1、Section AStarting out & Understanding ideas必备知识基础练进阶训练第一层.单词拼写1Later, Lincoln studied law and became a _ (律师).2As I _ (靠近) the house, I noticed a light on upstairs.3I had a chat with my lawyer before I went to the _ (法庭).4I _ (尊重) Jacks opinion on most subjects.5He _ (忽视) all the“No Smoking”signs an
2、d lit up a cigarette.6The prince _ (聊天) with Tom and invited him to play.7You have no _ (选择) but to refuse his proposal.8He dealt with the problem in a highly _ (专业的) way.9Actually, the discussion _ (集中) on three main problems.10Its wrong to _ (认为) arts groups cannot make a profit.完成句子1我问坐在玛丽周围的学生是否
3、知道她为什么没来学校。I asked the students _ if they knew why she was absent from school.2看! 站在学生面前的是他们的体育老师, 他正在讲解足球比赛前如何热身。Look! _ their P. Eteacher, explaining how to do a warmup before the football match.3从太空看去, 地球看起来是蓝色的。这是因为它的表面大约百分之七十一都被水覆盖着。Seen from space, the earth looks blue. _ about seventyone perc
4、ent of its surface is covered by water.4沿着丝绸之路旅行是有趣的、有益的经历。_ is an interesting and rewarding experience.5国庆节就要来了。假期去参观上海怎么样呢?The National Day is around the corner. _ during the holiday?.课文语法填空The grandfather and the father, 1._ (seat)at the table, are playing chess. The son 2._ (nervous)approaches t
5、he table and tells his father he has decided not 3._ (go) to university. He wants to focus 4._ his band and has a career in music when he leaves school. The father thinks 5._ (play)in a band is not a job and he wants 6._ (he) son to be a lawyer because he thinks people show respect for lawyers. 7._,
6、 his son is not interested in law. The grandfather advises his grandson to think carefully before jumping in with both 8._ (foot). The grandfather says if his grandson goes to university and plays music at 9._ same time, he 10._ (have) two options for his future.关键能力提升练进阶训练第二层.阅读理解AFamily fights are
7、 never enjoyable. Whether you are dealing with a loud sister or a stubborn (固执的) mom or dad, the situation can be bad. At least thats what we have learned to expect.What if it could be different? What if family fights and conflicts (冲突) could be turned into chances to become closer? What if problems
8、 could be solved with everyone walking away feeling more deeply cared for and loved?Family fighting is, on one level, about power. Someone is telling someone else what to do. In a short moment, emotions (情绪) can be brought out and the fight is on. You can go down that old road or you can try somethi
9、ng different.In any fight, you have a need to be listened to and understood. People raise their voices and shout at each other because theyre not being listened to. Its totally unconscious (无意识的). You want your mom or dad to listen and understand. You want your brother or sister to listen and care.
10、But you always seem to forget that the person youre fighting with has the same need to be listened to. So if you can put aside your need for a few minutes, the situation will change quickly. Give the other person some time to express his or her feelings, and you will earn your turn to be listened to
11、. And while you are listening, you have to listen for the right information. The best way to do this in emotional situations is to ignore (忽略) most of the words because many people cant express what they are feeling with words alone, especially when they are upset.But if the situation starts to get
12、out of control, it will be wise to just calm down and leave the problem until later because many fights happen at the wrong time. The situation will die down quickly, usually in less than 30 seconds. You can either move on to problem solving or reach an agreement to work on it at a better time.This
13、way, everyone will feel respected and listened to, even when there is a conflict. Emotions will be understood and respected, and it will bring your family closer together.1The first three paragraphs mainly want to show that _Apeople had better avoid family fightsBfamily members fight to control each
14、 otherCfamily fights are easy to happenDfamily fights can be turned into something positive2In the authors opinion, the key to dealing with family fights is to _Ameet the need to be listened to firstBmake sure that youre the first to be listened toCignore what others say in these emotional situation
15、sD.stop saying anything when you feel you are giving orders3When the situation gets out of control, its best to _Await for a better moment to speakBlet the other person express his feelingsCwork on a written agreement firstDmove on to problem solving4What does the underlined word “this” in Paragraph
16、 4 refer to?A.Ignoring most of the words.BListening for the right information.CExpressing what they are feeling with words.DSpending time listening to others.BAfter Mom died, I began visiting Dad every morning before I went to work. He was weak and moved slowly, but he always had a glass of freshly
17、squeezed orange juice on the kitchen table for me, along with an unsigned note reading, “Drink your juice.” Such a note, I knew, was as far as Dad had ever been able to go in expressing his love. In fact, I remember, as a kid I had questioned Mom, “Why doesnt Dad love me?” Mom frowned, “Who said he
18、doesnt love you?”“Well, he never tells me,” I complained. “He never tells me either,” she said, smiling. “But look how hard he works to take care of us, to buy us food and clothes, and to pay for this house. Thats how your father tells us he loves us.”I nodded slowly. I understood in my head, but no
19、t in my heart. I still wanted my father to put his arms around me and tell me he loved me. Dad owned and operated a small scrap (片) metal business, and after school I often hung around while he worked. Dad hand fed scrap steel into a device that chopped (剁碎) it as cleanly as a butcher chops a rack o
20、f ribs. The machine looked like a giant pair of scissors, with blades thicker than my fathers body. If he didnt feed those terrifying blades just right, he risked serious injury. “Why dont you hire someone to do that for you?” Mom asked Dad one night as she bent over him and rubbed his aching should
21、ers with a strong smelling liniment. “Why dont you hire a cook?” Dad asked, giving her one of his rare smiles.Many years later, during my first daily visit, after drinking the juice my father had squeezed for me, I walked over, hugged him and said, “I love you, Dad.” From then on I did this every mo
22、rning. My father never told me how he felt about my hugs, and there was never any expression on his face when I gave them.5The authors father always prepared a glass of freshly squeezed orange juice for him because _Athat was the authors favoriteBhe was sure the author would be thirstyCthe author wa
23、s always complainingDthat was a gesture of love6The authors father didnt hire a helper because _Ahis job was too dangerousBhis job required high skillsChe wanted to save moneyDhe was not good at communicating with others7What would be the best title for the passage?AI Just Couldnt Understand My Fath
24、er.BMy Father Never Loved Me.CSilent Fatherly Love.DMy Hardworking Father.七选五The timeout (暂停) is a method to punish your childrens misbehavior (不当行为). Children are taken away from their present situation for a few minutes. During the timeout they are put in a place and not allowed to do anything. It
25、s a great way to help your children calm down and realize their shortcomings. _1_Decide what is worth a timeoutFind a quiet moment to discuss a timeout principle for your family, determining where youll give timeouts, for what reasons, and for how long. _2_ And you can make your first timeout feel p
26、repared and calm.Give a warningInstead of suddenly giving a timeout to your children, warn them that theyll get one if they continue to be naughty. _3_ At this age children are often angry without realizing it.Giving them a timeout can make them calm. Some kids dislike timeouts very much, so that fi
27、nally the warning itself does the job. However, warnings are not enough. When your children hit, kick, or bite someone, use a timeout right away._4_Its a good idea to choose a timeout place, such as a chair or the end of a hallway. But remember that the place you choose needs to be safe and shouldnt
28、 be frightening.Decide how long timeouts will last_5_. Your children should have enough time to stop misbehaving and calm down. If it is too short or too long, your children may forget the punishment or become upset. Many experts advise one minute per year of your childrens age. You can watch the cl
29、ock yourself or set an alarm clock and tell them that the punishment is over when it rings.ASelect a placeBUse timeout regularlyCA timeout needs enough timeDYou neednt make decisions in a hurryEHere are a few ways to make it work for youFGive your children hugs and kisses after the timeoutGThis give
30、s them a chance to control their own behavior firstSection AStarting out & Understanding ideas必备知识基础练.1lawyer2.approached3.court4.respect5.ignored6.chatted7.option8.professional9.focused10.assume.1seated around Mary2In front of the students stands3This is because4Traveling along the Silk Road5What a
31、bout visiting Shanghai.【语篇解读】本文是一篇舞台剧。描述了父亲和儿子在儿子未来职业的选择上存在冲突。1答案与解析:seated考查过去分词。句意:祖父和父亲正坐在桌边下棋。提示词seat作动词讲时意为“向提供座位;(使)就座”,故本空应用过去分词,表示主语的状态。2答案与解析:nervously考查副词。句意:儿子紧张地靠近桌子,告诉他的爸爸他已经决定不上大学了。本空修饰动词approaches,故应用副词nervously,意为“紧张地”。3答案与解析:to go考查不定式。句意同上题。decide to do sth. 意为“决定做某事”,故本空应用不定式。4答案与
32、解析:on考查介词。句意:他想专注于他的乐队 focus on意为“专注于”,故本空应用介词on。5答案与解析:playing考查动名词。句意:父亲认为在乐队表演不是一份工作,他想让他的儿子成为一名律师,因为他认为人们尊敬律师。本句中的“_5_ (play) in a band is not a job”为宾语从句,此处为动名词短语作主语,故用动名词playing。6答案与解析:his考查代词。句意同上题。根据空后的名词son可知,本空应用形容词性物主代词。7答案与解析:However考查副词。句意:然而,他的儿子对法律不感兴趣。根据第5题和本题所给句意可知,设空处前后内容之间为转折关系;且空
33、后为逗号,故本空应用However,表示“然而,不过”。8答案与解析:feet考查固定用法。句意:祖父建议他的孙子在全身心投入之前仔细考虑一下。jump in with both feet意为“全心全意投入”,故本空应用feet。9答案与解析:the考查固定搭配。句意:祖父说如果他的孙子在上大学的同时演奏音乐,他的未来将有两个选择。at the same time意为“同时”,故本空应填the。10答案与解析:will have考查时态。句意同上题。结合句意可知此处应用一般将来时。关键能力提升练.A【语篇解读】本文是一篇说明文。作者在这篇文章中针对家庭斗争提供一些建议和意见, 从而缓和家庭矛盾
34、。1答案与解析:D推理判断题。根据文章第二段“What if family fights and conflicts could be turned into chances to become closer?”和第三段“You can go down that old road or you can try something different.”可知, 家庭斗争可能会转变为使家人变得更亲近的机会, 即家庭斗争有一定积极作用, 你可以接受斗争也可以做一些积极的改变来调节和缓和斗争, 因此D项符合文意。2答案与解析:A细节理解题。根据文章第四段“In any fight, you have
35、a need to be listened to and understood.”和第四段的内容可知, 在任何家庭矛盾中你都需要被倾听和理解。如果你可以将自己的需求搁置几分钟, 情况将会迅速改变。给对方一些时间来表达他或她的感受, 你将有机会被他们聆听。因此, 在作者看来, 解决家庭矛盾的关键在于首先满足对方的需求。3答案与解析:A细节理解题。根据文章第五段可知, 如果情况开始失控, 明智的做法是冷静下来, 将问题留到以后再解决, 因为许多矛盾是在错误的时间发生的。你可以继续解决问题, 也可以达成协议在更好的时间进行解决。因此, 当争吵难以控制时, 最好等冷静下来, 换个合适的时间再说。4答案
36、与解析:B词义猜测题。根据第四段最后一句话可知, 在聆听时, 你必须聆听正确的信息。在情绪激动的情况下, 做到这一点的最佳方法是忽略大多数话语, 因为许多人无法仅凭话语来表达自己的感受, 尤其是在生气时。因此, this指代的内容是前一句中“聆听正确的信息”。B【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述作者每天上班前去看父亲, 尽管父亲行动不便, 但总是在厨房桌子上准备好一杯新榨橙汁, 作者回忆这么多年来父亲从不用言语来表达对家人的爱, 而是用努力工作给家人提供更好的物质条件等实际行动来表达爱。5答案与解析:D细节理解题。根据第一段的内容可知, 作者的父亲总是为他准备一杯鲜榨橙汁, 这是一种爱的表
37、示。6答案与解析:C推理判断题。根据第一段中“But look how hard he works to take care of us, to buy us food and clothes, and to pay for this house.”可知, 父亲努力工作赚钱照顾家人, 给家人提供物质条件, 还要支付供房子钱, 由此推断, 父亲没有雇助手是因为他想省钱。7答案与解析:C主旨大意题。根据第一段中的对话内容和最后一段中的最后一句可知, 父爱是无言的、无声的。所以短文的最佳标题是“沉默的父爱”。.【语篇解读】本文为说明文。文章主要介绍了一种处罚孩子的措施timeout。1答案与解析:E
38、空格所在一段的下文主要叙述了处罚孩子有用的方法。由此可推断出空格处的目的在于引出下文。2答案与解析:D根据本段的小标题Decide what is worth a timeout可知决定何时运用timeout。根据“Find a quiet moment to discuss a timeout principle for your family, determining where youll give timeouts, for what reasons, and for how long _2_. And you can make your first timeout feel prep
39、ared and calm.(找一个安静的时间为你的家人讨论一个运用timeout的原则, 决定你将在哪里运用, 出于什么原因, 以及多长时间_第一次使用timeout不仅要准备充分, 而且要冷静)”。由此可推断出不能匆忙做决定。3答案与解析:G本段小标题是Give a warning。再根据上文“warn them that theyll get one if they continue to be naughty(警告他们如果继续淘气, 他们会得到一个timeout)”。再结合下文“At this age children are often angry without realizing
40、 it.这个年龄的孩子们常常不知不觉生气)”可知,给他们一个timeout处罚是可以让他们冷静。由此可推断出G项This gives them a chance to control their own behavior first符合文意。4答案与解析:A根据下文“Its a good idea to choose a timeout place, .But remember that the place you choose needs to be safe and shouldnt be frightening.”可知本段主要介绍了使用timeout要选好地点。5答案与解析:C根据本段的小标题Decide how long timeouts will last可知, 本段与timeout的时间有关。根据下文“Your children should have enough time to stop misbehaving and calm down.(你的孩子应该有足够的时间来阻止其不当行为和冷静下来)。”可推断出C项符合文意。