1、汕头市第四中学2022届高三第五次月考英语试题第一部分:语言知识及应用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从115各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Steve Jobs on life and deathWhen I was 17, I read a quote that went something like: “If you live each day as if it was your last, some day youll most certainly be right.” I
2、t made an 1 on me, and since then, for the past 33 years, I have looked in the mirror every 2 and asked myself: “If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today?” And whenever the 3 has been “No” for too many days in a row, I know I need to 4 something.Rememberi
3、ng that Ill be 5 soon is the most important tool Ive ever used to help me make the big 6 in life. Because almost everything all external expectations, all pride, all 7 of embarrassment or failure these things just fall away in the face of death, leaving only what is 8 important. Remembering that you
4、 are going to die is the best way I know to avoid the trap of thinking you have something to 9 . You are already naked. There is no reason not to 10 your heart.Your time is limited, so dont 11 it living someone elses life. Dont be 12 by dogma which is living with the results of other peoples thinkin
5、g. Dont let the noise of others opinions drown out your own inner voice. And most importantly, have the 13 to follow your beliefs and goals. They somehow already know what you really want to 14 . Everything else is 15 .1. A. expectation B. impressionC. imaginationD. Examination【答案】B【解析】expectation期待
6、; impression印象;imagination想象力; examination考试。那句话给我的印象很深,故选B。2. A. minute B. night C. dayD. morning【答案】D【解析】minute分钟; night晚上;day白天; morning早晨。根据“If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today?”可知作者每天早晨照镜子问自己,故选D。3. A. answer B. solution C. resultD. chance【答案】A【
7、解析】answer回答; solution解决方案; result结果; chance机会。根据上文前面自己问自己所以这里应该是回答,故选A。4. A. accept B. hide C. change D. Avoid【答案】C【解析】accept接受;hide躲藏; change改变,变化;avoid避免。根据下文Dont be 12 by dogma which is living with the results of other peoples thinking.可知应选改变,故选C。5. A. famous B. dead C. old D. forgotten【答案】B【解析】f
8、amous著名的; dead死的; old老的;forgotten忘记。根据Remembering that you are going to die is the best way可知应选B。6. A. decisions B. contributions C. differences D. mistakes【答案】A【解析】decisions决定; contributions贡献; differences不同; mistakes错误。有助于我做出人生中大的决定,故选A。7. A. understanding B. certainty C. fear D. knowledge【答案】C【解析
9、】understanding理解; certainty必然; fear害怕; knowledge知识。all external expectations, all pride, all 7 of embarrassment or failure根据空格前后的内容来看,这里应填害怕尴尬,故选C。8. A. mostly B. hardly C. nearly D. truly【答案】D【解析】mostly主要地; hardly几乎不; nearly几乎; truly真实地。一切事情都消失了,只留下真正重要的东西,故选D。9. A. take B. lose C. give D. win【答案】B
10、【解析】take拿;lose失去; give给;win赢。记住你将死是最好的方法我知道为了避免思维的陷阱,你不得不失去一些东西,故选B。10. A. break B. catch C. warmD. follow【答案】D【解析】break打破; catch抓住; warm取暖; follow遵循。没有理由不随着你心。故选D。11. A. waste B. imagine C. spendD. risk【答案】A【解析】waste浪费; imagine想象; spend花费; risk冒险。你的时间是有限的,不要浪费时间去过一下其他人的生活,故选A。12. A. confused B. tra
11、pped C. discouragedD. hurt【答案】B【解析】confused困惑的; trapped困住的,陷入困境的; discouraged泄气的; hurt受伤的。不要被教条所困住,故选B。13. A. wisdom B. idea C. desire D. courage【答案】D【解析】wisdom智慧; idea主意;desire要求; courage勇气。有勇气跟着你的信念和目标,故选D。14. A. see B. show C. become D. forget【答案】C【解析】see看见; show显示; become成为,适合; forget忘记。他们不知怎么地知
12、道你真正想要成为什么,故选C。15. A. necessary B. natural C. secondary D. possible 【答案】C【解析】necessary必要的; natural自然的; secondary次要的; possible可能的。其他的一切都是次要的,故选C。第二节 语法填空 (共 10 小题,每小题 1.5 分,满分 15 分)阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的 词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卡标号为 16 -25 的相应位置上。 On her 80th birthday,Nobel Prize-wi
13、nning author Pearl Buck was asked if she wished to be young againShe quickly replied,“Wish to be young again? No,for I have learned too much to lose if I am a far 16 (value)person today than I was 30 years ago,or 20 years ago,or 15,10 or even 5I have learnt so much 17 I was 70.” Buck understood that
14、 life isnt meant to be lived on bell curve(钟形曲线)We dont go up for a while and then,after a certain age,begin a downhill slide. 18 ,we are able to continue on an upward trendAnd one of the most significant ways we can do that is by learning from the lives of 19 -especially children When we take time
15、20 (share)what weve learned with the children in our lives。we offer them something 21 they can get nowhere else-the treasure of experienceWhen I think back to the many positive influences on 22 childhood,I recognize that some of the greatest gifts I 23 (receive)are the lessons I collected from the o
16、lder people in my lifeI still remember clearly 24 Grandpa Maxwell always encouraged and taught us kids when he came to visitHe never left our house 25 sharing his life experiencesThose times shaped our lives so much!AOur neighbours son was getting married at an out-of-town church, and my husband and
17、 I were invited. We immediately rushed out to a store, and I bought a nice pink dress with a jacket. The dress was a little tight, but I had a month to go before the June 30 wedding and I would lose a few pounds.June 29 came and, of course, I hadnt lost a single pound; in fact I had gained two. But
18、I figured a nice new girdle (紧身内衣) would cure everything. So on our way out of the city we stopped once again at the store. I ran in and told the clerk I needed a large-size girdle. The shop assistant found the box with the described girdle marked “LG”, and asked if I would like to try it on. “Oh, n
19、o, a large one will fit just right. I neednt try it on.”The next morning was rather hot, so I waited to get dressed until about 45 minutes before time to go. I opened the box only to find a new girdle in a small size. Since it was too late to find another one and the dress wouldnt fit right without
20、a girdle, a fight broke out in the hotel room between me and the girdle. Have you ever tried to shake 20 pounds of potatoes into a five-pound bag? Thats it. Finally my husband, laughing like crazy, got hold of each side and shook me down into it. At once I put on the pink dress, which didnt match my
21、 red face well, and was ready to go.Finally we got to the church. I heard one of the people say that they were having a High Mass. I turned to my husband and asked, “What is a High Mass?” He shrugged his shoulders.Unfortunately, I learned that this particular mass would last one hour, twenty-two min
22、utes and eight and one half seconds - the priest (神父) was going to bless everything except my girdle.26. The author most probably bought a nice pink dress with a jacket _.A. 4 weeks later B. 4 weeks earlier C. a fortnight earlier D. a fortnight later【答案】B【解析】细节理解题。根据but I had a month to go before th
23、e June 30 wedding一个月前也就是大约4周前,故选B。27. What had the author wanted to do with the tight dress?_.A. To make herself thinner. B. To buy a large-size girdle.C. To put on some weight. D. To shake herself into it.【答案】A【解析】细节理解题。根据I would lose a few pounds.她想减肥使自己变瘦,故选A。28. Which of the following statements
24、 about the author is TRUE according to the story?A. She was very lucky to buy a girdle to go with for her dress.B. She had no choice but to put on the dress without a girdle.C. She complained to the shop assistant about her carelessness.D. She managed to put on the girdle with her husbands help.【答案】
25、D【解析】细节理解题。根据Finally my husband, laughing like crazy, got hold of each side and shook me down into it.她设法让她的丈夫帮她穿上了紧身衣,故选D。29. The purpose of this passage is _.A. to show a husbands selfless love B. to share an interesting experienceC. to describe a changeable girdle D. to tell us how to keep calm i
26、n trouble【答案】B【解析】写作意图题。根据来让我们分享一个有趣的经历,故选B。30. What would be the best title for the passage?_.A. A Funny Wedding B. A Wise Decision C. A Tight Situation D. A Fierce Fight【答案】C【解析】标题归纳题。根据全文的内容来看都围绕一个紧字,时间紧,衣服紧,作者自己因为衣服的事情弄得心情紧张,故选C。BDonald had his own difficulties in sleeping that night. Not just b
27、ecause of the bright lights of the shelter or peoples constant voices, it was the happening repeatedly nightmare that caused him to stay awake, to fear sleep. Donald was back in his small house. He did his best to ignore the howling winds outside his window. Yet he could not turn out the fearful whi
28、mpers (呜咽) of his little dog, or the uncomfortable sounds of his mother anxious in her room next door, unable to sleep through the storm despite her insistence they would be all right.Donald did not want his mother to be upset, but on some level, he was glad to hear she was awake, It meant he was no
29、t alone in the dark. Though he was 12, until recently it was impossible for Donald to fall asleep unless his mother lay down by his side.Suddenly there was a crash. Their living room window is shattered (打碎) by 125 miles an hour winds. Troy rushed to Donald and sat anxiously on the edge of his bed.
30、He did his best to calm his mother, and she had to comfort him. Soon water was seeping (渗入) into the single floor house. Quickly it rose from ankle level to leg level. At Donalds insistence, they pushed their way through the water - now chest high - toward the front door. When they fought their way
31、into the living room, water rose to their chins.It was a struggle for the boy and mother to stay afloat. In a total panic, desperate to hold on to something, Troy caught a curtain rod. She was breathing hard, shouting that she couldnt swim.Donald cried out, “Mom! Hold on!” Just then Donald also caug
32、ht a floatable wood board.31. The passage is mainly about _ _.A. how a storm happened and caused damage B. how a mother and son experienced a stormC. how a mother and son survived a storm D. how a son helped his mother in a storm【答案】B【解析】主旨大意题。根据一位母亲和她的儿子经历了一场暴风,故选B。32. Which of the following is NOT
33、 mentioned in the story?A. The rising water. B. The broken window.C. The lucky dog. D. The noisy environment.【答案】C【解析】细节理解题。根据Soon water was seeping (渗入) into the single floor house. Quickly it rose from ankle level to leg level.这是海水的上升,选项A原文中提到了;Their living room window is shattered (打碎) by 125 mil
34、es an hour winds. 选项B原文中提到了;Not just because of the bright lights of the shelter or peoples constant voices, it was the happening repeatedly nightmare that caused him to stay awake, to fear sleep. 选项D原文中提到了;故选C。33. Which phrase can describe Troys feelings at the beginning of the storm most suitably?
35、A. In excitement. B. In calm. C. In anxiety. D. In despair.【答案】C【解析】细节理解题。根据or the uncomfortable sounds of his mother anxious in her room next door, unable to sleep through the storm despite her insistence they would be all right.和rushed to Donald and sat anxiously on the edge of his bed.可看出作者是着急的,故
36、选C。34. From the text it can be inferred that _ _.A. neither Donald nor his mother slept that night B. at the beginning Troy refused to leave their houseC. Troy must be rich because she had a tall building D. Donald was too young to help his mother【答案】B【解析】推理判断题。根据Though he was 12, until recently it
37、was impossible for Donald to fall asleep unless his mother lay down by his side.故选B。35. What will the author most probably talk about next?_.A. How the other people struggled in the storm.B. Why the rainstorm happened.C. What damage the rainstorm caused.D. How Donald and Troy struggled to save thems
38、elves【答案】D【解析】推理判断题。根据Donald cried out, “Mom! Hold on!” Just then Donald also caught a floatable wood board.应该写他们母子怎样来救自己。 C A good friend of mine was complaining about her son the other day“Did you notice,” she started, “how he didnt wait for me to get my salad before he dove into his?” True enough
39、, the boy attacked his plate faster than a cat in the wildWithout manners, were no more than animalsActually, thats not trueIve been watching and feeding a group of wild cats, and they show unusual politeness toward each otherEven when food is scarce, they take turns, leaving at least a small part f
40、or the next in line My mother educated her three children to have good manners all the timeWe were made to feel very uncomfortable as if we were sitting on pins and needles until we got used to saying please, thank you, pardon me, and Im sorryAnd I have to say, while it was a painful learning experi
41、ence, it was one of the most valuable I cant tell you how often I sat with my friends, eating at their dinner tables, and their parents thought highly of my good mannersWhile it was a little embarrassing, I knew even then that my mothers teachings were paying offMany years later, when I was attendin
42、g seminars across the country, my manners were quite useful While I regret that I havent been a perfect example, Im still working on itI suppose, in this regard, my mother lives on through meI didnt have her beautiful singing voice or her green eyes, but she did make sure I received one of her fines
43、t characteristics【答案】C【解析】细节理解题。根据“Did you notice,” she started, “how he didnt wait for me to get my salad before he dove into his?” Without manners, were no more than animals可知在抱怨没有礼貌,故选C。37The underlined word “scarce” in Paragraph 2 probably means “_”Atoo much Bnot deliciousCnot enough Dquite hot【
44、答案】C【解析】词义猜测题。根据they take turns, leaving at least a small part for the next in line可推出当食物不足时的做法,故选C。38We learn that the writers mother _Awas strict about her childrens manners Bnever punished her childrenChad beautiful blue eyes Dwas not good at singing【答案】A【解析】细节理解题。根据I knew even then that my mothe
45、rs teachings were paying off可知作者的母亲对她的孩子要求严格,故选A。39What does the writer think of her experience of learning good manners?AEasy and relaxing BPainful and valuableCEasy but useless DToo horrible【答案】B【解析】细节理解题。根据And I have to say, while it was a painful learning experience, it was one of the most valua
46、ble学起来是痛苦的但是是有价值的,故选B。40We can infer from the passage that the writer _A.is surely liked by everyone around herB is not satisfied with most peoples manners around herC Cthinks she has been a perfect example to the youngDthanks her mother for teaching her the good manners a lot【答案】D【解析】推理判断题。根据Many y
47、ears later, when I was attending seminars across the country, my manners were quite useful作者要感谢她的母亲,故选D。 D Ask someone what they have done to help the environment recently and they will almost certainly mention recyclingRecycling in the home is very important of courseHowever, being forced to recycl
48、e often means we already have more material than we needWe are dealing with the results of that overconsumption in the greenest way possible, but it would be far better if we did not need to bring so much material home in the first place The total amount of packaging has increased by 12% between 199
49、9 and 2022It now makes up a third of a typical households waste in the UKIn many supermarkets nowadays food items are packaged twice with plastic and cardboard Too much packaging is doing serious damage to the environmentThe UK, for example, is running out of it for burying this unnecessary wasteIf
50、such packaging is burnt, it gives off greenhouse gases which go on to cause the greenhouse effectRecycling helps, but the process itself uses energyThe solution is not to produce such items in the first placeFood waste is a serious problem, tooToo many supermarkets encourage customers to buy more th
51、an they needHowever, few of them are coming round to the idea that this cannot continue, encouraging customers to reuse their plastic bags, for example But this is not just about supermarketsIt is about all of usWe have learned to associate packaging with qualityWe have learned to think that somethi
52、ng unpackaged is of poor qualityThis is especially true of foodBut it is also applied to a wide range of consumer products, which often have far more packaging than necessary There are signs of hopeAs more of us recycle, we are beginning to realize just how much unnecessary materials are collectedWe
53、 need to face the wastefulness of our consumer culture, but we have a mountain to climb41What does the underlined phrase “that over-consumption” refer to?AUsing too much packaging BRecycling too many wastesCMaking more products than necessaryDHaving more material than is needed【答案】D【解析】词义猜测题。根据根据文中的
54、We are dealing with the results of that over-consumption in the greenest way possible, but it would be far better if we did not need to bring so much material home in the first place. 可知划线部分意义应为“过度消费”,所以D项意义正确。42The author uses figures in Paragraph 2 to show _Athe tendency of cutting household waste
55、 Bthe increase of packaging recyclingCthe rapid growth of supermarkets Dthe fact of packaging overuse【答案】D【解析】作者用意猜测题。根据作者在文中使用的数字可知,作者使用数字的目的是为了让读者清楚地理解过度包装的现实问题,所以D项正确。 43According to the text, recycling _Ahelps control the greenhouse effect Bmeans burning packaging for energyCis the solution to g
56、as shortage Dleads to a waste of land【答案】A【解析】细节理解题。根据If such packaging is burnt, it gives off greenhouse gases which go on to cause the greenhouse effect. Recycling helps, but the process itself uses energy. 可知A项正确。44What can be inferred from Paragraph 4?AUnpackaged products are of bad qualityBSupe
57、rmarkets care more about packagingCIt is improper to judge quality by packagingDOther products are better packaged than food【答案】C【解析】推理判断题。根据文章讲述了人们对于过度包装的危害的认识及人们应有的积极态度,所以最后一段给我们带来了希望,但是最后一句we have a mountain to climb. 提示我们事情不会一蹴而就,所以A项正确。 45What can we learn from the last paragraph?AFighting wast
58、efulness is difficultBNeedless material is mostly recycled.CPeople like collecting recyclable wastesDThe author is proud of their consumer culture【答案】A【解析】推理判断题。文章讲述了人们对于过度包装的危害的认识及人们应有的积极态度,所以最后一段给我们带来了希望,但是最后一句we have a mountain to climb. 提示我们事情不会一蹴而就,所以A项正确。 第二节 信息匹配(共5小题;每小题2分,满分10分) 请阅读下列应用文及相关
59、信息,并按照要求匹配信息。请在答题卡上将对应题号的相应选项字母涂黑。(注意:若答案为 E 请涂AB ;若答案为F,请涂 CD)。 首先请阅读下面6封信件或便条:ADear Mom, Every time its your birthday, I remember all the great birthday parties you gave me when I was growing upI especially remember the one when I turned to 16, and the words you and Dad said to meNow I hope you en
60、joy the birthday party Im holding for you Yours, BDear Dan, Its over! High school is now part of the pastBut consider what your graduation day really means, aside from the giftsIts the beginning of a life filled with goals that only you can attainYouve made it through 4 important years, and were con
61、fident youll make it through anything else youll have to face Very truly yours, CDear Tom, Im 16, but my grandmother treats me as if I were 5She uses a baby voice around me, which is really annoying, but Im afraid to say anything because I dont want to make her feel badHow can I tell her my feelings
62、, and let her know Im growing up? Love, DDear Tina, I was almost unwilling to open your gift because it was so wonderfully wrappedThe paper was just lovely! I want to thank you for thinking of meIm sure you spent hours making this lovely sweater, and its so soft that I feel as if youve sent me 100 h
63、ugsEvery time I wear it Ill think of you Very truly yours, EDear Aunt Pam, Thank you so much for the cards and gifts you sent me for ChristmasI hope Uncle Mike and Little John are wellNext week Im going to my fathers for the holidayI wonder if you could come down and visit usI havent seen you for ne
64、arly two years! Love, FDear Mom, I think youre the greatestI know you have faults, but I cant think of any at the momentYou deserve much more than this small gift in return for everything that you ve done for me, but its all that I can affordHopefully, by the time I become a mom, Ill be able to be a
65、s giving to my child as youve been to me Love, 请为下面回复的信件或者便条匹配合适的来信或便条:46Dear Sucre, I understand exactly what youre telling me, and I think this problem is very commonDont forget that, from your grandmothers perspective, even your father and mother are just babiesTalk with your parents and ask them
66、 to talk with your grandmotherIm sure theyll be able to explain to her that its time to stop Yours, 【答案】C【解析】根据Talk with your parents and ask them to talk with your grandmotherIm sure theyll be able to explain to her that its time to stop和Im 16, but my grandmother treats me as if I were 5这是汤姆的祖母经常把他
67、看成5岁的小孩,他实际已经16岁了,他征求不愿再这样下去,这里给出建议了,故选C。 Yours, 【答案】E【解析】从这封信中可看出双方在一直互通信件,由于很长时间没有见面彼此很想念,文中提到Mike,选项E提到希望叔叔Mike一切都好,并且是一封回信,也提到很长时间没有见面,故选E。48Dear Michael, My dear son, youre growing up so fast, and turning into an impressive personI was so excited that I couldnt fall asleep after the partyYou kn
68、ow, you really gave me a big surprise when I entered the room, and made me realize how considerate and kind youve turned out to be Love, 【答案】A【解析】这是给儿子的一封信,儿子在聚会上给妈妈一个惊喜,儿子长大了变得会体贴贴妈妈了,妈妈很高兴。选项A是给妈妈的一封信,信中提到在生日聚会上妈妈给自己曾经说过的话儿子至今还记得,故选A。49Dear Amy, Thank you so much for your giftBest of all for me, t
69、hough, was to see that youve become an independent womanIm sure youll succeed in whatever you do, sooner or laterAnd some thing you can be sure of: Ill always be proud of you! Love, 【答案】F【解析】这封信中提到感谢对方给的礼物,希望对方成为一个独立的女人。选项F这是给妈妈的一封信,信中提到小礼物,并且希望自己未来成为一个妈妈时能像自己的妈妈一样对待自己的孩子,因此判断这是女儿给妈妈的信,故选F。50Dear Li
70、nda, You are the most caring and self-accepting person I knowI think of you as my soul sisterAt this special moment, this sweater I made with my own hands seems like the best way to express my feelingsI wish you a great birthday, and a great year ahead Yours, 【答案】D【解析】这封信中提到作者把对方看成知己的好姐妹,并且送给她一件毛衣作为
71、生日礼物,选项D在信中提到作者收到了礼物是一件毛衣,作者穿上很高兴,感谢对方,故选D。第三部分 写作(共两节, 满分40分)第一节 基础写作(共1小题,满分15分)某国际动物关爱协会面向全球中学生招募“动物代言人”,希望申请者选择一种自己喜欢的动物,为之代言(speak for)。假设你是南海育才中学的学生李华,有意参与该活动。下面是你的申请表:Statement of ApplicationName (姓名)LiHuaSex(性别)boyAge(年龄)18申请陈述有意参加自己喜欢动物、关爱动物打算为熊猫代言唤起动物保护意识熊猫可爱;国宝;珍稀动物;数量减少【写作内容】 现根据上面的申请表,写
72、一封申请信。内容包括:1.你的个人基本情况 2.申请陈述内容【写作要求】1.只能用5个句子表达全部内容2.文章的开头和结尾已经给出,不计入总句数。【评分标准】句子结构准确,信息内容完整,篇章连贯。Dear Sir or Madam, _. I hope I can do something for pandas. Im looking forward to your reply. Yours Sincerely, LiHua第二节:读写任务(共1小题,满分25分) 阅读下面短文,然后按要求写一篇150词左右的英语短文。 Homework, when used well, can be a gr
73、eat tool for a student and should be a magic key for a teacher. If used and completed in a right way, anyway it can benefit most students at school. Homework encourages students to review and practice the materials before the next class or tests. Even under no pressure, they can understand materials
74、 by teaching themselves. If homework hasnt been assigned, students may always ask their teacher for schoolwork later. Or, they have to memorize lessons mechanically. Even some can feel ashamed of what occasional questions cannot be answered in class when they skip out on homework. In fact, homework
75、can be a powerful problem-solving aid to teachers. They can use the assignment to judge how effectively they teach their students in class. No doubt, all students are different, and they can learn better through their own different methods. If really so, teachers need a unique challenge to offer a l
76、esson plan which provides the greatest benefit to all their students. Some students learn better through hands-on activities, some through reading, some through hearing its explanation, but others still learn more from doing homework by themselves. In brief, homework can be a great benefit for most
77、students and teachers in a general view.【写作内容】1. 以约30个词概括上文的主要内容。 2. 以约120个词谈谈你对中学阶段作业的看法,内容包括: 谈谈作业对学生学习所产生的影响; 你或你的朋友是如何对待作业的,并说明理由; 你对如何用作业促进学习和培养良好习惯方面的建议。2022-2022年汕头四中高三级英语科月考(5)答案完形填空阅读理解26-30 BADBC 31-35 BCCBD 3640 CCABDD4145 DDACA信息匹配4650 CEAFD基础写作: I hope I can do something for pandas. Im
78、looking forward to you reply. Yours Sincerely, LiHua任务型写作Homework can be agood way for students studiesand for teachers teachingrespectively. It helps students to learn lessons better, and helps the teachers judge their teaching. Although different students learn efficiently,homework can be benefici
79、al. (37 words) 谈谈作业对学生学习所产生的影响; Obviously, homework can help middle school students consolidate what has beentaught in class, prepare for the next class, and learn to use reference materials . Doing homework is a good learning method, which can increase their knowledge and improve their abilities an
80、d skills. 你对如何用作业促进学习和培养良好习惯方面的建议。 There is no doubt that homework becomes an important part of education. So I suggest homework should be set in order to strengthen what is taught in class and develop good work habits. Also, regular homework practice shouldbe goodfor building students confidence . (128 words)19