收藏 分享(赏)

(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 1 Science and Scientists Learning About Language练习课件 新人教版选择性必修2.ppt

上传人:a**** 文档编号:356630 上传时间:2025-11-28 格式:PPT 页数:24 大小:844KB
下载 相关 举报
(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 1 Science and Scientists Learning About Language练习课件 新人教版选择性必修2.ppt_第1页
第1页 / 共24页
(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 1 Science and Scientists Learning About Language练习课件 新人教版选择性必修2.ppt_第2页
第2页 / 共24页
(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 1 Science and Scientists Learning About Language练习课件 新人教版选择性必修2.ppt_第3页
第3页 / 共24页
(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 1 Science and Scientists Learning About Language练习课件 新人教版选择性必修2.ppt_第4页
第4页 / 共24页
(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 1 Science and Scientists Learning About Language练习课件 新人教版选择性必修2.ppt_第5页
第5页 / 共24页
(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 1 Science and Scientists Learning About Language练习课件 新人教版选择性必修2.ppt_第6页
第6页 / 共24页
(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 1 Science and Scientists Learning About Language练习课件 新人教版选择性必修2.ppt_第7页
第7页 / 共24页
(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 1 Science and Scientists Learning About Language练习课件 新人教版选择性必修2.ppt_第8页
第8页 / 共24页
(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 1 Science and Scientists Learning About Language练习课件 新人教版选择性必修2.ppt_第9页
第9页 / 共24页
(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 1 Science and Scientists Learning About Language练习课件 新人教版选择性必修2.ppt_第10页
第10页 / 共24页
(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 1 Science and Scientists Learning About Language练习课件 新人教版选择性必修2.ppt_第11页
第11页 / 共24页
(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 1 Science and Scientists Learning About Language练习课件 新人教版选择性必修2.ppt_第12页
第12页 / 共24页
(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 1 Science and Scientists Learning About Language练习课件 新人教版选择性必修2.ppt_第13页
第13页 / 共24页
(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 1 Science and Scientists Learning About Language练习课件 新人教版选择性必修2.ppt_第14页
第14页 / 共24页
(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 1 Science and Scientists Learning About Language练习课件 新人教版选择性必修2.ppt_第15页
第15页 / 共24页
(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 1 Science and Scientists Learning About Language练习课件 新人教版选择性必修2.ppt_第16页
第16页 / 共24页
(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 1 Science and Scientists Learning About Language练习课件 新人教版选择性必修2.ppt_第17页
第17页 / 共24页
(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 1 Science and Scientists Learning About Language练习课件 新人教版选择性必修2.ppt_第18页
第18页 / 共24页
(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 1 Science and Scientists Learning About Language练习课件 新人教版选择性必修2.ppt_第19页
第19页 / 共24页
(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 1 Science and Scientists Learning About Language练习课件 新人教版选择性必修2.ppt_第20页
第20页 / 共24页
(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 1 Science and Scientists Learning About Language练习课件 新人教版选择性必修2.ppt_第21页
第21页 / 共24页
(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 1 Science and Scientists Learning About Language练习课件 新人教版选择性必修2.ppt_第22页
第22页 / 共24页
(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 1 Science and Scientists Learning About Language练习课件 新人教版选择性必修2.ppt_第23页
第23页 / 共24页
(浙江专用)2022版新教材高中英语 Unit 1 Science and Scientists Learning About Language练习课件 新人教版选择性必修2.ppt_第24页
第24页 / 共24页
亲,该文档总共24页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、二 Unit 1Learning About Language【语用训练】.单词拼写1.She explained the _(想法)behind the campaign.2.Too much _(蛋白质)in the diet may advance the ageing process.3.He escaped by sawing through the bars of his _(牢房).4.So far they have not found a way to fight the _(病毒).5.One of the main _(发现)of the survey is that t

2、his chemical does harm to peoples health.6.My _(最初的)reaction was to decline the offer.thinkingproteincellvirusfindingsinitial7.Researchers around the world are working together to develop a new _(疫苗).8.The construction of this _(框架)took only a few minutes.9.He believes only _(理论的)science can create

3、miracles.10.The snow had melted,but the lake was still frozen _(坚实的).vaccineframeworktheoreticalsolid.单句语法填空1.The trouble is _I have lost his address.2.The question is _I should go to the cinema with him,or go shopping with her.3.That was _she did this morning on her way to the station.4.He was inju

4、red by a car this morning.This is _he was absent from school.6.The question is _ we can get in touch with him.thatwhetherwhatwhybecausehow7.His suggestion is that another meeting _(hold)to discuss the problem.8.The impression he makes on me is _he is a reliable person.10.The problem is _is really fi

5、t for the hard job.(should)be heldthatthatwho【主题阅读】.阅读理解(2021济宁高二检测)British chemist David Evans has become an overnight celebrity on Chinese social media.His chemistry experiments have attracted over 2 million followers in just a few months.Evans is a chemistry professor at the Beijing University of

6、 Chemical Technology.The 60-year-old man always wears a white lab coat,a pair of safety goggles(护目镜),and smiles often.Some web users say he looks just like the“grandpa of KFC”.Evans has posted videos of various experiments.His most popular experiments have attracted millions of hits on video-sharing

7、 apps.Excited childrens cheers and shouts can be heard in his videos.“I hope my experiments can arouse peoples interest in science,”he says.Evans has been interested in China since childhood.In the early 1970s,beforethe reform and opening-up,he viewed it as“a country full of mysteries”.He first visi

8、ted the Chinese mainland in 1987 to attend a chemistry conference in Nanjing,Jiangsu Province.He quit his job in the United Kingdom and moved to Beijing in 1996.Many of his friends thought he was crazy.But Evans said they just saw Chinas challenges but not its potential.Since 2011,Evans has turned t

9、o the Internet to popularize science.He learned short-video apps are also popular in small cities and rural areas.And he realized this enables him to reach more students,who lack opportunities to perform fun experiments.But even a one-minute video requires a considerable amount of work.Still,he thin

10、ks its worth it to fulfill his responsibility to popularize science.His experiments always fill schools lecture halls with laughter.Some viewers call him“a Harry Potter-like magician”,but he disagrees.“A magician never tells the secrets behind his tricks,but a scientist always gives an explanation.”

11、He sees himself as a teacher.He performs experiments to spread knowledge,inspirethinking,remove misunderstandings and show that science can create change.Evans says he looks forward to more“chemical reactions”with China.【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了一位移居中国,并且在网上发布化学实验短视频的英国化学家在中国的一些事迹。1.Who is David Evans a

12、ccording to the passage?A.A film celebrity.B.A chemistry teacher.C.A manager of KFC.D.A British magician.【解析】B。细节理解题。根据文章第一段“Evans is a chemistry professor at the Beijing University of Chemical Technology.”(Evans是北京化工大学的化学教授。)可知,David Evans是一位化学老师。故选B。2.Why did Evans begin to post videos of experime

13、nts on the Internet?A.To popularize science.B.To rise to fame.C.To apply short-video apps.D.To make a fortune.【解析】选A。细节理解题。根据文章第四段第一句自2011年以来,埃文斯开始通过互联网普及科学。以及第四段最后一句他认为履行普及科学的责任是值得的。可知,埃文斯开始在互联网上发布实验视频,是为了普及科学。故选A。3.Which of the following statements is true according to Paragraph 3?A.Evans consider

14、ed the UK to be a country full of mysteries.B.Evans first visited Chinese mainland in his childhood.C.Evans went to China for a chemistry meeting in 1987.D.Evans moved to Beijing with the support of his friends.【解析】选C。细节理解题。根据文章第三段第三句可知他第一次访问中国大陆是在1987年,在江苏省南京市参加一个化学会议。故选C。4.What can we infer from t

15、he passage?A.Evans knows exactly how a magic works.B.Evans is a serious scientist and barely smiles.C.Evans will continue to post videos of experiments in China.D.Evans students like to interrupt his experiments with laughter.【解析】选C。推理判断题。根据文章第二段前两句埃文斯上传了各种实验的视频。他最受欢迎的实验已经在视频分享应用程序上吸引了数百万点击量。以及最后一段最

16、后一句埃文斯说,他期待与中国发生更多的“化学反应”。可知,他将继续发布更多的实验视频。故选C。.完形填空(2021盐城高二检测)The news of Stephen Hawkings death came a great shock to the whole world.To his family,he was“a great scientist and an extraordinary man whose work and legacy(遗赠)will 1for many years”.His parents,both Oxford graduates,placed a high 2on

17、education and family members were often seen reading books at dinner.3known at school as“Einstein”,Hawking was not 4successful academically.With time,he began to show talents for scientific subjects and decided to read 5at university.As mathematics was not 6at Oxford then,Hawking chose physics inste

18、ad.Diagnosed with a rare motor neurone disease,Hawking eventually 7a wheelchair.Though shocked and bitter,Hawking continued his work in physics 8.After the loss of his 9,he communicated through a speech-generating device,which 10him to produce A Brief History of Time with the help of an assistant.Ha

19、wking once 11how he felt when first informed of his disease,12that he would never realize his potential.“But now,50 years later,I cant be more 13my life,”he said.Hawking also gained popularity 14the academic world and appeared inseveral TV shows.He was featured in the film The Theory of Everything,w

20、hich 15his rise to fame and relationship with his first wife,Jane.【文章大意】本文是一篇人物传记类的记叙文,介绍了传奇物理学家霍金的伟大成就以及人们对他的高度评价。激励人们向他学习,战胜困难取得成功。1.A.live onB.hold onC.hang onD.catch on【解析】选A。霍金的遗赠会继续存在很长时间。live on以为生,继续存在,活下去;hold on坚持,继续拥有;hang on握住不放;catch on理解,明白,变得流行。故选A项。2.A.evaluationB.requestC.valueD.sta

21、ndard【解析】选C。霍金的父母高度重视教育。evaluation评价,评估;request要求,请求;value价值,重要性;standard标准。短语place a high value on高度重视。故选C项。3.A.UnlessB.WhenC.AlthoughD.Because【解析】选C。尽管在学校被称为“爱因斯坦”,但是霍金起初在学习上并不成功。上下文之间是转折关系,所以使用连词although引导让步状语从句。故选C项。4.A.necessarily B.completelyC.particularlyD.initially【解析】选D。尽管在学校被称为“爱因斯坦”,但是霍金起

22、初在学习上并不成功。necessarily必要地;completely完全地;particularly尤其,特别;initially起初,最初。故选D项。5.A.physicsB.mathematicsC.scienceD.chemistry【解析】选A。根据后句Hawking chose physics instead可知霍金后来选择了物理学。根据常识可知霍金是一名伟大的物理学家。故选A项。6.A.awesomeB.availableC.admirableD.alternative【解析】选B。那时的牛津大学并没有数学学科,所以他选择了物理。awesome令人敬畏的,可怕的,极好的;avai

23、lable可利用的,可得到的;admirable令人羡慕的;alternative可供选择的。故选B项。7.A.brought in B.resulted inC.ended inD.put forward【解析】选C。被诊断为罕见的运动神经疾病,霍金最终坐上了轮椅。brought in带来,引进;resulted in导致;ended in以结束;put forward提出。故选C项。8.A.regardlessB.otherwiseC.indeedD.furthermore【解析】选A。尽管很震惊,也很痛苦,但霍金继续物理方面的研究工作。regardless不管,不顾;otherwise否

24、则,要不然;indeed实际上;furthermore而且。故选A项。9.A.movementB.speechC.senseD.writing【解析】选B。根据后句“he communicated through a speech-generating device”可知他通过发声装置与他人交流,说明他丧失了语言能力。故选B项。10.A.allowedB.forcedC.encouragedD.got【解析】选A。这台装置让他在助手的帮助下完成了时间简史。allowed允许,让;forced强迫,迫使;encouraged鼓励;got得到,理解。故选A项。11.A.recalledB.fanc

25、iedC.addressedD.commented【解析】选A。霍金回忆了刚刚得知患病消息时的情景。recalled回忆;fancied幻想;addressed处理;commented评论。故选A项。12.A.declaring B.assumingC.insistingD.arguing【解析】选B。当霍金得知自己患病的时候,认为自己无法实现自己的梦想。本句表示霍金当时对人生的看法。declaring宣布;assuming认为;insisting坚持;arguing争论,辩论。故选B项。13.A.cautious ofB.strict withC.satisfied withD.fed up

26、 with【解析】选C。本句中cant和比较级连用表示最高级的含义,表示霍金对自己的成就非常满意。be cautious of小心的,谨慎的;be strict with对严格;be satisfied with对满足;be fed up with厌恶。故选C项。14.A.withinB.aroundC.towardsD.outside【解析】选D。根据后句appeared in several TV shows(出现在几个电视节目中)可知在学术界之外,霍金也很受欢迎。故选D项。15.A.analyzedB.confirmedC.chartedD.traced【解析】选C。这部电影记录了霍金声名鹊起以及和他第一任妻子Jane的关系。analyzed分析;confirmed确认;chart vt.记录 n.图表;traced追踪。故选C项。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1