig deep into the culture,drink it up,and get to know a place while a tourist takes pictures and declares to have “done Paris.”But thats

11、wrong.We are all tourists.On the road,backpackers love to talk about how real their travels are and how unreal tourists are.“Look at those tourists over there,” they say.They scoff at others who travel too quickly or to places that they think are not well worth visiting.Nevertheless,they do so while

12、 eating hamburgers and drinking beers with other travelers.The only way to really get to know a place deeply is to live there.If you want to live like a local,find an apartment,get a job,go to work,and do the same things as you did back home.We are all only passing through a culture,getting a small

13、taste before moving on to the next place.Even if we stay weeks or months,were just getting in touch with the surface.As a matter of fact,we are all really just tourists,or explorers,or travelers.Call yourself whatever you wantits all the same as were all trying to do the same thingsee the world.So d

14、ont label anyone and dont let anyone label you.Were all tourists.Were all travelers.What we are all doing is more important than what we call ourselves.Lets just enjoy the fact that we are simply people on the road.1.The purpose of Andrew Zimmerns words in paragraph 2 is to .A.present amazing experi

15、encesB.tell travelers from touristsC.get to know different peopleD.give an example of misunderstanding2.Which of the following can best replace the underlined phrase “scoff at” in paragraph 4?A.Laugh at.B.Model after.C.Take notice of.D.Agree with.3.What do tourists and travelers have in common?A.The

16、y live like locals while traveling.B.They have a brief experience of places.C.They enjoy tasty food on the way.D.They like calling themselves explorers.4.What does the author imply in the passage?A.Explore deep into cultures.B.Make a detailed trip schedule.C.Just enjoy the trip on the road.D.Simply

17、be more a traveler than a touristB(2022广西玉林高中南校区高一上期中)主题语境:旅游难度系数:建议用时:7分钟Many families take their children on vacation.They will usually travel for a few days or weeks during school breaks.But Julie and Tim Smith have planned a longer vacation with their two children.The Smith family is on a one-ye

18、ar trip around the world.They plan to visit 30 countries in all.Right now,the four travelers are about halfway through their trip.Ms.Smith says they are trying to see as much of their world as they can.Mr.Smith says one of the most interesting experiences of the trip has been meeting new people.He s

19、ays people have been extremely friendly,very welcoming and love their kids.Eleven-year-old Tyler says he has enjoyed learning about the people they have met.He says,“I learned in Africa that people have very different lifestyles than in America.”His sister,9-year-old Kara,discovers that she likes Th

20、ai food.Ms.Smith says that the trip teaches the children a lot.It took the family a year to prepare for the trip.They had to sell their house and cars.Ms.Smith left her job and her husband is using unpaid leave.They carry small bags filled with lightweight clothing and whatever else they need.Ms.Smi

21、th says she enjoys being able to carry everything she needs on her back.She says she does not miss the things she has back home.“What has become more important is making these memories as a family and taking those with us instead.”The Smiths will continue to head east for the next six months.5.In wh

22、at way is the Smith familys trip different from many others according to paragraph 1?A.They take their children on vacation.B.They travel around the world for a year with children.C.They travel during school breaks with children.D.They travel for a few weeks with children.6.What does Tyler find inte

23、resting during the trip?A.Living in Africa.B.Learning different lifestyles in America.C.Having Thai food.D.Learning about the people they have met.7.Which of the following is NOT true about the Smiths preparation for the trip?A.They left their jobs.B.It took the Smith family a year.C.They sold their

24、 house and cars.D.They put lightweight clothing in small bags.8.What does the underlined word “those” in paragraph 3 refer to?A.The small bags they carry.B.The memories of the family.C.The things on her back.D.The things back home.应用文写作假定你是李华,在海南旅游,收到朋友Sam的来信,询问你的旅游行程。请用明信片的方式给他回信介绍情况。注意:可适当增加细节,以使行

25、文连贯。参考答案SectionCDevelopingideas&Presentingideas&Reflection.1.direction2.toknow3.tocomplete4.that5.tofinish6.it7.helping8.hasbeensent9.where10.visiting.1.hearingfrom2.pickup3.cheerhimup4.havekeptintouch5.Whatsmore6.referto7.atthemoment8.fallasleep9.withthehelpof10.makeuseof.1.Itisnotuntilyouvefinishe

26、dyourhomework2.Iwaswatchingthefootballmatchwhen3.youdidntmakeit4.Icantwaittoseemyfamily5.keepintouchwitheachother.【语篇解读】本文是一篇议论文。当代社会很多旅行者喜欢给自己贴标签,认为自己要比游客更善于旅行,但事实上,标签并不重要,重要的是享受旅行过程。1.D推理判断题。根据第二段中的“Theideahereisthattravelersarebetteratexploringtheworldthantourists.”和第三段“Butthatswrong.Wearealltour

27、ists.”可知,AndrewZimmern的话告诉我们旅行者比游客更善于探索世界,但后文论述了这种想法是错误的,事实上我们都是游客,并阐述了原因,由此可知,第二段中列举AndrewZimmern的话的目的是举一个关于对游客有不同种类的误解的例子。2.A词义猜测题。根据画线短语所在句中“whotraveltooquicklyortoplacesthattheythinkarenotwellworthvisiting”可知,背包客认为其他游客旅行太快或者去了他们认为不值得去的地方,由此可知,背包客是在嘲笑其他游客,由此可知画线部分意为“嘲笑”,与laughat同义。3.B细节理解题。根据倒数第二

28、段中的“Weareallonlypassingthroughaculture,gettingasmalltastebeforemovingontothenextplace.Evenifwestayweeksormonths,werejustgettingintouchwiththesurface.Asamatteroffact,weareallreallyjusttourists,orexplorers,ortravelers.”可知,无论是旅游者、探险家还是旅行者,我们只是在浅历一种文化,只是简单体验一下,接触的只是文化的表面,由此可知,游客和旅行者的共同点是他们对一些地方有过短暂的体验。4

29、.C推理判断题。根据最后一段“Sodontlabelanyoneanddontletanyonelabelyou.Werealltourists.Werealltravelers.Whatwearealldoingismoreimportantthanwhatwecallourselves.Letsjustenjoythefactthatwearesimplypeopleontheroad.”可知,作者认为我们对自己的称呼并不重要,重要的是我们要享受旅行的过程,由此可知,作者在文章中表明了不要在意称呼,要享受路上的旅行,享受旅行的过程。【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了史密斯一家与众不同

30、的家庭旅行。5.B细节理解题。根据文章第一段中的“ButJulieandTimSmithhaveplannedalongervacationwiththeirtwochildren.TheSmithfamilyisonaone-yeartriparoundtheworld.”可知,史密斯一家的旅行与其他人的不同之处在于,他们和孩子旅行一年的时间。6.D细节理解题。根据文章第二段中的“Eleven-year-oldTylersayshehasenjoyedlearningaboutthepeopletheyhavemet.”可知,泰勒认为了解他们遇到的人很有趣。7.A细节理解题。根据文章第三段中

31、的“Ms.Smithleftherjobandherhusbandisusingunpaidleave.”可知只有史密斯夫人辞去了工作,而她的丈夫没有辞去工作,故A项的表述错误。8.B词句猜测题。根据文章第三段中的“Whathasbecomemoreimportantismakingthesememoriesasafamily.”可知,画线部分those指代上文中提到的一家人在一起的回忆。.7 JulyHi,SamI have been on a trip for less than seven days in Hainan with my family.At the moment,Im st

32、aying at Sanya which lies in the south of China.We went there by plane.After we got off the plane,we couldnt wait to enjoy the beautiful scenery.The weather is a little hot but the sky is extremely clear.You can see crowds of visitorsthe young,the old.on the island.Some are surfing and others diving

33、 in the deeper part of the sea.We are excited to see some special trees and plants along the road.When having lunch at a seafood restaurant near the beach,I made a new friend with a young man from Africa who is attracted to Chinese culture and has travelled several places of interest.It is definitely an exciting trip.If I have a chance,I will be more than happy to visit the place again.Sincerely yours,Li Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1