收藏 分享(赏)

山西省阳城县2015高考英语阅读理解一轮优选练习(4)及答案.doc

上传人:a**** 文档编号:358372 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:9 大小:217KB
下载 相关 举报
山西省阳城县2015高考英语阅读理解一轮优选练习(4)及答案.doc_第1页
第1页 / 共9页
山西省阳城县2015高考英语阅读理解一轮优选练习(4)及答案.doc_第2页
第2页 / 共9页
山西省阳城县2015高考英语阅读理解一轮优选练习(4)及答案.doc_第3页
第3页 / 共9页
山西省阳城县2015高考英语阅读理解一轮优选练习(4)及答案.doc_第4页
第4页 / 共9页
山西省阳城县2015高考英语阅读理解一轮优选练习(4)及答案.doc_第5页
第5页 / 共9页
山西省阳城县2015高考英语阅读理解一轮优选练习(4)及答案.doc_第6页
第6页 / 共9页
山西省阳城县2015高考英语阅读理解一轮优选练习(4)及答案.doc_第7页
第7页 / 共9页
山西省阳城县2015高考英语阅读理解一轮优选练习(4)及答案.doc_第8页
第8页 / 共9页
山西省阳城县2015高考英语阅读理解一轮优选练习(4)及答案.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家山西省阳城县2015高考英语阅读理解一轮优选练习(4)及答案阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,。【2014高考英语福建省联考试卷】ADickens & London ExhibitionDate: 9 December, 2011-10 June, 2012 Location: Museum of LondonCelebrate the 200th anniversary of the birth of Charles Dickens in the first major UK exhibition for his works

2、, while rarely seen manuscripts(手稿) including Bleak House and David Copperfield -writtenin the authors own hand -will offer clues to his creative genius.During your visit youll discover how Dickens childhood experiences of London were introduced into the stories he wrote. The great social questions

3、of the19th century will also be examined, all of which set the scene for Dickens greatest works.Highlights of the exhibition will inc1ude an exciting audio-visual experience bringing to life the desk and chair where Dickens worked on his nove1s, and a special film shot by one of the UKs leading docu

4、mentary filmmakers.Packages include afternoon entry (1:00 pm -4:00 pm) to the exhibition plus overnight accommodation at a nearby hotel. If you wish to visit the exhibition the day after your hotel stay, p1ease call our reservation department. Call: 08712212717.Book a trip online with us, with ticke

5、ts to Dickens & London Exhibition -afternoon entry and hotel accommodation included in the price. All taxes included. No credit card fees. No booking fees. No discount.Price Information: a package costs an adult 180 and a child 90 ( 4-15 ) ; an afternoon entry costs an adult 28 and a child 14 ( 4-15

6、 ).56. During the visit, visitors can _A. read three Dickensmanuscripts ,B. experience a vivid picture of Victorian LondonC. find the great social problems in London at presentD. sit at the desk where Dickens worked hard on his novels57. What do we know about Dickens in this passage?A. He used to be

7、 a filmmaker .B. He lived a hard life in his childhood.C. He wrote different themes into his works.D. He wrote social violence into his books.58. If we book a trip online, we have the following benefits EXCEPT that _ .A. we can book it free of chargeB. we will pay none of the taxesC. we will pay non

8、e of credit card feesD. we will be given a discount59. How much should a couple with one child at 10 and another at 18 pay if they have a package ? A. 360 B. 540 C. 630 D. 720【参考答案】5659BCDC 阅读理解These days no car show is complete without an electric car, and the 2011 North American International Auto

9、 Show in Detroit, US, which ran from January 10 to 23, was no exception. Among the fully electric vehicles on display were the Ford Focus Electric and the Honda Fit EV. BMW and Volvo also had prominent displays at the show, proving that they can produce practical, yet spacious family-oriented electr

10、ic cars. Industry insiders at the show claimed that more efficient batteries, improved performance and greater consumer acceptance could make 2011 the “year of electric car”.Its long been clear that electric cars score heavily for convenience. They are, for instance, much easier to maintain than gas

11、oline-powered cars. When the battery runs out, you simply replace it or recharge it, just like you would for a cell phone or a laptop. This is also a much cheaper method than filling your tank with gasoline. Better yet, electric cars dont emit exhaust fumes. As a result, they dont produce environmen

12、tally damaging greenhouse gases. It appears that improved technology is making electric cars and their maintenance much more user-friendly. So, what are the obstacles which are preventing electric cars from becoming popular and fashionable? Home charging for electric cars could be extremely convenie

13、nt for users. However, it is also a potential obstacle. For a start, installing charging stations in owners homes will be a challenge, particularly for those who have to park several blocks away from their homes. Also, charging the cars battery still takes quite a long time. It may be some time yet

14、before you can recharge an electric car in the same time as you can refill your gas tank. Another problem is that many electric vehicles have limited ranges that may only allow for journeys of 50 miles (80 km) or less between charges. In cases where a driver wishes to charge the car primarily at hom

15、e (perhaps overnight), this limits their daily driving to the range of their vehicle.This may be one reason why hybrid cars are now becoming more popular. A hybrid car has more than one energy source, usually a traditional gasoline fuel tank and an electric battery. Its like a more practical version

16、 of an electric car: Its greener than a conventional vehicle, with fewer CO2 emissions, yet it also doubles as a conventional vehicle.“I would say that hybrid is a transition to fully electronic,” Road and Track magazine editor Richard Horman told Detroit News during the show. “The trend is for ligh

17、ter, smarter, more economical cars. Of course, electronic vehicles are meant to be that way.”This sounds promising, particularly in light of the fact that the show featured more electric cars from big manufacturers than ever before. However, it seems that the technology associated with electric cars

18、 is not yet able to fully meet peoples expectations. Dont expect gasoline-powered cars to disappear from roads just yet. 5. What made electric cars more convenient? A. Easier maintenance. B. High scores on the show.C. Practicality and large space. D. Much lower prices.6. Which of the following could

19、 NOT act as a potential obstacle of electric cars? A. It is rough work to install charging stations at home.B. It is time-consuming to charge the batteries.C. The ranges between charges are limited.D. Theres no need to fill the tank with petrol.7. In Paragraph 10, the underlined word “hybrid” is pro

20、bably closest in meaning to _.A. gasoline B. electricC. combined D. separated8. The writers purpose in writing this passage is to_.A. introduce the 2011 Auto Show in US B. get readers informed of electric carsC. comment on different types of cars D. advertise for electric cars【参考答案】58、ADCB 阅读理解-COne

21、 Day Tour: Great Wall & Summer PalaceOverview: You will visit the famous Badaling Great Wall and Summer Palace in one day.Tour Description and Itinerary (行程)One day Private Tour or Coach Tour: Depart everydayStart from 8:30 am to around 6:00 pm, flexible schedule for private tour.Itinerary:Pick you

22、up from hotel on departure time, then drive to the famous Badaling Great Wall, which is 60 miles away from downtown about one and a half hour driving. Sightseeing on Great Wall Badaling section for about 3 hours. Visit scenic spots: Badaling Geat Wall, Badaling Fortress, Beacon-towers, Looking-towar

23、d-Beijing Stone, etc. (Cable car is available for you to get to the highest point to have a bird view)Drive to restaurant for lunch. After lunch, visit the largest and most beautiful Chinese imperial garden- Summer Palace.Visit scenic spots: 1. East palace gate, 2. the hall of benevolence and longev

24、ity, 3. hall of jade billows, 4. the hall of joyful longevity, 5. the covered walkway, 6. the marble boat, etc.Transfer you back to your hotel after the whole day tour.For the coach tour (small group in each bus, 6-10 persons per group): Suitable for economic or single travelers, make friends on the

25、 same bus, only English-speaking travelers on our bus.Travellers will be arranged in a small group, Keep group size less than ten in each air-conditioned bus;Vehicle mode: Coaster-New air-conditioned tour coach (click for picture)- 26 seats, only 6-10 persons per bus.For Private Tour:Private tour is

26、 suitable for those individual or family travelers who is not willing to join the tour group, it may not feel very free when following the group. A designated car and private guide will follow you to go to the place you like, this package cost higher than coach tour.Vehicle mode: private luxury car

27、or MPV van (click for picture)For the private tour, you also need to go to one or two shopping stops every day.Tour Price includes: 1. Pick-up and drop-off from your hotel.2. Air-conditioned car, van or minibus for your private group.3. Entrance tickets of the sightseeings.4. English-speaking tour g

28、uide explain the sightseeings along the tour.5. Typical Chinese lunch.6. Chinese Jade shop visit. Tour Package excludes:Fee of cable car - cable car to the highest point of Great Wall, 60 RMB ($7.4) Note: Children taller than 1.1 meter should be charged as full price, children shorter than 1.1 meter

29、 should be charged only half of the price.How to Book? 1. You can book online or by email, tell us which hotel to pick you up, then receive our confirmation email.2. When you arrive in Beijing, our tour guide will call you the night before the tour, if you are not in hotel room, we will leave a mess

30、age in your room, to inform the time to pick you up in the next morning.Payment Methods: 1.Cash to tour guide 2.Credit card 3.PayPal 4.Bank remit (wire transfer)9. If a group of 26 Americans want to have a one-day tour in Beijing, they can . A. share the same bus B. take 6 coaches at most C. take 3

31、coaches at least D. not speak English10. For private tour, .A. travellers can ask the tour guide to change the travel scheduleB. travellers should pay the same amount of money as the coach tourC. travellers must pay additional money for the entrance ticketsD. travellers neednt pay additional money f

32、or the cable car11. This passage is most probably taken from .A. a travel guide B. a newspaper C. a magazine D. the Internet【参考答案】911、CAD【2015高考复习】阅读理解Commuters (上下班往返的人) who drive to work will face a parking charge of up to 350 a year.Ministers are backing a workplace parking charge which will come

33、 into force in Nottingham in 2013 and is likely to be adopted across the country.The scheme will see firms with more than ten parking places for staff charged 350 a year for each space in two years.Employers would be free to pass on the charge to their staffmeaning it would effectively be a tax on d

34、riving to work.The scheme aims to reduce traffic by preventing unnecessary car journeys and raise funds to improve public transport,but critics say it is just an excuse for councils to fill their coffers (金库)Some ten million Britons drive to work each day,and the British Chambers of Commerce says th

35、e new charge could total 3.4 billion a year if rolled out nationwide.Already some firms in Nottingham have threatened to leave the city,where 40,000 commuters use their cars to get to work.A spokesman said the scheme was nothing more than a tax on jobs.“It is very unfair to discriminate against thos

36、e employers who have parking spaces,which get vehicles off the streets,” he said.“And these charges apply around the clock,which is especially unfair on shift workers who rely on their cars because public transport is not available.This is more about increasing the governments income than reducing t

37、raffic.”However,Transport Minister Sadiq Khan gave the plan an official approval during a visit to Nottingham.The council says the tax will raise as much as 100 million over ten yearsone fifth of the cost of a new transport system for the city.Another transport spokesman Theresa Villiers said the ta

38、x would have a devastating impact on businesses struggling to cope with the economic decline.But Richard Hebditch of the Campaign for Better Transport said the tax would raise money to invest in better transport.“We put forward the idea of workplace parking taxes as a fairer way to raise money to in

39、vest in the future local transport services.We are pleased that the people of Nottingham will be the first to benefit.”【语篇解读】本文主要讲述了Nottingham将出台政策对工作场所停车收费及由此引发的激烈讨论。1Supporters argue that the scheme_.Acan help improve the parking conditions for the staffBshould be applied to ail commuters driving

40、to workCis certain to be carried out despite the objectionsDwill relieve traffic pressure and improve public transport解析细节理解题。根据第二段中的“The scheme aims to reduce traffic by preventing unnecessary car journeys and raise funds to improve public transport,but critics say it is just an excuse for councils

41、 to fill their coffers (金库)”可知,支持者认为这个方案能够缓解交通压力,改善公共交通。答案D2According to the objectors,the scheme is unfair for_.Athe firms with parking lotsBthe workforce without carsCthe employees parking their cars on the streetsDthe staff driving to work in the daytime解析细节理解题。根据第四段的第三句可知,A项正确。答案A3Which word can

42、 best describe Theresa Villierss attitude towards the scheme?ANeutral.BNegative.CUnderstanding.DPositive.解析态度推断题。根据第六段内容可知,Theresa Villiers对这个方案持否定态度。答案B4It can be inferred from the passage that_.Amany firms are willing to pay the charges for their staffBthe public transport in Nottingham is in grea

43、t need of improvementCthe author believes Britons will benefit from the schemeDthose firms with more commuters will leave Nottingham解析推理判断题。根据倒数第三段中的“The council says the tax will raise as much as 100 million over ten yearsone fifth of the cost of a new transport system for the city.”以及最后一段内容可推知,Not

44、tingham的公共交通急需改善。答案B【2015高考复习】阅读理解Are you the type of person who always says “yes”?Ive come to learn that it is very important to learn to say “no”Its okay.People are still going to like you.They may even respect you more because they know you are honest.Im not saying to say “no” to someone who real

45、ly needs your help.Im talking about turning down that meeting that you really do not want to attend or that birthday party that you dont want to be a guest at.Think for a moment how you feel when you say “yes” to something that you really dont want to do.If youre like I once was,you cant sleep at ni

46、ght and you think about it too much.It weighs on your mind.You try to find ways out.Whatever youre saying to yourself,if you really wanted to go,you wouldnt have all of these thoughts.So,why not just say “no” from the beginning?Maybe you feel like if you dont show up at the meeting (by the way,it is

47、 not one you must attend),your boss isnt going to like you or your coworkers wont respect you.Maybe you feel as if your mom,dad or sisters wont love you as much if you dont do everything for them what they ask every occasion.If these people are your true friends,family members,or a good boss,they wi

48、ll like or love you the same no matter what.People treat you the way you teach them to,and if youre someone who always says “yes”,then thats what theyre expecting.You need to do what is right for you.Of course we do have real obligations in life to fulfill,but we do not have to do everything others

49、want us to do.【语篇解读】生活中,我们有义务完成应该做的事情,但是不必出于太多的顾虑,凡事惟命是从,要学会拒绝,学会说“不”。1Which of the following statements would the writer agree with?AWe should try to do what our friends ask us to do.BWe should help others in need.CAlways saying “yes” means you are dishonest.DAlways saying “no” means you are brave.

50、解析细节理解题。根据第二段第一句的内容可知,作者认为我们应该帮助需要帮助的人,故B项正确。答案B2Generally speaking,we agree to do what we hate to do because we_.Ahave a bad habit Bhave a kind heartChave much concern Dhave obligations解析推理判断题。结合第三段第二句中的“you think about it too much”以及本段后半部分的内容可推知,我们之所以同意做我们讨厌做的事情是因为我们有很多顾虑。答案C3The writer believes t

51、hat if you say “no” to your family members,youll_.Ahave the same relationship with them as beforeBhave a loose relationship with themCdisappoint themDupset them解析 细节理解题。根据倒数第二段第一句的内容可知,作者认为如果你对你的家人说“不”,他们与你之间的关系仍然会和以前一样。 答案A4What would be the best title for the text?ALearn to Make a Right ChoiceBTo Be YourselfCDo What You Want to DoDLearn to Say “No”解析主旨大意题。文章第一段就开门见山地点明了本文的中心话题,即要学会说“不”,所以D项作为本文的标题最合适。答案D- 9 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1