收藏 分享(赏)

江苏省海安高级中学2021届高三上学期第四次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:344722 上传时间:2025-11-27 格式:DOC 页数:23 大小:107.50KB
下载 相关 举报
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第四次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共23页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第四次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共23页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第四次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共23页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第四次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共23页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第四次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共23页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第四次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共23页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第四次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共23页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第四次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共23页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第四次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第9页
第9页 / 共23页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第四次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第10页
第10页 / 共23页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第四次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第11页
第11页 / 共23页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第四次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第12页
第12页 / 共23页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第四次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第13页
第13页 / 共23页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第四次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第14页
第14页 / 共23页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第四次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第15页
第15页 / 共23页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第四次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第16页
第16页 / 共23页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第四次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第17页
第17页 / 共23页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第四次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第18页
第18页 / 共23页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第四次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第19页
第19页 / 共23页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第四次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第20页
第20页 / 共23页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第四次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第21页
第21页 / 共23页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第四次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第22页
第22页 / 共23页
江苏省海安高级中学2021届高三上学期第四次调研考试英语试题 WORD版含解析.doc_第23页
第23页 / 共23页
亲,该文档总共23页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、江苏省海安高级中学2020-2021学年高三第一学期第四次调研考试英语试题第一部分 听力(共20小题;每小题1.5分,满分30分)第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man want to do?A. Reserve a cheap hotel. B. Go to Mexico on business.C. Relax and enjoy himself.2. What will the woman

2、get?A. Carpet cleaner. B. A paper towel. C. A glass of wine.3. Who is the woman?A. Shes a teacher. B. Shes a student. C. Shes an assistant teacher.4. Where are the speakers headed?A. To a swimming pool. B. To the beach. C. To a restaurant.5. Why is the museum important?A. Its a museum for old art. B

3、. It will be built on a small island.C. Its the first of its kind in Indonesia.第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How much does an entrance ticket cost?A. Two dollars. B. Five dollars. C. Seven d

4、ollars.7. How does the woman pay?A. In cash. B. By check. C. By credit card.听第7段材料,回答第8、9题。8. Where did the tomato sauce come from?A. A local farm. B. A store only five miles away.C. The mans own tomatoes.9. What does the woman think of cooking?A. She enjoys it. B. She doesnt have the patience for i

5、t.C. It makes her feel creative.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the relationship between the speakers?A. Interviewer and interviewee. B. Husband and wife. C. Neighbors.11. Where did the man go to college?A. In Washington. B. In Texas. C. In Nebraska.12. What is the womans job?A. She is a computer progr

6、ammer. B. She is a banker.C. She is an artist.听第9段材料,回答第13至16题。13. What did Fitbit say about the recent study?A. It was false. B. It hurt their business. C. They had no comment.14. When does the man use his Fitbit?A. Only when hes exercising. B. During the daytime. C. All the time.15. What does the

7、man think of his Fitbit?A. Its sometimes uncomfortable to wear. B. It isnt useful.C. Its a good value.16. How does the woman sound?A. Interested. B. Bored. C. Upset.听第10段材料,回答第17至20题。17. What is the speaker mainly talking about?A. A free lesson website for teachers. B. A search engine.C. A language

8、program.18. How many people use Duolingo currently?A. Over one hundred million.B. A few hundred thousand.C. Several thousand.19. Where is Luis von Ahn from?A. Switzerland. B. Guatemala. C. Costa Rica.20. How was Duolingo originally funded?A. By big websites. B. By an actor. C. By schools.第二部分 阅读理解(共

9、两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)AHow to apply for a job successfully? When you get a job interview, it is the chance that you impress the employer and prove you really are the right person for the job. The following key points may be the important steps you can take to ensure you make a good impressi

10、on from the beginning.Be PreparedResearch the company thoroughly before the job interview. Read through the company website to gain a thorough understanding of what does its values, clients or audience and any technologies it uses. You should also Google the company and read any press releases. Note

11、 important issues or points you can discuss at the interview. Take copies of the job description with you to the interview. Dont he afraid of showing off, you can bet the other candidates wont be holding back!Interview QuestionsAll this preparation work will go a long way to helping you for question

12、s you might be asked during the interview. As well as preparing for the standard questions, you also need to come up with relevant questions to ask the interviewer about the company and your role. You may want to ask something along the lines of Whats it like to work here?, What are the career prosp

13、ects like?.TimekeepingPlan your route in advance and make a dry run to the interview location a few days beforehand to make sure youre clear on where youre going. Print out directions and maps from sites like Google Maps and make sure you should be there without any problems.After the InterviewIf yo

14、ure unsuccessful, use it as an opportunity to improve. Ask for feedback from the interviewer.This will improve your future interview success chances; the interviewer might consider you for future vacancies (空缺)at the company based on this action alone.1. What should you do at a job interview?A. Reco

15、gnize who is the right employer.B. Find a chance to show your talent off.C. Impress the employer with good behaviorD. Have a good impression of the employer.2. Which question can you ask the interviewer?A. What interests you when you work?B. What is the information about your clients?C. What advice

16、will you offer to the interviewees?D. What is the promising future of the company?3. It can be inferred form the passage that .A. a proper attitude can help you get a jobB. it is impossible to get a job at the first interviewC. the interviewer can help you through the back doorD. it is unnecessary t

17、o keep cautious about an interview【答案】1. C 2. D 3. A【解析】这是一篇说明文。文章主要给出了一些帮你在面试工作时取得成功的建议。【1题详解】细节理解题。根据第一段“When you get a job interview, it is the chance that you impress the employer and prove you really are the right person for the job.(当你得到面试机会时,这是你给雇主留下深刻印象并证明你真的是这份工作的合适人选的机会。)”可知,在工作面试时,你应该用好的行

18、为举止给雇主留下深刻的印象。故选C项。【2题详解】推理判断题。根据第三段“You may want to ask something along the lines of Whats it like to work here?, What are the career prospects like?.(你可能会问像“在这里工作怎么样?”、“职业前景怎么样?”这样的问题。)”可知,面试时可以问一些有关公司未来发展的问题。故选D项。【3题详解】推理判断题。根据作者给出的面试前建议“Be Prepared. Interview Questions. Timekeeping.”,可知,如果要得到工作机

19、会,我们需要有一个积极的态度,为面试做好充分的准备,这样才有可能面试成功,最后一段“If youre unsuccessful, use it as an opportunity to improve. Ask for feedback from the interviewer. This will improve your future interview success chances; the interviewer might consider you for future vacancies (空缺)at the company based on this action alone.

20、(如果你没有成功,把它当作一个提高的机会。向面试官寻求反馈。这会增加你未来面试成功的机会;面试官可能会因为你的这个行为而考虑你将来的职位空缺。)”说明即使面试不成功,也要抱有积极的态度,寻求反馈,以尽可能得到工作机会。所以一个正确的态度对面试成功很重要。故选A项。BAt 8: 43 p.m. Beijing time on November 3, accompanied by the thunderous roar of engines, a 57-meter-tall rocket pushed itself into the sky over Hainan Province.An incr

21、easing number of Chinese rockets have been launched in the past few years, but this one was particularly significant. It was the first launch of the new Long March 5 rocket, which is much larger than previous versions of Chinas carrier rockets. Its successful launch has pushed China to the forefront

22、 of the world in terms of rocket carrying capacity (容量、能力). The heavy-lift carrier rocket will enable China to build a permanent manned space station by 2022.“China is developing very rapidly into one of the major space players,” says Brian Harvey, a space analyst and author of China in Space: The G

23、reat Leap Forward. “You will see the Chinese quite visibly begin to match the capacity of the other space powers.” “We are not satisfied with the achievements we have made in the fields of space technology. With the development of Chinas space program, we are trying to make contributions to human kn

24、owledge about the universe.” says Wang Chi of the National Space Science Center.For the next decade, the Tiangong Space Station will be Chinas principal destination. Although not as large as the International Space Station, it will have a broadly similar capacity to perform scientific experiments. C

25、hina also plans to land a small rover (探测车) on the far side of the moon in 2018, which will be a world first. Also in the advanced planning stages is a over to go to Mars. Additionally, designs for a Long March 9 rocket are being studied. With the first launch of the rocket due in 2025, China could

26、very well be in a position to land astronauts on the moon by 2030.Chinas space program is making progress year upon year. It is quite clear that a dramatic shift in space power is taking place.4. Why was the launch on Nov. 3 particularly significant?A. It was first done from the sea in Hainan provin

27、ce.B. It was the first time to launch Chinese carrier rocket.C. It launched the biggest carrier rocket in the world.D. It marked a new era of space exploration in China.5. What is Paragraph 3 mainly about?A. Development of Chinas space program.B. Chinas contributions to space stations.C. Comments on

28、 Chinas space exploration.D. Chinas achievements in space technology.6. According to the text, what might China achieve for the next decade?A. To build a manned space station.B. To launch its Long March 5 rocket.C. To land astronauts on the moon.D. To perfect the International Space Station.7. What

29、may be the best title for the text?A. The Great Event in HainanB. Chinas New LaunchC Chinas New Space PowerD. Space Plans for Next Decade【答案】4. D 5. C 6. A 7. C【解析】这是一篇说明文。本文主要介绍的是近年来中国的航天事业取得的进展,以及未来在太空探索方面的计划。【4题详解】推理判断题。根据第二段关键句“An increasing number of Chinese rockets have been launched in the pa

30、st few years, but this one was particularly significant. It was the first launch of the new Long March 5 rocket, which is much larger than previous versions of Chinas carrier rockets. Its successful launch has pushed China to the forefront of the world in terms of rocket carrying capacity.”(在过去的几年里,

31、中国发射了越来越多的火箭,但这次发射的火箭特别有意义。这是新型长征五号火箭的首次发射,它比中国以前的运载火箭大得多。它的成功发射将中国的火箭运载能力推到了世界前列。)可知,这次发射的火箭特别有意义,是因为它的成功发射将中国的火箭运载能力推到了世界前列,由此可推断出,11月3日的火箭发射意义特别重大是因为它标志着中国太空探索的新时代,中国的火箭运载能力位于世界前列。故选D项。【5题详解】主旨大意题。根据第三段关键句“China is developing very rapidly into one of the major space players,” says Brian Harvey, a

32、 space analyst and author of China in Space: The Great Leap Forward. “You will see the Chinese quite visibly begin to match the capacity of the other space powers.”(“中国正迅速发展成为主要的太空参与者之一,”空间分析师、中国在太空:大跃进一书的作者布莱恩哈维说。“你将看到中国开始明显地与其他太空强国的能力相匹敌。”)可知,本段主要介绍的是空间分析师布莱恩哈维对中国在太空探索方面取得的成绩的评论。由此可知,第三段的主要内容是关于中国

33、太空探索的评论。故选C项。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段关键句“For the next decade, the Tiangong Space Station will be Chinas principal destination. Although not as large as the International Space Station, it will have a broadly similar capacity to perform scientific experiments.”(未来十年,天宫空间站将是中国的主要目的地。虽然没有国际空间站那么大,但它将拥有与国际空间

34、站大致相似的进行科学实验的能力。)可知,在未来十年,中国太空探索方面主要的目的是建立天宫空间站,由此可知,中国在未来十年可能取得的成就是建造载人空间站。故选A项。【7题详解】主旨大意题。根据文章内容及最后一段关键句“Chinas space program is making progress year upon year. It is quite clear that a dramatic shift in space power is taking place.”(中国的航天事业正在逐年取得进展。很明显,太空力量正在发生戏剧性的转变。)可知,本文主要介绍的是近年来中国的航天事业取得的进展,

35、已经开始明显地与其他太空强国的能力相匹敌。“Chinas New Space Power”意为“中国的新的太空力量”,能够概括文章主要内容。故选C项。CAttractions in YorkYork MinsterDeangate, York YO1 7HHEnjoy the peaceful atmosphere of the largest Medieval Gothic cathedral in Northern Europe, a place for worship for over 1,000 years and a treasure house of 800 years of st

36、ained glass. Open daily subject to services. Please check in advance to avoid disappointment.Tel: 01904 557216www.yorkminster.org E-mail: visitorsyorkminster.orgNational Railway MuseumLeeman Road, York YO26 4XJEnjoy a fantastic free day out for the whole family at the National Railway Museum in York

37、. Explore our three huge halls full of trains and railway legends including Mallard the worlds fastest train and the Japanese Bullet Train.Open daily between 10 a.m.-6 p.m. Tel: 08448 153139www.nrm.org.uk E-mail: nrmnrm.org.ukYork Castle MuseumEye of York, York YO1 9RYGet ready to take a trip to the

38、 world-famous recreated Victorian Street, Kirkgate. The first street of its kind, visited by 30 million people, is alive with the sights, sounds and colourful characters of York more than 100 years ago. Step inside the shops and meet the interesting folk who work there.Opening hours: Mon-Sun 09:30 t

39、o 17:00 Tel: 01904 687687www.yorkcastlemuseum.org.uk E-mail: castle.museumymt.org.ukCliffords TowerTower Street, York YO1 9SABuilt by William the Conqueror, it was twice burned to the ground, before being rebuilt by Henry III in the 13th century. With sweeping views of York and the surrounding count

40、ryside, it isnt hard to see why Cliffords Tower played such a key role in the control of northern England.Opening hours: Mon-Sun 10:00 to 16:00 Tel: 01904 646940www.english-heritage.org.uk/cliffordstowerE-mail: customersenglish-heritage.org.uk8. The ad most probably comes from the“_”part of the news

41、paper.A. Education.B. History.C. Culture.D. Tourism9. Where can visitors step into the well-known Victorian Street?A. York Castle Museum.B. National Railway Museum.C. York Minster.D. Cliffords Tower.10. While visiting York Minster, the visitors can .A. have sweeping views of York and countrysideB. g

42、o inside the shops and meet the folk working thereC. enjoy a treasure house of 800 years of stained glassD. see the worlds fastest train and the Japanese Bullet Train11. If you want to know more information about Cliffords Tower, you can .A. phone 01904 557216B. visit the website www.nrm.org.ukC. em

43、ail to castle.museumymt.org.ukD. write a letter to Tower Street, York YO1 9SA【答案】8. D 9. A 10. C 11. D【解析】【分析】本文为一篇广告应用文。文章介绍了约克郡几个比较著名的旅游胜地,吸引读者参观。【8题详解】推理判断题。根据文章“Attractions in York”(约克的景点),由此推断,本文应该是来自报纸上的旅游部分,故选D。【9题详解】细节理解题。根据小标题“York Castle Museum”中的“Get ready to take a trip to the world-famo

44、us recreated Victorian Street, Kirkgate.” (准备好去参观世界闻名的重现维多利亚时代的柯克盖特大街。)可知在York Castle Museum可以看到Victorian Street,故选A。【10题详解】细节理解题。根据小标题“York Minster”中的“Enjoy the peaceful atmosphere of the largest Medieval Gothic cathedral in Northern Europe, a place for worship for over 1,000 years and a treasure h

45、ouse of 800 years of stained glass.” (这里是北欧最大的中世纪哥特式大教堂,有1000多年的礼拜历史,拥有800年历史的彩色玻璃房子)可知,在York Minster,游客可以欣赏有800年历史的彩色玻璃宝库,故选C。【11题详解】细节理解题。根据小标题“Cliffords Tower”中的“Tower Street, York YO1 9SA”。可知如果你想得到更多的关于Cliffords Tower的信息,可以写信给Tower Street, York YO1 9SA。故选D。【点睛】应用文多是细节理解题。一般定位关键词适用于解答细节理解题。通过定位关键

46、词解题,考生在阅读题干时,把题干中有标记意义的词或词组标记出来,或者选项中的关键词,然后用这个词回到原文当中定位。如小题2题干中的Victorian Street,再如小题3题干中的York Minster,可以帮助快速找出答案。DA Whale of a TimeThe annual whale festival in Hermanus, South Africa, kicks off today. The coastal town, located on the Western Cape about 1.5 hours from Cape Town, is well-known for w

47、hale watching. It is one of the best locations in the world to witness the migration of southern fight whales. The festival, which is the only eco-arts festival in South Africa, attracts upward of 130, 000 visitors.Hermanus also takes pride in the worlds only “Whale Crier”. His job is to go around a

48、nd herald the whereabouts of whales to everyonewith his horn. Fortunately, the timing of the festival almost guarantees a whale sightingas close as a few meters from shore!The whales are, of course, the main attraction of the festival, but many more terrific activities are available. The seaside env

49、ironment, with the mountains as a backdrop, makes an ideal setting to enjoy the festivals musical performances and fantastic seafood. For those who desire more adventure, theres open water swimming, a night run and sports challenges. And there are other festivities and entertainment for kids. With s

50、omething for everyone, what more could ask for?12. Whats the main attraction of the whale festival in Hermanus?A. Whale criers.B. Coastal landscape.C. Whale watching.D. Migration of fish.13. What does “herald” in Paragraph 2 mean?A. Prove.B. Signal.C. Choose.D. Arrange.14. What might an adventure lo

51、ver prefer?A. A night run.B. Fantastic seafood.C. Musical performance.D. Seaside environment.15. The underlined sentence tells us in the whale festival_A. nothing can be expected.B. everyone can enjoy themselves.C. everyone can ask for more.D. more fun can be expected.【答案】12. C 13. B 14. A 15. B【解析】

52、这是一篇说明文。文章主要介绍了南非赫曼努斯一年一度鲸鱼节以及这个节日中的特色活动。【12题详解】细节理解题。根据第一段关键句“The annual whale festival in Hermanus, South Africa, kicks off today. The coastal town, located on the Western Cape about 1.5 hours from Cape Town, is well-known for whale watching.”(南非赫曼努斯一年一度的鲸鱼节今天开幕。这座海滨小镇位于西开普省,距开普敦约1.5小时车程,以赏鲸闻名。)可知

53、,赫曼努斯一年一度的鲸鱼节以赏鲸闻名,由此可知,赫曼努斯的鲸鱼节最吸引人的地方是赏鲸。故选C项。【13题详解】词句猜测题。根据划线单词所在句“His job is to go around”(他的工作是四处走动)和“herald the whereabouts of whales to everyonewith his horn.”(用号角向每个人_鲸鱼的下落。)可知,句中“His”代指上文提到的“Whale Crier”(报鲸人),由此可知,报鲸人应该是四处走动,用号角告知每个人鲸鱼出现的地方,“Signal”意为“标志,表明”,符合句意和报鲸人的工作内容。故选B项。【14题详解】细节理解题

54、。根据第三段关键句“For those who desire more adventure, theres open water swimming, a night run and sports challenges.”(对于那些想要更多冒险的人来说,这里有公开水域游泳、夜间跑步和体育挑战。)可知,对于想要冒险的人来说,这里也有很多活动,比如公开水域游泳、夜间跑步和体育挑战,由此可知,喜欢冒险的人会喜欢夜间跑步。故选A项。【15题详解】词句猜测题。根据划线句子上文“The seaside environment, with the mountains as a backdrop, makes

55、an ideal setting to enjoy the festivals musical performances and fantastic seafood. For those who desire more adventure, theres open water swimming, a night run and sports challenges. And there are other festivities and entertainment for kids.”(海边的环境以群山为背景,是欣赏音乐节的音乐表演和品尝美味海鲜的理想场所。对于那些想要更多冒险的人来说,这里有公

56、开水域游泳、夜间跑步和体育挑战。孩子们还有其他的庆祝活动和娱乐活动。)可知,赫曼努斯的鲸鱼节除了可以赏鲸之外,还可以欣赏音乐表演和品尝美味海鲜,也有适合冒险爱好者和孩子的活动。由此可知,划线句子想表达的是“对每个人来说,都可以在赫曼努斯的鲸鱼节上玩的很愉快”。“everyone can enjoy themselves.”意为“每个人都可以玩得开心。”符合句意和段落表达内容。故选B项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)Lack of Sleep Switches off GenesOne week of bad sleep can switch off hundreds of gene

57、s and raise the risk of a host of illnesses which is linked to higher body weights or heart disease scientists claim._16_Getting fewer than six hours sleep per night can switch off genes in the body according to a new study.Our bodies depend on genes to produce a constant supply of proteins which ar

58、e used to replace or repair damaged tissue, but after a week of lacking in sleep some of genes stopped working._17_ Scientists from Surrey University divided 26 volunteers into two groups, one of which slept for less than six hours per night for a whole week, and one of which slept for ten hours per

59、 night. At the end of the week each group was kept awake for 40 hours and donated blood samples, which were studied to examine the effects of their sleep states._18_Although a weeks normal sleep was enough to restore the affected genes to their normal pattern, researchers said that long periods of s

60、leeplessness could lead to serious health problems including heart disease._19_ Prof Colin Smith, one of the authors of the new paper, which was published in the Proceedings of the National Academy of Sciences journal, said, This is only a week of short time sleeping and it is only five and a half o

61、r six hours night. Many people have that amount of sleep for weeks, months and maybe, even years so we have no idea how much worse it might be.If these processes continue to be disordered, you could see how you are going to get damage of organs, tissues, heart disease, etc._20_A. Genes in our bodies

62、 play a key role in the constant process of self-repair.B. The group of lack of sleeping was found to have changed the function of 711 genes.C. The other participants were monitored as they slept with their rest disturbed on some of the nights.D. The results suggest that shorter sleep provides a mor

63、e permissive environment only for heart disease.E. If you are not able to repair cells and tissues that are damaged then you are going to suffer permanent ill health.F. Studies have also shown the lack of sleep can lead to some other problems, for example limiting our ability to drive a car safely.G

64、. The findings suggest that long-lasting lack of sleep could prevent the body from fully repairing itself and raise the risk of a host of diseases.【答案】16. A 17. G 18. B 19. F 20. E【解析】这是一篇说明文。文章主要讲述睡眠不足会影响身体健康,告诫我们要养成健康的睡眠习惯。16题详解】上文“One week of bad sleep can switch off hundreds of genes and raise t

65、he risk of a host of illnesses which is linked to higher body weights or heart disease, scientists claim.(科学家说:一周的糟糕睡眠能“截断”成百上千的基因并且提高许多疾病的风险。这些疾病与更高的体重或心脏疾病有关。)”说明糟糕的睡眠会影响到成百上千的基因。A项“Genes in our bodies play a key role in the constant process of self-repair.(基因在我们身体内的自我修复过程中起到重要作用。)”中的Genes与上文一致,主要

66、讲述基因的重要性。故选A项。【17题详解】上文“Our bodies depend on genes to produce a constant supply of proteins which are used to replace or repair damaged tissue, but after a week of lacking in sleep some of genes stopped working.(我们的身体依靠基因不断的创造出蛋白质供给,这些蛋白质被用来代替或修复受损组织。但是缺觉一周后,一些基因会停止工作。)”说明睡眠不足会影响基因创造蛋白质,对身体有害。G项“lon

67、g-lasting lack of sleep”与上文一致,说明睡眠不足对身体的危害。故选G项。【18题详解】下文“Although a weeks normal sleep was enough to restore the affected genes to their normal pattern(虽然一周正常的睡眠足够将受影响的基因恢复到它们正常的样子。)” 描述正常睡眠这一组的检查情况。Although表示转折,故第三空应描述睡眠不足那一组的情况。B项“The group of lack of sleeping(睡眠不足这一组)”与下文中的“正常睡眠组”进行对比,故选B项。【19题详

68、解】上文“researchers said that long periods of sleeplessness could lead to serious health problems including heart disease.(研究者说长期的睡眠不足能导致严重的健康问题,包括心脏病。)”说明长期睡眠不足会导致严重的健康问题。F项中的also表示并列补充。且“the lack of sleep can lead to some other problems(睡眠不足能导致一些其他问题。)”与上文一致,是上文的补充说明。故选F项。【20题详解】上文“If these processes

69、 continue to be disordered, you could see how you are going to get damage of organs, tissues, heart disease, etc.(如果这些过程继续紊乱下去的话,你可能会看到自己将会器官受损、组织受损、心脏疾病等。)”说明长期睡眠不足会引发身体机能受损。E项中的damaged和ill health与上文一致,故选E项。第三部分完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)A man worked in a big company. One day, he came home from _21_

70、late, tired and annoyed, to find his 6-year old son _22_ him at the door. The _23_ his son saw him, he asked him a question, “Daddy, how much do you make an hour?” “Thats _24_ of your business. If you _25_ know, I make $20 an hour.” the man said angrily. “Oh,” the little boy replied, with his head d

71、own. Looking up, he said, “Daddy, may I please_26_ $10?”The father was _27_ and shouted at him to go back to his room because he thought his son was so _28_.The little boy quietly went to his room and shut the door. The man sat down and started to get _29_ angrier about the little boys _30_. How dar

72、e he ask such questions only to get some money? After an hour _31_, the man had calmed down, and started to _32_. Then he went into the little boys room. “Ive been thinking, maybe I was too _33_ on you earlier. Heres the $10 you asked for. ” said the man. The little boy sat _34_ up, smiling. “Oh, th

73、ank you daddy!” He yelled. Then, _35_ under his pillow, he _36_ some crumpled up bills. The little boy slowly _37_out his money, then _38_ at his father. “Daddy, I have $20 now. Can I _39_ an hour of your time? Please come home _40_ tomorrow. I would like to have dinner with you.”21. A. schoolB. wor

74、kC. tripD. hospital22. A. standing forB. asking forC. waiting forD. playing with23. A. momentB. timeC. dayD. when24. A. notB. noC. nothingD. none25. A. haveB. mustC. mightD. want26. A. earnB. makeC. 1endD. borrow27. A. angryB. happyC. desperateD. embarrassed28. A. selfishB. crazyC. aggressiveD. inno

75、cent29. A. moreB. perhapsC. evenD. 1ittle30. A. moneyB. questionsC. toysD. pillows31. A. aboutB. or elseC. or soD. 1ater32. A. relaxB. refreshC. relieveD. regret33. A. hardB. kindC. softD. gentle34. A. patientlyB. straightC. slowlyD. 1azily35. A. puttingB. gettingC. takingD. reaching36. A. brought o

76、utB. picked outC. pulled outD. 1eft out37. A. countedB. gaveC. presentedD. sent38. A. looked downB. 1ooked awayC. 1ooked upD. 1ooked out39. A. sellB. borrowC. buyD. have40. A. 1ateB. earlyC. happilyD. often【答案】21. B 22. C 23. A 24. D 25. B 26. D 27. A 28. A 29. C 30. B 31. C 32. D 33. A 34. B 35. D

77、36. C 37. A 38. C 39. C 40. B【解析】这是一篇记叙文。文章通过小男孩向父亲借钱要买父亲一个小时的时间,让爸爸第二天早点回家陪自己共进晚餐的故事来告诫大家:不能只顾忙于工作,也要抽时间陪陪家人。【21题详解】考查名词词义辨析。句意:一天,他下班很晚回家,又累又烦,发现6岁的儿子在门口等他。A. school学校;B. work工作;C. trip旅行;D. hospital医院。根据前文“A man worked in a big company.”以及后文“tired and annoyed”可知,此处指父亲下班(工作)很晚。故选B项。【22题详解】考查动词短语辨析

78、。句意:一个人在一家大公司工作。一天,他下班很晚回家,又累又烦,发现6岁的儿子在门口等他。A. standing for代表;B. asking for要求;C. waiting for等待;D. playing with玩弄。根据前文“he came home from _1_ late, tired and annoyed”以及后文“at the door”可知,儿子正在门口等爸爸回家。故选C项。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:儿子一看见他,就问他一个问题:“爸爸,你一小时挣多少钱?”A. moment时刻;B. time时间;C. day天;D. when当时候。the momen

79、t用作连接词,相当于as soon as,意为“一就”,符合句意。故选A项。【24题详解】考查否定词用法辨析。句意:那不关你的事。A. not不;B. no没有,不是;C. nothing什么也没有;D. none没有一个。根据后文“the man said angrily.”可知,父亲不耐烦,none of your business意为“不关你事,少管闲事”,是固定搭配,符合语境。故选D项。【25题详解】考查情态动词词义辨析。句意:如果你非要知道,我每小时赚20美元。A. have有;B. must必须;C. might可能;D. want想要。根据后文“the man said angr

80、ily.”可知,父亲不耐烦,must意为“非要”表示一种厌烦,不耐烦地情绪,虽不赞同,但可允许,符合句意。故选B项。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:他抬起头说:“爸爸,我可以借10美元吗?”A. earn挣;B. make制造;C. lend借给,借出;D. borrow借入。根据后文“How dare he ask such questions only to get some money?”以及“Heres the $10 you asked for.”可知,孩子要借爸爸的钱。故选D项。【27题详解】考查形容词词义辨析。句意:父亲很生气,大声叫他回房间去,因为他觉得儿子太自私了。A.

81、 angry生气的;B. happy高兴的;C. desperate绝望的;D. embarrassed尴尬的。根据后文“shouted at him to go back to his room”以及“The man sat down and started to get_9_angrier about the little boys _10_.”可知,父亲很生气。故选A项。【28题详解】考查形容词词义辨析。句意:父亲很生气,大声叫他回房间去,因为他觉得儿子太自私了。A. selfish自私的;B. crazy疯狂的;C. aggressive好斗的;D. innocent无辜的。根据后文“

82、How dare he ask such questions only to get some money?”可知,父亲认为孩子向他要钱,是为了自己花,所以认为他是自私的。故选A项。【29题详解】考查副词词义辨析。句意:那人坐下来,开始对小男孩的问题更加生气。A. more更;B. perhaps或许;C. even甚至;D. little少。根据后文形容词的比较级angrier可知,此处用even来修饰,加强语气,符合语境句意。故选C项。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:那人坐下来,开始对小男孩的问题更加生气。A. money钱;B. questions问题;C. toys玩具;D. p

83、illows枕头。根据后文“How dare he ask such questions only to get some money?”可知,此处指父亲对小孩子的“问题”生气。故选B项。【31题详解】考查副词词义辨析。句意:大约过了一个小时,那人平静下来,开始后悔了。A. about大约;B. or else否则;C. or so大约;D. later后来。根据句意,此处表示“大约”,or so用于数量词之后,about用于数量词之前。故选C项。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:大约过了一个小时,那人平静下来,开始后悔了。A. relax放松;B. refresh刷新;C. reliev

84、e解除;D. regret后悔。根据后文“Then he went into the little boys room.”以及“Heres the $10 you asked for.”可知,那人(父亲)后悔了。故选D项。【33题详解】考查形容词词义辨析。句意:我一直在想,也许我之前对你太苛刻了。A. hard艰难的,苛刻的,无情的;B. kind好心的;C. soft软的;D. gentle温和的。根据前文“Ive been thinking”可知,这里是父亲的反思,根据后文“Heres the $10 you asked for.”可知,父亲反思过去对孩子太苛刻,太无情。故选A项。【34题

85、详解】考查副词词义辨析。句意:小男孩笑着坐直了。A. patiently耐心地;B. straight直地;C. slowly慢慢地;D. lazily懒惰地。这里描述小男孩的动作,根据后文“smiling”以及“thank you daddy!”可知,小男孩很高兴,所以坐直身子和爸爸交流,“坐直身子”表示态度积极,其他选项如“耐心地;慢慢地;懒惰地”均不符合语境。故选B项。【35题详解】考查动词词义辨析。句意:然后,他伸手到枕头下,拿出一些皱巴巴的钞票。A. putting放;B. getting去拿;C. taking拿去;D. reaching伸手(脚)。分析句子可知,此处应用不及物动词

86、,reach“伸手”可用作不及物动词,这里描述小男孩的动作,伸手到枕头底下,符合句意。故选D项。【36题详解】考查动词短语辨析。句意:然后,他伸手到枕头下,抽出一些皱巴巴的钞票。A. brought out取出;B. picked out捡出;C. pulled out拉出;D. left out排除。根据常识可知,钱在枕头底下压着,所以用“拉出来,抽出来”最为合适。故选C项。【37题详解】考查动词词义辨析。句意:小男孩慢慢地数着他的钱,然后抬头看着他的父亲。A. counted数;B. gave给;C. presented赠送;D. sent发送。根据后文“I have $20 now.”可

87、知,这里指小男孩在数钱。故选A项。【38题详解】考查动词短语辨析。句意:小男孩慢慢地数着他的钱,然后抬头看着他的父亲。A. looked down向下看;B. looked away向别处看;C. looked up向上看;D. looked out向外看。根据常识,可知,孩子跟大人说话时要抬头向上看,前文“Looking up, he said, “Daddy, may I please_6_ $10?”可参考。故选C项。【39题详解】考查动词词义辨析。句意:我能买你一小时的时间吗?A. sell卖;B. borrow借入;C. buy买;D. have拥有。根据前文“I have $20

88、now.”可知,此处指小男孩要用钱买爸爸的一个小时,(因为爸爸一个小时挣$20)。故选C项。【40题详解】考查副词词义辨析。句意:请明天早点回家。A. late晚;B. early早;C. happily快乐地;D. often经常地。根据前文“he came home from _1_ late”和后文“I would like to have dinner with you.”可知,小男孩想要让爸爸早点儿回家,他想和爸爸共进晚餐。故选B项。第四部分 书面表达(满分50分)41. 假设你是校图书馆馆长的学生助理李华,图书馆要进行网络系统升级,请给本校的留学生朋友写一封e-mail通知相关事宜

89、,并请他们相互转告。内容包括:1. 升级时间:12月20日至12月30日。2. 在此期间,关闭阅览室、暂停电子阅览。3. 仅周二和周五可以借、还图书。注意:1. 词数80左右。开头和结尾已给出,不计入总词数。2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。【答案】Hello, everyone. May I have your attention, please? The library will soon be updating the network system. I would like everybody to know that between December 20 and Decembe

90、r 30,the reading room will be closed and the e-reading system will be temporarily stopped. You will only be able to borrow and return books on Tuesdays and Fridays.Please pass the message on to those who are not here today.Thats all. Thanks for your listening.【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生给本校的留学生朋友写一封e-ma

91、il,通知他们图书馆要进行网络系统升级的相关事宜,并请他们相互转告。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态主要为一般将来时和少量一般现在时等。结构:总分法总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。要求:1. 升级时间:12月20日至12月30日;2. 在此期间,关闭阅览室、暂停电子阅览;3. 仅周二和周五可以借、还图书。第二步:列提纲(重点词组)update the network system; between December 20 and December 30; be closed; the e-reading system; be tempo

92、rarily stopped; borrow and return books; on Tuesdays and Fridays; pass the message on第三步:连词成句1. The library will soon be updating the network system. 2. I would like everybody to know that between December 20 and December 30,the reading room will be closed and the e-reading system will be temporaril

93、y stopped.3. You will only be able to borrow and return books on Tuesdays and Fridays.4. Please pass the message on to those who are not here today.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)(供参考)1.表文章结构顺序:First of all, Firstly/First, Finally, In the end, At last2.表并列补充关系:What is more, Besides, More

94、over, Furthermore3.表转折对比关系:However, On the contrary, but 4.表因果关系:Because, As, So, Thus连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰。【点睛】高分句型1 I would like everybody to know that between December 20 and December 30,the reading room will be closed and the e-reading system will be temporarily stopped.(that引导的宾语

95、从句)高分句型2 Please pass the message on to those who are not here today.(who引导的定语从句)42. 阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。A. J. shut the door of the truck. “Ready,” he said. His dad started the truck. It was six oclock and freezing, but the strong morning sun promised warmer temperatures. It had been colder

96、 than normal over the past week, and the ground and ponds were already frozen.“After we check on the cows,” Dad said, “you should have some time to practice roping cattle.” A. J. wanted to enter the rodeos (牛仔竞技表演) in which cowboys rode wild horses, and caught cattle with ropes.The best professional

97、s could break from the gate on horseback, rope a calf(小牛), and hog-tie the calf in less than ten seconds. So far, A.J. needed nearly a minute and a half, but hed only been at it for a few months.The truck bounced down the dirt road. In a few minutes, they passed through the field gate.A. J. pulled a

98、 pair of telescopes. The black spots of cows on the far hill took shape. The cows gathered around the pond. A. J. guessed they wanted the water locked under the ice. Suddenly, they heard extremely frightened shouts from one cow. Dad stopped the truck, and he and A. J. stared at the frozen pond anxio

99、usly.A calf lay on the ice in the middle of the pond. A cow, no doubt the calfs mother, stood onshore, shouting desperately. The calf struggled to get up but slipped and fell each time.The morning sun seemed warmer. Too warm. A. J. knew that the situation was urgent. If the calf lay there too long,

100、she could fall through the ice and drown. Dad eased the truck down the hill and stopped at the edge of the pond. “No telling how long shes been there,” he said. “The ice could be about to melt. I dont think we can risk it.” Dad shook his head, “Its just not safe.”注意:1. 所续写短文的词数应为150左右;2. 应使用5个以上短文中标

101、有下划线的关键词语;3. 续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4. 续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:A. J. watched the calf, whose eyes were wide with fright._Paragraph 2:It would be just like rodeo practice, A. J. thought, trying to stay calm._【答案】Paragraph 1:A. J. watched the calf, whose eyes were wide with fright. Though fri

102、ghtened, thecalfgathered all her strength to get up but slipped over and over again. Seeing the danger, the mother cow let out shouts with horror and cast helpless glances atA. J. and hisdadas if begging them for help. An atmosphere of sadness blanketing the whole world, every nerve in A. J.s body s

103、creamed at him that he must save the poor calf. All of a sudden, an idea came into his mind like a flash.Paragraph 2:It would be just like rodeo practice, A. J. thought, trying to stay calm. He rushed to thetruckto grab theropequickly, aimed it at the calf and let it go. Luckily, he made it at the f

104、irst attempt! With palms sweating, he and his dadstruggledto pull the calf out of thefrozenpond. After what seemed like a century, they managed to save the calf. Seeing the calf running to her mother happily, A. J. felt comforted and glad that what he had learned helped save a life.【解析】【分析】本文以人物为线索展

105、开,讲述了A. J. 和他的爸爸在寒冷的早上计划开车去检查牛,然后进行绳子套牛练习。途中A. J. 用望远镜看到牛群聚集在池塘周围,发现小牛躺在池塘中央的冰面上,挣扎着站不起来,母牛向A. J. 投去求救的目光。尽管冰面很危险,A. J.还是努力地像牛仔竞技训练一样,对准小牛套绳子,把小牛从结冰的池塘里拉出来,成功地救了小牛的故事。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“A.J.看着小牛,瞪大了眼睛,惊恐万分”可知,第一段可描写小牛的挣扎,母牛的无助和A.J. 想帮助小牛的心理活动。由第二段首句内容“这就像牛仔竞技训练一样,A. J.想努力保持冷静”可知,第二段可描写A. J.救助小牛的过程。

106、 2.续写线索:小牛挣扎母牛感到无助小牛遇险A. J.的感受A. J.设法救小牛小牛成功获救小牛获救后A. J.感受3.词汇激活行为类小牛挣扎:gathered all her strength to get up/ tried all her strength to get up/managed all her strength to get up设法救小牛:managed to save the calf/tied to save the calf情绪类感到无助:cast helpless glances at /showed helpless glances to悲伤:sadness/

107、sorrow/ grieve感到安慰:felt comforted /felt relieved; glad/happy/pleased【点睛】高分句型1 Seeing the danger, the mother cow let out shouts with horror and cast helpless glances at A. J. and his dad as if begging them for help.(由as if引导省略了的方式状语从句,修饰前文的cast helpless glances表达了母牛的无助)高分句型2 Seeing the calf running to her mother happily, A. J. felt comforted and glad that what he had learned helped save a life.(由that引导的宾语从句,补充说明高兴的原因)

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1