收藏 分享(赏)

湖南长沙市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(12)及答案.doc

上传人:高**** 文档编号:1282543 上传时间:2024-06-06 格式:DOC 页数:9 大小:61KB
下载 相关 举报
湖南长沙市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(12)及答案.doc_第1页
第1页 / 共9页
湖南长沙市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(12)及答案.doc_第2页
第2页 / 共9页
湖南长沙市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(12)及答案.doc_第3页
第3页 / 共9页
湖南长沙市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(12)及答案.doc_第4页
第4页 / 共9页
湖南长沙市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(12)及答案.doc_第5页
第5页 / 共9页
湖南长沙市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(12)及答案.doc_第6页
第6页 / 共9页
湖南长沙市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(12)及答案.doc_第7页
第7页 / 共9页
湖南长沙市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(12)及答案.doc_第8页
第8页 / 共9页
湖南长沙市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(12)及答案.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、湖南长沙市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(12)及答案2016高考模拟题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 Smog has affected Beijing for at least a week and the Great Hall of the People, where lawmakers will meet next week for the countrys parliamentary session(人大会议), is hardly visible. Much of north and central China, or on

2、e-seventh of the country, was covered in it over the weekend. Responses have included reduced industrial activities, a ban on fireworks and barbecues, raised pollution alerts and reduced vehicles travelling on the roads. Citizens are advised to stay indoors while schools have either stopped classes

3、or suspended outdoor activities. And Chinese officials, after a long period of prioritizing economic development over environmental protection, are now likely to see their future career shaped by how effectively they handle the serious pollution.“Even as a foreigner, I know the pollution has a lot t

4、o do with too much focus on economic indicators(指标)in evaluating Chinese officials,” said Florian Kessler, an executive(执行的)director with German law firm WZR Consulting. The German executive speaks fluent Chinese, loves Beijing food and is a big fan of Beijing Guoan Football Club, but after staying

5、in the city for eight years, he now wants to leave. “Since I smoke, Im okay with the pollution, but I cant let my kid breathe in the polluted air. Thats why Im leaving,” Kessler explained. He also said that German companies operating in Beijing, such as BMW, Benz and Volkswagen, have all had a hard

6、time finding staff willing to work here. China has repeated in the past that we would not follow the old path of industrialized nations to develop first and deal with pollution afterward. But the smog is an awkward reminder that our country is already on that path. Whether we can change route depend

7、s on the choice Chinese officials make between environment and growth in the years ahead.1. These are the reasons for smog except _.A. industrial activities B. fireworks C. outdoor activities D. vehicles2. Florian Kessler considered the pollution had much to do with _.A. citizens B. Chinese governme

8、nt C. schools D. smokers3. Why do those German companies mentioned in the passage have a hard time? A. Because it is hard for them to find staff who like working here. B. Because they have kids. C. Because they lack money. D. Because Chinese officials dont like them.4. Which statement below is NOT T

9、RUE according to the passage? A. Smog has affected much of north and central China over the weekend. B. Due to smog, schools must stop classes. C. Chinese officials didnt pay enough attention to the environment protection. D. Like many other nations, China has to deal with pollution, too.5. Whats th

10、e authors purpose to write this passage? A. To announce that smog has stayed in Beijing for more than a week. B. To state the responses of the people C. To state the tips of surviving smog. D. To appeal to the Chinese government to protect the environment.参考答案15、CBABD 阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选

11、出最佳选项。It was Saturday. As always, it was a busy one, for “Six days shall you labor and do all your work” was taken seriously back then. Outside, Father and Mr. Patrick next door were busy in chopping firewood. Inside their own houses, Mother and Mrs. Patrick were engaged in spring cleaning. Somehow

12、the boys had slipped away to the back lot with their kites. Now, even at the risk of having Brother caught to beat carpets, they had sent him to the kitchen for more string(线). It seemed there was no limit to the heights to which kites would fly today. My mother looked at the sitting room, its furni

13、ture disordered for a thorough sweeping. Again she cast a look toward the window. “Come on, girls! Lets take string to the boys and watch them fly the kites a minute.”On the way we met Mrs. Patrick, laughing guiltily as if she were doing something wrong, together with her girls. There never was such

14、 a day for flying kites! We played all our fresh string into the boys kites and they went up higher and higher. We could hardly distinguish the orange-colored spots of the kites. Now and then we slowly pulled one kite back, watching it dancing up and down in the wind, and finally bringing it down to

15、 earth, just for the joy of sending it up again. Even our fathers dropped their tools and joined us. Our mothers took their turn, laughing like schoolgirls. I think we were all beside ourselves. Parents forgot their duty and their dignity; children forgot their everyday fights and little jealousies.

16、 “Perhaps its like this in the kingdom of heaven,” I thought confusedly. It was growing dark before we all walked sleepily back to the houses. I suppose we had some sort of supper. I suppose there must have been a surface tidying-up, for the house on Sunday looked clean and orderly enough. The stran

17、ge thing was, we didnt mention that day afterward. I felt a little embarrassed. Surely none of the others had been as excited as I. I locked the memory up in that deepest part of me where we keep“the things that cannot be and yet they are.” The years went on, then one day I was hurrying about my kit

18、chen in a city apartment, trying to get some work out of the way while my three-year-old insistently cried her desire to“go park, see duck.”“I cant go!” I said. “I have this and this to do, and when Im through Ill be too tired to walk that far.” My mother, who was visiting us, looked up from the pea

19、s she was shelling. “Its a wonderful day,” she offered, “really warm, yet theres a fine breeze. Do you remember that day we flew kites?”I stopped in my dash between stove and sink. The locked door flew open and with it a rush of memories. “Come on,” I told my little girl. “Youre right, its too good

20、a day to miss.”Another decade passed. We were in the aftermath(余波)of a great war. All evening we had been asking our returned soldier, the youngest Patrick Boy, about his experiences as a prisoner of war. He had talked freely, but now for a long time he had been silent. What was he thinking ofwhat d

21、ark and horrible things? “Say!” A smile slipped out from his lips. “Do you rememberno, of course you wouldnt. It probably didnt make the impression on you as it did on me.”I hardly dared speak. “Remember what?”“I used to think of that day a lot in POW camp(战俘营), when things werent too good. Do you r

22、emember the day we flew the kites?”1. Mrs. Patrick was laughing guiltily because she thought.A. she was too old to fly kitesB. her husband would make fun of herC. she should have been doing her housework thenD. her girls werent supposed to play the boys game2. By“we were all beside ourselves”, the w

23、riter means that they all .A. felt confusedB. went wild with joyC. looked onD. forgot their fights3. What did the writer think after the kite-flying? A. The boys must have had more fun than the girls.B. They should have finished their work before playing.C. Her parents should spend more time with th

24、em.D. All the others must have forgotten that day.4. Why did the writer finally agree to take her little girl for an outing? A. She suddenly remembered her duty as a mother.B. She was reminded of the day they flew kites.C. She had finished her work in the kitchen.D. She thought it was a great day to

25、 play outside.5. The youngest Patrick Boy is mentioned to show that.A. the writer was not alone in treasuring her fond memoriesB. his experience in POW camp threw a shadow over his lifeC. childhood friendship means so much to the writerD. people like him really changed a lot after the war【参考答案】1-5 、

26、CBDBA阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。 体裁:议论文话题:历史故事时间:6分钟The movies just wouldnt be the same without the warm buttery taste of popcorn.Amazingly,this delicious treat started its life as a corn kernel(玉米粒)and not from just any corn.Popcorn is a type of sweet corn that was originally grown in Mexi

27、co and spread to China,India and elsewhere.It is the only kind of corn that will pop.Today,most of the worlds popcorn is grown in the United States.Every popcorn kernel contains a tiny drop of water,surrounded by soft starch(淀粉)When the popcorn is heated,the water turns into steam.This puts pressure

28、 on the surrounding hard kernel,forcing it to explode.The soft starch increases about 40 times in size as the corn kernel turns itself inside out.In the 1500s popcorn was an important food source for the Aztec Indians of central and southern Mexico.But it wasnt only food.It was also used in ceremoni

29、es or in headdresses and necklaces.By the time the Europeans arrived in America,popcorn had spread through most of the American Indians.Some early American settlers ate popcorn with cream and sugar for breakfast.But it wasnt until the late 1800s that popcorn became popular.The demand for popcorn inc

30、reased and farmers began farming popcorn.The first mobile popping machine was invented in 1885,and popcorn was sold by street sellers much like hot dogs are sold today.During the Great Depression of the 1930s,the popcorn business still thrived as people could still afford it.Then in the 1950s televi

31、sion arrived and popcorn consumption decreased.People stayed home and stopped going to the theatre.But the link between movies and popcorn had already existed.Soon people began making popcorn at home on the stove.Later,microwave popcorn was introduced.Today the movies have regained popularity and po

32、pcorn has once again become the favorite.【语篇导读】没有温热香甜的爆米花,电影似乎也会失去味道吧。那么,关于爆米花你又了解多少呢?1Popcorn was first planted in _.AChina BAmericaCIndia DMexico解析细节理解题。根据第一段第三句可知答案。答案D2Why does the corn kernel pop when heated?ABecause it is covered with soft starch.BBecause the pressure inside is too big.CBecaus

33、e the starch becomes bigger in size.DBecause there is water inside the kernel.解析细节理解题。根据第二段第二、三两句可知,玉米粒内的水并不能直接导致它炸开,而是水蒸气产生的压力作用于四周坚硬的内核上,造成它爆炸。故答案选B。答案B3We can know from the passage that _.Apopcorn began to be farmed in the late 1800sBpopcorn was only a kind of food in the 1500s Chot dogs used to

34、be sold by street sellersDpeople stopped going to the movies without popcorn解析细节理解题。根据第四段第二、三两句可知,是在19世纪末期,随着人们对爆米花需求的增长,农民们才开始种植这种玉米。答案A4The underlined word“thrived” in the fifth paragraph probably means “_ ”Astarted to be popularBwas seriously affectedCsuffered a lot Ddeveloped very well解析词义猜测题。根据

35、上文的still以及下文的as people could still afford it可推断出,这里指即使是在经济大萧条时期,因为爆米花仍然是人们买得起的食品,所以爆米花产业仍然发展得很好。答案D阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。体裁:记叙文话题:逸闻趣事时间:7分钟There was once a tiny country that was suffering from a long drought.It had gone so long without rain that the people there were starting to go hu

36、ngry because of the bad harvests.It just so happened that a group of musicians were traveling the country,trying to make a living from their concerts.But with so many problems in the land,no one felt like listening to music.“But music can help overcome any problems,” said the musicians,without anyon

37、e paying them the slightest attention.So the musicians tried to find out the reason it wouldnt rain.It was very strange,because the sky was overcast,but no one could provide an answer.“Its been cloudy like this for many months,but not a single drop of rain has fallen,” people told them.“Dont worry,w

38、ell bring rain to the country,” the musicians responded,and they began rehearsing for a concert at the summit of the highest mountain.Everyone who heard the music was seized by curiosity and went up the mountain.And the conductor of this strange orchestra gave the order,and the musicians began to pl

39、ay.From their instruments came small,playful musical notes that rose and rose into the clouds.The music was so joyous,happy and fun,and the notes started playing with the clouds soft,fluffy bellies,running here and there,up and down,and the whole sky turned into one big game of tickle torture.Before

40、 long,the giant clouds were thundering with laughter.The musicians continued playing joyfully and a few minutes later the clouds,crying with laughter,soaked the little country below with their precious tears,bringing happiness to all.And in memory of that musical rain,everyone in the country learned

41、 how to play an instrument and,taking turns,would go up the mountain every day to bring joy to the clouds with their beautiful songs.【语篇导读】一个干旱已久的小国,却因为音乐家们的到来,改变了他们的命运音乐家通过在山顶上演奏音乐,从而为当地降下了甘霖。为了纪念那场音乐雨,人们开始学习音乐,并轮流到山上为云彩演奏音乐。1Why did the country have the bad harvests?ABecause its too hot. BBecause

42、its too cold.CBecause its too wet. DBecause its too droughty.解析细节理解题。根据第一段可知那个国家歉收的原因是因为长期干旱少雨,故选D项。答案D2Whats the attitude of the people toward the musicians?AActive. BEnergetic.CCold. DEnthusiastic.解析推理判断题。根据第二段中的“But with so many problems in the land,no one felt like listening to music.”和“without

43、anyone paying them the slightest attention.”可以推出人们对音乐家们的态度是冷淡的。故选C。 答案C3Whats the meaning of the underlined word in the third paragraph?ACloudy BRainy CSunny DWindy 解析词义猜测题。根据第四段中的“Its been cloudy like this.”可以推出overcast的意思与cloudy意思一样。故选A项。答案A4Which of the following might be the best title of the pa

44、ssage?AGreat musicians BMusic for the cloudsCLaughing clouds DMusic rehearsing解析标题概括题。本文主要讲述了音乐家通过在山顶上为云彩演奏音乐,从而使云彩流动起来,最终降下了期盼已久的雨,为当地人们带来了快乐。由此可以推出文章的标题应选B项。答案B5From the last paragraph we can learn that the people in the small country _.Ahate music Blove musicCteach music Dpractice music解析推理判断题。最后一段中讲到为了纪念那场音乐雨,人们开始学习乐器,并轮流到山上为云彩演奏音乐。由此可以推出人们喜欢音乐。答案B

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 幼儿园

网站客服QQ:123456
免费在线备课命题出卷组卷网版权所有
经营许可证编号:京ICP备12026657号-3