1、课时分层作业(一).单词拼写1The dog was so fierce that he dared(敢) not come near it.2A snack(点心) in the afternoon bridges the gap between lunch and supper.3What sort(种类) of music do you like listening to?4In the eyes of the Miao,the dragon is a symbol(象征) of good luck.5The woman she acted in the film is typical(
2、典型的) of the women in the 1930s.6If you make the dog angry,it may bite(咬) you.7Can you all gather(聚集) around?I have something to tell you.8Could you give me your honest opinion(看法) of the book?9The food was analyzed and found to contain small amounts of poison(毒素)10He has invited all the battle compa
3、nions participate in his wedding(婚礼) party.阅读理解AA car needs gas to run and your body also needs food to work for you.Eating the right kind of food is very important.It can help your body grow strong to take care of what you eat.There are four main food groups altogether.The dairy group has food like
4、 milk,cheese and sour milk.The other three groups are the meat and fish group,the fruit and vegetables group,and the bread and rice group.Each meal should have at least one food from all four main groups.With all these food together,you will be given enough energy during the day.It is easy to get in
5、to bad eating habits.You may eat your breakfast in a hurry to get to school on time.Or you may not have time for a good lunch.It may seem easy to finish your supper with fish and chips all the time.But you will find yourself tired in these days and you can not think quickly.Watching what you eat wil
6、l help keep your body healthy and strong.It is also good to take some exercise.It will help you eat more if you take a walk or play games in the open air.Having a good eating habit with some exercise is the key to your health.【语篇解读】本文是一篇说明文。主要说明了正确的饮食习惯加上合适的锻炼才是保持健康的关键。1Which of the following diets
7、do you think is the best one?AEggs,tomatoes and chicken.BMilk,bread,cabbages and beef.CCorn,fish,cream and pork.DRice,bean curd,apples,fish and chicken.B细节理解题。由第二段中“ Each meal should have at least one food from all four main groups.”可知B选项符合题意。2In this passage,the writer mainly tells us that_Aevery p
8、erson needs food to grow wellBtaking exercise can keep your body strongCright kind of food with exercise will keep you healthyDenough energy helps people think more quicklyC主旨大意题。由文章最后一句“Having a good eating habit with some exercise is the key to your health.”可知选C。3The underlined word “dairy” in the
9、 second paragraph means _Athe shop that sells milk and butterBthe food made out of cows such as milk and butterCa farm where cows are keptDa place where milk products are madeB词义猜测题。画线词前面提到四种食物组,由后面句子“The other three groups are the meat and fish group,the fruit and vegetables group,and the bread and
10、 rice group.”可以看出,the dairy group是奶制品类。4The best title for this passage is _AThe Four Food GroupsBA Healthy DietCYour Body and FoodDThe Key to Your HealthD标题归纳题。该文谈到了饮食类型和饮食习惯,还谈到了锻炼的作用,而这些都影响着人的身体健康。故选D。BTeenagers fitness is now a major concern,to which physical exercise is very important.It reduce
11、s stress and improves fitness.Exercise makes your body strong and helps you to keep the right body weight.Sports scientist Dr.Helen Lopez offers the following advice to teenagers: “First,you need to find out your present level of fitness.Then you can design a programme that will help you become heal
12、thier.”Dr.Lopez suggests that there are three levels of fitness that need a change of lifestyle.“Overweight” means that the person gets very little exercise and often has a serious weight problem.“Inactive” means that the person does not join in many physical activities,but is not seriously overweig
13、ht.“Active” refers to people who take part in sports and other physical activities,but are not at a high fitness level.According to Dr.Lopez,overweight teenagers should keep active to keep healthy.“Ride a bike,play volleyball or basketball for a while,and go for a twentyminute walk each day.All thes
14、e will help to burn calories.” Inactive teenagers should do similar activities,but add some bending and stretching exercises,such as pushups and situps,starting with twenty each day.“Inactive people can take a little more exercise than overweight people because their bodies are stronger,” said Dr.Lo
15、pez.The same principle applies to active teenagers.Dr.Lopez suggests one hour a week or more on running and other forms of intensive exercise (强化训练),together with fifteen minutes a day spent on stretching and bending activities.“These are really important in order to prevent injuries,” Dr.Lopez said
16、.Some weighttraining and other bodystrengthening exercises could also be planned in the programme in order to increase the persons strength.【语篇解读】本文是一篇议论文。文章主要讲述了青少年健康的重要性。文中针对健康状态不同的青少年给出了一些具体的运动方案。5Which of the following is the reason why physical exercise is important?AIt can make the teenagers g
17、row taller.BIt can help teenagers become healthier.CIt can help teenagers to lose weight.DIt can change teenagers lifestyles.B细节理解题。根据第一段中的“First,you need to find out your present level of fitness.Then you can design a programme that will help you become healthier.”可知,体育运动可以让青少年更健康。故选B。6What can we
18、learn from the passage?AActive people are always at a high fitness level.BOverweight people always take more exercise.CInactive teenagers are not seriously overweight.DKeeping fit means changing teenagers lifestyle.C细节理解题。根据第二段中的“Inactive means that the person does not join in many physical activiti
19、es,but is not seriously overweight.”可知,不活跃的青少年并不算超重严重。故选C。7In order to prevent injuries,what kind of exercise should you do?AWalking.BStretching and bending.CRiding.DWeighttraining.B细节理解题。根据最后一段中的“Dr.Lopez suggests one hour a week or more on running and other forms of intensive exercise,together wit
20、h fifteen minutes a day spent on stretching and bending activities.These are really important in order to prevent injuries,Dr.Lopez said.”可知,为了避免受伤,你可以做一些拉伸和弯曲运动,故选B。8What is the best title for the passage?ADoing ExerciseBTeenagers FitnessCDifferent LifestylesDOverweight TeenagersB标题归纳题。由全文的主题句“Teen
21、agers fitness is now a major concern,to which physical exercise is very important.It reduces stress and improves fitness.”可知,这篇文章主要针对青少年的健康问题进行了探讨,所以这篇文章最恰当的题目是有关青少年的健康的,故选B。.阅读七选五All of us know that a balanced diet strengthens the immune system. 1 The following strategies will help you to jumpstart
22、 healthy eating habits.Morning musthavesResearchers at Harvard Medical School discovered that people who took daily breakfast were a third less likely to become obese(肥胖的) than those who skipped this meal.To enjoy the most benefits,the researchers recommended eating wholegrain foods for breakfast as
23、 they are rich in fiber. 2 Main meal wisdomIf you need to consume meat,choose fish instead of red meat.Studies have linked high consumption of red meat with cancers such as breast and colorectal cancer as well as heart disease mainly because red meat is very high in saturated(饱和的) fats. 3 Food prepa
24、ration 4 As such,cooking methods such as steaming,baking,grilling,boiling or stirfrying are advised. 5 Some people like to eat a large meal after a hard days work.However,large meals late at night can cause indigestion that influences sleep.So it is a very good idea to have a lowcalorie fiber drink
25、just before leaving the office.It is also not a good idea to regularly have a latenight meal as this could overburden the digestive system.Remember,minor changes in our eating habits can lead to major changes in our health.ALight dinnerBFewer night snacksCFish,in contrast,contains more hearthealthy
26、fatsDDrinking bean milk supplies the body with plant proteinEExperts always suggest preparing food with as little oil as possibleFBut most of us fail to obtain adequate nutrients(营养) due to our troubled lifestylesGFiber aids in stabilizing blood sugar,controlling appetite and keeping the heart healt
27、hy【语篇解读】本文是一篇说明文。作者介绍了养成健康饮食好习惯的几种策略。1F依据首句中的“均衡饮食能增强免疫系统”可知,F项“但是我们大多数人由于混乱的生活方式没能获得充足的营养”与之对应,并引出下句。2G研究者推荐早餐吃富含纤维素的全谷类食物,故接下来应该说明纤维素对人体的好处,故选G。3C该段主要涉及吃正餐的学问,即多吃鱼肉少吃红肉。红肉中含有大量的饱和脂肪,故选C项“相反,鱼肉中含有更多的有益于心脏健康的脂肪”与之作对比。4E该段主要涉及食物烹饪建议,从后句中的“蒸、烘、烤、煮或炒”这些烹饪方法可知选项E与之匹配。5A根据后文可知,该段主要讲晚上吃大餐会影响消化,再结合上文几个小标题考虑,“晚餐少食”最佳,故选A。