1、课时3 Section A(Grammar Focus-4c)安徽人教版八年级下 Unit 8 Have you read Treasure Island yet?1234语法通关练提示:点击进入习题5答案呈现111213678910能力提升练fictiontechnologyFrenchtoolstowardsDADDCBCB14A一、根据首字母和汉语提示完成单词。1.Now science f(小说)is becoming more and more popular.2.This new t (技术)can save our money and time greatly.3.There a
2、re many similar words between F(法语)and English.ictionechnologyrench4.My grandpa is good at repairing all kinds of machines with his t (工具).5.The police walked t (朝)us directly.oolsowards二、单项选择。6.易错题 Look!Somebody _ the lights.Well,it wasnt me.I didnt do it.A.turns off B.is turning offC.was turning o
3、ff D.has turned offD【点拨】句意为“看!有人把灯关了。哦,不是我。我没做”。由“我没做。”可推知:此处强调已经发生的动作,且对现在造成了影响,故用现在完成时,选D。7.Have you _ discussed the problem?Yes,we have _ discussed it.A.ever;alreadyB.ever;neverC.already;neverD.yet;neverA8.中考安徽 Its ten years since we came here.How time flies!We _ in China for so long.A.work B.wor
4、kedC.will work D.have workedD9.中考北京 We _ each other since I came to Beijing,but we send e-mails very often.A.dont see B.didnt seeC.wont see D.havent seenD10.易错题 中考山东济南 It is 4:30 p.m.Ben and Leon _ their work,so they are playing chess now.A.finish B.finishedC.have finished D.will finishC三、阅读理解。11.Wh
5、y did the man stay on this island?A.He tried to test his skills to live there.B.His ship had an accident at sea.C.He liked the beauty of this island.D.His friends left him on this island.请同学们看点拨训练第66页原文。【点拨】根据原文句子Once a man was shipwrecked(遭遇海难)on a small,lonely island.可知答案。B12.What did the man do o
6、n this island?A.He did nothing but worry every day.B.He asked a ship to save him.C.He built a house to save himself first.D.He did something to enjoy himself there.【点拨】根据原文句子He thought he should do something to save himself.He built a little house out of wood for shelter.可知答案。C13.The underlined word
7、“discouraged”means _ in Chinese.A.勇敢的B.气馁的C.激动的D.易怒的B【点拨】原句为:It is easy to get discouraged when things are going badly.事情不顺利的时候很容易气馁。14.What does the story tell us?A.A bad thing can turn into a good one.B.Accidents always mean good luck.C.Everything can go well in the end.D.Saving yourself is better than asking for help.【点拨】根据原文最后一段It is easy to get discouraged when things are going badly.But we shouldnt lose heart,because hope is at work in our lives.Remember,next time your little house is burning to the ground,it just may be a smoke signal that brings better luck.推断可知答案。A