1、高考资源网() 您身边的高考专家组合训练一(A)阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2019广东茂名高三第一次综合测试,A)Four Free Mobile Apps to Help You Learn English FasterHave you realized that you can put your smartphone to really good use for learning English? Here are 4 free mobile apps that will help you do just that.Hello Engli
2、shIt covers all the aspects of language learning, including vocabulary, translation, grammar, spelling, spoken and reading skills. It uses interactive games to teach different English lessons and offers new audio-books, latest news, and books. However, you should already understand basic English str
3、uctures and alphabets, for the app cant help you learn English from scratch(从零开始).DuolingoIf you want to learn English from scratch, then this is the app you are looking for. Duolingo uses interactive games to help you learn English. For beginners, the app focuses on helping you learn verbs, phrases
4、 and sentences.LingbeIf you are ready to practice your spoken skills in the real world, youll need Lingbe. Its a community-based app where people help each other and share their native languages. It connects you with real people on call who are native English speakers.HelloTalkHelloTalk is similar t
5、o Lingbe as it connects you with native speakers to help improve your language skills. However, it adds a few extra functions that might interest you. You can view the information about users to find a match that interests you. Additionally, you can also send text and audio-messages, and even do vid
6、eo calls with other people.If you are a beginner, start from Duolingo and then use Hello English to take full command of the language. For fluent spoken English learners, you can try out Lingbe or HelloTalk.1.What should you already understand to use Hello English?A.Good reading and writing skills.B
7、.Basic listening and speaking tips.C.Different English lessons and books.D.English letters and basic structures.2.Which app is the best choice for an English beginner at first? A.Hello English.B.Duolingo.C.Lingbe.D.HelloTalk.3.What can you do on Lingbe?A.Read the latest news.B.Enjoy the interactive
8、games.C.Practice your spoken English.D.Talk with native speakers in the flesh.答案语篇解读本文为应用文。文章主要介绍了四款免费的有利于英语学习的手机应用软件。1.D细节理解题。根据文章第二段中的However, you should already understand basic English structures and alphabets, for the app cant help you learn English from scratch.可知要想使用Hello English需要理解基本的英语结构和英
9、语字母,所以D正确。2.B细节理解题。根据文章第三段第一句If you want to learn English from scratch, then this is the app you are looking for.及最后一句For beginners, the app focuses on helping you learn verbs, phrases and sentences.可知选B。3.C细节理解题。根据文章第四段中的If you are ready to practice your spoken skills in the real world, youll need
10、Lingbe. 可知在Lingbe上可以练习口语,所以C正确。B(2019山东高三二模,B) When my father married my mother in 1943, he gave my mother a 1937 crown coin and told her to keep it in the back of her purse and not spend it. This would mean that she always felt that she was protected and would always have money if she really needed
11、 it.When I got married in 1970, my husband who had heard this story obtained a 1937 crown for me and I have always kept it in my wallet and I have always had enough for my needs.A friend recently fell on hard times partly through external(外部的)circumstances and partly through poor planning. Friends a
12、nd I have loaned her money, paid her bills, even given her food and tried to teach her budget techniques, but none of them has been a solution. She has just slipped deeper and deeper into financial trouble and depression.Last week she looked pale and unwell, very depressed and hopeless. I then thoug
13、ht about how the crown, a reminder of anothers care and love, had protected me so I went to the bank for a 100-dollar bill. I told my friend the story and asked her to keep the$100 in the back of her wallet. It turned out that she didnt have a wallet so she put the money in a little pencil case wher
14、e she kept her coins. She immediately felt better. “I feel rich and thank you for being a good friend,” she said and we were both a bit teary.The reason for passing this on is not to praise any generosity on my part but to show the power of “random acts of kindness”. I went home and remembered a lit
15、tle wallet I had that Id never used and thought, “Ill give that to my friend.” I opened it and inside found $100. The universe is very just and if your heart is open the reward always comes.4.What did the 1937 crown coin from the authors father mean to her mother?A.His concern for her.B.His pity and
16、 protection for her.C.His care and love for her.D.His pride and respect for her.5.Where did the authors friend keep the 100-dollar bill?A.In the back of her wallet.B.In a little pencil case.C.In the pocket of her raincoat.D.In the layer of her suitcase.6.What can be inferred from the last paragraph?
17、A.The author became rich all of a sudden.B.The authors friend would receive a wallet as a gift.C.The authors friend was not touched by her story.D.The author felt uncomfortable when receiving the bill.7.What can be the best title for the text?A.A hard lifeB.The help to a friendC.A crown coinD.A gift
18、 from my father答案语篇解读本文为记叙文。文章以一枚硬币为线索讲述了发生在作者父母、作者与丈夫和朋友之间的故事,展示了人与人之间的关爱。4.C细节理解题。由题干中的1937 crown coin.mean可定位到原文第一段。根据该段最后一句This would mean that she always felt that she was protected.可知,爸爸给妈妈硬币的目的是对妈妈表示关爱。故选C。5.B细节理解题。由题干可定位到文章第四段。根据其中的so she put the money in a little pencil case可知,作者的朋友把钱放在一个小铅
19、笔盒里了。故选B。6.B推理判断题。由最后一段第二句可知选B。7.C主旨大意题。文章通过一枚硬币展开故事,硬币是文章的线索,故选C。C(2019山西大学附中高三4月模块诊断)A study showed that the experiences children have in their first few years are important. These experiences affect the development of the brain. When children receive more attention, they often have higher IQs. Ba
20、bies receive information when they see, hear and feel things, which makes connections between different parts of the brain. There are a hundred trillion(万亿)connections in the brain of a three-year-old child.Researcher Judit Gervain tested how good newborns are at distinguishing different sound patte
21、rns. Her researchers produced images of the brains of babies as they heard different sound patterns. For example, one order was mu-ba-ba. This is the pattern “A-B-B”. Another order was mu-ba-ge. This is the pattern “A-B-C”. The images showed that the part of the brain responsible for speech was more
22、 active during the “A-B-B”pattern. This shows that babies can tell the difference between different patterns. They also were sensitive to where it occurred in the order.Gervain is excited by these findings because the order of sounds is building blocks of words and grammar.“Position is key to langua
23、ge,” she says. “If something is at the beginning or at the end, it makes a big difference:John caught the bear. is very different from The bear caught John.”Researchers led by scientist Patricia Kuhl have found that language delivered by televisions, audio books,the Internet, or smartphonesno matter
24、 how educationaldoesnt appear to be enough for childrens brain development. They carried out a study of nine-month-old American babies. They expected the first group whod watched videos in Chinese to show the same kind of learning as the second group who were brought face-to-face with the same sound
25、s. Instead they found a huge difference. The babies in the second group were able to distinguish between similar Chinese sounds as well as native listeners. But the other babies learned nothing.8.What makes connections in a babys brain?A.Having a higher IQ.B.Getting new information.C.The babys early
26、 age.D.The connections with other babies.9.What did Judit Gervain and her team find in the experiment?A.Babies identify different sound patterns.B.Word orders are relevant to meanings.C.Babies can well understand different words.D.A certain brain region processes language.10.What does the underlined
27、 sentence mean in Paragraph 3?A.Grammar is important in learning languages.B.Different orders have different meanings.C.Different languages have different grammar.D.Words have different sounds.11.What is the main conclusion from the study led by Patricia Kuhl?A.Babies shouldnt watch a lot of televis
28、ion.B.Listening to different languages develops babies brains.C.Foreign languages help babies brains develop.D.Social communication improves babies brain development.答案语篇解读本文为科普类说明文。研究发现,婴儿最初几年的经历对大脑发育很重要,但媒介信息输入对孩子大脑发育效果不明显,最有效的是面对面的语言输入。8.B细节理解题。根据第一段的Babies receive information when they see, hear
29、 and feel things, which makes connections between different parts of the brain.可知,婴儿通过看、听、摸等途径接收到不同信息,这可以让大脑不同部分形成联系,故B项正确。9.A推理判断题。根据第二段尤其是This shows that babies can tell the difference between different patterns.一句可知,实验表明,婴儿在听到“A-B-B”声音模式时,负责语言能力的大脑区域比听到“A-B-C”声音模式时更加活跃,这说明婴儿的大脑可以区别不同的声音模式,故选A。10.
30、B句意猜测题。根据第三段的“If something is at the beginning or at the end, it makes a big difference: John caught the bear. is very different from The bear caught John.”可知,有些东西放在句首和句尾会有很大的不同,比如“John抓住了熊”和“熊抓住了John”的意思是不一样的,由此可知单词位置对于语言来说很重要,单词顺序不同,意思不同。11.D推理判断题。根据最后一段的Researchers led by scientist Patricia Kuhl
31、have found that language delivered by televisions, audio books, the Internet, or smartphonesno matter how educationaldoesnt appear to be enough for childrens brain development.可知,通过电视、有声书、网络和智能手机等媒介的语言教学,无论教育意义多大,对于婴儿大脑发育都是不够的,根据下文可知,面对面的语言输入才有效,故D项正确。D(2019湖南长郡中学二模)In the United States, experts are
32、 calling for major changes to the admission process in higher education.The National Center for Educational Statistics (or NCES) reported that the U.S. colleges and universities received more than 9 million applications between 2013 and 2014 and admitted more than 5 million students. But the problem
33、 is not in the number of students, a new report says. The report is called“Turning the TideMaking Caring Common”.The report argues that the process schools use to choose students causes major problems. David Hawkins is the Executive Director for Educational Content and Policy. He says that most coll
34、eges and universities require many things from students when they apply.Schools usually require an essay describing a students interests or why they want to study at that school. The schools also ask for letters from teachers describing why a student is a good candidate. But, Hawkins says, schools a
35、re most concerned with a students high school grades and standardized test results.The Education Conservancy is an organization that fights to make higher education equal and available. Lloyd Thacker is the Executive Director of the Education Conservancy, saying that the college admission process ha
36、s changed a lot.“Over the past 30 years, college admissions have become more complex.” He says that ranking systems for colleges and universities are a big part of the problem.U.S. News and World Report is a media company that creates a list of what it calls “Americas Best Colleges”. The company bas
37、es the list on information collected from colleges and universities across the country. This information includes results of standardized tests like the SAT from all of a schools students. Higher average test results help put schools higher on the list.Thacker claims, “Too many students are learning
38、 to do whatever it takes in order to get ahead, even if that means sacrificing their own individuality, their health, their happiness and behavior.”“The impact on students and on parents is that college is all about where you go. The rank has nothing to do with the quality of education that goes on
39、at the college.”The Harvard report states that the best way to change the admission process is by changing college applications.12.When choosing students, colleges and universities attach greatest importance to .A.their teachers opinionsB.their personal interestsC.their academic performanceD.their r
40、easons for application13.The media company ranks the schools on the basis of .A.peoples attitude towards the schoolsB.employment rates of its graduatesC.the schools teaching qualityD.information like test results14.Which of the following does Lloyd Thacker probably agree with?A.Colleges are supposed
41、 to admit more and more students.B.It is necessary to apply for a proper university by referring to the rank.C.There is little relationship between colleges rank and the quality of education.D.The better the applicants grades are, the more likely they will be admitted.15.Which of the following is th
42、e best title for the passage?A.Higher Rankings Matter a Great DealB.Colleges Look to Change Admission DifferenceC.Colleges Admission Process Makes a DifferenceD.Testing Results Determine Students Fate答案语篇解读美国一些专家呼吁对美国的大学招生制度进行改革,他们列举了现行制度存在的缺点,也指出了改革的方向。12.C细节理解题。根据第四段最后一句中的schools are most concerne
43、d with a students high school grades and standardized test results可知,高校在选择学生时更加注重学生的学业成绩。故选C项。13.D细节理解题。根据第七段中的bases the list on information及This information includes results of standardized tests like the SAT可知,传媒公司基于包含标准化考试的结果的信息对高校进行排名。故选D项。14.C细节理解题。根据倒数第二段中的The rank has nothing to do with the quality of education that goes on at the college.可推知,学校的排名和其教育质量之间的关系不大。故选C项。15.B主旨大意题。根据文章的描述,美国高等教育的招生过程中存在问题,专家呼吁对此进行改变。故选B项。- 9 - 版权所有高考资源网