收藏 分享(赏)

2021高考英语大一轮复习 考点规范练12 Unit 2 Healthy eating 新人教版必修3.docx

上传人:a**** 文档编号:367513 上传时间:2025-11-28 格式:DOCX 页数:8 大小:2.27MB
下载 相关 举报
2021高考英语大一轮复习 考点规范练12 Unit 2 Healthy eating 新人教版必修3.docx_第1页
第1页 / 共8页
2021高考英语大一轮复习 考点规范练12 Unit 2 Healthy eating 新人教版必修3.docx_第2页
第2页 / 共8页
2021高考英语大一轮复习 考点规范练12 Unit 2 Healthy eating 新人教版必修3.docx_第3页
第3页 / 共8页
2021高考英语大一轮复习 考点规范练12 Unit 2 Healthy eating 新人教版必修3.docx_第4页
第4页 / 共8页
2021高考英语大一轮复习 考点规范练12 Unit 2 Healthy eating 新人教版必修3.docx_第5页
第5页 / 共8页
2021高考英语大一轮复习 考点规范练12 Unit 2 Healthy eating 新人教版必修3.docx_第6页
第6页 / 共8页
2021高考英语大一轮复习 考点规范练12 Unit 2 Healthy eating 新人教版必修3.docx_第7页
第7页 / 共8页
2021高考英语大一轮复习 考点规范练12 Unit 2 Healthy eating 新人教版必修3.docx_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、考点规范练12 Unit 2 Healthy eating.阅读理解A(2019全国)Marian Bechtel sits at West Palm Beachs Bar Louie counter by herself,quietly reading her e-book as she waits for her salad.What is she reading?None of your business! Lunch is Bechtels “me” time.And like more Americans,shes not alone.A new report found 46 pe

2、rcent of meals are eaten alone in America.More than half (53 percent) have breakfast alone and nearly half (46 percent) have lunch by themselves.Only at dinnertime are we eating together anymore,74 percent,according to statistics from the report.“I prefer to go out and be out.Alone,but together,you

3、know?” Bechtel said,looking up from her book.Bechtel,who works in downtown West Palm Beach,has lunch with coworkers sometimes,but like many of us,too often works through lunch at her desk.A lunchtime escape allows her to keep a boss from tapping her on the shoulder.She returns to work feeling energi

4、zed.“Today,I just wanted some time to myself,”she said.Just two seats over,Andrew Mazoleny,a local videographer,is finishing his lunch at the bar.He likes that he can sit and check his phone in peace or chat up the barkeeper with whom hes on a first-name basis if he wants to have a little interactio

5、n(交流).“I reflect on how my days gone and think about the rest of the week,” he said.“Its a chance for self-reflection.You return to work recharged and with a plan.”That freedom to choose is one reason more people like to eat alone.There was a time when people may have felt awkward about asking for a

6、 table for one,but those days are over.Now,we have our smartphones to keep us company at the table.“It doesnt feel as alone as it may have before all the advances in technology,” said Laurie Demeritt,whose company provided the statistics for the report.1.What are the statistics in paragraph 2 about?

7、A.Food variety.B.Eating habits.C.Table manners.D.Restaurant service.2.Why does Bechtel prefer to go out for lunch?A.To meet with her coworkers.B.To catch up with her work.C.To have some time on her own.D.To collect data for her report.3.What do we know about Mazoleny?A.He makes videos for the bar.B.

8、Hes fond of the food at the bar.C.He interviews customers at the bar.D.Hes familiar with the barkeeper.4.What is the text mainly about?A.The trend of having meals alone.B.The importance of self-reflection.C.The stress from working overtime.D.The advantage of wireless technology.BModern humans have a

9、 hard time controlling their desire to eat.Often you eat not because you are hungry,but because you are affected by many other things.How much you eat is strongly affected by how much those around you eat.People eating alone eat least.People eating with one other person eat 35 percent more than they

10、 do at home.People dining at a party of four eat 75 percent more.Eating with overweight friends? Youll eat more.Is your waitress overweight?Youll eat more.A wide variety of food? Youll eat more.Plates can decide how sweet dessert tastes.If people ate it off a paper plate,theyd say,“This is good.” If

11、 they ate it off a fancy silver plate,they would say,“This is the greatest cake Ive eaten in my entire life.”Your knowledge about what makes food good or bad also affects how much you eat.You tend to eat more when you think the food is good,and less when you think it is bad.So Grandmas cookies alway

12、s taste better than other cookies.“Good food” even has a “health halo(光环) effect”.If were eating something healthy,we feel that everything in that meal is healthy.Due to this,people often believe that a cheese cake with a salad has fewer calories (卡路里) than the cheese cake alone.Thats perhaps also w

13、hy eating organic food might turn you into an annoying guy.Your brain may use anything that makes you feel good about your own morality to excuse your immoral behaviour.Food and hunger affect your judgment too.Hungry judges give more serious sentences.Kids who dont eat breakfast behave worse than ki

14、ds who eat their breakfast.People who have low blood sugar are more likely than the average person to have trouble concentrating and controlling their unpleasant emotions.5.What is mentioned as a cause of overeating?A.Suffering from great loneliness.B.Being served by a helpful waitress.C.Being treat

15、ed to high quality food.D.Eating with many friends.6.According to the passage,an annoying person may be one who .A.finds any excuse for eating moreB.is crazy about the quality of platesC.competes with others in making cookiesD.teaches people to stick to morality7.According to the passage,people are

16、more likely to make a bad judgment when .A.they dont feel hungryB.they arent overweightC.they have low blood sugarD.they know little about food8.What would be the best title for the passage?A.When Cant We Go on a DietB.What Affects EatingC.How to Make Good FoodD.Where to Find Safe Food.七选五阅读(2019全国)

17、IsFreshAirReallyGoodforYou?We all grew up hearing people tell us to “go out and get some fresh air”.1 According to recent studies,the answer is a big YES,if the air quality in your camping area is good.2 If the air youre breathing is cleanwhich it would be if youre away from the smog of citiesthen t

18、he air is filled with life-giving,energizing oxygen.If you exercise out of doors,your body will learn to breathe more deeply,allowing even more oxygen to get to your muscles(肌肉) and your brain.Recently,people have begun studying the connection between the natural world and healing(治愈).3 In these pla

19、ces patients can go to be near nature during their recovery.It turns out that just looking at green,growing things can reduce stress,lower blood pressure,and put people into a better mood(情绪).Greenery is good for us.Hospital patients who see tree branches out their window are likely to recover at a

20、faster rate than patients who see buildings or sky instead.4 It gives us a great feeling of peace.5While the suns rays can age and harm our skin,they also give us beneficial Vitamin D.To make sure you get enough Vitamin Dbut still protect your skinput on sunscreen right as you head outside.It takes

21、sunscreen about fifteen minutes to start working,and thats plenty of time for your skin to absorb a days worth of Vitamin D.A.Fresh air cleans our lungs.B.So what are you waiting for?C.Being in nature refreshes us.D.Another side benefit of getting fresh air is sunlight.E.But is fresh air really as g

22、ood for you as your mother always said?F.Just as importantly,we tend to associate fresh air with health care.G.All across the country,recovery centers have begun building Healing Gardens.书面表达假如你叫李华,你的美国笔友Tom给你发来一封电子邮件,表示对中国的传统节日非常感兴趣。他想请你介绍你最喜欢的一个节日,如端午节、中秋节、春节,你通常是怎么庆祝的,以及你喜欢这个节日的原因。请你根据他的问题回复邮件。提示

23、词:eat,get together,share,happiness,special注意:1.开头语已给出;2.词数:100词左右。Hi!Tom,Im glad to hear that _Yours,Li Hua考点规范练12(必修3Unit2).【解题导语】本文是一篇说明文。文章通过具体的数据和例子说明,由于有智能手机相伴,单独就餐已成为一种趋势。1.B推理判断题。根据本段提到的数据以及“mealsareeatenaloneinAmerica”“havebreakfastalone”“havelunchbythemselves”以及“eatingtogether”可知,这些数字是关于饮食习

24、惯的。2.C细节理解题。根据第一段中的“LunchisBechtelsmetime.”以及第三段的最后一句“Today,Ijustwantedsometimetomyself.”可知,她喜欢出去吃午饭是因为她想有一些属于自己的时间。3.D推理判断题。根据第四段中的“orchatupthebarkeeperwithwhomhesonafirst-namebasis”可知,他对酒吧的老板可以直呼其名,由此推测他们应该很熟悉。4.A主旨大意题。通读全文,尤其是最后一段中的“Thatfreedomtochooseisonereasonmorepeopleliketoeatalone.”可知,本文主要介

25、绍了人们单独就餐的趋势。故选A项。【解题导语】本文为说明文。文章主要介绍了哪些因素会导致人们吃得更多。和别人一起吃饭会比单独在家吃饭吃得多,和胖人一起吃会吃得多,食物丰富也会吃得多,等等。5.D细节理解题。根据第一段的“Peopleeatingwithoneotherpersoneat35percentmorethantheydoathome.”可知,和另外一个人一起吃饭会比单独在家吃饭多吃35%。据此可知,和许多朋友一起吃饭是吃得多的一个原因。故D项正确。6.A推理判断题。根据第一段的内容和第三段中的“Thatsperhapsalso.yourimmoralbehaviour.”可知,一个让

26、人讨厌的人可能总会找到吃多的借口。故A项正确。7.C细节理解题。根据文章最后一段的“Peoplewhohavelowbloodsugararemorelikelythantheaveragepersontohavetroubleconcentratingandcontrollingtheirunpleasantemotions.”可知,低血糖的人比常人更难以集中注意力和控制自己的不良情绪,判断力会更差。故C项正确。8.B主旨大意题。通读全文可知,本文的主题句是第一段的第二句“Oftenyoueatnotbecauseyouarehungry,butbecauseyouareaffectedby

27、manyotherthings.”,结合下文内容可知,本文主要介绍影响吃饭的因素。故B项最能概括文章大意。.【解题导语】本文是一篇说明文。文章论述了呼吸新鲜空气对身体健康的重要性。1.E本题考查过渡句。根据空格后面的“theanswerisabigYES”可知该空是一个疑问句,因此答案锁定在B项和E项之间。句意:我们一直听着人们说“出门呼吸一下新鲜空气”长大,但是新鲜空气真的有你妈妈一直说的那么有益吗?根据最近的研究,如果在你露营的区域空气质量好的话,答案是肯定的。故选E项。2.A本题考查主旨句。这一空出现在第二段段首,是全段的总起句,后文说到如果空气干净,那么空气中就会充满有活力的氧气,会有

28、更多的氧气输送到肌肉和大脑中,氧气是由肺部吸入的,因此A项中的“lungs”与此段话吻合。故选A项。3.G本题考查细节句。本段第一句属于总起句,表明新鲜空气对治疗病人有帮助。G项中的“recoverycenters”以及“HealingGardens”对应该空前面的“healing”和该空后面的“recovery”。4.C本题考查总结句。第三段讲的是亲近自然对身体的好处,且后一句话主语是It,C项中的主语“Beinginnature”与之相对应。5.D本题考查主旨句。第四段讲述空气新鲜的地方阳光更充足。D项中的“sunlight”对应本段中的“thesunsrays”。.Hi!Tom,Im g

29、lad to hear that you are interested in traditional Chinese festivals.My favorite festival is the Mid-Autumn Festival.It usually comes in September or October.On that day,our family members usually get together and have a nice meal.After that,I always admire the moon and share mooncakes with my famil

30、ies.I love this festival because I like eating mooncakes.They are in the shape of a full moon.They carry peoples wishes to the families they love and miss.In short,the Mid-Autumn Festival is a special day of pleasure and happiness.I hope that my letter will help you know more about Chinese festivals.Best wishes to you.Yours,Li Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1