收藏 分享(赏)

2021届高考英语一轮复习 第一编 必修3 Module 3 The Violence of Nature课时作业(含解析)外研版.doc

上传人:a**** 文档编号:361449 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:8 大小:84.50KB
下载 相关 举报
2021届高考英语一轮复习 第一编 必修3 Module 3 The Violence of Nature课时作业(含解析)外研版.doc_第1页
第1页 / 共8页
2021届高考英语一轮复习 第一编 必修3 Module 3 The Violence of Nature课时作业(含解析)外研版.doc_第2页
第2页 / 共8页
2021届高考英语一轮复习 第一编 必修3 Module 3 The Violence of Nature课时作业(含解析)外研版.doc_第3页
第3页 / 共8页
2021届高考英语一轮复习 第一编 必修3 Module 3 The Violence of Nature课时作业(含解析)外研版.doc_第4页
第4页 / 共8页
2021届高考英语一轮复习 第一编 必修3 Module 3 The Violence of Nature课时作业(含解析)外研版.doc_第5页
第5页 / 共8页
2021届高考英语一轮复习 第一编 必修3 Module 3 The Violence of Nature课时作业(含解析)外研版.doc_第6页
第6页 / 共8页
2021届高考英语一轮复习 第一编 必修3 Module 3 The Violence of Nature课时作业(含解析)外研版.doc_第7页
第7页 / 共8页
2021届高考英语一轮复习 第一编 必修3 Module 3 The Violence of Nature课时作业(含解析)外研版.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Module 3 The Violence of Nature课时作业.阅读A(2020惠州市高三第一次调研考试试题)The Environmental Film Festival has become one of the worlds grandest supporters of the environmental film. To offer fresh views on global environmental issues, this years festival will include a record of 190 films from 50 countries, includ

2、ing 110 premieres (首映). Here are just a few of the highlights.1Hot WaterFeatured among the festivals opening night films is the highly expected Hot Water, a look at the depressing, destructive effects of uranium (铀) mining in the American West. Former US Rep. Dennis Kucinich, who ran for president i

3、n 2004 and 2008, is featured in the film, along with filmmakers Elizabeth Kucinich and Lizabeth Rogers. Directed by Kevin Flint and Rogers.2To the WonderTo the Wonder is the latest film by wellknown American Director Terrence Malick. The film, an exploration of love set against the power of nature,

4、stars Ben Affleck, Olga Kurylenko, Rachel McAdams and Javier Bardem. The film premiered in competition at the 2012 Venice Film Festival, and is making its Washington, DC. premiere during the festival.3RevolutionThis Washington, DC. premiere presents the Canadian filmmaker and environmental activist,

5、 Rob Stewarts new work, Revolutionan urging appeal to todays youth to change the planet before its too late. The awardwinning documentary takes Stewart through 15 countries over four years, in an effort to find the secret to saving the ecosystems we rely on for survival. 4The Fifth SeasonBeautiful a

6、nd mysterious, Jessica Woodworths latest feature, The Fifth Season, is a poetic meditation (沉思) on nature in an battle against humans. The dramatic narrative takes place in Belgiums secret Ardennes, where the locals rely on the land, but nature takes a turn and seems to go on mysterious strike. In F

7、rench and Flemish with English subtitles. Directed and produced by Woodworth and Peter Brosens.篇章导读:本文是一篇应用文。环境电影节已经成为世界上有关环境的电影的最大支持者之一。本文介绍了环境电影节上的四部热门电影。1Revolution is intended to _.Ahelp Rob Stewart to be an activistBchange the young generationCappeal to the young to save the earthDtake Stewart

8、through 15 countries答案:C细节理解题。根据题干中的关键词Revolution定位到原文第三个电影介绍,根据该段中的“Revolutionan urging appeal to todays youth to change the planet before its too late”可知,这部电影旨在呼吁年轻人保护地球,故选C。2Which film will you go to see if you are a poem lover?AHot Water.BTo the Wonder.CRevolution.DThe Fifth Season.答案:D细节理解题。根据题

9、干中的关键词a poem lover定位到原文第四个电影介绍中的“The Fifth Season, is a poetic meditation (沉思) on nature in a battle against humans”,由此可知,如果你是一个诗歌爱好者,你可以去看The Fifth Season。3What do we know about the four films?AThey tell something new about environmental problems.BThe environmental film has become the grandest film

10、.CThey are all about humans negative effects on the ecosystem.DThey will be firstly shown at this years festival.答案:A细节理解题。根据第一段第二句中的“To offer fresh views on global environmental issues, this years festival will include a record of 190 films from 50 countries”可知,这四部电影提供了关于环境问题的新的视角,故选A。【词汇积累】destruc

11、tive adj. 破坏的;毁灭性的run for 竞选activist n. 积极分子;活跃分子mysterious adj. 神秘的;不易解释的dramatic adj. 戏剧性的;戏剧般的【难句分析】原文:Featured among the festivals opening night films is the highly expected Hot Water, a look at the depressing, destructive effects of uranium (铀) mining in the American West. 在电影节开幕之夜的电影中,备受期待的Hot

12、 Water是一大亮点,它讲述了美国西部铀矿开采所带来的压抑和破坏性影响。(第二段第一句)分析:本句为完全倒装句。句中a look at the depressing, destructive effects of uranium (铀) mining in the American West作Hot Water的同位语,进一步解释说明该电影的内容。B(2020山东师大附中高三第一次模拟考试)Emoji might not be your first choice of communication in a disaster, but researchers feel they could m

13、ake a difference during emergencies, where every second counts. Now, the Emojiquake campaign is lobbying for an earthquake emoji to be accepted into the Unicodethe standard group of icons (图标) available on digital devices worldwide. The campaign aims to find an earthquakeappropriate design to be adm

14、itted to Unicode.“Approximately up to one third of the worlds population are exposed to earthquakes,” explains University of Southampton seismologist (地震学家) Dr Stephen Hicks, a founder of the campaign. “So we really want to be able to communicate to all of those regions, all of those different langu

15、ages, and an emoji is an amazing way of doing that.”Unlike many other weather and climate related events, where longer warning times or visible signs are available, earthquakes move incredibly quickly and are difficult to measure while they are still occurring. Populations in areas like Japan and Me

16、xico are dependent on earthquake early warning technology, which issues an alert on digital devices and broadcast media. “You may have seconds to get under a table or to protect yourself,” explains Dr Hicks. “That can be life saving in many cases. Naturally you dont want too much wording in the warn

17、ing message.”Pictographs (象形文字) and other visuals like emoji have a track record of being faster and easier to understand than written information. Dr Sara McBride, a communications specialist, who is also part of the campaign, told BBC News, “Emoji can cross the boundaries of written languages, hel

18、ping communicate valuable information to people who may struggle to read a certain language.”The potential usefulness of emoji in emergencies could extend well beyond earthquakes. A team of designers also came up with emerjian entire set of emoji for climate and environmental events.篇章导读:本文是一篇应用文。文章

19、主要讲述了一场有助于挽救生命、以添加地震表情符号为目标的运动。4What was the aim of the Emojiquake campaign?ATo add an earthquake emoji to the Unicode.BTo attract peoples attention to earthquakes.CTo reduce the damages by earthquakes.DTo help communicate in earthquakes.答案:A细节理解题。根据第一段最后两句“Now, the Emojiquake campaign is lobbying f

20、or an earthquake emoji to be accepted into the Unicode . The campaign aims to find an earthquakeappropriate design to be admitted to Unicode.”可知,这项运动的目的是将地震表情符号添加至统一字符标准。故选A项。5What can we infer from Dr Sara McBrides words about emoji?AVisuals like emoji can convey more information.BEmoji is being us

21、ed to convey valuable information.CEmoji can cross the boundaries of written languages.DEmoji is a universal language in human communication.答案:C推理判断题。根据Dr Sara Mc Bride的话可知,表情符号可以跨越书面语言的界限,帮助那些可能难以阅读某种语言的人传达有价值的信息。故选C项。6What may be the relationship between emoji and emerji?AEmerji is a part of emoj

22、i.BEmoji is included into emerji.CThey are two independent systems.DEmerji is for events beyond earthquakes.答案:B细节理解题。根据最后一段最后一句“A team of designers also came up with emerjian entire set of emoji for climate and environmental events.”可知,表情符号也包含在emerji中。故选B项。7Which of the following may be the best ti

23、tle of the passage?ACould an emoji save our life?BWhat can emoji do in our life?CHow is emoji changing our life?DDo we really know about emoji?答案:A标题判断题。第一段说表情符号在灾难中会有作用,接着下面讲述了一场以添加地震表情符号为目标的运动。地震学家Dr Hicks为此做出了很多解释,想让人们相信表情符号能挽救生命。分析选项可知A项为最佳标题。故选A项。【词汇积累】emergency n. 突发事件;紧急情况count v. 重要campaign

24、n. 运动measure v. 测量;度量【难句分析】原文:Unlike many other weather and climate related events, where longer warning times or visible signs are available, earthquakes move incredibly quickly and are difficult to measure while they are still occurring.与其他许多与天气和气候相关的事件不同,在这些事件中,预警时间较长或有可见的迹象,地震移动速度快得令人难以置信,而且在地震仍

25、在发生时,很难测量。(第三段第一句)分析:本句为主从复合句。主句为earthquakes move quickly and are difficult to measure .其中while引导时间状语从句;Unlike .为介词短语作状语,其中where引导非限制性定语从句,修饰events。C(2020安徽省全国示范高中名校联考)Eric Davis got interested in firefighting when he was in the army. And while much of his job today is related to EMS (emergency medi

26、cal services), his first love is fighting fires. “I enjoy the job and working with people. I enjoy firefighting.” he says.Davis studied in a firefighting school for about three months and took part in classroom work, physical exercise, and handson training such as fighting live fires in buildings fi

27、lled with straw.Davis says the blindfold (蒙眼的) training prepared him for real fires. “By the time we get to a fire, if its going pretty good, the whole house will be filled with smoke. And anytime you get near the fire, you wont be able to see at all. Zero visibility (能见性) is the same as darkness. T

28、he blindfold training works.”Davis believes his most important duty is making sure hes prepared for any situation he might come across. To keep physically fit, he runs several times a week and works out. He takes classes to keep up his skills and trains regularly by fighting practice fires. Sometime

29、s this includes cutting holes in roofs, which helps allow smoke to pass out and improves visibility for firefighters inside the building.Firefighting means plenty of risks. Besides, Davis says “You have to be willing to help any person you come across.” If someone is trapped, Davis or another firefi

30、ghter will put himself at risk to get the person out. Davis says he is not afraid when hes fighting a fire. He does whats needed.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章介绍了埃里克戴维斯和他的消防工作。8What is Davids main duty at present?AProviding emergency medical care.BFighting fires in tall buildings.CGiving firefighters training.DSa

31、ving people trapped in fires.答案:A细节理解题。根据第一段中的“And while much of his job today is related to EMS (emergency medical services)”可知,他现在主要的工作是提供急救服务。故选A项。9Where did David learn firefighting?AIn the army.BIn the hospital.CIn the classroom.DIn a professional school.答案:D细节理解题。根据第二段中的“Davis studied in a fir

32、efighting school for about three months”可知,他是在消防学校专门学习过的。故选D项。10Why were learners trained blindfold?ATo experience how the blind feel.BTo protect their eyes from the smoke.CTo recreate a real fire situation.DTo prepare for firefighting at night.答案:C细节理解题。根据第三段中的“the blindfold (蒙眼的) training prepared

33、 him for real fires”和“anytime you get near the fire, you wont be able to see at all”可知,学员们进行蒙眼训练是为了模仿真实的火灾现场救援。故选C项。11What can we infer about Davis?AHe was once an army man.BHe tries his best to be a good firefighter.CHe helps improve the working conditions.DHe is worried about the safety of firefig

34、hters.答案:B推理判断题。根据倒数第二段中的“To keep physically fit, he runs several times a week and works out. He takes classes to keep up his skills and trains regularly by fighting practice fires.”可知, Davis积极锻炼身体并不断提高自己的工作技能,这一切都是为了成为一名好的消防员。故选B项。【词汇积累】physical adj. 肉体的;身体的handson adj. 亲身实践的;亲自动手的plenty of 大量;许多tr

35、ap v. 使落入险境;使陷入困境【难句分析】原文:Sometimes this includes cutting holes in roofs, which helps allow smoke to pass out and improves visibility for firefighters inside the building.有时,这包括在屋顶上凿洞,这有助于让烟雾散发出去,并提高建筑物内消防员的可见度。(倒数第二段最后一句)分析:本句为主从复合句。which引导非限制性定语从句,指代前面的整个句子。.语法填空(2020黄冈市高三质量检测)Honeybee populations

36、 in the United States _1_ (decrease) dramatically over the decades. And a new study suggests that a certain kind of pesticide could be making things _2_ (bad)The number of honeybees hasnt changed much over the past few years, but the overall picture doesnt look good for an insect that plays _3_ impo

37、rtant role in our food supply. Scientists dont know for sure _4_ this is happening. Pesticides and parasites (寄生虫) are the most suspected reasons, and a study recently published in the scientific journal. One suggests that neonicotinolds (烟碱类农药), types of pesticides that _5_ (use) around the world,

38、are incredibly poisonous to honeybees and other insects. Part of the reason for that is because these pesticides appear _6_ (stick) around in the environment and stay dangerous for longer periods of time.Though theyre deadly to insects, neonicotinolds are not considered dangerous to humans. An ongoi

39、ng challenge _7_ farmers is finding ways to keep other insects away while still _8_ (protect) bees. Pesticides may not discriminate between the insects they kill, though neonicotinolds maker says the chemicals risk to bees is lower when its used properly. The US Department of Agriculture says its _9

40、_ (likely) that theres one magic _10_ (solve) to the problem, but there are a number of organizations trying to help honeybees.1_2._3._4._5_6._7._8._9_10._篇章导读:本文是一篇说明文。几十年来,美国蜜蜂的数量一直在大幅度下降。一项新研究表明,某种杀虫剂可能令情况进一步恶化。1have decreased/have been decreasing考查动词的时态和主谓一致。根据句中的时间状语over the decades可知,该句应用现在完成式

41、或现在完成进行时;由该句主语Honeybee populations可知,主语为复数形式,谓语动词也应用复数形式,故填have decreased或have been decreasing。2worse考查形容词的比较级。上文提到几十年来,美国蜜蜂的数量一直在大幅度减少,此处表示某种杀虫剂可能会使情况变得更糟,故填worse。3an考查冠词。play a role in . 意为“在中起作用”,role是可数名词,其定语important的发音以元音音素开头,故填an。4why考查连接词。分析句子结构可知,空处引导宾语从句,作know的宾语;又根据语境可知,此处表示科学家不能确定这一情况发生的

42、原因,设空处在从句中作原因状语,故填why。5are used考查动词的时态、语态和主谓一致。分析句子结构可知,关系代词that指代先行词types of pesticides,在从句中作主语,为复数形式,故谓语动词用复数形式;此处描述的为客观情况,应用一般现在时,且use与主语是被动关系,故此处应用被动语态,故填are used。6to stick考查非谓语动词。appear to do sth.是固定用法,意为“似乎做某事”。此处表示这些杀虫剂似乎会在环境中滞留。7for考查介词。根据语境并分析句子结构可知,此处表示对农民来说一项持续存在的挑战,故填for。8protecting考查动名词。由空前的并列连词“while”可知,此处和“finding ways to keep other insects away”并列作宾语,故用protect的动名词形式protecting。9unlikely考查词性转换。根据该句中的“but there are a number of organizations trying to help honeybees”可知,美国农业部表示,不太可能有一个神奇的解决方案,故填unlikely。10solution考查词性转换。空前的magic是形容词,修饰名词,其前又有数词one,故此处应用名词单数形式solution。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
  • 湖北省南漳县肖堰镇肖堰初级中学九年级英语全册《Unit 1 How do you study for a test(第1课时)》导学案(无答案) 人教新目标版.doc 湖北省南漳县肖堰镇肖堰初级中学九年级英语全册《Unit 1 How do you study for a test(第1课时)》导学案(无答案) 人教新目标版.doc
  • 湖北省南漳县肖堰镇肖堰初级中学九年级英语全册《Unit 1 How do you study for a test(第5课时)》导学案(无答案) 人教新目标版.doc 湖北省南漳县肖堰镇肖堰初级中学九年级英语全册《Unit 1 How do you study for a test(第5课时)》导学案(无答案) 人教新目标版.doc
  • 湖北省南漳县肖堰镇肖堰初级中学九年级英语全册《Unit 10 By the time I got outsidethe bus had already left(第2课时)》导学案(无答案) 人教新目标版.doc 湖北省南漳县肖堰镇肖堰初级中学九年级英语全册《Unit 10 By the time I got outsidethe bus had already left(第2课时)》导学案(无答案) 人教新目标版.doc
  • 湖北省南漳县肖堰镇肖堰初级中学九年级英语全册《Unit 10 By the time I got outsidethe bus had already left(第3课时)》导学案(无答案) 人教新目标版.doc 湖北省南漳县肖堰镇肖堰初级中学九年级英语全册《Unit 10 By the time I got outsidethe bus had already left(第3课时)》导学案(无答案) 人教新目标版.doc
  • 湖北省南漳县肖堰镇肖堰初级中学九年级英语全册《Unit 10 By the time I got outsidethe bus had already left(第4课时)》导学案(无答案) 人教新目标版.doc 湖北省南漳县肖堰镇肖堰初级中学九年级英语全册《Unit 10 By the time I got outsidethe bus had already left(第4课时)》导学案(无答案) 人教新目标版.doc
  • 湖北省南漳县肖堰镇肖堰初级中学九年级英语全册《Unit 10 By the time I got outsidethe bus had already left(第5课时)》导学案(无答案) 人教新目标版.doc 湖北省南漳县肖堰镇肖堰初级中学九年级英语全册《Unit 10 By the time I got outsidethe bus had already left(第5课时)》导学案(无答案) 人教新目标版.doc
  • 江苏省江阴市山观第二中学2015-2016学年八年级英语上学期第一次阶段检测试题 牛津译林版.doc 江苏省江阴市山观第二中学2015-2016学年八年级英语上学期第一次阶段检测试题 牛津译林版.doc
  • 湖北省南漳县肖堰镇肖堰初级中学九年级英语全册《Unit 10 By the time I got outsidethe bus had already left(第2课时)》导学案(无答案) 人教新目标版.doc 湖北省南漳县肖堰镇肖堰初级中学九年级英语全册《Unit 10 By the time I got outsidethe bus had already left(第2课时)》导学案(无答案) 人教新目标版.doc
  • 湖北省南漳县肖堰镇肖堰初级中学九年级英语全册《Unit 10 By the time I got outsidethe bus had already left(第5课时)》导学案(无答案) 人教新目标版.doc 湖北省南漳县肖堰镇肖堰初级中学九年级英语全册《Unit 10 By the time I got outsidethe bus had already left(第5课时)》导学案(无答案) 人教新目标版.doc
  • 相关搜索

    当前位置:首页 > 英语

    Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1