收藏 分享(赏)

四川省岳池县2015高考英语冲刺自练及答案10.doc

上传人:高**** 文档编号:109726 上传时间:2024-05-25 格式:DOC 页数:7 大小:149.50KB
下载 相关 举报
四川省岳池县2015高考英语冲刺自练及答案10.doc_第1页
第1页 / 共7页
四川省岳池县2015高考英语冲刺自练及答案10.doc_第2页
第2页 / 共7页
四川省岳池县2015高考英语冲刺自练及答案10.doc_第3页
第3页 / 共7页
四川省岳池县2015高考英语冲刺自练及答案10.doc_第4页
第4页 / 共7页
四川省岳池县2015高考英语冲刺自练及答案10.doc_第5页
第5页 / 共7页
四川省岳池县2015高考英语冲刺自练及答案10.doc_第6页
第6页 / 共7页
四川省岳池县2015高考英语冲刺自练及答案10.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、阅读理解。For high school leavers starting out in the working world, it is very important to learn particular skills and practice how to behave in an interview or how to find an internship(实习). In some countries, schools have programs to help students onto the path to work. In the United States, however,

2、 such programs are still few and far behind. Research shows that if high schools provide career-related courses, students are likely to get higher earnings in later years. The students are more likely to stay in school, graduate and go on to higher education. In Germany, students as young as 13 and

3、14 are expected to do internships. German companies work with schools to make sure that young people get the education they need for future employment. But in America, education reform programs focus on how well students do in exams instead of bringing them into contact with the working world. Harva

4、rd Education school professor Robert Schwartz has criticized education reformers for trying to place all graduates directly on the four-year college track. Schwartz argued that this approach leaves the countrys most vulnerable(易受影响的)kids with no jobs and no skills. Schwartz believed that the best ca

5、reer programs encourage kids to go for higher education while also teach them valuable practical skills at high school. James Madison High School in New York, for example, encourages students to choose classes on career-based courses. The school then helps them gain on-the-job experience in those fi

6、elds while theyre still at high school. However, even for teens whose schools encourage them to connect with work, the job market is daunting. In the US, unemployment rates for 16-to-19-year-olds are above 20 percent for the third summer in a row. “The risk is that if teenagers miss out on the summe

7、r job experience, they will become part of this generation of teens who had trouble in landing a job, ”said Michael, a researcher in the US. 【文章大意】文章通过与德国中学情况的比较, 说明在美国中学里很缺乏有关职业生涯的基本课程。1. In the authors opinion, American high school leavers. A. have enough career-related coursesB. need more career

8、advice from their schoolsC. perform better in exams than German studentsD. can get higher earnings in later years【解析】选B。作者观点题。根据第四段内容可知。2. What can be inferred from the text? A. Unemployment rates for US teenagers remain high at the moment. B. Students with career-based courses never have problems f

9、inding a job. C. US companies work with schools to prepare young people for future employment. D. High school leavers with no practical skills cant find a job absolutely. 【解析】选A。推理判断题。根据第六段的In the US, unemployment rates for 16-to-19-year-olds are above 20 percent for the third summer in a row. 推出答案。

10、3. Whats the main idea of the text? A. Arguments about recent US education reform. B. Tips on finding jobs for high school leavers. C. The lack of career-based courses in US high schools. D. Advice for American high school leavers. 【解析】选C。主旨大意题。文章第一段的In some countries, schools have programs to help

11、students onto the path to work. In the United States, however, such programs are still few and far behind. 点出了主题。4. The underlined word“daunting”in Paragraph 6 most probably means“”. A. discouragingB. interestingC. creativeD. unbearable【解析】选A。词义猜测题。从下文的In the US, unemployment rates for 16-to-19-year

12、-olds are above 20 percent for the third summer in a row. 可猜出词义。阅读理解。 A new generation addiction is quickly spreading all over the world. Weboholism, a twentieth century disease, affects people from different ages.They surf the net, use e-mail and speak in chat reoms. They spend many hours on the co

13、mputer, and it becomes a compulsive habit. They cannot stop, and it affects their lives. Ten years ago, no one thought that using computers could become Compulsivebehavior that could affect the social and physical life of computer users. This obsessive behavior has affected teenagers and college stu

14、dents. They are likely to log on computers and spend long hours at different websites. They become hooked on computers and gradually their social and school life isaffected by this situation. They spend all free time surfing and dont concentrate on homework, so this addiction influences their grades

15、, and success at schools. Because they can find everything on the websites, they hang out there. Moreover, this addiction to websites influences their soeial life. They spend more time in front of computers than with their friends. The relation with their friends changes. The virtual life becomes mo

16、re important than their real life. They have a new language that they speak in the chat rooms and it causes cultural changes in society, Because of the change in their behavior, they begin to isolate themselves from the society and live with their virtual friends. They share their emotions and feeli

17、ngs with friends Who they have never met in their life.Although they feel confident on the computer, they are not confident with real life friends they have known all their fife. lt is a problem for the future. This addictive behavior is beginning to affect the whole world.16. The passage is about A

18、. the cause of weboholism B. the advantage of weboholism C. the popularity of weboholism D. the influence of weboholism17. The underlined wordobsessive in the second paragraph most probably means A. attractive B. addictive C. professional D. potential18. We can learn from the passage that . A. weboh

19、olism has the greatest effect on teenagers B. teeangers can hardly balance real and virtual life C. people are addicted to games on the lnternet D. virtual life is more vivid and attractive anyway19. Which of the following is NOT true of weboholism? A. It contributes to the development of the web. B

20、. The chat room language may change social culture. C. The problem will have a negative influence on our future. D. People addicted to the web often become inactive in real life.20. The authors attitude towards weboholism is that of being A. objective B. positive C. opposed D. acceptable【参考答案】1620、D

21、BBAC阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 During the summer holidays there will be a revised schedule(时刻表) of services for the students. Changes for dining-room and library service hours and for bus schedules will be posted on the wall outside of the dining-hall. Weekly film and concert schedul

22、es, which are being arranged will be posted each Wednesday outside of the student club. In the summer holidays, buses going to the town center will leave the main hall every hour on the half hour during the day. The dining-room will serve three meals a day from 7:00 am to 7:00 pm during the week and

23、 two meals from noon to 7:00 pm on weekends. The library will continue its usual hours during the week, but have shorter hours on Saturdays and Sundays. The weekend hours are from noon to 5:00 pm. All students who want to use the library borrowing services must have a new summer card. This announcem

24、ent will also appear in the next weeks student newspaper.1.The main purpose of this announcement is to _.tell students of important schedule changes B. show the excellent services for studentstell students of new bus and library services D. ask students to renew their library cards2. At which of the

25、 following times will the bus leave the main hall?A. 8:00, 9:00, 10:00, 11:00 B.8:30, 9:30, 10:30, 11:30C. 8:30, 9:00, 9:30, 10:00 D. 8:00, 9:30, 11:00, 12:303. Times for films and concerts are not listed in this announcement because _.they are not to be announced B. the full list is not readyC. the

26、y are hard to arrange D. the full list is too long4. In the summer holidays, the library will have _. no special hours B. special hours on weekdays C. special hours on weekends D. special hours both on weekdays and weekends5. We may infer that during the summer holidays _.The library will continue i

27、ts usual hours on weekdays B. students will stay in the universitythere will be a concert or film once a week D. no breakfast will be served on weekends【参考答案】15、ABBCD (2014广东卷)第二节 读写任务(共1小题;满分25分)阅读下面短文,然后按照要求写一篇150词左右的英语短文。Oseola McCarty spent more than 75 years washing and ironing other peoples cl

28、othes. As a laundrywoman, she was paid only a few dollars each time. Certainly nobody would consider her rich, so they were all amazed when Miss McCarty decided to donate $ 150,000 to the University of Southern Mississippi.The money was i me savings. She could save such a large amount of money becau

29、se she lived a very simple life. She never learned to drive, and when she wanted to go somewhere, she just walked. She never flew to anywhere till the donation(捐助),and in 50 years she had been out of the South only once. The house in which she lived was also a rather modest one her last uncle left h

30、er. Only after she became known in America did she begin to travel all over the country. Since then, she had been the subject of many interviews and articles and was even invited to the White House.Her donation was for students who clearly needed financial help. She herself left school in the sixth

31、grade and had never married or had children. She said to the reporters that the idea of helping somebodys child go to college gave her much pleasure.写作内容1. 用约30个词概括上文的主要内容。2. 用约120个词就Miss McCarty的捐助谈谈你的想法,内容包括:(1) 你如何看待她的捐助行为;(2) 你认为她的捐助对受惠学生有哪些影响;(3) 如果你自己要捐助,你会选择哪个群体并陈述理由。写作要求1. 作文中可以使用亲身经历或虚构的故事,

32、也可以参照阅读材料的内容,但不得直接引用原文的句子。2. 作文中不得出现真实姓名和学校名称。评分标准 概括准确,语言规范,内容合适,篇章连贯。【考点】考察任务型写作【写作指导】本文要求首先叙述短文内容:别人眼里很贫穷的却为别人捐了$ 150,000。该部分一定要简洁扼要,不要使用过多的复杂句式,容易超过字数限制。 然后就如何看待她的捐助行为,捐助行为的影响,以及如果你捐助,你会选择什么群体。分别展开阐述。本文是是由一般现在时,在谈自己的看法时使用第一人称。考生可以用自己的亲身经历为例进行详细说明。 本文给考生自由发挥的余地很大。对于考生的综合能力要求较高,要求考生有很强的谋篇布局的能力和组织要点的能力。在完成开放性作文时,首先要选择自己熟悉的短语或者句型,在你的能力范围之内,选择句式时要赋予变化,因为这样你才可以更好的驾驭。【参考范文】

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 幼儿园

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1