收藏 分享(赏)

2021版新高考英语一轮复习课时提能练5_6北师大版.doc

上传人:a**** 文档编号:353428 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:17 大小:77.50KB
下载 相关 举报
2021版新高考英语一轮复习课时提能练5_6北师大版.doc_第1页
第1页 / 共17页
2021版新高考英语一轮复习课时提能练5_6北师大版.doc_第2页
第2页 / 共17页
2021版新高考英语一轮复习课时提能练5_6北师大版.doc_第3页
第3页 / 共17页
2021版新高考英语一轮复习课时提能练5_6北师大版.doc_第4页
第4页 / 共17页
2021版新高考英语一轮复习课时提能练5_6北师大版.doc_第5页
第5页 / 共17页
2021版新高考英语一轮复习课时提能练5_6北师大版.doc_第6页
第6页 / 共17页
2021版新高考英语一轮复习课时提能练5_6北师大版.doc_第7页
第7页 / 共17页
2021版新高考英语一轮复习课时提能练5_6北师大版.doc_第8页
第8页 / 共17页
2021版新高考英语一轮复习课时提能练5_6北师大版.doc_第9页
第9页 / 共17页
2021版新高考英语一轮复习课时提能练5_6北师大版.doc_第10页
第10页 / 共17页
2021版新高考英语一轮复习课时提能练5_6北师大版.doc_第11页
第11页 / 共17页
2021版新高考英语一轮复习课时提能练5_6北师大版.doc_第12页
第12页 / 共17页
2021版新高考英语一轮复习课时提能练5_6北师大版.doc_第13页
第13页 / 共17页
2021版新高考英语一轮复习课时提能练5_6北师大版.doc_第14页
第14页 / 共17页
2021版新高考英语一轮复习课时提能练5_6北师大版.doc_第15页
第15页 / 共17页
2021版新高考英语一轮复习课时提能练5_6北师大版.doc_第16页
第16页 / 共17页
2021版新高考英语一轮复习课时提能练5_6北师大版.doc_第17页
第17页 / 共17页
亲,该文档总共17页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时提能练5-6课时提能练(五)必修1Unit 3Celebration(A)课时作业A:基础层面.单句语法填空1There were many occasions when the team could win,but they were not so lucky.2Right now,the government should take powerful (power) measures to push the states economy forward.3Her husband is said to have_gone (go) to study abroad.Do you know

2、when he left?4The quick action of the firemen prevented the building from being_burnt (burn) down.5We offer our congratulations (congratulate) to you on your passing the College Entrance Examination.单句改错1He served the army two years ago.served后加in2The same method can be applied for the other cases.f

3、orto3You may depend on that they will support you.on后加it4We hope your suggestion would contribute to solve the problem. solvesolving5It was believed any village that did not give food would have bad luck.believed后加that.选词成篇AAfter David retired from his post,he 1.applied_for a parttime job in a compa

4、ny. When he was 2.on_duty last week,a big fire broke out.He 3.stayed_awake and did his best to 4.put_out the fire.The fire 5.burnt_down two houses.In the end,the fire was put out,but David was seriously burnt.However,David didnt regret doing so.Davids boss thought he was a man to 6.depend_on and he

5、would let him 7.carry_on working in his company.BMary graduated from a key university and found a good job in a big company.Every day she 8.dresses_up and goes to work 9.on_time.Last year the company 10.put_up a new factory and produced a kind of robot.She 11.takes_part_in the selling work 12.as_wel

6、l.Each day she sells the robots 13.from_door_to_door. 14.Even_if she is very tired every day,she still tries her best to do the job well.完成句子1The new manager is_hard_to_get_on_with(很难相处)2It_is_reported_that (据报道)the UN Conference had been held in Istanbul.3You can depend_on/upon it that (依靠)such a b

7、oring thing will never happen again.4The military government is_determined_to_put_down (决定去平定)the rebellion.5If you carry_on_working (继续工作)like that you will break down sooner or later.课时作业B:能力层面 .阅读理解A(2019山西六校第二次阶段性测试)World Environment Day is celebrated annually on June 5th and was created to insp

8、ire people around the globe to take an active part in environmental protection and learn more about ways we can help to guarantee the future of our planet is safe.The very first World Environment Day took place in 1974,established by the United Nations General Assembly on the first day of the Stockh

9、olm Conference on the Human Environment that took place in 1972.Each year the United Nations pick a theme and a host city where anyone who is concerned about the environment can talk about environmental topics with others,followed by different kinds of exhibits to promote environmental awareness.Env

10、ironmentalists,academics and scientists come together to bring new ideas on the table concerning the environment.The 2018 World Environment Day is hosted by India,and the theme is Beat Plastic Pollution.It urges people to explore and choose supportable alternatives like paper or cloth bags to reduce

11、 the production and use of disposable plastic,which makes up 10% of all of the waste.Even though the United Nations pick a specific host city every year,people around the world still celebrate World Environment Day in their hometowns with parades(游行),concerts,cleaning up and tree planting and all ki

12、nds of green actions to work towards having a beautiful planet and battling pollution.World Environment Day is not a public holiday,so you wont be getting the day off work or school,but if you want to celebrate,why not bring it to the attention of your parents,friends,colleagues or classmates?World

13、Environment Day is all about working together to take action for the planet,so try to get everyone you know interested in helping do something.Things as small as making sure people have a way to recycle can make a difference.You could also try beautifying your neighborhood by planting gardens,learn

14、about green foods,raise money for a local wildlife conservation group or simply learn about the effects of different products on the earth.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了世界环境日的由来和情况,呼吁全员行动起来帮助保护地球。1Why is World Environment Day set up?ATo make people know more about nature.BTo ask people to help to protect th

15、e globe.CTo warn people of the danger of air pollution.DTo encourage people to plan the earths future.B细节理解题。从第一段中的“to inspire people around the globe to take an active part in environmental protection and learn more about ways we can help to guarantee the future of our planet is safe”可以看出,世界环境日的目的是

16、鼓励人们积极参与环境保护并学会很多方法来帮助确保地球将来的安全,故选B。2What do people do on World Environment Day?ADecide a host city.BHold a theme party.CDiscuss environmental ideas.DShow some plastic products.C细节理解题。从第二段中的“where anyone who is concerned about the environment can talk about environmental topics with others”以及“Enviro

17、nmentalists,academics and scientists come together to bring new ideas on the table concerning the environment”可以看出,人们主要是在这一天讨论环境问题。3Which of the following words is the closest in meaning to “disposable” in Paragraph 3?AHighcost.BPoorquality.CSecondhand.DSingleuse.D词义猜测题。从第三段中的“Beat Plastic Pollution

18、”可以看出,2018年的主题是“塑战速决”,再结合画线词前面的“It urges people to explore and choose supportable alternatives like paper or cloth bags”和后面的“which makes up 10% of all of the waste”可知,“disposable plastic”造成大量资源浪费,所以“一次性的”符合语境,故选D项。4Whats the main idea of the last paragraph?AEvery bit of effort counts.BDoing is bette

19、r than saying.CMany hands make light work.DNothing is impossible to a willing heart.A段落大意题。根据最后一段的内容可知,世界环境日不是公共节日,所以人们不放假。但如果你想庆祝的话,为何不让你周围的人关注它。所以最后一段主要是讲每个人都可以从身边小事做起,行动起来保护地球,每个人的微小努力都很重要,故选A项。Doing is better than saying“行胜于言”;Many hands make light work“众人拾柴火焰高”;Nothing is impossible to a willin

20、g heart“有志者,事竟成”。B(2019济南市模拟)We humans love to stare into our smart devices.We gaze for hoursabout 10 hours and 39 minutes a dayat our computers,smartphones,tablets and televisions.Is all this staring bad for us?It might be,mainly because as we stare at our devices we are exposing ourselves to blue

21、light.Blue light is a type of electromagnetic (电磁的) radiation with a very short wavelength that produces a high amount of energy.While its true that light can damage our eyes under certain circumstances,theres no scientific evidence suggesting that blue light is harmful to our eyes.But many people s

22、till think it is,which is why bluelightblocking glasses are so popular.So do the glasses work?“Everyone is very concerned that blue light may be causing damage to the eye,but theres no evidence that it may be causing serious damage,” Dr.Rahul Khurana,clinical spokesman for the American Academy of Op

23、hthalmology,told Business Insider.Blue light exposure is nothing new.In fact,the sun is the largest source of blue light.Moreover,blue light is also present in LED light.But if blue light isnt harmful,then why are we constantly rubbing our eyes when were looking at our screens?The answer is eyestrai

24、n (眼疲劳):More than 60 percent of people experience eye problems associated with digital eyestrain.And blue light,it seems,isnt the cause.Instead,our eyes are so strained because most of us blink less when we stare at our digital devices.So if eyestrain is the issue,bluelightblocking glasses are proba

25、bly of little use.【语篇解读】本文主要探讨了蓝光是否对我们的眼睛有害的问题。5What do we know about blue light?AIt is a kind of nuclear radiation.BIt has the shortest wavelength.CIt may come from electronic devices.DIt consumes a great deal of energy.C推理判断题。根据第一段最后一句“It might be,mainly because as we stare at our devices we are e

26、xposing ourselves to blue light”可推知,电子设备会发出蓝光。6What causes the popularity of bluelightblocking glasses?AEvidence of their benefits to eyes.BBelief in blue lights harmful effect.CWidespread use of smart devices.DScientific understanding of blue light.B细节理解题。根据第二段中的“theres no scientific evidence sugge

27、sting that blue light is harmful to our eyes.But many people still think it is,which is why bluelightblocking glasses are so popular”可知,防蓝光眼镜流行的原因是人们认为蓝光会对眼睛有害。7What can be inferred from Paragraph 4?ABlue light exposure is hardly avoidable.BEye problems are not easy to deal with.CBlue light may conn

28、ect with tired eyes.DRubbing eyes makes people strained.A推理判断题。根据第四段的前三句“Blue light exposure is nothing new.In fact,the sun is the largest source of blue light.Moreover,blue light is also present in LED light”可知,阳光是蓝光最大的来源,而且蓝光也存在LED灯中。由此可推知,接触蓝光几乎是不可避免的。8According to the text,wearing bluelightblock

29、ing glasses may be_.AtiringBharmfulCuselessDbeneficialC细节理解题。根据最后一段最后一句“So if eyestrain is the issue,bluelightblocking glasses are probably of little use”可知,戴防蓝光眼镜可能是没有用处的。.完形填空(2019大连市一模)Being jobless for the last three months,I am upset nowadays.My son has lost his _1_ from a good school and he mi

30、ght have to go to a less qualified school.I have moved from a spacious(宽敞的) apartment to a small one in order to _2_ my living expenses.My wife has built extra stress.On top of that,my fatherinlaw _3_ a week ago,which has added fuel to fire,_4_ our family into a more terrible state.In these circumst

31、ances I have two mental _5_:either to feel upset and keep losing my peace of mind,or _6_ my negative thoughts with super mental powers about selfconfidence and consistency,and _7_ applying for new jobs with positive attitude.I choose the second option because I believe that the pain I am _8_ today w

32、ill build up my _9_.My strengths will then increase my confidence and make me a(n) _10_ man one day.I understand that good and bad stages are part of _11_.While good times make me happy,bad times _12_ the “inner” me.Two months later,_13_,I have finally landed a job which is very exciting and offers

33、a nice salary.Time has healed my wifes mental stress _14_ the death of her father.My son has already been accepted by another good school because the admissions for new academic year were still _15_!As I am back on the track of normal life,I can _16_ say that the most important things that helped me

34、 _17_ the crisis (危机) were my consistent character of patience,and _18_ attitude towards life.So,while I wish you all the best life can _19_ you,I would highly recommend taking the same attitude towards life _20_ you are trapped in any of such situations.【语篇解读】本文是一篇记叙文。主要通过讲述作者成功应对困境的故事启迪读者要一直保持积极的生

35、活态度。1A.admissionBbenefitCdiplomaDpermissionA根据该句中的“he might have to go to a less qualified school”可推知,作者的儿子失去了进入好学校的资格,与下文中的“My son has already been accepted by another good school because the admissions for new academic year were still _!”呼应。2A.shareBreduceCbreakDraiseB根据上文可知,作者失业三个月,为了缩减生活开支作者从宽敞的

36、公寓搬到了较小的公寓。3A.showed upBset offCfell downDpassed awayD根据下文“Time has healed my wifes mental stress _the death of her father”可知,作者的岳父过世了。pass away“去世”。4A.puttingBfindingCformingDliftingA根据语境可知,作者的岳父一周前去世了,这使作者一家处于更糟糕的状态,put“使处于(某状态或情况)”符合语境。5A.problemsBconcernsCchoicesDactivitiesC根据空后的“either to feel

37、upset.or _ my negative thoughts”可推知,作者面对这种困境,有两种选择,与下文中的“I choose the second option”呼应。6A.linkBreplaceCmixDexchangeB固定搭配replace.with.意为“用替代”,与空前的“keep”形成对比,故选B。7A.regretBstopCkeepDriskC根据下文中的“I have finally landed a job”可推知,作者也可以保持积极的态度,继续申请新的职位。keep“继续”。8A.practicingBsufferingCproducing DrelievingB

38、根据语境可知,作者选择以积极的态度继续申请新的工作,因为作者相信他现在遭受的痛苦将增强他的毅力(character)。9A.intelligenceBbodyCcharacter DreputationC参见上题解析。10A.carefulBhardworkingCeasygoingDsuccessfulD根据上文作者失去工作、儿子不能进入好的学校、岳父去世等一堆糟心的事,并结合该句“My strengths will then increase my confidence and make me a(n)_man one day”可推知,作者相信自己有一天会成功。11A.lifeBwealt

39、h CtimeDhealthA根据语境并结合常识可知,作者明白好和坏都是生活的一部分,与下文中的“As I am back on the track of normal life”呼应。12A.hideBdestroyCstrengthenDkillC根据该段第一句并结合语境可推知,艰难的时光会让作者韬光养晦,积蓄力量。13A.desperatelyBunwillinglyChopefullyDfortunatelyD根据语境可知,两个月后,作者幸运地找到了一份称心的工作。14A.regardless ofBdue toCinstead ofDapart fromB根据语境可知,前后句表示逻辑

40、上的因果关系,前果后因。due to“由于”符合语境。15A.occupiedBemptyCopenDclosedC根据语境可知,新学年入学申请依然开放,因此作者的儿子被另一所好学校录取。16A.disappointedlyBsurprisedlyCdeliberatelyDconfidentlyD根据上文中的“My strengths will then increase my confidence”可推知,在生活恢复正常的情况下,作者信心满满。17A.fightBmeetCchangeDdelayA根据上文可知,作者战胜了困境,渡过了危机,生活重新步入正轨。18A.generalBposi

41、tiveCfriendlyDhonestB根据上文中的“applying for new jobs with positive attitude”并结合语境可推知,作者始终如一的坚毅性格和积极的生活态度帮助作者渡过了生活中的危机。19A.offerBexpectCmanageDsendA根据语境可知,作者祝愿人们万事如意。offer“给予”符合语境。20A.as ifBin thatCnow thatDin caseD根据语境可知,作者极力建议人们如果陷入像这样的境地,也以相同的态度面对生活。in case“如果,假使”。课时提能练(六)必修1Unit 3Celebration(B)课时作业A

42、:基础层面.单句语法填空1The construction of a highway will contribute to the growth of the suburbs.2Great attention must be paid to linking (link) theory with practice.3Australia is_believed (believe) to have been connected to South America millions of years ago.4The old man is said to be attended on/upon by a

43、 number of servants.5Since I am busy,would you attend to the matter for me?.单句改错1Great changes have taken place since the new government came into the power.去掉第二个the2The entrance of the parking place was too small and often got blocked.ofto3He has learnt enough German to carry out a conversation.out

44、on4Whats that unpleasant noise?Oh,the road before the main gate is repaired.repaired前加being5The machine is easy to operate on.Anybody can learn to use it in a few minutes.去掉on.完成句子1我们要动动脑筋找出解决办法。We must apply_our_minds_to_finding a solution.2他去世之后,他的孩子们一定会继承他的事业。After his death,his children will cer

45、tainly carry_on_his_career.3当他们来到山脚下的时候,他们在火堆旁搭起了一个帐篷。When they arrived at the foot of the mountain,they put_up_a_tent_by_the_fire.4他太忙以至于很少有机会和家人团聚。He is too busy to have_an_opportunity_to_be_reunited_with_his_family.5一位总统应该执政多久呢?How long should a President be_allowed_to_remain_in_power?课时作业B:能力层面

46、.阅读理解A(2018昆明检测)Spaniards(西班牙人) have their own dining timeline which is very different from most countries.Breakfast in the Spanish culture is easily the least important meal of the day,the first thing occurring in the morning until about 10:00 am.Many Spaniards skip breakfast,but if they do have br

47、eakfast,it will likely be something light and simple which may consist of coffee,hot chocolate or freshsqueezed orange juice accompanied by a piece of toast with jam.After such a light breakfast,from around 10:30 am.to noon,bars are full of workers for their morning coffee breaks,who enjoy a drink a

48、nd a small snack to help them survive until lunch time.Lunch,the most important meal of the day,generally consists of several courses with a light first course such as soup or salad,a heavier second course of meat or fish,fruit or dessert,followed by bread and also wine and water.Lunch and the famou

49、s nap(打盹) time occur from 2 pm.until 4 pm.Most shops and companies close during this time to allow their workers to make their way home to eat.Although this pause still exists,the famous nap time is rarely used for sleeping but rather transportation as people gradually live farther and farther away

50、from their workplaces.Due to this lunch break,many workers do not leave their work until around 8 pm.Typically,this is when they will have a small snack to get them through until dinner time.Dinner,similar to lunch but usually lighter,is a late affair in Spain which is normally served from 9 pm.to 1

51、0:30p.m.In the summer time it is common to see Spaniards sitting down to eat as late as 12 pm.!【语篇解读】本文是一篇说明文。介绍了西班牙人早餐、午餐和晚餐的用餐习惯以及公司员工的工作时间尤其是用餐时间的特点。1Which is usually served after soup at lunch?AA glass of juice.BA cup of wine.CA piece of steak.DA plate of salad.C细节理解题。根据第二段可知,午餐时喝过汤之后,第二道菜是肉或鱼,故

52、选项C正确。2When do most shops and companies keep open after lunch in Spain?AFrom 2 pm.to 4 pm.BFrom 4 pm.to 8 pm.CFrom 2 pm.to 9 pm.DFrom 9 pm.to 12 pm.B细节理解题。根据第三段前两句可知,午餐和午睡时间从下午2点到下午4点,大多数商店和公司会在这段时间关闭;根据第四段首句可知,选项B的概括是恰当的,所以选项B正确。3What can we learn from the text?ASpaniards are too busy to have break

53、fast.BSpaniards usually have a nap for 2 hours.CSpaniards usually finish their work at 9 pm.DSpaniards think their lunch is the most important.D推理判断题。根据第二段可知,选项D的表述“西班牙人认为午餐是最重要的”与之是吻合的,所以选项D是正确的。4What could be the best title for the text?AA Busy Workday of the SpanishBFoods Served at Meals in Spain

54、CUnique Dining Customs in SpainDComfortable Life of the SpanishC标题归纳题。全文主要介绍了西班牙人早、中、晚的用餐习惯及相关工作常规,所以dining customs概括确切,同时unique一词总结了其与其他国家用餐习惯的差异,这是说明的重点,所以选项C正确。B(2018成都第二次诊断)This is my son Matthews last night at home before college.I know that this is good news,and I feel proud that Matthew will

55、go to a great school.I know that this is his finest hour.But looking at the suitcases on his bed sends me out of the room to a hidden corner where I cant stop crying.Through the sorrow,I feel rising embarrassment.“Pull_yourself_together!” I tell myself.There are parents sending their kids off to bat

56、tle zones.How dare I feel so shattered?One of the great gifts of my life has been having my boys,Matthew and Johnowen.Through them,I have explored the mysterious,complicated bond between fathers and sons.As my wife and I raised them,I have discovered the love and loss between my father and me.After

57、my parents divorce,I spent weekends with my dad in Ohio.By the time Sunday rolled around,I was unable to enjoy the days activities because I was already afraid of the goodbye of the evening.Now,standing among Matthews accumulation of possessions,I realize its I who have become a boy again.All my sad

58、ness and longing to hold on to things are back,sweeping over me as they did when I was a child.His bed is tidy and spare.It already has the feel of a guest bed.In my mind I remember wrapping him in his favorite blanket.That was our nightly routine until one evening he said,“Daddy,I dont think I need

59、 a blanket tonight.” I think of all the times when we lay among the covers reading.I look at the bed and think of all the recent times when I was annoyed at how late he was sleeping.Ill never have to worry about that again,I realize.For his part,Matthew has been a rock.He is treating his leaving as

60、just another day at the office.And Im glad.After all,someones got to be strong,and Im proud that he is charging into the first chapter of his adult life with such confidence.【语篇解读】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者在儿子即将离家去上大学时的感想。5What is the probable meaning of the underlined phrase “Pull yourself together”?AGet up.

61、BCheer up.CPull up.DWake up.B词义猜测题。根据第二段中的“There are parents.so shattered!”可知,很多父母把自己的孩子勇敢地送往战场,作者怎么能够惊愕难过呢?由此可推知,此处的Pull yourself together意为“振作起来”,故选B。6What can we infer about Matthew from the text?AHe hates sleeping early.BHe doesnt get on well with his father.CHe is ready for the new life.DHe doe

62、snt value his fathers love for him.C推理判断题。根据最后一段的前两句和最后一句可推知,Matthew已经整装待发,准备迎接自己的新生活了。7How does the writer feel about his sons leaving for college?AWorried.BProud.CBittersweet.DRelieved.C推理判断题。根据全文内容,尤其是第一段最后一句和最后一段最后一句可推知,作者对儿子即将离开自己上大学一事,内心是五味杂陈的,既有不舍又有开心,故选C。8Which of the following can be the be

63、st title of the text?AUnavoidable GoodbyeBSweet MemoriesCThe Glorious MomentDUnconditional LoveA标题归纳题。第一段开篇点题,再结合全文的整体内容可推知,本文主要讲了父子离别的故事,故选A。.完形填空(2019陕西省部分重点中学摸底检测)Im sitting at the airport watching people in the last minutes before their loved ones arrive or depart.A woman is running in circles t

64、rying to gather family members together for a _1_.When the final moment comes before _2_, she wraps her arms around her son,giving him a _3_ hug that should protect him until he _4_.I sit with a book in my hands,waiting my turn to leave _5_ because the ones I love have a different _6_from mine.I thi

65、nk of other departures and arrivals.I _7_ seeing my daughter.I wrapped myself around her as if shed been _8_.That year she was in her first year at university,coming home for the first time.Today my flight is two hours late.When my flight is _9_called,I gather my book and luggage._10_there is no one

66、 to see me off,I do not _11_to see where I have come from._12_, I think of my husband at work _13_ if I have left yet.As I head towards the plane,I find myself _14_yet another arrival and departure.That year,my 91yearold grandfather died.After returning from his funeral,I arrived at the airport _15_

67、.My husband of only a year was waiting at the gate to take me in his arms.Because of my tears,_16_was looking at us,but I didnt _17_.Life needs the important _18_ all the time.I wish that all the people who went on a _19_ could come back to find someone _20_them.I also wish they could leave with som

68、eone to see them off.【语篇解读】作者在机场看到迎接与送行的场景,回忆起与女儿和丈夫的温馨往事,意识到人生中需要欢聚与离别这些重要的时刻。1A.lectureBgoodbyeCdinnerDpartyB结合上文出现的“arrive or depart”和下文中的“the final moment”可知,此处应该是一个告别(goodbye)的场景,故选B。2A.gatheringBboardingCannouncingDlandingB根据语境可知,此处表示登机(board)前最后的时刻,故选B。3A.powerfulBgentleCwarmDcommonA结合下文中的“pr

69、otect him”可知,母亲在儿子登机前给他一个强有力的(powerful)拥抱,故选A。gentle“温柔的”;warm“温暖的”;common“共同的,普遍的”。4A.leavesBsurvivesCreturnsDrecoversC根据语境可知,快要登机的时候,母亲给了儿子一个强有力的拥抱,自然是盼望儿子能一路平安并平安归来,故选C。leave“离开”;survive“幸存,艰难渡过”;recover“恢复”。5A.frightenedBanxiousCrelaxedDaloneD根据空后的“because the ones I love have a different_from m

70、ine”和下文中的“there is no one to see me off”可知,作者是一个人(alone),没有人来为她送行,所以选D。frightened“害怕的,受惊的”;anxious“焦虑的,渴望的”;relaxed“放松的”。6A.scheduleBattitudeCpositionDtargetA根据语境可知,作者一个人离开是因为所爱之人都有不同的日程安排。schedule“日程安排,计划表”符合语境,故选A。7A.imagineBenjoyCrecallDconsiderC结合语境可知,作者回忆起(recall)女儿上大学第一次回家的往事,所以选C项。8A.stolenBc

71、heatedClostDpunishedC根据语境可知,作者一把抱住女儿,好像她走失了很久。lost“丢失的,遗失的”符合语境,故选C。9A.punctuallyBfinallyCabruptlyDrepeatedlyB结合语境可知,作者等待很久之后,所乘的航班终于(finally)通知登机了,故选B。punctually“准时地”;abruptly“突然地”;repeatedly“反复地”。10A.AlthoughBWhileCTillDSinceD根据语境可知,“_ there is no one to see me off”和“I do not _ to see where I have

72、 come from”是因果关系,所以空处用since“因为,既然”。11A.slow downBget offClook backDrun awayC既然没有人来送行,作者不需要回头张望(look back)。 slow down“放慢,减速”;get off“下车,离开”;run away“突然离开,逃离”。12A.HoweverBBesidesCInsteadDThereforeC结合语境可知,作者没有回头张望,相反地,作者想的是,还在上班的丈夫不知道作者是否已经离开,故选C项。13A.doubtingBaskingCpredictingDwonderingD参见上题解析。wonder

73、if.“不知道是否”符合语境,故选D。14A.rememberingBforgettingCplanningDrejectingA结合语境可知,作者发现自己记起(remember)了另一次以前的迎接与送行,故选A。15A.shoutingBcryingClaughingDwhisperingB结合下文中的“Because of my tears”可知,此处应用crying。shout“大喊,喊叫”;laugh“大笑,笑”;whisper“低语,悄声说”。16A.someoneBeveryoneCnoneDanyoneB此处指的是,因为作者哭泣,每个人(everyone)都在看着作者和她的丈夫。

74、故选B。17A.careBrespondCscoldDfleeA虽然大家都在看,但是作者并不在意(care),故选A。respond“回复,做出反应”;scold“训斥,责骂”;flee“逃离”。18A.arrivalBchanceCdepartureDmomentD根据语境可知,人生中一直需要这样重要的时刻(moment),故选D。arrival“到达”;chance“机会”;departure“离开”。19A.journeyBdietCpicnicDholidayA根据语境可知,作者希望所有出行(journey)的人回来时都能看到有人在等待(wait for)他们,故选A。20A.worr

75、ying aboutBsmiling atCtalking ofDwaiting forD参见上题解析。.书面表达(2019洛阳市、许昌市第一次质检)假定你是李华,外国交换生Tony想参加你校的社团以学习中国文化。请你给他写封邮件,内容包括:1校社团情况介绍;2活动的时间、地点;3报名方法。注意:1.词数100左右;2可适当增加细节,以使行文连贯。_【参考范文】Dear Tony,Im glad to learn that youre interested in our school clubs. Here are the brief introductions. There are four

76、 clubs with the themes of Chinese culture for lovers of kung fu,cooking,paintings and handwriting in our school. Each club provides regular training courses. The clubs can not only enrich your knowledge of Chinese traditional culture,but also make your school life colorful and interesting. The activities start at 3:00 pm. and last 1.5 hours every Friday in Teaching Building 1. If you are interested in any club above, just sign up on our school website before 18th,October. Welcome to join us.Yours,Li Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1