1、Unit 5 The Value of Money一、阅读理解ABrian Chevalier was in bed at his Rhode Island home, worrying his pipes might freeze and burst. It was Dec.19 of last year. The outside temperature was expected to drop to -7. Finally, he gave in: He turned on the heat. The data marked a new personal record for an ann
2、ual challenge one he hopes to beat this year. Every year, Chevalier, who works in digital marketing in the automotive industry, avoids turning on his heat for as long as he can. Chevalier started the challenge when he was in his 20s, living in a poorly equipped house and working as a part-time waite
3、r. Heating the structure was useless the heat was just going out the window. It made me think: How warm do I really need to be to survive? Just layer up, Chevalier says. Two years ago Chevalier made it to Dec.3 without the heat. Last year, he went further, with the help of layers and layers of cloth
4、es.Chevalier has about 28,000 followers on the social media platform who are now cheering him on and sharing their own attempts to keep the heat off. Since heating oil and electric rates have increased over the years, and are expected to continue edging up this winter, more and more people participa
5、te in this years challenge. It isnt necessary to have all that much heat, insists Mr. Tabor, 40, who makes videos online and lives in his old house built in the 1880s. If your pipes dont freeze and you can sleep and work, thats enough the rest is luxury(奢侈的享受), he says. Normal electrical equipment a
6、nd lights give off a surprising amount of heat.When asked if he has the confidence to break the record this year, Chevalier says that the threshold(临界点) differs from person to person. Im not sure actually. Mine is obviously very low. But the forecast might not be in my favor, he adds.本文是记叙文。由于取暖油的价格
7、和电费逐年上涨,越来越多的人加入Brian Chevalier,挑战在冬天尽可能晚开暖气,以节约生活成本。【词语积累】burst v.(使)爆裂,(使)胀破layer up多穿几层cheer sb. on为鼓气,为加油forecast n.预测,预报in sb.s favor 有利于某人,有助于某人【熟词生义】1.rate常用义:n.速度,进度;比率文中义:n.价格,费用2.edge常用义:n.边,边缘文中义:v.略为增加(或减少)1. What is Chevaliers annual challenge?A. Delaying using the heating.B. Preventing
8、 his pipes from freezing.C. Observing temperature changes.D. Breaking the record for digital marketing.解析A细节理解题。由第一段中的It was Dec.19 of last year. turned on the heat和Every year, Chevalier. avoids turning on his heat for as long as he can可知,去年12月19日,Brian Chevalier打开了暖气,这一数据刷新了个人年度挑战纪录,他每年都会尽可能长时间地避免打
9、开暖气,故选A。2. How did Chevalier complete last years challenge?A. By wearing more clothes.B. By equipping his house well.C. By finding a warmer home.D. By strengthening the windows.解析A细节理解题。由第二段中的Just layer up和Last year, he went further, with the help of layers and layers of clothes可知,他是通过穿很多层衣服来完成去年的挑战
10、的,故选A。3. Why do more and more people join Chevalier this year?A. To give him moral support.B. To reduce their energy bills.C. To promote a new lifestyle.D. To protect the environment.解析B推理判断题。由第三段中的Since heating oil and electric rates have increased over the years, and are expected to continue edgin
11、g up this winter, more and more people participate in this years challenge可知,由于取暖油的价格和电费逐年上涨,预计今年冬天还会继续上涨,越来越多的人参与到今年的挑战中来。由此可推断,越来越多的人加入是为了减少能源支出。综上可知,本题选B。4. Whats Mr. Tabors attitude to the challenge?A. Skeptical.B. Objective.C. Concerned.D. Supportive.解析D态度推断题。由题干中的Mr. Tabor可将解题信息定位至倒数第二段。由倒数第二段
12、可知,Mr. Tabor认为,没有必要使用那么多的热量。如果你的管道不结冰,你可以睡觉和工作,这就足够了其余的都是奢侈的享受。普通的电器和灯会散发出惊人的热量。由此可知,Mr. Tabor对这一挑战持支持的态度,故选D。BHody Childress, a farmer from Geraldine, Alabama, lived the last 10 years of his life with a little secret that was doing a lot of good. In the small town where he lived his entire life, Ch
13、ildress wanted to help his community. He knew there were families in his hometown who were struggling financially. So one day he asked his local pharmacist(药剂师), Brooke Walker, a question that would lead to supporting a lot of people. He pulled me to the side and said,Do you ever have anybody that c
14、ant pay for their medicine?and I said,Well, yeah, unfortunately, that happens a good bit. Walker shared with the BBC.So Childress donated $100 to the local pharmacy(药房) for anyone who couldnt afford to pay for a prescription, saying, Next time that happens, will you use this? Dont tell where it came
15、 from, and dont tell me who needed it. This act of generosity continued for nearly 10 years, until his death in January 2023. And his story only came to light at his funeral, when his daughter, Tania Nix, wanted to show what kind of man her father was. In fact, the 80-year-old only revealed his gene
16、rosity to his daughter when he was unable to get to the pharmacy himself. He asked his daughter to take a $100 bill to the drugstore at the first of the month. Nix continued to drop off the money to the pharmacy and didnt tell anybody about what her dad was doing. With her brother Doug, Nix shared,
17、We had a really hard time whether to allow this story out to the public, but I feel like a small deed can turn into a big deed or it can turn into something that gives people hope. If it can encourage anyone to be a better person and want to help others its worth it.According to the BBC, since the s
18、tory was first published by the Washington Post, the pharmacy has received donations from all over the country. 本文主要讲述了一位心地善良且不图名利的老人默默地捐钱为有需要的人支付药费的故事。1. According to Walker,.A. Childress often fell illB. Childress made a good fortune from farmingC. most people in Geraldine lead a hard lifeD. many
19、people cant pay for their medicine解析D细节理解题。由第三段中的Do you ever have anybody that cant pay for their medicine?和Well, yeah, unfortunately, that happens a good bit可知,本题选D项。2. Which words best describe Childress?A. Honest and generous.B. Generous and noble.C. Kindhearted and open-minded.D. Kindhearted and
20、 easygoing. 解析B推理判断题。结合Childress捐钱为生活困难的人付药费可知,他是一个善良大方的人,而他做好事不留名的做法表明他是一个高尚的人,故本题选B项。3. What can we infer about Nix from the passage?A. She wanted to make her father famous.B. She followed her fathers example and also donated some money.C. She held different opinions about their fathers deed from
21、Doug. D. She hesitated about the decision to spread out her fathers secret. 解析D推理判断题。由倒数第二段中的We had a really hard time whether to allow this story out to the public可推知,对于是否将父亲的善行义举公之于众,Nix犹豫不决,故本题选D项。4. What lesson can we learn from the last two paragraphs?A. Actions speak louder than words.B. Nothi
22、ng is impossible to a willing heart.C. What goes around comes around.D. One good deed may probably lead to another. 解析D推理判断题。由倒数第二段中的I feel like a small deed can turn into a big deed和最后一段中的since the story was first published by the Washington Post, the pharmacy has received donations from all over t
23、he country可推知,本题选D项。二、七选五2023河南郑州一测Have you ever had such an experience going shopping and buying more than you need when you feel upset?1According to a study by University of Michigan researchers, shopping to relieve stress was up to 40 times more effective at giving people a sense of control and s
24、hoppers were 3 times less sad compared to those who only went window-shopping. More than half of the 1,000 consumers interviewed by Credit Karma said they had shopped to deal with feelings of stress or anxiety. 2In fact, shopping to reduce stress can actually help you live a healthier life by making
25、 sure that your blood pressure is lowered. Shopping to relieve stress is also jokingly called retail therapy(购物疗法) as a form of regulating stress. 3 And that feeling following those purchases was long-lasting.However, the side effect of retail therapy, for many, can be relatively harmless at first b
26、ut in the long term it could possibly use up savings and cause conflicts, thus adding a significant amount of stress to a persons life.Preparing a list before shopping is the best way to avoid the side effect of retail therapy. Whether youre purchasing presents or buying groceries, having the items
27、you need written down will make you quite clear and sensible while youre shopping. 4 That way youll be more likely to commit to it. You can buy a cup of coffee while shopping or plan a fun activity when you return home.5 Everyones financial situation is different. Comparison usually leads to debt an
28、d dissatisfaction with what you already have. Appreciate what you currently have by practicing gratitude.A. Reward yourself for sticking to your list.B. Why do people tend to shop to reduce stress?C. Does overspending really make you feel happier?D. Think about what you struggle with most financiall
29、y.E. Give up the needs to keep up with your neighbors and friends.F. The study also found 82 had a positive feeling about their purchases.G. 23 of them said they had used up their credit cards in the past year.作者在文章中分析了过度消费的优点和缺点,并结合例子给出了合理的建议。1.C由空前的going shopping and buying more than you need when
30、 you feel upset可推知,空处内容应与过度消费相关;结合下文提到的一项研究表明购物可以让人们不那么悲伤可知,此处应该与过度购物是否会让人们开心有关以引出下文,故选C。2.G由空前的More than half of the 1,000.said they had shopped可知,空处内容应与被采访的消费者有关,G项符合语境,且G选项中的them与空前一句中的consumers相对应。3.F空格所在段主要在讲购物疗法的好处,再由空后的And that feeling following those purchases was long-lasting可推知,空处内容应与某种情感相
31、关,F项中的a positive feeling与空后的that feeling相呼应,故选F。4.A由语境可推知,空处内容应与让自己更加忠于购物清单的方法有关;结合空后第二句可知,该方法是奖励自己,故A项(对自己坚持按清单购买商品给予奖励)符合语境。5.E由空后内容可知,每个人的财务状况不同,比较通常会带来不利后果,所以本段主要在讲不要比较,故E项放弃与你的邻居和朋友们攀比的欲望符合语境。三、完形填空2024湖南长沙雅礼中学开学考Amy Taylor had weathered some tough years. Her husband suffered a lot from kidney
32、failure and in 2020, the poor mother 1 her job in the economic depression.During the spring break, her 14-year-old daughter, Emily Moore, took a part-time job, and 2 minimum wage. But before she could spend the money, Emily had an idea. The news in Kansas City that week had been filled with stories
33、about a police officer, Jimmy Moss, who was badly hurt in a car accident in the line of duty. He was in 3 condition. Emily and her unemployed mother had never forgotten how 4 the police had been when Taylor was robbed in the street one day. Emily decided to 5 the money to Officer Mosss family. Her m
34、om 6 agreed.Taylor called the police and made an anonymous(匿名的) donation. Moved by her 7 expression of thanks, the officers did what they do best they 8 Taylor. When she explained the familys 9, the officers could hardly believe it. With her current financial 10, we encouraged her to keep the money,
35、 the department later explained. She 11, saying the officers family needed it and the police needed to know they were 12 .By then, that feeling of support was mutual. The police set up a GoFundMe page for Taylor, whom they named The Woman with the Heart of Gold. As of January 11, 2023, they had 13 $
36、165,405. Even better: Officer Moss, who had a 1 percent chance of 14, is out of the hospital and 15.本文是一篇记叙文,讲述了 Amy Taylor 一家和警察相互支持的故事。1. A. changedB. lostC. quitD. finished解析B由Emily and her unemployed mother可知,Amy Taylor失业了,故选B。2. A. offeredB. suggestedC. setD.earned解析D在春假期间,她 14 岁的女儿兼职挣(earned)了
37、一点钱,故选D。3. A. criticalB. rareC. stableD. fair解析A由上文中的Jimmy Moss, who was badly hurt in a car accident in the line of duty可推知,此处指这位警察伤情很严重,情况很危急,故选A。4. A. annoyedB. niceC. disappointedD. wise解析B由the police had been when Taylor was robbed in the street one day可推知,此处指警察非常好(nice),帮助了她们,故选B。5. A. lendB.
38、passC. donateD. show解析C由made an anonymous(匿名的) donation可知, Emily 决定将她挣的钱捐(donated)给Moss警官一家,故选C。6. A. temporarilyB. hesitantlyC. readilyD. cautiously解析C由Taylor called the police and made an anonymous(匿名的) donation可知,妈妈欣然同意她捐款,故选C。7. A. generousB. distantC. writtenD. public解析A由 made an anonymous(匿名的)
39、 donation可知,Taylor捐了钱,这说明她表达感谢的方式很慷慨(generous),故选A。8. A. came acrossB. tracked downC. turned toD. calmed down解析B由When she explained the familys 9, the officers could hardly believe it可知,警察找到(tracked down)了Taylor,故选B。9. A. motivationB. faithC. traditionD. principle解析A由the officers could hardly believ
40、e it可知,Taylor解释了一家人的捐赠动机(motivation),警官不敢相信,故选A。10. A. creditB. securityC. serviceD. hardship解析D由Her husband suffered a lot from kidney failure and in 2020, the poor mother 1 her job in the economic depression可推知,她目前经济困难,故选D。11. A. agreedB. complainedC. refusedD. guessed解析C由saying the officers famil
41、y needed it可推知,她拒绝(refused)了警察的建议,故选C。12. A. supportedB. promisedC. treatedD. defeated解析ATaylor拒绝拿回捐赠的钱,说警察需要这些钱,也需要知道她们都支持(supported)他们,故选A。13. A. keptB. addedC. takenD.raised解析D由The police set up a GoFundMe page可推知,他们建立了基金会,筹集(raised)资金,已经筹集了165405 美元,故选D。14. A. promotionB. survivalC. freedomD. growth解析B由is out of the hospital可知,这里指存活机会,故选B。15. A. regrettingB. collapsingC. recoveringD. escaping解析C由is out of the hospital and可知,尽管只有 1的存活机会,Moss警官现在已经出院了,在恢复中(recovering),故选C。