1、UNIT 6 Im going to study computer science.课时5 Section B (3a-4)&Self Check1234678910基础巩固练提示:点击进入习题5111213答案呈现personalownrelationshipweeklypaintsAAACDAAC14151617能力提升练答案呈现Their dreams.Mr Wu.They think the job will sometimes be very difficult.Because Chen Jie wanted to ask her for some advice.一、根据句意、首字母
2、及汉语提示完成单词。1.In America,its impolite to ask others p (私人的)questions.2.Please write something about your o (自己的)school life.3.Im going to improve my r (关系)with myfriends.ersonalwnelationship4.We have two P.E.classes w (每周地)this term.5.He p (在上刷油漆)his door himself.eeklyaints二、单项选择。6.Dont ask Mary that
3、question.Its too _.Sorry,I wont next time.A.personal B.creativeC.interesting D.successfulA7.中考 山东菏泽 I believe the Belt and Road Initiative (“一带一路”倡议)will help China improve the _ with lots of countries.A.relationship B.situation C.environmentA8.Be sure _ the door before you leave.OK,I promise.A.to c
4、lose B.closeC.closing D.closed【点拨】be sure to do sth.确保做某事。A9.My brother is going to learn to act when he _high school.A.is going to finish B.is finishingC.finishes D.finishedC10.To be a good tennis player,Im going to practice tennis every day._.A.No problem B.Have a good dayC.Here you are D.Sounds l
5、ike a good ideaD11._the address before you forget it.OK,Mum.A.Write down B.Listen toC.Learn from D.Put upA12.What is your New Years resolution?I never make any resolutions because it is difficult for me to _ them.A.keep B.takeC.borrow D.have【点拨】keep resolutions 意为“坚持决心”。本题答句句意:“我从不下决心,因为对我来说坚持决心很难。”
6、A13.中考内蒙古呼和浩特 Hi,Susan!What are you going to do during the summer holiday?Im going to _ cooking because I like eating delicious food.A.clean up B.put upC.take up D.make upC三、任务型阅读。14.What did Li Ming and his classmates talk about in theclass meeting?(不超过5 个词)_请同学们看点拨训练第46页原文。Their dreams.【点拨】根据原文第一段
7、中句子Last Monday,we talked about our dreams in the class meeting.可知答案。15.Who does Li Ming want to be like?(不超过5 个词)_【点拨】根据原文第一段中句子I hope to be a good teacher like Mr Wu.可知答案。Mr Wu.16.What do Chen Jies parents think of the job as avoluntary doctor?(不超过10 个词)_【点拨】根据Chen Jie写的信中说:My dream is to be a volu
8、ntary(志愿的)doctor.But my parents dont agree with me.They think the job will sometimes be very difficult.由此可知答案。They think the job will sometimes be very difficult.17.Why did Chen Jie write to Miss Liu?(不超过10 个词)_【点拨】根据Chen Jie写的信中说:This week I wrote to my Chinese teacher,Miss Liu.I asked her for some advice.由此可知答案。Because Chen Jie wanted to ask her for some advice.