收藏 分享(赏)

天津市河东区2021-2022学年高二上学期期末考试英语试题Word版解析.docx

上传人:a**** 文档编号:966207 上传时间:2025-12-19 格式:DOCX 页数:22 大小:44.30KB
下载 相关 举报
天津市河东区2021-2022学年高二上学期期末考试英语试题Word版解析.docx_第1页
第1页 / 共22页
天津市河东区2021-2022学年高二上学期期末考试英语试题Word版解析.docx_第2页
第2页 / 共22页
天津市河东区2021-2022学年高二上学期期末考试英语试题Word版解析.docx_第3页
第3页 / 共22页
天津市河东区2021-2022学年高二上学期期末考试英语试题Word版解析.docx_第4页
第4页 / 共22页
天津市河东区2021-2022学年高二上学期期末考试英语试题Word版解析.docx_第5页
第5页 / 共22页
天津市河东区2021-2022学年高二上学期期末考试英语试题Word版解析.docx_第6页
第6页 / 共22页
天津市河东区2021-2022学年高二上学期期末考试英语试题Word版解析.docx_第7页
第7页 / 共22页
天津市河东区2021-2022学年高二上学期期末考试英语试题Word版解析.docx_第8页
第8页 / 共22页
天津市河东区2021-2022学年高二上学期期末考试英语试题Word版解析.docx_第9页
第9页 / 共22页
天津市河东区2021-2022学年高二上学期期末考试英语试题Word版解析.docx_第10页
第10页 / 共22页
天津市河东区2021-2022学年高二上学期期末考试英语试题Word版解析.docx_第11页
第11页 / 共22页
天津市河东区2021-2022学年高二上学期期末考试英语试题Word版解析.docx_第12页
第12页 / 共22页
天津市河东区2021-2022学年高二上学期期末考试英语试题Word版解析.docx_第13页
第13页 / 共22页
天津市河东区2021-2022学年高二上学期期末考试英语试题Word版解析.docx_第14页
第14页 / 共22页
天津市河东区2021-2022学年高二上学期期末考试英语试题Word版解析.docx_第15页
第15页 / 共22页
天津市河东区2021-2022学年高二上学期期末考试英语试题Word版解析.docx_第16页
第16页 / 共22页
天津市河东区2021-2022学年高二上学期期末考试英语试题Word版解析.docx_第17页
第17页 / 共22页
天津市河东区2021-2022学年高二上学期期末考试英语试题Word版解析.docx_第18页
第18页 / 共22页
天津市河东区2021-2022学年高二上学期期末考试英语试题Word版解析.docx_第19页
第19页 / 共22页
天津市河东区2021-2022学年高二上学期期末考试英语试题Word版解析.docx_第20页
第20页 / 共22页
天津市河东区2021-2022学年高二上学期期末考试英语试题Word版解析.docx_第21页
第21页 / 共22页
天津市河东区2021-2022学年高二上学期期末考试英语试题Word版解析.docx_第22页
第22页 / 共22页
亲,该文档总共22页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、河东区20212022学年度第一学期期末质量检测高二英语试卷注意事项:1. 本试卷共100分,考试时间90分钟。2. 请将答案填写在答题纸上。. 听力理解(共15小题;每小题1分,满分15分)第一节 听下面五段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the man doing?A. Enjoying a party. B. Asking for advice. C. Buying a gift.2. Where are probabl

2、y the speakers?A. In the office. B. In the bookstore. C. In the classroom.3. How does the woman sound?A. Relieved. B. Curious. C. Nervous.4. What are the speakers mainly talking about?A. Vegetables. B. An accident. C. A person.5. When will the woman come back?A. Next Tuesday. B. Next Thursday. C. Ne

3、xt Friday.第二节 听下面几段材料。每段材料后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段材料读两遍。听下面一段对话,回答第6至第8小题。6. What is the probable relationship between the speakers?A. Father and daughter. B. Husband and wife. C. Colleagues.7. Where will the man go first in the afterno

4、on?A. To a school. B. To the womans company. C. To a restaurant.8. How will Sara get to the craft store?A. By bus. B. On foot. C. By car.听下面一段对话,回答第9至第11小题。9. What does the man say about John Grishams books?A. They are difficult to understand.B. He hasnt read one of them.C. They are enjoyable.10. Wh

5、at does the man major in?A. Law. B. Philosophy. C. Psychology.11. What will the woman do next?A. Have a class. B. Read a book. C. Catch a bus.听下面一段独白,回答第12至第15小题。12. When did the speaker go to college?A. In 2016. B. In 2015. C. In 2014.13. How was the weather on the speakers first day at college?A C

6、loudy. B. Windy. C. Rainy.14. What did the speaker think college life would be like?A. It would be hopeful. B. It would be dull. C. It would be difficult.15. What is the talk mainly about?A. Suggestions on applying to a good college.B. The speakers experience in a restaurant.C. An introduction to th

7、e speakers favorite restaurant. 单项选择(共15小题;每小题1分,满分15分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。1. -Are you going to take part in the speech contest?-_ Its too good an opportunity to miss.A. No problem!B. Thats for sureC. Why me?D. Why bother?【1题答案】【答案】B【解析】【详解】本题考查情景交际。解题步骤:1. 确定各选项意思:A. No problem! 没问题! B. Th

8、ats for sure.肯定; C. Why me? 为什么是我? D. Why bother? 干嘛要费事?2. 确定答案:根据回答中Its too good an opportunity to miss.可知表示肯定会参加。句意:-你打算要参加演讲比赛吗?-一定参加。这个机会太难得了不容错过。故选B。2. Its not an urgent matter. Lets _ it _ for the moment.A. take.overB. lay.asideC. max.outD. bring.forth【2题答案】【答案】B【解析】【详解】考查动词短语辨析。句意:这不是紧急的事情。让我

9、们暂时把它放在一边。A. take.over接管;B. lay.aside把放在一边;C. max.out达到最高极限;D. bring.forth生产,产出。根据“not an urgent matter”可知,这件事可以暂时放到一边,lay.aside“把放在一边”,符合句意。故选B项。3. _ the fire broke out, all the students were sleeping soundly.A. BecauseB. In caseC. WhenD. As long as【3题答案】【答案】C【解析】【详解】考查连词(短语)词义辨析。句意:当火灾发生时,所有的学生都在熟

10、睡。A. Because因为;B. In case以防;C. When当时候;D. As long as只要。结合句意可知,这里用when引导的时间状语从句。故选C。4. Shortly afterwards, I noticed to my satisfaction that their work _.A. was been improvedB. has been improvedC. had been improvedD. was being improve【4题答案】【答案】C【解析】【详解】考查时态和语态。句意:不久之后,我满意地注意到他们的工作有了改进。本句为宾语从句,从句的动作发生

11、在主句过去动作noticed之前,所以用过去完成时。从句主语their work与improve之间是被动关系,所以用被动语态。故选C。5. His rude behavior was really a _, which made his friends embarrassed.A. virtueB. visionC. leisureD. disgrace【5题答案】【答案】D【解析】【详解】考查名词词义辨析。句意:他的粗鲁行为真是一种耻辱,使他的朋友们感到尴尬。A. virtue美德,德行;B. vision视力,视觉;C. leisure闲暇;D. disgrace耻辱,丢脸。根据空后“w

12、hich made his friends embarrassed”可知,因为让朋友们感到尴尬,由此可知,他的行为是一种耻辱。故选D。6. Please dont call me between 8:00 and 10:00 tomorrow. I _ my class then.A will haveB. will be havingC. have hadD. was having【6题答案】【答案】B【解析】【详解】考查时态。句意:明天8点到10点之间请不要给我打电话。那时我正在上课。此处then指带前文的时间状语“between 8:00 and 10:00 tomorrow.”,由此可

13、知,空处谓语动词需用将来进行时态:will be doing,表示将来某个时间正在进行的动作。故选B。7. If you get up early, try not to _ everyone else.A. disturbB. approveC. occupyD. expand【7题答案】【答案】A【解析】【详解】考查动词词义辨析。句意:如果你起得早,尽量不要打扰到其他人。A.disturb打扰;B.approve批准;C.occupy占据;D.expand扩大。根据常识判断,如果起得早要做到尽量不要打扰到其他人,空格处意为“打扰”,故选A。8. New teaching equipment

14、 is _ needed for the development of the school.A. humblyB. noblyC. urgentlyD. deliberately【8题答案】【答案】C【解析】【详解】考查副词词义辨析。句意:学校的发展急需新的教学设备。A. humbly恭顺地;B. nobly尊贵地;C. urgently紧急地;D. deliberately故意地。根据“the development of the school”可知,为了学校的发展,新的教学设备是急需的。故选C。9. _ is becoming more and more important for us

15、 to master the skills of computers.A. ItB. ThatC. ThisD. What【9题答案】【答案】A【解析】【详解】考查it作形式主语。句意:对我们来说,掌握计算机技能变得越来越重要。It is important for sb. to do sth.做某事对某人来说是,固定句型,此处it作形式主语,真正的主语是动词不定式短语。故选A。10. Mr Smith _ a book, which will probably be completed next month.A. writesB. has writtenC. will be writingD

16、. has been writing【10题答案】【答案】D【解析】【详解】考查动词时态。句意:史密斯先生一直在写一本书,可能下个月就能写完。根据“will probably be completed next month”可知,Mr Smith一直在写这本书,结合选项,应使用现在完成进行时态,表示过去开始的动作一直持续到现在,并还将继续下去。故选D项。11. The work he devoted himself to _ people a lot.A. benefitingB. benefitedC. benefitD. being benefited【11题答案】【答案】B【解析】【详解

17、】考查动词时态。句意:他投身的工作使人民受益匪浅。分析句子结构可知,he devoted himself to是定语从句,修饰先行词work,所以空处需用动词benefit“使受益”作谓语;由从句的谓语动词devoted可知,空处主句谓语动词需用一般过去时,表示过去发生的事情。故选B。12. I _ at this time last year, and now Ive been a teacher for a whole year.A. was interviewingB. was being interviewedC. had been interviewedD. interviewed【

18、12题答案】【答案】B【解析】【详解】考查时态和语态。句意:去年的这个时候我正在接受面试,现在我已经当了一年的老师了。根据时间状语at this time last year可知,用过去进行时。主语I与interview之间为被动关系,所以用被动语态。故选B。13. Be careful with the plate; its very _.A. delicateB. suitableC. organicD. rewarding【13题答案】【答案】A【解析】【详解】考查形容词词义辨析。句意:留意这个盘子。它是易碎的。A. delicate易碎的;B. suitable合适的;C. organ

19、ic有机的;D. rewarding有益的,值得做的。根据空前“Be careful with the plate”可知,因为盘子易碎,所以要留意。故选A。14. He left his hometown for Canada last year _ a better life.A. in memory ofB. in search ofC. in favour ofD. in control of【14题答案】【答案】B【解析】【详解】考查介词短语词义辨析。句意:为了寻求更好的生活,他去年离开家乡到加拿大去了。A. in memory of纪念;B.in search of寻找;C.in f

20、avour of支持;D.in control of控制。根据空前“He left his hometown for Canada”可知,他离开家乡去加拿大是为了寻求更好的工作,所以空处需用介词短语in search of。故选B。15. Do you enjoy your present job? _. I just do it for a living.A. Of courseB. Not likelyC. Quite rightD. I hope not【15题答案】【答案】B【解析】【详解】考查交际用语。句意:你喜欢现在的工作吗?不太可能。我只是以此为生。A.Of course当然;B

21、.Not likely不见得;C.Quite right完全对;D.I hope not我希望不会。由“I just do it for a living”可知,第二个说话人不是真的喜欢工作,因此空格处是“不见得”。故选B。. 完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项A depressed grandmother in Durham, England, has been surprised since receiving a mysterious greeting card._16_ suffering fr

22、om dementia (痴呆) and depression, she is also _17_, according to her granddaughter Melly. Every day without _18_, the grandmother sits by the window at her home so she can _19_ at passers-by.Not much has ever come from the elderly womans daily life, _20_ she received an unexpected holiday card in her

23、 _21_. “To the lady who waves and smiles, with Christmas wishes,” _22_ the card. “Its nice to see you _23_ and wave when I walk past your house. Please accept my small gift to give you another _24_ to smile.”Melly later published the _25_ story on Twitter so she could wish the _26_ woman a Merry Chr

24、istmas and thank her for the note. “My grandmother is disabled and has dementia,” explained Melly in a tweet. “She _27_ in her chair by the window all day, every day just looking outside and normally feeling _28_ as we all work during the day. When we went to see her today, someone had _29_ this thr

25、ough the letter box.”Since the story was posted on the Internet, it has been _30_ thousands of times. Not only that, but Twitter users filled Mellys mailbox with pictures of their _31_ since she also mentioned _32_ her grandmother loves animals.“Shes been so _33_ recently, feeling unhappy. I cant pu

26、t into words how much this has _34_ her!” Melly wrote in several follow-up posts. “Shes _35_ eaten for weeks because shes been so down and Ive just made her a sandwich and shes happily enjoying it. I cant wait to tell my grandmother how many people have wished her well.”16. A. In addition toB. In vi

27、ew ofC. In case ofD. In terms of17. A. happyB. excitingC. cleverD. disabled18. A. determinationB. preparationC. failD. hope19. A. shoutB. waveC. screamD. cry20. A. unlessB. thoughC. beforeD. until21. A. houseB. mailboxC. suitcaseD. truck22. A. wroteB. revealedC. readD. stressed23. A. pointB. smileC.

28、 greetD. nod24. A. reasonB. necessityC. explanationD. inspiration25. A. excitedB. heart-warmingC. royalD. warm-hearted26. A. strongB. energeticC. mysteriousD. curious27. A. liesB. laysC. sleepsD. sits28. A. lonelyB. homelessC. luckyD. amazed29. A. publishedB. calledC. showedD. posted30. A. believedB

29、. submittedC. sharedD. told31. A. childrenB. petsC. granddaughtersD. flowers32. A. whyB. whetherC. whenD. how33. A. depressedB. astonishedC. contentD. delighted34. A. taughtB. worriedC. influencedD. forgot35. A. neverB. barelyC. continuouslyD. gradually【1635题答案】【答案】16. A 17. D 18. C 19. B 20. D 21.

30、B 22. C 23. B 24. A 25. B 26. C 27. D 28. A 29. D 30. C 31. B 32. D 33. A 34. C 35. B【解析】【导语】本文为记叙文。文章讲述了英国达勒姆市一位抑郁的患有痴呆又残疾的老奶奶每天坐在坐在她家的窗户边,她会向路人挥手微笑,因此收到了一张令她惊讶的神秘的贺卡,她的孙女把这个温馨的故事传到推特上,有更多的网友寄来宠物照片,以期舒缓奶奶的抑郁寂寞。【16题详解】考查介词短语辨析。句意:除了患有痴呆和抑郁,她也是残疾的,她的孙女Melly是这么说的。A. In addition to除之外;B. In view of考虑到;

31、C. In case of万一;D. In terms of依据。根据上文“A depressed grandmother (一位抑郁的祖母)”和第四段第二句“My grandmother is disabled and has dementia,” explained Melly in a tweet. (我的奶奶有残疾,还患有痴呆,Melly在推特上解释道)”可知,Melly的奶奶抑郁、患有痴呆,还是残疾的,In addition to(除之外,还有)符合语境。故选A项。【17题详解】考查形容词词义辨析。句意:除了患有痴呆和抑郁,她也是残疾的,她的孙女Melly是这么说的。A. happy

32、快乐的;B. exciting令人兴奋的;C. clever聪明的;D. disabled有残疾的。根据第四段“My grandmother is disabled and has dementia,” explained Melly in a tweet.(我的奶奶有残疾,还患有痴呆,Melly在推特上解释道)”可知,奶奶患有残疾。故选D项。【18题详解】考查名词词义辨析。句意:每天,奶奶必定会坐在她家的窗户边,这样她就可以向路人挥手了。A. determination决心;B. preparation准备;C. fail失败;D. hope希望。根据下文“She 12 in her cha

33、ir by the window all day, every day(她整天坐在靠窗的椅子上)”,可知,奶奶坐在窗户边向路人挥手,每天都是如此。短语without fail (必定,无疑)符合语境。故选C项。【19题详解】考查动词词义辨析。句意:每天,奶奶必定会坐在家里的窗户边,这样她就可以向路人挥手了。A. shout喊叫;B. wave挥手;C. scream尖叫;D. cry哭。下文“To the lady who waves and smiles, with Christmas wishes, 7 the card. (致那位挥手微笑的女士,送上圣诞祝福,卡片上写道)”可知,奶奶在窗

34、口向路人挥手。故选B项。【20题详解】考查连接词词义辨析。句意:直到她收到邮箱里一张意想不到的节日贺卡,这位老妇人的日常生活才有了很多收获。A. unless除非;B. though虽然;C. before在之前;D. until直到。根据下文“Not only that, but Twitter users filled Mellys mailbox with pictures of their 16 since she also mentioned 17 her grandmother loves animals. (不仅如此,因为Melly提到她的祖母多么喜欢动物,推特用户们就在她的邮箱

35、里塞满了他们宠物的照片)”可知,推特网友给奶奶分享自己的宠物的照片,是在奶奶收到贺卡之后,从此奶奶的生活有了变化,not.until.(直到才)。故选D项。【21题详解】考查名词词义辨析。句意:直到她收到邮箱里一张意想不到的节日贺卡,这位老妇人的日常生活才有了很多收获。A. house房子;B. mailbox邮箱;C. suitcase手提箱;D. truck卡车。根据下文“When we went to see her today, someone had 14 this through the letter box (我们今天去看她的时候,有人用信箱寄了这贺卡)”可知,贺卡投进了邮箱。故

36、选B项。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:“致那位挥手微笑的女士,送上圣诞祝福。”卡片上写道。A. wrote写;B. revealed透露;C. read写着;D. stressed强调。根据语境,卡片上写有文字,card作主语,应用动词read,意为“书写着”,表示 “物体表面写着或印着”,或者设备、仪器上面 “显示着” 特定的信息,后接写的内容,此处为完全倒装句。故选C项。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:当我走过你家时,看到你微笑着向我挥手,真高兴。A. point指向;B. smile笑;C. greet招呼;D. nod点头。根据前一句“To the lady who wa

37、ves and smiles, with Christmas wishes, 8 the card. (致那位挥手微笑的女士,送上圣诞祝福,卡片上写道)”可知,这位送卡片的女士看见奶奶挥手微笑,故选B项。【24题详解】考查名词词义辨析。句意:请接受我的小礼物,再给你一个微笑的理由。A. reason理由;B. necessity必需品;C. explanation解释;D. inspiration灵感。根据语境,收到礼物的人会很开心,会笑,所以这位女士送给奶奶礼物,希望她多笑一次。reason(理由)符合语境。故选A项。【25题详解】考查形容词词义辨析。句意:随后,Melly在推特上发布了这则

38、温暖人心的故事,希望这位神秘女子圣诞快乐,并感谢她的来信。A. excited激动的;B. heart-warming温馨感人的;C. royal盛大的;D. warm-hearted热心的。根据语境,一个神秘女子给痴呆且残疾的奶奶送祝福,只是因为看见奶奶在窗口挥手微笑,是一个温暖人心的故事。故选B项。【26题详解】考查形容词词义辨析。句意:随后,Melly在推特上发布了这则温暖人心的故事,希望这位神秘女子圣诞快乐,并感谢她的来信。A. strong强壮的;B. energetic精力充沛的;C. mysterious神秘的;D. curious好奇的。根据第一段“A depressed gr

39、andmother in Durham, England, has been surprised since receiving a mysterious greeting card. (英国达勒姆市一位抑郁的老奶奶,在收到一张神秘的贺卡后感到非常惊讶)”以及第三段第一句“Not much has ever come from the elderly womans daily life, 5she received an unexpected holiday card in her 6 (这位老妇人从日常生活中获得的东西并不多,直到她在邮箱里意外地收到了一张节日贺卡)”可知,奶奶意外地收到这张

40、神秘贺卡,说明寄卡人身份不明,mysterious(神秘的)符合语境;故选C项。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:她整天坐在靠窗的椅子上,只是看着外面,通常感到寂寞,因为我们都在白天工作。A. lies躺卧;B. lays安放;C. sleeps睡觉;D. sits坐。根据第二段中“Every day without 3, the grandmother sits by the window at her home so she can 4 at passers-by. (每天,奶奶都会坐在她家的窗户边,这样她就可以向路人挥手了)”可知,奶奶每天坐在窗前。故选D项。28题详解】考查形容词词

41、义辨析。句意:她整天坐在靠窗的椅子上,只是看着外面,通常感到寂寞,因为我们都在白天工作。A. lonely寂寞的;B. homeless无家可归的;C. lucky幸运的;D. amazed惊奇的。根据该句中“as we all work during the day”可知,家人白天都工作了,奶奶一个人在家,很寂寞。故选A项。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:我们今天去看她的时候,有人已经通过信箱寄了这封信。A. published出版;B. called打电话;C. showed展示;D. posted邮递。根据本句中的“through the letter box”可知,神秘女子用邮递

42、的方式寄来的的卡片,posted(邮寄)符合语境。故选D项。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:自从这个故事被发布在互联网上,它已经被分享了数千次。A. believed相信;B. submitted提交;C. shared分享;D. told告诉。根据上文“Melly later published the 10 story on Twitter so she could wish the 11 woman a Merry Christmas and thank her for the note. (Melly在推特上发布了这则温暖人心的故事,希望这位神秘女子圣诞快乐,并感谢她的来信)”以

43、及下文“Not only that, but Twitter users filled Mellys mailbox with pictures of their 16 since she also mentioned 17 her grandmother loves animals. (不仅如此,因为Melly提到她的祖母多么喜欢动物,推特用户们就在她的邮箱里塞满了他们宠物的照片)”,可推知推特网友很热心,不但分享照片,更会分享这样温馨的故事。shared(分享)符合语境。故选C项。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:不仅如此,因为Melly提到她的祖母多么喜欢动物,推特用户们就在她的邮箱

44、里塞满了他们宠物的照片。A. children孩子;B. pets宠物;C. granddaughters孙女;D. flowers花。本句中提及奶奶喜欢动物,故网友分项宠物的照片,pets(宠物)符合语境。故选B项。【32题详解】考查名词性从句的连接词词义辨析。句意:不仅如此,因为Melly提到她的祖母多么喜欢动物,推特用户们就在她的邮箱里塞满了他们宠物的照片。A. why为什么;B. whether是否;C. when何时;D. how多么。本句中提及网友分享自家的宠物照片给Melly,是因为奶奶对动物极其喜爱,看照片以舒缓奶奶的寂寞抑郁。how(多么)表程度,符合语境。故选D项。【33题

45、详解】考查形容词词义辨析。句意:她最近很沮丧,觉得不开心。A. depressed抑郁的;B. astonished吃惊的;C. content满足的;D. delighted高兴的。根据第一段“A depressed grandmother in Durham, England, has been surprised since receiving a mysterious greeting card. (英国达勒姆市一位抑郁的老奶奶,在收到一张神秘的贺卡后感到非常惊讶)”可知,最近奶奶很沮丧。故选A项。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:我无法用语言来表达这件事对她的影响有多大!A. t

46、aught教;B. worried担心;C. influenced影响;D. forgot忘记。根据第一段“A depressed grandmother in Durham, England, has been surprised since receiving a mysterious greeting card. (英国达勒姆市一位抑郁的老奶奶,在收到一张神秘的贺卡后感到非常惊讶)”,以及“She 12 in her chair by the window all day, every day just looking outside and normally feeling 13 as

47、 we all work during the day. (她整天坐在靠窗的椅子上,只是看着外面,通常感到寂寞,因为我们都在白天工作)”,以及下文“Shes 20 eaten for weeks because shes been so down and Ive just made her a sandwich and shes happily enjoying it. (她已经好几个星期没吃东西了,因为她情绪低落;我刚给她做了个三明治,她吃得很开心)”可知,这个寂寞又抑郁的奶奶对收到神秘礼物很惊讶,这事对她产生了情绪的影响。故选C项。【35题详解】考查副词词义辨析。句意:她已经好几个星期没吃

48、东西了,因为她情绪低落;我刚给她做了个三明治,她吃得很开心。A. never决不;B. barely几乎没有;C. continuously连续不断地;D. gradually逐渐地。根据后半句中“Ive just made her a sandwich and shes happily enjoying it”可知,情绪好了之后,奶奶开始享用食物,前面阶段奶奶情绪不好,没吃什么东西,barely(几乎没有)符合语境。故选B项。. 阅读理解(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AEnjoy your stay in Loui

49、sianaPlan you triptothe Sheraton Newreans Hotel.Weertravera well-placed downtown location,a variety of facilities,and accommodation in New Orleans,Louisiana.*TRANSPORTATIONAirport ShuttleFee: 24 USD per person one way and 48 USD round tripTel: (877) 592-2226; reservation (预定) requiredUnited Cab Fee:

50、 40-50 USD, depending on the number of guests and luggageTe1: (504) 522-9771*ROOMSGuest Room32 Square MetersEach of our Guest Rooms reflects a contemporary, warm style and classic New Orleans charm. Located on floors 9-41, many of our rooms offer views of the Mississippi River and French Quarter. Hi

51、gh-speed Internet access is available for a fee.Sheraton Club Room32 Square Meters Our Sheraton Club Rooms are located on floors 42 and 45-49 and include access to the Club Lounge on the 42nd floor, where you can take in spectacular views of the Mississippi River and French Quarter. Sheraton Club Ro

52、om guests also enjoy free bottled water and comfortable bathrobes (浴袍), High-speed Internet access is available for a fee.*AT THIS HOTEL Roux Bistro While many of the worlds finest restaurants are located just outside of doors, you are guaranteed an extraordinary breakfast or lunch without having to

53、 leave the hotel. Using only the freshest local ingredients, our talented chefs (主厨) create an original experience second to none in a city famous for dining.Cuisine (菜品): Local Hours of operation: Daily: 6:30 am-2:00 pm Atmosphere: Breakfast & Lunch Outdoor Pool Our outdoor pool is located on the 8

54、th floor. The pool is open as weather permits. No lifeguard (救生员) is on duty. Seasonal offering includes a full food menu and bar service Friday Sunday from 11 am 6 pm as weather permits.36. Which floor is the Club Lounge located on?A. The 9th floor.B. The 42nd floor.C. The 45th floor.D. The 49th fl

55、oor.37. What do Club Room guests need to pay an extra fee for?A. Bathrobes.B. Breakfast.C. Bottled water.D. Internet access.38. What service can the Roux Bistro provide guest with?A. Fresh, local food.B. Cuisines from around the world.C. Afternoon cocktails.D. A whole-day dining experience.【3638题答案】

56、【答案】36. B 37. D 38. A【解析】【导语】这是一篇应用文,主要介绍了游客在Louisiana可以享受到的服务和娱乐项目。【36题详解】细节理解题。根据文章介绍Sheraton Club Room这一段中“Our Sheraton Club Rooms are located on floors 42 and 45-49 and include access to the Club Lounge on the 42nd floor,”(我们的喜来登俱乐部客房位于42层和45-49层,可通往42层的俱乐部酒廊,)可知,俱乐部酒廊在42楼。故选B项。【37题详解】细节理解题。根据文章

57、介绍Sheraton Club Room 这一段中“Sheraton Club Room guests also enjoy free bottled water and comfortable bathrobes (浴袍), High-speed Internet access is available for a fee.”(喜来登俱乐部客房客人还可享受免费的瓶装水和舒适的浴袍,并可免费使用高速互联网。)可知,互联网接入是收费的,故选D项。【38题详解】细节理解题。根据文章对于Roux Bistro的介绍这一段中“Using only the freshest local ingredie

58、nts”(只使用当地最新鲜的食材) 以及“Cuisine (菜品): Local”,可知,Roux小酒馆能为客人提供新鲜的当地食物,故选A项。BCreated in the 1920s by Sir Giles Gilbert Scott, the architect who designed the red public telephone boxes, which can be seen all over the UK, are regarded as one of the most typical symbols of this country.However, public phone

59、s have had their day despite their lovely appearance. While coin-operated and card-operated telephones are on the edge of extinction (灭绝), mobile phones are playing a significant role in peoples lives. Though they are more portable, flexible and widely used, mobile phones have their kryptonite: batt

60、ery life. Instead of destroying the phone booths, a project was then promoted to recycle and reuse them. To meet the environment-friendly need, people are allowed to rent or use the red phone boxes in a new way. Therefore, they are making an unusual comeback.When you take a walk down Tottenham Court

61、 Road in London and find your mobile phone in a low-battery condition, there happens to be a green option for you. The abandoned phone booths are being reused as free charging stations powered by solar energy.Inside the booths, which are newly painted green, there are various adaptors (适配器) that can

62、 be connected to different brands and models of mobile phones. Just walk in, plug your phone in, and charge it up whenever it needs power. Most people would stay inside the boxes while they charge. Fully aware of this when starting the project, Solarbox can now reach a large number of people by disp

63、laying ads on solid equipment (实体设备). Its advertisers include well-known companies like Uber.Apart from changing phone booths into solar-powered charging stations, other forms of changes can be found in and outside the UK. For example, there is medical equipment or minilibraries adapted from phone b

64、ooths, while in America, thousands of phone booths have been transformed into wi-fi hot spots.39. What does the underlined word “kryptonite” in Paragraph 2 probably mean?A. Interest.B. Strength.C. Weakness.D. Feature.40. What is an important factor that makes Solarbox start the project?A. New functi

65、on.B. Advertising profit.C. Peoples love.D. Companies support.41. What does the author think of the transformed phone boxes?A. Useless.B. Troublesome.C. Costly.D. Convenient.42. What is the text mainly about?A. The future of the public phone.B. The comeback of the phone boxes.C. The rise and fall of

66、 the red boxes.D. The ups and downs of the payphone.【3942题答案】【答案】39. C 40. B 41. D 42. B【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了英国的红色公用电话亭是这个国家的典型象征,但如今已经过时,为了环保,人们如今将快要被废弃的电话亭重新改造成可以免费充电的太阳能充电站等。【39题详解】词义猜测题。根据文章第二段划线词前半句“Though they are more portable, flexible and extensively used(尽管手机更便携、更灵活、使用范围更广)”中的“Though”可知

67、,此处表示转折,尽管手机更便携、更灵活、使用范围更广,但它也有缺点。所以kryptonite为“缺点”之意。故选C。【40题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段“Since most people would stay inside the boxes while they charge, Solarbox, the company which launched the project, can reach a large quantity of audience by displaying ads on solid equipment.(由于大多数人在充电时都会呆在亭子里,启动该项目的Sol

68、arbox公司可以通过在固态设备上展示广告来吸引大量观众) ”可知,Solarbox启动该项目的根本因素是广告利润。故选B。【41题详解】推理判断题。根据文章第二段“Instead of trashing the phone booths, a project was then promoted to recycle and reuse them. To be consistent with the environment-friendly preference, people are allowed to rent and repurpose the red phone boxes. (于是

69、,一个回收和再利用电话亭的项目得到了推广,而不是把电话亭弄得乱七八糟。为了符合环保的偏好,人们可以租用红色电话亭并重新调整其用途) ”以及通读全文可知,作者认为这个电话亭是有多种好处的,是方便的。故选D。【42题详解】主旨大意题。根据文章第二段“Therefore, they are making an unusual comeback.(因此,它们正以一种不同寻常的方式复兴)”和最后一段“Apart from converting phone booths into solar-powered charging stations, other forms of transformation

70、can be found in and outside the UK.(除了将电话亭改造成太阳能充电站外,在英国国内外还可以找到其他形式的改造) ”及全文可知,文章主要介绍了英国的红色公用电话亭是这个国家的典型象征,但如今已经过时,为了环保,人们如今将快要被废弃的电话亭重新改造成可以免费充电的太阳能充电站等。所以这篇文章主要讲了电话亭的复兴。故选B。CImagine youre standing in line to buy an after-school snack at a store. You step up to the counter (柜台) and the cashier sca

71、ns your food. Next, you have to pay. But instead of scanning a QR code (二维码) with your smartphone, you just hold out your hand so the cashier can scan your fingerprint. Or, a camera scans your face, your eyes or even your ear.Now, this type of technology might not be far away. As technology companie

72、s move away from the traditional password, biometric security (生物识别技术), which includes fingerprint, face and voice ID, is becoming increasingly popular.But despite its popularity, experts warn that biometrics might not be as safe as wed imagined.When introducing the new iPhones Face ID feature at Ap

73、ples Keynote Event, Phil Schiller, Apples senior vice president, said, “The chance that a random (随机的) person in the population could look at your iPhone X and unlock it with their face is about one in a million.”But its already been done. In a video posted on community website Reddit, two brothers

74、showed how they were each able to unlock the same iPhone X using their own face. And they arent even twins.“We may expect too much from biometrics,” Anil Jain, a computer science professor, told CBS News. “No security systems are perfect.”Earlier this year, Jain found a way to trick biometric securi

75、ty. Using a printed copy of a thumbprint, she was able to unlock a dead persons smartphone for police, according to tech website Splinter.“Its good to see biometrics being used more,” Jain told CBS News, “because it adds another factor for security. But using multiple (多种的) security measures is the

76、best defense (保障).”43. Whats a major problem of the iPhone Xs Face ID system?A. It often fails to recognize its owners face.B. Different faces could be used to unlock the same phone.C. Face data could be used for other purposes.D. It takes too long to unlock the phone.44. What does Anil Jain think o

77、f biometric security?A. It is perfect enough.B. It has caused much trouble for police.C. Its more secure than traditional measures.D. It should be used with other security measures.45. The author wrote this article mainly to _.A. describe the popularity of biometricsB. show how biometrics has change

78、d our livesC. point out various problems with biometricsD. discuss the security problems of biometrics【4345题答案】【答案】43. B 44. D 45. D【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章探讨了生物识别技术的流行和它带来的安全问题。【43题详解】细节理解题。根据第三段中“The chance that a random (随机的) person in the population could look at your iPhone X and unlock it with thei

79、r face is about one in a million.(随便一个人看到你的iPhone X,然后用自己的脸解锁的几率约为百万分之一)”和第四段“In a video posted on community website Reddit, two brothers showed how they were each able to unlock the same iPhone X using their own face. And they arent even twins.(在社区网站Reddit上发布的一段视频中,两兄弟展示了他们如何用自己的脸解锁相同的iPhone X。他们甚至

80、不是双胞胎)”可知,iPhone X的面部识别系统面临的主要问题是不同的面孔可以用来解锁同一部手机。故选B项。44题详解】细节理解题。根据最后一段Anil Jain的话“But using multiple (多种的) security measures is the best defense (保障). (但是使用多种安全措施是最好的防御)”可知,Anil Jain可知,生物识别技术应该与其他安全措施一起使用。故选D项。【45题详解】推理判断题。通读全文,结合第三段“But despite its popularity, experts warn that biometrics might

81、not be as safe as wed imagined.(尽管生物识别技术很受欢迎,但专家警告称,它可能并不像我们想象的那样安全)”可知,文章介绍了生物识别技术的流行和它带来的安全问题,所以D项“讨论生物识别技术的安全问题”是作者写这篇文章的目的。故选D项。. 阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读短文,并根据短文内容回答问题。Recently, I experienced a wonderful lesson in how little things still mean a lot. My brother, mother and I live in Hawaii. Our

82、farm is at least a dozen miles from even the most basic of services. Therefore, I take weekly trips to the shop to get supplies. About a month ago, I finished loading up the car and was about to leave the parking lot, when a piece of paper on the ground caught my eye.It was a receipt (收据) from the S

83、tate Motor Vehicle Division, recording the owners payment of her Vehicles Registration fees. At first I thought that I could find the owner. So I waited there for about an hour. I looked over the receipt for contact or any personal data. I checked the date, the fees paid, noted the name of the owner

84、 and pocketed the paper. I decided that the best and easiest step to take was to put the receipt in an envelope and post it to the owner first the next morning.By the end of the week, I received a beautiful “thank you” letter from a very grateful and happy woman containing a handwritten message and

85、a card. In the letter, the woman explained how the wind snatched (夺去) her receipt from a pocket in her cars passenger door. She had searched everywhere for quite some time before giving up.It felt great to know I had helped someone avoid a loss by doing something which at first glance (一瞥) seemed li

86、ttle and unimportant.46. How often does the author go shopping for supplies? (no more than 8 words)47. What did the author decide to do at last to find the owner? (no more than 10 words)48. What does the underlined word “there” refer to? (no more than 5 words)49. How did the woman lose her receipt?

87、(no more than 12 words)50. What does the author want to tell us through the passage? (no more than 20 words)【4650题答案】【答案】46. Once a week. 47. He decided to mail it to the owner. 48. The parking lot. 49. A strong wind blew it away. 50. The little things still matter.【解析】【导语】本文是一篇记叙文,主要讲的是作者无意中捡到一张来自国

88、家机动车部门的收据,作者寄给了主人,避免了主人的损失,这让作者感觉很棒。【46题详解】细节理解题。根据第一段的“Therefore, I take weekly trips to the shop to get supplies.(因此,我每周都会去商店买一些用品。)”可知,作者每周去购物一次,即Once a week,故答案为Once a week。【47题详解】细节理解题。根据第二段的“I decided that the best and easiest step to take was to put the receipt in an envelope and post it to t

89、he owner first the next morning.(我决定最好也是最简单的办法就是把收据装进信封,第二天早上先寄给主人。)”可知,作者最后决定把它寄给主人,即He decided to mail it to the owner,故答案为He decided to mail it to the owner。【48题详解】词句猜测题。根据第一段的“About a month ago, I finished loading up the car and was about to leave the parking lot, when a piece of paper on the gr

90、ound caught my eye.(大约一个月前,我把东西装好,正要离开停车场时,地上的一张纸引起了我的注意。)”可知,作者是在停车场发现了那张收据,因此是在停车场等待,因此there指代的是“停车场”,即The parking lot,故答案为The parking lot。【49题详解】细节理解题。根据倒数第二段的“In the letter, the woman explained how the wind snatched her receipt from a pocket in her cars passenger door.(在信中,这位女士解释了风是如何把她的收据从乘客车门的

91、口袋里刮出来的。)”可知,这位女士的收据是被一阵强风吹走的,即A strong wind blew it away。故答案为A strong wind blew it away。【50题详解】主旨大意题。通读全文,尤其是第一段的“Recently, I experienced a wonderful lesson in how little things still mean a lot.(最近,我上了一堂精彩的课:微不足道的事情仍然意义重大。)”可知,本文通过讲自己无意中捡到一张来自国家机动车部门的收据,寄给了主人,避免了主人的损失来说明微不足道的事情也是意义重大的,即The little

92、things still matter,故答案为The little things still matter。. 书面表达(满分15分)51. 假设你是来自晨光中学的李华,报纸上的一则招聘小学生英语夏令营志愿者的广告引起了你的兴趣,请你结合个人条件及优势,写一封英文自荐信。主要内容如下:表示对该夏令营很感兴趣;介绍你的优势(年龄,性格,语言及类似的经历);参加夏令营的目的(至少写出两点)。注意:1. 词数不少于100,开头已给出,不计入总词数;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Sir, Im Li Hua from ChenGuang Middle School. _I am l

93、ooking forward to your early reply.Sincerely yours, Li Hua【51题答案】【答案】Dear Sir,Im Li Hua from ChenGuang Middle School. Reading your advertisement in the newspaper, I am quite interested in it. Therefore, I recommend myself to you without hesitation.As a boy of 17, I am outgoing and easy to get along

94、with. In addition, I am fond of English and good at spoken English. Above all, I have experience of working well with children because I took part in similar camps twice when I was in primary school. So Im sure I can do the job well if you give me the chance to get the position.I think it is a kind

95、of win-win activity. For one thing, I can help take care of the children. For another, I can improve my English as well as make more friends.Im looking forward to your reply.Sincerely yours, Li Hua【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生结合个人条件及优势写一封自荐信,应聘夏令营志愿者。【详解】1.词汇积累因此:therefore thus毫不犹豫:without hesitation wit

96、hout a second thought机会:chance opportunity喜爱:take care of look after2.句式拓展简单句变复合句原句:Therefore, I recommend myself to you without hesitation.拓展句:That is the reason why I recommend myself to you without hesitation.【点睛】高分句型1 Above all, I have experience of working well with children because I took part in similar camps twice when I was in primary school. (运用了because引导的原因状语从句和when引导的时间状语从句)高分句型2 So Im sure I can do the job well if you give me the chance to get the position. (运用了if引导的条件状语从句)听力答案:1-5 BAACB 6-10 BACCB 11-15 CACAB

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1