1、课时5Integrated skills&Study skillsUnit 4 My day1234678910基础巩固练提示:点击进入习题5答案呈现wishpicnicTwicemuseumhavingto tellgoingfishingonceluck1112131415ABCCA1617181920CCCBC答案呈现212223Because reading is fun and he can learn a lot from good books.His favourite subject is Maths.The football club.能力提升练2425He often pl
2、ays football with his classmates.No.Because sometimes he has too much homework to do.一、根据首字母及汉语提示写出单词。1.Good l (好运)to you!Thank you very much.2.I w (祝愿)you a happy new year.3.I often have a p (野餐)with my family in the park in spring.ishicnicuck4.How often do you go shopping with your mum?T (两次)a wee
3、k.5.Shall we visit the m (博物馆)tomorrow?wiceuseum二、用所给词的适当形式填空。6.What about _(have)a picnic on the beach?having7.Id like _(tell)you something about my school day.to tell8.Hi,Millie.How is it _(go)?Fine,thanks.going9.On Sundays,my brother often goes _(fish)with me by the river.fishing10.We practise ba
4、sketball _(one)a week.once三、单项选择。11.中考武汉改编He writes his phone number _ a piece of paper.A.on B.forC.in D.fromA12.We have seven lessons every day.And Maths_ my favourite lesson.A.are B.isC.does D.doB13._ do you go to a movie?Twice a week.A.How long B.How soonC.How often D.How farC14.She wants _ the h
5、ouse.Could you _ her,please?A.clean;help B.clean;to helpC.to clean;help D.to clean;to helpC15.Jeff,I will take an important exam tomorrow._ A.Good luck!B.Congratulations!C.Good idea!D.Youre welcome!A16.That is a beautiful picture _ lots of _.A.and;colour B.has;colourC.with;colours D.by;colourC17.Are
6、 those your toy cars?Yes,_ are mine.I often play with _ after school.A.they;they B.them;theyC.they;them D.them;theirC18.中考河池We often have three meals_ day.And we usually have _ breakfast at 8:00 every morning.A.a;the B.a;a C.a;/D./;theC19.Reading a lot can help us learn more _ the world.A.for B.abou
7、t C.with D.byB20.Lets play basketball._.Why not go to the movies?A.Sounds great B.Thats OKC.Its too boring(无聊的)D.SorryC四、任务型阅读。21.Why does David like morning reading?(不超过15个词)_请同学们看点拨训练第37页原文。Because reading is fun and he can learn a lot from good books.【点拨】根据原文第一段中句子My school day starts with mornin
8、g reading.I like it,because reading is fun and I can learn a lot from good books.可知答案。22.What subject does David like best?(不超过5 个词)_His favourite subject is Maths.【点拨】根据原文第二段中句子My favourite subject is Maths.可知答案。23.What club is David in?(不超过5 个词)_The football club.【点拨】根据原文第二段中句子Im a member of the f
9、ootball club.可知答案。24.What does David often do after school?(不超过10个词)_He often plays football with his classmates.【点拨】根据原文第二段中句子I often play football with my classmates after school.可知答案。25.Does David like homework?Why?(不超过10 个词)_No.Because sometimes he has too much homework to do.【点拨】根据原文第二段中句子I dont like homework,because sometimes I have too much homework to do.可知答案。