收藏 分享(赏)

河北省沧州市2022-2023学年高三英语上学期期末考试试卷(Word版附解析).doc

上传人:a**** 文档编号:349134 上传时间:2025-11-27 格式:DOC 页数:16 大小:100KB
下载 相关 举报
河北省沧州市2022-2023学年高三英语上学期期末考试试卷(Word版附解析).doc_第1页
第1页 / 共16页
河北省沧州市2022-2023学年高三英语上学期期末考试试卷(Word版附解析).doc_第2页
第2页 / 共16页
河北省沧州市2022-2023学年高三英语上学期期末考试试卷(Word版附解析).doc_第3页
第3页 / 共16页
河北省沧州市2022-2023学年高三英语上学期期末考试试卷(Word版附解析).doc_第4页
第4页 / 共16页
河北省沧州市2022-2023学年高三英语上学期期末考试试卷(Word版附解析).doc_第5页
第5页 / 共16页
河北省沧州市2022-2023学年高三英语上学期期末考试试卷(Word版附解析).doc_第6页
第6页 / 共16页
河北省沧州市2022-2023学年高三英语上学期期末考试试卷(Word版附解析).doc_第7页
第7页 / 共16页
河北省沧州市2022-2023学年高三英语上学期期末考试试卷(Word版附解析).doc_第8页
第8页 / 共16页
河北省沧州市2022-2023学年高三英语上学期期末考试试卷(Word版附解析).doc_第9页
第9页 / 共16页
河北省沧州市2022-2023学年高三英语上学期期末考试试卷(Word版附解析).doc_第10页
第10页 / 共16页
河北省沧州市2022-2023学年高三英语上学期期末考试试卷(Word版附解析).doc_第11页
第11页 / 共16页
河北省沧州市2022-2023学年高三英语上学期期末考试试卷(Word版附解析).doc_第12页
第12页 / 共16页
河北省沧州市2022-2023学年高三英语上学期期末考试试卷(Word版附解析).doc_第13页
第13页 / 共16页
河北省沧州市2022-2023学年高三英语上学期期末考试试卷(Word版附解析).doc_第14页
第14页 / 共16页
河北省沧州市2022-2023学年高三英语上学期期末考试试卷(Word版附解析).doc_第15页
第15页 / 共16页
河北省沧州市2022-2023学年高三英语上学期期末考试试卷(Word版附解析).doc_第16页
第16页 / 共16页
亲,该文档总共16页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、英 语第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the man lend to the woman?A. A book.B. The newspaper.C. Some magazines.2. What time is it now?A. 7:45.B. 7:30.C. 7:00.3. What will the weather probably be lik

2、e in the afternoon?A. Sunny.B. Rainy.C. Snowy.4. Where is the man now?A. In the hotel.B. On the plane.C. At the airport.5. Why do many employees fail to come to work today?A. They are stuck in traffic.B. They are playing football.C. They are watching a football match.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对

3、话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the probable relationship between the speakers?A. Friends.B. Strangers.C. Colleagues.7. Why did the woman move out of the flat she rented?A. She already bought a new flat.B.

4、 She didnt like sharing a house.C. She wanted to live near her school.听第7段材料,回答第8至10题。8. How much should the man pay for the AE 125 printer?A. 315 pounds.B. 350 pounds.C. 375 pounds.9. How will the man pay for the printer?A. In cash.B. By credit card.C. By check.10. What is the woman?A. A computer e

5、ngineer.B. A shop assistant.C. A waiter.听第8段材料,回答第11至13题。11. What does the man think of learning to make videos?A. Difficult.B. Easy.C. Time-wasting.12. What will the man do after graduation?A. Stop making videos.B. Invent vide softwareC. Work in the music business.13. What are the speakers talking

6、about?A. A job.B. A hobby.C. A plan.听第9段材料,回答第14至16题。14. What does the staff like about the canteen?A. New dishes.B. Opening hours.C. The dining environment.15. Why does the manager disagree to build a sports center?A. It will cost a lot of money.B. There is already one nearby.C. He doesnt think it

7、will work out well.16. What idea does the man support?A. Setting up a staff library.B. Building a swimming pool.C. Offering dishes during breaks.听第10段材料,回答第17至20题。17. How long will the cycling holiday last?A. Five days.B. Six days.C. Seven days.18. Where will the cycling holiday start from?A. Sunder

8、land.B. Whitehaven.C. The northwest of England.19. What will the hotel organize on Wednesday evening?A. A quiz.B. A party.C. A musical evening.20. What will the speaker probably do next?A. Give his advice.B. Introduce a hotel.C. Offer a website.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所

9、给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AA Clubs for Students in the UKCharles Peguy Centre (CPC)The centre provides advice, support and information to young Europeans aged between 1830. Facilities include an information and advice service regarding education, work placement and general welfare rights. Moreover, the c

10、entre holds a database of jobs. Members may use a fax machine, a copier and computers for CVs. Monday: 14:0017:00; Tuesday Friday: 10:0017:00. Membership fees: 35 per year, plus 5 per month.YMCA London Central (YMCALC)Facilities include photography, art, drama, pottery, language courses, badminton,

11、exercise to music, sports clinic, fitness testing and other activities, Weekdays: 07:0022:30; Weekends: 10:0021:00. Membership fees: aged 1617, 25 per year plus attendance charge of 1.30 per visit; aged 1819, 213 per year; aged 2025, 366 per year.Royal Overseas League (ROL)It opens 365 days per year

12、, which is a club with facilities, restaurants, bars and accommodation. There are branches around the world. There are quarterly magazines, literary lectures, annual music and art competitions, and summer and winter programs of events for members. Membership fees: students aged 1724 are 47 per year

13、+ initial joining fee 23.50; others are 70 per year + initial joining fee 35.Kensington Committee of Friendship for Overseas Students (KCOF)KCOF is the society for young people from all countries. Each month there are some parties, discos, visits to theatres, concerts, walks and other gatherings whe

14、re you will be able to meet lots of people. A new program is sent each month directly to members (5 to join in October, less later in the year). Events are free or at reduced prices. It opens during 10:3017:30 weekdays only.21. When is CPC open?A. At 1:00 pm on Monday.B. At 9:00 am on Tuesday.C. At

15、4:30 pm on Friday.D. At 10:00 am on Saturday.22. How much should a 25-year-old person pay for joining the ROL?A. 47.B. 70.C. 70. 5.D. 105.23. Which club sends a new program to its members per month?A. KCOF.B. ROL.C. YMCALC.D. CPC.BSuper Typhoon Rai (known as “Odette” in the Philippines) made landfal

16、l on Siargao Island in southeastern Philippines at 1:30 pm local time on Thursday, December 16. The typhoon was the 15th storm to hit the country in 2021 and was the strongest storm of 2021. Almost 16 million Filipinos were facing threats including strong winds, heavy rains, flooding, landslides, di

17、splacement and risking loss of life, home, livelihood and agriculture, Around 700,000 of them were children.UNICEF (United Nations International Childrens Emergency Fund) expressed deep concern for children and families at risk and announced its commitment to providing support to the Philippine gove

18、rnment. Reyn Ambag was one of the children who were rescued during the typhoon.12-year-old Reyn Ambag is a grade 7 student living on the island of Siargao. He goes to school in San Isidro National High School which is located in the Municipality of San Isidro. With Values Education as his favorite s

19、ubject in school, Reyn is always ready to help others.Reyn is raised by his mother who is a single parent and runs a retail store alone. Aside from his mother, his cousin has also been living with them to help out in the absence of Reyns father. Reyns mother provides for all three of them. She is ab

20、le to support their daily needs and Reyns schooling by the income she gets from the small retail store. During Typhoon Odette, Reyns family stayed inside the comfort room of the school where they were evacuated(疏散)to. There, he witnessed through the window how the strong winds of the typhoon destroy

21、ed the area. They stayed there until the storm subsided and it was safe for them to go out. Upon returning to their home, they were astonished to find that their house was damaged due to the fallen trees.After observing the delays in restoring the electricity in their community, Reyn wanted to pursu

22、e a related job in the future. “I want to be an electrician someday so that if a power cut would happen because of a typhoon, I would be able to help in restoring it for free,” said Reyn.24. What is the first paragraph mainly about?A. Different types of natural disasters.B. Historical data of the st

23、rongest typhoons.C. The introduction of a typhoon and its threats.D. The governments reaction to Super Typhoon Rai.25. Where does Reyns schooling fees come from?A. His father.B. His family store.C. His cousin.D. His part-time job.26. What does the underlined word “subsided” in paragraph 5 probably m

24、ean?A. Died down.B. Fell apart.C. Went over.D. Broke down.27. Why did Reyn intend to become an electrician?A. To make money to make his life better.B. To reward the community with his work.C. To meet his mothers expectations of him.D. To restore power in time after typhoons.CIt has long been thought

25、 that only humans have personalities, but in recent decades, personalities have been found in animals from spiders to apes. Personalities have been linked to cognitive capabilities, like academic or work performance in humans. Thus in a new research article, Vedrana Slipogor and his colleagues from

26、University of Vienna focused on exploring whether such a link is also present in many common marmosets(狨猴).The researchers first individually assessed the personalities of these monkeys by measuring their reactions in various tasks, like their engagement with novel or strange objects, new types of f

27、ood, or time needed to approach a toy snake. With the help of these tasks, they found that some monkeys were very explorative and bold(大胆自信的), while others rather tried to avoid the novel objects presented to them and keep a distance.The researchers then assessed the monkeys learning performance in

28、several learning tasks. For instance, in the simpler learning tasks, the monkeys were trained to hold a target training stick, to stand on a weighing scale(磅秤), and to reach the furthest point in the test set-up. The monkeys learning skills were also tested in other tasks, which were more challengin

29、g, where they had to either form an association between objects of the same size, but of different colors and shapes, or between objects that had the same features, but had different sizes. The results show that personalities could predict the learning speed in these monkeys. And the bold monkeys le

30、arned faster than the shy ones across different tasks.Finally the researchers tested the learning performance of the female marmosets and male ones separately. The results also have differences.28. How did the researchers evaluate the marmosets personalities?A. By comparing them with bold human bein

31、gs.B. By measuring how they responded to different tasks.C. By observing their speed of finishing tough tasks.D. By letting them play with different kinds of monkeys.29. What do we know about marmosets?A. There is no difference in their personalities.B. Their personalities affect how fast they learn

32、.C. They can tell the numbers on a weighing scale.D. They tend to avoid approaching strange objects.30. What is most likely to be discussed following the last paragraph?A. Marmosets ability to distinguish objects shapes.B. The challenges marmosets face when learning skills.C. The research about shy

33、and bold marmosets learning speed.D. Different learning performance of female and male marmosets.31. What is the text probably taken from?A. A chemistry paper.B. A history book.C. A science magazine.D. A travel journal.DIn India, one elegant live-work space by architecture firm Koshy shows how archi

34、tects and designers can keep a measured balance between using new and recycled materials. Located in Kochi, in the southern state of Kerala, the Koshish building features repurposed materials like Mangalore tiles(瓷砖), steel, and windowsall from an abandoned textile factory situated about 5 miles awa

35、y.As the architect Charles Loeway explains, the inclusion of over 14,000 of these tiles not only refers to the storied history of this locally made material, but also underlines how there are still plenty of ecological benefits of using these more traditional components. “With much of Kerala giving

36、up traditional terracotta tiles in favour of more contemporary materials, the significance of the age-old Mangalore tiles has been overlooked of late. Cooler temperatures, breathability(透气性)and a timeless appearance thats easy on the eye are just few of the many advantages that the core material of

37、the structure possesses,” he adds.Mangalore tiles are named after the city of Mangalore in the neighboring state of Karnataka. This type of terracotta tile was first introduced to the subcontinent in the 1860s, by way of a German. Since then, these tiles have been manufactured(制造)locally and used ex

38、tensively in Indias older government buildings, or exported off to Myanmar, Sri Lanka, Europe, Australia, and East Africa. They remain a popular choice for roofing, preferable over concrete due to their quality.Obviously, Indian architects had all this in mind when making the decision to build many

39、of the projects walls with these distinctive tiles. Ultimately, this modern, yet down-to-earth project shows us that old can indeed become new and beautiful again.32. What can be learned about the buildings designed by Koshy?A. Recycled materials are added to themB. They totally use traditional mate

40、rials.C. All of their designers are from Germany.D. An abandoned factory is similar to them.33. What does Charles Loeway mainly intend to tell us?A. The goal of the architecture firm.B. The benefits of traditional materials.C. The feature of modern architecture.D. The reasons for using modern materi

41、als.34. What can be inferred from paragraph 3?A. An Indian first introduced Mangalore tiles.B. The origin of the name of Mangalore tiles is unknown.C. Mangalore tiles are of better quality than concrete for roofing.D. Mangalore tiles are not allowed to be manufactured in India.35. Whats the best tit

42、le for the text?A. Traditional Recycled Materials Used in IndiaB. The Problem With Many Modern BuildingsC. A Family Keen on Environmental ProtectionD. New Exploration on Recycling Building Waste第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Many people have secrets or things abou

43、t themselves they dont want others to know. Those secrets can be something as simple as they have a new job or serious matters such as a divorce. 36 . But if you want someone to open up to you, building trust and showing that you can keep secrets may get them to tell you the secret.37 .Have conversa

44、tions with others that cover a range of meaningful topics. Talking about meaningful things to others can help them consciously connect positive feelings about you and make them more likely to open up to you.Listen carefully. 38 . Refer to what theyve said when you talk at other time, which shows tha

45、t you are paying close attention to them and their needs. Besides, ask questions during the conversation, which can show that youre listening closely to what they are saying.Talk about yourselfMake sure to talk about yourself during your conversations. 39 . In turn, it will put them at ease and show

46、 that they can confide(倾诉)in and trust you. Sharing can really help establish a relationship of trust between people, especially if both individuals are comfortable to talk about themselves.Be reliableMake sure to be there and fulfil promises with your friends. This shows them that they can rely on

47、you, including telling and keeping secrets. Follow up on any commitment you make to the best of your ability. 40 .A. Chat onlineB. Have meaningful conversationsC. You cant share your friends secret with anyoneD. Getting someone to tell you their secrets can be difficultE. Listen closely to what they

48、 are saying during your conversationsF. Give little bits of information about yourself as you feel comfortableG. If you cannot keep your promise, explain the circumstances and then apologize第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。We all hope to enjoy a life

49、of leisure and spend more time with family and friends after retirement. But when the pandemic hit, one-hundred-year-old Captain Tom, a retired soldier, decided to do a little contributionhave a 41 for charity in his backyard garden, with the aid of a walker, a walking device for those who have diff

50、iculty walking to push. By doing so, he wanted to 42 folks, encourage them to keep moving forward and 43 a little money for the National Health Service that was so 44 needed during the crisis.Every day, Captain Tom 45 his walker around his yard to walk 10 rounds to 46 his daily goal. As sometimes ha

51、ppens with remarkable events, the media 47 the story of Captain Tom walking for 48 . He appeared in his uniform for photo shoots, with medals 49 in World War .He soon became a symbol of the fortitude(坚毅)the country needed. Viewers were inspired by the labored 50 that took him around and around his s

52、mall 51 . It was a simple act of courage but the straighten-your-back-and-carry-on message it conveyed was what the country 52 .Millions of dollars poured in to provide the needed 53 for health care systems. Queen Elizabeth knighted(封为爵士)Captain Tom for his 54 . It was all quite 55 for Captain Tom,

53、who said, “It has gone far beyond my wildest expectations. I want to thank everyone from the bottom of my heart.”41. A. trip B. surveyC. walkD. conversation42. A. turn downB. cheer upC. watch overD. dress up43. A. payB. saveC. makeD. raise44. A. badlyB. barelyC. fortunatelyD. literally45. A. obtaine

54、dB. pushedC. trackedD. ruined46. A. shareB. attackC. quitD. reach47. A. reportedB. continuedC. heardD. adapted48. A. funB. charityC. exerciseD. transportation49. A. earnedB. updatedC. abusedD. decorated50. A. testsB. stepsC. habitsD. occupations51. A. officeB. tableC. gardenD. village52. A. recalled

55、B. toleratedC. opposedD. needed53. A. vacationB. achievementC. supportD. emergency54. A. beliefsB. commentsC. electionsD. efforts55. A. surprisingB. embarrassingC. disappointingD. confusing第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Daily activities and 56 (ceremony) to show filial piety

56、(孝顺)have been an essential part of traditional Chinese virtues. And one important occasion to practise this tradition in autumn is the Chongyang Festival, or Double Ninth Festival, which 57 (observe) on the ninth day of the ninth month on the Chinese lunar calendar. Families will take senior members

57、 to climb up mountains to enjoy the cool and refreshing air of the fall, and appreciate a 58 (various) of chrysanthemums(菊花), with the aim of 59 (cheer) up the elderly group and making them well-prepared for the coming winter.This year, the Chongyang Festival fell 60 October 4 during the National Da

58、y Holiday. China Traditional Cultural Museum held a series of public programs to 61 (rich) peoples holiday and promote the atmosphere of the Chongyang Festival.62 (experience) artists of traditional handicrafts were at the site to demonstrate skills and crafts that relate to the lives of old people

59、in the past, For example, Jin Tieling, an inheritor(继承人)of Beijing silk flower making, showed how 63 (create) a chrysanthemum with silk. He Kaiying from the time-honored brand Neiliansheng demonstrated the process of making cloth shoes in the old style 64 remains a favorite among the elderly, and Zh

60、ang Quanling, a famous practitioner of tai chi, gave 65 lecture on how the gentle moves benefit seniors well-being.The museum hoped the programs not only brightened up the life of old people but also passed on the filial beliefs to the younger generations.第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,你的交换生朋友Da

61、vid发现他的好朋友偷偷吸烟,而且学习成绩明显下降,他很担心他的朋友,但又不知道怎么劝说,所以写邮件向你征求建议。请你回复邮件,内容包括:1. 给出建议全科试题免费下载公众号高中僧课堂;2. 你的祝愿。注意:1.写作词数应为80左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。I was born in a small village in the mountainous province of Lao Cai in Vietnam. In my poverty-stricken small village

62、, girls hardly had the chance to complete their education. But I was lucky. I was born into a family where my parents supported our education. As one of the very few families that could afford all children to continue to study till high school, my parents faced a lot of negative opinions from our ne

63、ighbors.I was not always there for the criticism, however, as I lived in boarding schools for ethnic minority(少数民族)children. There were a lot of girls and boys from different ethnic groups in our schools. In these second homes, I learned from teachers and friends and most importantly, I was trained

64、to live independently and with confidence. And this gave me the motivation to try harder every day.In 2017, I came to Hanoi, the capital city, as a first-year student at the University of Languages and International Studies. It was a life-changing experience for me. I was thrilled at the fact that t

65、he students here were so bright and brilliant. The world became much bigger for mefar different from my small town. “Where are you from? Are you an ethnic minority?” Those were the frequent questions I had from my classmates at the beginning. At first, I was afraid of those questions and then I real

66、ized that when I began to talk openly about my culture, I was warmly received.It goes without saying that confidence grows in a nurturing(滋养的)environment. Again, I found myself lucky. Slowly I started to engage in school activities and after some time, I volunteered for community activities.注意:1. 续写

67、词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。In 2019, I became the leader of a students group working on voluntary projects for our ethnic community. _Now I am working as a teaching assistant in an international primary school. _沧州市2022年12月普通高中高三教学质量监测调研考试英语参考答案、提示及评分细则听力部分录音稿(Text 1)W:I forgot to bring a book fo

68、r the journey. I could buy some magazines at the airport.M:You can borrow my book if you like. Ill probably read the newspaper on the plane.W:Great! Thanks.(Text 2)M:Come on! Its 7 oclock.W:Its all right. The play doesnt begin until a quarter to eight.M:Are you sure? I think it starts at 7:30. Can y

69、ou check the tickets?W:Um, yes, Im right.(Text 3)W:It was such a lovely bright morning. I almost wish I didnt have to work.M:Well, unfortunately, theres snow to come later tonight, but therell probably be a heavy shower first in the afternoon.(Text 4)W:Mr. Smith, have you got the flight information?

70、M:Yes, thanks. Ive got to stay overnight now, so I need a hotel and a car. Actually, Im hiring a car at the airport.W:OK. Ill send you some information later.(Text 5)W:A lot of staff havent come in today, John. Where are they all?M:Oh, some of them just called me. They got stuck on the road because

71、of the football match at the Central Stadium.(Text 6)M:Hi, Anna. I havent seen you for a long time. Are you still living in that flat you rent by the park?W:I got fed up with sharing and moved out two weeks ago. Im back at my parents house near the school for now, but Im planning to buy one of those

72、 new flats by the rivermaybe on the ground floor so I can have a garden.M:That sounds wonderful.(Text 7)M:How much is your AE 125 printer?W:Well, the printer itself is 350 pounds, sir, but if youre buying the computer with it, you get a ten percent discount, so thats, um, 315 pounds. M:Mm, thats a g

73、ood discount, but I only want the printer. How much would it be including delivery?W:For this printer um that comes to 375 pounds, sir.M:Oh I think I will just take it home myself.W:OK. Will you pay by credit card?M:Im afraid I forgot to take it. And I dont have enough cash. Could I pay for it by ch

74、eck?W:Certainly.(Text 8)W:When did you decide to make your own videos in your spare time?M:When I was 12, I loved to watch other peoples videos online. One day I thought, “I want to do that.” So I did.W:Was it difficult to learn?M:No, not at all. All you need is a computer with a camera, and some vi

75、deo software. I found it easy because I enjoy playing with technical things.W:Whats the best thing about it?M:I love reading the messages other video makers write under their videos. Sometimes they are funny.W:What about the future?M:I wont stop making videos. I hope to work in the music business wh

76、en I graduate.W:Well, good luck. And thanks for talking to me.M:Thank you. It was fun.(Text 9)M:Good morning, Amy. Nice to see you, Come in and sit down, Lets start with the canteen, The staff like the new dishes.W:So no more problems with the canteen?M:Um, not quite. There is still dissatisfaction.

77、W:About the higher prices?M:Oh, they dont mind paying a little more, but they want us to open for longer, so they can go there for their breaks as well.W:Ill talk to the canteen manager and see what we can do. What about providing some extra equipment? A sports center was mentioned quite a lot, wasn

78、t it? But the manager isnt interested in the idea.M:Was he thinking of something cheaper?W:Thats not a problem. Hes worried that not many people would use it, and that in the long term the building would stand empty. Hed like to know what other equipment the staff are interested in. But not somethin

79、g like a swimming pool because theres already one nearby. Something like a staff library would be good.M:That sounds like a good idea.(Text 10)M:And today on our holiday program we have some information about a cycling holiday. It is run by Pathway Holidays, and its from Monday June 12 until Saturda

80、y June 17. On this trip, you cycle from the northwest of England to Sunderland in the northeast. The total cost of the tour is 652 and that includes your hotel, all meals, the transport of your luggage and a tour guide. This is someone who knows the area and can tell you about it during the trip. In

81、 fact, the price includes everything except bicycle hire. Its possible to hire a bicycle and you should book one in advance if you want to do that, but they recommend bringing your own bicycle. Its often more comfortable to ride one that you are used to.Entertainment is provided in the first hotel i

82、n Whitehaventherell be a musical evening on the first day. On Wednesday evening, the hotel you are staying in will organize a quiz, and on the last eveningthats Fridaytherell be a party.If youd like more information about the trip, the company Pathway Holidays advises you to look at their website, a

83、nd Ill tell you what that is in a minute.参考答案15 610 AB1115 1620 【答案与解析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个英国的学生俱乐部。21. C 细节理解题。根据Charles Peguy Centre (CPC)部分“Tuesday Friday: 10:0017:00.”可知,CPC俱乐部在星期五的下午4:30是开放的。22. D 数字计算题。根据Royal Overseas League (ROL)部分“Membership fees:students aged 1724 are f47 per year + initial

84、joining fee 23.50;others are 70 per year + initial joining fee 35.”可知,一个25岁的人加入ROL俱乐部要支付70+35=105英镑。23. A 细节理解题。根据Kensington Committee of Friendship for Overseas Students (KCOF)部分“A new program is sent each month directly to members”可知,KCOF俱乐部每个月都会向成员发送新项目。【答案与解析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Reyn Ambag所在的Siargao

85、岛遭到了台风的侵袭,他和他的家人们得到了联合国儿童基金会的帮助以及他想要成为一名电工以便帮助灾区重建的故事。24. C 段落大意题。根据第一段,尤其是“The typhoon was the 15th storm to Almost 16 million Filipinos were facing threats including strong winds, heavy rains, flooding, landslides, displacement and risking loss of life, home, livelihood and agriculture.”可知,第一段主要介绍

86、了Super Typhoon Rai及其威胁。25. B 细节理解题。根据第四段“She is able to support their daily needs and Reyns schooling by the income she gets from the small retail store.”可知,Reyn的学费来自他母亲经营小店的收入。26. A 词义猜测题。根据画线词前They stayed there until the storm及画线词后“and it was safe for them to go out.”可推断,画线词和Died down意思相近。27. D 细节

87、理解题。根据最后一段“I want to be an electrician someday so that if a power cut would happenbecause of a typhoon, I would be able to help in restoring it for free,”可知,Reyn想成为电工的原因是为了能够在台风之后及时修好电力设施,恢复供电。【答案与解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了研究者们对狨猴的各种测试及其结果。28. B 细节理解题。根据第二段“The researchers first individually assessed the p

88、ersonalities of these monkeys by measuring their reactions in various tasks, like their engagement with novel or strange objects, new types of food, or time needed to approach a toy snake.”可知,研究人员通过测试狨猴对不同任务的反应来评估它们的性格。29. B 细节理解题。根据第三段“The results show that personalities could predict the learning

89、speed in these monkeys. And the bold monkeys learned faster than the shy ones across different tasks.”可知,狨猴的性格会影响它们的学习速度。30. D 推理判断题。根据最后一段“ tested the learning performance of the female marmosets and male ones separately. The results also have differences.”可推断,文章接下来可能会提及雌性和雄性绒猴不同的学习表现。31. C 文章出处题。通

90、读全文,尤其是第一段“Thus in a new research article”可推断,文章很可能出自一本科学杂志。【答案与解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了印度正在使用的回收的传统材料。32. A 细节理解题。根据第一段“ Koshy shows how architects and designers can keep a measured balance between using new and recycled materials.”可知,Koshy公司所设计的建筑的特点是加入了回收的材料。33. B 细节理解题。根据第二段“ there are still plenty o

91、f ecological benefits of using these more traditional components. Cooler temperatures,breathability(透气性)and a timeless appearance thats easy on the eye are just few of the many advantages that the core material of the structure possesses, he adds.”可知,Charles想告诉我们的是传统材料的好处。34. C 推理判断题。根据第三段末句“They re

92、main a popular choice for roofing, preferable over concrete due to their quality.”可推断,盖房顶时,Mangalore瓷砖比混凝土的质量更好。35. A 标题判断题。通读全文,尤其是第一段“In India, one elegant live-work space by architecture firm Koshy shows how architects and designers can keep a measured balance between using new and recycled mater

93、ials.”可知,本文主要介绍了印度使用的回收的传统材料。【答案与解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了如何让别人和你分享秘密的注意事项。36. D 根据空前“hose secrets can be something as simple as they have a new job or serious matters such as a divorce.”及空后“But if you want someone to open up to you, building trust and showing that you can keep secrets may get them to tel

94、l you the secret.”可知,D项“让别人告诉你他们的秘密并非易事”符合。37. B 根据空后“Have conversations with others that cover a range of meaningful topics.”可知,B项“进行有意义的对话”适合作本段的小标题。38. E 根据本段的小标题Listen carefully.及空后“Refer to what theyve said when you talk at other time, which shows that you are paying close attention to them and

95、 their needs.”可知,E 项“在谈话中仔细倾听对方在说什么”符合。39. F 根据空前“Make sure to talk about yourself during your conversations.”及空后“In turn, it will put them at ease and show that they can confide(倾诉)in and trust you.”可知,F 项“在你感到舒服的时候谈及一些关于你自己的信息”符合。40. G 根据空前“Follow up on any commitment you make to the best of your

96、ability.”可知,G项“如果你不能遵守诺言,那么解释当时的情况,然后道歉”符合。【答案与解析】本文是一篇记叙文。文章讲述了一个百岁老人在疫情期间在步行架的帮助下在院子里走路,以鼓舞他人并达到为国民医疗服务体系筹集资金的目标。41. C 但是,当疫情爆发时,100岁的退役士兵汤姆上尉决定为慈善事业做一点贡献在他家后院的花园里借助步行架一种专门为步行有困难的人设计的可以推的行走装置来走路(walk)。42. B 通过这样做,他想让人们振作起来(cheer up),鼓励他们继续前进,并为危机期间严重(badly)缺乏资金的国民医疗服务体系筹集(raise)一点资金。43. D 见上题解析。44

97、. A 见第42题解析。45. B 每天,汤姆上尉都会推着(pushed)步行架在院子里走上10圈,以达到(reach)他每天的目标。46. D 见上题解析。47. A 正如一些重大事件所发生的那样,媒体报道了(reported)汤姆上尉为慈善(charity)事业行走的故事。48. B 见上题解析。49. A 他身着制服出现在摄影现场,佩戴着二战中获得的(earned)奖牌。50. B 观众们被他在小花园(garden)里走来走去的艰难步伐(steps)所鼓舞。51. C 见上题解析。52. D 这是一个单纯的勇气之举,但它所传达的挺直腰板、勇往直前的信息正是这个国家所需要的(needed)

98、。53. C 数百万美元涌入,为医疗系统提供了必要的支持(support)。54. D 因为汤姆上尉的努力(efforts),伊丽莎白女王封他为爵士。55. A 汤姆上尉对此感到十分惊讶(surprising),他说:“这远远超出了我的意料。我要衷心感谢所有人。”【答案与解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了中国人过重阳节的风俗习惯,同时介绍了今年中国传统文化博物馆庆祝重阳节的一些具体情况。56. ceremonies 考查名词复数。根据空后的谓语动词have及空前的并列名词activities可知,此处用所给名词的复数形式ceremonies。57. is observed 考查动词的时态和

99、语态。根据主句的谓语动词is、定语从句的先行词the Chongyang Festival,or Double Ninth Festival及句意可知,此处用一般现在时的被动语态。58. variety 考查词形转换。根据空前的冠词a可知,此处用所给形容词的名词形式。59. cheering 考查非谓语动词。根据空前的介词of可知,此处需填所给动词的动名词形式作介词of的宾语。60. on 考查介词。根据空后的日期October 4可知具体到日,故用介词on。61. enrich 考查词形转换。根据后面的and promote可知,空前的to是动词不定式标志,故用所给形容词的动词形式。62.

100、Experienced 考查非谓语动词。根据空后的名词和句意可知,此处用所给动词的过去分词作定语,词性为形容词。63. to create 考查非谓语动词。根据空前的动词showed可知,此处用how to do结构作动词的宾语。64. which/that 考查定语从句。分析该句成分可知,该空引导的是一个限制性定语从句,从句缺少主语,且先行词为 making cloth shoes,故用关系代词which或that65. a 考查冠词。根据空后的单数可数名词lecture可知,此处需填不定冠词修饰名词,表示“一场演讲”。第一节One possible version:Dear David,I

101、 am glad to receive your email. As for how to persuade your friend to get rid of smoking, Id like to offer you some suggestions.To begin with, you should talk to him face to face and find out why he started smoking. What I want to remind you is that you should pay attention to your way of speaking.

102、Second, in order to discourage him from smoking, you can inform him of its dangers. Third, if he shows a desire to quit smoking, you can accompany him to the hospital and ask the doctor to give professional advice. I believe your friendship will be stronger after your sincere help.Yours,Li Hua第二节One

103、 possible version:In 2019, I became the leader of a students group working on voluntary projects for our ethnic community. In the same year, I organized a free-of-charge English class for the children in my village and the neighborhood. The number of kids going to the class grew instantly to over 10

104、0. Most of them were in primary school and learning a foreign language was a luxury for them. Besides, bringing our unique cultures to the outside world was also a motivation for me when engaging young people in projects that saw us travel to learn and gain insights of the remote heritages.Now I am

105、working as a teaching assistant in an international primary school. I am proud to be the only ethnic minority employee there. I am also proud to be different in my effort to be the better version of myself every day. My wish for ethnic minority children and young people like me is to live in an inclusive world where dreams do not stop at the gate of our villages but travel as far as they should go.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1