1、(5)Unit 3 Fascinating Parks2021-2022学年高二英语人教版(2019)寒假作业第一部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe Hearst Castle Hearst Castle is a park on the central California coast and a National Historic Landmark(地标). It was designed by Julia Morgan for William Randolph
2、 Hearst from 1919 to 1947. In 1957, the owner donated the fortune(大笔的钱) to the state of California. Since that time it has been a state historic park where its large collection of art and antiques (古董) are open for public tours. Despite its location far from any urban center, the site attracts rough
3、ly one million visitors per year.Guided Tours Tour One is recommended for first time visitors. It now includes the movies, Hearst Castle and Building the Dream. Tour Two gives visitors a closer look at the main houses upper floors, Mr. Hearsts private(私人的)suite, the libraries and the kitchen. Tour T
4、hree looks at the Castles North Wing, guest rooms and guest houses Casa Del Monte. Tour Four includes the impressive gardens and grounds, the largest guesthouse(宾馆), the wine basement(地下室), and the Hidden Terrace. The evening tour is a special tour that allows visitors to experience the Castle at ni
5、ght as one of the Hearsts own visitors might have.Ticket PricesHearst Castle accepts VISA, Master Card, American Express and Discover. Free day use parking is available for automobiles, motorcycles, tour buses and recreational vehicles (车辆).ToursAdultAges 6 17Tour 1$24$12Tours 2, 3 or 4$24$12Evening
6、 tour$30$15 * Children under 6 are free when accompanied by a paying adult.Reservation(预订) Information While tickets may be bought at the Visitor Center upon arrival, tour reservations can be made online now or by calling 1-800-444-4445, see below for times.Reservation Call Center HoursDatesMondayFr
7、idaySaturdaySundayMarchSeptember8 am to 6 pm8 am to 6 pmOctoberFebruary9 am to 5 pm9 am to 3 pm Visit www.hearstcastle.org for more information.1. If you are quite interested in wine, which tour will you choose?A. Tour Two. B. Tour One. C. Tour Four. D. Tour Three. 2. If a couple take Tour One with
8、their 5-year-old son, how much will they pay for the tickets?A. $36. B. $60. C. $48. D. $75. 3. Which of the following is the available time to book tickets by phone?A. At 8 am on Monday in February. B. At 6 pm on Saturday in October. C. At 7 pm on Friday in September. D. At 9 am on Sunday in March.
9、 B The Forbidden City is well known for being full of Chinese cultural and historical relics. But Masters in the Forbidden City (我在故宫修文物) does not just focus on the stories of the past. Instead, the documentary movie focuses on ordinary people the restorers(修复者) of relics and antiquities. The storie
10、s are told at a slow and relaxed pace, reflecting the restorers work. Restoration of cultural relics and antiques can be time-consuming, and sometimes boring. Yet these restorers patience and peace of mind are especially precious in the society where everything is changing so fast. If you choose thi
11、s job, you have to stand hours of work sitting on a chair. You need to be quiet and get used to being quiet, says Wang Jin, an ancient clock repair expert. A touching part of the documentary is the spirit of craftsmanship in the restorers. Years of humdrum work requires not only skill, but also fait
12、h and spirit, China Daily commented. Looking for precision and perfection, devoting yourself to work, patience, loneliness. All these qualities come from the craftsman spirit. But unlike the popular idea of serious experts who sit around being serious, the documentary shows off the enthusiasm of the
13、 restorers. They play their guitars and make jokes about each other after a long day of restoration work. One scene that has been very popular with Internet users features a young female restorer riding a bicycle through the empty Forbidden City on a Monday. While she is doing this, a narrator says,
14、 The last person to do this was Puyi, the last emperor of the Qing Dynasty. Masters in the Forbidden City has proved wrong many peoples ideas about antique restorers, allowing them to realize that they are not old, dull professors, but people in their 40s, 30s and even 20s who can be quite pleasing
15、to the eye.1. Whats the main purpose of the documentary Masters in the Forbidden City?A. To show people how antiques are restored. B. To display relics seldom seen by ordinary people. C. To draw attention to antique restorers enthusiasm. D. To praise the craftsmanship of Chinese antique restorers. 2
16、. According to Wang Jin, we can learn that _. A. he often gets tired of his workB. there is no need to do restoration work fastC. antique restorers need to be patient and peacefulD. it takes years of hard work to adapt to antique restoration3. What does the underlined word humdrum in Paragraph 3 pro
17、bably mean?A. Boring. B. Different. C. Relaxing. D. Unusual. 4. Whats the purpose of using the bicycle-riding scene in the documentary?A. To remind the audience of the last emperor. B. To show the strange hobby of young antique restorers. C. To encourage the young to consider a career in antique res
18、toration in the future. D. To show that the documentary breaks the old, dull image of antique restorers. C From the loss of wildlife to rising sea level, were all well aware of the problems that climate change could cause. But while it may seem such issues wont affect most of us directly, it looks l
19、ike future generations could grow up without something that many of us now take for granted: chocolate. According to an article published by the National Oceanic and Atmospheric Administration, changes to the climate in the areas that produce cacao the plant from which chocolate is produced may mean
20、 that it will soon become extinct. Most of the worlds cacao grows in countries close to the equator (赤道), with over half of it growing in the African nations of Ghana and Ivory Coast. Its predicted that by 2050, climate change will have sped up the rate at which temperatures in these countries rise,
21、 making it extremely difficult for cacao plants to grow there. The problem doesnt lie in increased heat, but in lower humidity (湿度), as its believed that rainfall will stay at the same level if the temperature rises. In other words, as higher temperatures squeeze more water out of soil and plants, i
22、ts unlikely that rainfall will increase enough to offset the moisture (水分)loss, wrote Michon Scott, the articles author. To help fight this problem, researchers from University of California, Berkeley in the US are working on changing the DNA of cacao plants to allow them to survive in dryer conditi
23、ons by using gene (基因) editing technology, according to US News. In the meantime, Mars, one of the worlds biggest companies of chocolate products, announced that it would spend 1 billion dollars helping reduce the effects of climate change. This is a world issue, and it requires everyone to work tog
24、ether, Mars spokesperson Barry Parkin told Business Insider. The message here is that if we all do our part, we may be able to prevent some of the worst influences of climate change. Or if were unlucky, chocolate will become a thing of the past.1. The underlined word offset in Paragraph 4 probably m
25、eans _. A. make upB. add upC. dry upD. use up2. Which is the effective way to rescue cacao?A. By moving cacao plants to proper places. B. By getting DNA out of cacao plants. C. By making cacao adapt to the surroundings. D. By giving a warning to chocolate companies. 3. What will Mars do to help caca
26、o survive?A. It will work hard to plant cacao in greenhouses. B. It will use gene editing technology to plant cacao. C. It will develop cacao that can survive in dryer conditions. D. It will give financial support to help fight climate change. 4. What is this article mainly about?A. Some new researc
27、h and findings about growing cacao. B. The influence that cacao plants have on climate change. C. Problems cacao plants would face and the possible solutions. D. The significance of working together to fight climate change. D A residential summer weight-loss camp improved fat childrens health, a stu
28、dy about fat childrens health reports. A Saint Louis University physician found the camp improved childrens weight, body mass index, physical fitness and blood pressure. When a child can communicate with others struggling with the same problem, it helps support his weight-loss effort, and he is more
29、 likely toimprove both physically and psychologically, said Nadim Kanafani, M. D. , corresponding author and assistant professor of pediatrics at Saint Louis University School of Medicine. According to Kanafani, fat children struggle with their bodys awkwardness in running, jumping and playing, whic
30、h causes them to stop taking part in these physical activities and make unhealthy lifestyle choices. This can be changed when fat children are placed together to focus on losing weight and improving physical fitness. Kanafani tracked fat adolescents who attended a weight-loss camp. They took part in
31、 physical activities and group educational meeting covering nutrition, physical fitness and self-esteem (自尊). During their stay, the kids ate three balanced meals and two snacks per day prepared under the supervision (监督) of a nutritionist. The results showed an average weight loss of more than eigh
32、t pounds and an average reduction in the BMI score of three points. Besides, participants blood pressure dropped significantly and fitness levels improved. The weight-loss camp in the study, Camp Jump Start, used a number of proven techniques to achieve modification of diet habits, increase physical
33、 activities and provide social support for participants. These methods resulted in health benefits as well as significant increases in self-esteem. Camp founder Jean Huelsing, who is a nurse, is the lead author on the paper.1. The summer weight-loss camp improved the following EXCEPT _. A. childrens
34、 heightB. body mass indexC. physical fitnessD. blood pressure2. What made the children in the camp more likely to improve their health?A. The guides encouragement. B. Their parents help. C. Their own plans to lose weight. D. Their communication with campers with the same problem. 3. The underlined w
35、ord in Paragraph 6 most probably means _. A. natureB. chanceC. changeD. success4. What is the main idea of the passage?A. Weight loss is the key to kids mental health. B. Focusing on lifestyle changes is the key to kids health. C. Obese and overweight children underestimate (低估) true weight. D. A su
36、mmer weight-loss camp helps improve obese childrens health. 第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Top 3 Self-discipline Techniques Self-discipline is the key to leading a healthier, happier and more successful life. _. We will share some self-discipline techniques below.
37、 Follow these self-discipline techniques to start living a better life. 1.Start small The journey of a thousand miles starts with a single step, as the proverb goes. _. Instead, stamina(耐力) is built up by doing a little more than the previous days target. The same goes for discipline. Start by tryin
38、g to carry out self-discipline techniques little by little every day for big results. Increase your goals over time. 2._ Staying self-disciplined requires motivation (积极性). It can be hard to stay motivated if you feel like you havent made any progress so far. Then you should think about your goals c
39、arefully. Tracking progress makes you aware of how much youve done and encourages you to keep going. 3. Exercise your willpower _. Some days, sticking to the task is going to be difficult but by reminding yourself of the end in mind and how much the goal means to you, you will be able to pay no atte
40、ntion to temporary temptations (诱惑) for the long-term gain. The above-mentioned self-discipline techniques have been proven to be extremely effective. _. And it is the key to living a happy and successful life.A. Measure your goalsB. Build a support systemC.However, it is easier said than doneD.Will
41、power and self-discipline go hand in handE.Self-discipline is linked to effective time managementF.Self-discipline is a feature found in many successful peopleG.You dont train for a marathon by running 10 kilometers on the first day第二部分 语言知识运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D
42、四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 Six months after my car accident, I finally returned home. 1 , thats when the reality of the situation became clear to me. I realized my life was now so 2 , unable to use a phone, feed or bathe myself. I couldnt hold anything a fork was too heavy to 3 . I had lost my entire ind
43、ependence and had to 4 on others for any help. I 5 so much that I could fill up buckets with tears. Yet I had no choice but to 6 it. No matter how difficult things were, I never gave up my faith. Shortly after returning home, I could finally wiggle(摆动) a toe and scratch my nose. I realized the littl
44、e things we get used to so often 7 the most. Small victories are huge and important leaps. In these past few years, Ive made progress in my 8 . I had to learn to be 9 with myself and to enjoy every moment going forward. I 10 hard in my recovery and still do to this day. Im now moving my legs and arm
45、s on my own, and sometimes work out in a gym. All of this is turning the page from the impossible to the possible. Im presently working to 11 my independence and mobility. This event has been entirely life-changing for me. Every day I am struggling to improve my 12 , hoping to recover from paralysis
46、(瘫痪). My unshakable faith, 13 family and friends encourage me to continue to work harder. I believe it is a chance to become stronger, and keep on fighting to hopefully 14 someone else not to give up. Never give up 15 . Never give up hope.1. A. Therefore B. However C. Otherwise D. Besides2. A. diffe
47、rent B. simple C. similar D. delightful3. A. hang up B. give up C. make up D. pick up4. A. turn B. concentrate C. depend D. live5. A. laughed B. cried C. shouted D. smiled6. A. forget B. accept C. ignore D. miss7. A. guarantee B. last C. matter D. benefit8. A. injury B. growth C. career D. recovery9
48、. A. patient B. strict C. satisfied D. busy10. A. studied B. fought C. thought D. hit11. A. change B. control C. further D. keep12. A. memory B. appearance C. intelligence D. health13. A. supportive B. upset C. exhausted D. wealthy14. A. advise B. encourage C. order D. affect15. A. friendship B. kin
49、dness C. faith D. love第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 Some theme parks are not only _(amuse) but also educational. Take the Polynesian Cultural Center (PCC) in Hawaii for example. It not only shows visitors the Polynesian way of life but also _ (protect) their skills and cu
50、lture for the future. Polynesia is_ name given to the many groups of small islands that are spread about the Pacific Ocean. _ (village) from many island communities come to the Polynesian island villages _ (show) visitors their styles of dress and different customs. You can learn how they make cloth
51、es from bark (树皮) and how they climb very tall trees with their bare feet or see_ kind of wedding ceremonies they have. One of the _ (important) skills for Polynesians is boat-building,which allows the islanders to explore all the islands in the Polynesian Triangle. We know that in their history the
52、y were sea travellers moving_ island to island. They were able to find their way _ (use) the smell of the wind, the movements of the fish and seaweed, and the _ (high) and directions of the waves.第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节 (满分15分)假定你是李华,你所在的古典音乐社团正在招收新成员。请给你的留学生朋友Jack写信邀请他加入,内容包括: 1.社团介绍; 2.报名方式及截止日期。注意:
53、 1.词数80左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯。 参考词汇:招募recruit_第二节 (满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。 Charlie was a rich boy who had more toys than you could imagine. His family had a lot of money, and whenever he liked something, they would buy it for him. In reality, then, he had no idea what
54、 things cost, and wouldnt bother to take care of what he had. Nor did he realize how difficult it was for other children to get toys like the ones he had. A time came, though, when he was so used to all his toys that he began to want something different. One of his uncles found a fine horse and he g
55、ave it to Charlie, as something unusual. Charlie was very excited at having a horse. He learned to ride, and was constantly on his horse, going here and there. However, he treated the horse just as badly as he treated all his other toys, and it soon started looking sick. For the first time in his li
56、fe Charlie became truly worried. He loved the horse, and the fact that his family had offered to buy him a new one meant nothing to him. One day, while in the countryside, he saw a little girl with a horse. The girl looked very poor, but the horse seemed happy and looked great. Wondering how she had
57、 managed this, Charlie secretly followed them, watching everything they did. First he followed them through the forest, where he saw that she never used the stick and never hit the horse. This was the opposite of what Charlie had done to his horse. Then they came to the stable (马厩), and as soon as t
58、hey arrived the girl fed and watered the horse. Then she carefully cleaned it. Charlie was surprised. Hed never done any of those things for his horse. He saw that the girl spent a lot of time giving care and attention to her horse, and that she did it all on her own. This had never entered Charlies
59、 mind; he had always been too busy playing and having fun to look after the horse.Paragraph 1:Charlie wanted to change and become like the girl. _Paragraph 2: As a result, Charlie gave up constantly asking for new toys._答案以及解析第一部分 阅读理解第一节A答案:1-3 CCD解析:1.细节理解题。依据Guided Tours 部分中的Tour Four includes th
60、e impressive gardens and grounds, the largest guesthouse, the wine basement, and the Hidden Terrace.可知第四条旅游路线包括酒窖,故选C。2.细节理解题。依据Ticket Prices部分中的价格表可知617岁门票半价,6岁以下免费,故这对夫妇只需购买2张成人票,故选C。3.细节理解题。依据Reservation Call Center Hours部分月份与时间表的第一行3至9月的电话预订时间可知3月份周日的电话预订时间为8 am to 6 pm,故D项正确。 B答案:1-4.DCAD解析:1.考
61、查细节理解。根据第一段中的Instead, the documentary movie focuses on ordinary peoplethe restorers(修复者) of relics and antiquities和第三段内容可知,纪录片我在故宫修文物关注中国文物修复师,并赞扬了其工匠精神。故D项正确。2.考查细节理解。根据第二段的内容可知,在这个一切都在快速变化的社会,这些修复师的耐心和内心的平静是特别宝贵的,王津的话也就是解释这一点,在他看来,文物修复师需要耐心和平和的心态,故C项正确。3.考查词义猜测。上文中王津说如果你选择了文物修复师这份工作,你必须坐在椅子上做好几个小时
62、的工作,你需要安静,需要习惯安静;再根据画线词后的work requires not only skill, but also faith and spirit以及Looking for precision and perfection, devoting yourself to work, patience, loneliness. All these qualities come from the craftsman spirit.可知,这里应是说单调的、乏味的工作,故A项正确。4.考查推理判断。根据最后一段中的allowing them to realize that they are
63、not old, dull professors可知,这部纪录片里使用骑自行车的场景是为了打破文物修复师年老、沉闷的形象,故D项正确。 C答案:1-4.ACDC解析:1.考查词义猜测。根据画线词所在句子的意思可知,更高的温度使得土壤和植物失去更多的水分,降雨量不足以抵消水分的流失,所以offset表示弥补,抵消,与make up的意思接近,故选A。2.考查细节理解。根据第五段的内容可知,要想让可可树不减产,就要改变它的基因结构,使之适应环境,继续生长,因此选C。3.考查细节理解。根据第五段的尾句可知,Mars公司将投入巨资帮助降低气候变化的影响,故选D。4.考查主旨大意。本文主要讲了气候变化对
64、给巧克力提供生产原料的可可树的影响,以及解决这个问题的可用的办法,故选C。 D答案:1-4.ADCD解析:1.考查细节理解。根据第一段中的the camp improved childrens weight, body mass index, physical fitness and blood pressure可知,减肥夏令营可以改善儿童的体重,身体质量指数,身体健康(状况)和血压,但是没有提及身高。故选A。2.考查细节理解。根据第二段中的When a child can communicate with others struggling with the same problem, it
65、 helps support his weight-loss effort, and he is more likely to improve both physically and psychologically可知,当减肥夏令营的孩子能和其他有同样问题的孩子沟通时,他更可能从身体上和心理上改善自己。3.考查词义猜测。根据第三段中的make unhealthy lifestyle choices. This can be changed when fat children are placed together可知,此处表示改变饮食习惯。故选C。4.考查主旨大意。根据文章内容尤其是第一段第一
66、句话中的A residential summer weight-loss camp improved fat childrens health可知,本文主要讲的是减肥夏令营有助于改善肥胖孩子的健康。 第二节答案:CGADF解析:本文是一篇说明文。自律是通向更健康、更快乐、更成功生活的关键。文章介绍了三大自律技巧。 分析上下文可知,空处承上启下。C项中的it指的是上文中的Self-discipline,该项中的However表示该句与上文构成转折关系,同时引出下文。故选C。空前一句讲千里之行始于足下,下文讲相反,耐力是通过比前一天的目标多做一点来建立的,故G项你不会在第一天跑10公里来进行马拉松
67、训练承接上文,引出下文,故选G。此空是一个小标题。结合上下文的小标题可知,应在A项与B项中选。下文讲如果你觉得到目前为止你还没有取得任何进展,你会很难保持积极性,这时你应仔细考虑自己的目标。故A项衡量你的目标符合语境。根据本段小标题Exercise your willpower和下文内容可知,D项意志力和自律是相辅相成的切题。D项中的Willpower与小标题中的willpower相呼应。空前讲上述自律技巧已被证明是非常有效的,空后讲这是快乐和成功的生活的关键,故F项承上启下,既说明自律的效果,又表述了自律有助于成功。第二部分 语言知识运用第一节答案:1-5.BADCB; 6-10.BCDAB
68、; 11-15.CDABC解析:1.车祸六个月后作者终于回家了,但根据下文内容可知,作者瘫痪了,生活不能自理,所以此处表示转折,故选B。2.前面提到作者出了车祸,根据下文中的unable to use a phone, feed or bathe myself并结合常识可知,生活与以往不同了。故选A。3.根据上文中的I couldnt hold anything可知,作者抓不住任何东西,所以此处指叉子对作者来说都太重而拿不起来。pick up拿起,举起,提起。故选D。4.根据上文中的I had lost my entire independence可知,作者完全失去了独立,现在不得不依靠别人来
69、帮忙了。depend on需要,依靠(提供资金、帮助等)。故选C。5.根据下文中的I could fill up buckets with tears可知此处指作者哭过多次。故选B。6.联系上下文可知,作者除了接受现实外别无选择。故选B。7.根据下文中的Small victories are huge and important leaps可知,此处表示我们习以为常的小事往往是最重要的。空处与important对应,matter事关紧要,要紧,有重大影响符合文意,故选C。8.此处表示在过去的几年里,作者的康复取得了进展。下文中的I 10 hard in my recovery and stil
70、l do to this day也是信息提示。故选D。9.根据下文中的enjoy every moment going forward可推知,作者学会对自己有耐心。故选A。10.作者努力进行康复活动,并一直坚持做到今天。下文中的keep on fighting与之对应。故选B。11.根据上文中的Im now moving my legs and arms on my own可知,作者正在进一步努力提高其独立性和行走能力。further促进,增进。故选C。12.联系语境并根据空后的hoping to recover from paralysis(瘫痪)可知,这里是说作者努力改善自己的健康。故选D
71、。13.联系语境,这里指作者坚定不移的信念与支持自己的家人和朋友鼓励其继续更加努力。故选A。supportive给予帮助的;支持的;upset沮丧的;exhausted筋疲力尽的;wealthy富有的。14.上文提到家人和朋友鼓励作者,这里指作者希望自己也能激励其他人不要放弃。故选B。15.结合文章内容和选项可知,作者希望通过自己的亲身经历激励他人永远不要放弃信念和希望。故选C。第二节答案:amusing; protects; the; Villagers; to show; what; most important; from; using; height(s)解析:本文介绍了Polynes
72、ian Cultural Center的相关信息。 考查词形转换。此处修饰物,故用amusing表示令人愉快的。考查时态和主谓一致。此处主语为It并且和前面的shows并列,故填protects。考查冠词。given to the. Pacific Ocean是过去分词短语作定语,修饰name,表示特指,故应填定冠词。考查词形转换。根据后面的from many island communities可知,此处表示人,应填Villagers。考查非谓语动词。根据语境可知,空处表目的,故应填动词不定式。考查宾语从句。分析句子结构可知,空处引导宾语从句,表示什么,故填what。考查形容词的最高级。由空
73、前的One of the可知,空处应填形容词的最高级形式。考查介词。from.to.意思是从到。考查非谓语动词。主语They与use为逻辑上的主谓关系,故此处用动词-ing形式作方式状语。考查词形转换。结合空前的冠词及后面并列的directions可知,此处应用名词形式。又因height作高度讲时,既是可数名词,又是不可数名词,故填height(s)。第三部分 写作第一节答案:Dear Jack, The Classical Music Association of our school is recruiting new members now. Learning that you are
74、a fan of Chinese classical music, I am writing to invite you to join us. The Association consists of a group of music-loving students. The members meet three times a week to be trained by professional teachers. There you will know more about Chinese instruments and more knowledge related to Chinese
75、music as well. If you are interested in what I have stated above, sign up on our school website before July 1st. Looking forward to your reply. Yours sincerely,Li Hua第二节答案: Paragraph 1: Charlie wanted to change and become like the girl. With the girls help he learned how to put care and attention in
76、to things, and that if you did so you would enjoy them much more. He learned that you could be much happier with only a few special things that you truly took care of, than with thousands of toys that were only good for a short time and were then thrown aside. Charlie also learned that the care put
77、into these things was sometimes difficult, but that all the efforts would be worthwhile.Paragraph 2: As a result, Charlie gave up constantly asking for new toys. He gave the girl many of his own toys, and more to other children in the village. He only kept those few toys he really liked. And, just as he had learned from the girl, he set himself to repair and care for those toys, so he could really enjoy playing with them.