收藏 分享(赏)

2021版高考英语一轮复习课时提能练11Module5NewspapersandMagazines外研版必修2.doc

上传人:a**** 文档编号:357661 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:7 大小:40.50KB
下载 相关 举报
2021版高考英语一轮复习课时提能练11Module5NewspapersandMagazines外研版必修2.doc_第1页
第1页 / 共7页
2021版高考英语一轮复习课时提能练11Module5NewspapersandMagazines外研版必修2.doc_第2页
第2页 / 共7页
2021版高考英语一轮复习课时提能练11Module5NewspapersandMagazines外研版必修2.doc_第3页
第3页 / 共7页
2021版高考英语一轮复习课时提能练11Module5NewspapersandMagazines外研版必修2.doc_第4页
第4页 / 共7页
2021版高考英语一轮复习课时提能练11Module5NewspapersandMagazines外研版必修2.doc_第5页
第5页 / 共7页
2021版高考英语一轮复习课时提能练11Module5NewspapersandMagazines外研版必修2.doc_第6页
第6页 / 共7页
2021版高考英语一轮复习课时提能练11Module5NewspapersandMagazines外研版必修2.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时提能练(十一)必修2Module 5Newspapers and Magazines课时作业A:基础层面.单句语法填空1The company, founded(found) in 1996, is a private stock enterprise.2Its not a good idea to miss meals and replace them with/by snacks.3They have made a great achievement(achieve) in keeping the peace in the world.4Its evident(evidence) th

2、at walking may be an effective way if you really want to lose weight.5He holds the belief(believe) that he will be successful some day.单句改错1We sent him our congratulation on his passing the driving test.congratulationcongratulations 2Tom was about to close the window while his attention was caught b

3、y a bird.whilewhen3You should believe yourself, or your dream will never become a reality.believe后加in4He looks happy; in other words, he looks delightful.delightfuldelighted5Mr Brown stood at the door, welcomed newcomers with a large smile.welcomedwelcoming或welcomed前加and.选词成篇China has been preparing

4、 to send two to three space laboratories 1.in_total skyward.This is in preparation for its plan to build a space station 2.in_space in 2020, according to Gu Yidong, a designer for Chinas manned space program.Before its 3.taking_off into space, China still needs some technological breakthroughs.The s

5、cientists 4.believe_in their ability to solve them in a short period of time, which is why now, a group of experts 5.are_concentrating_on the breakthroughs.6Now_that China is in the second phase of a threestep plan for its manned space flight program, the program website is delighted to announce tha

6、t two unmanned spaceships and five manned spaceships will be launched.The news media will 7.take_photographs_of the launch at the scene.It will be a great moment 8.in_the_ history_of space development.As for the construction of space station,China still faces difficulties that 9.are_similar_to what

7、we are facing now in launching the space laboratories.We will continue to explore the unknown and we will make it!.根据提示补全句子1他正在洗澡,这时电话突然响了。He was_having_a_bath_when the telephone suddenly rang.2这是我第一次看这么好的电影。(the first time)This_is_the_first_time_that_Ive_seen such a good film.3现代科学已经清楚证明了吸烟会导致很多疾病。

8、(evidence)Modern science has_given_clear_evidence_that smoking can lead to many diseases.4祝贺你喜结良缘!(congratulation)Congratulations_on your happy marriage!5既然你有机会,就该充分利用。Now_that_youve_got_a_chance,_you might as well make full use of it.课时作业B:能力层面.阅读理解(2019大连市一模)Emilia Dobek traces her interest in spa

9、ce and the universe back to third grade when she and her father watched a blood moona total lunar eclipse(月食)on the roof of their house.Now a seventh grader at East Prairie Elementary School, Dobek recently won the national Discovery Education Lockheed Martin Beyond Challenge by designing a space st

10、ation for travelling to Mars.She says that night watching the lunar eclipse started a strong desire in her that has yet to run out of fuel.So when her teacher Andrea Smeeton received information about the national challenge, Smeeton said she immediately had one student in mind.“I knew she would love

11、 the challenge and that she would go way beyond in her search,” Smeeton said.“She immediately started researching bone density(密度) of astronauts and how to have food on Mars.”“My design will ensure the safety of the astronauts but also make sure their comfort is out of this world,” Dobek says.Dobeks

12、 design calls for building the MSS or Mars Storage Station to put the supplies in.It also includes the SGF or SelfGrowing Farm, and she details how it would work with the elements on Mars.Then there is physical and leisure activity for the astronauts under Dobeks design.A simulator (模拟装置) allows ast

13、ronauts to choose their exercise machine and virtual reality environment.Rooms have circular ceilings so astronauts will be able to watch downloaded shows and even see places on Earth, such as their homes.“I want to tell other kids to follow their passions,” Dobek said.“Whatever they want to do, the

14、y should push for it and always try their best.”【语篇解读】本文主要介绍了小学生Emilia Dobek设计太空站,并赢得挑战的相关内容。1Dobek first became interested in space when _.Ashe was still a seventh graderBshe studied at a junior high schoolCshe lived on the top of their houseDshe watched an eclipse of the moonD细节理解题。根据第一段“Emilia Do

15、bek traces her interest in space and the universe back to third grade when she and her father watched a blood moona total lunar eclipse(月食)on the roof of their house”可知,Dobek对太空感兴趣是从她在三年级时的一个晚上观看一次月食开始的。2Smeeton recommended that Dobek take the challenge because _.Ashe knew Dobek liked challenges in

16、lifeBshe had no other students interested in MarsCDobek knew how to research bone density of astronautsDshe was sure that Dobek would have outstanding performanceD推理判断题。根据第四段Smeeton的话可推知,她对Dobek很了解,对其可以接受这项挑战并出色完成充满信心。3What does Dobek focus on when designing the space station?AThe environment on Mar

17、s.BThe safety of the supplies.CThe activities for astronauts.DThe comfort of the astronauts.D推理判断题。根据文章第五段中的“make sure their comfort is out of this world”并结合对倒数第二段的整体理解可推知,Dobek的设计包含身体和休闲活动,让宇航员在太空中也感到舒适。.完形填空(2019贵阳市普通高中第一学期监测)The happy new mother asked eagerly to see her baby.However, when she loo

18、ked at his tiny face, she was _1_.The baby had been born without _2_.Fortunately, time _3_ that the babys hearing was perfect except his ruined appearance.He grew up, _4_ if there were not his misfortune.As a favorite with his classmates, he might have been class president, _5_ the misfortune.He dev

19、eloped a talent for literature and music.His parents _6_hoped that he had a perfect life.One day, his father spoke with the doctor, “Could _7_ be done?”“I believe I could _8_ a pair of outer ears _9_ they could be accessible.” The doctor decided.Therefore the _10_ began for a person who would make s

20、uch a sacrifice.Two years went by.One day, his father said to the son, “Youre going to the _11_, son.We have someone who will _12_ the ears you need.But the identity of the donor is a secret.”The operation was a brilliant _13_, and a new person turned up.His talents blossomed into genius.Later, he m

21、arried and entered the Diplomatic Service.One day, he asked his father, “Who gave me the ears? Who gave me so much? I could never do _14_ for him or her.” “I do not believe you could,” said the father, “but the agreement was that you are not _15_.not yet.”The secret was _16_ for years, but the day d

22、id come.He stood with his father beside his mothers casket(棺材)Slowly, _17_, the father reached out his hand and raised the thick, reddishbrown _18_ to find that the mother had no outer ears.“Mother said she was _19_ she never had her hair cut,” his father whispered, “and nobody ever thought Mother l

23、ess _20_, did they?”【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要讲述了一位母亲给有生理缺陷的儿子捐献外耳的感人故事。1A.angryBembarrassedCshockedDcuriousC根据下文中的“Fortunately, time _ that the babys hearing was perfect except his ruined appearance”可推知,这个婴儿出生时没有耳朵(ears),初为人母的幸福的妈妈看到有缺陷的孩子时很震惊(shocked),故选C。2A.eyesBfeetCfingersDearsD参见上题解析。3A.provedBlastedCf

24、lewDignoredA根据该句中的“Fortunately”可推知,时间证明(proved)这个容貌有缺陷的婴儿听力是完好的,故选A。4A.tallBhandsomeCshortDbadlookingB根据上文中的“his ruined appearance”,并结合空后的“if there were not his misfortune”可推知,孩子要不是容貌上的缺陷应该是很帅气的(handsome),故选B。5A.withBin spite ofCforDbut forD与上文中的“if there were not his misfortune”呼应可推知,此处表示惋惜,故选D。but

25、 for“要不是”。6A.stillBhardlyCalmostDeverA根据上文可知,容貌上有缺陷的孩子很有才华,也为同学们所喜欢,在文学和音乐方面很有天赋,但是他的父母还是(still)希望他有一个完美的人生,故选A。7A.somebodyBeverythingCnobodyDnothingD根据上文“His parents _hoped that he had a perfect life”可推知,此处表示他的父亲问医生难道就没有补救方法了吗?故选D。8A.operateBdestroyCtransplantDrepairC根据上文并结合语境可知,男孩的父亲询问医生有没有补救方法,医生

26、决定给他移植(transplant)一对耳朵。与下文“The operation was a brilliant _, and a new person turned up”呼应,故选C。9A.ifBwhileCalthoughDsinceA根据语境可推知,此处表示如果有可用的耳朵,医生可以给男孩移植一对耳朵,故选A。10A.experimentBsearchCanalysisDoperationB根据语境可推知,他们开始寻找能够捐献耳朵的人。故选B。11A.schoolBlibraryChospitalDbedroomC根据下文中的“But the identity of the donor

27、 is a secret”可推知,耳朵捐献者找到了,父亲告诉儿子可以去医院(hospital)进行移植手术了,故选C。12A.donateBrepairCmakeDsellA参见上题解析,故选A。13A.failureBsuccessChonorDdamageB根据空前的“brilliant”以及空后的“a new person turned up”可推知,手术非常成功。14A.harmBenoughCbadDgoodB根据上文男孩问父亲的话可推知,男孩觉得自己为对方做得不够(enough),故选B。15A.signedBrealizedCunderstoodDallowedD根据上文中的“B

28、ut the identity of the donor is a secret”可知,捐献人的身份是保密的;并结合下文内容可推知,男孩并不被允许知道是谁捐献的耳朵,故选D。16A.changedBdiscussedCspreadDkeptD根据该句中的“but”,并结合下文可推知,捐献者的身份多年来一直保密,但最终揭晓的这一天到来了。17A.carelesslyBgentlyCexcitedlyDgraduallyB与“Slowly”呼应,并结合上文“his mothers casket(棺材)”可推知,他的父亲慢慢地、轻轻地伸出手,故选B。18A.skirtBhandChairDquiltC根据空后的“find that the mother had no outer ears”,并结合下文中的“Mother said she was _ she never had her hair cut”可推知,男孩的父亲伸手去把男孩母亲的头发(hair)拢起来。19A.depressedBworriedCgladDregretfulC根据语境可推知,母亲乐意(glad)为儿子牺牲,甘愿不剪头发,故选C。20A.beautifulBuglyCrespectableDfashionableA根据语境可推知,此处表示没有人说男孩的母亲不漂亮,故选A。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1