收藏 分享(赏)

2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE5(外研版).ppt

上传人:a**** 文档编号:984993 上传时间:2025-12-21 格式:PPT 页数:25 大小:782KB
下载 相关 举报
2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE5(外研版).ppt_第1页
第1页 / 共25页
2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE5(外研版).ppt_第2页
第2页 / 共25页
2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE5(外研版).ppt_第3页
第3页 / 共25页
2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE5(外研版).ppt_第4页
第4页 / 共25页
2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE5(外研版).ppt_第5页
第5页 / 共25页
2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE5(外研版).ppt_第6页
第6页 / 共25页
2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE5(外研版).ppt_第7页
第7页 / 共25页
2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE5(外研版).ppt_第8页
第8页 / 共25页
2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE5(外研版).ppt_第9页
第9页 / 共25页
2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE5(外研版).ppt_第10页
第10页 / 共25页
2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE5(外研版).ppt_第11页
第11页 / 共25页
2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE5(外研版).ppt_第12页
第12页 / 共25页
2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE5(外研版).ppt_第13页
第13页 / 共25页
2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE5(外研版).ppt_第14页
第14页 / 共25页
2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE5(外研版).ppt_第15页
第15页 / 共25页
2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE5(外研版).ppt_第16页
第16页 / 共25页
2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE5(外研版).ppt_第17页
第17页 / 共25页
2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE5(外研版).ppt_第18页
第18页 / 共25页
2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE5(外研版).ppt_第19页
第19页 / 共25页
2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE5(外研版).ppt_第20页
第20页 / 共25页
2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE5(外研版).ppt_第21页
第21页 / 共25页
2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE5(外研版).ppt_第22页
第22页 / 共25页
2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE5(外研版).ppt_第23页
第23页 / 共25页
2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE5(外研版).ppt_第24页
第24页 / 共25页
2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE5(外研版).ppt_第25页
第25页 / 共25页
亲,该文档总共25页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Module 5Real Lives选修阅读教程考点串讲讲练互动细节理解题主要考查学生对文章某一段落中某一特定细节或文章的重要事实的理解能力.此类试题一般包括两类,一是从原文中直接找出答案,一类是需要将题目信息与原文相关信息进行语义转换后找出答案.做题时应注意:1.首先理解好题干,带着问题快速阅读短文,同时用笔标画有用信息;2.注意寻找特定信息,如:时间、数字、专有名词等;3.如果要查找的信息量较大,可适当标记字母或号码;4.试题中常见的标志性句子:Which of the following describe.Which of the following statement is true/

2、false?Which of the following is not mentioned?The following statements are correct except.What is(not)mentioned in the passage?(2011年高考课标全国卷)Wanted,Someone for a KissWere looking for producers to join us in the second of London 100FM.Youll work on the stations music programmes.Music production exper

3、ience in radio is necessary,along with rich knowledge of modern dance music.例例Please apply(申请)in writing to Producer Vacancies,Kiss100.Father ChristmasWere looking for a very special person preferably over 40,to fill our Father Christmas suit.Working days:Every Saturday from November 24 to December

4、15 and every day from December17 to December24 except Sunday,10301600Excellent pay.Please contact(联系)the Enterprise Shopping Center,Station Parade,Eastbourne.Accountants Assistant When you join the them in our Revenue Administration Unit,you will be providing assistance within all parts of the Reven

5、ue Division,dealing with post and other general duties.If you are educated to GCSE grade C level we would like to talk to you.This position is equally suitable for a school leaver or for somebody who has office experience.Wealden District CouncilSoftware TrainerIf you are aged 2445 and have experien

6、ce in teaching and training,you could be the person we are looking for.You should be good at the computer and have some experience in programme writing.You will be allowed to make your own decisions,and to design courses as well as present them.Pay upwards of 15,000 for the right person.Please apply

7、 by sending your CV(简历)to Mrs R.Oglivie,Palmlace Limited.67.Who should you get in touch with if you hope to work in a radio station?AProducer Vacancies,Kiss 100.BMrs R.Oglivie,Palmlace Limited.CThe Enterprise Shopping CentreDWealden District Council.【解析】细节理解题.根据文中Music production experience in radio

8、 is necessary,关键词radio,可知选A.【答案】A68.We learn from the ads that the Enterprise Shopping Centre needs a person who _A.is aged between 24 and 40B.may do some training work C.should deal with general dutiesD.can work for about a month【解析】细节理解题.根据文中Working days:Every Saturday from November 24 to December

9、 15 and every day from December 17 to December 24 except Sunday,10301600可以看出从November 24到December 24,正好1个月.【答案】C跟踪训练As skies are filled with millions of migrating(迁徙)birds,European scientists say the seasonal wonder appears to be strange:The fatter the bird,the better it flies.The results of their s

10、tudy led to a theory opposite to a central one of aerodynamics(空气动力学),which says that the power needed to fly increases with weight.For birds,obviously,the cost of flying with heavy fat is much smaller than we used to think.Researchers found that red knot wading birds double their normal body weight

11、 of 100 grams before making their twiceayear nonstop flight between the British Isles and the Russian Arctic.Distance:5,000 kilometers.Another study in the magazine Naturemeasured the ad vantage of flying in an aerodynamic group which allows birds to save energy by flying smoothly and quietly in the

12、 lead birds air stream.Flying in groups,their heart rates were 14.5 percent lower than flying alone,according to Henri,a French scientist.The findings help explain how birds complete difficult migrations.Researchers had thought that thinner,stronger birds would have the best chance to survive.The fi

13、rst study suggests that building up fat to be burnt as fuel during the migration is worth more than the energy it takes to carry the additional weight.In the study,researchers said their team studied the birds flown at different body weights during 28 simulated(模拟的)flights.They forced a small amount

14、 of special water into the birds bodies so that they could measure the amount of energy burnt during the flight.1.A red knot wading bird of 100 grams will probably weigh_before making its nonstop migrating flight.A50 gramsB100 gramsC150 grams D200 grams解析:选D.细节理解题.由第三段.red knot wading birds double t

15、heir normal body weight of 100 grams before making their twiceayear nonstop flight between the British Isles.可知本题选D.2.During their migrating flight,red knot wading birds can save energy by flying_A.separately B.aloneC.in groups D.in pairs解析:选C.细节理解题.由第四段知本题应选C.3.A_red knot wading bird has a better c

16、hance to survive during its migrating flight.A.stronger B.weakerC.thinner D.fatter解析:选D.细节理解题.由第一段The fatter the bird,the better it flies.可知本题答案为D.4.The best title for this passage may probably be_A.Birds Thin Down For JourneyB.Birds Fatten Up For JourneyC.How Birds Build Up Fat For JourneyD.How Birds Burn Energy For Journey解析:选B.主旨大意题.由各段主题句推知文章题目应选B.本部分内容讲解结束按ESC键退出全屏播放

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1