1、Section Learning About Language课后训练提升一、单句语法填空1. you are coming to London is the best news I have heard this long time.答案That2. they would come to conference was a question.答案Whether3. owned the house was clearly not expecting us.答案Whoever4.It struck her considerate he was.答案how5. shocked me was that
2、 she never washed her own clothes.答案What6.It is essential that he (be) here by the weekend.答案(should) be7. is common knowledge that the whale is not a fish.答案It8.When we will set off (be) still under discussion.答案is9.I dont think they say amounts to much.答案whatever10. she didnt attend the wedding pa
3、rty is that she had a headache.答案Why二、句型转换1.You didnt attend the opening ceremony.What a pity! you didnt attend the opening ceremony.答案Its a pity that2.Whether they will sell the house hasnt been decided. they will sell the house.答案It hasnt been decided whether3.That we need to get a certain amount
4、of water each day is so important. we need to get a certain amount of water each day.答案Its so important that4.The news that he fell ill yesterday surprised us. yesterday surprised us.答案That he fell ill5.Obviously,water is fundamental to the development of life. water is fundamental to the developmen
5、t of life.答案It is obvious that三、阅读理解APeople generally tend to pick out the best-looking fruits and vegetables when shopping for produce,but Canadian supermarket chain Loblaws is attracting customers with badly-shaped and faulty produce at the price of 30% lower than normal-looking ones.A trial run(试
6、验,试行) of the ugly food line,named “Naturally Imperfect”,began with only apples and tomatoes to choose from.Consumer demand has been so huge that Loblaws is going to introduce more unsightly vegetables and fruit options like onions and mushrooms.The line is available at other stores,including Real Ca
7、nadian Superstore and Your Independent Grocer.All the produce that will be sold through Naturally Imperfect would otherwise have been used in juices,sauces,or soups,or have not been harvested at all.The director Dan Branson explained that this programme benefited both food producers who would otherw
8、ise have to let abnormal harvest go to waste,and consumers who could buy fresh produce at low prices.And he was right,given how popular the line has become.“It really went well beyond our expectation,” Branson said.“I think it really spoke to the fact that Canadians are out there really looking for
9、some options.”Of course,Canadians know that beauty is more than skin deep,but they also recognise that they can get the same flavour and nutritional benefits in spite of appearances.The positive response to the initial(最初的) offering of apples and potatoes showed the opportunity to expand the line an
10、d offer more options at a greater price to Canadian families.“If you grow produce in your backyard,there will be a lot of produce that wont look as pretty as what you will see in a grocery store,” said Branson.“And nature doesnt grow everything perfectly.Id like to think if somebody were to take a N
11、o Name Naturally Imperfect apple,put right beside a No.1 apple,close their eyes and eat them,there would be no difference.”1.Loblaws is different from other supermarkets in that .A.more fruits are offered at lower pricesB.normal-looking produce is banned thereC.imperfect produce is sold at lower pri
12、ces thereD.only apples and potatoes are sold every day答案C解析细节理解题。根据第一段中“but Canadian supermarket chain Loblaws is attracting customers with badly-shaped and faulty produce at the price of 30% lower than normal-looking ones.”可知,加拿大连锁超市Loblaws正是以低于市场价格30%的价格来吸引顾客购买品相不太好的农产品。结合选项,选C项。2.What does the un
13、derlined word “It” in paragraph 4 refer to?A.The ugly food line.B.The food to be wasted.C.The abnormal harvest.D.All the produce.答案A解析词义猜测题。根据第三段中“And he was right,given how popular the line has become.”以及第四段中“It really went well beyond our expectation”可知,it应指代的是上文中提到的the ugly food line。结合选项,选A项。3.W
14、hat do Bransons words in the last paragraph mainly tell us?A.We should eat imperfect apples with our eyes closed.B.The world is usually full of imperfect things.C.Imperfect fruits are as tasty and nutritious as perfect ones.D.The fruits grown by ourselves are more nutritious than those in the store.
15、答案C解析推理判断题。根据最后一段的“And nature doesnt grow everything perfectly .close their eyes and eat them,there would be no difference.”可知,农产品不会都长得漂亮,把不完美的苹果和完美的苹果放在一起一样吃,不完美的农产品和完美的有一样的口感和营养价值。结合选项,选C项。BIm Andrew Siegel and this is my garden.This is where my family and I grow a lot of different vegetables,flow
16、ers and herbs.Gardening has been really important to my family because it gives us an opportunity to spend time outside together,away from all the electronics.Especially for my five-year-old,it really gives her an opportunity to be in touch with natureall the little animals,insects and things that c
17、ome out here.We find that a lot of the things that we plan for in the garden dont always go the way that wed like them to,and some of the things that we dont plan for become what we enjoy the most that year.So its something that my family and I have learned:To appreciate all of it.My advice for begi
18、nner gardeners is to just start.Get a pot,get a little bit of dirt,get a tomato plant or whatever plant you want and just get started.I think sometimes it seems a little challenging.Trust me,it does not need to be perfect.You will enjoy every little thing you get out of it.Gardening has taught me pa
19、tience,something I dont naturally have a lot of.It takes weeks,takes months before the work you put into it comes out.You learn not only to be patient,but youve also learned that,after years of gardening,the end product is just part of it.The journey of growing has become much more important to me t
20、han the actual produce that we get in the end.Nothing has been so valuable as the time I spend out here.Im by no means in a farmland,but I do have my own little piece of what I consider heaven,and Ive really learned to appreciate every little momentevery insect,every plant,every flowerand when you c
21、an appreciate it in that way,theres nothing better.4.What does the underlined word “five-year-old” in paragraph 2 refer to?A.The author.B.The authors daughter.C.The insect.D.The little animal.答案B解析词义猜测题。根据下文“it really gives her an opportunity to be in touch with natureall the little animals,insects
22、and things that come out here.”可知花园给了她一个接触大自然的机会所有的小动物、昆虫和其他来到这里的东西。由人称代词her可知是女性,由此可推知,“five-year-old”此处指的是作者的女儿。故选B项。5.What is the most important for Andrew Siegel in gardening?A.Planting different vegetables and flowers.B.Staying at home together with her family.C.Enjoying the whole process of gr
23、owing.D.Harvesting what the family planted.答案C解析细节理解题。根据最后一段第一句“The journey of growing has become much more important to me than the actual produce that we get in the end.”可知,对作者来说,种植的过程比最终获得的实际产品重要得多。由此可知,园艺最重要的是享受种植的整个过程。故选C项。6.Which of the following can be the best title?A.The Joys of GardeningB.
24、The Benefits of GardeningC.Being in Touch with NatureD.Being Patient with Life答案A解析标题归纳题。根据第一段中“Gardening has been really important to my family because it gives us an opportunity to spend time outside together,away from all the electronics.”可知园艺对作者的家庭来说非常重要,因为它让我们有机会一起在户外度过时光,远离所有电子产品。结合文章主要内容为描述作者
25、在自己家花园中从事园艺的感悟,园艺让作者体会到接触自然的乐趣和体会过程的重要性。由此可知A选项“园艺的乐趣”最符合文章标题。故选A项。四、七选五阅读理解You dont have to break your back to create a yard thats both beautiful and kind to Mother Nature.These environmentally smart ideas will turn your home turf(草地) into a small garden.1Let the grass grow.2 It will help grass sur
26、vive dry periods of time in warmer months.Thats because roots will grow deeper and grass thicker,which means fewer pests,less disease,and a decreased need for chemical intervention.3You can act before 10 am,when the air is cool.Watering in late afternoon is the next good choice.Water near the base o
27、f plants,slowly delivering the good stuff right to the roots.For lawns,water long and deep once a week.Get keen on composting(肥料).Compost isnt called gardeners gold for nothing.It keeps kitchen leftover out of landfills and enriched soil with much-needed nutrients.4 Vegetables and tea bags,eggshells
28、,dry leaves are all fair game.Give bees the green-carpet treatment.Honeybees help pollinate 75% of the flowering plants and nearly 75% of food crops.Scientists say many important pollinators are disappearing.Creating a garden with plants which flower at different times of the year will benefit polli
29、nators throughout the growing season.5A.Water the right way.B.Many will save your money too.C.Dry leaves add nutrients to the soil.D.Make the backyard as beautiful as possible.E.It also reduces dependency on chemical fertilisers.F.Cut grass less often,so it gets a few inches longer than youre used t
30、o.G.Whenever possible,choose native plants with a variety of flower colours and shapes.答案15 BFAEG五、语篇填空Museums make their unique contributions to the society.Since 1977,each year around May 18,International Museum Day 1.(celebrate),with the aim of increasing public awareness about the role of museum
31、s in developing society,2. museums are an important means of 3.(culture)exchanges.The enrichment of cultures and development of mutual (相互的) understanding,co-operation,and peace among peoples are 4. a museum conveys.Its also a great excuse to take a day 5.(enjoy) your favourite museum,or figure 6. s
32、omething new.This years theme is Museum and Memory, 7.(hope)to draw attention to the way in which museums list human history.While theres nothing stopping you from enjoying some more about museums,weve prepared a list of 8.(possible)the top 15 museums in the world,all of which contain 9.(work) of art everyone should see before they die. 10.(locate) all over the world,each of these museums contains something different yet essential to broaden your knowledge of human history.答案1.is celebrated2.because3.cultural4.what5.to enjoy6.out7.hoping8.possibly9.works10.Located