1、 22 脱贫攻坚Passage1Poverty(贫穷)is a big problem in the world, but China has done a good job to deal with it and made the proud achievement. During fighting poverty, weve been moved by many heroes.Helping GirlsZhang Guimei Lijiang, YunnanMany girls couldnt go to school because they were very poor.Mrs. Zh
2、ang started a girl school for free and helped over 1, 800 girls go to college.Building a RoadMao Xianglin Wushan, ChongqingVillagers lived on the 1, 000meterhigh cliffs(悬崖峭壁). So it took them three days to walk to the nearest town in the past.Mr. Mao led villagers to build a road with their hands fo
3、r 7 years. Now they spend just an hour driving to the nearest town. Local people can sell fruit to other places conveniently.Planting Mushrooms(蘑菇)Chen Zaiming Jingdong Yi, YunnanThis place was famous for its wild mushrooms. But villagers didnt know how to grow them.Mr. Chen taught villagers to plan
4、t mushrooms and helped them make over 5 million yuan.Chinese Achievements832 counties(县)and 128 , 000 villages are no longer in poverty.98.99 million villagers have been lifted out of poverty in the past 8 year.China is responsible for reducing 70 percent of poverty since the late 1970s all over the
5、 world.1Who helped girls go to college?AZhang Guimei.BMao Xianglin.CChen Zaiming.DAll above.2How did people go to the nearest town in Wushan, Chongqing in the past?AOn foot.BBy bus.CBy car.DBy train.3Which place was wellknown for wild mushrooms in the text?ALijiang.BWushan.CJingdong Yi.DNot mentione
6、d.4How many villagers have been lifted out of poverty in the past 8 years in China?A832.B1, 800.C12,8000.D98,990,000.5Which of the following is TRUE?AGirls didnt want to go to school in Lijiang, Yunnan.BIt takes people three hours to drive to the nearest town in Wushan now.CPeople used to be good at
7、 growing wild mushrooms in Jingdong Yi.DChina has got the greatest achievement on lifting out of poverty. Passage2 Shashiyu was once a poor village in Hebei Province, but now it has changed into a rich and livable place. In the 1940s, villagers in Shashiyu had little food and few clothes, but they h
8、ad a strong wish for a better life. Zhang Guishun, the Party secretary of Shashiyu, encouraged his villagers to do their best to pull themselves out of poverty. “In the ancient Chinese story, Yu Gong could move mountains with his strong will and hard work, why cant we? Nobody was born to be poor?” H
9、earing his words, the villagers decided to make a difference. Led by the Communist Party of China(中国共产党), the villagers carried water and soil to their village from faraway places to improve their land. From 1966 to. 1971, they reclaimed(开垦)lots of land and greatly improved their life. However, the
10、village encountered a new problem two decades later as the environment became heavily polluted by chemical plants and mine refineries built in 1990s. The polluting factories were shut down in 2004, and villagers started grape cultivation, which soon became a main industry in Shashiyu. In 2009, the c
11、ity-level government invested over 1 million yuan($152, 723) to change the villages exhibition hall into a museum in memory of development efforts made by earlier generations. After 10 years, the village was called “National Forest Village”. Zhang said that the village started a yearly tourism festi
12、val in 2015 to attract travelers to pick grapes. “The grapes could be sold at a better price once Shashiyu becomes famous through this festival. Our villagers can then live even better lives,” he said.6Why did Zhang Guishun use the story of Yu Gong to encourage the villagers?ABecause Yu Gong had str
13、ong will and hard work.BBecause Yu Gong was born poor too.CBecause the villagers worshiped Yu Gong.DBecause Yu Gong became rich at last.7From 1966 to 1971, what did the villagers do to improve their living situation?AThey planted grapes to earn money.BThey carried water and soil to their village to
14、improve their lands.CThey moved to another place to live a better life.DThey built a lot of factories.8Which word can be used to describe the villagers?AHard-working.BLazy.CKind-hearted.DStupid.9When was Shashiyu called National Forest Village?AIn 2009.BIn 2004.CIn 2015.DIn 2019.10Where can you prob
15、ably read the passage?AIn a storybook.BIn a newspaper.CIna sports magazine.DIn a science bookPassage3With the development of China, many traditional ink paintings (水墨画) show the changes in southern Chinese villages. Shang Xinzhou, a painter from the Guangxi Arts University, has been creating traditi
16、onal ink paintings for many years. His paintings show the life in poor areas.“Thanks to my experience in Duomai Village, I can make the paintings much lovelier,” said the 36-year- old painter, who has spent two and a half years working there.Shangs paintings show the progress in the fight against po
17、verty. His works show changes from difficult local conditions and peoples hard times to better conditions and happy lives.“I like drawing peoples real lives, and paintings can be a bridge for communication between the local people and me.” said Shang.During his stay, he put his paintings about the l
18、ocal life on the Internet to help villagers sell their products. To make the nightlife there richer, he sold paintings to buy streetlights, so people could enjoy square dancing in the evening.Shangs excellent works were popular in the village. “I love his paintings and they show great changes in our
19、 village,” said a farmer.In recent years, more artists have traveled to mountain villages to record the development of Chinas poor areas, telling stories of the countrys fight against poverty. “Ive seen the local poverty alleviation. I want to record the changes of the poor areas and create more wor
20、ks about people,” said Shang.11What made Shangs paintings lovelier?AHis happy life.BHis stay in a city.CHis experience in a village.DHis experience in a university.12What does the underlined word “poverty” mean in Chinese?A沉默B交流C富有D贫穷13What did Shang do for the people in Duomai Village?he taught the
21、m to dance. He bought them streetlights.He helped them sell their products. He taught them to create paintings.ABCD14What can we learn from the last paragraph? AWhy Shang created the paintings.BWhen Shang started to paint.CHow Shangs life was in the village.DWhere Shang will work in the future.15Wha
22、ts the main idea of the passage?AA painter spent his whole life fighting against poverty in his city.BA painter tried to show the world Chinese traditional ink paintings.CA painter used his paintings to record the changes in poor areas.DA painter found the easiest way to make himself famous in his c
23、ountry. Passage4Instead of just giving money to poor people, China has tried to educate people and give them the tools they need to shake off poverty(贫困). Mao Xianglin, 62, a village head of Xiazhuang village, Wushan county in Chongqing. In 1997, 38-year-old Mao started to work as the Party secretar
24、y(党支书) of his village. Around the village are 1,000-meter-tall cliffs(悬崖峭壁), and there was only one pathway out of the village for many years. It took villagers three days to walk to the nearest town. Mao decided to build a road.“We cant stay poor forever. Ill lead us as we try, even though it will
25、be hard.” Mao said. He led more than 100 villagers to build the road with their hands. They hung from ropes and used hammers(锤) and drills(钻) to create the road. Falling rocks led to the deaths of six villagers. It took them seven years to build an eight-kilometer road. But their work has improved p
26、eoples lives. It now takes just one hour to drive to the nearest town.Mao then encouraged the villagers to grow oranges. Last year, their orange yield(产量) was nearly 40 tons. Young people have returned to the village to sell oranges online. By the end of 2019, 269 villagers had been lifted out of po
27、verty. The per capita income(人均收入) reached 12,670 yuan, 40 times more than in the 1990s.16How does China deal with poverty according to the article?ABy giving people books.BBy giving people clothes.CBy giving people food.DBy educating and providing tools.17Which of the following can replace “shake o
28、ff” in Para.1?Aget intoBget out ofCget in the way ofDget used to18What does Mao Xianglin do?AA villagerBA village headCA workerDAn old teacher19It takes villagers _ to the nearest town now.Aseven hours to rideBone hour to driveCthree weeks to walkDthree days to walk20About Xiazhuang village, which i
29、s NOT right?AThere was only one pathway in the past.BThe village spent 7 years building a road.CThe villagers grow apples and sell online.D269 villagers have shaken off poverty Normally, most junior 9 students would be running, doing sit-ups or push-ups on the playground at the Passage5In recent yea
30、rs, the Chinese government has tried its best to narrow the educational gap in educational resources(资源) and quality between rural(农村的) and urban(城市的) areas. The country has made efforts to improve education in poor areas by giving special aids. With the help of the Project Hope, more and more new s
31、chools have been built in the poor areas, and more college graduates have been sent there to teach, and more money has been used to help students from poor families. Lets take a look at what the government has done in the country.Bringing better teaching resourcesThere is a special English class in
32、a rural middle school in Sichuan. Through an online video chat, Bill from England is teaching students English from the poor areas in China. The goal of the local government is to bring better English education resources to their kids.The government of Jinzhong City, Shanxi Province has introduced “
33、Lessons in air” video courses to all its schools so that rural students can share education resources with urban students. With rich education resources at hand, students will have plenty of chances to learn from different teachers.Financial(财政的)aidStudents from poor families can apply for student l
34、oans with no interest(无息贷款) when they enter the colleges or universities. Also they can apply for assistantship(助学金) that made going to school nearly free. Colleges or universities also provide scholarship(奖学金) for good students. Li Dong is a student from a poor county in Guizhou. With the help of t
35、he local government, he won a scholarship and he attended his dream college. “Ill study hard and give back to society.” Li Dong said before leaving his hometown for college.21According to the passage, in order to improve the education in poor areas, the Chinese government has taken some actions exce
36、pt _.ASending students to study in England.BBuilding more schools and sending college graduates to teach there.CUsing more money to help students from poor families.22The underlined word “gap” in Paragraph 1 probably means _.A平衡B代沟C差距23Why is the English class in the rural middle school in Sichuan s
37、pecial?ABecause the teachers name is Bill.BBecause its goal(目的) is to bring better English education resources.CBecause its an English class.24Without the help of _, Li Dong may not be able to attend his dream college.Ahis parentsBhis schoolCthe local government25Whats the best title of the passage?
38、AEducation is for everyoneBHelp-the-poor in educationCThe education gap between rural and urban areas Passage62020 was a special year for China, as the country had set a goal of lifting all of its people out of poverty(贫困)by the end of the year. To finish this goal, China must narrow the education d
39、ifference between rural(农村的)and urban(城市的)areas.In recent years, the Chinese government has tried its best to improve education in poor areas. Schools have been built, more college graduates have been sent there to teach, and more money has been used to help students from poor families. Lets take a
40、look at what the government has done across the country. Bringing better teaching resourcesThere is a special English class in a rural middle school in Jiangxi. Through an online video chat, Matthew from London is teaching students from the poor areas in China. The goal of the school is to bring bet
41、ter English education resources to poor areas. Behind the storyThe government has introduced live classes and online video courses to many rural schools so that rural students can share education resources with urban students. Financial aidZhang Bing is a student from a poor county in Guizhou. In 20
42、18, when she was admitted(录取)to Tsinghua University, her family started to worry about the cost of her schooling. Thanks to the local government, Zhang Bing received a scholarship of 100, 000 yuan, which allowed her to attend her dream university. “Ill study hard and give back to society,” Zhang Bin
43、g said before leaving her hometown for college. 根据短文内容,选择最佳答案。(共5小题,每小题2分,满分10分)26The Chinese government would _ by the end of 2020.Abring better teaching resources to all the studentsBfind the education difference between rural and urban areasCfinish the goal of lifting all of its people out of pov
44、ertyDbuild more schools and help more college graduates27Whats the Chinese meaning of the underlined word “narrow”?A扩大B缩小C维持D保护28The English class in the rural middle school in Jiangxi is special because _.Athe students learn by themselvesBits goal is to bring better English education resourcesCthe
45、government tries its best to improve educationDthe teacher gives lessons through an online video chat29Zhang Bing can attend her dream university with the help of _.Athe local governmentBTsinghua UniversityCher parentsDher friends30Whats the best title of the passage?AThe goal of lifting all the peo
46、ple out of povertyBThe education difference between rural and urban areasCThe education improvement in lifting people out of povertyD2020-The special year in lifting all the people out of poverty Passage7Nation wont let virus stop anti-poverty (脱贫) workBy WANG XIAOYU/ZOU SHUO | China DailyChina is t
47、rying to reduce the influence of the novel coronavirus (新冠病毒) on the countrys anti-poverty work and make sure to achieve the years greatest goal, a government official said on Tuesday.Although most poor areas are thought as low risk for the virus, the epidemic (疫情) has still seriously affected the l
48、ife and production of local people. The influence might be long-term and serious. said Su Guoxia, one central government official.By Thursday, 14.2 million people from poor families had traveled to other areas to look for jobs, just 52 percent of last years number, according to Su.To reduce the infl
49、uence of the epidemic, the government is developing all kinds of solutions to deal with present difficulties and problems.Huang yan, another government official, said the central government has allocated (拨付) 113 billion yuan for poverty relief efforts this year, and all levels of local government h
50、ave so far allocated more than 200 billion yuan. The kind of money had risen by 21 percent every year from 2013 to 2019, and this year, the number will continue to increase, Huang said.To make the remaining 52 national-level poor counties in the country shake off poverty this year, Huang said they w
51、ill be given more support in policy, money, and technology to better understand their difficulties.We are sure to win two special wars this year, Su said.31So far, about _ yuan bas been allocated to support anti-poverty work.A14.2 millionB87 billionC113 billionD313 billion32What can we know accordin
52、g to the passage?ASu and Huang in the passage are both officials from poor areas.BIt is still a long and difficult road for China to fight against poverty now.CThere have been only 52 national-level poor counties China these years.DThe novel coronavirus has had an influence on Chinas anti-poverty wo
53、rk.33What does the two special wars in the last paragraph refer to?AThe poverty and policy.BThe epidemic and poverty.CThe support and difficulties.DThe money and technology.34What does the passage mainly want to tell us?AThe novel coronaviru is influencing Chinas life and production.BThe Chinese gov
54、ernment are always getting peoples lives first.CChina never gives up anti-poverty work in the face of the epidemic.DSome government officials are talking about how to stop being poor. Passage8The 2030 Agenda says that ending poverty in all its forms, including extreme poverty (极度贫困), is the greatest
55、 task. Because 1. 4 billion people in developing countries live on less than $1. 25 a day. Another 842 million people, or one in eight people, do not have enough to eat, today. The good news is that there are ways to end poverty. Creating jobs, both in the United States and abroad, is a great way to
56、 deal with poverty. When people have jobs, they have money, and when people have money, they can more easily get themselves out of poverty. The U. N. says that For the poor, labor is often the only thing they can use to improve their well-being.”The education of girls and women impacts (影响) the rest
57、 of the societies. A womans degree of education is linked to the age at which she marries and has children, to her health and diseases. Educating girls and women can end poverty in developing nations, as well as in the United States. The United States hasnt raised the lowest pay since 2007. Because
58、of this, right now, UA full-time worker with two children getting the lowest pay will still raise his or her family in poverty.” And this is a problem in almost every other country, especially in developing nations. Raising the lowest pay could possibly increase the health and well-being of millions
59、. The president of the World Bank, Jim Yong Kim, says that he believes “health care covering in all countries can help achieve a goal of ending extreme poverty by 2030.” He says that health care could end poverty. Because about 100 million people are pushed into extreme poverty every year by having
60、to spend money on health problems, and health problems push about another 150 million into very serious hardship. These ways to end poverty show that while there is a difficult road ahead, there is a practical path forward.35How many people do not have enough to eat today?A100 million.B150 million.C
61、842 million.36What is the only thing the poor can use to improve their well-being?ACreating.BLaborCStudying.37The fourth paragraph mainly tells us _.Athe importance of educating girls and womenBthe ways of educating girls and womenCthe time of educating girls and women38Who is Jim Yong Kim?AThe Pres
62、ident of the U. N.BThe president of the World Bank.CThe President of the United States.39How many ways to end poverty are mentioned?A4.B6.C7【答案】1A2A3C4D5D【分析】本文讲述了中国在脱贫战斗中涌现出的英雄以及他们所做出的贡献。1细节理解题。根据“Zhang GuimeiMrs.Zhang started a girl school for free and helped over 1, 800 girls go to college”可知,张贵梅
63、帮助女孩们上学,故选A。2细节理解题。根据“Wushan, ChongqingSo it took them three days to walk to the nearest town in the past.”可知,过去重庆巫山的人们去最近的镇上,需要步行去,故选A。3细节理解题。根据“Jingdong Yi, YunnanThis place was famous for its wild mushrooms.”可知,云南省的景东彝族自治县因为野生蘑菇而出名,故选C。4细节理解题。根据“98.99 million villagers have been lifted out of pov
64、erty in the past 8 year.”可知,8年来,9899万村民实现了脱贫。故选D。5推理判断题。根据“Poverty(贫穷)is a big problem in the world, but China has done a good job to deal with it and made the proud achievement.”可知,中国在脱贫方面已经取得了伟大的成就,故选D。6A7B8A9D10B【分析】本文是一篇记叙文。主要记叙了河北省的一个贫困村沙市峪在中国共产党脱贫攻坚的正确领导下,在全体村民的共同努力下,发生了翻天覆地的变化的故事。6细节理解题。根据文中“
65、In the ancient Chinese story, Yu Gong could move mountains with his strong will and hard work, why cant we?”可知,张贵顺用愚公的故事来激励村民是因为愚公意志坚强,工作努力。故选A。7细节理解题。根据文中“Led by the Communist Party of China(中国共产党), the villagers carried water and soil to their village from faraway places to improve their land.”可知,
66、从1966年到1971年,村民们把水和土壤运到他们的村庄改善土地来改善他们的生活状况。故选B。8推理判断题。根据文中“Led by the Communist Party of China(中国共产党), the villagers carried water and soil to their village from faraway places to improve their land. From 1966 to. 1971, they reclaimed(开垦)lots of land and greatly improved their life.” 和“and villagers
67、 started grape cultivation, which soon became a main industry in Shashiyu.”可推理出,沙石峪的村民是很勤奋的。故选A。9推理判断题。根据文中“In 2009, the city-level government invested over 1 million yuan($152, 723) to change the villages exhibition hall into a museum in memory of development efforts made by earlier generations. Af
68、ter 10 years, the village was called “National Forest Village”.”可推理出,沙石峪在2019年被称为“国家森林村”。故选D。10推理判断题。短文主要记叙了河北省的一个贫困村沙市峪在中国共产党脱贫攻坚的正确领导下,在全体村民的共同努力下,发生了翻天覆地的变化的故事,这是一篇新闻报道,故推理出,你可能在报纸上读到这篇文章。故选B。11C12D13B14A15C【分析】本文是一篇记叙文。主要讲述画家尚新周通过画作来记录农村的变化。11细节理解题。根据文章第二段“Thanks to my experience in Duomai Villa
69、ge, I can make the paintings much lovelier,”可知,多亏了在农村的经历,他才可以使他的画更加可爱。故选C。12词义猜测题。根据“peoples hard times to better conditions and happy lives.”可知,人民的生活从艰难到更好、更幸福的方向发展,因此他的画展示了与贫困作斗争的进程。故选D。13细节理解题。根据文章“he put his paintings about the local life on the Internet to help villagers sell their products. To
70、 make the nightlife there richer, he sold paintings to buy streetlights, ”可知,他通过画作帮助农民卖产品,通过卖画来买路灯。故选B。14细节理解题。根据“I want to record the changes of the poor areas and create more works about people,”可知,他是为了记录贫困地区的变化以及创造更多关于劳动人民的创作。故选A。15主旨大意题。根据文章第一段“With the development of China, many traditional ink
71、 paintings (水墨画) show the changes in southern Chinese villages. ”可知,很多水墨画反映了中国南方农村地区的变化。故选C。16D17B18B19B20C【分析】本文主要讲述了重庆市巫山县下庄村村长毛相林带领村民们摆脱贫困的故事。16细节理解题。根据“Instead of just giving money to poor people, China has tried to educate people and give them the tools they need to shake off poverty”可知,中国通过努力教
72、育人民,给他们摆脱贫困所需的工作来摆脱贫困,故选D。17词义猜测题。根据“ China has tried to educate people and give them the tools they need to shake off poverty”可知,中国通过教育人民,给他们所需要的工具来帮助他们摆脱贫困,所以shake off表示“摆脱”,与get out of同义,故选B。18细节理解题。根据“Mao Xianglin, 62, a village head of Xiazhuang village”可知,他是村长,故选B。19细节理解题。根据“It now takes just
73、one hour to drive to the nearest town”可知,现在开车只需要1个小时就能到最近的镇里,故选B。20推理判断题。根据“Young people have returned to the village to sell oranges online”可知,在网上卖橙子而不是苹果,C表述错误,故选C。21A22C23B24C25B【分析】这篇短文主要讲述了进年来,中国政府已经尽最大努力缩小农村地区和城市地区在教育资源和教育质量上的差距。在希望工程的帮助下,贫困地区新建了越来越多的学校,更多的大学毕业生被派往那里教书,更多的钱被用来帮助贫困学生。21细节理解题。根据
74、文中“With the help of the Project Hope, more and more new schools have been built in the poor areas, and more college graduates have been sent there to teach, and more money has been used to help students from poor families.”可知,在希望工程的帮助下,越来越多的贫困地区新建了学校,更多的大学毕业生被送到那里任教,更多的钱被用来帮助贫困家庭的学生。文中没有提到选项A,故选A。22
75、词句猜测题。根据下文“in educational resources(资源) and quality between rural(农村的) and urban(城市的) areas.”可知,此处是中国政府已经尽最大努力缩小农村地区和城市地区在教育资源和教育质量的差距,此处划线单词gap的意思是“差距”。故选C。23细节理解题。根据文中“There is a special English class in a rural middle school in Sichuan. Through an online video chat, Bill from England is teaching
76、students English from the poor areas in China.”可知,通过在线视频聊天,来自英国的比尔正在教中国贫困地区的学生英语,这样可以带来更好的英语教育资源。故选B。24细节理解题。根据文中“Li Dong is a student from a poor county in Guizhou. With the help of the local government, he won a scholarship and he attended his dream college.”可知,没有地方政府的帮助,他可能无法上他梦想中的大学。故选C。25标题归纳题。
77、通读整篇短文可知,这篇短文主要讲述了国家通过提供特殊援助,努力改善贫困地区的教育,文章最好的题目是“在教育方面帮助穷人”。故选B。26C27B28D29A30C【分析】本文是一篇记叙文。主要讲述了在脱贫攻坚的大目标指引下,中国政府在缩小城乡教育差距方面所做的努力。26细节理解题。根据文中“2020 was a special year for China, as the country had set a goal of lifting all of its people out of poverty(贫困)by the end of the year.”可知,中国政府将完成使全体人民脱贫的目
78、标。故选C。27词句猜测题。根据前句“To finish this goal,”可猜测出,应是中国必须缩小城乡教育差距,故下划线单词“narrow”的汉语意思应是“缩小”。故选B。28细节理解题。根据文中“There is a special English class in a rural middle school in Jiangxi. Through an online video chat, Matthew from London is teaching students from the poor areas in China.”可知,江西农村中学的英语课很特别是因为老师通过在线视
79、频聊天授课。故选D。29细节理解题。根据文中“Thanks to the local government, Zhang Bing received a scholarship of 100, 000 yuan, which allowed her to attend her dream university.”可知,张炳在当地政府的帮助下能上梦想的大学了。故选A。30最佳标题。文章主要讲述了在脱贫攻坚的大目标指引下,中国政府在缩小城乡教育差距方面所做的努力,故文章的最佳标题应是“改善教育促进脱贫”。故选C。31D32D33B34C【分析】本文是一篇有关在疫情期间如何脱贫的新闻报道。31细节理
80、解题。根据“Huang yan, another government official, said the central government has allocated (拨付) 113 billion yuan for poverty relief efforts this year, and all levels of local government have so far allocated more than 200 billion yuan”可知,中央政府今年已拨出1,130亿元用于扶贫工作,各级地方政府迄今已拨出逾2,000亿元,一共是约3130亿元,故选D。32细节理解题
81、。根据“Although most poor areas are thought as low risk for the virus, the epidemic (疫情) has still seriously affected the life and production of local people”可知,新型冠状病毒对中国的扶贫工作产生了影响,故选D。33词句猜测题。根据“China is trying to reduce the influence of the novel coronavirus (新冠病毒) on the countrys anti-poverty work a
82、nd make sure to achieve the years greatest goal”可知,本文共到了今年所面临的两个问题,一个是疫情,一个是脱贫,所以“ two special wars”就是指“The epidemic and poverty”,故选B。34主旨大意题。根据“Nation wont let virus stop anti-poverty (脱贫) work”可知,本文主要想告诉我们,面对疫情,中国始终坚持脱贫攻坚,故选C。35C36B37A38B39A【分析】本篇文章难度是适中,主要讲述几个消除贫困的方法。35细节理解题。根据Another 842 million
83、 people, or one in eight people, do not have enough to eat, today可知,如今,其他的8亿四千二百万人,或者八分之一的人没有足够的吃的,故选C。36细节理解题。根据For the poor, labor is often the only thing they can use to improve their well-being可知,对于穷人来说,劳动往往是他们唯一可以用来改善生活的东西,故选B。37主旨大意题。根据The education of girls and women impacts (影响) the rest of
84、the societies以及第四段可知,讲述女孩和女人的教育影响着社会,所以是女孩和妇女接受教育的重要性,故选A。38细节理解题。根据The president of the World Bank, Jim Yong Kim可知,他是世界银行行长,故选B。39细节理解题。根据Creating jobs、The education of girls and women impacts (影响) the rest of the societies、The United States hasnt raised the lowest pay since 2007、The president of the World Bank, Jim Yong Kim, says that he believes “health care covering in all countries can help achieve a goal of ending extreme poverty by 2030可知,总共提出了四个方法:创造就业机会、女孩和妇女接受教育、健康医疗和提高最低工资。故选A。