1、高效作业16 Period Listening and Speaking语言基础巩固.单词拼写1We will certainly get a medal in the coming track and field e_2Thousands of people packed into the s_ for the football match.3We thanked our h_ for such a pleasant and enjoyable evening.venttadiumost4I intended to go to the North for s_ during the wint
2、er vacation.5Jack paused,wiping the s_ from his face.6We set off once more,over a rough mountain _(小径).7Among all the sports,I like _(羽毛球运动)best for it is easy to take up.8She competes in _(体操),with hopes of making it to the Olympics.kiingweattrackbadmintongymnastics.单句语法填空1He is used to _(get)up ea
3、rly and can enjoy the fresh air in the morning.2It is very important for China _(host)the 2022 Olympic Winter Games.3When the right opportunity comes _,shell take it.4Im trying to improve my _(fit)by cycling to work.5The upcoming Olympic Games will be _ big event in our country this year.6It was so
4、hot that we were _(sweat)all the time.gettingto hostalongfitnessasweating.短语填空1Theres a barbecue tonight and youre very welcome to _(过来).2Dont give up your job;_(熬过)a bit longer.3The three parties will meet next month to _(解决)the remaining difference.4Lucy failed in the computer test last time while
5、 I _(做到了).come alongsweat it outwork outmade it5The famous actor keeps fit by _(锻炼)for an hour every morning.6I found the job tiring at first but I soon _(习惯)it.working outgot used to.完成交际对话W:Excuse me,whats your name?M:Dan,Dan Tobin.W:1_ M:On Mondays and Fridays,usually.W:Do you use the running mac
6、hine?M:Yes,I do.W:2_ M:Oh,yes.Easy.I can run that in about 30 minutes.W:Really?Thats fast!And do you work out in the gym?DBM:3_ W:OK.How much weight can you lift?M:I can lift 50 kilos.W:Mmm,thats good.4_ M:Yes,I do.I usually swim two kilometres,but I can swim five kilometres.W:Really?5_ M:No,never.I
7、 dont like it.W:Oh yes.Can we test your fitness today?We have a machineECAM:Oh,is that the time?I cant stay,Im afraid.I have an important meeting.Bye.W:But I have ohAYes,but only once a week.BCan you run ten kilometres in an hour?CDo you use the exercise bike?DWhen do you come to the club,Dan?EAnd d
8、o you use the swimming pool?话题语篇提升.阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选岀最佳选项。AWinter sports tend to be more dangerous than summer sports they take place mostly outside at the mercy of ice or snow,involving(牵涉)metal edges,extreme speeds and crashes.Skeleton(俯式冰橇),however,stands apart as one of the mostdif
9、ficult and least accessible of all the winter sports.Adam Edelman,Israels first Olympic skeleton athlete,would like to change that.Edelman was the 10th athlete named to the 2018 Israeli Olympic Team.Qualifying for the Olympics in any sport is impressive.But its more impressive if you qualify for the
10、 Olympics after only four years in the sport and without a coach.Edelman was first introduced to skeleton watching the game on television in late 2013.Sports have always been a partof his life.He grew up playing football and was a goalkeeper on the Massachusetts Institute of Technology football team
11、.Ready for a new challenge,he set his sights on the Olympics.Without a coach,Edelman learned to drive by watching endless hours of YouTube videos and taking more runs than anybody else on the track.“When everybody else would take three runs per day,I would take six to eight,”he recalled.Succeeding i
12、n skeleton takes a large amount of athletic ability and technical skill,but theres one more element(因素)required,one that cant be taught.“These tracks are but builtin the middle of nowhere,and its gray and cold.You havent seen your family in seven months and you really just want to give up.To continu
13、e,it takes tenacity,”Edelman said.The 2022 Olympics could be in his future,but whether he continues to compete or not,he promises to stay in Israeli sports as long as possibleas an instructor or as a coach.()1What might impress people most?AEdelmans gift for winter sports.BThe challenges Edelman has
14、 met.CEdelman enters for the Olympics.DEdelmans successful story as a skeleton athlete.()2Which word can be used to describe Edelman?AModest.BGenerous.CAmbitious.DReliable.DC()3What does the underlined word“tenacity”inParagraph 5 probably mean?AWillpower.BExtra strength.CGood luck.DFinancial support
15、.()4What might be Edelmans plan for the future?ASetting up a team of his own.BPassing on his skills and experience.CCalling on more people to take up sports.DEnding his sports life after the Olympic Games.AB答案及解析:【语篇解读】本文介绍以色列冬奥会俯式冰橇项目的运动员Adam Edelman从事这项运动的经过以及他对未来的打算。1D 细节理解题。根据第一段中Adam Edelman,Is
16、raels first Olympic skeleton athlete,would like to change that.及第二段最后一句可知,Edelman作为一名俯式冰橇运动员的成功故事给人们留下的印象最深刻。故选D项。2C 推理判断题。根据最后一段The 2022 Olympics could be in his future,but whether he continues to compete or not,he promises to stay in Israeli sports as long as possibleas an instructor or as a coach
17、.可知,Edelman是雄心勃勃的。故选C项。3A 词义猜测题。根据第五段中you really just want to give up.To continue,it takes tenacity可知画线词的意思是“韧性,意志力”,故选A项。4B 推理判断题。题干关键词为“plan for the future”。由最后一段中的“The 2022 Olympics could be in his future,but whether he continues to compete or not,he promises to stay in Israeli sports as long as
18、possibleas an instructor or as a coach.”可知,Edelman未来的计划是当指导员或教练,也就是选项B所说的“传授他的技能和经验”。故选B项。B Kobe Bryant was a dominant(主导的)player on the court and was the closest player to Michael Jordan of the Chicago Bulls in his times when he played 20 seasons with the Los Angeles Lakers.In debates over the grea
19、test NBA player of all time,its likely Bryants name always will come up among others like Jordan,LeBron James and Magic Johnson.Bryant was selected in the first round of the 1996 NBA Draft by the Charlotte Hornets.He was chosen out of Lower Merion High School in Pennsylvania and was selected after p
20、layers like Kerry Kittles,Vitaly Potapenko,Todd Fuller and Erick Dampier.He then was traded to the Los Angeles Lakers before the start of the season for Vlade Divac.Bryant won five NBA championshipsonly second to Jordan in that regard.He won three straight with ShaquilleONeal in a Lakers dynasty tha
21、t spanned several seasons.Toward the latter half of his career,Bryant won two more withPau Gasol.In 2009 and 2010,he was the NBA Finals MVP.Bryant won one MVP award in 2008.He averaged 28.3 points,6.3 rebounds and 5.4 assists that year.However,they would fall short in the NBA Finals,losing to the Bo
22、ston Celtics in six games.He also won two gold medals with Team USA in 2008 and 2012.As his career was over,he won an Oscar for Best Animated Short Film for“Dear Basketball”Bryant died in a helicopter crash in California on Sunday January 26,2020.He was 41.()5The underlined part“the closestto”means“
23、_”Aas good as Bbetter thanCsimilar to Dsecond to()6Bryant was exchanged with _ into the Los Angeles Lakers.AVlade DivacBKerry KittlesCLeBron James DMagic JohnsonDA()7Which team beat Bryants team in the NBA Finals?AThe Chicago Bulls.BThe Boston Celtics.CThe Charlotte Hornets.DThe Los Angeles Lakers.B
24、答案及解析:【语篇解读】2020年1月26日,湖人队传奇球星科比布莱恩特因直升机坠毁在加利福尼亚州去世。本文讲述了科比的运动经历。5D 词义猜测题。根据第三段第一句和第二句Bryant won five NBA championships only second to Jordan in that regard.He won three straight with Shaquille ONeal in a Lakers dynasty that spanned several seasons.可知布莱恩特赢得了五次NBA总冠军在这方面仅次于乔丹,故选D。6A 细节理解题。根据第二段最后一句He
25、 then was traded to the Los Angeles Lakers before the start of the season for Vlade Divac.可知,在赛季开始之前,他被交换到洛杉矶湖人队,对方是弗拉德迪瓦茨,故选A。7B 细节理解题。根据第三段中However,they would fall short in the NBA Finals,losing to the Boston Celtics in six games.可知他们在NBA总决赛中表现不佳,在六场比赛中输给了波士顿凯尔特人队,故选B。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最
26、佳选项。选项中有两项为多余选项。There are no hard and fast rules that say you must exercise in the morning to reach your weight loss or fitness goals.1_ Here are some tips to keep you active and ready for your nighttime workouts.Work out close to the office Ideally,you would want to wear your workout clothesDunder
27、your work clothes.But,if your job requires you to wear heels and a skirt or a suit and tie,this might not be reasonable.Instead,bring your workout clothes to work with you and change before you leave the office.2_ Plan your evening mealIf you are responsible for making dinner in your household,dont
28、let that be an excuse to skip the gym.This is why slow cookers were invented.3 _ Having a meal waiting at home for you not only takes away the stress of planning a meal when you walk in the door,but it decreases theGEchances of you blowing your workout.Choose a workout for your mood4_ Consider somet
29、hing different,maybe the stair climbing.Walk around the gym and see what attracts you,forcing yourself to take part in a workout that doesnt attract your mood will only lead to a waste of your time.5_While there are some people who can walk into the gym and just get started,most people need a projec
30、t.Sometime,FAduring the day when you have a moment,make a list of the exercises you hope to accomplish.APlan your workoutBTake a special classCThere are many benefits of working out at night.DWorking out at night is a better choice for a lot of people.EThey were designed to help people manage their
31、time and create healthy meals.FThe surest way to fail at a workout is to choose something you hate.GPlace your gym bag or your clothes where you can see them all day.答案及解析:【语篇解读】没有硬性规定说你必须在早上锻炼才能达到减肥或健身的目标。对很多人来说,晚上锻炼是一个更好的选择。文章就夜间锻炼需要准备的事项提出了一些建议。1D 根据后文Here are some tips to keep you active and rea
32、dy for your nighttime workouts.可知,这里有一些建议让你活跃起来,为你的夜间锻炼做好准备。故D选项“对很多人来说,晚上锻炼是一个更好的选择”符合语境,故选D2G 根据上文Instead,bring your workout clothes to work with you and change before you leave the office.可知,相反带着你的运动服去工作,在离开办公室之前换衣服。由此可知,本句承接上文说明,带着运动服去工作就是为了把这些锻炼用到的东西,放在你整天都可以看到的地方。故选G3E 根据上文If you are responsib
33、le for making dinner in your household,dont let that be an excuse to skip the gym.This is why slow cookers were invented.可知,如果你在家里负责做饭,不要让它成为你不去健身房的借口。这就是电炖锅发明的原因。E选项中They指代上文slow cookers。故E选项“它们被设计来帮助人们管理他们的时间和创造健康的食物”符合语境,故选E。4F 根据后文Consider something different,maybe the stair climbing.Walk around
34、 the gym and see what attracts you,forcing yourself to take part in a workout that doesnt attract your mood will only lead to a waste of your time.可知,考虑一些不同的东西,比如爬楼梯。在健身房里走走,看看什么吸引你,强迫自己去做一些不能吸引你情绪的运动只会浪费你的时间。由此可知,选择了自己讨厌的东西容易导致锻炼失败。故选F。5A 本句为本段小标题,根据本段内容While there are some people who can walk into the gym and just get started,most people need a project.Sometime,during the day when you have a moment,make a list of the exercises you hope to accomplish.可知,虽然有些人走进健身房就可以开始锻炼,但大多数人都需要一个计划。故选A。