收藏 分享(赏)

2021届高三英语人教版一轮新高考复习课时提能练13 必修3 UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:365847 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:9 大小:51.50KB
下载 相关 举报
2021届高三英语人教版一轮新高考复习课时提能练13 必修3 UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共9页
2021届高三英语人教版一轮新高考复习课时提能练13 必修3 UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共9页
2021届高三英语人教版一轮新高考复习课时提能练13 必修3 UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共9页
2021届高三英语人教版一轮新高考复习课时提能练13 必修3 UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共9页
2021届高三英语人教版一轮新高考复习课时提能练13 必修3 UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共9页
2021届高三英语人教版一轮新高考复习课时提能练13 必修3 UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共9页
2021届高三英语人教版一轮新高考复习课时提能练13 必修3 UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共9页
2021届高三英语人教版一轮新高考复习课时提能练13 必修3 UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共9页
2021届高三英语人教版一轮新高考复习课时提能练13 必修3 UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时提能练(十三) Unit 3The Million Pound Bank Note课时作业A:基础层面.语境语法填空ANowadays, many 1.adventurous (adventure) activities, such as bungee jumping and rocking climbing, are becoming 2.unbelievably (believable) popular, especially among teenagers. Such activities often take place in some 3.scenic (scene) spots

2、. Some people say adventures help them build up courage as well as 4.patience (patient). But I am worried about them, because any 5.faulty (fault) operation may cause injuries or deaths. Worse still, some facilities are set up without gaining 6.permission (permit), leading to potential safety risks.

3、BWang Wei was brought 7.up in tough conditions, which accounts 8.for his strong, brave character. He is not afraid of any challenge. On 9.the contrary, he enjoys taking 10.chances (chance) to experience something new. When meeting setbacks, he never loses heart. Instead, he 11.goes (go) ahead with m

4、ore courage. He is always finding fault 12.with himself. Whatever he does, he tries to fulfill it 13.in a perfect manner and to the best of his ability.CAlice was sleeping heavily in bed when she found herself 14.trapped (trap) in a big fire. She got up quickly and rushed out of the house. She had j

5、ust left the house 15.when it fell apart, burned to the ground. The fire lasted two hours before firefighters arrived. Seeing 16.what was left of her house after the fire, Alice burst into tears. To her relief, an iron box was found 17.lying(lie) under the ruins, which contained her diamond rings, g

6、old necklaces and some other jewels.根据提示补全句子1取笑残疾人是不礼貌的。(manners)It is bad manners to make fun of the disabled people.2我的确希望你能在你方便时给我一些宝贵的建议。(助动词加强语气)I do hope you can give me some valuable tips at your convenience.3(全国卷满分作文)无论何时你需要帮助,我希望你可以联系我。(whenever)Whenever you need help, I hope you can get in

7、 touch with me.4昨天她刚写完作业她妈妈就让她练习弹钢琴。(had just done .when .)She had just finished her homework when her mother asked her to practice playing the piano yesterday.5他的人生经历可以说明他为什么如此乐于助人。(account)His experience in his life can account for the reason why he is ready to help others.课时作业B:能力层面.阅读理解A(2019贵州省

8、适应性考试)Famous Train StationsA relaxing way of getting around is to travel by train. Many train stations have grown into impressive structures over the years and are famous for their architecture. Heres a look at two of them.Paddington StationLocation: London, England.Built: 1854, but the train stop h

9、as existed there since 1838.Famous for: Paddington Bear.Paddington was originally a stop for the Great Western Railway. This took people on holiday to resorts in southwest England. The main station was designed by Isambard Kingdom Brunel, a famous engineer.Paddington Bear is a famous childrens story

10、 character. He got his name from this station. There is a small tourist shop in the station that sells Paddington Bear souvenirs. The station has appeared in films and fiction. In fact, the mystery writer Agatha Christie wrote a book named 4.50 from Paddington. There was also a gangster film that fe

11、atured the station called The Long Good Friday.Grand Central StationLocation: New York City, the United States.Built:1871.Famous for: Having the most platforms in the world.There are fortyfour platforms in Grand Central Station, and there will be fortyeight once a new Manhattan East access line is f

12、inished.There have been a number of films with scenes from Grand Central Station. Scenes from Superman take place in the station, but are actually filmed in London. The scene in North by Northwest(1959) was filmed at night inside the real Grand Central Station. Another film with scenes from Grand Ce

13、ntral Station is The Untouchables(1987)The station is home to over 100 businesses and transports 125,000 commuters per day. If you ever visit Grand Central, you will be one of 500,000 daily visitors.【语篇解读】本文介绍了伦敦帕丁顿车站和纽约中央车站的历史、特点以及与之相关的文学及电影作品等。1How long has Paddington train stop existed?ANearly 16

14、5 years.BMore than 165 years.CNearly 181 years.DMore than 181 years.C细节理解题。根据Paddington Station部分中的“Built: 1854, but the train stop has existed there since 1838”可知,帕丁顿车站自1838年起就已经存在,至今已有近181年的历史。故选C。2Which of the following was first filmed in Grand Central Station?ASuperman.BThe Long Good Friday.CTh

15、e Untouchables.DNorth by Northwest.D细节理解题。根据Grand Central Station部分中的“The scene in North by Northwest(1959) was filmed at night inside the real Grand Central Station”可知,North by Northwest是最早在中央车站拍摄的电影。故选D。3For what purpose is the text written?AShowing readers how to travel by train.BGiving an introd

16、uction to the stations.CAnnouncing the opening of the stations.DGiving an advertisement about the stations.B写作目的题。通过全文可知,本文介绍了伦敦帕丁顿车站与纽约中央车站的历史以及与两个车站相关的一些信息,故选B。B(2019惠州市第二次调研)I realized something this morning. I have been writing now for 34 years. It all started when I was just 18 years old. As a

17、boy I had read literally hundreds of books. I had a thirst for knowledge that seemingly could never fade. Then suddenly I found I had something I wanted to share. I tried to ignore it, but as any writer tells you once the ideas awaken inside of you they wont leave you alone until you write them down

18、. I didnt have a computer,word processor,or even a typewriter. Still, I grabbed a pen and lined notebook paper and wrote everything that was burning inside of me.When I was done I didnt know how to share it. There was no Internet back then,no smart phones,and no social media. I sought out the editor

19、 of my local county newspaper and asked him to print what I had written. He was a good man full of both wisdom and kindness. He not only printed my first story but agreed to publish anything else I was willing to write. I continued to write new articles each week and shared them first with other loc

20、al papers and later online as well. Years later at the urging of my readers I even selfpublished two collections of my stories in book form.Through my writing I slowly became more than I was. In my writings I encountered my highest self. In my writings I discovered the goodness and light that lie in

21、 us all. In my writings I found great love and joy and encouraged others to choose love and joy as well. I also found that we all are writers whether we put pen to paper or not. With every choice we make, with every thought we hold,and with everything we do,we are writing our own life story.Lance Wu

22、bbels once wrote:“I hope you realize your life is truly your life. It belongs to you. It is your story to write with love. Day by day,line by line,write it well.”【语篇解读】本文是一篇记叙文,作者讲述了自己从热爱阅读到成为一名作家的经历。从这个过程中,作者认识到了写作的意义,并感悟到人生就像写作,每个人都要用心书写自己的人生故事。4As a boy, when the author found he had something to

23、share, Ahe wrote it downBhe ignored itChe shared it on social mediaDhe told it to a writerA细节理解题。根据第一段中的“Then suddenly I found I had something I wanted to share. I tried to ignore it.wrote everything that was burning inside of me”可知,作者一开始想忽略内心的想法,但是后来还是写了下来。故选A。5How did the author begin his writing

24、career?AHe was hired as a newspaper editor.BHe put his stories online by himself.CHe selfpublished two books.DHe was helped by a local newspaper editor.D细节理解题。根据第二段中的“I sought out the editor of my local county newspaper and asked him to print what I had written.He not only printed my first story but

25、 agreed to publish anything else I was willing to write”可知,作者是在当地报纸的一位编辑的帮助下开始了自己的写作事业。故选D。6What does the author think of writing?AWriting takes practice and efforts.BWriting can benefit oneself and others.CWriting helps people tell right from wrong.DOnly with a pen can one write his life story.B推理判

26、断题。根据第三段中的“In my writings I encountered my highest self. In my writings I discovered the goodness and light that lie in us all. In my writings I found great love and joy and encouraged others to choose love and joy as well”可知,作者在自己的作品中,遇到了最好的自己,发现了所有的人身上都有的善良和光明,还找到了伟大的爱和欢乐,并鼓励别人也选择爱和欢乐。由此可推知,作者认为写作

27、利己利人,故选B。7Which of the following can be the best title for the text?AA Way to Be a WriterBA Way to Share IdeasCLiving Is WritingDWriting Is the Source of LoveC标题判断题。从全文的内容可知,作者讲述了自己从热爱阅读到成为一名作家的经历;再结合最后一段,作者引用了Lance Wubbels的名言表达自己对写作的感悟可知,从这个过程中,作者认识到写作的意义,并感悟到人生就像写作,每个人都要用心书写自己的人生故事。故选C。.完形填空(2019兰

28、州市高三诊断)When I was a kid, my parents sent me to a summer camp in New Hampshire. At the camp we did tons of great things like swimming, sports and archery(射箭), but for me, the most memorable 1 was an overnight trip of mountain climbing. If youve ever 2 a mountain, you know its a physical challenge, 3

29、when youre carrying your food and shelter on your back. When campers got 4 , they certainly started complaining.“How much farther is it?”“I cant go any further.”“My 5 is too heavy. Can you carry it for me?”The reply of the 6 was,“Suck it up(忍气吞声)”. The truth is that the complaining campers were nowh

30、ere near the point of 7 . If they had been, the teachers would have noticed the 8 and given them care. The kids simply werent used to the physical challenge. Once they realized they werent getting any sympathy they 9 the discomfort, and in most cases ended up having a great time. In my camp days, I

31、dont 10 a single camper complaining at the top of the mountain.There are two ways to deal with an 11 situation. You can complain, or you can make the best of it. If you complain, you might feel like youre getting that 12 energy out, but youre probably not going to cause a positive change. Its much m

32、ore likely that your complaining will cause the 13 of those around you. No one likes a complainer. Theyre annoying and they hurt the group. Complaining makes life 14 for everyone. Instead, if you determine to master your own suffering, to move past it and focus on a 15 , its my experience that youll

33、 realize it wasnt bad in the first place.【语篇解读】本文是一篇记叙文。“我”小时候参加了一个夏令营,期间和其他人一起参加夜晚登山露营活动。登山过程中,有人会抱怨走不动了;但是后来“我”发现,如果我们停止抱怨,坚持下去,我们的道路并没有那么难走。1A.experienceBbehaviourCoccasionDsituationA根据该句中的“an overnight trip of mountain climbing”可知,此处表示这是最难以忘怀的一次经历。2A.seenBreachedCclimbedDdescribedC根据上文中的“mountai

34、n climbing”可知,此处表示“爬山”。3A.especiallyBnormallyCobviouslyDnaturallyA根据语境可知,爬山是一种身体上的挑战,尤其(especially)是当你背着食物和露营装备的时候。4A.ashamedBtiredCpuzzledDshockedB根据语境并结合常识可知,当露营者累了的时候,他们开始抱怨。A项意为“羞愧”;B项意为“累的”;C项意为“困惑的”;D项意为“震惊的”。5A.foodBwaterCshelterDbackpackD根据上文中的“when youre carrying your food and shelter on yo

35、ur back”可知,此处表示有人抱怨自己的背包太重。6A.parentsBteachersCguidesDpartnersB根据下文中的“the teachers would have noticed.care”可知,此处表示“老师们的回答”。7A.campBexhaustionCmountainDdestinationB参见上题解析。8A.signsBactivitiesCgesturesDscenesA根据语境可知,如果有人筋疲力尽的话,老师们会注意到这种迹象,并且给予他们照顾。A项意为“迹象”;B项意为“活动”;C项意为“姿态”;D项意为“场面”。9A.sharedBunderstoo

36、dCsufferedDovercameD根据语境可知,抱怨的人一旦意识到他们得不到同情,他们会克服不适,并且大多数情况下,最终玩得很开心。10A.recallBforgetCdisturbDforgiveA根据上文中的“the most memorable”并结合语境可推知,“我”不记得在山顶有人抱怨过。A项意为“回忆起”;B项意为“忘记”;C项意为“打扰”;D项意为“原谅”。11A.unbelievableBunexpectedCunusualDunpleasantD根据下文中的“complain”“make the best of it”可知,有两种方式来应对不愉快的境况。A项意为“难以置

37、信的”;B项意为“出乎意料”;C项意为“不寻常的”;D项意为“令人不快的”。12A.greatBspareCnegativeDpotentialC根据语境可推知,如果你抱怨了,你也许会感到你正在将那些负面的能量释放出来,但是你很可能不会产生正面的改变。故选C。13A.dislikeBrespectCsympathyDenthusiasmA根据下文中的“No one likes a complainer”可推知,抱怨会引起周围的人(对你)的讨厌。A项意为“不喜欢”;B项意为“尊敬”;C项意为“同情”;D项意为“热情”。14A.poorerBharderCeasierDbetterB根据语境并结合常识可推知,抱怨让每个人的生活更加艰难,故选B。15A.tripBplanCsolutionDdreamC根据语境可知,相反,据“我”的经验看,如果你决心去掌控你的痛苦,越过它并集中注意力于解决方法(solution),那么一开始你就会意识到它并不是那么糟糕。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1