收藏 分享(赏)

(浙江专版)2021秋七年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt

上传人:a**** 文档编号:356452 上传时间:2025-11-28 格式:PPT 页数:23 大小:1.99MB
下载 相关 举报
(浙江专版)2021秋七年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第1页
第1页 / 共23页
(浙江专版)2021秋七年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第2页
第2页 / 共23页
(浙江专版)2021秋七年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第3页
第3页 / 共23页
(浙江专版)2021秋七年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第4页
第4页 / 共23页
(浙江专版)2021秋七年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第5页
第5页 / 共23页
(浙江专版)2021秋七年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第6页
第6页 / 共23页
(浙江专版)2021秋七年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第7页
第7页 / 共23页
(浙江专版)2021秋七年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第8页
第8页 / 共23页
(浙江专版)2021秋七年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第9页
第9页 / 共23页
(浙江专版)2021秋七年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第10页
第10页 / 共23页
(浙江专版)2021秋七年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第11页
第11页 / 共23页
(浙江专版)2021秋七年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第12页
第12页 / 共23页
(浙江专版)2021秋七年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第13页
第13页 / 共23页
(浙江专版)2021秋七年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第14页
第14页 / 共23页
(浙江专版)2021秋七年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第15页
第15页 / 共23页
(浙江专版)2021秋七年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第16页
第16页 / 共23页
(浙江专版)2021秋七年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第17页
第17页 / 共23页
(浙江专版)2021秋七年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第18页
第18页 / 共23页
(浙江专版)2021秋七年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第19页
第19页 / 共23页
(浙江专版)2021秋七年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第20页
第20页 / 共23页
(浙江专版)2021秋七年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第21页
第21页 / 共23页
(浙江专版)2021秋七年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第22页
第22页 / 共23页
(浙江专版)2021秋七年级英语上册 期末专训 阅读理解课件(新版)外研版.ppt_第23页
第23页 / 共23页
亲,该文档总共23页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、阅读理解专训浙江特色题型 期末专训答 案 呈 现123ACD温馨提示:点击进入讲评A123ABCB1234CDACC1234BDABD1234DBCAE123BCDFA(义乌稠城镇中月考)()1.How old is Sandy?A.12.B.13.C.14.D.15.【点拨】根据表格第三行第二列“12”可知答案。请同学们看典中点A本第59页短文。A()2.Du Li is wearing a _ dress and white shoes.A.red B.green C.pink D.blue【点拨】根据表格第二行第四列“a pink dresswhite shoes”可知答案。C()3.W

2、hat is Davids favorite food?A.Fish.B.Hamburgers.C.Meat.D.Chicken.【点拨】根据表格最后一行最后一列Chicken可知答案。DB()1.How many(多少)books can he take home every week?A.One.B.Three.C.Six.D.Ten.【点拨】根据文章第二段第三行Every week Jack can take one book home and read it.可知答案。A请同学们看典中点A本第59页短文。()2.The underlined part“do the same”refer

3、s to(指代的是)“_”.A.sell books for long hoursB.recommend good booksC.like Mark Twains booksD.take books home and read them【点拨】原句为:Jack recommends(推荐)good books to them and they do the same to Jack.B()3.What does Jack want to have after 3 months?A.Books.B.A book lover.C.A car.D.A store.【点拨】根据文章最后He wants

4、 to buy a car.After about 3 months,Jack can buy his first car.可知答案。CC()1.Where is the man?A.Hes near the train.B.He is in the car.C.Hes on the train.D.Hes at home.【点拨】推理判断法。根据A train stops at a small station(车站).及Its raining(下雨)hard.He doesnt want to go out in the rain.可知,那个人在火车上,因为下雨他不愿下车,故选C。C请同学们

5、看典中点A本第59页短文。()2.The man doesnt want to go out because _.A.he is tired B.he is illC.he is hungry D.its raining hard【点拨】上下文推断法。根据Its raining(下雨)hard.He doesnt want to go out in the rain.可知,因为雨下得很大,所以他不愿下车,故选D。D()3.How many cakes does the boy get?A.One.B.Two.C.Three.D.Four.【点拨】根据Hes eating a cake.He g

6、ives the man two dollars and says,“Sorry,there is only one cake left(剩余的).”可知,小男孩只买了一块蛋糕,故选A。A()4.How much are they if we buy five cakes?A.Five dollars.B.Four dollars.C.Ten dollars.D.Fifteen dollars.【点拨】根据 The man gives the boy four dollars and asks him to buy two cakes.可知,一块蛋糕2美元,5块蛋糕就是10美元,故选C。CD(

7、)1.Jims birthday is on _.A.October 8th B.October 18thC.December 8th D.December 18th【点拨】细节理解题。根据文中My favorite day is October 18th,because its my birthday.可知吉姆的生日是十月十八日,所以选B。B请同学们看典中点A本第59页短文。()2.Jims favorite movies are _.A.comedies B.action moviesC.thrillers D.both A and B【点拨】根据文中My favorite movies

8、are comedies(喜剧片)and action movies(动作片).可知吉姆最喜欢的电影是喜剧和动作片。所以选D。D()3.Jim goes to bed at_.A.10:30 B.10:13C.10:00 D.3:10【点拨】根据文中Then I go to bed at ten thirty.可知吉姆在十点三十上床睡觉,所以选A。A()4.Does Jim do his homework on his birthday?A.Yes,he does.B.No,he doesnt.C.No,he isnt.D.I dont know.【点拨】根据文中I dont do my ho

9、mework on that day.可知吉姆在他的生日那天不做作业,所以选B。BE()1.Where can we see this menu?A.In the school.B.In the classroom.C.In the party.D.In the restaurant.【点拨】推理判断法。题干句意为:我们在哪儿可以看到这个菜单?根据表格的内容来看,介绍了主食、饮料和甜品,可以推断出来这是一张餐厅的菜单。所以应该在餐厅看到。选项D中restaurant虽然是生词,但是选项A、B、C都不是正确的答案。故推理出restaurant是餐厅的意思,故选D。D请同学们看典中点A本第60页短

10、文。()2.I want to have a big sandwich,a glass of orange juice.How much are they?A.$11.50.B.$7.50.C.$12.50.D.$12.00.【点拨】由菜单中的价格表可知 a big sandwich需要$5.00,a glass of orange juice需要$2.50,加起来是$7.50。故选B。B()3.Which is the most expensive(昂贵的)one on the menu above?A.Coffee.B.Rice with chicken.C.Pizza.D.Salad.【

11、点拨】由菜单中的价格表Pizza$12.00;Coffee$6.00;Salad$10.00可以得知,Pizza的价格是最高的。故选C。C()4.“Main courses”means _ in Chinese.A.主食 B.蔬菜 C.牛排D.饮料【点拨】词汇理解题。由Main courses一列中的商品来看,都是主食。故选A。AF(丽水花园外国语学校月考)()1.John and his family are in the _ now.A.village B.town C.factory D.school【点拨】从短文中这句话“Johns father finds work in the t

12、own and takes his family there.”可知约翰一家现在住在镇上,故选B。B请同学们看典中点A本第60页短文。()2.John has no friends now because _.A.he is too youngB.he is very badC.he is new in his schoolD.he is not good at his lessons【点拨】从短文内容分析可知,约翰的父亲在城镇里找到了工作,而且把他一家也带到了那里,所以约翰来到一所新的学校,没有朋友,故选C。C()3.Why does Peter want to bully John?Because _.A.John is only seven B.John is not friendly to himC.John is not his friend D.John comes from a village【点拨】从短文中这句话“Only a boy named Peter thinks he comes from a small village and wants to bully(欺负)him.”可知彼得欺负约翰是因为他来自一个小村子,故选D。D

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1