1、新课标 英语必修5 新课标 英语必修5 .立体式复习单词 A基础单词 1vt.澄清;阐明 2vt.折叠;对折 3n.收藏品 4vt.完成;达到;实现 5n.矛盾;冲突 6n.乡下;农村 7n.可能(性)新课标 英语必修5 8n.制服 9n.塑像;雕像 10adj.一致的【答案】1.clarify2.fold3.collection4.accomplish 5conflict6.countryside7.possibility8.uniform 9 statue10.consistent新课标 英语必修5 B词汇拓展 11vt.吸引n.吸引;吸引力 12vt.(使)激动;(使)胆战心惊adj.令
2、人激动的adj.激动的,兴奋的,高兴的 13n.方便adj.方便的 14adj.令人愉快v.享受 15vt.布置adj.装配好家具的 16n.描述;描写vt.描述新课标 英语必修5 【答案】11.attract;attraction12.thrill;thrilling;thrilled13.convenience;convenient14.enjoyable;enjoy15.furnish;furnished16.description;describe新课标 英语必修5 新课标 英语必修5 【答案】1.consist of2.to ones credit3.break away(from)
3、4.代替 5.损坏;破坏 6.省略;遗漏;不考虑 7.把分成新课标 英语必修5 B用上面短语的适当形式完成下列句子 8Can you a car to pick them up at the station?9The angry boyhis mother and ran away.10The British IslesBritain,Ireland and many other small islands.11Mrs.Smith willour headmaster when he retired.12You have the most important word in this sent
4、ence.【答案】8.arrange for9.broke away from10.consists of11.take the place of12.left out新课标 英语必修5 新课标 英语必修5 3There is no need to debate any more why different words are used to describe the four countries:England,Wales,Scotland and Northern Ireland.【句式仿写】不需要去商店,冰箱里有足够的食物。go to the shopstheres plenty of
5、food in the fridge.4 What interested her most was the longitude line.【句式仿写】他把公司办成了今天这个样子。He has made the companytoday.新课标 英语必修5 5It seemed strange that the man who had developed communism should have lived and died in London.【句式仿写】真奇怪他今天早上起床那么晚。It is strangeup so late this morning.【答案】1.found myself
6、 surrounded2.It is a great pity that3.There is no need to4.what it is5.he should have got新课标 英语必修5 阅读理解之推理判断题(二)预测推断题 有些内容文章中没有明确说明,要求考生根据语篇,对事件可能的结局或下一段可能涉及的内容等进行猜测推理。做这类题时考生应准确把握作者的写作思路,从而作出比较科学的、合情合理的猜测。新课标 英语必修5 (2012课标全国卷C)1About twenty of us had been fortunate enough to receive invitations to
7、a filmstudio(影 棚)to take part in a crowdscene.Although our“act”would last only for a short time,we could see quite a number of interesting things.2We all stood at the far end of the studio as workmen prepared the scene,setting up trees at the edge of a winding path.Very soon,bright lights were turne
8、d on and the big moviecamera was wheeled into position.新课标 英语必修5 The director shouted something to the camera operator and then went to speak to the two famous actors nearby.Since it was hot in the studio,it came as a surprise to us to see one of the actors put on a heavy overcoat and start walking
9、along the path.A big fan began blowing tiny white feathers down on him,and soon the trees were covered in“snow”Two more fans were turned on,and a“strong wind”blew through the trees.The picture looked so real that it made us feel cold.新课标 英语必修5 3The next scene was a complete contrast(对比)The way it wa
10、s filmed was quite unusual.Pictures taken on an island in the Pacific were shown on a glass screen.An actor and actress stood in front of the scene so that they looked as if they were at the waters edge on an island.By a simple trick like this,palm trees,sandy beaches,and blue,clear skies had been b
11、rought into the studio!4Since it was our turn next,we were left wondering what scene would be prepared for us.For a full three minutes in our lives we would be experiencing the excitement of being film“stars”!新课标 英语必修5 66 What would happen in the“three minutes”mentioned in the last paragraph?AA new
12、scene would be filmed.BMore stars would act in the film.CThe author would leave the studio.DThe next scene would be prepared.新课标 英语必修5 【解析】A。考查推理判断题。根据题干“What would happen.in the last paragraph”的提问可知此题是要求猜测接下来可能发生的事情。根据文章第二段提到的拍摄寒冬的场景,第三段提到的拍摄沙滩的场景,以及最后一段中的“we were left wondering what scene would be
13、 prepared for us”可知,作者等人不知道接下来为他们准备的是什么场景,但是在他们的一生中将会有足足三分钟的时间体验作为电影明星的激动心情。因此,可以推断此处是指要拍摄新的场景,故选A。新课标 英语必修5 解答预测推断题要注意把握句子与句子、段落与段落间的逻辑关系,了解篇章结构,同时还要体会文章的基调,揣摩作者的态度,判断逻辑发展方向,并利用过渡词、因果关系及对比关系等准确把握可能的结果或趋势。新课标 英语必修5 We are in the computer age.We often see computers at work.They are especially useful
14、in automatic control,data processing(数据处理)and solving complicated problems.And they are finding their way into the home.The part played by computers is becoming even more important with each passing day.新课标 英语必修5 More and cleverer computers will continue to appear.They will run faster,have more func
15、tions and work much more skillfully.They will take over more tasks from us,helping to change the face of our world.Some People even think that sooner or later computers will replace us.However.新课标 英语必修5 Question:Which of the following statements will best continue in the third paragraph?AComputers will soon stop developing.B Many people like computers very much.CComputers are as clever as man.DI do not think computers will replace us completely.【解析】D。预测推断题。本文采用了对比关系法来描写,前面描写了计算机的长处,但作者用However一词预示着将引出相反的观点,故答案为D。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有