1、课时提能练(十三)必修3Module 1Europe课时作业A:基础层面.单句语法填空1The hospital, situated(situate) in the western part of the city, can be reached by many bus lines.2To our delight, we have made an agreement(agree) with the business partner in a friendly atmosphere.3Guangzhou, which lies_in the south of China, is the capi
2、tal of Guangdong Province.4The local government(govern) promises to take measures to improve peoples living standards.5Lucy has a number of positive personality features(feature) that make her popular at school.单句改错1Look! In the middle of the hall stands some Christmas trees.standsstand2Ill do every
3、thing that is just opposite whatever they did.opposite后加to3My daughter reads a lot of books, ranged from contemporary novels to ancient poems.rangedranging4Neither you nor I nor anyone else can swim through the lake in half an hour.throughacross5Locating in the citys commercial center, the shopping
4、mall attracts lots of young people seeking fashions every day.locatinglocated.选词成篇1In_terms_of education, Europe, offering diversity and rich culture, 2.is_ known_as the best choice.On one hand, many students made the decision 3.because_of the favorable tuition fees.4.On_the_other_hand,_if you study
5、 and live in Europe you need to be exposed to a diverse range of languages, food, entertainment and folk traditions.Whenever 5.referred_to,_Europe is one of the best destinations to enhance language skills and broaden your horizons.6Ever_since the 1990s, the number of people studying in the Europe h
6、as been increasing 7.little_by_little.Because no matter what major you 8.work_on,_you will find a university that is suitable for you.Many universities offer unique courses, some are with unbelievable beauty, and some even 9.be_situated_on the seaside.Besides, in Europe, most students can travel eas
7、ily both inside their host country and in other countries.And the Eurozones economic difficulties, which no one 10.has_control_ over,_naturally result in many students expanding their list of potential destinations at least a 10 percent discount on travel.根据提示补全句子1窗户边坐着一位年轻人,手里拿着一本杂志。(倒装句)By_the_win
8、dow_sat_a_young_man with a magazine in his hand.2这条新公路是老公路的三倍宽。(倍数表达法)This new highway is three_times_as_wide_as the old one.3与朋友面对面地交流是缓解工作和生活压力的一种方式。(face)Communicating with friends face_to_face is a way to relieve pressure from work and life.4我们每个人都有优点,但是另一方面我们每个人也有缺点。(on the other hand)We each h
9、ave strong points, but on_the_other_hand_each_of_us_has_weak_ points.5许多人认为倾听是被动的行为,情况恰恰相反。(opposite)Many people think that listening is a passive business.It is just_the_opposite.课时作业B:能力层面.阅读理解(2019安徽省五校联盟质量检测)The city of Amsterdam is one of the best preserved in all of Europe.When visiting this r
10、emarkable city, you tend to forget your troubles just for a moment.With this travel guide, you will be able to discover the real Amsterdam.Best Time to Visit AmsterdamTo see the tulip(郁金香) flowers you can visit from midApril to early May.For the New Years celebration, theres a lot of parties going o
11、n then.However, if you want to enjoy a quieter and more relaxing Amsterdam, visit from October to March.Getting Around AmsterdamYou can rent a bike to go wherever you want to go.Public transportation is also convenient.You can get a chip card for about $ 9.What You Should Know Before Visiting Amster
12、damPlan ahead since most of the attractions are usually busy and be careful with your wallets as the city is well known for pickpockets.Also be cautious when you are buying something in the markets.The Best of AmsterdamRijksmuseumThis museum is one of the finest in the world.Make sure you arrive bef
13、ore 10 am to avoid big crowds.VondelparkIf you are looking forward to relaxing and enjoying some peace and quiet, make a trip to this top choice park in the city.Van Gogh MuseumThe Van Gogh Museum is very fascinating;you will definitely be moved as you see Vincent van Goghs life and how he developed
14、 through art.ADAM TowerIf you want to get the inspiring views of Amsterdam, take the lift to the top of this tower.You can also climb aboard the giant fourperson swing for some fun rides.【语篇解读】本文是一篇应用文,主要介绍了阿姆斯特丹,包括其最佳旅游时间、交通、注意事项及值得一游的景点。1In which month can visitors feel more at ease in Amsterdam?A
15、June.BJuly.CSeptember.DNovember.D推理判断题。根据第二段尾句“However,if you want to enjoy a quieter and more relaxing Amsterdam,visit from October to March”可知,如果你想享受更安静、更令人放松的阿姆斯特丹,建议在10月到3月期间来参观。D项“十一月”在此时间范围内,故D项正确。2What is the purpose of the part “What You Should Know Before Visiting Amsterdam”?AProviding help
16、.BGiving warnings.CExplaining situations.DExpressing disappointment.B推理判断题。根据第四段的内容尤其是“be careful with your wallets as the city is well known for pickpockets”可知,要小心你的钱包,因为这座城市以扒手闻名。据此可推知,该部分旨在给出警告,故B项正确。3Where should you go to get a birdseye view of Amsterdam?ARijksmuseum.BVondelpark.CThe Van Gogh M
17、useum.DADAM Tower.D细节理解题。根据尾段第一句“If you want to get the inspiring views of Amsterdam,take the lift to the top of this tower”可知,如果想要鸟瞰阿姆斯特丹,可以去ADAM Tower,故D项正确。.完形填空(2019昆明市诊断测试)I received 3 missed calls from a number I didnt recognize today.I _1_ it was something to do with an accident I had recentl
18、y.I was ready to answer _2_ when the number called a 4th time._3_, I was asked if I was Jessica and if I had _4_ anything.I said I didnt think so and _5_ who it was.It was a man called Darren who _6_ he was behind me in the shop this morning.As I was leaving, my purse _7_.He picked it up and _8_ to
19、see where I had gone but he couldnt see me anymore.So he opened my purse and called the _9_ inside it.I have just been to _10_ him to get my purse back, only to find out Darren is _11_ and lives rough in the streets of Cardiff.He even apologized as he said he had taken out some _12_ to call me to re
20、turn my purse.But _13_ a few pounds used to contact me, everything was all still _14_.I admit that I wouldnt have blamed him if hed spent more of the _15_.I felt _16_ that someone returned it, and that the person who returned it was someone who had _17_.It made me _18_ not only was I lucky that my p
21、urse was found by someone _19_, but that I was going to a warm home.The _20_ would be a much better place with more kind people like Darren in it.【语篇解读】本文通过作者的钱包失而复得的故事告诉我们:只要人人都能够善良对待他人,我们的世界将会变成更加美好的人间。1A.assumedBpromisedCdeclaredDagreedA根据语境可知,作者有三个来自同一号码的未接来电,作者认为(assumed)这和自己最近的一起事故有关。2A.gently
22、BgratefullyChumorouslyDeagerlyD根据上文中的“I _ it was something to do with an accident I had recently”可推知,作者渴望(eagerly)去接通这电话。3A.OftenBInsteadCStillDBesidesB根据上文可知,作者认为那通电话和自己的一起事故有关,但是接通电话后才知道并非如此。此处前后表示转折,故Instead“相反”符合语境。4A.exploredBboughtClostDcheckedC根据第二段和第三段的描述可推知,Darren捡到了作者的钱包,因此他打电话问作者是否丢了(lost
23、)什么东西。5A.forgotBrememberedCsuspectedDaskedD根据语境可知,作者接电话时并不知道打电话的人是谁,因此作者问(asked)对方是谁。6A.explainedBrequestedCrepeatedDbelievedA根据语境可推知,Darren向作者解释(explained)了事情的经过。7A.brokeBfailedCdroppedDdisappearedC根据语境可知,作者离开商店的时候钱包掉在(dropped)地上了。8A.walked awayBlooked aroundCturned upDgot throughB根据语境并结合常识可推知,Darr
24、en环顾(looked around)四周寻找作者。9A.cardBaddressCbillDnumberD根据语境可知,Darren找不到作者,于是打开作者的钱包,拨打了里面的号码(number)。10A.meetBquestionCbegDremindA根据语境可知,通过电话后,作者去见(meet)Darren以拿回自己的钱包。11A.hopefulBhelpfulChomelessDspeechlessC根据本句中的“lives rough in the streets of Cardiff”可推知,Darren是一个无家可归的(homeless)人。12A.picturesBchang
25、eCticketsDjewelryB根据上文可推知,Darren很穷,他不得不从作者的钱包里拿出一些零钱(change)给作者打电话。13A.in spite ofBin terms ofCowing toDapart fromD根据语境及该句中的“But”可推知,Darren除了(apart from)从作者的钱包里拿出几英镑和作者联系,其余的东西都没动。14A.untouchedBunlimitedCclassifiedDconsumedA参见上题解析。untouched“原封未动”符合语境。15A.timeBeffortCcashDenergyC作者承认,即使Darren从自己的钱包里多
26、拿一些现金(cash),作者也不会责怪他。16A.embarrassedBsurprisedCworriedDrelaxedB作者的钱包丢了,有人捡到并归还给作者,而且这个人一无所有,这让作者感到惊讶(surprised)。17A.everythingBsomethingCanythingDnothingD参见上题解析。nothing“没有什么”符合语境。18A.realizeBconsiderCrecallDimagineA根据语境可知,这件事让作者意识到(realize)自己是幸运的,因为自己丢失的钱包被一个诚实的(honest)人捡到,并且作者将回到一个温暖的家。19A.familiarBpoliteChonestDwiseC参见上题解析。20A.shopBworldCenvironmentDstreetB根据语境可知,如果这个世界有更多像Darren这样善良的人存在的话,这个世界(world)将会是一个更好的地方。