1、课时5 Section B(2a2e)安徽人教版九年级下Unit 12 Life is full of the unexpected.1234678910基础巩固练提示:点击进入习题511121314答案呈现believableladiescanceled/cancelleddisappearedofficersgettingannouncedendingembarrassinghundredCDBC15B16171819答案呈现playing tricks onhave taken placelose weightrun away from能力提升练20as much as21222324D
2、BDB25C26272829ACBD30 A31323334CBDA基础巩固练一、根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写。1.Your mother is the most b (可信任的)person for you in the world.2.Could I have your attention,l (女士)and gentlemen?3.Please tell your manager that the meeting is c (取消).elievableadiesanceled/cancelled4.The girl d (消失)while walking home from
3、school yesterday afternoon.5.I hope all government o (官员)can pay more attention to the education of young people.isappearedfficers二、用所给词的适当形式填空。6.If you dont know what you want,you might end up_(get)something you dont want.getting7.By the time the host_(announce)the result,Tom had left the hall.anno
4、unced8.The_(end)of the movie is so unbelievable.ending9.How_(embarrass)it was when I fell down in front of so many people!embarrassing10.About two_(hundred)people visit the oldtown every week.hundred三、单项填空。11.Do you have HUAWEI Mate 40 phones?Sorry,they have been _.You may come next week.A.given out
5、 B.looked outC.sold out D.come outC12.【中考黑龙江大庆】_volunteers will be needed for the 2022 Beijing Winter Olympic Games.A.Two thousand of B.Two thousands ofC.Thousand of D.Thousands of【点拨】“数字hundred/thousand可数名词的复数形式”表示确切的数目;“hundreds of/thousands of可数名词的复数形式”表示不确切的数目。故选D。D13.Have you ever_,Jimmy?Yes.I
6、was once fooled by my little brother.A.fooled B.been fooledC.fooling D.been foolingB14.【中考湖北鄂州】Mary,I remember you _ several years ago.Yes,I _ for 3 years.A.married;have married B.married;married C.married;have been married D.have married;have been married【点拨】marry 结婚/与结婚,短暂性动词,不与时间段连用,如与时间段连用,需变为be
7、 married。C15.Columbus was a man who changed the world.I agree.His _ of America was one of the greatest events in human history.A.invention B.discoveryC.importance D.appearanceB四、根据汉语意思完成句子,每空一词。16.这两个男孩喜欢互相捉弄。These two boys like_ _ _each other.playing tricks on17.在过去的几年中我的家乡发生了巨大的变化。Great changes _
8、_ _ in my hometown in the last few years.have taken place18.他们说这种药会帮助人们减肥。They said this medicine would help people _ _.loseweight19.离家出走不是一个好主意。Its not a good idea to_ _ _ home.run away from20.格林先生要求我们尽可能多地练习口语。Mr.Green asks us to practice spoken English _ _ _ we can.asmuch as五、完形填空。【2021安徽模拟】John
9、loved basketball,and dreamed about playing basketball for the college team.However,a car accident happened to him one day.21 _,he lost both his legs.21.A.Simply B.HappilyC.Completely D.UnfortunatelyDA week later,John was sent to a rehab center(康复中心).When he 22 _ there,he met Sunny Chen.Sunny used to
10、 be a coach.His 23 _ were badly hurt in a skating accident.22.A.landed B.arrived C.lied D.closed23.A.eyes B.hands C.arms D.legsBD24 _ Sunny couldnt move his legs,he became the coach of a basketball team called the Suns.24.A.If B.ThoughC.Unless D.BeforeBIt was different,because everybody in the 25 _
11、played in a wheelchair.Sunny invited John to 26 _ the team and play with them.25.A.group B.familyC.team D.center26.A.join B.showC.study D.watchCAJohn played badly,but for the 27 _ time since the accident,he stopped feeling sorry for himself.27.A.next B.lastC.first D.earlyCAfter becoming a member of
12、the Suns,John improved quickly.Basketball was like medicine for him.John was much 28 _ than before.28.A.worse B.betterC.busier D.smarterBWhen John became unhappy,Sunny was there to comfort(安慰)him.The day before John 29 _ the center,he had dinner with Sunny.He asked Sunny how he could be so happy eve
13、n with his broken legs.29.A.accepted B.checkedC.found D.leftDSunny 30 _ and said,“Its really quite easy.When you keep your face to the sun,the shadow will fall behind.”30.A.smiled B.shoutedC.cried D.turnedA六、阅读理解。31.What did the blind man come to the airport to do?A.To watch the parachute training.B
14、.To train his guide dog.C.To join in the parachute training.D.To go travelling by plane.请同学们看点拨训练第24页原文。【点拨】根据文章第一段句子Onpeople were standing on the airport dog,a blind man back.“Do you also come for the parachute training?”someone asked.“Yes!”the blind man replied in a loud voice.可知答案。C32.How did all
15、 the people feel when the blind man wanted to parachute with them?A.Happy.B.Surprised.C.Excited.D.Sad.B【点拨】细节理解题。依据“All the people looked at him in surprise.”可知,人们感到惊讶。33.What does the word“simultaneously”mean in Chinese?A.大声喧哗地B.难以置信地C.不可否认地D.不约而同地D【点拨】词义猜测题。由第三段的the coach told everyone可知教练是向大家宣布训练
16、成绩,由此可猜测最有可能的是他们不约而同的问道:“谁是罗伯特?”。故本题答案为D。34.According to the passage,which of the following is NOT TRUE?A.The coach knew Robert was the best trainer before the challenge.B.The other people didnt believe Robert could parachute at first.C.The blind man was a real man with great courage.D.Its unbelievable that Robert did the best of all the trainers.【点拨】根据原文句子After the simultaneously.可知教练是在这次挑战之后才宣布罗伯特在这次训练中得到了最高分,由此可知A选项不正确。A