收藏 分享(赏)

2023新教材高考英语二轮专题复习 阅读七选五题型针对练(三)段中句类.docx

上传人:a**** 文档编号:346674 上传时间:2025-11-27 格式:DOCX 页数:8 大小:25.83KB
下载 相关 举报
2023新教材高考英语二轮专题复习 阅读七选五题型针对练(三)段中句类.docx_第1页
第1页 / 共8页
2023新教材高考英语二轮专题复习 阅读七选五题型针对练(三)段中句类.docx_第2页
第2页 / 共8页
2023新教材高考英语二轮专题复习 阅读七选五题型针对练(三)段中句类.docx_第3页
第3页 / 共8页
2023新教材高考英语二轮专题复习 阅读七选五题型针对练(三)段中句类.docx_第4页
第4页 / 共8页
2023新教材高考英语二轮专题复习 阅读七选五题型针对练(三)段中句类.docx_第5页
第5页 / 共8页
2023新教材高考英语二轮专题复习 阅读七选五题型针对练(三)段中句类.docx_第6页
第6页 / 共8页
2023新教材高考英语二轮专题复习 阅读七选五题型针对练(三)段中句类.docx_第7页
第7页 / 共8页
2023新教材高考英语二轮专题复习 阅读七选五题型针对练(三)段中句类.docx_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、阅读七选五题型针对练(三)段中句类Test 12022苏锡常镇四市高三调研(一)Parents showing off their children has long been popular on social media. It is found that videos with children receive three times as many views as other videos. Nineyearold Ryan Kaji, the star of the Ryans World, made an estimated $29.5 million from his cont

2、ent and product lines._1_ Influential parents and kids across a host of platforms can gain millions of online followers and land profitable sponsorships. Some family influencers get paid directly by brands for endorsing (代言) their products._2_ And many more earn income by receiving ad revenues (收益).

3、_3_ A look at the comments section of almost any website proves the Internet is often a very ugly place. And while the business of family social media is big and growing, there are few meaningful safeguards both from media companies and from existing law for kids privacy and safety._4_Leah Plunkett,

4、 assistant dean for learning experience and technology at Harvard Law School said, “In many cases, the kids who are involved incommercial sharenting are too young to understand whats going on._5_ If there is content going out about the children when they are three years old, they may be pretty uncom

5、fortable with it when they are 13. And that content is not going to go away.” Dr. Sarah Domoff, who directs the Family Health Research Lab, also says parental oversharing may be damaging.AThe pursuit of Internet fame and dollars may pose serious potential dangers to the kids on social media.BSome se

6、ll their branded products directly to viewers.CThey cant give any type of permission or know involvement.DSome parents have already started to reconsider sharenting.EAll of the problems make experts on childrens rights and development worried.F“Sharenting” has now become a kind of increasingly profe

7、ssionalized business.GEmbarrassing a child publicly can make children ashamed of the parents.Test 22022贵阳市五校高三联合考试(三)The primary purpose of product packaging is to protect the product from damage._1_ Some would argue that the packaging is as important as the product itself because its an important m

8、arketing and communication tool for their business. Interesting packaging can sometimes motivate (激发) someone to buy a product. For example, a small child might ask for a breakfast food that comes in a box with a picture of a TV character._2_ Pictures for children to color or cut out, games printed

9、on packaging, or small gifts inside a box also motivate many children to buy products or to ask their parents for them.Some packaging suggests that a buyer will get something for nothing._3_ Although a similar product in a plain container might cost less, people often prefer to buy the product in a

10、reusable glass or dish, because they believe the container is free. However, the cost of the container is added to the cost of the product._4_ Maybe the packaging has “Economy Size” or “Family Size” printed on it. This suggests that the large size has the most products for the least money. But that

11、is not always true. To find out, a buyer has to know how the product is sold and the price of the basic unit.The information on the packaging should provide some answers. But the important thing for any buyer to remember is that packaging is often an advertisement._5_ Only the product inside can do

12、that.AThe size of the packaging also motivates a buyer.BLogos and symbols are often applied to packaging.CThe words and pictures do not tell the whole story.DHowever, packaging is also an important form of advertising.EFood products sold in reusable containers are examples of this.FSome products are

13、 promoted through contests on their packaging.GThe child is more interested in the picture than in the breakfast food.Test 32022南京市、盐城市高三第二次模拟When Failure Is a Good ThingFailure is an important process you can learn from._1_Most people view failure as something that should be avoided at all costs._2

14、_ It may have been an “F” we received on a paper or the high expectations our parents placed on us that stopped us from trying.Awardwinning psychologist and author, Ron Friedman, tells the story of how Sara Blakely, founder of Spanx, revolutionized the womens clothing industry and became a billionai

15、re in his book, TheBestPlaceToWork:TheArtandScienceofCreatinganExtraordinaryWorkplace._3_ She had zero experience in the clothing industry, lacked an education in business and raised only $5,000 to invest. When asked where she found the courage, she gave all credit to her dad. While most parents ask

16、 their kids “How was your day?” when sitting down for dinner, Saras parents asked her and her brother “What did you fail in today?” each and every night.When interviewed by CNNs Anderson Cooper, Sara said, “Instead of failure being the outcome, failure became not trying. It forced me at a young age

17、to want to push myself so much further out of my comfort zone.”_4_ It became more about learning and less about a personal weakness.If we view failure as weakness, we avoid stepping out of our comfort zone._5_ It does not define us, but instead makes us mature. Im sure that there are many risks we w

18、ould all take in our personal, professional and spiritual lives if we could get over a fear of failure.What has been the greatest lesson you have learned when taking a chance? Please share with us.AAnd, most importantly, it means you tried.BLets take a look at how Sara faced failures.CIn reality, Sa

19、ras father had redefined failure.DEarly on, Sara overcame a series of difficulties.EInstead, we must remind ourselves that failure is an action.FIt is important to reflect on what can be learnt from failure.GWe tend to connect failure with a bad experience we had as a child.Test 42022昆明市高三摸底诊断测试Be a

20、 Green GuestWhen people take a vacation, they often take a vacation from responsibility, too. Our behavior at hotels is one of the biggest problems. We have our linen (亚麻织品) washed daily for us, and are provided with an endless stream of hot water. But all of this luxury equals serious consequences

21、for the environment._1_. They offer programs and facilities that save water and energy. Thats a good start, but there is a lot more you can do to cut down the amount of waste produced._2_.In America alone, there are about 50,000 hotels. Now think if hotel management puts two small bottles for each h

22、otel room every day, thats a huge amount of little plastic bottles that may not even get recycled. And what about all of that shampoo when you dont finish the bottle? A better way is to bring your own shampoo from home.Turn off the lights.You do it when youre at home, right? Do it at the hotel, too.

23、 Studies have shown that, in hotels, the majority of energy spent through lighting comes from the bathroom light being left on for more than one hour!_3_, remember to hit the switch!Dont have your sheets or towels washed every day.Sure, its luxury to have linens and towels cleaned every day, but tha

24、ts all it is. Washing a set of bed sheets and a pair of bathroom towels requires about 12 16 gallons of water. See if there is a policy for requesting that your towels and linen get washed weekly. In some hotels, its as simple as hanging towels back up on a hook._4_.These tips are also useful for tr

25、ips to a friends or relatives house._5_. They will also save your hosts a lot of money.AThink about bathroom facilitiesBJust say “no” to hotel shampooCWhen youre using the bathroomDAfter youre done with your businessEThey will save plastic, water, and electricityFMore and more hotels are becoming ec

26、ofriendlyGIn others, you may ask the front desk for a personal request阅读七选五题型针对练(三)Test 1语篇类型:议论文主题语境:人与社会社会热点在社交媒体上过度晒娃对他们有害【语篇解读】研究发现,与孩子有关的视频浏览量比其他视频多,许多家长以此获利。而这会对孩子的隐私、安全和心理发展有不良影响。1答案与解析:F根据空后的“Influential parents and kids. their products”可知,在许多平台上,有影响力的父母和孩子可以获得数百万的在线粉丝,并获得有利可图的赞助;一些网红家庭直接从品牌

27、商那里获得代言产品的报酬。据此可知,该段主要介绍了“晒娃”与商业的关系。2答案与解析:B根据空前的“Some family influencers. their products”可知,一些网红家庭直接从品牌商那里获得代言产品的报酬;据此可知,空处与此对应,说明“晒娃”获利的另一方式:直接将名牌产品销售给浏览者。3答案与解析:A根据空后的“And while the business. privacy and safety”可知,媒体公司和现存的法律对孩子的隐私和安全有很少的有意义的保护措施。据此可知,该段主要说明“晒娃”会给孩子们带来潜在的危险。4答案与解析:E根据空前的“there are

28、. privacy and safety”可知,媒体公司和现存的法律对孩子的隐私和安全有很少的有意义的保护措施。又结合该段第二句可知,儿童权利和发展专家对此很担忧。5答案与解析:C根据空前的“In many cases. whats going on”可知,在很多情况下,被卷入“商业性晒娃”的孩子还太小,不明白正在发生什么。据此可知,空处进一步解释了这一现象。Test 2语篇类型:说明文主题语境:人与社会生活现象包装的作用【语篇解读】包装也是一种重要的广告载体,对产品销售有很大的帮助。1答案与解析:D空前一句讲到了产品包装的主要作用是保护产品免遭破坏,空后一句讲到了一些人认为包装和产品一样重要

29、,因此空处应该会讲到包装还有其他重要的作用,故D项符合语境。2答案与解析:G空前空后都讲到了儿童和产品包装上的图片,故可推知空处应该也会讲到儿童和图片的信息,符合语境的只有G项。3答案与解析:E空前一句讲到了“一些包装会让购买者觉得不花钱就能得到一些东西”,空后一句讲到了“人们通常更喜欢购买装在可重复使用的杯子或盘子中的产品”,因此,E项“装在可重复使用的容器中的食品就是这样的例子”符合语境。4答案与解析:A结合本段内容尤其是“Economy Sizeor Family Size”“the large size”可知,本段主要讲到了包装规格对产品销售的作用,故A项适合作本段的主旨句。5答案与解

30、析:C空前讲到了“包装上的信息会提供一些答案,但任何购买者要记住的重要的一件事是,包装通常是个广告”,空后则讲到了“只有里面的产品才能做到”,因此,空处应该会讲到包装不会做某件事,故C项符合语境。Test 3语篇类型:夹叙夹议文主题语境:人与自我人物传记Sara Blakely如何对待失败【语篇解读】文章讲述了Spanx的创始人Sara Blakely的父亲重新定义了失败,他让孩子明白,失败并不是最终结果,而只是缺乏尝试。失败没有定义我们,而是让我们变得成熟,让我们走出舒适区,变成一个更优秀的人。Sara Blakely的故事告诉我们该如何对待失败。1答案与解析:A根据上文“Failure i

31、s an important process you can learn from”可知,上文提出失败重要的是过程,人们能从中学到东西,推测本句承接上文,继续说明失败的重要意义:这意味着你尽力了。A项符合语境,故选A。2答案与解析:G根据上下文可知,人们大多认为失败是无论如何都要避免的东西,后面讲述的是我们的一些失败经历,G项能衔接上下文,故选G。3答案与解析:D根据后文的内容可知,Sara在服装业没有经验,没有商业方面的学习经历,也没有很多钱来投资,她的父母每天问她“你今天在哪方面失败了?”,由此可知这一段是在讲Sara经历的困难。D项符合语境,故选D。4答案与解析:C空前说,失败并非结果,

32、而是不愿尝试,讲的是失败的定义;空后说,失败更多是关于吸取教训,而非个人弱点,讲的也是失败的定义。此外,这种定义让Sara脱离了自己的舒适区,所以这里是在说Sara的父亲重新定义的失败对Sara的影响。C项符合语境,故选C。5答案与解析:E根据上文可知,如果认为失败是弱点,我们就不会走出自己的舒适区,讲的是反面影响;后文说,我们不由失败定义,而从失败中受到启发进而变得成熟,讲的是正面影响,所以本句与上文构成转折,指出失败的定义和作用。E项符合语境,故选E。Test 4语篇类型:说明文主题语境:人与自然环境保护做一个环保的房客【语篇解读】本文主要讲述了人们在外出住酒店时可以通过很多方式减少污染、

33、节约能源、保护环境。1答案与解析:F根据空后一句“They offer programs and facilities that save water and energy”可知,they指代的应该是hotels,再结合空前一句中的“all of this luxury equals serious consequences for the environment”可知,空处应该会讲到酒店已经意识到环境问题并开始行动,故F项符合语境。2答案与解析:B根据本段内容尤其是最后一句“A better way is to bring your own shampoo from home”可知,本段主要讲到了不要用酒店的洗发水,这样可以减少塑料污染,故B项适合作本段的主旨句。3答案与解析:D分析句子结构可知,空后是一个祈使句,且没有连词连接,空处应该是一个从句。分析选项,快速锁定C和D,结合空后语境“记得去按开关”和常识可知,应是在你完成自己的事之后记得去关灯,故D项符合语境。4答案与解析:G空前一句讲到了“In some hotels.”, G项中的“In others”与之对应,且讲到了自己无法处理时的解决方案,故G项符合语境。5答案与解析:E根据空后一句“They will also save.”可知,空处应该会讲到“They will save.”,故E项符合语境。8

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1