ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:27 ,大小:50.99KB ,
资源ID:946711      下载积分:8 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-946711-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(四川省宜宾市兴文第二中学2023-2024学年高三英语上学期开学试题(Word版附解析).docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

四川省宜宾市兴文第二中学2023-2024学年高三英语上学期开学试题(Word版附解析).docx

1、兴文二中高2021级高三上期开学考试英语试题第I卷选择题(100分)第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What relation is Mr. Gomez to the man?A. His teacher.B. His client.C. His

2、boss.【答案】C【解析】【原文】W: Jack, Mr. Gomez wants to see you in his office.M: Do you know why? I hope I havent done anything wrong.W: Relax. He just wants to go over some client data.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How does the woman feel finally?A. Encouraged.B. Defeated.C. Depressed.【答案】A【解析】【原文】M: How was your exa

3、m?W: I really messed up, Uncle. I couldnt answer a lot of the questions. I already know that I failed.M: Everybody makes mistakes. Auntie and I will always support you!W: Thank you, Uncle. I will try again.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What color was the jacket the man wore yesterday?A. Blue.B. Black.C. Gree

4、n.【答案】A【解析】【原文】M: Do you remember the jacket I wore yesterday, with the black trousers?W: Yes, the green one. M: Actually, it was blue. I think the light inside the restaurant makes it look green.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man want?A. Beef.B. Coke.C. Cake.【答案】C【解析】【原文】W: Here you are.M: Oh,

5、I dont think these are mine.W: You said you want beef and coke. M: Actually I asked for a piece of cake.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman probably do?A. Shes an athlete.B. Shes a coach.C. Shes a doctor.【答案】C【解析】【原文】W: What happened to you, young man? Why are you in the hospital?M: I broke my

6、leg while playing football at school. My friend kicked me instead of the ball. It hurts a lot! I hope you can fix it.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What are the

7、 speakers talking about?A. Visiting neighbors home.B. Taking up a new hobby.C. Planning a new home.7. What is probably the mans hobby?A. Skateboarding.B. Playing the guitar.C. Running.【答案】6. C 7. A【解析】【原文】M: I cant believe we finally own our big house.W: Isnt it fantastic? I love everything about it

8、 the yard, the garden, the living room. M: Were so lucky. W: We dont have to eat in the dining room. We can set a table in the large kitchen. M: What else could we do with the dining room? W: A hobby room, then? For your skateboard, my guitar and other stuff. M: Wonderful!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频

9、,请去附件查看】8. What is Steve going to do in an hour?A. Watch a TV show.B. Go to the park.C. Have dinner with his parents.9. Where will the speakers meet tomorrow?A. At Mias apartment.B. At the concert hall.C. At a restaurant.【答案】8. C 9. A【解析】【原文】W: Hi, Steve. This is Mia. What are you doing?M: Oh, hi. I

10、m watching a rerun on TV.W: Lets go to the amusement park and do something interesting.M: Id like to, but I have to meet my parents in an hour for dinner. Theres an outdoor live concert by the river tomorrow. Would you like to go there?W: Yeah. I heard about it too. Lets check it out. It starts at 1

11、:00 pm.M: Lets meet at 11:30 for lunch and afterwards we can head over there.W: Perfect! Shall we meet at the restaurant?M: No. Ill see you in front of your apartment.W: Thats nice of you.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Why did Wendy sleep badly last night?A. She worked too late.B. She had to

12、o much coffee.C. She suffered from work pressure.11. What does the man advise Wendy to do before bedtime?A. Take sleeping pills.B. Do some exercise.C. Drink hot milk.12. What is the probable relationship between the speakers?A. Fellow workers.B. Husband and wife.C. Neighbors.【答案】10. C 11. B 12. A【解析

13、】【原文】M: Wendy, there are dark circles under your eyes. Did you stay up late working last night?W: No, I just lost sleep. I thought about too much about my work before bedtime.M: You were just stressed out, because you have to give a presentation next week. W: Youre right. Do you think I need to see

14、a doctor and take sleeping pills?M: Theres no need to do so for the time being. You can do yoga before going to bed or go for a walk after supper. And remember not to drink strong tea or coffee before bedtime.W: Ill have a try Thanks a lot.M: Youre welcome. You also gave me much assistance when we s

15、igned the contract with the clients last time.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. What do the speakers mainly talk about?A. Which university to go to.B. What to choose as a job.C. Where to earn more money.14. Why does the woman make her decision?A. She needs more money to support her family.B. He

16、r family live far away from the city.C. The villages are short of good doctors.15. What will the man probably be in the future?A. A researcher.B. A teacher.C. An officer.16. What should they do before they fulfill their plans?A. Go to consult with their parents.B. Do well to pass the H.S.C Examinati

17、on.C. Get admitted to the famous university.【答案】13. B 14. C 15. A 16. B【解析】【原文】M: Hello, Jamia. How are you?W: Fine, thank you. And how about you?M: Im also fine, Jamia. But we must choose our career now.W: You are quite right. Success in life depends on the right choice of careers.M: We must choose

18、 our career properly. May I know your choice of careers?W: Yes, of course.I have decided to become a doctor. Do you like this profession?M: Yes,I do. It is a good profession. Could you tell me why you have chosen this profession?W: Most of people are longing for the service of the doctors. There is

19、a shortage of good doctors in our country. The people who live in the villages cannot find a good doctor.M: Are you willing to go to the villages if necessary?W: Yes, of course. Well, could you tell me about your choice of careers?M: Of course.I want to be an agriculture researcher.W: Most students

20、like to be doctors, engineers or administrators. Why dont you?M: Our country is an agricultural country. Our economy depends on agriculture. So I will get myself admitted into an agricultural university. I will do research on agriculture.W: I appreciate your plan. But choosing a career is not enough

21、. We must work hard to fulfill our plans.M: Of course. We must do well in the H.S.C Examination, otherwise we will not be able to become a doctor or an agriculture researcher. Thank you, Jamia. It is really nice speaking to you.W: Youre welcome. Goodbye. See you again.M: Bye.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音

22、频,请去附件查看】17. What is the main purpose of the talk?A. To explain the procedures of making news.B. To apply for a position.C. To introduce a course.18. How does the speaker describe his first job experience?A. Difficult.B. Valuable.C. Interesting.19. What should the listeners do first before the train

23、ing?A. Introduce themselves.B. Hand in their forms.C. Read the textbook.20. Where is the talk probably taking place?A. At a college.B. At a court.C. At a newspaper.【答案】17. C 18. B 19. B 20. A【解析】【原文】M: Good evening, everyone. Welcome to this Introduction to Journalism Course. My name is Paul Potter

24、and first Ill tell you a little bit about myself. My background is in newspaper journalism. I started my career, straight from school, over 40 years ago when I was employed as a junior reporter for my local newspaper, the Grimford Express. That is where I gained my first valuable experience of writi

25、ng, interviewing, attending court hearings and meetings. After a few years, I moved on to the Starford Evening Echo, and then made a move to national newspapers. Ive worked as a reporter and editor at papers including The Daily Bugle, the Sunshine Daily and The Truth. So, thats enough about me. At t

26、he end of our sixweek course, all of you, hopefully, will have a working knowledge of the basics of journalism. Those include the need to recognize the truth, to report both sides of a story and to be correct and honest. Here are some things to note before we begin our training. First, you need to h

27、and in your forms for signing up for the course at the desk at the front of the room. Then, go to the table against the back wall to find your name tag (标签) and a pack containing course information. Youll see a textbook on each desk. Find a seat and sit down. When everyones ready, you can all introd

28、uce yourselves and then well get into the business of learning about journalism. OK? Are there any questions?第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AMoney Smart Youth AmbassadorsAboutYouth from across Michigan can become financial leaders by applying to be a 4-H Mo

29、ney Smart Youth Ambassador. This program sponsored by Michigan State University Extension 4-H Youth Development started in 2020 and provides an opportunity for young people to spread financial knowledge with their peers by means of media. Money Smart Youth Ambassadors gain leadership and public spea

30、king experience by serving as guest speakers during presentations and podcasts (播客), developing games, creating social media campaigns, writing articles and providing valuable input into future financial education programs. Check out their amazing work below!How to JoinThis program is open to all Mi

31、chigan youth aging 12-19. Applications are accepted until August 1 annually for the upcoming year. Interviews take place in August or September. Ambassador ExpectationsServe as a Michigan 4-H Money Smart Youth Ambassador member from September to June. Create and promote money education and programs

32、locally Be present at all virtual meetings as scheduled with at least 75% attendance at monthly meetings. Contact the group advisors if unable to participate in conference calls, meetings, events or trainings as they are scheduled. Resources Created by Money Smart Youth AmbassadorsArticlesRead about

33、 interesting money topics to help you become smart consumers and get a head start on growing your wealth. These articles were written by youth for youth. Minimalism and Money Saving by Alexis V. Multiplying your Money Early by Leah L. GamesHave fun learning what it takes to grow your money with thes

34、e games created by our Money Smart Youth Ambassadors. Kahoot Game on Credit by Brooke R. Money Word Search by Harper Jane A. For more information, contact a group advisor:Kathy Jamieson, jamies13 msu. edu21. What is a must to apply for the program?A. Having Michigan identity.B. Reaching the age of 1

35、9.C. Owning 4-H membership.D. Having financial background.22. What is a Money Smart Youth Ambassadors duty?A. Making generous donations.B. Publishing financial articles.C. Attending virtual meetings.D. Promoting programs worldwide.23. Why are the games included in the text?A. To add fun to courses.B

36、. To provide financial knowledge.C. To introduce financial background.D. To collect fund for the program.【答案】21. A 22. C 23. B【解析】【导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍了由密歇根州立大学推广4-H青年发展协调项目招聘“精明理财青年大使”的通知。【详解】1. 细节理解题。根据 About中“Youth from across Michigan can become financial leaders by applying to be a 4-H Money Smar

37、t Youth Ambassador.(密歇根各地的年轻人可以通过申请成为4-H精明理财青年大使来成为金融领袖。)”以及How to Join中“This program is open to all Michigan youth aging 12-19.(这个项目对所有12-19岁的密歇根青年开放。)”可知,这项活动是针对密歇根地区青少年的活动,必须拥有密歇根身份。故选A。2. 细节理解题。根据Ambassador Expectations中“Be present at all virtual meetings as scheduled with at least 75% attendanc

38、e at monthly meetings.(按计划出席所有虚拟会议,每月会议的出席率至少为75%。)”可知,精明理财青年大使需要参加虚拟会议。故选C。3.推理判断题。根据Games中“Have fun learning what it takes to grow your money with these games created by our Money Smart Youth Ambassadors.(通过我们的精明理财青年大使创造的游戏,学习如何增长您的资金,让您玩得开心。)”可知,文中推荐游戏的目的是帮助申请项目的青少年在娱乐中需要了解什么才能积累钱,即提供金融知识。故选B。BFo

39、r the past few months, my three-year-old daughter has spent an hour every week learning a foreign language. She walks into a small room in a local school, where she and a handful of three and four-year-old spend the next hour dancing to “La Vaca Lola”, a song about a Spanish cow, creating finger pup

40、pets(木偶) to voice what they like and dont like (me gusta, no me gusta) and shouting out which animals are big (grande) or small (pequeno).She tells us little about the classes. In fact, for the first few weeks, nothing at all. I begin to wonder if it was a huge mistake (each lesson works out at abou

41、t 9) but then I show her “La Vaca Lola” on YouTube. She shouts vaca with enthusiasm and with what I hope is a Spanish accent.The wish to enroll(使加入) her in language lessons came, like most things, gradually and then in a sudden rush. In my day job, I read and edit stories about the Chinese economy.

42、For a long time, I felt that it would be good for her to learn another language but I had no great plan as to when.Then I read Edward Luces The Retreat of Western Liberalism and all my thoughts and worry about the economy combined into a panic. Waking in a sweat, it seemed obvious that if my daughte

43、r was to have any kind of future, she would have to learn another language. Ideally (理想地) immediately.I thought about Mandarin Chinese, one of the top 10 languages most important for our future, according to the British Council (others include Arabic, French, German, Portuguese, Italian, Russian, Du

44、tch and Japanese). But there were no classes for young children nearby. There were, however, local Spanish classesthe number-one language on the list. When she started to sing “Incy Wincy Spider” in Spanish and Englishhelped by a Spanish nursery worker-our decision was made.24. What can we learn abo

45、ut the authors daughter from the first paragraph?A. She uses finger puppets to make her voice heard.B. She is the oldest student in her Spanish class.C. She learns Spanish by dancing to songs.D. She has learnt Spanish for one month.25. How did the author feel about her daughters class at first?A. Pr

46、oud.B. Surprised.C. DelightedD. Doubtful.26. Why did the author ask her daughter to learn a foreign language?A. To prepare her for the coming school education.B. To equip her for her future.C. To encourage her to have belief in herself.D. To develop her interest in singing.27. What made the author d

47、ecide to enroll her daughter in Spanish lessons?A. Her performance.B. Her great interest.C. The nursery workers suggestion.D. The fast-growing economy.【答案】24. C 25. D 26. B 27. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者让自己的女儿学习一种外语的原因以及学习过程中出现的一些问题。【24题详解】细节理解题。根据第一段第二句She walks into a small room in a local school,

48、 where she and a handful of three and four-year-old spend the next hour dancing to La Vaca Lola”可知,她和几个3、4岁大的孩子在一起通过唱歌跳舞学西班牙语。故选C。【25题详解】推理判断题。根据第二段中的She tells us little about the classes I begin to wonder if it was a huge mistake (each lesson works out at about 9)可知,作者的女儿从来不会谈起她的西班牙语课,这让作者很怀疑自己是否该给

49、女儿报班学习。故作者最初对女儿的课感觉是可疑的。故选D。【26题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的it seemed obvious that if my daughter was to have any kind of future, she would have to learn another language.可知,作者认为自己的女儿若想有一个美好的未来就必须掌握一门外语。故选B。【27题详解】细节理解题。根据最后一段When she started to sing “Incy Wincy Spider in Spanish and English-helped by a Spani

50、sh nursery worker-our decision was made.(当她开始用西班牙语和英语演唱“Incy Wincy Spider”时,在一位西班牙托儿所工作人员的帮助下,我们做出了决定。)可知,是女儿的表现使作者决定让女儿学西班牙语。故选A。【点睛】细节理解题解题方法细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的题。但高考所占的比例大,应特别引起注意。事实和细节题的命题特点是:对文章或某一段落中的一些特定细节或文章重要事实的理解,一般包括直接理解题和语义转化题。直接理解题能在原文直接找到答案,而语义转化题则需要将题目信息与原文信息加工或整理后才能得出

51、结论。做细节理解题具体方法与步骤如下:1.略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨。经常有新技术对将来人们工作和生活不良影响的预测,但事实证明结果并不是那样,我们有必要否定预测,以减少人们的恐惧。2.按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second等预测应该到何处寻找自己所需要的事实。3.将精力放在寻找你所需要的细节上。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。如第四小题,根据最后一段When she started to sing “Incy Wincy Spider in Span

52、ish and English-helped by a Spanish nursery worker-our decision was made.(当她开始用西班牙语和英语演唱“Incy Wincy Spider”时,在一位西班牙托儿所工作人员的帮助下,我们做出了决定。)可知,是女儿的表现使作者决定让女儿学西班牙语。故选A。CTraditionally, profiting from forests often meant capitalizing on timber (木材)choosing commercial timber. Yet increasingly, there is an u

53、nderstanding that its of greater significance to keep trees standing than cut them down for financial profit. Money is not everything. We have to recognize real and lasting value is from natural resources. But money is a fact of life.Good news is that we can expect entire natural woodland is left un

54、damaged and still provides a revenue (收益) stream. Leaving woodland complete does not necessarily mean that we do not touch it at all. Conservation work may involve building back biodiversity or the removal of foreign plant species.A healthy woodland system can provide a range of yields (产物). Besides

55、 eatable yieldstop fruit, berries, and food crops, it produces substances for chemical use. The non-timber forest products provided by natural ecosystems will vary significantly depending on where they are. But therere almost always ways to explore to acquire revenue.A project in the U.K. shows wood

56、land is also a draw for visitors. It engages a community who creates a sustainable area of woodland. The sale of handmade wooden items and non-timber forest products is involved. But the community largely obtains revenue by opening up parts of the natural woodland to the public with an adventure pla

57、yground and outdoor recreational activities on the site. It also offers courses on nest building, special wildlife events and more. The project is thought to have great uniqueness. In terms of revenue, it centers round the existing natural land; the yields woodland can provide become side products.R

58、ecreational activities, tours, and classes are just the commencement. A rich and biodiverse woodland can be an ecosystem that draws in people looking for a beautiful place to stay. Woodland has great value in ecological and social terms. And when you nurse it, it could also add to the income from yo

59、ur land.28. What do people increasingly think about forest conservation?A. It is difficult to carry out.B. It means making full use of timber.C. It outweighs financial development.D. It should centre on building back biodiversity.29. Why is the project considered unique?A. It makes woodland itself t

60、he main product.B. It focuses on protecting natural land.C. It aims to promote ecotourism.D. It provides educational experiences.30. What does the underlined word “commencement” mean in the last paragraph?A. Intention.B. Wish.C. Exception.D. Beginning.31. Which is a suitable title for the text?A. Wo

61、odland Brings Profit While Staying CompleteB. A Project Creates Sustainable WoodlandC. Forest Conservation Has Been a Top PriorityD. Non-timber Products Help Gain More Revenue【答案】28. C 29. A 30. D 31. A【解析】【导语】这是一篇说明文。介绍了一个在能够保护林地完好的同时仍能带来经济效益的项目。【28题详解】细节理解题。根据第一段第二句“Yet increasingly, there is an u

62、nderstanding that its of greater significance to keep trees standing than cut them down for financial profit. (然而,人们越来越认识到,保持树木直立着比为了经济利益而砍伐树木更重要。)”可知,大家越发认为森林保护比经济效益更重要。故选C项。【29题详解】细节理解题。根据第四段最后两句“The project is thought to have great uniqueness. In terms of revenue, it centers round the existing na

63、tural land; the yields woodland can provide become side products. (这个项目被认为具有很大的独特性。就收入而言,它以现有的自然土地为中心;林地可以提供的产物成为副产品。)”可知,这个项目的独特性在于它把林地本身作为中心产品。故选A项。【30题详解】词句猜测题。根据最后一段第二句“A rich and biodiverse woodland can be an ecosystem that draws in people looking for a beautiful place to stay. (一片丰富而拥有生物多样的林地可

64、以成为一个生态系统,吸引人们寻找美丽的住处。)”可知,这个项目之后还能使富含生物多样性的林地成为生态系统,这是更长远的影响;因此比前句提到的“Recreational activities, tours, and classes (娱乐活动、旅游和课程)”只是一个开端。故选D项。【31题详解】主旨大意题。根据第二段第一句“Good news is that we can expect entire natural woodland is left undamaged and still provides a revenue (收益) stream. (好消息是,我们可以预计整个天然林地完好无损

65、,仍能提供收益来源。)”可知,本文通过旨在通过第一段的背景介绍,引出本句话所指出的好消息:保护好林地完好的同时带来经济效益。故选A项。DA remarkable new study on how whales behaved when attacked by humans in the 19th century has implications for the way they react to changes caused by humans in the 21st century.The paper is authored by Whitehead and Rendellt at Dalh

66、ousie University and their research addresses an age-old question: if whales are so smart, why did they hang around to be killed? The answer? They didnt. Using newly logbooks detailing the hunting of whales in the north Pacific, the authors discovered that within just a few years, the strike rate of

67、 the whalers harpoons (鱼叉) fell by 58%. This simple fact leads to an astonishing conclusion: that information about what was happening to them was being collectively shared among the whales, who made vital changes to their behaviour. They learned quickly from their mistakes.“Sperm whales have a trad

68、itional way of reacting to attacks from orca (杀人鲸),” notes Whitehead. Before humans, orca were their only predators (捕食者), against whom sperm whales form defensive circles, their powerful tills held outwards to keep predators at bay, “But such techniques just made it easier for the whalers to kill t

69、hem,” says Whitehead.Sperm whales are highly socialized animals, able to communicate over great distances. Information about the new dangers may have been passed on in the same way they share knowledge about feeding grounds. They also possess the largest brain on the planet. It is not hard to imagin

70、e that they understood what was happening to them.The hunters themselves realized the whales efforts to escape. They saw that the animals appeared to communicate the threat within their attacked groups. Abandoning their usual defensive formations, the whales swam upwind to escape the hunters, ships,

71、 themselves wind-powered.Now, just as whales are beginning to recover from the industrial destruction by 20th-century whaling fleets, whose steamships and grenade harpoons no whale could escape from, they face new threats created by our technology. “Theyre having to learn not to get hit by ships, co

72、pe with the depredations (劫掠) of long line fishing, the changing source of their food due to climate change,” Whitehead says. “The same sort of urgent social learning the animals experienced in the whale wars of two centuries ago is reflected in the way they negotiate todays uncertain world.”32. Wha

73、t is the new study mainly about?A. Whales social lives.B. Whales emotional intelligence.C. Whales reaction to climate changes.D. Whales behavior under human attack.33. What caused Whales to make changes to escape the hunters ship?A. The wind in their favor.B. Their powerful physical strength.C. The

74、shared ship attack information.D. Their usual defensive formations.34. What does the author intend to do in Paragraph 5?A. To provide background information.B. To summarize the previous paragraphs.C. To introduce a new topic for discussion.D. To add more related evidence for the study.35. Whats Whit

75、eheads attitude towards whales future survival?A. Pessimistic.B. Optimistic.C. Cautious.D. Unclear.【答案】32. D 33. C 34. D 35. B【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章说明了一项关于鲸鱼在19世纪被人类攻击时的行为新研究,鲸鱼对于发生在它们身上的事情的信息集体分享,它们对自己的行为做出了至关重要的改变,并且能很快从错误中吸取教训。鲸鱼在 21 世纪对人类造成的变化的反应方式具有启示意义。 【详解】1.细节理解题。根据第一段“A remarkable new study on

76、 how whales behaved when attacked by humans in the 19th century has implications for the way they react to changes caused by humans in the 21st century.(一项关于鲸鱼在 19 世纪被人类攻击时的行为的新研究对它们在 21 世纪对人类造成的变化的反应方式具有启示意义。)”可知,这项新研究主要是关于鲸鱼在人类攻击的行为。故选D。2.推理判断题。根据第四段“Sperm whales are highly socialised animals, abl

77、e to communicate over great distances. Information about the new dangers may have been passed on in the same way they share knowledge about feeding grounds. (抹香鲸是高度社会化的动物,能够远距离交流。关于新危险的信息可能以同样的方式传递,就像它们分享关于觅食地的知识一样。)”可知抹香鲸可以远距离交流,传递危险信息,所以它们可以共享的舰船攻击信息,鲸鱼因此做出改变,逃离猎人的船,故选C。3.推理判断题。根据第五段“The hunters t

78、hemselves realized the whales efforts to escape. They saw that the animals appeared to communicate the threat within their attacked groups. Abandoning their usual defensive formations, the whales swam upwind to escape the hunters, ships, themselves wind-powered.(猎人们自己也意识到了鲸鱼试图逃跑。他们发现,这些动物似乎在攻击群体中传达威

79、胁。鲸鱼们放弃了通常的防御阵型,逆流而上,躲避猎人和船只,它们本身就是风力驱动的。)”可知,猎人们自己也意识到鲸鱼努力想逃跑。他们发现这些动物似乎在它们被攻击的群体中互相传播威胁。这说明了鲸鱼在被人类攻击时的反应,由此可知本段内容是为了研究提供相关证据。故选D。 4.推理判断题。根据最后一段“Now, just as whales are beginning to recover from the industrial destruction by 20th-century whaling fleets, whose steamships and grenade harpoons no wha

80、le could escape from, they face new threats created by our technology. “Theyre having to learn not to get hit by ships, cope with the depredations (劫掠) of long line fishing, the changing source of their food due to climate change,” Whitehead says. “The same sort of urgent social learning the animals

81、 experienced in the whale wars of two centuries ago is reflected in the way they negotiate todays uncertain world.”(现在,正当鲸鱼开始从 20 世纪捕鲸船队的工业破坏中恢复过来时,它们面临着我们的技术带来的新威胁。怀特海德说:“它们必须学会不被船只撞到,应对长线捕鱼的掠夺,以及气候变化导致的食物来源的变化。”“动物在两个世纪前的鲸鱼战争中经历的那种紧迫的社会学习,反映在它们在今天不确定的世界中谈判的方式。”)”可知,Whitehead称赞鲸鱼可以在遭受攻击时采取适当的措施,根据外

82、部环境和一些特别情况之下找到自己的生存方法,适应环境和世界,由此可知他对鲸鱼未来生存的态度是积极的。故选B。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Football clubs have existed since the 15th century, but unorganized and without official status. It is therefore hard to decide which the first football club was.Early clubs were forme

83、d by former school students._36_In the beginning, football was dominated by public school teams. Later, teams consisting of workers made up the majority.Another change took place when some clubs became willing to pay the best players to join their team. _37_In the 1880s, the interest in the game mov

84、ed ahead to a level that tickets were sold to the matches. And finally, in 1885 professional football was legalized. Three years later, the Football League was established._38_Football Association Challenge Cup (FA Cup) became the first important competition in 1871. The following year a match betwe

85、en England and Scotland was played for the first time. That was followed by 4,000 people at Hamilton Crescent.Football was for a long time a British phenomenon._39_The first game outside Europe occurred in Argentina in 1867. But it was foreign British workers who were involved and not its domestic c

86、itizens.Then the Federation Internationale de Football Association (FIFA) was founded. England and the other British countries did not join FIFA from the start. They had invented the game and saw no reason to obey an association._40_In 1908, football was included as an official sport in the Olympic

87、Games. Until the first FIFA World Cup was played in 1930, the Olympic Games football tournament ranked as the greatest on a national level.A. Other milestones were now to follow.B. Still, they joined in the following year.C. Thus, football was played all over the world.D. But it gradually spread to

88、other European countries.E. Until now, FIFA still plays a major role in the world.F. And the first of this kind was formed in Sheffield in 1855.G. The motivation behind this was not only to win more matches.【答案】36. F 37. G 38. A 39. D 40. B【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要讲述了足球俱乐部最初的成立以及历史发展。【36题详解】根据上文“Early c

89、lubs were formed by former school students.(早期的俱乐部是由以前的学生组成的)”可知,此处在讲述早期的俱乐部组成。由此可知,F. And the first of this kind was formed in Sheffield in 1855.(1855年,第一个这样的组织在谢菲尔德成立)能够承接上文,符合语境。故选F。【37题详解】根据上文“Another change took place when some clubs became willing to pay the best players to join their team.(另一

90、个变化发生了,一些俱乐部开始愿意支付最好的球员加入他们的球队)”可知,此处会介绍这样做的原因。由此可知,G. The motivation behind this was not only to win more matches.(这背后的动机不仅仅是为了赢得更多的比赛)能够承接上文,符合语境。故选G。【38题详解】根据上文“And finally, in 1885 professional football was legalized. Three years later, the Football League was established.(最后,1885年职业足球合法化。三年后,足球

91、联盟成立)”可知,职业足球被合法化并且建立了足联,这是两个大的里程碑。根据下文“Football Association Challenge Cup (FA Cup) became the first important competition in 1871. The following year a match between England and Scotland was played for the first time. That was followed by 4,000 people at Hamilton Crescent.(1871年,足球协会挑战杯(足总杯)成为第一个重要

92、的比赛。第二年,英格兰队和苏格兰队首次举行了比赛。随后,在汉密尔顿新月体育场有4000人参加的比赛)”可知,本段主要介绍了足球史上的两个里程碑类的重要比赛。由此可知,A. Other milestones were now to follow.(接下来还有其他里程碑)承接上文并概括本段中心,符合语境。故选A。【39题详解】根据上文“Football was for a long time a British phenomenon.(在很长一段时间里,足球是英国的一种现象)”及下文“The first game outside Europe occurred in Argentina in 18

93、67. But it was foreign British workers who were involved and not its domestic citizens.(欧洲以外的第一场比赛于1867年在阿根廷举行)”可知,足球传到了其他欧洲国家。由此可知,D. But it gradually spread to other European countries.(但它逐渐传播到其他欧洲国家)能够呈上启下,符合语境。故选D。【40题详解】根据上文“England and the other British countries did not join FIFA from the sta

94、rt. They had invented the game and saw no reason to obey an association.(英格兰和其他英国国家一开始就没有加入国际足联。他们发明了这个运动,认为没有理由服从一个协会)”可知,最初英国没有加入国际足联。由此可知,B. Still, they joined in the following year.(尽管如此,第二年他们还是加入了)能够衔接上文,符合语境。故选B。第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白

95、处的最佳选项。Standing on the shore of a lake, I cant help but feel surprised at the thousands of small rocks that surround my boots. They were all created from _41_ surfaces, their edges softening over time. I wonder, “Can we learn from a pile of rocks?”Even the tallest mountains have _42_; none are as ta

96、ll as they were 1,000 years ago. And much like a rock, Ive found my _43_ has softened and my desire to better understand others has expanded with each trip around the sun._44_, I was also a sharp rock covered in pointy edges. Today, after decades of the waters of life coursing over me, my edges are

97、softer and Im more _45_. Im less likely to judge and more interested in learning how we can _46_ together.But Im not a _47_. Im a human filled with all the drama built into my DNA.Two years ago, while traveling in the Pacific Northwest, I watched a restaurant owner ask several young men to _48_ for

98、not wearing masks. Not _49_ and not rude. On the door read a sign, “Please wear a mask before entering our restaurant. We dont like it either, but lets all do what we can to _50_ this together.”The group of young men wanted to _51_ about the note. I sat at the restaurant watching, understanding both

99、 sides. Ive been one of them before, using my youthful edges to chip away at (削弱) the world. What I lost, _52_, was the ability to grow from _53_ by looking through the eyes of others. In learning to be more _54_, Ive also found more happiness and success.You can fit more rounded rocks in a jar than

100、 those with sharp edges. The former look for ways to _55_ and make room for others, while the latter never give an _56_ to accommodate others._57_, like the waters rolling against once sharp stones, changes us by washing away our resistance to _58_ the world from someone elses point of view.I placed

101、 a _59_ stone into my jacket pocket. Mother Nature is holding a _60_ again.41. A. fragileB. shinyC. smoothD. hard42 A. piled upB. worn downC. risen upD. broken down43. A. willB. voiceC. attitudeD. heart44. A. StillB. OftenC. HereD. Once45. A. understandingB. confidentC. patientD. competitive46. A. c

102、ontributeB. existC. workD. develop47. A. foolB. soulC. rockD. judge48. A. explainB. leaveC. apologizeD. pay49. A. contradictoryB. confusingC. forcefulD. discouraging50. A. get throughB. stick toC. deal withD. fight against51. A. thinkB. careC. talkD. argue52. A. evenB. howeverC. anywayD. also53. A.

103、hardshipsB. struggleC. experiencesD. failure54. A. openB. cautiousC. ambitiousD. independent55. A. ignoreB. acceptC. adjustD. change56. A. excuseB. agreementC. entranceD. inch57. A. NatureB. ToleranceC. TideD. Time58. A. reformingB. seeingC. exploringD. travelling59. A. sharpB. roundedC. valuableD.

104、rolling60. A. classB. beliefC. meetingD. discussion【答案】41. D 42. B 43. C 44. D 45. A 46. B 47. C 48. B 49. C 50. A 51. D 52. B 53. C 54. A 55. C 56. D 57. D 58. B 59. B 60. A【解析】【导语】本文是一篇夹叙夹议文。作者在湖边观石的时候,联想到自己之前的经历,感悟人恰如岩石,被时间磨平棱角,在时间中变得更为开阔宽广。【41题详解】考查形容词词义辨析。句意:它们都是由坚硬的地表创造的,它们的边缘随着时间的推移而失去棱角。A. f

105、ragile脆弱的;B. shiny光滑发亮的;C. smooth光滑的;D. hard坚硬的。根据下文“their edges softening over time”可知,石头的边缘随时间而失去棱角,所以这里说它们本身是坚硬的地表创造的。故选D。【42题详解】考查动词短语词义辨析。句意:即使是最高的山也已磨损;没有一个像一千年前那么高。A. piled up积累;B. worn down磨损;C. risen up上升;D. broken down分解。根据下文“none are as tall as they were 1,000 years ago”可知,高山的高度因为时间而降低,所以

106、这里说它们被磨损了。故选B。【43题详解】考查名词词义辨析。句意:就像一块岩石一样,我发现我的态度变得柔和了,我想更好地理解他人的愿望也随着每一次环绕太阳的旅行而扩大了。A. will意志;B. voice声音;C. attitude态度;D. heart内心。根据下文“my desire to better understand others has expanded”可知,作者理解他人的愿望扩大了,所以是对世界的态度变得柔和了。故选C。【44题详解】考查副词词义辨析。句意:曾经,我也是一块尖尖的岩石。A. Still仍然;B. Often经常;C. Here这里;D. Once曾经。根据上

107、文“my desire to better understand others has expanded with each trip around the sun”和空后“I was also a sharp rock covered in pointy edges”可知,现在作者发生了变化,而从前他的边缘也很锋利。故选D。【45题详解】考查形容词词义辨析。句意:今天,经过几十年的生命之水在我身上流淌,我的棱角变得更加柔和,也更加善解人意。A. understanding善解人意的;B. confident自信的;C. patient耐心的;D. competitive好竞争的。根据上文“m

108、y desire to better understand others”可知,作者变得更善解人意。故选A。【46题详解】考查动词词义辨析。句意:我不太可能评判别人,我更有兴趣了解我们如何共存。A. contribute做贡献;B. exist存在;C. work工作;D. develop发展。根据上文作者说自己的棱角渐渐磨平,变得善解人意,可推知作者感兴趣的是人如何共存。故选B。【47题详解】考查名词词义辨析。句意:但我不是岩石。A. fool傻瓜;B. soul灵魂;C. rock岩石;D. judge裁判。上文作者是在用岩石作比喻,说明时间会让人逐渐磨平棱角,这里作者在强调自己作为人的戏

109、剧的一面,表示和岩石的不同。故选C。【48题详解】考查动词词义辨析。句意:两年前,在太平洋西北地区旅行时,我看到一个餐馆老板要求几个年轻人离开,因为他们没有戴口罩。A. explain解释;B. leave离开;C. apologize道歉;D. pay支付。根据下文“Please wear a mask before entering our restaurant.”可知,进餐馆需要戴口罩,这几个年轻人没有戴口罩,所以会被要求离开。故选B。【49题详解】考查形容词词义辨析。句意:不强势也不粗鲁。A. contradictory矛盾的;B. confusing令人困惑的;C. forceful

110、强势的;D. discouraging使人沮丧的。根据空后“and not rude”可知,餐馆的老板态度并不粗鲁,所以forceful“强势的”符合语境,和rude并列。故选C。【50题详解】考查动词短语词义辨析。句意:我们也不喜欢这样,但让我们尽我们所能一起度过难关。A. get through度过;B. stick to坚持;C. deal with处理;D. fight against抗争。根据上文“Please wear a mask”可知,故事发生在疫情期间,所以是需要大家尽所能一起度过难关。故选A。【51题详解】考查动词词义辨析。句意:那群年轻人想为那张纸条争论一番。A. thi

111、nk思考;B. care关心;C. talk谈论;D. argue争论。根据上文这几个年轻人因为没有带口罩被要求离开餐馆可推知,他们会对餐馆纸条上的要求争论一番。故选D。【52题详解】考查副词词义辨析。句意:然而,我失去的是透过他人的眼睛从经历中成长的能力。A. even甚至;B. however然而;C. anyway无论如何;D. also也。根据上文“Ive been one of them before, using my youthful edges to chip away at (削弱) the world.”(我以前也是他们中的一员,用我年轻时的优势来削弱这个世界)可知,曾经作

112、者很有锋芒,现在却失去了一些能力,此处语义有转折,需用however“然而”。故选B。【53题详解】考查名词词义辨析。句意:然而,我失去的是透过他人的眼睛从经历中成长的能力。A. hardships困难;B. struggle奋斗;C. experiences经历;D. failure失败。根据此处“grow from _13_ by looking through the eyes of others”可知,作者在说透过他人的眼睛从某种事物中成长,结合观察岩石、在餐馆的事情可知,experiences“经历”更符合语境,文中没有体现其他选项的含义。故选C。【54题详解】考查形容词词义辨析。句

113、意:在学习更开放的过程中,我也找到了更多的快乐和成功。A. open开放的;B. cautious谨慎的;C. ambitious有抱负的;D. independent独立的。根据上文“by looking through the eyes of others”可知,从他人的眼睛去看待事情是换位思考,是变得更加开放包容。故选A。【55题详解】考查动词词义辨析。句意:前者总想办法调整自己,为别人腾出空间,而后者从不让步迁就别人。A. ignore忽视;B. accept接受;C. adjust调整;D. change改变。根据下文“make room for others”可知,圆的石头会给其他

114、石头腾空间,所以是调整自己。故选C。【56题详解】考查名词词义辨析。句意:前者总想办法调整自己,为别人腾出空间,而后者从不让步迁就别人。A. excuse借口;B. agreement同意;C. entrance入口;D. inch少许。根据上文“while”可知,这里强调锋利的石头和圆的石头不同,它们不会调整自己,不会让步。not give an inch是固定短语,意为“寸步不让”。故选D。【57题详解】考查名词词义辨析。句意:时间,就像水流冲刷着曾经锋利的石头,冲走了我们对从别人的角度看世界的抗拒,从而改变了我们。A. Nature自然;B. Tolerance容忍;C. Tide潮汐;

115、D. Time时间。根据上文“their edges softening over time”可知,是时间磨掉人的棱角,带走了人对换位思考的抗拒。故选D。【58题详解】考查动词词义辨析。句意:时间,就像水流冲刷着曾经锋利的石头,冲走了我们对从别人的角度看世界的抗拒,从而改变了我们。A. reforming改革;B. seeing看;C. exploring探索;D. travelling旅行。根据上文“by looking through the eyes of others”可知,是从他人的角度看待世界。故选B。【59题详解】考查形容词词义辨析。句意:我把一块圆石头放进夹克口袋里。A. sh

116、arp锋利的;B. rounded圆形的;C. valuable值钱的;D. rolling起伏的。根据上文“their edges softening over time”可知,作者把圆石头放进口袋,提醒自己要收敛锋芒,做善解人意、可以换位思考的人。故选B。【60题详解】考查名词词义辨析。句意:大自然母亲又在上课了。A. class课;B. belief信念;C. meeting会议;D. discussion讨论。根据上文“I wonder, “Can we learn from a pile of rocks?”可知,作者从自然中学到了重要的一课,所以这里说大自然在上课。故选A。第II卷

117、非选择题(50分)第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The kite is a symbol of the Chinese handicraft. _61_ (fly) a kite is a very popular activity in all generations in China. It is easy to find the scene, where there are large numbers of people gathering to the squares and holding lines

118、 _62_(control) beautiful kites in the blue sky. Making and playing kites became very popular in Weifang area, Shandong Province during the Tang and Song Dynasties. At that time, every year in spring _63_ the Tomb-Sweeping Day came, the weather became warm. It was _64_ good time to display the kites

119、as well as enjoy the warm weather and the fresh air. The tradition has been well kept until today and has become the world-famous Weifang International Kite Festival, which _65_ (celebrate) from 20th to 25th in April every year. Since 1984, dozens of countries and regions from all over the world _66

120、_(join) in the festival. Teams from home and abroad gather here to fly _67_ (they) well-designed kites to the sky. Apart_68_ the traditional patterns such as swallows, butterflies, and triangles, you will be amazed by the _69_(create) thinking shown in these kites. There are animals like fish, drago

121、ns, dolphins, cartoon _70_(figure) like Flower Fairies, Supermen, and other shapes like spaceships, and satellites. People say there is nothing you cannot fly to the sky in Weifang.【答案】61 Flying 62. to control 63. when 64. a 65. is celebrated 66. have joined 67. their 68. from 69. creative 70. figur

122、es【解析】【导语】本文为一篇说明文。文章介绍了山东潍坊的风筝节的历史以及目前的特色。【61题详解】考查动名词。句意:在中国,放风筝是一项非常受欢迎的活动。动名词作主语,应用flyin,设空处在句首,应首字母大写。故填Flying。【62题详解】考查非谓语动词。句意:很容易找到这样的场景,那里有大量的人聚集在广场上,在蓝天中排队控制美丽的风筝。设空处在where引导的非限制性定语从句中,其谓语为are,设空处为非谓语,作目的状语,应用动词不定式。故填to control。【63题详解】考查定语从句。句意:那时,每年春天清明节来临,天气就暖和起来。此处引导限制性定语从句,先行词为spring,在

123、从句中作时间状语,应用关系副词when引导从句。故填when。【64题详解】考查冠词。句意:这是一个展示风筝以及享受温暖的天气和新鲜空气的好时机。a good time为“一个好时机”表泛指,good辅音音素开头,应用不定冠词a。故填a。【65题详解】考查时态和语态。句意:这个传统一直保存到今天,并成为世界闻名的潍坊国际风筝节,每年4月20日至25日举行。此处考查非限制性定语从句的谓语动词,celebrate与其逻辑主语,即先行词the world-famous Weifang International Kite Festival之间为动宾关系,应用被动语态,陈述客观事实,应用一般现在时,先

124、行词为第三人称单数,故助动词为is,故填is celebrated。【66题详解】考查时态。句意:自1984年以来,来自世界各地的几十个国家和地区参加了这个节日。根据时间状语 Since 1984,句子的谓语动词用现在完成时,主语为dozens of countries and regions,为复数,助动词用have。故填have joined。【67题详解】考查形容词性物主代词。句意:来自国内外的队伍聚集在这里,放飞他们精心设计的风筝。主语为Teams from home and abroad,为第三人称作主语,为复数,故名词短语well-designed kites前用形容词性物主代词t

125、heir。故填their。【68题详解】考查介词。句意:除了燕子、蝴蝶和三角形等传统图案外,你还会对这些风筝所表现出的创造性思维感到惊讶。此处考查介词短语apart from,意为“除之外”,后接宾语 the traditional patterns,介词短语作状语。设空处应填介词from。故填from。【69题详解】考查形容词。句意:除了燕子、蝴蝶和三角形等传统图案外,你还会对这些风筝所表现出的创造性思维感到惊讶。修饰名词thinking,应用形容词creative,意为“有创造力的,有想象力的”,作前置定语。故填creative。【70题详解】考查名词复数。句意:有像鱼、龙、海豚这样的动物

126、,像花仙子、超人这样的卡通人物,还有像宇宙飞船和卫星这样的其他形状。名词figure意为“(绘画或模型中)人像”,为可数名词,后接介词短语like Flower Fairies, Supermen,故应用名词复数,与fish, dragons, dolphins并列,作like的宾语。cartoon figures意为“卡通形象,卡通人物”。故填figures。第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)71. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、

127、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。I am applying a volunteer position for the games. Personally, I consider me a qualified candidate from the follow three aspects. Firstly, as a sports fan, my sports talents let

128、 me to fit in any volunteer position. Secondly, my fluently English will enable me to well understand the needs of sportsmen than others, and thus offer timely help. Thirdly, my voluntary experiences have not only strengthened my team spirit, but also equip me with practical skills and knowledges.I

129、keep passion for sports, but I hope to make a contribution to this world sports event. I would appreciate it when I am offered this opportunity. I have attached my resume and look forward to an interview.【答案】1.在applying后加for2. memyself3. followfollowing4.删除to5. fluentlyfluent6. wellbetter7. equipequ

130、ipped8. knowledgesknowledge9. butso/and10. whenif【解析】【导语】这是一篇记叙文。主要讲述了作者正在申请奥运会志愿者的职位。作者从以下三个方面认为自己是一个合格的候选人。【详解】1.考查动词短语。句意:我正在申请奥运会志愿者的职位。根据句意可知,此处为动词短语apply for“申请”,满足句意要求。故在applying后加for。2.考查代词。句意:就我个人而言,我认为自己是一个合格的候选人,从以下三个方面。根据句意以及主语I可知,此处为对应主语的反身代词myself“我自己”,满足句意要求。故将me改为myself。3.考查形容词。句意:就我

131、个人而言,我认为自己是一个合格的候选人,从以下三个方面。由three aspects为名词可知,此处为形容词形式修饰该名词。故将follow改为following。4.考查动词不定式。句意:首先,作为一个体育迷,我的体育天赋让我适合任何志愿者的职位。分析句子可知,此处为let sb do sth,为使役动词的用法,后需接省略动词不定式to。故将to删除。5.考查形容词。句意:其次,我流利的英语可以让我比别人更了解运动员的需求,从而提供及时的帮助。由English为名词可知,此处应为形容词形式修饰该名词。故将fluently改为fluent。6.考查副词比较级。句意:其次,我流利的英语可以让我比

132、别人更了解运动员的需求,从而提供及时的帮助。由该句中的than可知,此处为副词well的比较级better修饰动词understand。故将well改为better。7.考查过去分词。句意:第三,我的志愿者经历不仅增强了我的团队精神,也锻炼了我的实践技能和知识。由not only连接的strengthened为现在完成时的过去分词可知,此处but also后也应为过去分词形式,与其保持一致。故将equip改为equipped。8.考查名词。句意:第三,我的志愿者经历不仅增强了我的团队精神,也锻炼了我的实践技能和知识。该句中的knowledge表示“知识”为不可数名词,所以此处应为单数形式。故将

133、knowledges改为knowledge。9.考查连词。句意:我对体育保持着热情,我希望为这项世界体育赛事做出贡献。根据句意可知,此处为连词so/and表示“所以或接下来”,满足句子逻辑关系。故将but改为so/and。10.考查连词。句意:如果能给我这个机会,我将不胜感激。根据句意可知,此处为连词if表示“如果”引导的条件状语从句,满足句意要求。故将when改为if。第二节书面表达(满分25分)72. 假定你是李华,你的英国笔友Tom很喜欢中国文化,最近他在学习汉语,但他发现记忆汉字很困难, 因此发邮件向你求助。请你给他回一封电子邮件,内容包括:1. 培养语感;2. 广泛阅读;3. 反复书

134、写;4. 熟练运用。注意:1. 字数100左右;开头和结尾已经写好,不计入总词数;2. 可适当增加细节,以使行文连贯。Dear Tom, _Best wishes!Yours sincerely, Li Hua【答案】Dear Tom,Im more than glad to receive your email, which tells me you have trouble remembering Chinese words. I have some advice on how to improve your vocabulary. Firstly, you should read alo

135、ud as often as possible, for it can develop your language sense. Secondly, you must read more. Reading can certainly enlarge your vocabulary and you can1 easily find plenty of reading materials that interest you. Thirdly, every time you meet a new word, its not enough to just write it down. The more

136、 you repeat it, the better youll remember it. Finally, you need to put your words into practice. Only in this way can you use them skillfully.I hope the above advice can give you some help.Best wishes!Yours sincerely, Li Hua【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文。假定你是李华,你的英国笔友Tom很喜欢中国文化,最近他在学习汉语,但他发现记忆汉字很困难,因此发邮件向你求助。请

137、你给他回一封电子邮件。【详解】1.词汇积累有困难:have trouble doing sth.have difficulty doing sth.最后:finallyat last高兴的:gladdelighted培养:developcultivate2.句式拓展同义句转换原句:Secondly, you must read more. Reading can certainly enlarge your vocabulary and you can easily find plenty of reading materials that interest you.拓展句:Secondly,

138、 you must read more because reading can certainly enlarge your vocabulary and you can easily find plenty of reading materials that interest you.【点睛】高分句型1 Im more than glad to receive your email, which tells me you have trouble remembering Chinese words. (运用了which引导非限制性定语从句)高分句型2 Only in this way can you use them skillfully. (运用了部分倒装)

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1