1、课时3 Section A(Grammar Focus-4c)安徽人教版八年级下 Unit 4 Why dont you talk to your parents?1234语法通关练提示:点击进入习题5答案呈现111213678910能力提升练14copyreturnanymorecommunicatingfallingDCCAABBDC一、根据首字母和汉语提示完成单词。1.Could you help me c(复制)this text?2.“You can never r(回来)until you make enough money!”she said coldly.3.Having ex
2、perienced so many difficulties,he isnt the simple boy a(不再).4.安徽学易密卷期中 Now c (交流)with different kinds of teenagers is not so difficult as you think.opyeturnnymoreommunicating5.Nick didnt climb the tree because he was afraid of f (跌倒)down from it.alling二、单项选择。6.中考江西 It was great in the end _ we had a
3、 terrible time at the beginning.A.if B.unlessC.when D.althoughD7.中考四川广元改编 They didnt go home _ they finished their work.A.because B.if C.until D.soC8.中考江苏连云港 What a sunny day!Why not go cycling?_.A.No,I dont mindB.Youd better notC.That sounds greatD.Its my pleasureC9.I should take care of my sister
4、_ she can get better soon.A.so that B.until C.even if D.whileA10.中考山东青岛 Li Lei didnt play computer games last weekend._,he worked as a volunteer in an old peoples home.A.Instead B.CertainlyC.Though D.GraduallyA三、阅读理解。11._ might see a trip to a big city as a valuable experience,according to the passa
5、ge.A.A parentB.A teacherC.Either a teacher or a parentD.Neither a teacher nor a parent请同学们看点拨训练第30页原文。【点拨】根据原文句子For example,a teacher might see a trip to a big city as a valuable experience.可知答案。B12.Parents may hope that their children have the same _ as their own,according to the passage.A.looks B.
6、interestsC.habits D.jobs in the futureB【点拨】根据原文中句子Another problem is that parents may expect their childrens interests to be similar to their own.可知答案。13.When children get older,they_.A.dont believe their parents any moreB.should always believe what their parents doC.think that their parents are alw
7、ays rightD.begin to have their own ways of thinking【点拨】根据原文句子But when they get older,they will have different ways of thinking.可知答案。D14.What is the best title of this passage?A.Believe your parents foreverB.Never grow up!C.Are parents always the best teachers?D.How many teachers can we have in our lives?【点拨】根据文章围绕“父母会是我们生活中很重要的老师,但是他们不是最好的老师。”展开叙述,说明人生不同阶段中,父母对孩子的不同影响,故本题选C。C