1、高效作业4 Period Reading for Writing语言基础巩固.单词拼写1 The guard blew his whistle and the train moved f _2Young children are always c_about how things work.3 Its advised that youd better try to take notes in class and r_ them after class.4 She always wears a smile and has a cheerful,attractive _(性格).5Most of
2、the furniture in the house is in the _(风格)of Europe.6It was a long trip and I was grateful for his_(陪伴).orwarduriousevisepersonalitystylecompany.单句语法填空1The kids looked _(curious)at her and asked where she had come from.2All teenagers look forward to _(have)happy holidays.3Either you or one of your f
3、amily _(be)to visit your grandparents.4He was forced to make several_(revise)to his speech.5Hes not much to look at,but he has _ wonderful personality.curiouslyhavingisrevisionsa6 I am curious _how he will deal with the problem.7This book is sound in content and lively _style.8I travelled _the compa
4、ny of two teachers as far as Egypt.aboutinin.句式填空1我是一名15岁的高中男生。I am _ _ _ studying at senior high school.2我非常开朗,爱交朋友。Im _and I like _ _3我喜欢物理,擅长做试验,但是我英语却不太好。I like physics and am _ _ _ _ but _ _ _ English.afifteenyearold boyoutgoingmakingfriendsgoodatdoingexperimentsImweakin4面对困难的问题,我会在一个安静的地方思考直到把
5、问题解决。In the face of a difficult problem,I will_ _ _ at a quiet place until I _ _ _5以后我希望成为一个商人,赚钱的同时也能服务社会。I hope to be a businessman in the future,_lots of money and _the society.thinkitoverworkitoutmakingserving.完成下面纲要,并制作属于你自己的学生档案OutlineName:1._Age:2._Grade:3._ School:4._Personality:5._Favourite
6、 subject:6._Learning style:7._Hobbies:8._Future plans and dreams:9._略略One略kind,active,humorous,hardworking,optimistic,outgoing Englishby asking questionssinging and dancingto be a professorOne possible version:My name isaged 16 and I am an outgoing girl atSenior High School.I am very much into Engli
7、sh learning which not only can enable me to master a useful international language but can also broaden my insight into foreign cultures.I am very curious and like asking questions.Singing and dancing are my hobbies.My dream is to be a professor at a famous university.话题语篇提升.阅读理解阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D
8、四个选项中,选出最佳选项。My son was entering Grade 1.He was a bit nervous because he knew his best friend would not be in his new class.I explained to him that even though his best friend would not be in his class,he would still have some of his old classmates.On the first day of school when the class list was
9、posted,I was shocked!My son had no former classmates in his class.None.Not one.How could this happen?I asked my friend who works with the HamiltonWentworth District School Board.She explained,“Many largely populated schools often shuffle(改变的顺序)the kids around each year to encourage new friendships.”
10、If schools are actively trying to place two best friends in different classes simply to shake things up,I think it is a blunderI was lucky enough to attend the same primary school all the way through.It was a small class and our group of students moved through each grade together.We felt like brothe
11、rs and sisters.It was wonderful.While it may be good to shake things up a bit in the older grades,it seems almost cruel(残忍的)to separate good friends in the younger grades without good cause.One mom named Karen says that her son is always starting a new grade without any close friends.At first,she th
12、ought it was a good idea.Then she realised one thingher son does nothave a“best friend”,which makes her pretty worried.In fact,she thinks that he does not have any close friends because his classmates are always changing.Part of a schools responsibility(责任)is to provide a safe and comfortable space
13、for children to learn and grow.If that environment is always changingcausing terrible resultsperhaps it is time to rethink this practice.()1 How did the author bring up the topic?ABy telling a story.BBy using other peoples words.CBy making comparisons.DBy showing research findings.()2 What does the
14、underlined word“blunder”in Paragraph 5 probably mean?AProgress.BReason.CMistake.DFailure.AC()3 Why did the author mention her own primary school experience?ATo prove that smaller classes are better.BTo discuss the importance of good friends.CTo explain how friendships are developed at school.DTo sho
15、w the advantage of having familiar classmates.D()4 Whats Karens attitude toward the practice of her sons school?AShe supports it.BShe is against it.CShe isnt interested in it.DShe is uncertain about it.B答案及解析:【语篇解读】这是一篇夹叙夹议文。作者以儿子上一年级所在班里没有一个好朋友和老同学的故事,探讨了学校把孩子们熟悉的朋友和同学分到不同的班级的做法是错误的,不利于孩子的成长。1 A 细节
16、理解题。根据本文第一段“My son was entering Grade 1.He was a bit nervous because he knew his best friend would not be in his new class.I explained to him that even though his best friend would not be in his class,he would still have some of his old classmates.(我儿子要上一年级。他有点紧张,因为他知道他最好的朋友不在他的新的班里。我向他解释说,即使他最好的朋友不
17、会和他在一个班上,他仍会有一些老同学。)”和第二段“My son had no former classmates in his class.None.Not one.”(我儿子班级里没有老同学,一个也没有)可知,作者以自己儿子班级里既没有自己的好朋友也没有老同学这个故事(story)为例,提出本文的话题,她认为学校不应该这样做,故A项“By telling a story(通过讲一个故事)”符合题意,故选A项。2C 词义猜测题。结合下文第七段中“it seems almost cruel(残忍的)to separate good friends in the younger grades w
18、ithout good cause(但是在没有正当理由的情况下把低年级的好朋友分开似乎是残忍的。)”以及本文最后“perhaps it is time to rethink this practice.(也许是时候重新考虑这种做法了)”可知,如果学校积极尝试把两个最好的朋友安排在不同的班级,只是为了让事情发生变化,“我”认为这是一个错误,由此推知,画线词所在句意为“我认为这是一个错误”,即画线词与C选项“Mistake(错误)”意思接近。故选C项。3D 推理判断题。根据第六段“It was a small class and our group of students moved throug
19、h each grade together.We felt like brothers and sisters.It was wonderful.(那是一个小班,我们班学生一起走过每一个年级。我们感觉像兄弟姐妹。太棒了。)”并结合文中最后一段“Part of a schools responsibility is to provide a safe and comfortable space for children to learn and grow(学校的责任之一是为孩子们提供一个安全舒适的学习和成长空间)”可知,作者上小学时与她班级的同学一直在同一个班集体里,同学们之间互相熟悉(fami
20、liar)。她认为,在熟悉的班集体里,能让孩子有安全感,有利于他们的成长。因此D选项“To show the advantage of having familiar classmates(以展示有熟悉的同学的优势)”符合题意,故选D项。4B 推理判断题。根据倒数第二段“Then she realised one thingher son does not have a“best friend”,which makes her pretty worried.”(然后她意识到一件事情她的儿子没有一个好朋友,这使她非常担心)可知,她对儿子所在学校的做法持反对的态度,因此B项“She is agai
21、nst it.”符合题意,故选B项。.完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。How far would you go to make a good impression at a new job?A college student in Alabama walked 22 kilometres in the _1_ to get to his new job.Walter Carrs _2_ broke down the night before starting a new job at Bellhops,a moving compa
22、ny.Although he tried several times,Carr _3_ to find a ride.Knowing he could notafford to _4_ the job,he decided to walk and _5_ how long it would take to walk to the job in Pelham32 kilometres away.He left at midnight so that he could _6_it to the customers house on time.Carr had reportedly walked a
23、bout 22 kilometres _7_ the local police started to help the young man.After hearing his _8_,they took him to breakfast.Then,they gave him a _9_ to the home of the customer Jenny Lamey,whom he was _10_ to help move that morning,before the rest of the _11_ arrived.“I asked Carr if he wanted to go _12_
24、and rest until everyone else arrived,”said Lamey in a Facebook post.“He_13_ and said he could go ahead and get started.”So,the family and Carr began _14_ up the home,chatting along the way.He told Lamey that he and his mother _15_from New Orleans to Birmingham after losing their _16_in Hurricane Kat
25、rina,an extremely destructive and deadly one that _17_the Gulf Coast of the US.in 2005.“I just cant tell you how _18_ I was by Carr and his journey.He is modest,kind,cheerful,hardworking and _19_”Lamey shared the story of Carr on Facebook.It spread _20_,moving many other people all over the world.()
26、1AforestBdark Cdistance Dhurricane()2Avehicle Bhealth Cphone DHouse()3Afailed Btried Cdecided Dpromised()4Abelieve Bget Cmiss Dreceive()5Awrite down Blook at Cthink about Dfigure outBAACD()6Areach Bmake Coperate DWalk()7Aunless Bthough Cbefore Dsince()8Arequest Bopinion Cexcuse Dstory()9Aride Bsigna
27、l Cmap Dchance()10Aallowed Brequired Cforced DadvisedBCDAB()11Acustomers Bpolicemen Cmovers Dstudents()12Aahead Boutside Cupstairs Daway()13Aagreed Blaughed Ccried Drefused()14Ataking Bpacking Cchecking DBreaking()15Amoved Bescaped Cfought DcheeredCCDBA()16Away Bhome Cmind Dfurniture()17Aapproached
28、Bleft Cpunished Dhit()18Aamazed Bpuzzled Ctouched DDelighted()19Ahumorous Bpatient Cgenerous Dstrongminded()20Arapidly Bhardly Cnormally DsuddenlyBDCDA答案及解析:【语篇解读】本文属于记叙文,主要讲了一个大学生Walter Carr的故事,他是一个非常坚强、善良、勤奋的人,他在工作中给顾客留下了深刻的印象。1Bforest森林;dark黑暗;distance距离;hurricane飓风。根据下文的He left at midnight可知,阿拉巴
29、马州的一个大学生在黑暗中走了22公里,故选B。2Avehicle车辆;health健康;phone手机;house房子。根据下文的Carr_3_to find a ride以及上文的walked 22 kilometres可知,在新工作前一晚Walter Carr的车就坏了,故选A。3Afail失败;try努力;decide决定;promise承诺。尝试过几次,Carr还是没法找到可以骑行的车,故选A。4Cbelieve相信;get获得;miss错过;receive收到。他知道自己一定不能错过这份工作,故选C。5Dwrite down写下;look at看;think about 思考;fig
30、ure out弄明白;计算出。他决定走路并算出走32公里需要多久,故选D。6Breach到达;make制作,成功;operate操作;walk步行。他半夜就离开,为的是能准时到达顾客的家里,make it为固定搭配,意为“准时到达,赶上”,故选B。7Cunless除非;though 尽管;before在之前;since自从,因为。在当地警察开始帮助这个年轻人之前,他已走了大约22公里,故选C。8Drequest要求;opinion观点;excuse借口;story故事。听完他的故事,故选D。9Aride乘便车;signal信号;map地图;chance机会。接着他们载他去顾客Jenny Lam
31、ey的家里,give sb.a ride为固定搭配,意为“送某人一程”,故选A。10Ballow允许;require需要;force强迫;advise建议。他被要求那天早上就帮忙搬家,故选B。11Ccustomer顾客;policeman警察;mover搬家人员;student学生。根据语境在其他的搬家人员到来之前,故选C。12Cahead提前;outside在外面;upstairs在楼上;away离开。Lamey问Walter要不要上楼休息下,故选C。13Dagree同意;laugh大笑;cry哭;refuse拒绝。但是他拒绝了,说要开始工作,故选D。14Btake拿;pack打包;chec
32、k检查;break打破。所以,Carr和Lamey的家人开始打包房子里的东西,故选B。15Amove搬家;escape逃跑;fight斗争;cheer欢呼。他告诉Lamey他和母亲从New Orleans搬到Birmingham,故选A。16Bway 路,方法;home家;mind思想;furniture家具此处指飓风卡特里娜摧毁他们的家,故选B。17Dapproach靠近;leave离开;punish惩罚;hit袭击。2005年飓风卡特里娜袭击了美国的墨西哥湾岸区,故选D。18Camazed惊讶的;puzzled迷惑的;touched感动的;delighted高兴的。Lamey被Walter
33、和他的旅程所感动,故选C。19Dhumorous幽默的;patient有耐心的;generous慷慨的;strongminded意志坚强的。此处指他是一个意志坚强的人,故选D。20Arapidly快速地;hardly几乎不;normally正常地;suddenly突然。Walter的故事很快就在网上传播,故选A。.应用文写作假如你是李华,你从 21st Century上了解到澳大利亚中学生Stella想与一位中国中学生结为笔友,以便交流思想。请你根据下面表格中的内容给她写信,并表示希望与她成为笔友。注意:1写作应包括表格中的各项内容;2可适当增加细节,以使行文连贯;3词数80左右。开头和结尾已
34、为你写好,不计入总词数。One possible version:Dear Stella,Im very glad to see the news from the 21st Century that you would love to find a Chinese high school student as your pen friend.Perhaps Im the right one you are looking for.I am 15 years old and Ive been studying at No.1 Senior High School for only half a
35、 year.Of all my lessons,English is my favouritesubject.In my spare time,I often play football with my classmates.Im also fond of collecting stamps.At present,I have got about six hundred stamps.Would you like to tell me something about yourself and your hobbies?Im looking forward to hearing from you soon.Yours,LiHua