1、单元小测(一). 单句填空1Mr Brown knows little Japanese, so he cant understand the _(instruct) on the bottle of the pills. 2Kathy tried hard to learn all subjects well, looking forward to _(enter) a famous university. 3For breakfast he only drinks juice from fresh fruit _ (grow) on his own farm. 4This class is
2、 too large, so we shall have to divide it _ two. 5It is raining again! The football game will be put off if the wet weather _(continue)6Many shy people feel _(embarrass) about speaking in front of other people. 7Do you think the weather in Beijing is similar to _ in New York? 8Hurry up,kids! The sch
3、ool bus _(wait) for us!9Last year, I went to Hangzhou and I _ (impress) with the beauty of West Lake. 10The wild flowers looked like a soft orange blanket _ (cover) the desert.阅读理解First day at schoolIt was my first day at school in London and I was halfexcited and halffrightened.On my way to school
4、I wondered, what questions the other boys would ask me and practised all the answers, “I am nine years old.I was born here but I havent lived here since I was two.I was living in Farley.Its about thirty miles away.I came back to London two months ago.” I also wondered if it was the rule for boys to
5、fight strangers like me, but I was tall for my age.I hoped they would decide not to risk it.No one took any notice of me before school.I stood in the centre of the playground, expecting someone to say “hello”, but no one spoke to me.My teacher was called Mr Jones.There were 42 boys in the class, so
6、I_didnt_stand_out there, either, until the first lesson of the afternoon.Mr Jones was very fond of Charles Dickens, so he asked several boys if they knew Dickens birthplace, but no one guessed right.A boy called Brian, the biggest in the class, said, “Timbuktu,” and Mr Jones went red in the face.The
7、n he asked me.I said, “Portsmouth,” and everyone stared at me because Mr Jones said I was right.This didnt make me very popular, of course. “He thinks hes clever, ” I heard Brian say.After that, we went out to the playground to play football.I was in Brians team, and he obviously had Dickens in mind
8、 because he told me to go in goal.No one ever wanted to be the goalkeeper.“Hes big enough and useless enough, ” Brian said when someone asked him why he had chosen me.As the boy kicked the ball hard along the ground to my right, I threw myself down quickly and saved it.All my team crowded round me.M
9、y bare knees were grazed and bleeding.Brian took out a handkerchief and offered it to me.“Do you want to join my gang (team)?” he said.来源:Z.xx.k.ComAt the end of the day, I was no longer a stranger.1The writer prepared to answer all of the following questions EXCEPT “_”. Ahow old are youBwhere are y
10、ou fromCdo you want to join my gangDwhen did you come back to London2We can learn from the passage that _Aboys were usually unfriendly to new students Bthe writer was not greeted as he expected CBrian praised the writer for his cleverness Dthe writer was glad to be a goalkeeper3The underlined part “
11、I didnt stand out” in Paragraph 3 means that the writer was not _Areliable Bnervous Cimportant Dnoticeable4The writer was offered a handkerchief because _Ahe was in Brians team Bhe was no longer a new comerChe was beginning to be accepted Dhe pushed a player in the other team.完形填空I used to live in a
12、 separate room. I loved living _1_. But one day it all changed when my brother Mike asked to _2_ my room. At first, my parents said “no” to him, but at last my mother _3_. I cried and begged my parents not to do this, _4_ it didnt work. As soon as Mike entered my room, my room began to become _5_. T
13、o my anger, he often left his unwashed clothes everywhere! One evening, I was doing my homework on my computer while Mike was listening to music. Later, I left my _6_ to get some water. A shock was _7_ me when I returned. He had used my computer to play games. I had _8_ to save the homework. Sadly,
14、he closed the program _9_ saving itall my effort had disappeared!I shouted at him at the top of my _10_. He cried a lot as my mother _11_ him. My mother also asked him to leave my room _12_. Then I did my homework once again. At 11:00 pm, I _13_ it. I was about to turn off my computer when I saw the
15、 _14_ of my brother that he had put on my table. I looked at his lovely face and remembered how he was crying when my mum punished him. I really felt _15_ for him. I went to him. He was _16_ in my parents bed. I kissed his forehead. He woke up, _17_ and said, “Im sorry. I wont bring you _18_ again.”
16、 I was so _19_ and I hugged him, saying, “From now on, my room is not only _20_. It is ours!” 1A. somewhere B. alone C. sadly D. differently 2A. clean B. paint C. visit D. share 3A. left B. agreed C. smiled D. moved 4A. as B. if C. but D. so 5A. dirty B. empty C. beautiful D. dark 来源:学|科|网Z|X|X|K6A.
17、 office B. TV C. book D. seat 7A. waiting for B. looking through C. looking after D. thinking of 8A. decided B. forgotten C. wanted D. tried 9A. on B. for C. after D. without 10A. water B. desk C. voice D. head 11A. surprised B. praised C. served D. beat 12A. at once B. on time C. by chance D. after
18、 all 13A. dropped B. finished C. improved D. changed 来源:学。科。网14A. coat B. toy C. photo D. gift 15A. good B. sorry C. lucky D. happy 16A. playing B. crying C. sleeping D. eating 17A. showed up B. gave up C. went away D. got up 18A. information B. trouble C. advice D. news 19A. moved B. angry C. upset
19、 D. nervous 来源:学科网20A. his B. ours C. theirs D. mine .语法填空阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。There was once a farmer 1._ worked very hard every day. One day when he was hoeing(锄) in the sunshine, he suddenly heard a loud sound. He turned around 2._ hurried to the tree. There he found 3._ rabbit dying.
20、He took hold of the rabbit with 4._ (excite). “What a good rabbit! Ill have it 5._ dinner!” Then he had a good idea, “Why not 6._ (wait) for more rabbits here? Its cool under the tree.” 7._ he dropped off his hoe and waited there. But day after day, there were no more rabbits 8._ (come). 9._ was wor
21、se, all his crops were dead.The story 10._ (tell) us that if you want to get something, you must work hard for it. Remember, “No pain, no gain!”单元小测(一).1.instructions2. entering3. grown4. into5. continues6. embarrassed7.that8. is waiting9. was impressed10. covering.【文章大意】 本文主要讲述了作者在新学校第一天的生活,刚开始没有人关
22、注他,但是经过努力,作者终于交到了朋友。1C细节理解题。根据第一段 “I am nine years old.I was born here but I havent lived here since I was two.I was living in Farley.Its about thirty miles away.I came back to London two months ago.” 可知, 作者没准备回答 “Do you want to join my gang?” 这一问题, 故答案为C。2B细节理解题。根据第二段 “I stood in the centre of the
23、playground, expecting someone to say hello, but no one spoke to me.” 可知, 答案为B。3D句意理解题。根据上下文可知, 班上男孩众多, “我” 并不引人注目。4C推理判断题。根据文章最后一句 “I was no longer a stranger.” 可知, 作者开始被接纳了。.【文章大意】 作者的弟弟把作者的家庭作业弄没了,作者很生气,但是最后他原谅了弟弟。 来源:学#科#网Z#X#X#K1B根据下文作者不同意让弟弟跟他一起住的语境可知,他喜欢“单独”住。 2D根据后文作者的弟弟跟他一起住的语境可知,他的弟弟要求跟他“分享
24、”他的房间。 3B根据but一词可知,作者的妈妈虽然一开始不同意,可最终还是“同意”了。 4C根据“it didnt work.”可知,此处需要一个表示转折的连词。 5A根据his unwashed clothes可知,作者的弟弟一住进来就把房间弄得很“脏”。 6D作者当时坐在电脑前写家庭作业,后来离开了“座位”去拿水。 7A根据后文作者的家庭作业都不见了的语境可知,一个令人震惊的事情在“等着”他。 8B根据“Sadly”可知,作者“忘了”保存家庭作业。 9D根据“all my effort had disappeared!”可知,作者的弟弟玩游戏前“没有”帮作者保存家庭作业。 10C作者当时
25、很生气,故他用最大的“声音”呵斥弟弟。 11D根据作者的弟弟哭了的语境可知,妈妈“打”了他。 12A作者的妈妈要弟弟“立即”离开作者的房间。 13B作者在夜里十一点钟“完成”了家庭作业。 14C根据his lovely face可知,作者看的是他弟弟的“照片”。 15B作者想起了弟弟大哭的样子,他感到很“歉疚”。 16C根据“He woke up”可知,作者的弟弟当时在“睡觉”。 17Dget up起床。18Bbring sb troublebring trouble to sb 给某人惹麻烦。 19A根据“I hugged him”可知,作者听到弟弟的话很“感动”。20D根据“It is ours!”可知,作者说房间从现在开始不是他一个人的了,故选D。.1. who2. and3. a4. excitement5. for6. wait7. So8. coming9. What10. tells