1、 11 生态文明Passage1 The Chinese government raised the protection level of Chinese pangolins (穿山甲) to the top level on World Environment DayJune 5th. Pangolins used to be at the second level under national protection. This act makes people pay more attention to ecological civilization (生态文明). It also sh
2、ows our great determination to fight against the illegal hunting (非法捕猎) and the trading of wild animals and other things made from them.According to a national wildlife study in the 1990s, there were about 60,000 Chinese pangolins in 11 provinces, including Yunnan, Hunan, Guangdong, Sichuan and Zhej
3、iang. Until now, pangolins have become fewer and fewer because of the living places that are being destroyed, crazy hunting and smuggling. In 2017, Chinese pangolins were placed on the Red Lis of Threatened Species after a team of experts believed their number had dropped by 90 percent in the past y
4、ears.“The value of pangolins to the ecosystem is much more than the value of their meat or scales (鳞). There is a long way to go in protecting them, but we can start by saying no to things made from them,” said Zhou Fei, chief program officer of the World Wildlife Fund of China.Whats more, the pango
5、lin has a very strong response (反应) to stress, which means that it easily becomes nervous when it is caught.Pangolin scales have been taken away from the Chinese Pharmacopeia (药典). It means the scales will no longer be used as a kind of medicine.1Now, Chinese pangolins are _.Aat the top protection l
6、evelBat the second protection levelCat the third protection levelDnot under national protection2What does the underlined word “smuggling” mean in this passage?A灭绝B走私C饥饿D自杀3As students, what can we do to protect the pangolins according to the passage?AWe can fight against the illegal hunters by ourse
7、lves.BWe can help to find more living places for them.CWe can tell people the value of their meat and scales.DWe can refuse to buy things made from them.4Which of the following is TRUE?APangolins number has dropped by 80 percent in the past years.BPangolin scales have been taken away from the Chines
8、e PharmacopeiaCWe can protect pangolins in a short time.DThe pangolin hardly becomes nervous when it is caught.5The main purpose of this passage is to tell us _.Awhat kind of medicine pangolins can be used asBwhat value pangolins bring usCwhy our government raised the protection level of pangolinsDw
9、hy pangolins have become fewer and fewer Passage2 A grand international horticultural(园艺)exhibition kicked off on April 29, 2019 Monday in Beijing. Chinese President Xi expressed his hope that the green development concept(理念)embodied(体现)by the Expo park would be spread to “every corner of the world
10、”. The International Horticultural Exhibition 2019 Beijing is the highest-level and largest international fair held in China after the International Horticultural Exhibition held in the southwest city of Kunming in 1999, the 2010 Shanghai World Expo and the first China International Import Expo in 2
11、018. “The development model of killing the hens for eggs and draining(排空)the lake for fish is at a dead end, Xi said in his speech at the opening ceremony of the Expo. The future will be illuminated(发光的)by eco-friendly development that is in accordance with the rules of nature.”“Chinas ecological ci
12、vilization(生态文明)development is on fast track. People will live in a better environment with blue sky, green mountains and clear water, Xi said. We should protect the ecological environment like protecting our eyes and value it in the same way we value our lives.”“Only with concerted efforts can we e
13、ffectively(有效)deal with global environment issues such as climate change, marine(海洋)pollution and biological protection and achieve the United Nations 2030 Agenda for Sustainable(可持续的)Development goals, he said. He put forward a five-point suggestion: pursuing(追求)harmony between human and nature, pr
14、osperity(繁荣)based on green development, a passion for mature-caring lifestyles, a scientific spirit in ecological governance and joint efforts to deal with environmental challenges. The Beijing Horticultural Expo, themed Live Green, Live Better, is one of the major international events hosted by Chi
15、na in 2019, which marks the 70th anniversary of the founding of the Peoples Republic of China. It indicates(标识)that China has changed from a participant(参与者)in global green development to a contributor and leader, said Wu Shunze, an expert with the Ministry of Ecology and Environment. A total of 110
16、 countries and international organizations will attend the 162-day event.6The underlined phrase kicked off in the Paragraph 1 means “_”. AstartedBendedCcelebratedDjoined7From the passage we can know that the International Horticultural Exhibition 2019 Beijing _. Ais first hosted by ChinaBis covered
17、with green parkCis held in Kunming, YunnanDlasts 162 days in total8From the passage, we can learn that President Xi_. Athinks eco-friendly development is less importantBgives 5 suggestions on ecological environmentCthinks Chinas ecological civilization development is slowDadvises us to kill the hens
18、 for eggs to protect environment9“Live green, Live Better” means that _. Aif we live in a green environment, we will live betterBif we want to live better, we should live in a green roomCgreen can change global environmental problems effectivelyDthe world in the future must be coloured in green ever
19、ywhere10The writer of the passage wants to show us_. Athe wonderful opening ceremony of the ExpoBChinese leadership in global green developmentCthe importance of green development conceptDthe future green environment in the expo park Passage3Would it surprise you to learn that, like animals, trees c
20、an communicate with each other and pass on their wealth to the next generationtheir young trees?Suzanne Simard, forest ecologist (生态学家) at the University of British Columbia, explains how trees are much more complex (复杂的) than most of us ever imagined. Although Charles Darwin (达尔文) thought that tree
21、s are competing for survival of the fittest, Simard and her team have made a new discovery and showed just how wrong he was. In fact, the opposite is true: trees survive through their group work and support, passing around necessary nutrition (营养) such as nitrogen (氮) and carbon depending on who nee
22、ds it.Nitrogen (氮) and carbon are shared through miles of underground fungi (真菌) networks. This makes sure that all trees in the forest ecological system give and receive just the right amount to keep them all healthy. This system works in a very similar way to the networks of neurons (神经元) in our b
23、rains, and when one tree is destroyed, it influences all.Simard talks about Mother trees. These are usually the largest, oldest plants on which all other trees depend. These Mother trees are connected to all the other trees in the forest by this network of fungi, and may manage the resources of the
24、whole trees and plants in the forest. She explains how these trees pass on the wealth to the next generation, transporting important resources to young trees so they may continue to grow. When humans cut down Mother trees without paying attention to these highly complex tree societies of the network
25、s on which they feed, we are reducing the chances to save the whole forest.We didnt take any notice of it, Simard says sadly. Mother trees move nutrition into the young trees before dying, but we never give them chance. If we could put across the message to the forestry industry, we could make a hug
26、e difference towards our environmental protection efforts for the future.11The underlined sentence the opposite is true in Paragraph 2 probably means that trees _.Acompete for survivalBprotect their own wealthCdepend on each otherDprovide support for dying trees12Mother trees are very important beca
27、use they _.Alook the largest in size in the forestBpass on nutrition to young treesCbring more wealth to humansDknow more about the tree societies13We can learn from the passage that _.Atrees arent as complex as we thinkBCharles Darwin had the same opinion as SimardCif Mother trees are cut down, the
28、y wont make difference to young treesDtrees can share resources with other ones by the underground fungi networks Passage4Would it surprise you to learn that, like animals, trees can communicate with each other and pass on their wealth to the next generation-their young trees?Suzanne Simard, forest
29、ecologist(生态学家) at the University of British Columbia, explains how trees are much more complex(复杂的) than most of us ever imagined. Although Charles Darwin(达尔文) thought that trees are competing for survival of the fittest, Simard and her team have made a new discovery and showed just how wrong he wa
30、s. In fact, the opposite is true: trees survive through their group work and support, passing around necessary nutrition(营养) such as nitrogen(氮) and carbon “depending on who needs it”.Nitrogen(氮) and carbon are shared through miles of underground fungi (真菌) networks.This makes sure that all trees in
31、 the forest ecological system give and receive just the right amount to keep them all healthy. This system works in a very similar way to the networks of neurons (神经元) in our brains, and when one tree is destroyed, it influences all.Simard talks about “Mother trees”. These are usually the largest, o
32、ldest plants that on which all other trees depend. These “Mother trees” are connected to all the other trees in the forest by this network of fungi, and may manage the resources of the whole trees and plants in the forest. She explains how these trees pass on the wealth to the next generation, trans
33、porting important resources to young trees so they may continue to grow. When humans cut down “Mother trees” without paying attention to these highly complex “tree societies” of the networks on which they feed, we are reducing the chances to save the whole forest.“We didnt take any notice of it,” Si
34、mard says sadly. “Mother trees” move nutrition into the young trees before dying, but we never give them chance. If we could put across the message to the forestry industry, we could make a huge difference towards our environmental protection efforts for the future.14The underlined sentence “the opp
35、osite is true” in Paragraph 2 probably means that trees .Acompete for survivalBprotect their own wealthCdepend on each otherDprovide support for dying trees15“Mother trees”are very important because they .Alook the largest in size in the forestBpass on nutrition to young treesCbring more wealth to h
36、umansDknow more about the “tree societies”16The underlined word “it” in the last paragraph refers to(指代) .Ahow “tree societies” workBhow trees grow oldChow forestry industry developsDhow young trees survive17We can learn from the passage that .Atrees arent as complex as we think.BCharles Darwin had
37、the same opinion as Simard.Cif “Mother trees” are cut down, they wont make difference to young trees.Dtrees can share resources with other ones by the underground fungi networks Passage5 What do people usually put in their living rooms? Perhaps you will think of something such as a TV, a coffee tabl
38、e or a sofa. But French designers(设计师)Mathieu Lehanneur and Anthony van den Bossche didnt think that was enough. They wanted to add something new in peoples living rooms. So they created a do-it-yourself ecosystem (生态系统) named “Local River”. The system lets its owner grow fish and plants inside tank
39、s(缸) in their living rooms.In the DIY fish and gardening ecosystem, the plants on top of the tank feed on the waste of the fish below. It makes the water clean so the fish can go on living. In this way, the fish and plants in the “Local River”can keep the balanced environment with a little help from
40、 the owner. The system is also called “fridge-aquarium (冰箱水族馆)” by some people because owners can use the fish and plants as food. That is to say, owners are able to grow fish and plants within the Local River before eating them. Almost any plant can grow on top of the tanks and most freshwater fish
41、 are able to live in the tanks below. The“Local River”ecosystem from Paris comes in small and large models. It is a relaxing thing to have in your home.根据短文内容,选择最佳答案。18Where are the designers of the “Local River”?AThey are from France. BThey are from England.CThey are from the US. DThey are from Ger
42、many.19What does the system let its owner grow?AFish and crops Bflowers and grassCPlants and flowers DFish and plants20How do the plants of the system grow?ABy feeding on the fish. BBy feeding on the water.CBy feeding on the fish waste. DBy feeding on the fish food.21Why is the system called “fridge
43、-aquarium” by some people?ABecause the tank can be put in the fridge.BBecause owners can grow fish and plants in it.CBecause owners can eat the fish and plants in it.DBecause owners can grow the fish and plants in it and sell them.22What can we know from the passage?AAll fish are able to live in the
44、 tanks below.BThe “Local River” ecosystem is a relaxing thing to have at home.CThe Local River can keep the balanced environment all byitself.DIn the DIY fish and gardening ecosystem, the plants grow under the tank Passage6What do people usually put in their living rooms? Perhaps you will think of s
45、omething such as a TV, a coffee table or a sofa. But French designers(设计师)Mathieu Lehanneur and Anthony van den Bossche didnt think that was enough. They wanted to add something new in peoples living rooms. So they created a do-it-yourself ecosystem (生态系统) named “Local River”. The system lets its ow
46、ner grow fish and plants inside tanks(缸) in their living rooms.In the DIY fish and gardening ecosystem, the plants on top of the tank feed on the waste of the fish below. It makes the water clean so the fish can go on living. In this way, the fish and plants in the “Local River”can keep the balanced
47、 environment, and only need a little help from the owner. The system is also called “fridge-aquarium (冰箱水族馆)” by some people because owners can use the fish and plants as food. That is to say, owners are able to grow fish and plants within the Local River before eating them. Almost any plant can gro
48、w on top of the tanks and most freshwater fish are able to live in the tanks below. The“Local River”ecosystem from Paris comes in small and large models. It is a relaxing thing to have in your home.根据短文内容,选择最佳答案。23Where are the designers of the “Local River”?AThey are from France. BThey are from Eng
49、land.CThey are from the US. DThey are from Germany.24What does the system let its owner grow?AFish and crops BFish and plantsCPlants and flowers Dflowers and grass25How do the plants of the system grow?ABy feeding on the fish. BBy feeding on the water.CBy feeding on the fish waste. DBy feeding on th
50、e fish food.26Why is the system called “fridge-aquarium” by some people? ABecause the tank can be put in the fridge.BBecause owners can grow fish and plants in it.CBecause owners can eat the fish and plants in it.DBecause owners can grow and eat the fish and plants in it.27What can we know from the
51、passage?AAll fish are able to live in the tanks below.BIts relaxing to have the “Local River” ecosystem at home.CThe Local River can keep the balanced environment byitself.DIn the DIY fish and gardening ecosystem, the plants grow under the tank.Passage7There was once a king who had a great palace wi
52、th a wonderful garden. In the garden, there lived all kinds of animals. All of them enjoyed living there.There was only one thing in the garden that the king hated: an old tree in the center of the garden. It was so old and dry. This made the king so angry that he finally asked some people to cut it
53、 down and turned the place into a swimming pool. However, after the tree was cut down, the animals left the garden. Without the animals, the garden was not so beautiful as before. The king was sad, but he didnt know what had happened.A young man went to the king, and said he could explain what had h
54、appened. “This was because you cut the old tree down,” said the young man. “There were thousands of moths (飞蛾)which lived in the tree. Birds needed the moths to eat and then they produced wastes for plants to grow. The plants then_many other animals to your garden. So your garden became very beautif
55、ul. But as you cut the tree down, the animals had to leave.“Excellent!” said the king, “Ill make you rich and you will try to make my garden beautiful again.”“Im afraid it will take many years to finish. It will take many years for the natural balance(生态平衡) to get back again,” said the young man.The
56、 king was sad, but all he could do was just to wait.28Why did the king cut down the old tree?ABecause he hated the old and dry tree.BBecause he wanted to plant a young tree there.CBecause he didnt want moths to live in the tree.29What was the result after the tree was cut down?AThe garden was more b
57、eautiful than before.BThe animals left the garden.CThe king was very happy.30The underlined word “attracted” in Paragraph 3 probably means “ ” in Chinese.A驱赶 B利用 C吸引31If the young man made the garden beautiful again, the king would .Abe very angryBmake him richCorder him to leave32The story tells us
58、 that .Ait will take many years for the natural balance to get back againBits easy for us to keep the balance of natureCold trees should be cut down Passage8All plants and animals are connected and depend upon one another. These connections create a web of different types of life that are able to pr
59、otect themselves from damage.However, population growth and climate change are leading to less biodiversity(生态多样性) and putting humans in danger.So what can we do to help protect biodiversity and our environment?*Be an informed consumer(有见识的用户)Avoid buying from companies that do damage to the environ
60、ment. Remember, companies will sell what people want to buy, so tell companies that you want products that do not hurt our planet.*Follow the “Three Rs”The less garbage you throw away, the less likely it is that natural habitats(栖息地) will be used for landfills(垃圾填埋). Try to follow the “Three Rs” to
61、produce as little waste as possible.Reduce: Dont buy products you dont need. When you do buy things, try to make choices that lead to a smaller amount of garbage. For example, buy things with a little bit of packaging or none at all.Reuse: Throw fewer goods away by using things more than once. One e
62、asy example is taking a reusable bag to the grocery store.Recycle: When you do have to throw something away, recycle it so it can be made into something useful again.*_Fossil fuels(化石燃料) are bad for the environment. The climate change they cause also leads to habitat loss for endangered animals. So
63、reducing carbon emissions(碳排放) is one effective way to protect biodiversity. You could start by using less energy: Walk or ride your bike instead of driving, and think about green energy like solar power.33Which of the following should we avoid doing according to the “Three Rs”?ABuying products you
64、need.BBuying over-packaged products.CRecycling what you dont need.DUsing bags that you can use more than once.34Which of the following should go in the blank?AProtect endangered animals.BLook for better fossil fuels.CStop climate change.DReduce your carbon emissions.35You may read the passage in _.A
65、a novelBa travel diaryCa guide bookDa science magazine36What is the purpose of this passage?ATo show us things we can do to protect the environment.BTo remind us about environmental problems.CTo teach us how to achieve biodiversity.DTo show the importance of developing green energy.【答案】1A2B3D4B5C【分析
66、】本文主要在谈论穿山甲数量减少及其减少的原因,政府提高其保护级别。1细节理解题。根据“The Chinese government raised the protection level of Chinese pangolins to the top level”可知,中国穿山甲现在是中国高级保护动物,故选A。2词句猜测题。根据“fight against the illegal hunting and the trading of wild animals”可知,非法捕猎动物和非法交易野生动物,此处表示非法的活动,所以其意思为走私,故选B。3推理判断题。根据“There is a long
67、way to go in protecting them, but we can start by saying no to things made from them,”可知,作为学生,为了保护穿山甲,我们可以对拒绝买穿山甲制品,故选D。4细节理解题。根据“Pangolin scales have been taken away from the Chinese Pharmacopeia.”可知,穿山甲鳞片已经从中国药典中删除,因此B项与原文一致,故选B。5推理判断题。根据“The Chinese government raised the protection level of Chine
68、se pangolins to the top level on World Environment DayJune 5th.”和“Chinese pangolins were placed on the Red Lis of Threatened Species after a team of experts believed their number had dropped by 90 percent in the past years.”可知,本文主要介绍了中国政府提高了对中国穿山甲的保护级别的原因,故选C。6A7D8B9A10C【分析】2019年北世界园艺博览会的主题是“绿色生活,美丽
69、家园”。中国国家主席习近平在开幕式上表示,希望世博园区所体现的绿色发展理念能够传播到“世界的每一个角落”。2019年北京世博会表明中国在全球绿色发展上,已经从一个参与者发展成为贡献者和领导者。6词义猜测题。根据“Chinese President Xi expressed his hope that the green development concept(理念)embodied(体现)by the Expo park would be spread to “every corner of the world”.”中国国家主席习近平表示,希望世博园体现的绿色发展理念能够传播到“世界的每一个角
70、落”。可知,上文的kicked off应该是“举行”的意思,与started同义。故选A。7细节理解题。根据“A total of 110 countries and international organizations will attend the 162-day event.”共有110个国家和国际组织将参加为期162天的活动。可知,2019年北京国际园艺展共162天。故选D。8细节理解题。根据“He put forward a five-point suggestion:”他提出了五点建议。可知,习主席对生态环境提出了五点建议。故选B。9推理判断题。根据“Chinas ecologi
71、cal civilization(生态文明)development is on fast track. People will live in a better environment with blue sky, green mountains and clear water, Xi said. We should protect the ecological environment like protecting our eyes and value it in the same way we value our lives.”“中国生态文明建设正走上快车道。“人们将生活在蓝天、青山、碧水
72、的美好环境中,”习近平说,“我们应该像保护眼睛一样保护生态环境,用珍视生命的方式珍视生态环境。”可以推出“Live green, Live Better”应该是如果我们生活在绿色环境中,我们会生活得更好。故选A。10主旨大意题。根据“He put forward a five-point suggestion: and joint efforts to deal with environmental challenges. ”可知,习近平主席的五点建议以及短文的叙述可知,本文说明了绿色发展理念的重要性。故选C。11C12B13D【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了树和树之间不是你死我活的竞争关
73、系,而是相互依赖的;树木社会是高度复杂的网络社会。“母树”通过真菌网络与森林中的其他所有树木相连,管理森林中所有树木和植物的资源。快要死的“母树”会将自己的营养传给小树,让它们更好地成长。人们如果知道这些现象,就可以更好地保护这些树。11词句猜测题。根据上文“Although Charles Darwin thought that trees are competing for survival of the fittest, Simard and her team have showed just how wrong he was.”和下文“trees survive through the
74、ir group work and support, passing around necessary nutrition (营养) such as nitrogen (氮) and carbon depending on who needs it.”可知树之间其实是互相依赖,这与达尔文的适者生存的理论恰恰相反,故选C。12细节理解题。根据第四段中“She explains how these trees pass on the wealth to the next generation, transporting important resources to young trees so t
75、hey may continue to grow.”可知“母树”之所以重要是因为它们会将自己的营养和重要资源等传给小树,故选B。13判断推理题。根据第四段中“These Mother trees are connected to all the other trees in the forest by this network of fungi, and may manage the resources of the whole trees and plants in the forest.”可知,“母树”通过地下真菌网络与森林中的其他所有树木相连,并可以管理森林中所有树木和植物的资源,故选D
76、。14C15B16A17D【分析】文章介绍了树和树之间不是你死我活的竞争关系,而是相互依赖的,树木社会是高度复杂的网络社会。“母树”通过真菌网络与森林中的其他所有树木相连,管理森林中所有树木和植物的资源。快要死的母树会将自己的营养传给小树让它们更好的成长,人们如果知道这些现象,就可以更好的保护这些树。14题意:第2段下画线的句子“the opposite is true”可能的意思是树_。A. compete for survival适者生存;B. protect their own wealth保护自己的财富;C. depend on each other互相依赖;D. provide su
77、pport for dying trees为垂死的树木提供支持。根据下文trees survive through their group work and support, passing around necessary nutrition(营养) such as nitrogen(氮) and carbon “depending on who needs it”.(树木通过它们的团队工作和支持生存下来,根据需要传递必要的营养,如氮和碳。)可知树是互相依赖,这与上文提到了达尔文的适者生存的理论恰恰相反;故选C。15题意:“母树”非常重要,因为它们_。A. look the largest
78、in size in the forest在森林中看起来最大;B. pass on nutrition to young trees将营养传递给小树;C. bring more wealth to humans为人类带来更多财富;D. know more about the “tree societies”更多地了解“树木社会”。根据第4段第4句She explains how these trees pass on the wealth to the next generation, transporting important resources to young trees so the
79、y may continue to grow.(她解释了这些树如何将财富传递给下一代,将重要的资源输送给幼树,使它们能够继续生长。)可知答案是B。16题意:最后一段中下画线单词“it”指_。A. how “tree societies” work“树木社会”如何运作;B. how trees grow old树木如何变老;C. how forestry industry develops林业发展;D. how young trees survive幼树如何生存。It出现在第五段第一句,实际指第4段里的内容。根据上文第4段最后一句When humans cut down “Mother tree
80、s” without paying attention to these highly complex “tree societies” of the networks on which they feed, we are reducing the chances to save the whole forest.(当人类砍倒“母树”而不注意它们赖以生存的网络中高度复杂的“树木社会”时,我们正在减少拯救整个森林的机会。)可知此句“We didnt take any notice of it,” Simard says sadly.(我们没有注意到这一点,”西马尔伤心地说。)中的it指代“树木社
81、会”如何运作;选A。17题意:我们可以从这篇文章中了解到_。考查推理判断题。A. trees arent as complex as we think.树木不像我们想象的那么复杂;B. Charles Darwin had the same opinion as Simard. 查尔斯达尔文和西马尔有同样的观点;C. if “Mother trees” are cut down, they wont make difference to young trees.如果“母树”被砍倒,它们对幼树不会产生影响;D. trees can share resources with other ones
82、by the underground fungi networks. 树木可以通过地下真菌网络与其他植物共享资源。根据第4段第3句These “Mother trees” are connected to all the other trees in the forest by this network of fungi, and may manage the resources of the whole trees and plants in the forest.(这些“母树”通过这种真菌网络与森林中的其他所有树木相连,并可以管理森林中所有树木和植物的资源。)可知D正确,选D。18 A 1
83、9 D 20 C 21 C 22 B 【解析】本文叙述了法国的设计师Mathieu Lehanneur在自己的卧室里自制了一个生态系统,可以在缸子里养植物和鱼,植物以鱼的粪便为养料。植物为鱼儿提供新鲜的氧气。这种设置被称为冰箱水族馆。18细节理解题。根据第一段中的句子But French designers(设计师)Mathieu Lehanneur and Anthony van den Bossche didnt think that was enough. They wanted to add something new in peoples living rooms. So they
84、created a do-it-yourself ecosystem (生态系统) named “Local River”.可知,这些设计师来自法国,答案选A。19细节理解题。 根据文章第一段最后一句“The system lets its owner grow fish and plants inside tanks(缸)in their living rooms.”可知这个生态系统可以让它的主人种植植物和养鱼,故答案选D。20细节理解题。 根据文章第二段第一句“the plants on top of the tank feed on the waste of the fish below
85、.” 可知植物以下面的鱼的粪便来作为养料,故选C。21细节理解题。根据文章第二段第四句“The system is also called“fridge-aquarium(冰箱水族馆)”by some people because owners can use the fish and plants as food”可知这个系统也被一些人们称作“冰箱水族馆”,因为主人可以把鱼和植物作为食物食用,故答案选C。22细节理解题。根据短文最后一句The“Local River”ecosystem from Paris comes in small and large models. It is a r
86、elaxing thing to have in your home.可知,“当地河流”生态系统是家里的放松之所。故答案选B。23 A 24 B 25 C 26 D 27 B 【解析】本文叙述了法国的设计师Mathieu Lehanneur在自己的卧室里自制了一个生态系统,可以在缸子里养植物和鱼,植物以鱼的粪便为养料。植物为鱼提供新鲜的氧气。这种设置被称为冰箱水族馆。23细节理解。根据文中But French designers(设计师)Mathieu Lehanneur and Anthony van den Bossche didnt think that was enough. They
87、 wanted to add something new in peoples living rooms. So they created a do-it-yourself ecosystem (生态系统) named “Local River”.可知,设计师来自法国。故选A。24细节理解。根据文中The system lets its owner grow fish and plants inside tanks(缸) in their living rooms.可知,这个系统允许它的主人在客厅的水箱里种植鱼和植物。故选B25细节理解。根据文中the plants on top of the
88、 tank feed on the waste of the fish below. It makes the water clean so the fish can go on living. In this way, the fish and plants in the “Local River”can keep the balanced environment可知,以鱼粪为食。故选C。26细节理解。根据文中The system is also called “fridge-aquarium (冰箱水族馆)” by some people because owners can use th
89、e fish and plants as food. That is to say, owners are able to grow fish and plants within the Local River before eating them.可知,因为主人可以种植和食用其中的鱼和植物。故选D。27主旨大意。通读整篇短文可知,在家里拥有“Local River”生态系统是令人放松的。故选B。28A29B30C31B32A【解析】试题分析:短文大意:从前有位国王,拥有一个美丽的花园,花园里有许多动物。但是国王把园子中间的一棵又老又干的树砍倒之后,所有的动物也离开了。一位年轻人告诉国王,以前
90、老树上有很多飞蛾,鸟儿需要这些飞蛾为食,鸟儿产生的废物使园中的植物生长茂盛,茂盛的植物吸引着许多动物。老树被砍后,鸟儿没食了,植物长得不好了,所以动物离开了。于是国王给这位年轻人很多钱并叫他把花园修整地更美丽,但是年轻人说,生态平衡的恢复要花很多年的时间。短文给我们讲述了保护环境的重要性。28A 细节理解题。题意:为什么国王砍倒了这棵老树?A. Because he hated the old and dry tree.因为他讨厌这棵树又老又干;B. Because he wanted to plant a young tree there.因为他想在那儿栽一棵新树; C. Because h
91、e didnt want moths to live in the tree.因为他不想要飞蛾住在树上。由第二段开头:It was so old and dry. This made the king so angry that he finally asked some people to cut it down它又老又干,使得国王如此的生气,以致于他最后命令一些人把它砍倒了。故选A。29B 细节理解题。题意:树被砍后的结果是什么?A. The garden was more beautiful than before.花园比以前更美了;B. The animals left the gar
92、den.动物离开了花园;C. The king was very happy.国王非常高兴;由第二段的:However, after the tree was cut down, the animals left the garden.(然而,树被砍倒后,动物们离开了花园)可知本题选B。30C 词义猜测题。题意:第三段中有下划线的“attracted” 的汉语意思可能是什么?A. 驱赶;B. 利用;C. 吸引。句意:The plants then attracted many other animals to your garden.然后这些植物attracted许多其它动物到你的花园。可以猜
93、测出其含义是“吸引”,故选C。31B 细节理解题。题意:如果年轻人使花园又漂亮了。国王会做什么?A. be very angry非常生气;B. make him rich使他富裕;C. order him to leave命令他离开。由国王的话“Ill make you rich and you will try to make my garden beautiful again.”可知如果年轻人使花园恢复美丽,国王会使他富裕。故选B。32A 主旨大意题。题意:故事告诉我们什么?A. it will take many years for the natural balance to get
94、back again生态平衡再恢复要花数年时间;B. its easy for us to keep the balance of nature保持生态平衡容易;C. old trees should be cut down应该砍掉老树。由倒数第二段的:It will take many years for the natural balance(生态平衡) to get back again,可知本题选A。33B34D35D36A【分析】本文主要就如何保护环境提出了几点建议。33细节理解题。根据“For example, buy things with a little bit of pac
95、kaging or none at all”可知,买一些有一点包装的东西,或者根本不买,B选项不符合,故选B。34推理判断题。根据“So reducing carbon emissions(碳排放) is one effective way to protect biodiversity. You could start by using less energy”可知,本段建议减少碳排放,故选D。35推理判断题。本文主要就如何保护环境提出了几点建议,属于科学范畴,可能会在科学杂志上阅读到此文章,故选D。36主旨大意题。根据“So what can we do to help protect biodiversity and our environment?”及全文的描述可知,本文的目的是向我们展示我们可以做些什么来保护环境,故选A。18原创精品资源学科网独家享有版权,侵权必究!