1、一轮复习英语模拟试题02第I卷(选择题)一、单项选择(题型注释)1A _ person always tries to finish the job, no matter how hard it is.A. stubborn B. determined C. reliable D. remarkable2- Mary had a traffic accident and has been sent to the hospital. Did you tell her boss about it? - Yes, but I _ her husband first.A. should have to
2、ld B. shouldnt have toldC. must have told D. neednt have told3According to the flight schedules, the plane for Karshgar _ at 11 am.A. will leave B. leaves C. has left D. left4The boy doesnt work hard enough at his lesson. As for his intelligence, he has _ he can possibly make use of.A. other than B.
3、 rather than C. more than D. less than5How would you feel being locked in the house all day with no one and nothing for _? A. company B. camp C. journey D. voyage6It is the first time that I _ this kind of tasty moon cake. A. enjoy B. have enjoyed C. had enjoyed D. am enjoying7-So you missed the Eng
4、lish class this morning? -_. I arrived 20 minutes after it started. A. Not exactly B. Not necessarily C. Not nearly D. Not likely8Your speech was heard by a group of judges, all of _ agreed that it was the best one this year.A. who B. whom C. which D. them9Chinese arts have won the _ of a lot of peo
5、ple outside China. A. enjoyment B. appreciation C. entertainment D. reputation10_ that there is another good harvest this year. A. It says B. It is said C. It was said D. He was said11Lucy has a great sense of humour and always keeps her colleagues _ with her stories. A. amused B. amusing C. to amus
6、e D. to be amused12You should make it a rule to leave things _you can find them again.A. when B. where C. then D. there13_,he never seems able to do the work beautifully.A. Try as he does B. as he tries C. Try as does he D. As he does try14If you go to Xian,you will find the places there more magnif
7、icent than commonly _.A. supposing B. supposed C. to suppose D. suppose15Mr.Smith warned his daughter _ after drinking.A. to never drive B. never driving C. never to drive D. never drive二、完型填空(题型注释)Cure for SorrowThere is an old story telling about a woman whose only son died in an accident. In her
8、31 , she went to the wise man that is always 32 for his wisdom in her town and said, “What advice or what 33 ways do you have to bring my son back to life? I will 34 you with all I have if you can.”Instead of sending her away or 35 with her, he said to her, “Fetch me a mustard(芥末) seed from a home t
9、hat has never 36 sorrow. We will use it to drive the sorrow out of your life.” The woman went off at once in 37 of that magical mustard seed.She came first to a splendid apartment, 38 at the door, and said in a 39 voice, “I am looking for a home that has never known sorrow. Is this such a(n) 40 that
10、 I want? It is very important to me.” 41 , she didnt get what she wanted, even without a single word of 42 . They told her that she had come to the wrong place. And they began to 43 all the tragic things that recently had happened to them.The woman said to herself, “Who is better able to help these
11、poor, 44 people than I, though I also have had misfortune of my own?” She 45 to comfort them till they 46 . Then she went on searching for a home that had never known sorrow. But 47 she turned up, in small cottages or in other places, she found one 48 after another of sadness and misfortune. She bec
12、ame so 49 in helping other people out of their sorrow that finally she forgot about her quest for the special mustard seed, in fact, never 50 that it had driven the sorrow out of her life.16A. joy B. danger C. belief D. sorrow17A. envied B. considered C. respectedD. treated18A. strange B. magical C.
13、 valuable D. important19A. reward B. supply C. provide D. award20A. quarreling B. discussing C. reasoning D. arguing21A. suffered B. known C. obtained D. forgotten22A. honor B. favor C. need D. search23A. knocked B. broke C. stood D. pointed24A. excited B. confident C. sad D. urgent25A. place B. ans
14、wer C. apartment D. person26A. Luckily B. ImmediatelyC. Gradually D. Unfortunately27A. praise B. Respect C. comfort D. encouragement28A. exchange B. describe C. simplify D. decorate29A. unfortunate B. unfriendly C. unimportant D. unfamiliar30A. planned B. managedC. continuedD. stayed31A. settle down
15、 B. break down C. calm down D. get down32A. wherever B. whatever C. however D. whenever33A. excuse B. tale C. lie D. reason34A. curious B. puzzled C. worried D. involved35A. recognizing B. realizing C. remembering D. wondering评卷人得分三、阅读理解(题型注释)Although the United States covers so much land and the la
16、nd produces far more food than the present population needs,its people are by now almost entirely an urban society . Less than a tenth of the people are engaged in agriculture and forestry(林业),and most of the rest live in or around towns,small and largeHere the traditional picture is changing:every
17、small town may still be very like other small towns,and the typical small town may represent a widely accepted view of the country,but most Americans do not live in small towns any moreHalf the population now lives in some thirty metropolitan areas(1arge cities with their suburbs、of more than a mill
18、ion people eacha larger proportion than in Germany or England,let alone France)The statistics(统计)of urban and rural population should be treated with caution because so many people who live in areas classified as rural travel by car to work in a nearby town each dayAs the rush to live out of town co
19、ntinues,rural areas within reach of towns are gradually filled with houses,so that it is hard to say at what moment a piece of country becomes a suburb. But more and more the typical American lives in a metropolitan rather than a small town environment36If now America has 250 million peoplehow many
20、of them are engaged in agriculture and forestry? AAbout 25 million BMore than 25 million CLess than 25 million D. Less than 225 million37Which of the following four countries has the smallest proportion of people living in metropolitan areas? AUnited States BGermany CFranceDEngland38Whats the meanin
21、g of the word “metropolitan” in the middle of the passage? A. Of a large city with its suburbs BOf small and large towns COf urban areas DOf rural areas39According to the passage,what can we learn about small towns in the United States? A Most small towns become gradually crowded BSmall towns are st
22、ill similar to each other CAs the traditional picture is changing,towns are different D .Small towns are turning into large cities40Why is it hard to say when a piece of country becomes a suburb? A .Because they are the same BBecause the rush takes place too quicklyCBecause the process is gradual DB
23、ecause more and more Americans live in metropolitan areasWhen MrsJoseph Groeger died recently in Vienna,Austria,people asked the obvious question,“Why did she live to be 107?” .Answers were provided by a survey conducted among 148 Viennese men and women who had reached the age of 100Somewhat surpris
24、ing was the fact that the majority had lived most of their lives in citiesIn spite of the citys image as an unhealthy place,city living often provides benefits that country living can lackOne factor seems to be important to the longevity(长寿)of those interviewed This factor is exerciseIn the cities i
25、t is often faster to walk short distances than to wait for a busEven taking public transportation often requires some walkingSmaller apartment houses have no elevators(电梯),and so people must climb stairsCity people can usually walk to local supermarkets. Since parking spaces are hard to find,there i
26、s often no alternative to walkingOn the other hand,those who live in the country and suburbs do not have to walk every dayIn fact,the opposite is often trueTo go to school,work,or almost anywhere else,they must ride in cars41The Vienna survey may help to explain _ Athe complaints of people in apartm
27、ent houses Bthe cause of Mrs Groegers death Cthe longevity of people like MrsGroeger D. the image of cities in general42The purpose of the second paragraph is to list some _ Abenefits of walking Boccasions for walking in city life C. comments made by city people Dproblems of city living43To reach th
28、e third floor of a building, it would probably be most healthful _ A. to take the elevator Bto walk up the stairs Cto ride in a car Dto find an alternative to walking44People who live in the country probably do more driving than walking because _ Athey dont live near business areas B. they dont need
29、 the exercise Cthey never have parking problems Dthey cant afford to take the bus45A conclusion that can be drawn from this passage is that_ Aair pollution is not serious Banyone can live to be 107Ccountry people should move to the city Dwalking is a healthful exercise46I had the meanest mother in t
30、he world. While other kids ate candy for breakfast,I had to have cereal,eggs and toast. Others had cokes and candy for lunch,while we had to eat a sandwich. As you can guess,my supper was different than the other kids. But at least I was not alone in my suffering. My sister and two brothers had the
31、same mean mother as I did.My mother insisted on knowing where we were at all times. She had to know who our friends were and what we were doing. We had to wear clean clothes every day. Other kids always wore their clothes for days. We reached the height of disgrace because she made our clothes herse
32、lf,just to save money.The worst is yet to come. We had to be in bed by 9:00 each night and up at 7:45 the next morning. So while my friends slept,my mother actually had the courage to break Child Labor Law. She made us work. I believed she lay awake all night thinking up mean things to do to us. Thr
33、ough the years,our friends report cards had beautiful colors on them, black for passing,red for failing. My mother, however,would merely be content with black marks. None of us was allowed the pleasure of being a dropout.She forced us to grow up into educated and honest adults. Using this as a backg
34、round,Im now trying to bring up my three children. Im filled with pride when my children think I am mean because now I thank God every day for giving me the meanest mother in the world.【小题1】From the passage we can learn that the writers mother was _.A. not generous at all B. very strict with her chi
35、ldrenC. very mean with money matters D. very cruel to her children【小题2】Which of the following things did the writer hate to do most? A. Eating differently from other kids. B. Wearing clean clothes made by mother.C. Going to bed early and getting up early. D. Letting mother know where they were.【小题3】
36、It can be inferred from the passage that_.A. the writer worked hard and usually got good grades in studiesB. mother was punished for breaking the Labor LawC. all the other kids studied better than the writerD. the writers family lived a miserable life【小题4】Which of the following statements is NOT tru
37、e according to the passage?A. Mother practised economy in running her home.B. The writer is very thankful to her mother.C. The writer is severe with her children when bringing them up.D. The wrier has a deep hatred for her mother.47In the animal kingdom, weakness can bring about aggression in other
38、animals. This sometimes happens with humans also. But I have found that my weakness brings out the kindness in people. I see it every day when people hold doors for me, pour cream into my coffee, or help me to put on my coat. And I have discovered that it makes them happy.From my wheelchair experien
39、ce, I see the best in people, but sometimes I feel sad because those who appear independent miss the kindness I see daily. They dont get to see this soft side of others. Often, we try every way possible to avoid showing our weakness, which includes a lot of pretending. But only when we stop pretendi
40、ng we re brave or strong do we allow people to show the kindness that s in them.Last month, when I was driving home on a busy highway, I began to feel unwell and drove more slowly than usual. People behind me began to get impatient and angry, with some speeding up alongside me, horning (按喇叭) or even
41、 shouting at me. At that moment,I decided to do something I had never done in twenty-four years of driving. I put on the car flashlights and drove on at a really low speed.No more angry shouts and no more horns!When I put on my flashlights, I was saying to the other drivers, “I have a problem here.
42、I am weak and doing the best I can.” And everyone understood. Several times, I saw drivers who wanted to pass. They couldnt get around me because of the stream of passing traffic. But instead of getting impatient and angry, they waited, knowing the driver in front of them was in some way weak.Someti
43、mes situations call for us to act strong and brave even when we dont feel that way. But those are few and far between. More often, it would be better if we dont pretend we feel strong when we feel weak or pretend that were brave when were scared.【小题1】The author has discovered that people will feel h
44、appy when _. A. they offer their help B. they receive others help C. they feel others kindness D. they show their weakness【小题2】The author feels sad sometimes because _. A. he has a soft heart B. he relies much on others C. some people pretend to be kind D. some people fail to see the kindness in oth
45、ers【小题3】What did the other drivers do when they saw the flashlights?A. They speeded up to pass. B. They waited with patience. C. They tried their best to help. D. They put on their flashlights too.【小题4】In this passage, the author advises us to _. A. handle problems by ourselves B. accept help from o
46、thers C. admit our weakness D. show our bravery第II卷(非选择题)四、短文改错(题型注释)48假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1每处错误及其修改均仅限一词; 2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分 I couldnt believe my ears when I heard m
47、y name calling. I was chosen to play the leading role in the play,that was my dream. As a shy and thin girl,I used to be quite afraid of speaking in the public. But my parents and teachers always encourage me to do so. Now I have changed great. In class,I am often the first one to stand up and answe
48、r questions even if I may take some mistakes. No pains,no gains. Now I am always brave enough overcome the difficulty in my heart and have changed in a lively girl. So my experience shows that we should not be afraid of losing face but only in this way can we make progresses.五、书面表达(题型注释)49书面表达(满分15分
49、)你已经是高三学生,正在老师和学校的帮助下紧张备战高考,在近三年的高中生活中,你的学校和老师肯定给你留下这样或那样的印记,请你用英语写一篇作文描述你对学校和老师的印象。要求:不少于100词,语句通顺,用词准确。_参考答案1B【解析】形容词辨析。A固执的;B意志坚定的;C值得信赖的;D显著的;结合句意可知B正确。句意:一个意志坚定的人会努力的完成工作,无论工作多么困难。2A【解析】情态动词用法辨析。A本应该做某事,实际上却没有做;B本不应该做某事,实际上去做了;C一定做了某事;D本不必要做某事,实际上却做了。结合句意可知A正确。句意:Mary出了事故被送到医院了。你有没有告诉老板?是的。我已经告
50、诉了老板。但是我本应该先告诉她丈夫的。3B【解析】考察时态。按照车站,飞机场的时间表安排要离开的飞机,汽车用一般现在是表达。故B正确。4C【解析】考察than短语。A除之外;B代替,而不是;C超过,不仅仅,非常;D少于;结合句意可知C正确。句意:那个男孩学习不认真。就他的智力而言,他用的远远超过他所的的。5A【解析】名词辨析。A陪伴;B营地;C旅行;D航海;结合句意可知A正确。句意:整天被锁在房间里没有人陪你,你会有什么样的感觉?6B【解析】考察固定句型。It is the first time that sb +现在完成时:这是的一次某人做了某事。故B正确,句意:这是第一次我吃到这种味道的月
51、饼。7A【解析】考察交际用语。A不完全;B未必;C一点也不;D不可能;结合句意可知A正确。句意:那么你们错过今天上午的英语课了?不完全这样。开始以后20分钟我才到。8B【解析】考察定语从句。先行词是judges,是人,whom指代先行词作为of 的宾语,故B正确。句意:你的演讲被一群裁判听了,所有人都同意那是今年最好的一个。9B【解析】名词辨析。A享受;B,欣赏,感谢;C娱乐;D名誉。结合句意可知B正确。句意:中国已经赢得了中国以外的全世界人们的欣赏。10B【解析】考察固定句型。It is said that据说.It 是形式主语,真正的主语是后面的主语从句that there is anot
52、her good harvest this year.句意:据说今年我们又有一个好收成。11A【解析】考察分词用法。Her colleagues与amuse构成被动关系,故使用过去分词表示被动。D项中的不定式的被动表示的是将来的被动形式。故A正确。句意:Lucy很有幽默感,总是能用她的故事让同事们很开心。12B【解析】考察状语从句。状语从句Where you can find them again修饰动词短语leave things。句意:把东西放在你能再次找到的地方。故B正确。13【解析】考察固定结构。Try as he does=Though he tries,意为:尽管他努力了,他似乎还
53、是不能把工作做的很漂亮。14B【解析】考察分词用法。supposeY与the place构成被动关系。Suppose前面省略了they are.本句完整的形式为:you will find the places there more magnificent than commonly they are supposed.句意:如果你去西安,你回发现那里的名胜要比一般被认为的很有精彩。故B正确。15C【解析】考察不定式的否定式。Warn sb to do sth警告某人做某事;不定式的否定是在不定式符号to前面加否定词,故C正确。16D17C18B19A20C 21B22D23C24A25A 2
54、6D27C28B29A30D 31C32A33B34D35B【解析】文章以一个故事告诉我们帮助别人能让我们真正的快乐起来,无论我们遇见多大的痛苦。16D 名词辨析。A快乐;B危险;C信念;D悲哀;根据上文可知儿子死了,她很难过。17C 动词辨析。根据上文可知这是一位智者,智者总是受到人们的尊重。18B 形容词辨析。这里是指由魔力的能把她的儿子找回来的方法。19A 动词辨析。A以付报酬;BC提供;D奖励。这里是指她以她所有来回报那位智者。20C 动词辨析。Reason with sb与理论,谈论。这里指智者没有和她多讨论。21B 动词辨析。智者让她2从一个从来都不知道悲哀的家庭里找芥末的种子。2
55、2D 名词辨析。In search of寻找。根据上下文可知是去寻找这样的人家。23C 动词辨析。这里是指站在一家人的门前。本题容易错选A。24A 形容词辨析。这里是指她用兴奋的声音说好话。25A 上下文串联。很清楚她是在问这是不是她要找的地方。26D 副词辨析。根据下文可知她找不到那样的地方,所以是很不幸的事情。27C 动词辨析。这里是指甚至都没有人来安慰她。28B 动词辨析。A交换;B描述;C使简化;D装饰。指那些人向她描述他们痛苦的事情。29A 形容词辨析。这里是指那些比她还要不幸的人。30D 动词辨析。这里是指她留在那些地方来帮助那些人直到他们平静下来。31C 词义辨析。A定居;B机器
56、坏;C平静;D写下。解析同上。32A 语法分析。无论她到什么地方,都会发现一个接一个不幸的故事。33B 名词辨析。A借口;B故事;C谎言;D原因。解析同上。34D 固定词组。Be involved in参与.35B 动词辨析。这里是指她没有意识到到帮助别人已经驱赶了她心中的悲哀。 36C37C38A39B40C【解析】文章介绍了美国的城市化问题。36C 计算题。根据第3行Less than a tenth of the people are engaged in agriculture以及题干中的250 million,可知C正确。37C 细节题。根据第十行a larger proportio
57、n than in Germany or England,let alone France可知美国的城市数量多与德国,英国,更不要说法国,说明法国的城市数量最少。故C正确。38A 细节题。根据第9行thirty metropolitan areas(1arge cities with their suburbs、可知A正确。39B 细节题。根据文章第四行every small town may still be very like other small towns可知B正确。40C 细节题。根据文章倒数3,4行As the rush to live out of town continues
58、,rural areas within reach of towns are gradually filled with houses,可知C正确。41C42B43B44A45D【解析】文章分析了城里人比乡下人更长寿的原因是城里人锻炼更多,步行更多。41C 推理题。根据第2行Why did she live to be 107?”可知这个调查是关于这些人长寿的原因的,故C正确。42B 推理题。在第二段中提出了很多的例子都想证明城里人的锻炼比乡下人要多,步行的距离要比乡下人更长。故B正确。43B 推理题。根据第二段3,4行Smaller apartment houses have no elev
59、ators(电梯),and so people must climb stairs可知B正确。44A 推理题。根据最后一句To go to school,work,or almost anywhere else,they must ride in cars可知乡下人要开车上学主要是因为他们不得不开车,那么可能是因为住的地方不靠市中心,交通不方便,故A正确。45D 推理题。文章分析了城里人比乡下人更长寿的原因是城里人锻炼更多,步行更多。故D正确。46 【小题1】B【小题2】C【小题3】A【小题4】D【解析】文章讲述的是妈妈对我的要求很严格,甚至到了苛刻的地步,但是对我的成长有很大的帮助。【小题1
60、】B 推理题。根据文章第一段I had the meanest mother in the world,还有文章第2,3段可知B正确。【小题2】C 细节题。根据文章第三段第一行The worst is yet to come. We had to be in bed by 9:00 each night and up at 7:45 the next morning.可知C正确。【小题3】A 推理题。根据文章第三段our friends report cards had beautiful colors on them, black for passing,red for failing. M
61、y mother, however,would merely be content with black marks.可知A正确。【小题4】D 根据文章最后一段可知作者很感激妈妈对自己的严格要求,故D正确。47 【小题1】A【小题2】D【小题3】B【小题4】C【解析】文章以自己的故事告诉大家要勇于承认自己的缺点,因为在人类社会中,暴露自己的缺点会得到别人的帮助和爱心。【小题1】A 推理题。根据第一段后三行I see it every day when people hold doors for me, pour cream into my coffee, or help me to put o
62、n my coat. And I have discovered that it makes them happy.可知那些人在给别人提供帮助的时候,他们感觉很快乐。故A正确。【小题2】D 细节题。根据文章第2段第2句sometimes I feel sad because those who appear independent miss the kindness I see daily.可知D正确。【小题3】B 推理题。根据文章第四段No more angry shouts and no more horns!可知B正确。【小题4】C 推理题。根据文章最后一段More often, it
63、would be better if we dont pretend we feel strong when we feel weak or pretend that were brave when were scared.可知人们不要害怕承认自己的缺点,故C正确。48【小题1】calling改成called【小题2】that改成which【小题3】去掉the【小题4】encourage 改成encouraged【小题5】great改成greatly【小题6】take改成make【小题7】enough后面加to【小题8】in改成into【小题9】but改成and【小题10】progresses
64、改成progress【解析】【小题1】名词与call构成被动关系,用过去分词【小题2】非限制性定语从句,用which【小题3】固定词组in public当众【小题4】本文是过去时【小题5】副词修饰动词【小题6】make mistakes犯错误【小题7】be +adj.+enough+to do “足够能做”【小题8】固定词组change into【小题9】上下文表示转折关系【小题10】progress是不可数名词,没有复数形式49Im in senior three this year. With the college entrance examination approaching, al
65、l the teachers and students are engaged in preparing for the important exam.First of all, all of our teachers are devoted to giving us lessons, in their free time, they will sacrifice their rest for us.So grateful are we that we determine to try our best to study.As for our students, most of us spar
66、e no efforts to study.Some of them even stay up late into deep night, which makes them feel sleepy in class. I am so worried about them that I suggest our teachers give us more time to relax in the hope that we can have more energy to study.【解析】这篇作文主要写清楚老师学生对高考做的准备工作,说明老师对学生的认真,学生的努力,用一般现在时,同时应该对现象提
67、出解决办法。写作时要用一些固定结构,象with the college entrance examination approaching, are engaged in preparing for ,are devoted to giving us lessons some of them even stay up late into deep night, which makes them feel sleepy in class. Some of them even stay up late into deep night, which makes them feel sleepy in class.这句话是非限制性定语从句。- 12 -