收藏 分享(赏)

备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit 6 At one with nature 外研版必修第一册.docx

上传人:a**** 文档编号:960723 上传时间:2025-12-19 格式:DOCX 页数:8 大小:38.71KB
下载 相关 举报
备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit 6 At one with nature 外研版必修第一册.docx_第1页
第1页 / 共8页
备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit 6 At one with nature 外研版必修第一册.docx_第2页
第2页 / 共8页
备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit 6 At one with nature 外研版必修第一册.docx_第3页
第3页 / 共8页
备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit 6 At one with nature 外研版必修第一册.docx_第4页
第4页 / 共8页
备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit 6 At one with nature 外研版必修第一册.docx_第5页
第5页 / 共8页
备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit 6 At one with nature 外研版必修第一册.docx_第6页
第6页 / 共8页
备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit 6 At one with nature 外研版必修第一册.docx_第7页
第7页 / 共8页
备考2024届高考英语一轮复习课时提能 第一部分 过透教材 Unit 6 At one with nature 外研版必修第一册.docx_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 6 At one with nature一、阅读理解A2024福建福州一测The natural world provides humans with essential services. For instance, forests channel water into rivers that irrigate crops while their roots prevent landslides. Over decades, therefore, governments have made promises about preserving the worlds biodivers

2、ity. However, those promises have been broken many times, which has caused the depressing destruction of natural environments. One step towards avoiding yet more disappointment is to emphasize the close link between preserving biodiversity and the widely held goal of reaching net-zero carbon emissio

3、ns. Unfortunately, less known is the link between them. Given that biodiversity has an important role in meeting these carbon-reduction goals, you might think it would feature highly in the net-zero emissions plans. Not so. For example, faced with the tighter regulation of emissions, many companies

4、are now channeling more time and cash into their firms carbon footprints reduction and energy transition, yet the plans have too little to say about biodiversity. That needs to change. Safeguarding biodiversity is an efficient way to control carbon emissions. Companies and investment firms should pa

5、y more attention to the opportunities from preserving ecosystems. By investing in biodiversity directing capital to projects that repair an ecosystem companies can offset (抵消) their emissions. By some estimates, projects to manage carbon-rich wetlands and to reforest cleared land could provide more

6、than one-third of the emissions reductions that are needed to prevent more than 2 of global warming. The key to managing more capital is better measurement so that the link between investment in natural projects, biodiversity and carbon is made clear. Today some so-called carbon-offset projects that

7、 involve firms paying money are questionable and not supported by evidence. Better guidelines and practice can help and so can new technology. Drones and satellites can improve the measurement of biodiversity and accounting systems can measure how spending on biodiversity compares with pouring cash

8、into other kinds of carbon management. 本文主要介绍了净零碳排放目标与保护生物多样性紧密联系,但生物多样性的重要性被低估了。通过投资生物多样性,公司可抵消它们的碳排放。自然界值得人类投资。【词语积累】essential adj.基本的;极其重要的channel.into.将输送到preserve v.保护emphasize v.强调feature v.以为特色;起重要作用tight adj.严格的safeguard v.保护ecosystem n.生态系统guideline n.指导方针【熟词生义】1.channel常用义:n. 渠道;频道文中义:v. 引

9、导,贯注;为引资2.capital常用义:n.首都;大写字母文中义:n. 资本;资金;资方1.What can we know about biodiversity?A.Itsimportanceisundervalued.B. Its link with carbon emissions is clear. C. It is the source of carbon dioxide. D. It gets promised benefits from governments.解析A推理判断题。由第一段的Over decades, therefore, governments have mad

10、e promises about preserving the worlds biodiversity和第二段的内容可知,尽管政府做出了保护全球生物多样性的承诺,但类似的承诺似乎多次成为空头支票,导致自然环境恶化。为避免更多失望,人们需要强调保护生物多样性和达到净零碳排放目标之间的紧密联系。由此推出,生物多样性的重要性被低估了,故选A项。2.Why is many companies mentioned in paragraph 3?A. To clarify a rule.B. To make a conclusion. C. To explain a plan. D.Tosupportan

11、opinion.解析D推理判断题。由第三段的前两句可知,考虑到生物多样性在实现这些减碳目标方面发挥着重要作用,你可能会以为生物多样性在净零排放计划中起重要作用,其实不然。再由第三段的For example.yet the plans have too little to say about biodiversity可知,面对愈发严格的排放规则,现在许多公司把更多的时间和资金投入到他们公司碳足迹减少和能量转变方面,但很少提及生物多样性。作者通过列举many companies的例子来支持上述的一个观点(生物多样性没有在净零排放计划中起重要作用),故选D项。3.What is the benefi

12、t of safeguarding biodiversity?A. Rebuilding wetlands. B. Redirecting capital. C.Cuttingdowncarbonemissions.D. Transforming energy. 解析C细节理解题。由第四段的第二句可知,保护生物多样性是控制碳排放的有效方法。再由本段最后一句可知,管理碳丰富的湿地和在空地上重新造林的计划可以减少1/3以上的碳排放量,而这些减排量可防止2以上的全球气候变暖。综合可知,保护生物多样性的益处在于减少碳排放,故选C项。4.What message does the writer conv

13、ey in the text?A.Thenaturalworlddeservesmoreinvestment.B. The key to managing capital is new regulations. C. It is hard to achieve net-zero carbon emissions.D. It is worthwhile spending money on clean energy. 解析A推理判断题。本文主要介绍了净零碳排放目标与保护生物多样性紧密联系,但生物多样性的重要性被低估了,应将更多投资应用于大自然的生物多样性上,故选A项。B生态环保/Tradition

14、ally, profiting from forests often meant capitalizing on timber(木材) choosing commercial timber trees and managing them effectively. Yet increasingly, there is an understanding that its of greater significance to keep trees standing than cut them down for financial profit. Money is not everything. We

15、 have to recognize real and lasting value is from natural resources. But money is a fact of life. Good news is that we can expect entire natural woodland is left undamaged and still provides a revenue (收益) stream. Leaving woodland complete does not necessarily mean that we do not touch it at all. Co

16、nservation work may involve building back biodiversity or the removal of foreign plant species. A healthy woodland system can provide a range of yields (产物). Besides eatable yields top fruit, berries, and food crops, it produces substances for chemical use. The non-timber forest products provided by

17、 natural ecosystems will vary significantly depending on where they are. But there are almost always ways to explore to acquire revenue. A project in the U.K. shows woodland is also a draw for visitors. It engages a community who creates a sustainable area of woodland. The sale of handmade wooden it

18、ems and non-timber forest products is involved. But the community largely obtains revenue by opening up parts of the natural woodland to the public with an adventure playground and outdoor recreational activities on the site. It also offers courses on nest building, special wildlife events and more.

19、 The project is thought to have great uniqueness. In terms of revenue, it centers round the existing natural land; the yields woodland can provide become side products. Recreational activities, tours, and classes are just the commencement. A rich and biodiverse woodland can be an ecosystem that draw

20、s in people looking for a beautiful place to stay. Woodland has great value in ecological and social terms. And when you nurse it, it could also add to the income from your land. 本文是说明文。文章介绍了如何在保持森林完整的前提下开发林地资源,从中获利。【词汇积累】capitalize on充分利用,从中获得更多的好处commercial adj. 以获利为目的的;贸易的,商业的recreational adj. 娱乐

21、的,消遣的center round 以为中心,围绕着【熟词生义】1.draw 常用义:v. 描绘,描画;拖(动),拉(动),牵引文中义:n. 有吸引力的人(或事物)2.side 常用义:n. 一边,一侧文中义:adj. 额外的,附加的,次要的3.nurse 常用义:n. 护士文中义:v. 培育,培养,悉心照料1.What does the author say about forest conservation?A. It is difficult to carry out. B. It outweighs financial development. C.Itisgettinggrowing

22、attention.D. It centers on building back biodiversity. 解析C推理判断题。由第一段中的Yet increasingly, there is an understanding that its of greater significance to keep trees standing than cut them down for financial profit可知,人们越来越认识到,保护树木比为了经济利益而砍伐树木更重要,由此可知,森林保护越来越受关注。2.Why is the project considered unique?A. I

23、t aims to promote ecotourism. B. It focuses on protecting natural land. C. It provides educational experiences. D.Itmakeswoodlanditselfthemainproduct.解析D推理判断题。由题干中的the project可将解题信息定位至倒数第二段。由该段中对这一项目的介绍以及The project is thought to have great uniqueness.existing natural land; the yields woodland can p

24、rovide become side products可知,该项目主要通过现有的自然土地,即森林,来获取收益,森林提供的产物是次要产品,由此可推断,该项目的特别之处在于(不同于通过森林的产物获益)它把森林本身变为主要的盈利产品,故D项正确。3.What does commencement underlined in the last paragraph mean?A.Beginning.B. Wish.C. Example.D. Intention. 解析A词义猜测题。由画线词前的just和画线词后的A rich and biodiverse woodland can be an ecosys

25、tem that draws in people looking for a beautiful place to stay可知,丰富多样的林地可以成为一个生态系统,吸引寻找美丽地方停留的人,这比森林所能提供的娱乐性活动等更加重要,是更进一步的目标。由此可猜测,画线词所在句表示娱乐活动、旅游和课程只是开始,A项能解释画线词意思。4.Which is a suitable title for the text?A. A project makes the best of natural resources.B.Woodlandbringsprofitwhilestayingcomplete.C.

26、 Forest conservation has been a top priority.D. Non-timber products help gain more revenue.解析B标题归纳题。文章首段提到保护森林和从森林中获益常常难以两全这一问题,第二段进行转折引出可以在保持森林完整,不受破坏的情况下从中获益,第三、四段介绍两种途径,最后一段是对主题的升华。由此可知,本文主要介绍如何在保持森林完整,不受破坏的情况下从中获益,第二段的Good news is that we can expect entire natural woodland is left undamaged and

27、still provides a revenue(收益) stream是对文章的概括,故B项适合做本文标题。二、完形填空Fifty-five more public schools have recently invited dogs to their classrooms. Dogs have been 1 in class for five years due to the Comfort Dog Program, which is becoming more 2 now.Comfort dogs have been found to3 positive feelings. But how

28、 do these pets 4 in the classroom? For some students, the comfort pet 5 them emotionally, which allows them to be 6 in their studies and make remarkable achievements. A struggling student can turn to the pet and get encouragement. In other cases, teachers use the pet as a teaching tool, making it pa

29、rt of the 7.Dog training is not8 a walk in the park. It takes time,9 and consistency. So does this program. A teacher and their dog must participate in a six-hour training session. It 10 the teacher to effectively comfort the students if theyre 11 of pets. The dog is also trained to be 12 with stran

30、gers and the teacher who needs to be in tune with the pet and know how to 13 its stress signals.The program has been a success, benefiting so many students and teachers. Hundreds of other schools 14 themselves with the program and have the 15 to join it.本文是说明文。本文介绍了很多学校使用安慰犬协助教学的相关情况。【熟词生义】1. employ

31、常用义:v. 雇用文中义:v. 使用,运用2. concern 常用义:n. 担心,忧虑v. 影响,涉及,牵涉文中义:v. (对)感兴趣1.A. taughtB.employedC. raisedD. prohibited 解析B上文提到最近又有55所学校邀请狗进课堂,下文提到安慰犬项目,由此可推知狗在课堂中的使用已经有五年了。employ使用。2.A. enjoyableB. secureC.popularD. affordable 解析C由上文提到的最近又有55所学校邀请狗进课堂可知,安慰犬项目现在变得更受欢迎了。popular受欢迎的。3.A.promoteB. experienceC.

32、 shareD. favor 解析A由下文中的the comfort pet 5 them emotionally. encouragement可知,此处指安慰犬能让人产生积极的情绪。promote促进,推动,增进。4.A. behaveB.assistC. surviveD. struggle解析B由下文中的For some students. part of the 7可知,安慰犬对学生和老师都有帮助。由此可知,此处表示这些宠物是如何在教室提供帮助的呢。assist帮助,协助。5.A. protectsB.supportsC. movesD. amazes解析B对于有些学生来说,安慰犬可以

33、在情感上支持(supports)他们。6.A. interestedB. occupiedC.absorbedD. skilled解析C由空后的in their studies and make remarkable achievements可知,此处说的是使他们能够专心学习并取得好成绩。be absorbed in表示专心致志于,全神贯注于,符合语境。be interested in对感兴趣,be occupied in忙于,be skilled in在方面熟练。7.A. homeworkB.lessonC. relaxationD. experiment 解析B在其他情况下,老师把安慰犬用

34、作教具,使其成为课程(lesson)的一部分。8.A. basicallyB. obviouslyC. naturallyD.necessarily解析D由下文中的It takes time.consistency和训练内容可知,此处表示训练狗未必就是在公园里遛遛狗。not necessarily表示不一定,未必。9.A.effortB. moneyC. fortuneD. attention 解析A上文提到It takes time,下文提到a six-hour training session及需要做的一系列事情,由此可知,训练狗需要精力。effort精力。10.A. advisesB.

35、persuadesC. drivesD.coaches解析D结合语境可知,此处讲述训练的内容,表示该训练会指导老师有效地安慰害怕宠物的学生。coach在这里是动词,表示培训,指导。11.A.scaredB. proudC. tiredD. doubtful解析A参见上题解析。scared害怕。12.A. strictB. carefulC. patientD.friendly解析D由安慰犬的工作环境和工作内容可知,此处指狗也被训练如何与陌生人和老师友好相处。be friendly with sb. 与某人很要好/友好相处。13.A. give offB. put asideC. get acr

36、ossD.makeout解析D这里指老师需要知道如何识别安慰犬的压力信号(以保证安全)。give off发出;put aside忽视,不理睬;get across把讲清楚;make out看出,辨认出。D项切题。14.A. equipB. linkC.concernD. inspire解析C很多其他学校也对这个项目感兴趣。concern在这里是动词,concern oneself with sth. 对感兴趣。15.A. abilityB. curiosityC.intentionD. freedom 解析C上文提到很多其他学校对这个项目感兴趣,由此可推知这里表示这些学校有加入这个项目的打算。

37、intention计划,打算。三、语法填空中国情怀/2024广东七校联考The total floor area of Chinas green buildings has been over 6.6 billion square meters with the countrys efforts to promote high-quality development in urban and rural areas. 1(note) Chinas achievements of green development in urban and rural areas, Zhang Xiaohong

38、, former vice-minister of Ministry of Housing and Urban-Rural Development,2(stress) the difficult task of saving energy and reducing carbon emissions in urban and rural construction at a press conference on Monday.The ministry will make continuous efforts 3(increase) the proportion of green building

39、s, raise building energy efficiency standards and popularize buildings with ultra-low energy 4(consume) in regions with suitable climate conditions. It will also promote green renovation of existing buildings to improve energy efficiency and make 5(low) carbon emissions.China issued a guideline 6 su

40、pports green development in urban and rural areas recently. Institutional mechanisms and policy systems for green development in urban and rural areas will be 7(basic) established by 2025, while green development will cover urban and rural areas 8 a comprehensive way by 2035, with 9 increased cut in

41、 carbon emissions, said the guideline.The ministry will state a 14th five-year plan on urban and rural living environment planning and take 10(measure)to bring eco-environment, construction and social and cultural environment into line while promoting green development of regions and cities.本文主要介绍了中

42、国城乡绿色发展的成就。1.Noting考查非谓语动词。分析句子结构可知,空处所填词在句中作非谓语。Zhang Xiaohong与note之间为主谓关系,且谓语动作与非谓语动作同时存在,且所填词位于句首,故填Noting。2.stressed考查动词的时态和语态。空处所填词在句中作谓语。由at a press conference on Monday可知,此处应用一般过去时,且主语Zhang Xiaohong与stress为主谓关系,故填stressed。stress在此作动词,意为强调。3.toincrease考查非谓语动词。make efforts to do sth.努力做某事。4.con

43、sumption考查名词。结合语境可知,此处表示超低能耗建筑,energy consumption能量消耗。5.lower考查形容词的级。空处所填词修饰后面的名词短语carbon emissions,结合语境可知,此处表示更低的碳排放,与过去情况对比,应用形容词的比较级,故填lower。6.which/that考查定语从句。分析句子结构可知,空处所填词引导限制性定语从句,先行词是表示物的a guideline,且从句中缺少主语,故填which/that。7.basically考查副词。修饰谓语动词应用副词形式,故填basically。8.in考查介词。此处表示以一种全面的方式,故用介词in。9.an考查冠词。cut在此表示削减,为可数名词;此处表示泛指,应用不定冠词;increased的发音以元音音素开头,故填an。10.measures考查名词的数。measure在此作名词,意为措施,办法,是可数名词。take measures to do sth.表示采取措施做某事,为固定搭配。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1