1、2021届高三期中学业质量监测试卷英语注意事项考生在答题前请认真阅读本注意事项及各题答题要求1.本试卷共10页,满分150分,考试时间为120分钟。考试结束后,请将答题卷交回。2.答题前,请您务必将自己的姓名、准考证号、座位号用0.5毫米黑色字迹签字笔填写在答题卷上。3.请认真核对监考员在答题卡上所粘贴的条形码上的姓名、考试证号与你本人的是否相符。4.作答选择题必须用2B铅笔把答题卡对应题目的答案标号涂黑。如需改动,请用橡皮擦干净后,再选涂其它答案。作答非选择题必须用书写黑色字迹的0.5毫米的签字笔写在答题卷上的指定位置,在其它位置作答一律无效。第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5
2、小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What skill does the woman think most useful?A. Making a fire.B. Building a shelter.C. Finding water.【答案】A【解析】【原文】M: I think the most useful skills are finding water and making a
3、 shelter. Without them, you couldnt survive.W: Id put making a fire above them, because you should use it to boil water so that its safe to drink.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why didnt the woman have the bags delivered?A. The supermarket doesnt offer delivery.B. She is strong enough to carry them.C. The dri
4、ver doesnt work today.【答案】C【解析】【原文】W: Tony, can you help me with those bags?M: Sure. Im surprised you didnt just have these delivered.W: Normally I do, but the driver for the supermarket is off today. Carrying these bags up all those stairs would be hard at my age.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why does the w
5、oman visit the man?A. To ask him to hang a painting for her.B. To borrow a tool from him.C. To tell him to tum down his music.【答案】B【解析】【原文】M: Oh, Hi Cindy. Was my music too loud? I can turn it down.W: Oh, no. I just came over to ask if you have a hammer I can borrow.M:A hammer?W: Yeah, my brother go
6、t me a beautiful painting and I want to hang it on my wall.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where are the speakers?A. At home.B. In a park.C. In a shop.【答案】A【解析】【原文】W: When were we go to the park?M:The wildlife program will be over soon. I just want to see the end of it. Then, we can go.W:Shall I phone Mum now
7、to say well be there in 30 minutes?M: Yes. And please ask her to buy todays newspaper for me.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers mainly talking about?A. Whether to get a gift for a wedding.B. How to prepare for a wedding.C. What to get for a wedding.【答案】C【解析】【原文】W: Do you see anything here th
8、at we can get to take to Jason and Alisons wedding?M: Not really. Cant we just bring them some flowers?W:No. Flowers arent right for a wedding.How about this teapot?M:Yeah,that looks nice.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出
9、5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. How much does Judy s pig weigh?A. 100 pounds.B. 200 pounds.C. 300 pounds.7. What will Judy do?A. Pay some money as punishment.B. Spend two months in prison.C. Help her pig lose weight.【答案】6. B 7. A【解析】【原文】W:Did you hear about a woman named Ju
10、dy who will have to spend a month in prison because her pet is too overweight?M: What? No!W: Yeah,her pot-bellied pig weighs 200 pounds. Most weigh between 65 and 100 pounds. Its unhealthy for the poor animal to be that big, and it has trouble walking.M:So what happened?W:Well, the police charged he
11、r. She also has to pay a $300 fine.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Where will the woman probably be at 6:40 tomorrow?A. In a taxi.B. At the hotel.C. At the airport.9. What does the woman ask the man to do in the end?A. Book a taxi for her.B. Inform her of the flight.C. Give her a wake-up call.
12、【答案】8. A 9. C【解析】【原文】M: Can I help you,madam?W:Yes,I need a taxi to the airport tomorrow morning.M: No problem. I can arrange that for you right now. What time is your flight?W:At 9:30,so can the taxi come around 8 oclock?M: Actually youll probably want the taxi to pick you up around 6:30.W:6:30? Ar
13、e you sure?M: Well, the airport is pretty far from here. And it will take you about half an hour to get through security.W: I guess youre right. Can you call me before the taxi comes tomorrow morning?M:No problem.Ill schedule a wake-up call for 5:30.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. What does t
14、he man want to do?A. Have his money back.B. Get a new watch of the same style.C Exchange the watch for a different one.11. What will the man do next?A. Show his receipt.B. Make a call.C. Fill in a form.12. What can we learn from the conversation?A. The man bought the watch a few days ago.B. This sty
15、le of watch enjoys great popularity.C. The mans watch is completely broken.【答案】10. B 11. C 12. B【解析】【原文】M:Excuse me,Id like to exchange this watch.And heres my receipt.I just bought it a few weeks ago, but look at this!W:What seems to be the problem?M: Its the band. Its already broken.W:Oh.Let me se
16、e if I can get you another one. Im sorry. We are completely sold out of that style.They are really popular I can order one for you.Or do you want to exchange it for a different watch?M:Well,I really like this style.W:Well,call me here tomorrow.By then, Ill know when I can get you a new one.Could you
17、 just fill out this form for me,please?M:Okay. Thanks.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. How did the man know the position?A. From the restaurant.B. From his friend.C. From the newspaper.14. What related experience does the man have?A. Waiting tables.B. Serving dishes.C. Handling customers.15. H
18、ow long is the trial period?A. About a week.B. About two weeks.C. About three weeks.16. What benefit can be gained from the job?A. Free transportation to work.B. Two free meals a day.C. Three days off a week.【答案】13. A 14. C 15. B 16. A【解析】【原文】W:Did you see our ad in the newspaper?M: Actually I ate h
19、ere with a friend in your restaurant last week, and as we were leaving I saw the notice in your window.W: As you know were looking for servers, and do you have any kind of work experience related to waiting tables? Like serving experience? Or experience dealing with customers?M: I once worked as a v
20、olunteer in a zoo for two months and dealt with different people.W: So would you be able to start work right away if you were offered a job?M Not exactly. I could start at the beginning of next month. Is it a permanent position youre offering?W:Yes.But one of the conditions is that theres a trial pe
21、riod.M: How long is that for?W: Half a month.M:And what about weekends? Do servers get both days off?W: Im afraid weekends are our busiest time. If you take the job, youll have to agree to work every Saturday and Sunday. Your days off would be Tuesday and Wednesday.M: OK. And the pay?W: Its 8.50 an
22、hour now, though it may go up soon And on top of your pay you get benefits -one free meal a day and we also provide free buses for all our staff to our restaurant.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. How does the departure time differ from the usual?A. Its fifteen minutes later.B. Its fifteen minute
23、s earlier.C. Its half an hour later.18. What does the speaker say about the ruin?A. It was mentioned during yesterdays tour.B. It was near the ancient theater.C. It is a famous palace now.19. Which activity is unavailable during the trip?A. Diving.B. Volleyball.C. Sailing.20. What does the speaker t
24、hink of taking the suncream?A. It is safe.B. It is useless.C. It is necessary.【答案】17. B 18. A 19. C 20. C【解析】【原文】M: Good morning. Youve booked the trip to Gulum tomorrow, and Id like to explain the arrangements for what will be a great day out.Were meeting at eight oclock in the morning as the bus w
25、ill go at exactly quarter past eight. This is instead of the usual departure time of eight thirty. To get on the bus, please meet at the entrance to the hotel rather than at the reception desk, which gets quite crowded in the mornings.Our first stop will be at a magnificent ruin just outside Gulum.
26、It used to be a palace. Im sure the guide mentioned it during the tour of the ancient theater, if you went on that yesterday.The atmosphere theres really special,as youll see for yourselves. Afterwards well drive on to the Wakizi Restaurant on the Gulum River for lunch.In the afternoon, well stop at
27、 Gulum beach where theres a choice of activities to do. One option is to go diving. For those people who like volleyball, were organizing a competition on the beach. Unfortunately, at this time of year, sailing isnt possible, due to the lack of wind.Well provide towels and umbrellas, but please dont
28、 forget the suncream as the temperatures are very high- you will need it even on a cloudy day!第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题,每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AIm not much of a gardener. I love having beautiful flowers, but I dont have a good track record when it comes to making them grow
29、.A few months after our son left for the Middle East, my friend gifted me a box of tulip bulbs. She explained that these bulbs were put into the ground in the fall and lay sleeping all winter. They had all the nutrients they needed inside the bulb and would come out in the spring.“When you see the l
30、eaves of the tiny flowers pushing toward the sun, youll know that its almost time for your son to come home. Theyll give you what you need most. She walked me through the process of planting them.It was a long winter-cold and dark. I endured both the weather and the loneliness and fear I felt with m
31、y son away. Dead leaves, frost and finally a heavy snow covered the area where Id planted those flowers, and I soon forgot they were there.Finally the weather began to warm. One day, as I walked down my front steps, I noticed an area of green. I bent down to inspect the situation more clearly and sa
32、w that those tulips had begun to grow, their tiny leaves forcing their way to the sun.Day after day, the time approached when my son would finally be home. Now with spring just around the comer, nothing could keep either of us from marching toward the light Almost all of those bulbs bloomed. And wit
33、h each brightly colored flower, I marked off one day closer to holding my son in my arms again.21. Which of the following is true about the author?A. She is a professional gardener.B. She never plants flowers at home.C. She is not good at growing flowers.D. She often sends friends flowers as gifts.2
34、2. Why did the author forget the tulip bulbs soon?A. She had no hope for beautiful flowers indeed.B. The bitter winter reminded her of her son far away.C. She was discouraged from making another attempt.D. They failed to live through the cold and long winter.23. What can be a suitable title for the
35、text?A. A Dark Winter With HopeB. Living a Positive LifeC. An Area of Green in SpringD. Planting Hope in Winter【答案】21. C 22. A 23. D【解析】这是一篇记叙文。记叙了作者的儿子在去中东几个月后,朋友送给作者一盒郁金香球茎。但是作者本身不擅长养花,那个冬天寒冷又漫长,作者已经对郁金香能开出美丽的花不抱希望了,结果冬天种下的花在春天发芽,作者的心情也从绝望向希望转变。【21题详解】细节理解题。根据第一段“Im not much of a gardener. I love
36、having beautiful flowers, but I dont have a good track record when it comes to making them grow.(我不是一个很好的园丁。我喜欢拥有美丽的花朵,但当提到要让它们生长,我就显得毫无头绪)”可知,关于作者的说法中C选项“她不擅长养花”正确。故选C。【22题详解】推理判断题。根据第四段“It was a long wintercold and dark. I endured both the weather and the loneliness and fear I felt with my son awa
37、y. Dead leaves, frost and finally a heavy snow covered the area where Id planted those flowers, and I soon forgot they were there.(那是一个漫长的冬天又寒冷又黑暗。儿子离开后,我忍受着天气、孤独和恐惧。枯叶、霜冻,最后一场大雪覆盖了我种那些花的地方,很快我就忘了它们在那里了)”结合上文作者提到自己本身不擅长养花,加之这个冬天又黑暗又寒冷,由此可推知,作者很快就忘记了郁金香球茎,是因为她确实对美丽的花朵不抱希望了。故选A。【23题详解】主旨大意题。根据倒数第二段“Fi
38、nally the weather began to warm. One day, as I walked down my front steps, I noticed an area of green. I bent down to inspect the situation more clearly and saw that those tulips had begun to grow, their tiny leaves forcing their way to the sun.(最后天气开始变暖了。一天,当我走下屋前的台阶时,我注意到一片绿色。我俯下身来,想要看得更清楚些,那郁金香已经
39、开始生长了,细小的叶子迎向阳光)”结合文章记叙了作者的儿子在去中东几个月后,朋友送给作者一盒郁金香球茎。但是作者本身不擅长养花,那个冬天寒冷又漫长,作者已经对郁金香能开出美丽的花不抱希望了,结果冬天种下的花在春天发芽,作者的心情也从绝望向希望转变。整体故事脉络就是作者在寒冬种植下的花于春天发芽生产,作者的心态也从孤独绝望慢慢转变的充满希望,可见花卉就是希望的意象。可知,D选项“在冬天播种希望”最符合文章标题。故选D。BAn 80-year-old man and his family may soon get a bill for the cost of his rescue mission.
40、 After an all-night search by rescuers, James Clark of Dublin, Ohio, was found “not moving and exhibiting what appeared to be signs and symptoms on low body temperature to the point of not being able to speak any clear words,” according to a statement.Similarly, in 2015, a family of four received an
41、 about 8,500 bill after their daytime hike left them lost in the dark and requiring search and rescue(SAR). This raises an interesting question: Who pays for the cost when you get lost or injured in the great outdoors?The high cost of SAR missions is what prompted states like New Hampshire to pass l
42、aws that establish programs like Hike Safe to hold individuals more financially accountable for their rescues. However, some people have called for more strict laws to shift SAR costs off taxpayers. They say such a move would ultimately make people take more responsibility, but its a controversial i
43、dea. Society rescues people all the time-auto accident victims, home fire victims-and at far greater cost than wilderness hiker rescues. writes Backpacker.Critics say putting a price tag on SAR could cause people to hesitate before calling for help in emergency situations. But Heggie says this isnt
44、actually the reason why the National Park Service doesnt charge for SAR. If an agency such as NPS starts charging the public for SAR costs, the agency essentially has to conduct SAR operations. If something goes wrong during the SAR operation, someone could lead to a lawsuit(起诉).”Both Heggie and Kup
45、per say the best way people can avoid needing rescue is simply by being prepared, suggesting that people research hikes before they go, pay attention to their surroundings, pack essential gear and not rely on a cellphone as a survival kit. The best time to prevent SAR incidents is when people are st
46、ill at home, Heggie said.24. What happened to James when he was rescued?A. He lost his way home.B. He didnt dare to move alone.C. He couldnt express himself.D. He was seriously injured.25. What benefit does a price tag on SAR have?A. To pay back the rescuers.B. To make hikers more responsible.C. To
47、reduce outdoor activities.D. To discourage hikers calling for help.26. What is the reason for NPS to avoid charging for SAR?A. The possibility of being charged.B. The heavy burden of medical costs.C. The difficulty in doing a SAR operation.D. The fear of doing fewer SAR operations.27. What is the mo
48、st effective way to avoid a rescue need according to Heggie?A. Packing necessary things.B. Carrying a survival kit.C. Taking a cellphone everywhere.D. Preparing well in advance.【答案】24. C 25. B 26. A 27. D【解析】本文是一篇议论文。文章主要介绍了谁该承担营救受困游客的救援费用,以及人们对此问题的不同看法。【24题详解】细节理解题。根据第一段中“After an all-night search
49、by rescuers, James Clark of Dublin, Ohio, was found not moving and exhibiting what appeared to be signs and symptoms on low body temperature to the point of not being able to speak any clear words,(经过救援人员一整夜的搜寻,俄亥俄州都柏林的James Clark被发现一动不动,并表现出体温过低的迹象和症状,甚至说不出任何清楚的话。)”可知,当James获救时,他已经不能清晰地表达了。故选C。【25题
50、详解】推理判断题。根据第三段中“However, some people have called for more strict laws to shift SAR costs off taxpayers. They say such a move would ultimately make people take more responsibility, but its a controversial idea.(不过,有些人呼吁更严格的法例,以转移纳税人需要进行搜救活动时的负担。他们表示,这样的举措最终会让人们承担更多的责任,但这是一个有争议的想法)”可推知,搜救活动标价的好处是让徒步旅行
51、者更有责任感。故选B。【26题详解】推理判断题。根据倒数第二段的“If an agency such as NPS starts charging the public for SAR costs, the agency essentially has to conduct SAR operations. If something goes wrong during the SAR operation,someone could lead to a lawsuit.(如果像NPS这样的机构开始向公众收取搜救费用,该机构就必须进行搜救行动。如果在搜救行动中出现问题,可能会导致有人起诉)”可推知,
52、NPS不愿意收费是因为害怕如果救援中出错会遭到起诉,故选A。【27题详解】细节理解题。根据最后一段“Both Heggie and Kupper say the best way people can avoid needing rescue is simply by being prepared, suggesting that people research hikes before they go, pay attention to their surroundings, pack essential gear and not rely on a cellphone as a survi
53、val kit. The best time to prevent SAR incidents is when people are still at home, Heggie said.( Heggie和Kupper都表示,人们避免需要救援的最好方法就是做好准备。他们建议人们在出发前研究一下徒步旅行的情况,注意一下周围的环境,带上必要的装备,不要把手机当作求生工具。Heggie说:预防搜救事件的最佳时机是当人们还在家中时。)”可知,Heggie认为,避免救援需要最有效的方法是提前做好准备。故选D。CIsraeli company Watergen has produced an applia
54、nce that can generate clean,drinkable water out of air. The device,called GENNY, is small enough to be used in a home or office but can generate up to 30 liters of water a day.GENNY takes air in and passes through a filter(过滤器)to remove dust and dirt. The filter is powerful enough to work with high
55、air pollution. The air is directed through GENius,a heating and cooling process which causes water in the air to condense(凝结).This water is then passed through several more filters and minerals are added to improve the flavor of the water. Finally, the water is stored in a tank where it is continual
56、ly circulated to keep it fresh. Therefore,the water produced by GENNY is often of a higher quality than water running through filtration systems attached to the citys water lines.The technology of GENius is much better than other technologies that generate water from air. It produces four to five ti
57、mes more water per kilowatt-hour.Watergen has other products that use this same technology on a larger scale, the largest of which can produce up to 5,000 liters of water per day.As an added bonus,during the water generation process, GENNY can emit clean air which is healthier for people to breathe.
58、At the Consumer Electronics Show in Las Vegas, GENNY was named the Energy Efficient Product of the Year. The award series recognize the worlds top high-tech home products.Last year,Watergens large-scale products were donated to authorities in Brazil,Vietnam and India. They also assisted rescue and r
59、ecovery efforts during the 2018 California wildfires and provided clean,safe water for the residents of Texas and Florida in the aftermath of the devastation caused by hurricanes Harvey and Irma.Watergen also seeks to help protect the environment by reducing waste generated by plastic water bottles.
60、 People are called upon to put the water from GEENY into reusable bottles so that plastic ones dont get used and thrown away.28. What does GENNY accomplish by adding minerals to the water?A. It keeps the water fresh.B. It helps kill harmful bacteria.C. It satisfies local water regulations.D. It make
61、s the water taste better.29. Which of the following can best describe GENius?A. Energy-efficient.B. Cost-saving.C. Time-saving.D. Environment-friendly.30. What does the underlined word emit in paragraph 4 probably mean?A. Cut down.B. Blow away.C. Give off.D. Use up.31. What can Watergen do using its
62、 large scale products?A. Consume plastic waste.B. Respond to natural disasters.C. Test water quality globally.D. Relieve drought in some countries.【答案】28. D 29. A 30. C 31. B【解析】这是一篇科普说明文,介绍了以色列公司Watergen生产的一种可以从空气中产生清洁饮用水的设备,文章说明了该设备的运行方式、优越性和用途,还补充了Watergen公司的其他环保行为。【28题详解】细节理解题。由文章第二段第四句”This wat
63、er is then passed through several more filters and minerals are added to improve the flavor of the water.(然后这些水再经过几个过滤器,并添加矿物质来改善水的味道。)”可知,添加矿物质的目的是改善水的味道,即使水的味道更好。故选D。【29题详解】细节理解题。根据第五段“At the Consumer Electronics Show in Las Vegas, GENNY was named the Energy Efficient Product of the Year. ”(在拉斯维加斯
64、的消费电子展上,GENNY被评为年度节能产品。)可知GENius可以被描述为节能。故选A。【30题详解】词句猜测题。由前一句As an added bonus, during the water generation process(作为一个额外的好处,在水的产生过程中)中的bonus可知,emit air肯定是好的方面,可以猜测这个设备可以排放出清洁的空气,A项是减少,B项是吹走,D项是用光。C项 是排出,符合题意。故选C。【31题详解】推理判断题。根据倒数第二段“They also assisted rescue and recovery efforts during the 2018 C
65、alifornia wildfires and provided clean, safe water for the residents of Texas and Florida in the aftermath of the devastation caused by hurricanes Harvey and Irma.(它们还协助了2018年加州山火的救援和恢复工作,并在飓风Harvey和飓风Irma造成的破坏之后,为得克萨斯州和佛罗里达州的居民提供了干净、安全的饮用水。)”可知Watergen可以利用它的大规模产品对自然灾害做出(积极的)反应。故选B。DWhen you think o
66、f a map, is north on the top or the bottom? Usually, maps are designed with north on top,though when we think about it, there is no logical reason for this bias. After all, there is no up or down in space. So what is wrong with south, east or west being on the top of the map? The answer is:nothing a
67、t all. In fact, north-up maps only became the norm in the last few hundred years.Ancient Egyptian maps had south at the top because the Nile River flows downhill from mountains in the south to the Mediterranean Sea in the north. Mecca was to the south of most early Muslim civilizations, and south-up
68、 maps were designed so that viewers would look up to see Mecca. Medieval Christian maps had east at the top, as they believed the Garden of Eden was in the east. The only early maps that had north at the top were those of early China because the emperor lived in the north.North seems to have settled
69、 at the top of maps during the 16th century, largely thanks to a Flemish mapmaker, Mercator. Mercator was a great admirer of an early Greek mapmaker, who, for reasons now unknown, put north at the top of maps, so Mercator did, too. When Mercator s world map became the standard map to navigate the oc
70、eans, north up became standard as well.What is the implication of this north-view of the world? Psychologically, people tend to think of up as good and down as bad. Just think of words and phrases like “upmarket”,“upbeat” and “moving up in the world, and how they contrast with their opposites. Becau
71、se north is so consistently put at the top of maps, people now think of north as good, too.Several attempts have been made in recent years by introducing south-up maps to the market. These maps not only give us a chance to see the world differently, but also give everyone the chance to see themselve
72、s on top.32. What can we learn from the first two paragraphs?A. North-up maps were rare in ancient times.B. Deciding up or down in space is ridiculous.C. Mecca maps were based on a legend.D. The south-up map first appeared in ancient Egypt.33. Why is north associated with good?A. An illogical reason
73、.B. The spread of Mercator s maps.C. Peoples preference for up.D. An age-old tradition in Greece.34. What is the authors attitude to south-up maps?A. Cautious.B. Supportive.C. Uncaring.D. Disapproving.35. Whats the main purpose of the text?A. To explain a phenomenon.B. To compare various facts.C. To
74、 correct a cultural bias.D. To argue for a viewpoint.【答案】32. A 33. C 34. B 35. D【解析】这是一篇议论文,介绍了古代地图的顶部是不同的方向,但是现在地图一般都是北在上的,所以人们认为北方是好的。而南在上的地图不仅让我们有机会从不同角度看世界,也让每个人有机会看到自己处于顶峰。【32题详解】细节理解题。由文章第二段“Ancient Egyptian maps had south at the top because the Nile River flows downhill from mountains in the
75、south to the Mediterranean Sea in the north. Mecca was to the south of most early Muslim civilizations, and south-up maps were designed so that viewers would look up to see Mecca. Medieval Christian maps had east at the top, as they believed the Garden of Eden was in the east. The only early maps th
76、at had north at the top were those of early China because the emperor lived in the north.(古埃及地图的顶部是南,因为尼罗河从南部的山脉流向北部的地中海。麦加位于大多数早期穆斯林文明的南部,因此人们设计了向南的地图,这样人们就可以抬头看到麦加。中世纪的基督教地图上有东方,因为他们认为伊甸园在东方。只有早期的中国地图,上面有北方,因为皇帝住在北方。)”可知,古代大部分国家的地图的顶部是南或者东方,只有中国将北作为地图的顶部,所以以北为上的地图在古代是很少见的。故选A项。【33题详解】细节理解题。由文章第四段“
77、What is the implication of this north-view of the world? Psychologically, people tend to think of up as good and down as bad. (这个世界向北的观点意味着什么?心理上,人们倾向于认为向上是好的,向下是坏的。)”可知,为什么北方和好有关是因为人们对向上的偏好。故选C项。【34题详解】推理判断题。由文章最后一段“Several attempts have been made in recent years by introducing south-up maps to the
78、 market. These maps not only give us a chance to see the world differently, but also give everyone the chance to see themselves on top.(近年来,通过将南向地图引入市场,已经进行了几次尝试。这些地图不仅让我们有机会从不同的角度看世界,也让每个人都有机会看到自己处于顶峰。)”可知,南在上的地图不仅让我们有机会从不同角度看世界,也让每个人有机会看到自己处于顶峰,可以让我们从另一个角度看待世界和自己,所以作者对南在上的地图是支持的,肯定的。故选B项。【35题详解】推理
79、判断题。由文章最后一段“Several attempts have been made in recent years by introducing south-up maps to the market. These maps not only give us a chance to see the world differently, but also give everyone the chance to see themselves on top.(近年来,已经进行了几次尝试将南向地图引入市场。这些地图不仅让我们有机会从不同的角度看世界,也让每个人都有机会看到自己处于顶峰。)”可知,作
80、者知道现在大多数地图都是北向上的,但是他认为南向上的地图也是有好处的,希望南向上的地图可以让人们从另一个角度看待世界和自己,可推知作者写这篇文章的目的是支持这个观点,南向上的地图可以让我们多一个角度看世界。故选D项。第二节(共5小题:每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。A sit-spot routine is a practice that naturalists use to learn more about the world around them. You might have other reasons
81、 for adopting the practice, but following the advice of these experienced sit-spotters for selecting your location will help you create a routine you can stick to.It needs to be close to your home._36_The longer it takes you to get to your spot, the less likely you will be to visit it multiple times
82、 a week. And if you arent visiting it regularly, you cant tap into all those healthful benefits._37_Most locations you choose will have at least a handful of birds hanging around if not more wildlife to watch. _38_This helps tune yourself in to more than just the scenery around you but also the fact
83、 that youre part of a larger ecosystem. It inspires the connection that causes so many other wonderful benefits of nature.It needs to be safe.Ideally, your sit-spot will be apart from others so that you can have some time to sit peace and get comfortable without distraction from other people. _39_ P
84、ay attention to the area around you and the area leading into and away from your sit-spot. If any red flags go up that make you feel unsafe, select a different location.There are ideal sit-spot locations that wrap you entirely in nature for hundreds of yards, and there are practical sit-spot locatio
85、ns like a bench in the comer of a city park. _40_So maximize what you have around you to make any amount of outdoor time part of your daily or weekly routine.A. It can even be in your backyard.B. It needs to have some animal activity.C. Notice how theyre using the landscape.D. But in this loneliness
86、, you probably feel unsafe.E. Its wonderful to just sit and observe whats around you.F. Its more important to have a practical location than an ideal one. G. This closeness is what will help to make visiting your spot a routine.【答案】36. G 37. B 38. C 39. D 40. F【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了选择良好观景点的一些注意事项。【36题详
87、解】根据小标题“It needs to be close to your home.(它必须离你家很近)”以及后文“The longer it takes you to get to your spot, the less likely you will be to visit it multiple times a week. And if you arent visiting it regularly, you cant tap into all those healthful benefits.(你到达目的地的时间越长,一周去多次的可能性就越小。如果你不经常去那里,你就无法享受到所有这些
88、有益健康的好处)”可知,结合题干下文,都在围绕地点离家近才可能经常去这一点论述,且G选项中closeness可与标题中close相对应。故G选项“这种近距离会帮你把去观景点变成一种惯例”符合语境,故选G。【37题详解】根据后文“Most locations you choose will have at least a handful of birds hanging around if not more wildlife to watch. (你选择的大多数地点,如果没有更多的野生动物可以观赏的话,至少要会有几只鸟在附近徘徊)”可知,后文提到了观景点至少要有几只鸟活动,说明本段主要的内容是观
89、景点要有动物活动。故B选项“它需要一些动物活动”符合小标题,故选B。【38题详解】根据上文“Most locations you choose will have at least a handful of birds hanging around if not more wildlife to watch. (你选择的大多数地点,如果没有更多的野生动物可以观赏的话,至少要会有几只鸟在附近徘徊)”以及后文“This helps tune yourself in to more than just the scenery around you but also the fact that you
90、re part of a larger ecosystem. It inspires the connection that causes so many other wonderful benefits of nature.(这不仅能让你置身于周围的风景之中,还能让你意识到自己是一个更大的生态系统的一部分。它激发了一种联系,这种联系给大自然带来了许多其他美妙的好处)”可知,上文提到了没有野生动物,也至少要有几只鸟,后文则提到了某种做法会让人与自然产生密切联系,可推知本句承接上文继续说明与动物有关的行为,C选项中they指代上文birds。故C选项“注意它们是如何利用景观的”符合语境,故选C。
91、【39题详解】根据上文“Ideally, your sit-spot will be apart from others so that you can have some time to sit peace and get comfortable without distraction from other people. (理想情况下,你坐的位置应该和其他人分开,这样你就可以有时间安静舒适地坐着,不会被其他人的注意力分散)”以及后文“Pay attention to the area around you and the area leading into and away from yo
92、ur sit-spot. If any red flags go up that make you feel unsafe, select a different location. (注意你周围的区域,以及进出你的位置的区域。如果出现任何让你感到不安全的危险信号,选择一个不同的位置)”可知,上文提到理想的地点是一个远离喧嚣避免打扰的地方,后文则提到要对周遭的安全状况多加注意,因此本句是个转折句,提到远离喧嚣所存在的安全隐患的问题。故D选项“但在这种孤独中,你可能会感到不安全”符合语境,故选D。【40题详解】根据上文“There are ideal sit-spot locations tha
93、t wrap you entirely in nature for hundreds of yards, and there are practical sit-spot locations like a bench in the comer of a city park.(有一些理想的地点可以将你完全包裹在数百码的大自然中,也有一些实际的地点,比如城市公园角落的长椅)”以及后文“So maximize what you have around you to make any amount of outdoor time part of your daily or weekly routine
94、.(所以最大化利用你周围的事物,把户外活动作为你每天或每周例行活动的一部分)” 可知,本段第一句说的是理想地点有的远在百里之外,有的就很实际,比如城市公园等,后文则提到最大化利用周围的事物,故本句是在强调地点要实际这一点。故F选项“一个实际的地点比一个理想的地点更重要”符合语境,故选F。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题:每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。I work as a waiter at a restaurant. Last night an elderl
95、y couple came into the restaurant and my co-worker _41_ them. We usually do our own tables, but because we were so _42_last night that we helped each other out. Then the elderly couple_43_ to me that they were ready to order.The husband began ordering and it was very clear that he had a_44_disorder.
96、 I could tell the wife had told her husband very complexly what she wanted, as a way for him to _45_ ordering. It took a while for him to order,and in the meantime she was sitting there and she looked so proud and_46_ despite her husbands immense stammering(结巴).Honestly, the whole thing just had a s
97、trong influence on me. It was beautiful and just made me _47_ that a huge part of _48_is acceptance, tolerance and support. She could have made the order and made things a lot_49_for her husband and avoided the_50_ from other tables, but she didnt. Instead, she _51_him and was proud to see him _52_
98、the order.This whole thing reminded me that life is _53_ for all of us. I assumed these wealthy people had everything going well for them and Im sure they do, but it just reminded me that all of us have our _54_. I initially took their _55_ of wanting to order as being rude, but I think they signale
99、d it because he really wanted to get the order right.41. A. comfortedB. deliveredC. ignoredD. seated42. A. busyB. anxiousC. conscienceD. cautious43. A. adjustedB. appealedC. signaledD. inspected44. A. hearingB. speechC. mentalD. sleep45. A. practiceB. assessC. imagineD. consider46. A. awkwardB. cont
100、roversialC. contentD. consistent47. A. anticipateB. realizeC. admitD. compensate48. A. dreamB. gratitudeC. rewardD. love49. A. saferB. easierC. clearerD. slower50. A. congratulationsB. staresC. wishesD. cheers51. A. supportedB. protectedC. evaluatedD. urged52. A. underlineB. acceptC. completeD. obey
101、53. A. abruptB. peacefulC. conventionalD. tough54. A. problemsB. strengthsC. mistakesD. fears55. A. commandB. gestureC. opinionD. purpose【答案】41. D 42. A 43. C 44. B 45. A 46. C 47. B 48. D 49. B 50. B 51. A 52. C 53. D 54. A 55. B【解析】这是一篇记叙文。本文讲述了作者作为一名餐厅的服务员为一对老夫妇服务接受点菜时,老人一直结结巴巴,点菜十分不容易,但是他的妻子却为他感
102、到骄傲,从而让作者明白每个人的生活都不容易,接受、宽容和支持是爱的表现。【41题详解】考查动词词义辨析。句意:昨晚,一对老夫妇来到餐厅,我的同事给他们安排座位坐下。A. comforted安慰;使(痛苦等)缓和;B. delivered递送;C. ignored忽略;不理睬;D. seated向提供座位;(使)就座。根据后文“We usually do our own tables, but because we were so _2 _ last night that we helped each other out.”可知,餐馆的工作人员每个人都负责自己的桌子,照顾自己的顾客,但是昨晚餐馆
103、应是很忙,同事之间会互相帮忙。这里表示作者的同事招待这两位老人坐下来。故选D。【42题详解】考查形容词词义辨析。句意:我们通常负责自己的桌子,但是因为我们昨晚太忙了,所以我们互相帮助。A. busy忙碌的;B. anxious焦虑的;紧张的;C conscience道德心;D. cautious谨慎的;小心的。根据后文“we helped each other out”可推知,作者他们互相帮助对方,说明那天客人多,餐馆的工作人员都比较忙。故选A。【43题详解】考查动词词义辨析。句意:然后那对老夫妇示意他们可以点菜了。A. adjusted调整;B. appealed吸引;C. signaled
104、发信号;示意;D. inspected检查。根据后文“they were ready to order”可知,他们要点餐了,结合常识可知,应用手势示意服务员。故选C。【44题详解】考查名词词义辨析。句意:丈夫开始点菜,很明显,他有语言障碍。A. hearing听力;听觉;B. speech演讲;说话的能力;C. mental心智;D. sleep睡眠。根据后文“stammering(结巴)”可知,这位老人患有语言障碍。故选B。【45题详解】考查动词词义辨析。句意:我可以看出,这位妻子很复杂地告诉了她的丈夫她想要什么,作为他练习点菜的一种方式。 A. practice练习;B. assess评定
105、;C. imagine想象;D. consider考虑;认为。根据前文“I could tell the wife had told her husband very complexly what she wanted”可知,作者推测那位妻子很复杂地告诉了她丈夫她想要什么,然后让结巴的丈夫点餐,应是想要通过点餐让他进行“说话”练习。故选A。【46题详解】考查形容词词义辨析。句意:他点了一会儿菜,与此同时,她坐在那里,尽管她丈夫结结巴巴地说个不停,她看上去是那么骄傲和满足。A. awkward令人尴尬的;使人难堪的;B. controversial有争议的;C. content满意的;D. co
106、nsistent坚持的。与空前的“proud”并列,所选词表示妻子对丈夫的表现感到自豪和满意。故选C。【47题详解】考查动词词义辨析。句意:它很美,让我意识到爱的很大一部分是接纳、宽容和支持。A. anticipate预料;B. realize意识到;C. admit承认;D. compensate补偿。根据前文“Honestly, the whole thing just had a strong influence on me.”可知,整件事对作者有很大的影响,使作者有了新的认识。故选B。【48题详解】考查名词词义辨析。句意:它很美,让我意识到爱的很大一部分是接纳、宽容和支持。A. dre
107、am梦想;B. gratitude感激;C. reward奖赏;D. love爱。根据语境和后文“acceptance, tolerance and support”可知,接受、容忍和支持是作者从这对夫妇的点餐事件中获得的关于“爱”的认识。故选D。【49题详解】考查形容词词义辨析。句意:她本可以帮丈夫点餐,让事情变得容易一些,也可以避开其他桌位的目光,但她没有。A. safer更安全的;B. easier更容易的;C. clearer更清楚的;D. slower更慢的。根据前文作者的假设“She could have made the order”可知,如果妻子点餐而不是结巴的丈夫点餐,事情会
108、简单容易的多。故选B。【50题详解】考查名词词义辨析。句意:她本可以帮丈夫点餐,让事情变得容易一些,也可以避开其他桌位的目光,但她没有。A. congratulations祝贺;B. stares(尤指不友好或吃惊的)盯;凝视;C. wishes希望;祝愿;D. cheers欢呼。结合语境以及根据空前的“avoided”和后面的“from other tables”可知,如果妻子点餐而不是结巴的丈夫点餐,就可以避免周围人们的目光了。故选B。【51题详解】考查动词词义辨析。句意:相反,她支持他,并为他完成点餐而感到自豪。A. supported支持;B. protected保护;C. evalu
109、ated评价;评估;D. urged敦促。根据前文“It took a while for him to order, and in the meantime she was sitting there and she looked so proud”可知,丈夫点餐虽然耗时较长,但是妻子是感到骄傲的,由此可知,她是支持他的。故选A。【52题详解】考查动词词义辨析。句意:相反,她支持他,并为他完成点餐而感到自豪。 A. underline在下面划线;B. accept接受;C. complete完成;D. obey遵守。根据前文“It took a while for him to order”
110、可知,丈夫在结巴的情况下完成了点餐。故选C。【53题详解】考查形容词词义辨析。句意:这整件事提醒我生活对我们所有人来说都很艰难。A. abrupt生硬的;B. peaceful平静的;C. conventional传统的;D. tough艰难的。结合语境可知,后文的“these wealthy people”应是指像作者招待的这对老年夫妇一样的人,且根据后文“I assumed these wealthy people had everything going well for them”可知,作者原本认为这些富人一切顺利,但通过点餐事件,作者意识到每个人都有自己的问题和困难。故选D。【54题
111、详解】考查名词词义辨析。句意:我以为这些有钱人都过得很好,我也确信他们是这样的,但这提醒了我,我们每个人都有自己的问题。A. problems问题;B. strengths力量;C. mistakes错误;D. fears害怕。根据前文“This whole thing reminded me that life is _13_ for all of us.”可知,这件事提醒了作者生活对于所有人来说都不容易,因此本句呼应前文,应是表达“每个人都有自己的问题”。故选A。【55题详解】考查名词词义辨析。句意:一开始我认为他们想点餐的动作很粗鲁,但我认为他们这样做是因为他真的很想把餐点对。A. co
112、mmand命令;(尤指对语言的)掌握;B. gesture手势;C. opinion观点;D. purpose目的。呼应后文“signaled it”,所填空应是指点餐手势。故选B。第二节(共10小题:每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Many travelers dont know if they should tip or how much they should tip when it comes to _56_(tip) on their travels, as they are not aware of local custo
113、ms. The key is to do your research beforehand, _57_will help you to avoid your trip becoming spoiled by any awkwardness.In the US,tipping is given: around 15% or more is common for restaurants and taxis, while $1 to $2 is considered sufficient for the hotel room service employee. In Canada, the tipp
114、ing situation is very similar to _58_ of the US.Japan is a country where things are very different. Here, tipping is incredibly uncommon,and can even be viewed as rude-especially if money is handed over _59_(direct). Tour guides and tour bus drivers, however, should _60_(offer) a tip of roughly 5 fo
115、r a half day tour or 10 _61_a full day tour.But ensure that this tip is presented in _62_ envelope,rather than visible cash.Tipping is not expected in China. However, people sometimes give tips to show their _63_(appreciate).Even within Europe, tipping_64_(various)from country to country. The French
116、 expect a 15% service charge in restaurants and bars and _65_ (round) up your bill is appreciated.In Germany,an extra 5% to 10% on top of the service charge is customary for good service.【答案】56. tipping 57. which 58. that 59. directly 60. be offered 61. for 62. an 63. appreciation 64. varies 65. rou
117、nding【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了各个国家给小费的习俗差异。【56题详解】考查非谓语动词。句意:当提到要在旅途中给小费的问题时,很多旅客由于不了解当地的风俗习惯,不知道在旅行中是否应该给小费,也不知道应该给多少小费。表示“当提到做某事”短语为when it comes to doing sth.。故填tipping。【57题详解】考查定语从句。句意:关键是事先做好调查,这将帮助你避免因任何尴尬而破坏你的旅行。此处为非限制性定语从句修饰从句上文“事先做研究”这件事,从句中缺少主语,故应用which引导,that不能引导非限制性定语从句。故填which。【58题详解】考查代词。句意:
118、在加拿大,给小费的情况与美国非常相似。结合语境,可知相似的是美国给小费的情况,横线处应填写一个代词,指代同类事物,且situation是不可数名词,应用that。故填that。【59题详解】考查副词。句意:在这里,付小费是非常少见的,甚至会被视为粗鲁的举动尤其是当小费是直接递给别人的时候。修饰动词短语hand over应用副词directly。故填directly。【60题详解】考查动词语态。句意:然而,导游和旅游巴士司机半日游应该得到大约5英镑的小费,全天游应该得到10英镑的小费。此处主语Tour guides and tour bus drivers与谓语动词offer构成被动关系,且sh
119、ould后跟动原形。故填be offered。【61题详解】考查介词。句意:然而,导游和旅游巴士司机半日游应该得到大约5英镑的小费,一日游应该得到10英镑的小费。此处与上文“for a half day tour”情况相同,for a full day tour“一日游”应用介词for。故填for。【62题详解】考查冠词。句意:但要确保小费是装在信封里的,而不是看得见的现金。envelope为可数名词,此处表泛指应用不定冠词,且envelope是发音以元音音素开头的单词,应用an。故填an。【63题详解】考查名词。句意:然而,人们有时会给小费来表达他们的感激之情。空处作宾语,表示“感激”应用名
120、词appreciation,表抽象概念,不可数。故填appreciation。【64题详解】考查动词时态。句意:即使在欧洲,小费也因国家而异。vary在句中作谓语,且陈述客观事实应用一般现在时,主语为tipping,谓语动词用第三人称单数。故填varies。65题详解】考查非谓语动词。句意:法国人在餐馆和酒吧收取15%的服务费,要是能凑够整数那再好不过了。分析句子结构可知round在句中应用非谓语动词形式,此处作主语,应用动名词。故填rounding。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节 应用文(满分15分)66. 假如你是李华,在英国一个月的文化体验活动即将结束时,你准备给接待你的Bl
121、ack夫妇送上你从中国带来的一个有中国文化特色的小礼物并附上一张卡片。内容包括:1.表达对他们的感谢;2.对你的小礼物作一个简单说明;3.邀请Black夫妇到中国来体验中国传统文化。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;Dear Mr.and Mrs. Black,_Yours,Li Hua【答案】Dear Mr.and Mrs. Black,When the amazing exchange program draws to an end,I realize it wouldnt have been possible without your love and care
122、. Many thanks for what you have done during my stay and I do believe your kindness and hospitality will stay with me for a very long time.The small gift is paper-cut,which people in my hometown are expert at. The vivid pictures cut out from common colorful paper undoubtedly are a popular choice for
123、decoration in my country. I chose them as a gift to show my appreciation and as a reminder of my unforgettable time here with you.I hope youll like it and thanks again for everything. Welcome to China to experience different kinds of traditional culture!Yours,Li Hua【解析】【分析】这是一篇应用文。本篇要求考生给接待家庭写一张卡片,感
124、谢他们的帮助,并简单介绍所赠送的小礼物。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态主要为一般现在时。结构:总分法总分法指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。要求:1.表达对他们的感谢;2.对你的小礼物作一个简单说明;3.邀请Black夫妇到中国来体验中国传统文化第二步:列提纲 (重点词组)draw to an end; stay with; cut out from; show my appreciation; different kinds of第三步:连词成句1.When the amazing exchange program draws to an
125、end, I realize it wouldnt have been possible without your love and care. 2.Many thanks for what you have done during my stay and I do believe your kindness and hospitality will stay with me for a very long time.3.The small gift is paper-cut, which people in my hometown are expert at. 4.The vivid pic
126、tures cut out from common colorful paper undoubtedly are a popular choice for decoration in my country.5.I chose them as a gift to show my appreciation and as a reminder of my unforgettable time here with you.6.I hope youll like it and thanks again for everything. 7.Welcome to China to experience di
127、fferent kinds of traditional culture!根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)1.表文章结构顺序:First of all, Firstly/First, Secondly/Second And then, Finally, In the end, At last(供参考)2.表并列补充关系:What is more, Besides, Moreover, Furthermore, In addition As well as, not onlybut (also), including(供参考)3.表转折对比关
128、系:However, On the contrary, but, Although+clause(从句), In spite of+n/doing,On the one hand,On the other hand Some,while others,as for, sothat(供参考)4.表因果关系:Because, As, So, Thus, Therefore, As a result (供参考)连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰,【点睛】高分句型1 When the amazing exchange program draws to an end
129、,I realize it wouldnt have been possible without your love and care. (when引导时间状语从句和省略了连接词的宾语从句)高分句型2 The small gift is paper-cut, which people in my hometown are expert at.(which引导非限制性定语从句)第二节 读后续写(满分25分)67. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。A friend of mine named Paul received an automobile car
130、from his brother as a Christmas present.On Christmas Eve when Paul came out of his office, a little boy,named Jack,was walking around the shiny new car, admiring it. Is this your car,Mister?he asked.Paul nodded. My brother gave it to me for Christmas. Jack was surprised.You mean your brother gave it
131、 to you and it didnt cost you anything?Boy, I wish.He hesitated.Of course, Paul knew what he was going to wish for. He was going to wish he had a brother like that.But what Jack said jarred(使感到不快)Paul all the way down to his heels.“I wish, Jack went on,that I could be a brother like your brother! Pa
132、ul looked at him in astonishment, then impulsively he added,Would you like to take a ride in my automobile?“Oh yes,Id love that.After a short ride, Jack turned and with his eyes aglow, said,Mister, would you mind driving in front of my house?“Will you stop where those two steps are? Jack asked.注意:1.
133、所续写短文的词数应为150左右;2.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好。Paragraph 1:Jack ran up the steps._Paragraph 2:Paul got out and lifted Jacks brother to the front seat of his car._【答案】Paragraph 1:He ran up the steps. Then in a little while Paul heard him coming back, but he was coming fast. He was carrying his little cripple
134、d brother. He sat him down on the bottom step, then pointing to the car. There she is. Buddy, just like I told you upstairs. His brother gave it to him for Christmas and it didnt cost him a cent. And some day Im going to give you one just like it then you can see for yourself all the pretty things i
135、n the Christmas windows that Ive been trying to tell you about.Paragraph 2:Paul got out and lifted the lad to the front seat of his car. The shining eyed older brother climbed in beside him. The older brother gently fastened the safety belt for his brother and politely asked, Mister, would you mind
136、continuing driving around? Deeply touched, Paul happily drove the car on the road again. That Christmas Eve, the three of them began a memorable holiday ride. That Christmas Eve was the happiest time that Paul had ever spent, because he learned what Jesus meant when he had said: It is more blessed t
137、o give.【解析】【分析】这是一篇读后续写。文章主要讲述了,一个男孩看到保罗哥哥送给他的圣诞礼物一辆新车,这个男孩希望自己也可以像保罗的哥哥那样,给自己的弟弟送圣诞节礼物。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“他跑上台阶。”可知,第一段可描写杰克跑回家后接弟弟下楼上车。由第二段首句内容“保罗下车,将杰克的弟弟抬到汽车的前座。”可知,第二段可描写作者开车带杰克和他弟弟开车旅行。2.续写线索:上台阶回家接弟弟下楼承诺弟弟抬弟弟上车开车旅行感悟3.词汇激活行为类出来: get out/go out/come out 情绪类快乐:happy/glad/delighted感动:deeply touched/moved【点睛】高分句型1 And some day Im going to give you one just like it then you can see for yourself all the pretty things in the Christmas windows that Ive been trying to tell you about.(that引导定语从句)高分句型2 Deeply touched, Paul happily drove the car on the road again.(使用了形容词作伴随状语)