1、(7)Unit 4 Body Language2021-2022学年高二英语人教版(2019)寒假作业第一部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A Money with no strings attached. Its not something you see every day. But at Union Station in Los Angeles last month, a board went up with dollar bills attached to it w
2、ith pins and a sign that read, Give What You Can, Take What You Need. People quickly caught on. And while many took dollars, many others pinned their own cash to the board. People of all ages, races, and socio-economic (社会经济的) backgrounds gave and took, said Tyler Bridges of The Toolbox, which creat
3、ed the project. We even had a bride in her wedding dress come up to the board and take a few dollars. Most of the bills on the board were singles, but a few people left fives, tens and even twenties. The video clip (片 段) shows one man who had found a $ 20 bill pinning it to the board. What I can say
4、 for the folks that gave the most, is that they were full of smiles, Bridges said. Theres a certain feeling that giving can do for you and that was apparent in those that gave the most. Most people who took dollars took only a few, but Bridges said a very small number took as much as they could. Whi
5、le the clip might look like part of a new ad campaign, Bridges said the only goal was to show generosity and sympathy. He added that he hopes people in other cities might try similar projects and post their own videos on the Internet. After all, everyone has bad days and good days, he said. Some day
6、s you need a helping hand and some days you can be the one giving the helping hand.1. What does the expression money with no strings attached in paragraph 1 mean?A. Money spent without hesitation. B. Money not legally made. C. Money offered without conditions. D. Money not tied together. 2. What did
7、 Bridges want to show by mentioning the bride?A. Women tended to be more sociable. B. The activity attracted various people. C. Economic problems were getting worse. D. Young couples needed financial assistance. 3. Why did Bridges carry out the project?A. To do a test on peoples morals. B. To raise
8、money for his company. C. To earn himself a good reputation. D. To promote kindness and sympathy. B The British are known for their sense of humour. However, it is often difficult for foreigners to understand their jokes. The main point to remember is that the British often use understatement. Under
9、statement means saying less than you think or feel. For example, if someone gets very wet in a shower of rain, he might say, Its a little damp (潮湿的) outside. Or, if someone is very impolite and shouts at another person, someone else might say, She isnt exactly friendly. Understatement is often used
10、in unpleasant situations or to make another person look silly. Understatement plays an important part in British humour. Another key to understanding British humour is that the British like to make fun of themselves as well as others. They often laugh about the silly and unpleasant things that happe
11、n in their everyday life such as when someone accidentally falls over in the street. They also like to make jokes about people from different classes of society. They like to make jokes about their accents, the way they dress and the way they behave. Whats more, the British love to watch comedies ab
12、out people who do not know how to behave in society. The comedy series Mr Bean is a good example of this kind of humour. Mr Bean is the character created by British actor Rowan Atkinson in 1990.Mr Bean doesnt talk often, and instead he uses his body movements and facial expressions to make people la
13、ugh. Perhaps what makes Mr Bean so funny is that he does things that adults in the real world cannot do. Mr Bean is popular in many countries around the world because you do not have to speak English to understand the humour. Because of this, many people have become familiar with the British sense o
14、f humour.1. Why is it difficult for foreigners to understand British jokes?A. The British often enlarge the fact. B. British jokes are connected with many different cultures. C. The British try to make out that something is less important than it is. D. British jokes are not as funny as jokes in oth
15、er countries. 2. How does the author explain understatement?A. By using examples. B. By making comparisons. C. By following time order. D. By describing a process. 3. How does Mr Bean make people laugh?A. By telling funny stories. B. By making jokes about others accents. C. By copying how others beh
16、ave. D. By using his body movements and facial expressions. 4. What can be the best title for the text?A. British Humour in ComedyB. Humour in Different CulturesC. Developing Your Sense of HumourD. Understanding British HumourC A large male emperor penguin waddles(蹒跚行走) slowly across the ice to the
17、water. He dives deep into the cold salt water and then springs back onto the ice. Nearby a female penguin sleeps as her baby rests on the top of her feet. The penguins are enjoying another beautiful day of sunshine and freezing temperatures in the Penguin Encounter, a special home built for them in
18、sunny California. The Penguin Encounter is located at SeaWorld in San Diego. It was built to help study the emperor penguin, the largest of all penguins. The emperor penguins natural home is in the Antarctic, near the South Pole. Increases in Earths temperatures could cause large amounts of ice to b
19、reak up. Scientists feared that this drastic (剧烈的) change in the environment could destroy the emperor penguins nesting areas. This would cause the number of emperor penguins to greatly decrease. A new home for them seemed to be the perfect solution. Scientists wanted to make the Penguin Encounter a
20、 comfortable home for the black-and-white feathered birds. A team of scientists was sent to the Antarctic to learn more about the emperor penguins. Scientist Frank Todd led the team. Todd is an expert on penguins. He has spent more than 25 years studying them. Getting close to the emperor penguins i
21、n the Antarctic wasnt difficult for the group of scientists. Sometimes they would waddle close to Todd and his team. The scientists concluded that this behavior could be the result of poor eyesight. Penguins are nearsighted, which allows them to see better in the water than on land. Another possible
22、 reason for their behavior was that they had little to fear on the ice. Their enemies, such as leopard seals and killer whales, hunt mainly in the water. Todd and his team spent many months studying the diet and social habits of the emperor penguins. It was easy to get close to the penguins, but it
23、wasnt easy to study them. In the Antarctic, the temperature rarely rises above zero degree, which is perfect for penguins, but not for scientists. Once Todd and his team had finally gathered enough information, they made plans for a new home in California for a number of emperor penguins. Scientists
24、 hoped to study the birds inconditions that were more scientist-friendly. When the new Antarctic was completed, Todd and his team brought several hundred emperor penguins to California from the Antarctic.1. Which of the following words can replace the underlined word in the first paragraph?A. Moves.
25、 B. Jumps. C. Holds. D. Flies. 2. Why did scientists need to study penguins in the Antarctic before building the Penguin Encounter?A. They were afraid that the emperor penguins, homes would be destroyed. B. They wanted the Penguin Encounter just to be like the emperor penguins natural home. C. They
26、wanted to see how the emperor penguins reacted to the rising temperatures. D. They knew it would take long to gather enough emperor penguins for the Penguin Encounter. 3. Why do emperor penguins have little to fear on the ice?A. It is easy to see their enemies on the white ice. B. Their enemies usua
27、lly hunt in the water. C. They can easily escape on the smooth ice. D. It is too cold for other animals to survive on the ice. 4. The passage mainly emphasizes _. A. scientists working as a team in the AntarcticB. a science team finding a way to stop global warmingC. how to protect the emperor pengu
28、ins at SeaWorldD. scientists building a special home to learn more about the emperor penguinsD Wan Yongqing, a Beijing photographer, visits Sichuan Province to take photos of pandas every other year. He has watched them for more than a decade. My friends say Im a big panda fan. It is a shame that I
29、find all pandas look the same, with black eyes and white fur. It does not matter as all the pandas are cute to me, he said. Yet, identifying one panda from another does matter to researchers, according to Zhang Zhihe, chief of the Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding. Identifying individual
30、 pandas is important for conservation management and research. For captive(被圈养的) pandas, it is important for their daily feeding schedules, family backgrounds and data management. For wild pandas, it helps researchers study their population structure and provides scientific support for their protect
31、ion and management, the said. China has carried out four scientific surveys on wild pandas, and now has a big databank about them. The number of wild pandas in China is mostly known. However, it is still difficult to determine the age, sex, health and other specific information about the population.
32、 Its difficult to track and watch the structure because wild pandas tend to live alone, deep in the mountains, and their living environment is vast, Zhang added. In 2017, the Chengdu base began researching individual panda identification technology by analyzing images. Over the past two years, they
33、have built a databank of more than 120,000 images, over 1,000 video clips, and completed organizing nearly 10,000 images. Using the databank, researchers have started a facial recognition app that can accurately recognize captive pandas by analyzing and comparing the unique features of panda faces.
34、Panda researchers hope the data and AI technology will help them analyze data from both captive and wild pandas.1. How does Wan Yongqing feel about the pandas?A. They are difficult to get along with. B. They seem quite attractive to him. C. They are easy to recognize. D. They look safe and unusual.
35、2. Why is it important to identify captive pandas?A. It is helpful for further research and data management. B. It is useful for studying their population structure. C. It provides proof that they need protection in the wild. D. It helps researchers build their living environment. 3. What makes it d
36、ifficult to track and watch wild pandas?A. They only live in a small area. B. They dont leave enough tracks. C. They are difficult to see in the forest. D. They live alone, deep in the mountains. 4. What is necessary for the facial recognition app to work well?A. The databank of pandas. B. The struc
37、ture of pandas. C. The invention of AI technology. D. The unique features of panda faces. 第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Much of the work in todays world is accomplished(完成) in teams. Most people believe the best way to build a great team is to gather a group of
38、the most talented individuals._ Companies spend millions hiring top business people. Is their money well spent? _ They focused on football, basketball and baseball. The results are mixed. For football and basketball, adding talented players to a team proves a good method, but only up to the point wh
39、ere 70% of the players are top talent; above that level, the teams performance begins to decline. Interestingly, this trend isnt evident in baseball, where additional individual talent keeps improving the teams performance. To explain this phenomenon, the researchers explored the degree to which a g
40、ood performance by a team requires its members to coordinate(协调) their actions._ In baseball, the performance of individual players is less dependent on teammates. They conclude that when task interdependence is high, team performance will suffer when there is too much talent, while individual talen
41、t will have positive effects on team performance when task interdependence is lower. If a basketball star is, for example, trying to gain a high personal point total, he may take a shot himself when it would be better to pass the ball to a teammate, affecting the teams performance. Young children le
42、arning to play team sports are often told, There is no I in TEAM. _ Another possibility is that when there is a lot of talent on a team, some players may make less effort. Just as in a game of tug-of-war(拔河比赛), whenever a person is added, everyone else pulls the rope with less force._ An A-team may
43、require a balancenot just A players, but a few generous B players as well.A.Its not a simple matter to determine the nature of talent.B.Sports team owners spend millions of dollars attracting top talent.C.The group interaction and its effect drew the researchers attention.D.Stars apparently do not f
44、ollow this basic principle of sportsmanship.E.Several recent studies examined the role of talent in the sports world.F.Building up a dream team is more complex than simply hiring the best talent.G. This task interdependence distinguishes baseball from football and basketball.第二部分 语言知识运用(共两节,满分30分)第一
45、节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 When twelve-year-old John Wilson walked into his chemistry class on a rainy day, he had no way of knowing that his life was about to change completely. The 1 that day was to show how2 a container of water would bring oxygen bubbles (气
46、泡) to the surface. The containerJohn was about to heat,3 , was not like the containers other students had used. Someone had been absent-minded and put the wrong label on the bottle. And4 John heated it with a Bunsen burner, the container5 , sending the liquid flying in all directions. John Wilson fa
47、iled to escape from it, completely6 . John spent the next two months in hospital. After he returned home, his parents7 a hard time to find a way to deal with the8 that had happened to their lives. But John did not9 the accident as a disaster. He knew he had the rest of his life to live. He learned B
48、raille (布拉耶盲文) quickly and continued his 10 at the Worcester College for the disabled. There, he not only did well as a student but also became an excellent rower, swimmer, actor and musician. Many people, faced with the 11 John Wilson met with, would have 12 of their experience. Perhaps they would
49、have considered themselves to be 13 by ill fortune. John, however, lost his sight but didnt lose heart, proving to us that its not what happens to us that 14 our lives its how we make 15 of what happens.1. A. discussionB. experimentC. analysisD. management2. A. bringing outB. turning overC. heating
50、upD. picking on3. A. thereforeB. insteadC. besidesD. however4. A. ifB. asC. onceD. though5. A. leakedB. meltedC. disappearedD. exploded6. A. ashamedB. blindC. deafD. sleepy7. A. called forB. drove offC. got throughD. depended on8. A. disasterB. luckC. lossD. drawback9. A. electB. appointC. recommend
51、D. regard10. A. jobB. educationC. contributionD. recovery11. A. discriminationB. resistanceC. circumstancesD. uncertainties12. A. dreamedB. thoughtC. approvedD. complained13. A. criticizedB. motivatedC. surroundedD. interrupted14. A. limitsB. predictsC. determinesD. replaces15. A. senseB. sureC. use
52、D. fun第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 According to a review of evidence in a medical journal, runners live three years _(long) than non-runners. You dont have to run fast or for long _(see) the benefit. You may drink, smoke, be overweight and still reduce your risk of _(die
53、) early by running. While running regularly cant make you live forever, the review says it _(be) more effective at lengthening life _ walking, cycling or swimming. Two of the authors of the review also made a study published in 2014_ showed a mere five to 10 minutes a day of running reduced the risk
54、 of heart disease and early deaths from all _(cause). The best exercise is one that you enjoy and will do. But otherwise.its probably running. To avoid knee pain, you can run on soft surfaces, do exercises to _(strength) your leg muscles(肌肉), avoid hills and get good running shoes. Running is cheap,
55、 easy and its always _(energy). If you are time poor, you need run for only half the time to get the same benefits as other sports, so perhaps we should all give_ a try.第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节 (满分15分)假定你是李华,在外教Ms. Hill的帮助下,你的英语口语进步很大,请你根据以下要点用英文写封信向她表示感谢。 1.写信的目的; 2.受到的帮助及感受; 3.再次表示感谢。注意: 1.词数80左右; 2.
56、可以适当增加细节,以使行文连贯。_第二节 (满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。 Once upon a time in my family, the last Saturday in November was the start of our annual big tamale (墨西哥粽子)-making party. We made tamales to share with friends and neighbors. Preparation began with Daddy and the cleaning
57、of the com husks (外皮). First he boiled them and left them in the water overnight. No husk passed inspection without being soft enough for being folded. The next day, the rest of us got to work. My brothers and uncles were on hand for cleanup duty. And there was much to clean up as we women prepared
58、the dough(生面团) made of com. We also prepared the meat for the filling. The dough had to be spread evenly across the husk, and each tamale had to be folded carefully so it would not split open during the steaming. According to the long-standing tradition at least in my West Texas family no one was al
59、lowed to leave the kitchen during the steaming. This could ruin the process. I thought the family tamale-making party would go on forever, but to continue a family tradition, you needed to have family. Mine had changed forever. My father, two of my brothers and my uncle died. Mom and I spent months
60、in a state of sad loss. At that day friends asked, Are we going to get tamales this year? Passing tamales out to friends was one of the great joys of the season after all. But we couldnt face it. Eventually, as years went by, people stopped asking. One afternoon, my mother and I pushed an empty shop
61、ping cart through the supermarket. I rounded the comer into the next room and found her standing in front of a display: packages of dough, bags of corn husks, dried spices all the ingredients for a perfect tamale. Its time, Mom said. I knew she was right. We set aside a Saturday to spend in the kitc
62、hen, just the two of us, alone with our thoughts.Paragraph 1 :But as we laid everything out I fell into the old routine. _Paragraph 2 : This year we still make preparations for tamales and our kitchen will be crowded once again. _答案以及解析第一部分 阅读理解第一节A答案:1-3.CBD解析:1.考查句意理解。根据下文的内容并结合木板上写的Give What You
63、Can, Take What You Need可知,附在木板上的钱是可以随意取的,并不附带任何条件,故选C项。2.考查推理判断。根据第二段的内容,尤其是People of all ages, races.even had a bride可推知,作者提到新娘参与该活动来说明参与人员的多样性,故选B项。3.考查细节理解。根据倒数第二段第一句中的Bridges said the only goal was to show generosity and sympathy并结合全文内容可知,Bridges开展这个活动的目的在于传递慷慨和同情之心,故选D项。 B答案:1-4.CADD解析:1.细节理解题。
64、根据第一段中的The main point to remember is that the British often use understatement.及第二段中的Understatement means saying less than you think or feel.可知,英国人经常使用低调陈述,低调陈述意味着说的比你想的或感觉的要少,所以外国人很难理解英国笑话是因为英国人总是试图让别人觉得事情没有那么重要。故选C项。2.细节理解题。根据第二段中的For example, if someone gets very wet in a shower of rain, he might
65、 say, Its a little damp outside. Or, if someone is very impolite and shouts at another person, someone else might say, She isnt exactly friendly.可知,作者是通过举例来解释低调陈述的。故选A项。3.细节理解题。根据最后一段的首句可知,憨豆先生是通过肢体动作和面部表情使人发笑的。故选D项。4.主旨大意题。根据第一段中的However, it is often difficult for foreigners to understand their jok
66、es. The main point to remember is that the British often use understatement.及倒数第三段中的Another key to understanding British humour is that the British like to make fun of themselves as well as others.可知,本文主要介绍的是如何理解英式幽默。 C答案:1-4.BBBD解析:1.考查词义猜测。从上下文可知,这里应该是讲这只皇企鹅跳回了冰面上,故选B。2.考查细节理解。由文章第三段可知,科学家想让Pengui
67、n Encounter成为适合皇企鹅居住的舒适家园,而为了达到这个目的,他们要先去南极地区了解皇企鹅的生活习性,这样才能使Penguin Encounter的环境更加适合皇企鹅。3.考查细节理解。由文章第四段最后一句可知,皇企鹅的敌人通常会在水下捕食,因此在冰面上的时候它们并不怎么害怕。4.考查主旨大意。通读全文可知,科学家在圣地亚哥为原本生活在南极的皇企鹅建设了一个新家园,以便更方便地研究皇企鹅,因此应选D项。 D答案:1-4.BADA解析:1.考查细节理解。根据第一段中的My friends say Im a big panda fan. It is a shame that I find
68、 all pandas look the same, with black eyes and white fur. It does not matter as all the pandas are cute to me可知,大熊猫对这位摄影师来说很有吸引力。故选B。2.考查细节理解。根据第二段中的For captive(被圈养的)pandas, it is important for their daily feeding schedules, family backgrounds and data management可知,对于圈养的大熊猫来说,这对它们的日常喂养计划、家庭背景和数据管理都是
69、重要的。也就是说,识别圈养大熊猫个体很重要是因为这有助于进一步的研究和数据管理。故选A。3.考查细节理解。根据第三段中的Its difficult to track and watch the structure because wild pandas tend to live alone, deep in the mountains, and their living environment is vast可知,野生大熊猫往往是独居的且一般生活在深山中,因此难以追踪和看到野生大熊猫。故选D。4.考查推理判断。根据最后一段中的Using the databank, researchers ha
70、ve started a facial recognition app that can accurately recognize captive pandas by analyzing and comparing the unique features of panda faces可推知,大熊猫数据库是大熊猫识别应用程序正常运行的必要条件。故选A。 第二节答案:BEGDF解析:大多数人认为一支优秀的团队应当由最优秀的人组成,所以公司会花费巨资雇用商界精英,体育队伍也是如此。但是,研究表明,一支优秀的团队,不仅需要顶级人才,更需要普通人才,平衡才是关键。 根据上文可知,大多数人认为组建优秀团队
71、的最好方式是将最有才能的个体聚集在一起;根据下文可知,公司花费巨资雇用商界精英。据此可以判断,B项运动队的老板花费数百万美元以吸引最优秀的人才正确。E项中的recent studies与下文中的results和researchers对应。G项中的This task interdependence指代空前提到的研究人员的研究内容,且G项就是对前面提到的this phenomenon的解释。根据空前句There is no I in TEAM和前文所举的体育明星的例子可知,空处所填内容与体育明星有关,而D项中的this basic principle of sportsmanship指的就是The
72、re is no I in TEAM,故D项正确。通读全文可知,空处为全文的总结句。由空后一句可知,一支优秀的团队需要一种平衡:既要有优秀的选手,也要有一般的选手。故F项组建一个理想的团队比简单地雇用最优秀的人要更复杂正确。第二部分 语言知识运用第一节答案:1-5.BCDBD; 6-10.BCADB; 11-15.CDCCA解析:1.根据上文中的chemistry class和would bring oxygen bubbles(气泡) to the surface可知,那天John是在做实验。2.根据下文中的John heated it with a Bunsen burner可知,实验是为
73、了展示加热盛水的容器是如何将氧气气泡带到水面的。heat up把加热。3.根据句中的was not like the containers other students had used可知此处表示转折,故选D项。4.根据the container 5 , sending the liquid flying in all directions可知,当John用本生灯加热容器的时候,容器爆炸了,里面的液体向四面八方飞溅。5.参见上题解析。6.根据下文中的He learned Braille(布拉耶盲文) quickly和John, however, lost his sight可知,John失明
74、了。7.John回家后,他的父母度过了一段艰难的时间来寻找方法去处理发生在他们生活中的灾难。call for(公开)要求;drive off击退,赶走;get through熬过(困难时期);depend on依靠,取决于。8.根据下文中的the accident as a disaster可知,John失明对于全家人来讲就是一场灾难。9.由But表示转折可推知,John并不认为这次事故是场灾难。regard.as.固定搭配,意为将认为。10.根据句中的at the Worcester College for the disabled可知,John在继续接受教育。11.根据空后的John Wi
75、lson met with可知,许多遭遇John的情况的人会抱怨他们的经历。circumstance境况,境遇常用复数形式。12.参见上题解析。complain of.抱怨。13.根据语境以及by ill fortune可知,也许许多遭遇John的情况的人会认为自己被厄运包围。be surrounded by.被环绕。14.决定我们生活的不是发生在我们身上的事情,而是我们如何理解发生的事情。15.我们对所发生的事情的理解决定我们的生活。make sense of意为理解,弄懂。 第二节答案:longer to see dying is than that/which causes streng
76、then energetic it/running解析:考查副词的比较级。句中有than, 故用long的比较级longer。 考查非谓语动词。本句有谓语, 因此此处应用非谓语动词; 分析句子结构及句意可知, 此处应用动词不定式to see作目的状语。考查非谓语动词。短语reduce ones risk of.降低某人.的风险, 此处介词of后用动词-ing形式作宾语。考查动词的时态和主谓一致。本文介绍了跑步的好处, 通篇以一般现在时为主。本句中宾语从句与主句的时态应保持一致, 故用一般现在时; 且宾语从句中的主语为it, 故用is。考查介词。根据句中的more可知, 此处应用介词than引出
77、比较对象。此处表示跑步比散步、骑行或游泳更能有效地延长寿命。故填than。考查定语从句。分析句子结构可知, 此处引导定语从句, 先行词为a study, 且定语从句中缺少主语, 故填关系代词that/which。考查名词的单复数。此处cause是可数名词, 意为原因, 句中的all表示所有, 后应用可数名词的复数形式, 故填causes。考查词形转换。分析句子结构可知, 此处为动词不定式作目的状语, 故本空应填动词strengthen, 意为增强, 加强。考查形容词。and连接两个并列分句, 两个分句都表示跑步的特征, and前面的cheap和easy均为形容词, 故此处应用形容词energe
78、tic作表语, 意为需要能量的, 剧烈的。考查固定搭配。give it a try为固定搭配, 意为试一试, 根据语境可知, it指代running, 故可填it或running。 第三部分 写作第一节答案: Dear Ms. Hill, Im Li Hua. I am writing to express my sincere thanks for your help with my spoken English. First, it was your teaching method that helped to improve my spoken English. For example,
79、 you encouraged me to talk freely about everything around me in English. Second, its really kind of you to be always patient with me. Moreover, you have a great sense of humor which added plenty of fun to the class. Every time at the end of the class, I began to expect the next class. My true gratit
80、ude is beyond words.Yours sincerely,Li Hua第二节答案: Paragraph 1: But as we laid everything out I fell into the old routine. But we were for cleanup duty ourselves as we went along. Of course Daddy wasnt there to deal with the corn husks, and Mom and I hadnt touched them! They hadnt been cleaned; they h
81、adnt been in the water. Mom lit a candle for our relatives and we made the filling and fold the tamales. Neither of us had stepped out of the busy kitchen until the steaming was completed. By the end of the day, we had many beautiful tamales to share with friends and neighbors. It was a success, ful
82、l of loving memories from the past and hopeful wishes for tomorrow.Paragraph 2: This year we still make preparations for tamales and our kitchen will be crowded once again. My great-niece wants to learn the family tradition. Rule number one: No one leaves the kitchen during the steaming! Life may change, but our family is forever bound together by love, memories and our favorite dish.